brak logo

SKK Studium Kształcenia Kadr

Radom

Opinie o SKK Studium Kształcenia Kadr

anonim 2010-04-16 07:53:58
UWAGA! UNIKAJCIE TEJ FIRMY I PLACÓWEK KTÓRE POSIADA W ROŻNYCH MIASTACH POLSKI
(usuniete przez moderatora)Wpłaciłem zaliczkę w kwocie 650 zł na studia podyplomowe z zakresu charakterystyki energetycznej budynków. Przez pół roku firma przeciągała termin rozpoczęcia studiów. Przez kolejne pół roku zwraca mi pieniądze. Kwoty 650 zł nie doczekałem się do dziś. Średnio wykonuję jeden telefon tygodniowo do tych (usuniete przez moderatora)manipulatorów. W odpowiedzi granie na zwłokę i odpowiedzi typu pieniądze czekają na potwierdzenie księgowej albo podpis prezesa. Tak słyszę już od trzech miesięcy.
paola 2011-12-21 11:27:34
paola - 2011-12-21 11:11:37

Poszukuję kontaktu z osobą,która wystawiła powyższy komentarz!Możliwie jak najszybciej!Mój e-mail:[usunięte przez moderatora].Z góry dziękuję!
przepraszam pomyliłam się,prawidłowy email to:[usunięte przez moderatora]
jopas 2013-11-22 19:38:59
Ta firma (SKK STUDIUM KSZTAŁCENIA KADR)oddział w ŁDZ, jest nie poważna przez 4 miesiące nie kazali mi przychodzić zapisać na kursy na wózki widłowe bo zbierają grupę, o wszystkim miałem być poinformowany drogą emailową...
W ostatnich tygodniach napisałem do nich wiadomość czy kurs odbędzie się jeszcze w tym roku.
Dostałem odpowiedz kurs już się skończył a Pan nie dosłał potrzebnych informacji żeby Pana zapisać na kurs...
Masakra nie polecam SKK STUDIUM KSZTAŁCENIA KADR!
Pozdrawiam Marcin
3
radek 2013-11-28 14:24:37
Witam, witam.
Absolutnie nie zgadzasm się z Panem. Obsługa przemiła :) Realizacja kursu szybko i sprawnie.
polecam
Animka 2015-05-12 07:30:00
W Skk w Łodzi jest nowy dyrektor, odpowiedzialny, trzymający rękę na pulsie, który robi porządek. Przede wszystkim jest obecny!!! Uważam, że teraz w tej szkole jest dużo lepiej
3
andrzej 2016-03-06 21:20:19
SKK Studium Kształcenia Kadr łódz jeden WIELKI BAŁAGAN !!!!!!!!! sekretariat gubi oceny z zaliczeń!!!!!!!!!!! wydzwaniają że mam 13 % frekwencji(bede płacił 150 zł kary) gdzie de facto na następnych zajęciach dostaje nagrodę za 100 %obecność
1
płetwa 2016-03-21 21:51:02
SKK ŁÓDŹ, burdel na kołach, oszuści i manipulatorzy!!!!!!!!!!! TO BIZNES A NIE SZKOŁA!!!!!!!!!Trzymajcie sie z dala od tego pozal sie Boże "Studium Kształcenia Kadr" To raczej STUDIUM POZYSKIWANIA SPONSORÓW lub STUDIUM OKRADANIA LUDZI. Szkoła na poczatku niby bezpłatna, dla dorosłych, dla pracujacych, zaoczna, jednak gdy opuscisz zajecia wyciagają od Ciebie niemałe pieniadze, Każą płacić za materiały szkoleniowe, które miały być na wyposażeniu, po półtora roku nauki pod pretekstem braku frekwencji rozwiązują semestr, po to by na prośbe przywrócenia spisać nowe bardzo niekorzystne umowy dla słuchacza, gdzie okazuje sie ze darmowa nauka wymaga comiesięcznej opłaty w wysokości około 600 zł. OSZUŚCI, OSZUŚCI I JESZCZE RAZ OSZUŚCI. oCENA W SKALI 10 TO WIELKIE ZERO
3
Anka 2016-05-11 16:56:27
A pan to chyba pracownik firmy, bo nikt z zewnątrz o zdrowych zmysłach kto miał do czynienia z tą placówka nie napisze pozytywnej opinii
5
kanar 2016-05-20 14:52:27
Nie polecam, szkoda czasu, pieniędzy za paliwo/bilety.Za 4 tygodnie egzamin a nikt nic nie potrafi. Dyrektorka ostatnio urządziła dni otwarte dla ludzi już uczących się w tej szkole - porażka totalna. Zwolnienia lekarskie nie dają 100% obecności, dokumenty giną, pomoc jakąkolwiek ciężko uzyskać. Naciągacze, poziom zerowy, obstawiam egzamin w styczniu, na który sama się przygotuje. Niestety szkoła "na odwal się" zrobiona.
3
Słuchacz 2016-07-05 13:07:41
NIE PAKUJCIE SIE WE WPSÓPRACE Z SKK TO JEST DRAMAT!!!!!! Uprzedzam wszystkich którzy chcą tam sie kształcić.... szkoda Waszego czasu!!!!! ja Straciłem mnóstwo nerw i pół roku.... teraz musze zaczac wszystko od nowa!!!!! Niech nie zmyli Was darmowe kształcenie bo ta placówka jest do kitu.... i nie wierzcie w bajki jakie Wam opowiadaja.... KOSZMAR!!!!
Patryk 2016-07-06 15:03:17
NIE POLECAM!!! Niestety dałem sie nabrać na to, że szkoła jest darmowa (niby) i skusiło mnie to w jaki sposób Pani w sekretariacie opowiadała o wybranym przeze mnie kierunku.... niczego bardziej w życiu nie załuje... tam jest totalny bajzel, pracownicy sami nie widze co sie wokół nich dzieje... otrzymac jakiekolwiek informacje z sekretariatu to graniczy z cudem... tysiace telefonów z zapytaniem a i tak nie otrzymasz konkretnej odp tylko cie zbywaja jak pojawia sie probelm wszystko zganiane jest na słuchaczy oni NIGDY nie widza swojej winy.... tysiace wysyłanych meili na które nie dostaje sie odpowiedzi i w dobie 21 wieku trzeba marnowac swój czas zeby jechac do placówki z jednym zapytaniem.... e-learningi które nie sa wysyłane w terminie po czym słyszymy ze strony sekretariatu ze oni na pewno to wysłali i ze w grupie jest kret który usuwa wiadomości po czym okazuje sie ze nie wysłaili tego e-learningu bo wykładowca przesłał go nie tam gdzie trzeba masakra..... to samo dotyczy kontaktu z wykładowcami.... na pierwszych zajeciach podaja do siebie adres e-mail zeby w razie problemów pisac ale odpowiedzi nie dostaje sie tygodniami a nawet WCALE ... "prosze dzownić na mój nr telefonu" słyszymy od nauczyciela po czym spamujemy ale nikt nie odbiera ni tez nie odzwania.... i ciagle tylko słyszymy ze kazdy jest tylko człowiekiem i trzeba dac mu sznase, ale do diabła wszedzie pracuja tylko ludzie i nie ma takiego burdelu.... mam za soba nie jedna uczelnie ale po chwilowym przynalezeniu do skk jestem w wielkim szoku i nie moge sie otrząsnąć po tej masakrze.... nie wiem jakim cudem to cos jeszcze funkcjonuje.... naprawde nie polecam bo to strata czasu i nerwów ....
Patryk 2016-07-06 15:07:25
bzdura totalna rozwiązywnaie kierunkó.w.... wiem od rzecznika raw konsumenta, że to jest dzialanie bezprawne.. nie maja prawa rozwiązać kierunku.... stosuja to bo ludzie nie walczą
1
JGF 2016-07-07 15:58:49
Omijajcie to miejsce szerokim łukiem, nie warto! Każda powtarzam KAŻDA inna szkoła będzie lepszym wyborem niż SKK
2
Kaśka Bo. 2016-07-12 15:25:23
A ja uważam, że jak ktoś chce się uczyc, to może i będzie bardzo zadowolony. Skonczyłam technika rachunkowości i jeszcze jeden kierunek rozpoczęłam.
Nie wiem skąd bierzecie takie wrażenia..
Gdybyscie przykładali się do nauki, nie byłoby tylu frustracji.
Mam trójke dzieci a daje radę pogodzić życie z nauką, zatem da się- trzeba mieć tylko chęci.
Kajtek 2016-07-15 12:55:52
Zdaje się, że Pani powyżej to oddany pracownik tejże dramatycznej placówki.... podejrzewam, że takie wrażenia biorą sie z doświadczenia... NIE POLECAM SKK ta placówka to totalna pomyłka...
Klaudia 2016-07-19 10:46:21
Dobrze, że tu weszłam i przeczytałam opinie bo właśnie miałam sie zapisać na technika dentystycznego ale po takich opiniach na pewno się nie zapiszę. Wie może ktoś gdzie warto się zapisać w Łodzi na taki kierunek ? :)
Tomek85 2016-07-21 18:32:22
Po styczności z SKK Łódź, czasami mam wrażenie że w internecie negatywne opinie wystawiają tylko sfrustrowani ludzie, albo konkurencja. Brałem udział w dwóch kursach organizowanych przez SKK,
( kurs tworzenia stron www, oraz kurs pierwszej pomocy) zapisałem się na te kursy z polecenia mojego kolegi który jest tam uczniem Policealnej Szkoły Sterylizacji Medycznej i bardzo sobie zachwalał to miejsce.
Jak wrażenia? Profesjonalnie, szybko i rzetelnie.
Polecam przekonać się na własnej skórze i nie wierzyć opinią anonimowych ludzi z internetu!!!!
p.s. pozdrawiam przemiłe Panie pracujące w sekretariacie SKK Łódź :)
Anonimka 2016-07-30 09:06:11
Przeczytalam dzisiaj wasze opinie na temat SKK Łódz i jestem bardzo przerażona :| a co jest najgorsze to wczoraj z ta szkołą podpisałam umowe.. Mam do was pytanie czy wiecie jak rozwiązać u nich umowe bez zadnych konsekwencji?
Joanna 2016-08-02 16:07:49
14 dni na rozwiązanie umowy
2
Zadowolona 2016-08-02 20:23:36
Witam.
Uczę się w tej szkole na Weterynarii. Czytając opinie nie mogę uwierzyć w to co widzę. Ja jestem bardzo zadowolona, pracownię mamy dobrze wyposażoną przez co zajęcia są interesujące. Panie w sekretariacie miłe i nigdy nie miałam problemów z załatwieniem spraw. Cieszę się że trafiłam do tej szkoły. Co najważniejsze za free.
Ann2 2016-08-03 10:09:17
Jestem na drugim semestrze Higienistów Stomatologicznych, i jestem zadowolona. Czasami jest jakieś zamieszanie, ale przy tylu słuchaczach uważam, jest to normalne. Dla mnie najważniejsze jest to, że za darmo mogę zdobyć tytuł, mam sympatycznych nauczycieli którzy stawiają na praktykę, a jak poproszę o jakieś zaświadczenie w sekretariacie to zawsze je otrzymam bo Panie są pomocne i robią co w ich mocy. Jeżeli chodzi o te opłaty o których piszecie, to tyczy się osób które zapisały się do szkoły a nie uczęszczają na zajęcia!!! Niestety forum ma to do siebie, że anonimowi ludzie lubią wylewać swoje żale.
Czytajcie ze zrozumieniem i bierzcie na to poprawkę! :)
kawa 2016-08-13 23:46:51
piszę o skk Łódź,
jak chcesz sobie poprawić kiepskie świadectwo to polecam,za byle co ma się bardzo wysokie oceny.Wykładowcy bezstresowi,wszyscy mili.Ale szkoła za wiele mnie nie nauczyła,fajna atmosfera w naszej grupie była,chodziliśmy z przyjemnością.Za kiepską frekwencję kary .Kończyłam kierunek medyczny: bardzo drogi fartuch musiałam zakupić przez szkołę i było mówione ,że w tej składce na fartuch jest również kwota na drobne materiały med. na moim kierunku.Co się minęło z prawdą ,materiałów drobnych to do samego końca nie było ,były tylko na egzaminie.Miała być pierwsza pomoc przedlekarska w przedmiocie anatomia-nie było,nie było żadnych pomocy naukowych na najtrudniejszym przedmiocie -anatomia i fizjologia człowieka- zakupiłam sama,żadnych tablic,atlasów,foliogramów,ani szkieletu człowieka.A są różne pomoce do kolorowania nawet.Tam nic nie było.Wykładowczyni od głównego przedmiotu zawodowego bała się konkurencji w swoim zawodzie ,uczyła nas rzeczy mało istotnych a dopiero na praktykach wypłynęło na jakim poziomie jestem.Musiałam sama uczyć się z internetu i z książek które sama zakupiłam,żeby nie zginąć w zawodzie.Zawód,piękny, z przyszłością -OPIEKUN MEDYCZNY..Rzeczywiście częste kłopotliwe sytuacje w obiegu wiadomości. Wszystko na ostatnią chwilę,ciągle zmiany planu zajęć.Nic nie można zaplanować.Szkoła nie ma podpisanej żadnej umowy z żadnym szpitalem,natomiast tylko z dps. A to trochę inna bajka.Wtedy to opiekun osób starszych.Umowę podpisywałam w wakacje zanim rozpoczęły się zajęcia a w maju pani dyr,wjeżdża z nowym regulaminem pracowni w którym m.in. nie wolno nam było jeść w pracowni.A biorąc pod uwagę ,że nie ma jadalni to jeść można by było tylko na podwórku ,przerwa trwa 10 '-uważam ,że to niegodne człowieka,skoro nam się tyle mówiło o godności pacjenta.A nas tym samym się nie szanowało.Toalety daleko .Dyr. ,niemiła.Tematy na niektórych przedmiotach nam się powielały a inne nie były nawet ruszone.Wybór należy do Ciebie czytelniku.
2
Mała 2016-08-17 22:11:53
Hej. Przepisałam się do SKK z innej łódzkiej szkoły policealnej. Obecnie jestem na trzecim semestrze i nie żałuję tej decyzji. Nie miałam żadnych problemów z przepisaniem ocen z zaliczonych wcześniej przedmiotów, ani z zaliczeniem innych. Plusem tej szkoły są dobrze wyposażone sale, oraz to, że wszystkie zajęcia odbywają się w jednym budynku. Fajne jest też to, że mają duży bezpłatny parking. Uważam, że to był dobry wybór. Polecam.
@ 2016-11-06 12:09:17
napisz cos więcej o egzaminie zawodowym jaka zdawalnosc
Kawa 2016-11-15 22:18:02
ŁÓDŻ,
zdałyśmy wszystkie.Miałam mega łatwe zadanie -transfer pacjentki z porażeniem lewostronnym z łóżka na wózek .Robiłam sporo testów dostępnych w necie,mam kilka książek zawodowych i kilkuletnie doświadczenie w zawodzie.Egzamin pisemny też łatwy na logikę,trzeba tylko zwracać uwagę jednostki chorobowe/wskazania i przeciwwskazania.
Ponoć dużo się zmieniło na lepsze w mojej byłej szkole.
Daria 2016-11-29 17:13:09
A gdzie studiujesz?
Zostaw swoją opinię o SKK Studium Kształcenia Kadr - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKK Studium Kształcenia Kadr