brak logo

ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY

Warszawa

Opinie o ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY

pipi 2015-07-12 18:25:02
Na pewno da sobie radę, już założyli nowe spółki i zamawiają kolekcje. Ale to już nie będzie to samo. Z firmy, która była numerem jeden na rynku bielizny w Polsce będą ciągnęli się w ogonie. Większość sklepów już nie chce mieć tej marki w swojej ofercie, przez ostatnie lata jakość ich wyrobów stale się pogarszała a ceny pozostawały bardzo wysokie, no i ta ciągła niepewność czy będą mieli co u nich kupić. A najgorsze to ostatnio były telefony panny z działu windykacji, obcesowe nagabywanie i straszenie jak klient miał kilka dni przeterminowane faktury. Najpierw handlowiec wciska dwa albo trzy razy więcej towaru niż klient potrzebuje a potem płać i płacz.
ja 2015-07-13 10:12:59
Dziwne. Firma atlantic upomina się o nieterminowe płacenie faktur. Hipokryzja nie zna granic :). Tak poważnie to życzę im jak najlepiej, bo parę lat tam przepracowałem, ale niestety nadal te same osoby będą tą spółką zarządzać i skończy się tak samo. Taki beton to tylko w PZPN.
A na koniec taki żarcik.
- Puk, puk.
- Kto tam?
- Napewno nie wypłata.

Powodzenia dla jeszcze tam pracujących. Oby wasze dzieci miały więcej szczęścia.
LUPO 2015-07-13 20:11:43
A czy nowe spółki po Atl to:

Via Moda nr. KRS - 0000551916
NIP - 5252614419

E-VIA MODA SPÓŁKA Z OGRNICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Numer KRS 0000562607
NIP 9522137607
były pracownik 2015-07-14 09:14:26
są to spółki założone na obcych ludzi, więc nie mają za wiele wspólnego z AT, poza marką która dawno przestała mieć wartość. Pan WM był i jest jeszcze właścicielem AT, ale się kończy zabawa.
PP 2015-07-14 14:20:48
Obcy ludzie to obecny dyrektor finansowy Atl ??? i Atl jest w składzie jednej z tych spółek :) no no no.... A zabawa to się skończyła już dawno. A puentą tej sytuacji może być cytat: miałeś chamie złoty róg......
kama263 2015-07-15 16:50:03
Mam pytanie.Czy ktos może wie gdzie podziala sie firma???bo pod starym adresem jej juz nie ma.Hmmm i jest to dla mnie co najmniej sytuacja patowa.Zaznaczam kontaktu z nikim nie ma ani mailowego ani tel.
kola 2015-07-15 17:20:16
Nie płacą za nic to pewnie wywalili na pysk. Nikt nie odbiera telefonów, nie odpisują na maile, nie realizują zamówień... Zostali sami "kierownicy". Pozamiatane już... Jeszcze tylko wywalą ich z magazynu :)
Jurek 2015-07-15 18:25:57
upsss, biedactwa nikt ich nie lubi :( a przecież to taka porządna firma, dbała o pracowników, uczciwa, no samo dobro. A co by o Atlantic powiedzieli kontrahenci, franczyzobiorcy, hurtownie, dostawcy itd. No ja już nie zaryzykuję współpracy z nimi, jest na Polskim rynku wiele firm, które przerosły Atlantic produktem, serwisem, Wszystkim !!!!
och 2015-07-15 19:07:23
Czy ktoś był w siedzibie firmy na ul Rzeczpospolitej? czy ktoś tam udziela jakiś informacji ?????????
och_tak 2015-07-15 20:17:45
Tak, WM siedzi w recepcji i wita przychodzących. Jedz sam/sama to się wszystkiego dowiesz ;-)
och 2015-07-15 20:39:10
Bardzo dziękuję za informację :) no jak WM siedzi w recepcji i wita to jutro jadę :)może sobie kawkę wypijemy i w miłej atmosferze udzieli mi odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ,bo chyba pora żeby klienci wiedzieli na czym stoją /leżą ...............
1
och_tak 2015-07-15 20:48:56
Tylko kawę (+ew. cukier/mleko) proponuję zabrać z domu bo tam to już chyba nie ma i tego... Dobrze że woda jest w łazience w części wspólnej :) I może coś mocniejszego wez żeby WM bardziej rozmowny był był - bo ostatnio jakiś taki... zamknięty... był :P
? 2015-07-16 09:43:06
Czy ktoś wie co się dzieje tak naprawdę z ATL?
pracownik 2015-07-16 13:09:05
wszystko zamknięte na klucz
lex 2015-07-16 20:15:08
Sprawa jest w Sądzie Gospodarczym, 06/08 o 10:00 na Czerniakowskiej 100 o , będzie wydana decyzja o upadłości układowej lub upadłości spółki.
o 2015-07-16 20:51:30
I proszę jak to można zniszczyć coś co było na szczycie ... duże aspiracje duży apetyt a finał mizerny .... było doceniać pracowników stawiać na ludzi z pomysłami niż na mizernych pseudo dyrektorów ...... miejmy nadzieję że w nowych spółkach Pan Prezes nie popełni tych samych błędów ...............
MP 2015-07-17 11:49:16
06.08. ma być decyzja o upadłości Atlantica czy VIS RETAIL? Jeżeli nikogo nie ma już na Rzeczypospolitej to gdzie kierować teraz korespondencję?
uf 2015-07-17 17:09:19
Hm znowu ta Czerniakowska nosz kurde!!!
kkk 2015-07-20 14:01:33
Czuje się oszukana, firma nie przedłużyła mi umowy i do tej pory nie odzyskałam zaległej wypłaty za czerwiec!!! Kompletnie nie wiem już co mam zrobić
Gość 2015-07-22 21:11:14
Wypłaty za czerwiec. Ja nie dostałem wypłaty za luty. Sprawą zajmuje się sąd.
Zaczek 2015-07-23 22:07:29
Związek Syndykalistów Polski poszukuje informacji od osób poszkodowanych przez Atlantic. Będziemy walczyć o niezapłacone wynagrodzenia. Poszkodowanych prosimy o kontakt na adres: info@zsp.net.pl
ppp 2015-07-24 09:40:15
Czy to znaczy że to już po ATL ?
Artysta 2015-07-24 11:00:11
Witam, Zapłaciłem za za zakup bielizny Atlantic tydzień temu i nie dostałem przesyłki. Dzwoniłem do nich i nikt nie odbiera ! Co robić ? Chyba zostałem oszukany!
ppp 2015-07-24 11:23:33
myślę że jak im włączą to i owo to przesyłka dotrze ,trzeba tylko poczekać
Zaczek 2015-07-26 21:48:42
Czy gdzieś można znaleźć informacje o tej sprawie w sądzie?
Zaczek 2015-07-27 22:32:59
Ogłoszenie upadłości jest dosyć ważne jeśli chodzi o możliwość dochodzenia wynagrodzeń z funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych. (usunięte przez administratora) Prosimy osoby w posiadaniu informacji o sprawie o podzielenie się nimi.
Rapix 2015-07-29 17:02:20
Czy ktos zna sygnature spawy upadlosciowej ?
Sąd zna 2015-07-29 23:40:35
Biuro Obsługi Interesantów udziela informacji osobom zgłaszającym się osobiście, telefonicznie lub za pomocą poczty elektronicznej, dystrybuuje formularze urzędowe, udostępnia wzory pism sądowych, przyjmuje pisma procesowe, wnioski i wydaje zamówione dokumenty. Informacje te mogą obejmować: wskazanie sygnatury akt sprawy, termin rozprawy, datę wydania orzeczenia, czynności w postępowaniu międzyinstancyjnym i udzielane są po wskazaniu danych osobowych interesanta.
Biuro jest usytuowane na parterze, na prawo od Holu Głównego w budynku przy ul. Czerniakowskiej 100 w Warszawie.
Zaczek 2015-08-02 22:32:20
W czwartek 6 sierpnia o godz. 9:30 przed Sądem Gospodarczym przy ul. Czerniakowskiej 100a, odbędzie się protest pracowników pozbawionych pensji przez Atlantic/VIS. Nagłaśniamy sprawę w mediach i zapraszamy wszystkich zainteresowanych! Związek Syndykalistów Polski.
czerniakowska 1000 2015-08-04 11:35:59
Protest to musicie zrobić w Konstancinie a nie na czerniakowskiej tam to tylko się smrodu z samochodów nawdychacie !!!
buu 2015-08-04 14:20:30
I co ten protest ma dać ? kto o nim wie?
Zaczek 2015-08-05 19:57:37
Protest da tyle, że o sprawie zaczną pisać gazety, co z kolei zwiększy nacisk na konbinatorów. Jeśli ktoś liczy wyłącznie na sądy, to będzie czekać latami. A można to załatwić o wiele szybciej przez nagłośnienie i protesty. Oczywiście nie ma obowiązku uczestniczenia, każdy wybiera taką drogę jaka mu pasuje.
och 2015-08-06 11:16:21
Czy ktos wie co Pan prezes mówił pod sądem ? i czy zapadły jakieś decyzje co do ATL? ps moim zdaniem i tak będą działać
ojoj 2015-08-06 14:54:29
rozprawa przelożona na 14 ,Prezes chce upadłości układowej ,ma nowe spółki więc ....
Ona 2015-08-07 22:25:35
Nowe spółki Via Moda zabezpieczy produkcje nowych towarów na Rosje i Ukraine E Via Moda dystrybucja kanałem ecomers. Ale z tego co słychać to sytuacja magazynu w Pniewach wygląda nie ciekawie. Towaru brak, ludzi zostało chyba z 15 osób, kto tam będzie jeszcze pracował za 2-3 miesiące, czy ktoś coś wie?
1
ALepper 2015-08-18 23:05:36
Zablokowali dodawanie opinii? Dziwna ta cisza tutaj...
Ona 2015-08-19 18:16:11
Tak włanie się dziwię, tyle się dzieje a tu nic.
Sprawy w sądzie, kadra się sypie, ludzie mają chyba już powoli dosyć.
Nie mniej jednak wszystkiego dobrego dla wszystkich.
. jak . 2015-08-21 01:35:33
Czytałam wywiad z WM tuż po pierwszej rozprawie. Ten facet nadal nie wie dlaczego jego firma na prawdę padła, nadal jest mocno oderwany od rzeczywistości. Opowiada jakieś idiotyzmy o rolnikach, państwie, pomocy etc. Tak Rosja i Ukraina no i państwo polskie mu szkodzi od mniej więcej 2008 roku! :))))))
2
ppp 2015-08-25 08:47:58
Dziś w sądzie zapadnie wyrok ,ale jestem pewien że WM i tak sobie da radę w ten czy inny sposób ....
kama263 2015-08-25 14:54:39
Czy wiadomo jak potoczyła się dzisiejsza rozprawa?
1
WojCiech 2015-08-25 20:35:11
Moja firma przestaje istnieć - sąd nie wyraził zgody na upadłość układową. Od teraz majątkiem spółki będzie zarządzał syndyk. Ale ja nie opuszczę branży. Zamierzam się odwoływać.

:-)
A tak poważnie: Sąd argumentował, że plan wyjścia z zadłużenia, który WM przestawił podczas rozprawy, jest niemożliwy do realizacji. Sąd doliczył się 282 wierzycieli, a zadłużenie oszacował na 60 mln zł. Najstarszy dług spółki sięga 2006 roku. Wierzytelności przewyższają majątek spółki. To przesłanka wystarczająca do ogłoszenia upadłości likwidacyjnej. W obecnej sytuacji nie ma możliwości generowania przez spółkę dodatniego wyniku finansowego - argumentowała sędzia. Pracownicy po ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej nie muszą robić nic, by odzyskać zaległe pensje. Zostaną one wypłacone z Narodowego Funduszu Świadczeń Gwarantowanych. Syndyk jest z urzędu zobowiązany uwzględnić wszystkie roszczenia i zgłosić się do pracowników.
1
bk 2015-08-26 11:46:47
Morawski przez cały proces krytycznie odnosił się do postawy polskich organów podatkowych. - Zaskoczyło mnie, że państwo wypłaca rekompensaty rolnikom sprzedającym jabłka do Rosji, a polskiej firmie odzieżowej pomóc nie chce. Przy czym ja nie proszę o rekompensatę. Proszę tylko o szansę - mówił 15 sierpnia przed sądem.

Z kolei w wywiadzie udzielonym "Gazecie Wyborczej" zapewniał, że niezależnie od wyroku sądu nie zamierza opuścić branży. - Mam wiedzę i wszystkie środki, żeby w dalszym ciągu w niej działać - mówił. Nie chciał jednak zdradzić konkretnych planów.

We wtorek w sądzie sprawę skwitował krótko: - Jestem dobrej myśli. Zawsze można się jeszcze odwoływać.

Wygląda na to, że to nie koniec historii Atlantica.
1
oszukany 1 z wielu. 2015-09-02 18:09:55
NIE KŁAM!!! Pracowałem miesiąc w Pniewach. odszedłem jak zobaczyłem że ludziom nie płacą, co piątek był strajk z powodu nie wypłacania wynagrodzenia. zmieniali tyko termin wypłaty z piątku na kolejny piątek. ja odszedłem 4 miesiące temu i też mi nie zapłacili za cały miesiąc pracy. ZŁODZIEJE i OSZUŚCI WIĘC NIE KLAM ze to przez ludzi
MG 2015-09-15 10:34:57
Czy wiadomo, kiedy można się spodziewać pieniędzy za zaległe wynagrodzenia?
Milena 2015-09-15 12:43:05
Być może pieniądze będą ze sprzedaży nazwy firmy i loga. Nowy właściciel nie będzie musiał wydawać na reklamę, a pieniądze ze sprzedaży będzie można przeznaczyć na zapłatę wynagrodzeń. Więcej na ten temat jest opisane w tym artykule(usunięte przez administratora)
1
ona 2015-09-24 19:16:25
Syndyk pisze o niekompletnych aktach pracowniczych...hmm a ja myślałam, że u MCz było wszystko jak w zegareczku. A jednak okazało się, że potwierdzają się wszelkie opinie, że dział HR Atlantica był delikatnie mówiąc do bani. Teraz wszyscy oddani pracownicy ATL będą musieli skamleć o swoje pieniądz, które powinni otrzymać zgodnie z zapismi KP. Sobie tuż przed wyrokiem to wypłacili i wynagroddzenia i premie, ale już się nie dziwię z panującej obłudy na szczytach władzy ATL. Chyba
fajnie się stało, że ta farsa Atlantcowa się skończyła. Szkoda tylko, że WM zstawił tą garstkę ludzi na
niebyt i łaskę syndyka. Panie WM czy nie szkoda Panu tych ludzi, teraz część z nich została sponiewierana a za chwilę czeka to pozostałe osoby, może pan spokojnie spać. Może wypadałby
wypowiedzieć magiczne słowo DZIĘKUJĘ/ PRZEPRASZAM bo to przecież nie oni doprowadzili do
obecnej sytuacji tylko personel wyzszego szczebla, jaki pan zatrudniał i płacił im moim zdaniem
kolosalne wynagrodzenia w stosunku do tego co niektórzy do firmy wnieśli. Myślałam, że stać pana na
tak niewielki gest w stosunku do swoich byłych pracowników czy nie należy im się to małe co nie co, jak pan myśli!!! była pracownica
AgBUS 2015-09-27 21:24:56
Witam, ja zakupiłam równo miesiąc temu, nadal brak przesyłki, numery telefonu błędne, na maile nikt nie odbiera;/
:( 2015-09-28 10:20:19
Atlantic - OBWIESZCZENIE

Syndyk (dalej: „Syndyk”) Masy Upadłości Atlantic S.A. w upadłości likwidacyjnej (dalej: „Upadły”), wobec szeregu zapytań odnośnie statusu rozliczeń sprzedaży, zwrotów towaru, a także wszelkich innych kwestii pozostających w związku z funkcjonowaniem platformy sprzedażowej www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl informuje co następuje.





1. Organizacja sprzedaży za pośrednictwem portalu www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl pozostaje poza zakresem działalności Syndyka i nie jest przez niego organizowana.

2. Syndyk nie ponosi odpowiedzialności za treść informacji publikowanych na wskazanej wyżej stronie internetowej. Wszelkie informacje na temat działalności Syndyka znajdują się na jego stronie internetowej pod adresem http://syndykts.pl/atlantic lub w formie obwieszczeń w Monitorze Sądowym i Gospodarczym (publikowanym również w formie elektronicznej pod adresem www.imsig.pl ).

3. Sprzedaż realizowana za pośrednictwem portalu jak w pkt. 1 nie dotyczy jakichkolwiek rzeczy stanowiących składniki masy upadłości.

4. Wszelkie kwestie związane z organizacją sprzedaży za pośrednictwem portalu www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl, w tym także wszelkie roszczenia z tytułu reklamacji, zwrotu towaru, odstąpienia od umowy itp. winne być kierowane do podmiotu organizującego sprzedaż.

5. Będące w posiadaniu Syndyka towary handlowe zwrócone drogą pocztową lub kurierem w związku z realizacją transakcji dokonanych za pośrednictwem portalu www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl" rel="nofollow">www.atlantic.pl na adres upadłej spółki tj. Atlantic S.A. ul. Jeziora 2, 05-652 Pniewy, lub na adres Atlantic S.A., Al. Rzeczpospolitej 1 02-972 Warszawa mogą zostać odebrane bezpośrednio z siedziby Syndyka przy ul. Sułkowickiej 2/4 lok. 94 po uprzednim uzgodnieniu terminu odbioru pod nr tel. 22 185 51 60 lub e-mail: biuro@syntykts.pl i wylegitymowaniu się tytułem prawnym do danego towaru lub też po uzgodnieniu takiego wariantu - odesłane na koszt i ryzyko odbiorcy po uprzednim dokonaniu przez niego przedpłaty za przesyłkę na konto wskazane przez Syndyka.

Wszelkie roszczenia z tytułu sprzedaży realizowanej na rzecz Upadłego przed dniem ogłoszenia upadłości (25 sierpnia 2015 roku) winny być realizowane w formie zgłoszenia wierzytelności w formie określonej w art. 236 ustawy z dnia 28 lutego 2003 roku – prawo upadłościowe i naprawcze( dalej: „puin”). W tej zaś kategorii przypadków, gdzie Upadły pozostawał stroną umowy nie wykonanej w całości lub w części (np. gdy pomimo zapłaty ceny zakupiony towar nie został kupującemu wydany) po ogłoszeniu upadłości zastosowanie mieć będzie art. 98 puin, który stanowi, iż w tych przypadkach, gdy w dniu ogłoszenia upadłości zobowiązania z umowy wzajemnej nie zostały wykonane w całości lub w części, syndyk może wykonać zobowiązanie upadłego i zażądać od drugiej strony spełnienia świadczenia wzajemnego lub od umowy odstąpić. W przypadku zaś skorzystania przez Syndyka z uprawnienia do odstąpienia od umowy, druga strona nie ma prawa do zwrotu spełnionego świadczenia, chociażby świadczenie to znajdowało się w masie upadłości. Strona ta może dochodzić w postępowaniu upadłościowym należności z tytułu wykonania zobowiązania i poniesionych strat, zgłaszając te wierzytelności sędziemu-komisarzowi (art. 99 puin).
ktoś ATL 2015-11-17 15:45:02
Nic nie działo się nagle - problemy zaczęły się już w 2008. Natomiast w latach 2009-2010 firma już miała kłopoty z wypłacaniem wynagrodzeń. Byli wtedy tacy co odeszli z ATL składając wypowiedzenie umowy o pracę z winy pracodawcy .
1
bobi 2016-05-15 15:59:28
i to się zgadza z tego co dostałem informacje na ich temat
Zostaw swoją opinię o ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY