Eden Springs Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Eden Springs Sp. z o.o.

Edeniak 2017-03-06 12:34
Merytoryczne komentarze są na forum praktycznie ma kazdej stronie.
4
Hanna 2017-03-07 09:41
@ROBACZEK w żaden sposób nie współpracuję z firmą Eden Springs Sp. z o.o. Jestem redaktorem GoWork.pl a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji na temat pracodawcy. Chętnie poznaje również Wasze opinie na temat warunków pracy/atmosfery. Dla zainteresowanych - teraz firma poszukuje kandydatów na stanowiska Dyrektor ds. Sprzedaży Bezpośredniej, Specjalista ds. Sprzedaży Telefonicznej oraz Specjalista Działu Obsługi Klienta/ Utrzymania Klienta.
Konstancin 2017-03-07 10:26
w tym ostatnim przypadku nazwa stanowiska powinna brzmieć: Specjalista Działu Obskuby Klienta/ Zatrzymania Klienta (na siłę lub na kolanach i za wszelką cenę!!!) :-)))) Jeżeli się nie ma dobrego towaru/wyrobu (wody), to nic nie pomoże w dzisiejszych czasach, to już nie jest ciemny lud, który kupi wszystko!!! Żaden nawet cudotwórca nie zatrzyma tej lawiny odejść klientów, jeżeli im się nie zaproponuje dobrej jakościowo i smakowo wody, w przystępnej cenie... teraz w edenie obowiązuje zasada, że im woda gorsza (z częstoniewa), tym cena wyższa, a później próbują znaleźć jelenia na stanowisko sprzedażowe, który by to wszystko odwrócił i cudu wzrostu sprzedaży dokonał... to już nie wróci z takim podłym wyrobem i taką nędzną "polityką" zarządu i właścicieli... Eden "wyciął w pień" pozostałe swoje rozlewnie i postawił na Częstoniew, bo tam wielkie zdolności produkcyjne są... co z tego... skoro woda z tego wysypiska śmieci jest niedobra w smaku, zapachu i nieakceptowana przez klientów, nikomu nie smakuje i budzi odrazę, więc jak długo można udawać, że tego nie ma i że rynek ucieka, kurczy się gwałtownie, i że nie pomogą Edenowi żadne "czary-mary" typu nielegalna demineralizacja tej wody i próba sprzedawania jej jako drugi rodzaj wody, niby z innej studni, bo na nic się to zresztą zdaje, ponieważ i tak ta woda w dalszym ciągu ma praktycznie takie same przypadłości ( zły smak, zapach, wielkie ilości osadów i mętnych zawiesin) jak woda przed demineralizacją, a ten cały proces dodatkowo sporo kosztuje finansowo, więc klienci znowu będą musieli te koszty przejąć na własną kieszeń w cenach wody i usług, wciąż nie dostając dobrej i smacznej wody... Gdzie jest Sanepid, który powinien już dawno wyłapać nielegalne praktyki Edenu z wodą, tak jak kilka lat temu przyłapał ich na tym samym w Krzeszowicach, czego skutkiem było zamknięcie tej rozlewni, równie mętnej wody, mimo że woda była parametrami trochę lepsza niż ta obecna z Częstoniewa... Reasumując, nawet cała armia nowo zatrudnionych specjalistów i pracowników nie pomoże Edenowi, gdy ma taki podły wyrób i jego działania skupiają się jedynie na oszukiwaniu klientów!!!
8
Ari 2017-03-07 20:22
Ciekawe jak Ciebie przyłapią i podadzą do sądu za pomówienie o demineralizacje? hi hi
migatka 2017-03-07 20:28
Były pracownik płaci tylko i wyłącznie podatek który wynosi ok 4 zł.
Hanna 2017-03-08 09:05
@Konstancin dziękuję za szczegółowy komentarz. Są jednak różne gusta ;) Z pewnością niektórym ta woda bardzo przypadła do gustu.
Marian 2017-03-08 19:59
Na dno to pociągnął tą firmę koszty związane z wypychaniem usług na zewnątrz. Od dystrubucji ( wynajem aut i rozwożenie wody) przez księgowość, HR (pożal sie Boże ADP), sprzedaż (dealer). Wszystko to kosztuje 2 do 3 razy tyle co jeszcze 4-5 lat temu. Żenada Zarządu i osób doradzających. Co poniektóre osoby to powinny ponieść odpowiedzialność materialną za taką niegospodarność.
5
Hanna 2017-03-09 09:08
@Marian jesteś zatrudniony w firmie? Dzięki za opinię.
może_przyszły 2017-03-09 09:59
mam pytanie odnośnie tego jak wyglada praca na infolinii?
Konstancin 2017-03-09 13:57
Mam akurat bezpośredni kontakt z klientami, więc znam to z autopsji i doskonale wiem jaki pogląd mają na temat złej jakości , smaku, wyglądu i zawiesin-zmętnienia... Może coś umknęło mi z niemiłych rozmów z klientami, może jednak przytoczysz jakichś poważnych i prawdziwych klientów, którzy są zadowoleni z tej wody??!! Twoje stwierdzenie, że są "z pewnością" jacyś klienci, którym woda z częstoniewa "bardzo przypadła do gustu", jest wobec twardych faktów i argumentów jedynie niepoważnym zaklinaniem rzeczywistości... Wiem doskonale o czym piszę i jaka jest ta woda oraz reakcja klientów na jej "cudowne walory". Codziennie mam z nimi kontakt, wysłuchuję narzekań, skarg, często przekleństw i złorzeczeń ludzi z którymi rozmawiam i próbuję ratować sytuację wg wytycznych zarządu i kierownictwa, próbując wmawiać klientom, że ta woda z częstoniewa jest bardzo dobra, tylko po prostu ma pewną "mineralną" specyfikę, ale to dla "dobra" klientów, tylko muszą bardzo często używać zalecanych przez Eden środków chemicznych do usuwania osadów, kamienia i zabarwień jakie powstają na naczyniach, czajnikach, szklankach, filiżankach, itp... gdy pytają się jaki to ma wpływ na ich zdrowie, nerki, żołądek, wątrobę i czy polecamy również jakieś środki, które usunęłyby te osady z organizmu, to niestety aby nie skłamać, muszę jakoś to przemilczeć, zagadać, skierować rozmowę w inną stronę. Klienci mieli wcześniej wodę z innych, dawnych edenowskich ujęć, które dziś są zlikwidowane, zamknięte i wciąż pytają się dlaczego tamtej wody, która im smakowała i nie mętniała, nie mogą dostać, a nie mieli do niej żadnych praktycznie zastrzeżeń, na pewno nie takich jak obecnie i były one marginalne i bardzo nieliczne (zawsze jakiś promil reklamacji jest możliwy i nie do uniknięcia), na pewno nie na taką wielką skalę jak obecnie... Klienci zrywają umowy, składają masowo rezygnacje, przechodzą do konkurencji, oddziały Edenu zwalniają kolejnych już pracowników, obcinają koszty, a eden uporczywie i maniakalnie kręci się wokół "własnego ogona" i zaklina rzeczywistość... może od tego poprawi się jakość wody, jej smak i wygląd... eden próbuje ugłaskać klientów, gratisami, promocjami, itp. działaniami, ale one nie działają lub tylko przez krótki czas. Wiem o czym piszę i jakie to ma obecnie oraz w niedalekiej przyszłości znaczenie na zatrudnienie, oszczędności i jak te działania już obecnie bardzo negatywnie odbijają się na jakości obsługi klientów, a jeszcze 2 lata temu Eden słynął z bardzo dobrej jakości obsługi klienta, z dobrej jakości wody i usług. Niestety, to już przeszłość... Więc Hanna, nie zaklinaj i nie pisz o rzeczywistości skoro jej nie znasz, nie dotykasz, ewentualnie spróbuj porozmawiać z klientami, którzy obecnie otrzymują wodę made in częstoniew, zbierz ich opinie i uwagi, tylko prawdziwie i rzetelnie... jeżeli nie, to nie bądź "obrońcą i adwokatem" zarządu i jego kolejnych złych posunięć, od zakupu i przejęcia Częstoniewa począwszy... chyba, że jak większość sądzi na tym forum, działasz z ich polecenia i jesteś przez nich wynagradzana...
10
Konstancin 2017-03-09 14:03
Nie strasz, nie strasz... bo się... nie boję :-)) i mam wiedzę na ten temat. Lepiej będzie jak wreszcie Sanepid zainteresuje się tą rozlewnią, tylko tak niezależnie, rzetelnie i kompleksowo jak zrobił to w Krzeszowicach...
6
Hanna 2017-03-09 16:14
@może_przyszły, co dokładnie Cię interesuje?
Marian 2017-03-09 18:49
Już nie pracuję w Eden. Zwolniony zostałem pod pretekstem pseudo restrukturyzacji. A z wiarygodnego źrodła wiem że zatrudnili inną osobę za prawie 2 razy większą kasę i do tego z mniejszym zakresem obowiązków i kompetencjami. Całe szczęście ofert pod dostatkiem i pracę już mam. Jednak sentyment po tych dobrych latach został. Tylko że one sie juz jakiś czas temu skończyły dla Edenu.
7
byłyy 2017-03-09 19:23
Wydaje mi się ,że jesteś jednak bardzo powiązana z firmą EDEN.Na to wskazuje treść Twoich wypowiedzi.
9
Hanna 2017-03-10 09:58
@Marian dziękuję za odpowiedź. W takim razie życzę powodzenia :)
ciekawy 2017-03-12 08:23
A kiedy w struktury wciagają GF?
6
stonoga 2017-03-14 21:25
Oj oj chyba jednak nie wiesz co piszesz. Rozlewnia ma swoje labolatorium , które bada wodę codziennie a i SANEPID jest częstym gościem i bada wodę. Wyniki są dostępne. Widać od razu że nie znasz się na dopuszczaniu artykułów spożywczych do obrotu. Taka firma jak Eden niezależnie co o niej sądzisz nie może sobie pozwolić na "kantowaniu" jakością sprzedawanego produktu. Jednym ta woda odpowiada innym nie - rzecz gustu i smaku. Pozdrawiam
Śląska klucha 2017-03-15 09:26
A Krzeszowice ulepszaly latami i co ty na to. Wyniki tez byly dostepne a i sanepid wizytowal rozlewnie i laboratorium dzialalo przy rozlewni.... Wszystko do czasu.
5
Iza 2017-03-15 18:02
Czy Eden Springs ma aktualnie jakieś nowe ofert pracy? Zależy mi pracować u nich gdyż słyszałam dobre opinie. Czy rozmowa rekrutacyjna jest trudna do przejścia? Jaka panuje w firmie atmosfera, to też jest ważne?
Konstancin 2017-03-15 19:41
Na pewno wiem co piszę!!! Od razu widać, że jesteś nasłany(a) przez eden i przez niego jesteś opłacany(a) żeby wybielać i upiększać sytuację... w Krzeszowicach też przez lata były kontrole Sanepidu, a robili je albo "swoi" ludzie, którzy nie zauważali wielu przekrętów lub kontrola była bardzo powierzchowna i wyrywkowa, ale po iluś tam latach wreszcie nastąpiła kontrola kompleksowa, która zauważyła podejrzane instalacje i przyłapano eden na demineralizacji oraz naświetlaniu wody lampami UV, bo z bakteriami chorobotwórczymi też mieli ciągły problem. Po tej kontroli zapłacili ogromne kary finansowe musieli zaprzestać demineralizacji, ale wtedy klienci zaczęli reagować na wodę, tak jak teraz reagują na "wodę" z częstoniewa i zaczął eden ograniczać produkcję w krzeszowicach, aż ją wreszcie całkowicie zamknął, bo klienci również nie chcieli pić tej wody i groziły masowe rezygnacje oraz wypowiedzenia umów. Wtedy jeszcze eden mógł klientom zaproponować dużo lepszą wodę z innych swoich rozlewni i sytuacja się uspokoiła, ale teraz edem ma tylko częstoniew i bardzo odległy Grodzisk Wielkopolski, a resztę rozlewni z dobrą wodą zlikwidował, bo myśleli zarządzający że na częstoniewie zbiją kokosy, bo niby wydajność wielka i nowoczesność duża... ale niestety wyrób, czyli woda jest podłej jakości, wytrącają się osady w wielkich ilościach, smak i zapach nie do przyjęcia przez zdecydowaną większość klientów, a dodatkowo nawet i tej wody zaczyna brakować w ujęciach, zwłaszcza latem i czynne jest tylko chyba już jedno, ostatnie, najgłębiej położone, z którego woda jest najgorsza. Dar Natury za czasów Nestle również ratował się w częstoniewie ukrywaną i zakamuflowaną demineralizacją. Teraz Eden musi robić to samo bo co miesiąc odchodzą klienci w ilościach liczonych w tysiące.... Ta woda prawie nikomu nie smakuje i to wcale nie rzecz gustu, nawet zarząd edenu pije wodę "obcą", nie z częstoniewa... o laboratorium zakładowym nawet szkoda pisać, bo działa tak jak zarząd przykazuje i takie też muszą być wyniki... papier wszystko przyjmuje... Eden ma mistrzostwo świata w kantowaniu tej twojej "wysokiej jakości" produktu... Jeżeli jest tak dobrze i woda tak wszystkim smakuje, to dlaczego wyniki sprzedaży spadają na łeb, na szyję i dlaczego wciąż są zwolnienia, oszczędności, a konkurencja przejmuje klientów edenu aż furczy ???!!!! :-))) Jesteś trollem edenu i szerzysz propagandę sukcesu, którego jakoś nie widać...
7
Były 2017-03-15 22:54
Ta firma żyje z kantowania ludzi .Kto w dzisiejszych czasach daje podwyżkę klientowi ,który płaci 120 zł na dwie butelki,a z drugim podpisuje umowę za 60 zł?Dawanie podwyżek dużym klientom ,któży może się nie zoriętują też jest stosowane.Obietnica pracy,a później zwolnienie tez jest częstą praktyką.W Krzeszowicach woda była demineralizowana dopuki nie zwolnili kogoś kto wiedział,że to nielegalne.Ciekawe czy zwolnią kogoś z Częstoniewa?A może dadzą podwyżki,żeby ludzie siedzieli cicho bojąc się stracić dobrze płatną pracę.
6
Ale jaja 2017-03-16 09:23
Eden wszedl na niezla mine. Wczesniej czy pozniej prawda wyjdzie na jaw a wtedy Eden utopi sie we wlasnej smierdzacej czestoniewskiej wodzie. Szok ,ze tak mozna dac sie zrobic w konia. Nestle pozbylo sie problemu a edenek albo problemu nie widzial albo zrobil to z premedytacja.
7
PPuuQwh 2017-03-16 10:27
Dobre opinie o Edenie?uszy dobrze umyj hehe
Kolejna marionetka opłacana przez zarząd,z takimi wpisami to nie masz czego tu szukać skarbie :)
6
Już były pracownik 2017-03-16 11:54
Zastanów się dobrze sto razy zanim zdecydujesz się podjąć pracę w korporacji Eden, ja mam bardzo złe doświadczenia, ludzi traktują przedmiotowo i gdy sytuacja w firmie jest gorsza lub zła, to w pierwszej kolejności zwalniają brutalnie, tnąc koszty zatrudnienia, bo tak najłatwiej i najszybciej osiągnąć efekt oszczędności. W obecnym czasie jest właśnie bardzo zła i pogłębiająca sytuacja kryzysowa i następowały fale kolejnych zwolnień, bo Eden wprowadził na rynek produkt (niedobrą wodę z nowej rozlewni) nieakceptowany przez większość klientów, więc rynek się baaaardzo kurczy i mu ucieka do konkurencji. W miejsce tych, którzy widząc co się dzieje sami uciekają z tego okrętu, przyjmują w celu "załatania dziury", ale miej świadomość, że może być to tylko na krótko, do czasu następnej fali większych lub mniejszych zwolnień w ramach oszczędności kosztów... nie oszczędzali nawet bardzo doświadczonych i oddanych pracowników, więc dlaczego by miało im zależeć na kimś świeżym, nowym. Zastanów się poważnie, chyba że masz spokojną i w miarę bezpieczną sytuację finansowo-życiową, to przecież możesz spróbować i w Edenie, najwyżej sama zrezygnujesz po jakimś okresie próbnym, gdybyś była niezadowolona lub zauważyła jakieś zagrożenie dla siebie. Powodzenia :-)
6
Hanna 2017-03-16 15:35
Wiedzieliście, że Eden Springs Sp. z o.o. prowadzi również własnego bloga? Można dowiedzieć się z niego między innymi o 5 artykułach, dzięki którym zwiększymy poziom motywacji w pracy. http://www.eden.pl/blog/
Abc 2017-03-16 17:52
Motywacje do pracy bez przecztytania tych pieciu artykulow powoduje wzrost wynagrodzenia. Cos slychac w tym temacie czy jak od ostatnich dwoch lat cisza.
4
pracownik 2017-03-16 19:58
Gdzie ty te dobre opinie słyszałaś?
5
Dar 2017-03-16 20:02
Blogiem syfu nie zakryja.
7
eneasz 2017-03-17 14:23
Tak dla sprostowania wypowiedzi @stonoga w temacie rozlewni w Krzeszowicach, nie jest prawdą występowanie znaczących problemów z mikrobiologią. Takie problemy występują w każdej rozlewni wody w Polsce pytanie tylko na jaką skalę. Porównywalnie takie problemy w Krzeszowicach w skali wszystkich rozlewni Eden były na najniższym poziomie. Potwierdzeniem moich słów, było rozlewanie wody w Krzeszowicach od stycznia 2013 do listopada 2015 w 100% zgodnie z obowiązującymi przepisami. Taki stan rzeczy obowiązywał zresztą także w pozostałych rozlewniach i pod tym względem byliśmy w gronie bardzo nielicznych producentów którzy tak czynili. Demineralizacja wody to temat na osobną dyskusję ale zastanówcie się proszę co się dzieje z wodą o parametrach wody zródlanej po podgrzaniu do 90-95 stopni.
Czy to nadal jest woda zródlana zgodna z przepisami prawa?
Krzeszowice 2017-03-19 19:47
Tak to sobie tłumacz... ale od tłumaczenia, nawet tak wybielającego rzeczywistość, woda z częstoniewa nie stanie się lepsza :-)). Skoro eden dostarcza klientom dystrybutory z możliwością grzania do około 95 stopni Celsjusza, to chyba powinien przewidzieć, żeby takiej syfiastej, częstoniewskiej wody, klientom nie dostarczać. Twoje dywagacje, czy woda po przegotowaniu jest jeszcze źródlana, nie mają najmniejszego sensu, w obliczu tragicznej ogólnej jakości tej wody i jej zdolności do wydzielania syfiastych zawiesin i osadów... Podobny problem ma zresztą firma Getfresh ze swoją wodą, pod marką Dar Natury, która jest może odrobinę lepsza w smaku od Edenu, ale osady i zawiesiny również się z niej wydzielają podczas gotowania, aż kipią z czajników, i innych naczyń... Ale za Getfresh-em stoi nieoficjalnie Eden ze swoim kapitałem, a tylko dla klientów i UOKiK-ku udają dwie odrębne firmy. Eden myślał, że gdy przejmie częstoniew od Nestle i zacznie swoim klientom wciskać wodę z tej rozlewni, to klienci albo się nie spostrzegą, albo najwyżej pomarudzą chwilę i przywykną do "nowej wody", ale niestety, edenowcy nie posłuchali doświadczonych ludzi, którzy ich ostrzegali, a teraz klienci spierniczają masowo, nawet takich dużych którzy odbierali ponad tysiąc butli miesięcznie, nie udaje się zatrzymywać, więc eden dołuje, a jego oddziały zwalniają ludzi na potęgę!!!!
8
Kit 2017-03-20 09:56
Do tej już niby firmy przychodzą same odpady gdzie inni pracodawcy ich nie chcą!
2
ByłyGalon 2017-03-20 16:13
A wszystko przez minerały zawarte w wodzie. Eneasz ma rację co do przegotowania wody. Woda przegotowana nie podlega pod Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 31 marca 2011 dotyczące naturalnych wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych.
Powstałe osady w waszych czajnikach i "coolerach" to nic innego jak węglany szczawiany i inne strąty wytrącone w procesie podgrzewania/gotowania wody bogatej w minerały czy tez o średniej mineralizacji, twardość wody ok 15-20 stopni niemieckich. Rozpuszczalność tych związków jest odwrotnie proporcjonalna do temperatury stad takie osady w czajnikach i "coolerach". Los/pech chciał, iż taki rodzaj wody ma Czestoniew i Rzeniszów. Woda z tych ujęć nadaje się do butelkowania ale niekoniecznie do galonów gdzie potem jest podgrzewana i wytraca masę osadów.
4
Banan 2017-03-20 21:43
Potwierdzam wygląda to mizerne!
1
Swen 2017-03-21 09:35
Kit i Banan czy dla tego tam pracujecie ?
Natalia 2017-03-21 11:03
Eden Springs Sp. z o.o. podoba mi się jako firma, jako pracodawca.
Krzeszowice 2017-03-21 16:59
Co pomogą te tłumaczenia ludziom, którym podaje się tą "wodę" do spożycia w dystrybutorach, które podgrzewają wodę???!!! Może lepiej wyjaśnisz jeszcze i wytłumaczysz jakie zagrożenia dla zdrowia powoduje picie takiej wody po podgrzaniu, co się będzie odkładało w nerkach i innych "podrobach" i jaki to przyniesie negatywny skutek dla organizmu człowieka???!!!??!!! O tym napisz jak najwięcej!!! Ja dodam jeszcze, że ta woda nawet zimna i bez podgrzewania jest niedobra i śmierdząca, a gdy zimną wodę postawimy na kilka-kilkanaście minut w naczyniu, to nawet bez podgrzewania widać osad powstający na brzegach... więc nie wiem czy ta woda nadaje się do spożycia nawet gdyby jej produkcja odbywała się w innych, małych butelkach, a nie w butlach 5-cio galonowych (18.9 litra). Klienci sami weryfikują jakość tej wody poprzez lawinowe zmniejszanie spożycia i rezygnacje z wody Eden... żadne takie tłumaczenia jak Twoje tego nie zmienią :-))). Eden sprzedaje już około 40 % mniej tej wody i to nastąpiło bardzo szybko...
2
igła 2017-03-21 20:08
no to szykuje się kolejna akwizycja .... w Polszy...
Kargul 2017-03-21 23:15
to brzmi jak zły kawał... to nie jest śmieszne...
2
Hanna 2017-03-22 09:05
Wiedzieliście, że Eden Springs w Polsce jest częścią Grupy Eden obecnej aż w 18 krajach? Dodatkowo według badań Domu Badawczego Maison, czerwiec 2012r. Eden stał się najchętniej wybieranym dostawcą wody przez firmy w Polsce.
Poprawa 2017-03-22 10:47
W 2012 a zaznaczam ze MAMY 2017 rok
5
Prawda 2017-03-22 11:00
Powiedz to w oczy tym setkom zwolnionych przez eden, wywalonych brutalnie, w ramach oszczędności ludzi!!!! Na forum jesteś odważna(y) bo piszesz anonimowo, ale w realu, gdybyś stanęła twarzą do tych pokrzywdzonych ludzi, to nie gadałabyś głupot i nie siała nędznej propagandy, ale przecież ty jesteś edenowcem i za to ci płacą...
3
Antoni z Torunia 2017-03-22 11:23
Jak sama piszesz, są to wyniki badań z 2012 r. wtedy gdy Eden był jeszcze mądrze zarządzany, przez innych ludzi i miał najlepsze jakościowo wody w swojej ofercie. Obecnie mamy rok 2017 i gdyby zrobili takie badania, to Eden byłby na szarym końcu dostawców wody, których wybierają klienci. Woda ohydna, jakość usług i dostaw ciągle nawala, ceny rosną niewspółmiernie, a z tych powodów rynek się Edenowi kurczy w zastraszającym tempie i końca tego trendu nie widać, bo klienci nie chcą takiej bardzo drogiej wody z odrażającymi osadami i ohydnym smakiem, jaką eden im próbuje wciskać z rozlewni w częstoniewie!!! Znaczący i gwałtowny ubytek rynku oraz przychodów finansowych, Eden próbuje wyrównywać podwyższaniem cen, ale to przynosi wprost odwrotny efekt... klienci uciekają tym bardziej, a konkurencja ma bardzo ułatwione zadanie w przejmowaniu rynku i klientów. Tylko tak daj dalej Edenie, a w jednym z 18 krajów - w Polsce, będziesz mało znaczącą, podrzędną firemką z malejącym wciąż ryneczkiem :-))))
3
Były 2017-03-22 13:45
Moiże i jest najchętniej wybieranym dostawcą według jakiś tam badań.Faktem jest,że Eden jest dostawcą,którego opuszcza największa ilość klientów w Polsce.Dodatkowo jest napewno firmą,która bez skrupółów zwalnia ludzi,którzy mogli by zrobić coś dobrego dla tej firmy.
4
ByłyGalon 2017-03-22 15:52
Krzeszowice Tłumaczenia ludziom nic nie pomogą. Klient oczekuje wody która jest akceptowalna w smaku i zapachu oraz musi spełniać wszystkie wymogi prawne obowiązujące w UE i PL. Te z kolei na pewno są spełnione ale jakość sensoryczna ( smak i zapach) zależy od indywidualnych upodobań. Czy piłeś kiedyś w życiu wodę uzdrowiskowa tzw leczniczą? Dla mnie śmierdzi i cuchnie okrutnie. Inni delektują się nią godzinami. Także smak i zapach to kwestia gustu. Ale nie o to chodzi w tym biznesie. Problem leży dosłownie u źródła i tylko spora inwestycja może poprawić tą "jakość" :))
3
Kit 2017-03-22 21:21
Lepiej nie będzie a po sezonie który nadchodzi będą kolejne szukanie oszczędności ale tutaj już nie ma na czym produkt słaby zarządzający słabi więc i Eden zrobi się podrzędną firemką
3
Wąsacz 2017-03-22 21:38
Proponuję wyklikać się do pierwszej strony tych wpisów .Tu zawsze było wesoło , nawet w tych dobrych latach , takie tam bicie piany .
2
Hanna 2017-03-23 09:28
@Antoni z Torunia, dziękuję za Twoją opinię. Czyli uważasz, że przyczyną tych zmian stała się zmiana kadry zarządzającej?
2
Antoni z Torunia 2017-03-23 18:31
Tak, to oczywiste. Przecież Eden sam z siebie nie zaczął "dołować" z firmy wysoko notowanej na rynku. Zawsze za taką sytuację odpowiedzialny jest zarząd i osoby podejmujące strategiczne decyzje... Oczywiście znaczną rolę w tym negatywnym procesie odegrał również zarząd ze Szwajcarii, ale nasz polski zarząd w zmieniającym się składzie, jeżeli się nie mylę od 2015 r, po odwołaniu i zwolnieniu poprzedniego prezesa zarządu, jest najbardziej odpowiedzialny (winny) temu bardzo złemu stanowi firmy, do jakiego doprowadzono w krótkim czasie, nawet dlatego że nie próbował (nie zdołał?) wpłynąć na błędne decyzje i wytyczne, podejmowane z pozycji Szwajcarii, tylko potakiwał i "ślepo" wykonywał ich polecenia. Tak się dzieje, gdy w zarządzie są ludzie najemni, nie związani własnościowo z firmą, wtedy myślą jedynie o utrzymaniu swoich stołków i jak najdłuższym braniu wielkich pieniędzy, a gwarantuje im to brak sprzeciwu i ślepe wykonywanie poleceń zarządu głównego, w korporacjach jest to najbardziej widoczne... nikt nie płaci tam za "myślenie", liczą się tylko centralne wytyczne, współczynniki i decyzje podejmowane w oderwaniu od rzeczywistości. Super zarządza się czyimś majątkiem i pieniędzmi (niczyimi), w końcu ryzyko jest po stronie inwestorów, bo to ich pieniądze, majątek i inne aktywa, a zarząd najwyżej zostanie odwołany, ale do tego czasu zgarnie niezłą sumkę... Wcześniejszy zarząd pomnażał rynek, wpływy i co najmniej utrzymywał mocną pozycję Edenu, mimo różnych przeciwności i sytuacji na rynku, ale potrafił tak rozmawiać i przekonywać zarząd główny oraz właścicieli, że nie był tylko ślepym wykonawcą poleceń, to było widoczne w bardzo mocnej pozycji ówczesnego Edenu na rynku polskim. Na tym forum nie można wymieniać nazwisk i imion, ale aż ciśnie się na usta aby wymienić te nazwiska zaistniałe od 2015 r., albo które powróciły do Edenu w tamtym czasie, a które to osoby są winne tego co się dzieje z rynkiem w Polsce, a co opisałem we wcześniejszej mojej opinii. Złe wybory, złe decyzje, zła polityka prowadzenia i działalności firmy, to wszystko, począwszy od "Szwajcarii" poprzez zarząd w Polsce, zaowocowało trwającym już od początku 2016 r., upadaniem oraz malejącym znaczeniem Edenu, co przekłada się wprost na bardzo złą (tragiczną) sytuację w finansach tej firmy, a proces tej degrengolady wciąż trwa i postępuje nieubłaganie. No cóż, najwyżej za jakiś czas "wymienią" zarząd, ale to już nic nie pomoże, bo proces zniszczenia dojdzie zbyt daleko i wtedy jedynie pozostanie próba odbudowa firmy z ruiny, a to mało kiedy się udaje i trwa, trwa, trwa...
3
Alonzo 2017-03-23 20:19
Największy negatywny udział w prowadzonej polityce firmy ma dyrektor HR ! Brak wizji, pomysłu oraz wiedzy merytorycznej powoduje odejścia wartościowych pracowników (w szczególności obsługi klienta: od dostawcy do handlowca) a zatrudnianie "kolesi" za astronomiczne sumy którzy drenują spółkę a z ich "pracy" nic nie wynika i nic nie wnosi do biznesu.
1
Gucio 2017-03-23 20:28
Już w sezonie będzie bryndza. Nie będzie chętnych do pracy a co za tym idzie terminowych dostaw. Nooooo chyba że znów wynajmą do tego firmę zewnetrzną i zapłacą za to 2 razy więcej. Ale oczywiście pracownicy na tym stracą bo cześć zleceń przejmie nowa firma. Pózniej przyjdą wyniki finansowe i zarząd pójdzie won. Tylko dlaczego tak późno. Chyba Cott nie wie w co wdepnął. Sporo wody i kasy upłynie zanim sie pozbierają.
2
Zostaw swoją opinię o Eden Springs Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eden Springs Sp. z o.o.