Eden Springs Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Eden Springs Sp. z o.o.

Grupa pracowników 2017-06-30 22:18
To co mamy robić??!!! KŁAMAĆ??!!!! żebyś tylko ty i Eden byli zadowoleni, że o was się dobrze mówi, choć to by było kłamstwo i oszustwo? Niech tez zarząd, ta firma zrobi coś pozytywnego dla nas pracowników, dla klientów, a nie tylko ciągłe przewałki, brak szacunku, wyzysk, oszukiwanie, kombinacje, ukrywanie prawdy i oszukaństwo wszystkich dookoła... Niech wreszcie zrobią coś pozytywnego i dalej idą tym śladem... oni tak już się zatracili w tym procederze oszukańczego zarządzania i wciskani ludziom kitu, że nie sposób tego odwrócić, zmienić, za daleko to wszystko zaszło w złą, destrukcyjną stronę!!!! zburzyć, zaorać, oszustów, przekrętów i źle zarządzających wykurzyć i próbować budować od nowa coś pozytywnego i prawego, dobrego dla istnienia firmy, pracowników i klientów, a przez to funkcjonującego na dobrym poziomie zarówno finansowym jak i moralnym... obawiamy się jednak, że oni - ci źli - bardzo się okopali i nie pozwolą na pozytywne i o ludzkiej twarzy zmiany... Świadczy o tym oszukańczy proceder z "poprawą" jakości wody w częstoniewie, której niestety nic nie pomoże, a klienci którzy ją piją i sporządzają napoje, kawę, herbatę, naraża się systematycznie na utratę zdrowia, bo te osady, kamień i inne dziadostwo osadza się w miarę spożywania w organizmach ludzi, w ich nerkach, wątrobach i innych ważnych organach wewnętrznych... eden zaleca częste odkamienianie czajników, naczyń, ekspresów, itp, w których gotuje się tą "wodę" z częstoniewa, zaleca różne środki chemiczne, służące do tych celów, ale nigdzie nie wspomina nawet jaki szkodliwy wpływ mają te osady po wniknięciu w organizm człowieka i nic nie mówią, że tym ludziom grozi np. bardzo bolesna kamica nerkowa i w jej następnie uszkodzenie nerek, a w najlepszym wypadku operacyjne próby usuwania tego dziadostwa z wody częstoniewskiej... pobliskie rozlewni wysypisko śmieci też powoduje "wzbogacanie" wody o "super" składniki, a nie jest tajemnicą, że od lat nawet woda w tamtejszych studniach przydomowych nie nadaje się do spożycia... Czy dalej mamy to zatajać, oszukiwać klientów i narażać ich zdrowie na szwank, byleby tylko nasi pracodawcy mogli się wykazywać kosztem wyzysku pracowników i szkodzenia ludziom???!!!!
9
Dary losu 2017-07-01 07:44
Kto odpowiada za ten caly balagan w Polsce ja sie pytam? Dlaczego dublowane sa stanowiska za gruba kase? Byly cztery rozlewnie ale na gorze takich tlumow nie bylo!Niegospodarnosc i matactwa . Czestoniew podobno brzytwy sie chwyta tym samym narazajac cala organizacje. Zamknac i zaorac bo tego scieku nikt od Edenu nie kupi. Ktos wie po co dwa kolory kapsli? ???!!!!
6
Konstancin 2017-07-01 15:19
jednym kolorem kapsli oznaczona jest syfiasta woda, a drugim kolorem super syfiasta... obydwie z częstoniewa, tylko jedna jest lekko bardziej "oczyszczona" z tych mętnych i ohydnych dodatków, to jednak jest tylko zabieg pozorny i marketingowy, bo w jednym i w drugim przypadku będą działały szkodliwie na ludzi pijących ten ściek... tej wodzie nic nie jest w stanie pomóc, ani nawet żaden zając i jego niezgodne z przepisami i prawem chemiczne chrzczenie tej brei, ciekawe co na to Sanepid i inne organy kontrolne... przecież wody źródlanej nie wolno poddawać takim chemicznym "uzdatnieniom" i niedozwolonym "oczyszczaniom". Po takiej chemicznej "obróbce" nie jest to już woda źródlana, tylko jakaś mętna breja, którą można nazywać co najwyżej wodą stołową lub wodociągową, zwykłą szkodliwą kranówą, której skład niszczy nerki i organizm człowieka. Taki sam proceder robił eden po kryjomu w Krzeszowicach, ale po wielu latach ich przyłapali, po donosie zwolnionego pracownika i musieli beknąć grubą kasę tytułem kary finansowej, a następnie zamknęli tą rozlewnię bo klienci nie chcieli pić wody mętnej i zawiesinami, chociaż skala tej mętności była zdecydowanie mniejsza niż tej paciary z częstoniewa, no i wysypiska śmieci nie było w pobliżu Krzeszowic, za to wodę z częstoniewa można śmiało nazywać wodą z wysypiska, bo ono jest w bezpośredniej bliskości ujęć i rozlewni. Woda z częstoniewa w dodatku się kończy i zmalały znacznie jej zasoby, bo sadownicy i ogrodnicy pobierają ją masowo z tego samego "dołka" co rozlewnia, do podlewania swoich upraw, a woda z tak zwanego dna jest jeszcze bardziej mętna i zasobna w szkodliwe ludziom bakterie. Jeszcze gdy pracowałem w edenie, to eden zaprzestał stosowania kwarantanny po wyprodukowaniu wody w częstoniewie, aby ją przebadać na zawartość chorobotwórczych bakterii przez minimum 48 godzin i ewentualnie po tym przekazać ją do spożywania. Z tego powodu, w ubiegłym roku wypuszczano na rynek wodę ze szkodliwymi dla zdrowia bakteriami coli, pseudomonas, itp., a gdy się zorientowali po jakimś czasie, to próbowali tą wodę po cichu wycofywać z rynku, od odbiorców i z magazynów, ale jakaś część tej wody i tak dostała się już do spożycia. Ludzie którzy zdążyli spożyć wtedy tą wodę, pewnie do dzisiaj nie zorientowali się dlaczego być może bolały ich brzuchy lub dlaczego wystąpiły u nich inne dolegliwości. Eden dla zysku i ratowania tragicznej sytuacji w sprzedaży, dopuszcza się coraz większych zaniedbań, uchybień i naruszeń przepisów, nawet kosztem narażania ludzi na choroby spowodowane nie tylko szkodliwą zawartością tej "wody", ale również chorobotwórczymi bakteriami. W ubiegłym roku, w czasie upałów, gdy poziom wody był najniższy w ujęciach, to eden codziennie nalewał wodę z wieloma przerwami, czekając gdy woda napłynie i jej poziom pozwoli na kontynuowanie produkcji. Ludzie nie dajcie się oszukiwać i nie pijcie tego syfu bo Wam zaszkodzi, czy nie szkoda Wam własnych nerek, wątroby i innych "podrobów" !!!!
13
Krzeszowice 2017-07-02 00:21
Stolowa to tez nie moze byc bo definicja mowi,ze w 50%musi byc źrodlana nieprzerobiona . Nie wiem jak nazwac taka wode? Wodociagowa.To po co za produkt wodopodonbny placic gruba kase jak na kranowa mozna zalozyc filtr. Ktos za to powonien beknac. Za psucie wizerunku Firmy i nieuczciwa praktyke wobec klienta. Toz to cyrk !! Nas zamkneli a kupili wielki syf.
8
JOJO 2017-07-02 13:06
Zamkneli i Was i Szydlowiec i Kotuń....teraz pora na Grodzisk.
Kicajajec, Andrew i im podobni zniszczyli i firme i ludzi w innych rozlewniach.
Chlopaki z Szydlowca podobno odbudowywuja sie tylko bo reszta polegla
12
Mądrala 2017-07-04 21:18
Oskarżacie dość ostro firmę a ja widzę, że mają aktualną ofertę pracy i szukają ludzi! Czy jest aż tak źle?
Realista 2017-07-05 07:20
A o czym świadczą oferty pracy w przypadku firmy która na rynku jest naście lat? Chyba tylko i wyłącznie o tym że sposób jej zarządzania nie prowadzi pracowników do identyfikowania się z nią. Więc skoro ludzie się nie identyfikuja to znaczy że coś zawodzi, a skoro zawodzi to odchodzą bo nie chcą w tym syfie za marne pieniądze pracować. Poza tym zarząd też to "wali" i mają gdzieś pracowników których nie da się wydoic i zajechac za marne grosze. A dlaczego za marne grosze? Bo firma się sypie i nie ma skąd brać środków na utrzymanie wartościowych ludzi. A dlaczego brak środków? Bo oferuje (tak oferuje bo o sprzedaży może zapomnieć) syf a nie wodę. I tak oto koło się zamyka!!!!!!
Zastanów się Andrew czy toa sens.
6
Realista 2017-07-05 07:21
A o czym świadczą oferty pracy w przypadku firmy która na rynku jest naście lat? Chyba tylko i wyłącznie o tym że sposób jej zarządzania nie prowadzi pracowników do identyfikowania się z nią. Więc skoro ludzie się nie identyfikuja to znaczy że coś zawodzi, a skoro zawodzi to odchodzą bo nie chcą w tym syfie za marne pieniądze pracować. Poza tym zarząd też to "wali" i mają gdzieś pracowników których nie da się wydoic i zajechac za marne grosze. A dlaczego za marne grosze? Bo firma się sypie i nie ma skąd brać środków na utrzymanie wartościowych ludzi. A dlaczego brak środków? Bo oferuje (tak oferuje bo o sprzedaży może zapomnieć) syf a nie wodę. I tak oto koło się zamyka!!!!!!
Zastanów się Andrew czy to ma sens.
6
Jeszcze pracownik 2017-07-05 09:12
co tak cię dziwi???!!!! u nas w Edenie rotacja ludzi jest ogromna, a nawet zdecydowanie coraz większa, więc na gwałt wciąż poszukują ludzi do pracy!!! Ludzie ciągle uciekają, zwalniają się, znajdują dużo lepszych pracodawców i płace. Dotyczy to to wszystkich, tych którzy dłużej pracują, którym ciągle pogarszają się warunki pracy i płacy oraz ci nowi, którzy popracują jakiś czas i spostrzegą, że obiecywane "kokosy" są nieosiągalne dla nich, a warunki pracy to wyzysk i ciągłe podnoszenie poprzeczki, żeby jej nie osiągnąć, ciągłe zmiany zasad i reguł, oszczędności wyłącznie kosztem pracowników, ich zdrowia i ciężkiej pracy. Ludzie długo tu nie wytrzymują, więc szukają lepszej i pracy, gdzie warunki i zasady są uczciwe i przestrzegane. Ja też jeszcze tylko urlop wykorzystam i więcej mnie w edenie nie zobaczą, znalazłem inną pracę, a zarobki już na starcie będę miał większe i możliwość rozwoju, których w edenie w ogóle nie ma... To że do jakiejś firmy przyjmują i łatwo się dostać, to tylko źle świadczy o niej jako pracodawcy, bo do dobrej firmy ciężko się dostać ponieważ ludzie tak tam nie rotują jak w dziadowskim edenie!!!! Nie polecam edenu, chyba że za karę, zesłanie na katorgę!!!
8
Pracuś 2017-07-05 14:55
Endrju to ty???!!! Raczej na pewno, bo ton propagandowy aż tryska z twojego wpisu!!! My pracownicy znamy doskonale realia i to co wyprawiacie w Edenie, powiem tylko: szkoda firmy, bo taka duża i rozwojowa się wydawała, ale niestety to były tylko pozory i dlatego my pracownicy na okrągło rezygnujemy z pracy w twoim Edenie, a ty wciąż karzesz puszczać ogłoszenia, że Eden poszukuje pracowników, ale jak zauważyć można coraz bardziej brakuje chętnych na te "stanowiska", bo wieść gminna jak to źle, niegospodarnie i biednie dzieje się w Edenie, rozchodzi się lotem błyskawicy. Niedługo sama kadra pozostanie i będzie butle targać, bo pracownicy mają już dość mizernych płac oraz braku szacunku dla nich i ich pracy!!!!
9
Oskar 2017-07-10 18:17
Poza organizacja od 4 ms.
Eden bardzo dobry na start, wiele mu zawdzieczam.
Zdobylem doswiadczenie ktorego mi brakowalo.
Naprawde bardzo dobra szkola handlu.
Cisnieniem na wynik nauczyli mnie zdobywac efekt i przygotowali na dalsza droge jako PH.
Wiadomo .czasem cos nie pasuje na cos narzekasz w koncu to my Polacy.
Do teraz wspominam akcje sprzedazowe i ludzi tu poznanych.

Podpisujcie tak zeby mozna bylo ogarnac kto jest kto.
Anonimowo latwo hejtowac, jak masz cos do powiedzenia wal wprost nazwiska sie wstydzisz.
Pozdrawiam Poznan
2
Pracownik 2017-07-11 10:16
Ty już poza organizacją od 4 m-cy... ciekawe dlaczego, skoro tak w edenie miałeś super, ekstra i w ogóle... ja jeszcze wciąż tu się męczę i widzę coraz większy upadek i dziadostwo w funkcjonowaniu i zarządzaniu firmy. Ty już nie musisz bać się identyfikacji i późniejszej nagonki, a także zagrożenia zwolnieniem za mówienie prawdy o edenie, złej sytuacji i kondycji finansowej, o skargach klientów na ohydną wodę i tego co się czuje samemu. Szukam aktualnie pracy po cichu, ale zdecydowanie. Mam już coś na widoku, za niezłą płacę i wreszcie normalne i uczciwe warunki pracy, bez wyzysku. Gdybym zdradził moje zamiary, to szefostwo by na mnie polowało na każdym kroku i dawało do zrozumienia co o mnie myśli, tutaj nie ma dobrej i koleżeńskiej atmosfery, tu jest demoralizacja pracy, bałagan i demotywacja na każdym kroku. Nie wolno krytykować, mówić źle o złym produkcie, o złych rzeczach, które się dzieją od dawna i wciąż. To nie jest jedynie moja opinia, wielu tak odczuwa i myśli, ale strach przed utratą nawet takich nędznych zarobków działa na ludzi paraliżująco i otwarcie nikt nie odważy się wypowiedzieć. Tylu już zwolniono bezpardonowo, ale też i sami ludzie odchodzą licznie do lepszej pracy i warunków. Gdy już będę bezpieczny, to wtedy może coś tu napiszę pod oficjalnym imieniem, o ile w ogóle będzie mi się jeszcze chciało myśleć i pisać o pracy w edenie - niemiłym okresie mojego życia.
9
LENKA 2017-07-11 13:13
Napisał ten co podał nazwisko....
Skoro miałeś w Edenie jak pączek w maśle to dlaczego z niego odszedłeś?Czyżby jednak było finansowo kiepsko?
8
Śląska klucha 2017-07-11 17:35
Sam sie podpisz. Co masz do stracenia?
3
Oskar 2017-07-11 18:27
Czytaj ze zrozumieniem.
Szkoda ze nie wierzysz w produkt ktory sprzedajesz.
Moze dlatego szukasz pracy.
Bezpieczny, dobre slowo.
Mysle ze z dobrymi wynikami w pracy zawsze bedziesz bezpieczny, niewazne gdzie bedziesz pracowal.
Jesli czujesz sie zagrozony pora dzialac.
Jesli masz czas o 10:16 rano dodawac komentarze zamiast ogarniac klientow. pora wziac sie do roboty i robic kase.
Trzymam za ciebie kciuki.
Dlaczego poza organizacja.
Zdobylem potrzebne doswiadczenie i dzialam dalej.
Ps,
Maruda jestes i tyle.
Jak nie u tego pracodawcy, bedziesz marudzil u innego.
Krokodyle z Poznania, Zmigrodu ,Wawy, Gdanska GORA.
Bez odbioru.

TenPan 2017-07-11 21:59
Oskar - ten Oskar z poznania,co z nikomu nie mowil dzień dobry i nie podawal reki?Co chodził z glowa uniesiona tak wysoko jakby co najmniej był koordynatorem całego odziału?Jeśli to ty,to nikt po tobie nie płakał,byles zwykłym kmiotkiem oderwanyn od rzeczywistosci i nawet miejscowe koty na twoj widok nie chciały jeść :-(
Bez pozdrowień.
3
asys 2017-07-11 22:47
Poproś o wyciąg, np. za ostan rok - niech Ci wyślą na e-mail i posprawdzaj ze swoimi wpłatami. Odpisz osobie wysyłającej wyciąg, załączając potwierdzenia przelewów i musi się zgadzać. pzdr.
Konstancin 2017-07-12 13:15
Widać to bardzo wyraźnie z twoich wpisów, że jesteś gnomem i rzecznikiem edenu, więc te twoje wypociny promujące dziadostwo i ohydny produkt, który zagraża wprost zdrowiu spożywających go klientów, są bardzo i czytelnie niewiarygodne... to twoje "Poza organizacja od 4 ms" też śmierdzi kłamstwem na odległość. "Pracownik" wyraźnie napisał, że zdecydowanie poszukuje nowej pracy i dlaczego, ale ty oczywiście wkładasz w jego słowa swoje demagogiczne i nieprawdziwe wstawki, a zarzut pisania komentarza o 10:16 jest takim właśnie czepianiem się wszystkiego, o którym piszesz, bo nie wiem czy słyszałeś o "instytucji" urlopu, który tym bardziej należy wykorzystać, skoro zamierza się zrezygnować z pracy, a nawet gdyby to działo się podczas godzin pracy, to akurat oo godz 10 w większości normalnych firm, odbywa się przerwa dla pracowników. Nawet zaatakować nie potrafisz logicznie. Jeżeli jesteś Oskarem o którym napisał "TenPan", to wszystko wyjaśnia i szkoda więcej poświęcać ci czasu. Być może jednak jesteś kimś z zarządu lub kierownictwa edenu i próbujesz tutaj wybielać wasze denne i destrukcyjne decyzje i upiększać bardzo złą sytuacje edenu, a także próbujesz namierzyć pracowników wypowiadających się swobodnie na tym forum, by ich później szykanować... Bez pozdrowień i bez odbioru.
9
Pracowity 2017-07-13 09:39
Konkurencja w tej branży jest bardzo duża i sprzedaż produktów nie jest łatwą sprawą. Jeśli ktoś decyduje się na taką pracę i jest dobry w tym co robi to myślę, że poradzi sobie. Gorzej jeśli nie ma daru do sprzedaży to ma problem ale niech nie zwala winy na firmę!!!
1
Krzeszowice 2017-07-13 16:07
Ty widzę jakiś następny nawiedzony edeniak!!!! W edenie nawet nadprzyrodzony dar sprzedaży już nie pomoże, bo taki muł zamiast wody ludziom wciskają, ale klienci już są dosyć, a nawet bardzo świadomi i nie chcą tego "produktu" edenowskiego, zwłaszcza z częstoniewa. Tu na firmę nie trzeba zwalać, bo ta firma sama się zawala i kurczy, a zarządzanie i bałagan jest najgorszy od początku, gdy eden wystartował w Polsce!!! Wytłumacz mi dlaczego edenowi skurczył się rynek i sprzedaż już ok 40 %i dalej to postępuje , mimo że przejął rynek daru natury i miał mieć zdecydowane zwiększenie rynku i wartości sprzedaży!! Chyba nie dlatego, że w edenie są sami mistrzowie sprzedaży i mają w ofercie produkt najlepszej jakości... jest wprost odwrotnie!!!!! Pisz sobie co chcesz, wybielaj edenowską rzeczywistość, ale to jest po prostu DZIADOSTWO pod każdym względem!!!!!
3
Pan woda ... były 2017-07-13 20:48
Tak z ciekawości i przyzwyczajenia tu zaglądam i dziwię się temu co tam u Was sie dzieje. Po pierwsze jestem zawiedziony brakiem poprawy sytuacji po zwolnieniu dyrektora dystrybucji. Jakiś czas temu doszły mnie słuchy o tym fakcie i pomyslalem, że teraz to juz tylko bedzie lepiej. A jednak nie!? Posprzatał w " swoim" rodzimym oddziale, pozbył się niewygodnych osób, obsadził na te miejca swoją ulubioną asystentkę i kolesia bez skrupułów po czym go wywalili. W całej Polsce zdążył posprzątać .... moze czas na zwrot i czystki? Zatrudnijcie profesjonalistów! Ludzi, którzy będą szanowali tą mega ciężką pracę kierowców i magazynierow ( o nich zawsze sie zapomina). Kiedyś nie bylo takiej rotacji. Dzis patrzę na ciężarówki eden i choć nie tak dawno temu pożegnaliśmy się ... twarzy za kierownicą nie poznaję. Ale rotacja! Nie ma szans na wysoka jakość usług jeśli nie szanujcie pracownika z dołu tej piramidy....
8
Pan woda ... były 2017-07-13 20:49
Tak z ciekawości i przyzwyczajenia tu zaglądam i dziwię się temu co tam u Was sie dzieje. Po pierwsze jestem zawiedziony brakiem poprawy sytuacji po zwolnieniu dyrektora dystrybucji. Jakiś czas temu doszły mnie słuchy o tym fakcie i pomyslalem, że teraz to juz tylko bedzie lepiej. A jednak nie!? Posprzatał w " swoim" rodzimym oddziale, pozbył się niewygodnych osób, obsadził na te miejca swoją ulubioną asystentkę i kolesia bez skrupułów po czym go wywalili. W całej Polsce zdążył posprzątać .... moze czas na zwrot i czystki? Zatrudnijcie profesjonalistów! Ludzi, którzy będą szanowali tą mega ciężką pracę kierowców i magazynierow ( o nich zawsze sie zapomina). Kiedyś nie bylo takiej rotacji. Dzis patrzę na ciężarówki eden i choć nie tak dawno temu pożegnaliśmy się ... twarzy za kierownicą nie poznaję. Ale rotacja! Nie ma szans na wysoka jakość usług jeśli nie szanujcie pracownika z dołu tej piramidy....
3
Źrodelko 2017-07-14 06:21
Nie ten dar to inny np. Dar Natury . Naturalny inaczej jak po operacji plastycznej ;-)
4
Kargul 2017-07-14 18:55
Trafiłeś w dychę kolego, nic dodać, ani ująć :-)))!!!!!
2
Klient na wypowiedzeniu 2017-07-18 21:42
Co ten eden daje ludziom w butlach???!!!!! każe jeszcze za to płacić!!!!! używam od niedawna pompki ręcznej do butli i po niecałym miesiącu skończyła mi się woda EDEN w butli, odkręciłem pompkę i wyciągnąłem ją, na rurce zauważyłem jakieś dziwnie wyglądające osady, a gdy dotknąłem tego czegoś palcami, to okazało się, że ma konsystencję papki z ziarenek piasku!!!!! taki sam piaskowy osad o lepkiej konsystencji zauważyłem na ściankach butli w pobliżu dna!!!! Przed założeniem pompki na butlę wody eden, ściągnąłem z korka folię zabezpieczającą, na której była informacja, że woda pochodzi ze źródła lub rozlewni Częstoniew!!! Wtedy nic nie podejrzewając zacząłem systematycznie pić tę wodę i nie zwracałem uwagi zbytnio na nią, uważając że powinna być zdrowa, skoro dostarcza ją taki znany dostawca. Pijąc coś takiego, co dostarcza i sprzedaje eden z zawartością jakichś osadów, piachu i innych dodatków w niedługim być może czasie nabawiłbym się jakiejś choroby lub odkładały by się te osady w moich nerkach, aż zachorowałbym na kamienie nerkowe i nie tylko!!!! Czytając od jakiegoś czasu pojawiające się tutaj wpisy na temat ohydnej wody Eden, myślałem ,że to jest robota konkurencji, mściwych pracowników, itp. Jednak po tym doświadczeniu potwierdzam sam, że eden nas wszystkich truje lub co najmniej naraża na poważne choroby. Spróbowałem również zrobić herbatę z tej wody, z następnej butli, bo dotychczas piłem tylko zimną, bez gotowania, po wlaniu przegotowanej wody z częstoniewa do szklanki oniemiałem z wrażenia i odrazy, w wodzie kotłowały się tabuny jakichś substancji, mętów i nawet na powierzchni powstał kożuch czegoś nieokreślonego, ale jakże ohydnie wyglądającego, włożyłem woreczek z herbatą i zrobiła się jedna ciemna nieprzejrzysta breja, a na brzegach szklanki i na łyżeczce osadziło się jakieś dziadostwo zmieszane z herbatą, którego nie można było domyć, dopiero użycie szorstkiej gąbki ze materiałem ściernym pomogło usunąć to dziadostwo i to po mocnym szorowaniu. Ktoś napisał na tym forum, że eden sprzedaje żur w swoich butlach pod marką eden, ale to jest obraza żuru, który jest naszą narodową potrawą i bardzo smaczną, w przeciwieństwie do tej brei z edenu. Nigdy już nie tknę tej edenowskiej niby wody. Wcześniej dostarczali wodę, którą napełniali butle gdzieś na Podkarpaciu i przez parę lat ją piłem i złego słowa powiedzieć na tamtą wodę nie mogę, nigdy nic takiego mi się z nią nie przytrafiło, ale to co teraz nalewają w tym częstoniewie, to woła o pomstę do nieba, a przede wszystkim o kontrole wszelkich instytucji, które musza dbać o nasze drowie i żeby takiego niezdrowego dziadostwa nam eden nie wciskał i to za pieniądze!!!!! Gdy butle zakłada się na dystrybutory, szyjką do dołu, to tych osadów nie widać, bo zasłonięte są częściowo przez dystrybutor i lądują od razu w szklankach i kubkach oraz osadzają się w tej części dystrybutorów, na które nakłada się butle, ale z reguły nikt nie zwraca na to uwagi i tam nie patrzy i nie sprawdza. Po zdjęciu pustej butli sprawdzajcie palcami, co tam się pojawia i gdy coś znajdziecie podobnego, co u mnie w butli znalazłem, to rezygnujcie z dostaw edenu, póki jeszcze zdrowi jesteście!!!!Ostrzegam wszystkich, uważajcie na wodę eden, bo Wam po prostu kiedyś zaszkodzi i to poważnie, bo pita miesiącami, a nawet latami, taka woda przyczyni się do powstania kamieni w waszych organizmach, a to ciężka i groźna choroba, którą trudno się leczy i nieraz bez dobrego skutku, a przy tym jest to choroba nieraz bardzo bolesna i z reguły kończy się interwencją chirurga na stole operacyjnym, a nerki to bardzo delikatne organy i kroić ich nie polecają lekarze.
9
Krakus 2017-07-19 17:01
Ja mam u siebie w firmie identyczne "doświadczenia" z tym czymś z częstoniewa, na pewno nie jest to zdrowa woda! Zastanawiam się teraz, dlaczego zgodziłem się spokojnie na miesięczne wypowiedzenie, bo po takim dziadostwie edenu powinienem zażądać natychmiastowego rozwiązania umowy z winy edenu, który dostarcza mi wodę z jakimś mułem, osadami, piaskiem. Ci którzy nabawią się choroby poprzez długie picie tej ich "nibywody", powinni dochodzić odszkodowań nawet w sądach, za poważny uszczerbek na zdrowiu!!!!
3
Rudy 2017-07-19 22:16
A czego tu sie spodziewać po takiej firmie. Biznes to robi ale na wyprowadzaniu kasy póki Cottek nie widzi :) a to ze klienci cierpią z powodu jakość wody a pracownicy z powodu złego zarządzania to juz nie istotne.
4
Golas 2017-07-19 22:26
Niech ktoś najpierw przeanalizuje umowy na które zawarł Eden. To jest dopiero przewał ( i nie mowię tu o dostarczaniu wody) płacą jak za zboże i do tego prawie nie możliwe jest ich zerwanie. Szczyt niekompetencji w ich zatwierdzaniu i rekomendacji. Ale czego sie spodziewać po tak miernych zarządcach. Pózniej musza nadrabiać wodą z wysypiska z dużym dodatkiem piachu przez nich zwanymi minerałami.
4
Klocek 2017-07-20 12:41
A przestańcie już psioczycz....jest tyle innych firm w branży że nie ma co już pisać tyko uciekać z tego bagna. Woda jaka jest każdy widzi i czuje, to co się dzieje w sprzedaży też widać!!!!!
Ludzie.....Perła Żywiec, Ustronianka, Bonart i Szydłowiecka która niegdyś lała dla Edenu a teraz ich jedzie ostro.
Proponuje do nich uderzać i pytać o pracę. Macie w końcu wiedzę o klientach i doświadczenie i bez Was Eden nie istnieje.
Perła 33 864 14 05
Ustonianka 33 857 57 81
Bonart 71 354-04-49
Aquator 62 732 08 33
Szydłowiecka 723 745 100

Ci ostatni wiem że rozwijają się i ściągają ludzi z branży a co ważne dają rewelacyjne warunki jak na ten biznes
7
Beny 2017-07-21 14:49
Słyszałem coś o magazynach i wałku z Łopuszanską. Jeżeli to prawda to grube tysiące poszły w świat. Ale przecież nikt żadnych konsekwencji nie poniósł. Bo to przecież starzy dobrzy znajomi. Ech szkoda gadać. A kolejny miesiąc bez premii.
3
Stop dziadostwu 2017-07-24 20:46
Uciekać trzeba jak najbardziej z tego bagna-wysypiska edenowskiego w częstoniewie, ale ostrzegać ludzi przed niezdrową wodą trzeba wciąż i ciągle, bo eden kłamie, że ta woda jest super i hiper, żeby tylko wcisnąć ją ludziom i kasę wyciągać od nich, bez względu na to że sami w edenie wiedzą jak ta woda może być i jest szkodliwa dla zdrowia ludzi systematycznie ją spożywających!!!!! Całe szczęście, że świadomość ludzi jest coraz większa w tym temacie o czym świadczy już 40-50 % spadek sprzedaży edenu, a po działaniach na rynku konkurencji, która oferuje zdrową i dużo lepszą wodę ten spadek edenu jeszcze się powiększy, a to nastąpi w ciągu najbliższych miesięcy.
5
Talizman 2017-07-25 21:32
Może mi ktoś podpowiedzieć coś o pracy dla koordynatora logistyki? Czy można tu zarobić godziwie? A jak sytuacja ogólna firmy? Poprawiło się w firmie, teraz jest sezon więc powinno być znacznie lepiej. To że są okresy lepsze i gorsze to mnie nie dziwi.
1
Uciekinier 2017-07-26 05:49
Ostatni koordynator uciekl po pierwszym dniu pracy.
4
Sentymentalny 2017-07-26 09:59
Kolego!!!!, u nas w Edenie od ponad 2 lat jest ciągle zły i coraz gorszy okres!!!! Nie wiem co mnie jeszcze tu trzyma, chyba wygoda, bo mam bardzo blisko do pracy, więc mimo kiepskich zarobków nie muszę ponosić żadnych dodatkowych kosztów na dojazdy, więc to się kompensuje. Dodatkowo pracuję już tutaj parę ładnych lat, więc i sentyment mam do ludzi (nie do firmy!!) z którymi pracuję, a ciągle żyje w nas nadzieja, że przyjdzie ktoś mądrzejszy i normalniejszy niż ci obecnie zarządzający i spróbuje stawiać firmę na nogi z kolan, a i nam się wtedy przynajmniej lepiej (normalniej) będzie pracowało i za lepsze wynagrodzenia... Jeżeli nie masz innych możliwości i nie możesz znaleźć żadnej pracy, to bierz i robotę nawet w Edenie, ale jeżeli masz wybór, to odradzam, nie daj się zwieść pięknym słówkom i pozorom, omijaj szerokim łukiem, bo będziesz żałował!!!
6
Koord 2017-07-26 11:20
Ostatnio uciekl po jednym dniu pracy. Takze polecam hehe.
6
Neutralny pracownik 2017-07-26 15:59
Czy nie zastanawia Was fakt, że Eden stale i wciąż poszukuje ludzi do pracy???!!!!! Jeżeli jest tak "dobrze" w tej firmie, to dlaczego ludzie stamtąd tak uciekają???!!!! Wciąż są wakaty i nabór, a z tego co ogólnie wiadomo sam eden się skurczył bardzo, pod względem wielkości zatrudnienia i pod względem ilości oraz wartości sprzedaży!!! To na odległość śmierdzi dziadostwem!!!!! Z dobrze prosperujących firm, gdzie ludziom dobrze się pracuje i zarobki są przynajmniej w miarę satysfakcjonujące, pracownicy nie odchodzą prawie wcale, jak już to jakieś przypadki losowe, a w Edenie jest to zjawisko masowe, stałe i narastające od dłuższego czasu.
7
Lopez 2017-07-27 20:45
Ciekaw jestem co będzie się działo dalej :) cottek sprzedał biznes butelkowy firmie gdzie członkiem zarządu jest były prezes Edenku :) ten od super audi .
6
Były 2017-07-28 09:03
Możesz jaśniej? Co i komu sprzedał?
4
Abc 2017-08-02 08:22
Sezon powoli zbliża sie ku koncowi. Swietny wynik sprzedazy zawdzieczamy...
2
Karol 2017-08-02 12:25
Sądzę, że tak duża konkurencja spowodowała mniejsze obroty. To się chyba już niewiele zmieni może jakiś nowy asortyment?
2
i co? 2017-08-05 12:14
To nie konkurencji wina tylko tego syfu który sprzedajemy w cenie złota. Idiota tylko jakiś zechciałby za to płacić. Wiec dochodzą klienci do konkurencji z wlasnej woli a naszej winy!!!!!
5
I co? 2017-08-06 21:49
Zarządowi
3
Hanna 2017-08-07 13:40
@Neutralny pracownik rzeczywiście aktualnych ofert pracy w Eden Springs jest wiele ale czy to nie wynika z dużej ilości placówek firmy? To forum placówki w Dąbrowie Górniczej, gdzie ogłoszenie jest tylko jedno. Warto zanim napiszemy coś na forum sprawdzić czy na pewno piszemy w dobrym wątku.
Joanna - pracownica Edenu 2017-08-08 02:16
Hanna znowu uprawia zaklinanie rzeczywistości... :-)))) Ludzie od nas uciekają, gdy spostrzegą się co się dzieje w firmie i jak tutaj traktuje się ludzi, klientów...
6
KLIENT 2017-08-08 13:10
Witam
Odradzam wszystkim firmę Eden Springs, jakość wody okropna, po kilku latach współpracy złożyliśmy wypowiedzenie umowy. I zaczęły się schody NOWI KLIENCI CZYTAJCIE UMOWĘ BARDZO DOKŁADNIE A SZCZEGÓLNIE ROZWIĄZANIE UMOWY, w której jest zawarte między innymi to: za demontaż każdego urządzenia do wody 200,00 zł A DEMONTAŻ POLEGA NA TYM ŻE PRZYCHODZI KURIER I ZABIERA DYSTRYBUTOR NAWET Z GNIAZDKA NIE MUSI ODŁĄCZAĆ, BO JEST WYŁĄCZONY, DRUGA PARANOJA ZA DWA MIESIĄCE MUSIMY PŁACIĆ ZA PAKIET, KTÓRY W OGÓLE NIE ISTNIAŁ I CZYNSZ ZA URZĄDZENIE DO WODY-DYSTRYBUTOR PŁATNE PRZEZ PÓŁ ROKU.
P A R A N O J A- DALEKO OD TEJ FIRMY
6
pm 2017-08-09 08:27
Proszę czytać warunki umowy ze zrozumieniem : pakiet ( w przypadku braku odbioru wody przez klienta) nalicza się dopiero po wykorzystaniu 2 bezpłatnych zawieszeń, które przysługują klientowi w roku. Demontaż jest naliczany w momencie zerwania umowy, czyli tj. kara w innych umowach cywilno-prawnych np.play, orange itp. To wszyscy mają kary - nie tylko Eden - jeżeli dystrybutor jest odłączony tzn. że ktoś z niego nie korzystał i prawdopodobnie nie odbierał wody a teraz ma pretensje . Jeśli zostały wykorzystane bezpłatne zawieszenia , a klient nie odbiera wody np. ma zamknięte i nie informuje , (pomimo informacji o planowych dostawach), nie otrzymuje towaru z powodu niezapłaconych faktur - to może mieć pretensje tylko do siebie . Proszę zrobić rachunek, zanim się drogi kliencie wypowiesz . Jeśli umowa jest rozwiązana zgodnie z tym jak została zawarta -czyli warunkami ogólnymi - to w 100 % nie ma kary za jej zerwanie :)
2
Maryla 2017-08-13 16:59
Może mi ktoś podpowiedzieć jak jest rozliczany przedstawiciel handlowy, chodzi mi o godziny, kilometry lub coś innego?Rynek jest nasycony firmami dostarczającymi wodę, że sprzedaż trzeba umieć dobrze poprowadzić.
Małopolska 2017-08-14 11:12
Kuźwa!!!!! znowu edenowcy uraczyli nas syfiastą wodą z piachem, istny szlam jest w butlach, osiada na ściankach butli i szklanek!!!! Już nie będziemy składać kolejnej reklamacji, tylko wypowiadamy im umowę ze skutkiem natychmiastowym z ich winy, bo chcą doprowadzić nas do choroby, albo otruć???!!! Obiecywali już 2-3 razy, że teraz będzie lepsza woda, z jakiegoś innego źródła, albo lepiej oczyszczana, ale to wciskanie kitu i może klient nie zauważy, przestanie "marudzić"??!! Z tej wody koło Grójca wytrąca się coś ohydnego, nawet piach gruby jest i to już nie tylko po przegotowaniu, bo w butlach też to zachodzi. Nie chcemy już dłużej być królikami doświadczalnymi i czekać, aż coś nam na dobre zaszkodzi, albo cała firma się rozchoruje!!! Zamawiamy ponad 100 butli miesięcznie, cena jest wysoka, ale takiego chłamu jaki nam przywożą od około roku, to się nie da pić bez odrazy i strachu. Przedtem mieli wodę z innej rozlewni w Podkarpaciu (chyba z Szydłowca) i była krystalicznie czysta, smaczna, bez zapachów (obecna często nieładnie "pachnie" i ma jakiś dziwny posmak) oraz nic w niej się nigdy nie wytrącało, ani w zimnej, ani po przegotowaniu. Teraz to jakaś porażka, a jak zasyfione są czajniki mimo, że teraz musimy czyścić i odkamieniać bardzo często, to szok!!! Nasze zdrowie jest najważniejsze, a nie nabijanie kabzy edenowi za taki chłam!!!!
4
Kolo 2017-08-17 08:29
Jak tylko w firmie zaczęły sie kłopoty to natychmiast uaktywnili sie pracownicy i klienci firmy z narzekaniem praktycznie na wszystko. Widać ewidentnie, że konkurencja nie śpi i chce wykończyć firmę.!
Pracownik - "KONKURENCJA" 2017-08-17 19:11
I prawidłowo!!!!, niech zwycięża ten który nie kłamie i ma naprawdę dobry , zdrowy i nie szkodzący ludziom produkt!!!! Dziadostwo i oszukiwanie klienta oraz narażanie jego zdrowia trzeba mocno, głośno i często piętnować, a Eden właśnie na to zasługuje bo kłamie klientów, że woda z wysypiska, w dodatku z mułem i piachem to jest "cud, miód malina", a jaka "zdrowa"!!!! My pracownicy lub byli pracownicy dobrze o tym wiemy i pamiętamy jak nam usta kneblowano, gdy przynosiliśmy z rynku narzekania klientów na tą wodę z częstoniewa, zakazano nam wypowiadać się, że klient ma rację i że to zła, niedobra woda, kazano nam wmawiać ludziom, że to woda "specyficzna"!!! Gdzie tu etyka i prawda, jeżeli wciska się coś złego i wręcz niezdrowego, oszukując że to jest najlepszy produkt, a w dodatku bierze się za to ciężkie pieniądze od klientów. Właśnie przez takie zarządzanie, przez takie oszukiwanie klientów jest coraz gorsza sytuacja w firmie, konkurencja ma ułatwione zadanie, bo ich wody są o niebo lepsze, smaczniejsze, a przede wszystkim zdrowe dla ludzi. Eden przechytrzył i chciał stać się największym monopolistą w Polsce, kupił Dar Natury od Nestle, ale zarząd był ślepy i głuchy na ostrzeżenia fachowców, że woda z częstoniewa, to śmierdząca sprawa i gwóźdź do trumny, a w dodatku UOKiK nie pozwolił na zbytni monopol, drastycznie ograniczył edenowi przejęcie rynku i wtedy eden obudził się z ręką w nocniku, ponieważ zapłacił krocie za coś, co było wydmuszką i śmierdziało na odległość. Tą rękę w nocniku eden trzyma nadal i nie zanosi się, żeby zmądrzeli i szybko tą rękę mogli wyciągnąć. Ty " Kolo" jesteś trollem z edenu lub nawet z jego zarządu i za dziadostwo edenu i jego zarządu próbujesz obarczać konkurencję!!?? Konkurencyjne firmy, które robią "kolo pióra" edenowi, musiały by być głupie żeby nie przejmować klientów, oferując im lepszy i zdrowy produkt, tym bardziej że sami klienci masowo poszukują konkurencyjnych ofert, nie wierząc już edenowi i nie mając do niego zaufania i otrzymując od niego śmierdzącą i mętną breję. Nikt z zarządu i kierownictwa nas nie chciał słuchać, pozwalniali niejednokrotnie co mądrzejszych i zaangażowanych ludzi z wielką wiedzą, a teraz próbują obarczać za całe zło - własnej produkcji - wszystkich dookoła, a nawet konkurencję. Toż to jest komuna za starych czasów i taka właśnie mentalność komunistyczna. Eden próbuje wszystkiego, nawet promocji, które wręcz pogłębiają stratę, ale zarząd ma nikłą nadzieję że przynajmniej jakąś część klientów uda się zatrzymać... ciekawe na jak długo?! Oczywiście, wszystkiemu winna jest KONKURENCJA, bikiniarze i cykliści... tylko kierownictwo edenu jest "bez skazy i niewinne" jak baranki wielkanocne :-))))))
Zostaw swoją opinię o Eden Springs Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eden Springs Sp. z o.o.