Eden Springs Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Eden Springs Sp. z o.o.

Kit 2016-10-29 22:03:09
Firma tonie w słabej wodzie Grójec rządzi!
7
Zibi 2016-10-29 22:14:16
A wiecie kto jest największą melepetą w Edenie ......co .......nie .......PS....
3
Były pracownik 2016-10-30 16:19:25
mam pytanie jak tam wasze kręgosłupy i nerki po latach przepracowanych w raju bo ja po 6 latach orki i rok już nie nosze baniek 20 kg -wch dochodze do siebie ciężko plecy mnie cały czas bolą , odradzam pracę w tym syfie za żadne pieniądze nie warto SERIO.
6
Kierowca 2016-10-31 10:40:44
Ponoć te osoby co przechodza do Dąbrowy Górniczej, po zamknięciu Krz, też zostaną docelowo zwolnieni, śmiać mi sie chce a tacy byli pewni....
7
kierownik 2016-10-31 16:17:17
Zwalniają znowu?,bo coś mi się obiło o uszy
4
Polek 2016-11-01 08:06:03
Tak może wkońcu zwolnią tych którzy zarabiają zbyt dużo a mało robią i podzielą to na kierowców .
8
Kierowca 2016-11-01 16:59:48
Juz są
2
Hu 2016-11-01 17:03:37
Naiwni
2
Banan 2016-11-02 23:07:51
Kierowcy już mają za dobrze siedzą cicho bo dostają extra pieniądze! ale zobaczymy jak długo przy tak marnej sprzedaży
Bolek 2016-11-03 17:15:46
tak jest pieniędzmi uciszyli ludzi , ale wszystko leci tak więc i kasa poleci
3
PeRlA 2016-11-03 21:57:02
Stawuj,nie bądź zazdrosny,zawsze możesz zamiast wciskania tych swoich śmiesznych historyjek o złotych strzałach na budowie,zrobić prawko na C i zostać POMOCNIKIEM SPRZEDAWCY KIEROWCY.I wtedy będziesz żył jak pączek w maśle haha
4
Pracownik 2016-11-03 22:15:25
Bierzcie wodę z Grodziska,Tarnobrzeg zrezygnował z wody z Czestoniewa
5
Kazik 2016-11-05 10:59:29
Woda z grodziska to też Wielki znak zapytania coś się z nią dzieje dziwnego chyba coś majstrować zaczęli przy ujęciu bo klienci zaczęli bardzo narzekać .
2
Edeniak 2016-11-11 09:53:20
Kazik a co kombinuja? Tak z ciekawosci pytam.
3
BYŁY 2016-11-15 09:46:20
EDEN TO CHYBA NAJGORSZA FIRMA NA JAKĄ MOGŁEM TRAFIĆ STRACONE 7 LAT PRZYZNAJĘ SIĘ JAKI JA BYŁEM GŁUPI BO MŁODY JAK SIĘ TAM ZATRUDNIAŁEM TYLE ZDROWIA CO STRACIŁEM TO TEGO NIKT MI NIE ZWRÓCI A TA SUPER KASA ZA SUPER PRACĘ W RAJU JAKĄ OFERUJĄ I OTUMANIAJĄ LUDZI JUŻ SIĘ ROZESZŁA( PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO) DLATEGO PISZĘ TĄ PRZESTROGĘ ZANIM ZATRUDNISZ SIĘ TAM NIE STRASZĘ KAŻDY MA SWÓJ ROZUM ALE MOŻE TEN WPIS POMOŻE PODJĄĆ ODPOWIEDNIĄ DECYZJĘ POWODZENIA.BYŁY KIEROWCA-SPRZEDAWCA-HANDLOWIEC-SERWISANT FIRMY EDEN SPRINGS CZTERY ETATY A PŁACĄ ZA JEDEN.
3
BYŁY 2016-11-15 09:49:20
EDEN TO CHYBA NAJGORSZA FIRMA NA JAKĄ MOGŁEM TRAFIĆ STRACONE 7 LAT PRZYZNAJĘ SIĘ JAKI JA BYŁEM GŁUPI BO MŁODY JAK SIĘ TAM ZATRUDNIAŁEM TYLE ZDROWIA CO STRACIŁEM TO TEGO NIKT MI NIE ZWRÓCI A TA SUPER KASA ZA SUPER PRACĘ W RAJU JAKĄ OFERUJĄ I OTUMANIAJĄ LUDZI JUŻ SIĘ ROZESZŁA( PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO) DLATEGO PISZĘ TĄ PRZESTROGĘ ZANIM ZATRUDNISZ SIĘ TAM NIE STRASZĘ KAŻDY MA SWÓJ ROZUM ALE MOŻE TEN WPIS POMOŻE PODJĄĆ ODPOWIEDNIĄ DECYZJĘ POWODZENIA.BYŁY KIEROWCA-SPRZEDAWCA-HANDLOWIEC-SERWISANT FIRMY EDEN SPRINGS CZTERY ETATY A PŁACĄ ZA JEDEN.
1
hello 2016-11-15 09:52:44
EDEN TO CHYBA NAJGORSZA FIRMA NA JAKĄ MOGŁEM TRAFIĆ STRACONE 7 LAT PRZYZNAJĘ SIĘ JAKI JA BYŁEM GŁUPI BO MŁODY JAK SIĘ TAM ZATRUDNIAŁEM TYLE ZDROWIA CO STRACIŁEM TO TEGO NIKT MI NIE ZWRÓCI A TA SUPER KASA ZA SUPER PRACĘ W RAJU JAKĄ OFERUJĄ I OTUMANIAJĄ LUDZI JUŻ SIĘ ROZESZŁA( PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO) DLATEGO PISZĘ TĄ PRZESTROGĘ ZANIM ZATRUDNISZ SIĘ TAM NIE STRASZĘ KAŻDY MA SWÓJ ROZUM ALE MOŻE TEN WPIS POMOŻE PODJĄĆ ODPOWIEDNIĄ DECYZJĘ POWODZENIA.BYŁY KIEROWCA-SPRZEDAWCA-HANDLOWIEC-SERWISANT FIRMY EDEN SPRINGS CZTERY ETATY A PŁACĄ ZA JEDEN.
1
Pracownik roku 2016-11-15 14:47:35
Nie ten ma racje kto ma racje ale kto jest blizej szefa. Pozostalym zycze powodzenia w znalezieniu nowej pracy.
3
nick 2016-11-16 09:46:22
Już niedługo stanie się o czym większość mówi
2
Cichy 2016-11-16 16:48:46
A co takiego ma się stać jak juz chyba wszystko było
Cichy 2016-11-16 16:50:55
Co jeszcze może się stać jak juz wszystko było
hehe 2016-11-16 21:28:31
czyli co?
ciekawy 2016-11-17 09:21:50
Coś z Grodziskiem? ?
2
Gosc 2016-11-22 20:12:17
Czy ktos moze mi powiedziec jak sa wyliczane wyplaty w edenie? Czy to jest stala pensja? Czy podstawa i dodatki?
kierowca 2016-11-23 18:03:31
nikt tego z kierowców do końca nie wie.
hello 2016-11-23 23:50:44
płacą jak za prezydenta przerzucisz 5 ton + 4 etaty to zarobisz i sie dorobisz garbahello
3
Lech 2016-11-24 20:01:06
Czy to prawda ze kierowca placa od sztuki sprzedanej butelki + podstawa i jakas premia? Ile za butelke
abecadło 2016-11-24 20:46:33
już blisko wielkie boom
1
bob 2016-11-24 20:49:08
już nie długo będzie wielkie boom boom ... CI już wiedzą ...
3
Bobo 2016-11-25 14:27:15
To co zamykają Grodzisk?
1
Gosc 2016-11-25 15:17:12
Jakie boom? Albo pisz konkrety albo nie zasmiecaj forum. Ludzie tu chca się czegoś dowiedzieć ofirmie a ty piszesz tylko jakies brednie
Cichy 2016-11-25 16:30:53
Jakie bum bo sie zaczynam bać o robote .
1
hello 2016-11-25 18:51:17
10 złotych
Kris 2016-11-25 23:11:32
Ludzie moi kochani pracowałem w edenie 18 lat,około .zarząd dalej nie rozumie że woda źródlana której nawet nie wolno filtrować filtrami poniżej 0,5 mikrona a o lampach uv niema zupełnie mowy i wracając do tematu woda z każdego ujęcia,,źródła“ ma inną charakterystykę jaki pod względem składu chemicznego i mikroorganizmów . Dlatego też wprowadzają wode z nowych lokalizacji i nie myślą o konsekwencji liczą się tylko statystyki i zyski bo będzie taniej dojechać do klienta tylko jak ktoś pił pięć czy nawet dziesięć lat ,,mleko tłuste a teraz wciska się mu chde lub na odwrót“ klient się poprosu wkrótce wycofuje jak niema tego do czego był przyzwyczajony. Nara pozdrawiam serdecznie i przepraszam za błędy.
2
Robert 2016-11-26 11:00:33
Jakies podwyzki rzuci zarząd od nowego roku dla wszystkich a nie tyllo wybranych przez jego wysokosc?
2
Przypadkowy gość 2016-11-26 12:12:17
Poczytaj etykietę na butelce. Teraz leją z dużo głębszych pokładów. To woda oligoceńska.
Przypadkowy gość 2016-11-26 12:19:43
Z tym laniem wody z kranu w Częstoniewie to prawda. Byłem i pytałem dlaczego. Oni tam nie mają innej wody bo nie ma sieci wodociągowej.
Więc w kranach leci ta sama co do butelek. Tak z niedokładnych informacji tworzą się plotki.
A co do jakości to woda jest zmineralizowana więc zdrowsza do picia ale osady przy gotowaniu nieuniknione.
Swoja droga w Warszawie kiedyś były ujęcia studni oligoceńskich i ludzie brali w ciemno "bo zdrowa".
A to ta sama woda. Czasy się zmieniły? Bo woda raczej nie.
Lopez 2016-11-26 17:53:24
Tak podobno w Grodzisk dają kasę bo ludzie uciekają
3
Były... 2016-11-28 09:57:27
Nie odwracaj kota ogonem i nie manipuluj czyimiś wypowiedziami edenowski trollu!!! Nie chodzi o lanie wody z kranu w Częstoniewie, bo oni tam nie mają innej wody w kranach, tylko taki sam syf, który leją w butle!!!! Tutaj chodzi o to, że nawet w centrali na Łopuszańskiej piją/zalecają picie wody z kranu i używanie jej w ekspresach, bo ta z butli z częstoniewa to szajs niesmaczny i niezdrowy, a dodatkowo zapycha osadami ekspresy i czajniki. Nie obrażaj wody oligoceńskiej porównując ją do tego żuru z częstoniewa.
4
prac 2016-12-01 15:10:47
Firma ma już tak złą opinię,że nie wystarczy jej ogłoszenie w poszukiwaniu pracowników lecz musi robić całą kampanię marketingową.Okleili wszystkie samochody z ofertą pracy.Cały rok zwalniali masowo pracowników nie patrząc na ich kwalifikacje ,a tych którzy zostali obarczali nadmierną ilością pracy.Skończyło się tym,że nikt nie chce zacząć pracy w firmie która z pracownikami robi co chce.Nie ma gwarancji stałego zatrudnienia.Kilka lat temu zrobili to samo ,zwolnili kilkadziesiąt osób by po roku zatrudnić więcej.Zarząd tej firmy lubuje się najwyraźniej w wymianie pracowników co jakiś czas,nie kierując się przy tym dobrem firmy ,doświadczeniem pracownika lub przynajmniej zdrowym rozsądkiem.Pewnie dlatego firma z roku na rok sprzedaje coraz mniej,klienci masowo odchodzą.kto przy zdrowych zmysłach klientowi któy płaci 100zł.za dwie butle wody daje jeszcze podwyżkę?A z drugim podpisują umowę za 60zł za tą samą ijość wody?z tego co wiem spora ilość obecnych pracowników szuka powoli innej pracy.Smak wody rzecz gustu.Jeśli chodzi o traktowanie pracowników firma jest jedną z gorszych.I to nie jest tylko moja opinia.
11
Rocky 2016-12-01 17:33:44
Komuś nie spodobał się wpis z linkiem więc teraz ja go umieszczę.

"Woda oligoceńska z ulicznego źródła, trzymana w domu w plastikowym kanistrze już po kilkudziesięciu godzinach nie nadaje się do picia. Dlatego szczególnie latem radzimy przestawić się na picie wody mineralnej"

http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/Zamiast-wody-oligocenskiej-pij-wode-mineralna_36903.html
3
Atrezjan 2016-12-03 08:15:26
Kazda woda wydobywana z ulicznych ujec jest woda bez zabezpieczen . Brak odpowiednich filtrow oraz użycia technologii pozwalajacej na usuniecie lub redukcje szkodliwych zwiazkow, pierwiastkow.Oligocenska produkowana w profesjonalnych rozlewniach ma te procesy zapewnione. Porownanie w atrykule wody oligocenskiej prosto ze zrodla z kranowka ktora jest po procesie uzdatnienia nie dotyczy Rozlewni wiec artykuł jest nie na temat jesli uderzasz w jedna ze źrodel Edenu. A moze porownac wode z rozlewni z woda wodociagowa przed uzdatnieniem?
klient 2016-12-03 15:14:26
Byłem wieloletnim klientem firmy eden do puki nie zmienili rozlewni.Nie oriętuję się w tych wszystkich technicznych sprawach ale faktem jest ,że woda z nowej rozlewni ma inny smak i inny kolor.Poprzednia była przezroczysta ,a ta ma zabarwienie zielonkawe.Na samym początku było to doskonale widać gdy stały obok siebie dwie butelki wody.Może woda oligoceńska z kranu nie jest najlepsza ale gdy mam płacić za wodę ,która jest fabrycznie zielona to wolę darmową.
Na infolini próbowali mi wcisnąć kit,że to butla ma inny kolor.Bzdura sprawdziłem nalewając wodę z Częstoniewa do pustej butli po wodzie z Kotunia.Kolor wody jest zielonkawy i to fakt.Nikt nie potrafił mi wyjaśnić dlaczego.Skoro tylu pracowników jest obecnych na tym forum to może ktoś mi to wyjaśni?
4
plqtfon 2016-12-05 21:04:47
firma EDEN nie szanuje swoich starych i dobrych pracowników. Ci u góry myślą sobie, że ludzie będą pracować za parę złotych na nich i nie ma działu, z którego by się osoby nie zwalniały, szczególnie świetnie radzą sobie Ci nowi kolo ze średniego co jeszcze trochę i rozbiją bank.
6
Śląska klucha 2016-12-06 08:00:29
Zaciskaja pasa ale nie sobie. Ech brakuje Atrura,Witka,Rafała... mieli poukladane w glowie i byli kompetentni, zamiast tego Edenek zaserwowal nam sztab dosłownie sztab darmozjadow . A dzial HR wola o pomste do nieba. Ktos pytal o podwyzki owszem beda ale wody hehe. Edenu juz nie ma. Kupili Dar ze sztabem ludzi i sie przejechali.
5
XYZ 2016-12-06 11:44:17
Artezjan....wez Ty popatrz co piszesz, co pijesz, skad wydobywasz.....nie oszukujmy sie, zadna woda oligocenska nie moze byc tak dlugo przechowywana....nawet uzdatniona dopuszczlnymi metodami....no chyba ze lampa uv pracuje pelna para a woda jest poddawana dodatkowej obrobce...no ale to juz inna para kaloszy.
Jak by nie patrzec oddaliscie Kotun na rzecz dziadostwa w zlotym papierku, wydaliscie miliony na DN a sprzedaz jest mniejsza niz przed zakupem, zamknijcie jeszcze Grodzisk...bo nie widze sensu trzymania go zwlaszcza ze w oczach maleje sprzedaz a co za tym idzie produkcja w Czestoniewie. Pasuje ratowac przeciez firme i rozlewnie.
Straciliscie zaufanie pracownikow, tracicie ich w takim samym tempie jak klientow. Zabiliscie wszystkie swoje rozlewnie...od Krzeszowic, przez Szydłowiec po Kotuń a teraz pora na Grodzisk.
Gdzie logika się pytam? Podnosicie ceny wody i klienci odchodza bo nie beda placic po kilka stowek za cos co nie wyglada i nie smakuje. Do tego idiotyczne tlumaczenia na infolini ze trzeba do ekspresow i do gotowania uzywac innej wody?! To po kiego grzyba woda w baniaku?
Dołujemy coraz bardziej i jak cos sie nie zmieni, nie zmieni sie podejscie to rozpier.....my sie jak..... a nie wazne bo dobra zmiana urzeduje :-)
Na koniec zycze zarzadowi wesołych swiąt, sukcesow w biznesie (byle nie takich jak przez ostatni rok) i generalnie wszystkiego naj....no i co by poszli po rozum do glowy ;-)
Umilowany i raczej nie obecny na oplatku
XYZ

ps. Źródło Łopuszańska jest dużo pewniejsze i smaczniejsze...moze tutaj by zrobil rozlewnie?
7
Były... 2016-12-06 11:55:34
Nie obrażaj wód oligoceńskich porównując je do tego śmierdzącego i mętniejącego syfu z częstoniewa!!!!!
Ta "nowa" woda Eden ze źródła w częstoniewie, to jedna, wielka tragedia. niedobry smak, zapach, kolor, a po przegotowaniu dodatkowo jedna, wielka, MĘTNA paciara!!!! Co za tupet trzeba mieć, żeby klientom wmawiać, że ta woda jest "najlepsza" i najzdrowsza??!!!!! To dlaczego Eden podaje kilka sposobów na odkamienianie, usuwanie osadów i innych wydzielin powstałych z tej ich "super" wody, z naczyń oraz urządzeń, w których się ją przyrządza, gotuje. Jak usuwać te substancje z naszych organizmów???!!!!! tego nie podają!!!!! Poziom rezygnacji klientów z usług Edenu jest porażający i narastający, ludzie jak widać nie dają sobie wciskać takiego szajsu, w dodatku za wygórowane ceny... ludzie nauczyli się dbać o zdrowie i o swoje portfele również.
5
Banan 2016-12-06 18:27:54
Syf w butli Syf firma na wigilię 35 zł. Dramat na całej linii.
6
Konstancin 2016-12-07 20:13:20
Obecny zarząd Edenu z Łopuszańskiej, to banda cyników, arogantów oraz ludzi bez honoru i kultury!!! Za czasów poprzedniego prezesa Kaniewskiego różnie bywało, ale z pracownikami obchodzono się etycznie i w miarę normalnie, nawet gdy dochodziło do "oszczędnościowych" zwolnień zarządzonych w europejskiej centrali Edenu... poziom obecnego prezesa, zarządu i kierownictwa, to wstyd, żenada i porażka wiedzy, nauki, umiejętności, a zwłaszcza kultury... my, już nieliczni, pracujący tutaj od wielu lat, mamy bezpośrednie porównanie tego, a i wyniki finansowe firmy dawniej były dobre i rynek się rozrastał, a nie tak dołujące jak za obecnej "władzy" Edenu, na wszystko brakuje, zwalniają, tną koszty, a to i tak na nic się nie zdaje, wszystko wali się na łeb, koło upadku firmy i dobrych obyczajów się toczy coraz prędzej... Może nowi właściciele z Cott, to zauważą szybko i zdążą to opanować i zatrzymać...ale przede wszystkim muszą rozliczyć obecny zarząd za doprowadzenie do tragedii, staczania się firmy i ludzi, którzy za ich błędy i dziadostwo potracili masowo pracę i środki do życia...
3
odchodzący 2016-12-07 21:35:58
przyjmują nowych lub niedorobów po nestle a starym i dobrym pozwalają odchodzić, a odejścia edenowców wyłaniają się jak grzyby po deszczu w lesie, a z takim podejściem to coraz dalej w ciemny las.
sytuacja taka ma miejsce już od niespełna roku a ponoć wartością największą są dobrzy i lojalni pracownicy. gdzie zarząd ma oczy. chyba nigdzie.
3
Zostaw swoją opinię o Eden Springs Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eden Springs Sp. z o.o.