Eden Springs Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Eden Springs Sp. z o.o.

I co? 2017-08-06 21:49
Zarządowi
3
Hanna 2017-08-07 13:40
@Neutralny pracownik rzeczywiście aktualnych ofert pracy w Eden Springs jest wiele ale czy to nie wynika z dużej ilości placówek firmy? To forum placówki w Dąbrowie Górniczej, gdzie ogłoszenie jest tylko jedno. Warto zanim napiszemy coś na forum sprawdzić czy na pewno piszemy w dobrym wątku.
Joanna - pracownica Edenu 2017-08-08 02:16
Hanna znowu uprawia zaklinanie rzeczywistości... :-)))) Ludzie od nas uciekają, gdy spostrzegą się co się dzieje w firmie i jak tutaj traktuje się ludzi, klientów...
7
KLIENT 2017-08-08 13:10
Witam
Odradzam wszystkim firmę Eden Springs, jakość wody okropna, po kilku latach współpracy złożyliśmy wypowiedzenie umowy. I zaczęły się schody NOWI KLIENCI CZYTAJCIE UMOWĘ BARDZO DOKŁADNIE A SZCZEGÓLNIE ROZWIĄZANIE UMOWY, w której jest zawarte między innymi to: za demontaż każdego urządzenia do wody 200,00 zł A DEMONTAŻ POLEGA NA TYM ŻE PRZYCHODZI KURIER I ZABIERA DYSTRYBUTOR NAWET Z GNIAZDKA NIE MUSI ODŁĄCZAĆ, BO JEST WYŁĄCZONY, DRUGA PARANOJA ZA DWA MIESIĄCE MUSIMY PŁACIĆ ZA PAKIET, KTÓRY W OGÓLE NIE ISTNIAŁ I CZYNSZ ZA URZĄDZENIE DO WODY-DYSTRYBUTOR PŁATNE PRZEZ PÓŁ ROKU.
P A R A N O J A- DALEKO OD TEJ FIRMY
7
pm 2017-08-09 08:27
Proszę czytać warunki umowy ze zrozumieniem : pakiet ( w przypadku braku odbioru wody przez klienta) nalicza się dopiero po wykorzystaniu 2 bezpłatnych zawieszeń, które przysługują klientowi w roku. Demontaż jest naliczany w momencie zerwania umowy, czyli tj. kara w innych umowach cywilno-prawnych np.play, orange itp. To wszyscy mają kary - nie tylko Eden - jeżeli dystrybutor jest odłączony tzn. że ktoś z niego nie korzystał i prawdopodobnie nie odbierał wody a teraz ma pretensje . Jeśli zostały wykorzystane bezpłatne zawieszenia , a klient nie odbiera wody np. ma zamknięte i nie informuje , (pomimo informacji o planowych dostawach), nie otrzymuje towaru z powodu niezapłaconych faktur - to może mieć pretensje tylko do siebie . Proszę zrobić rachunek, zanim się drogi kliencie wypowiesz . Jeśli umowa jest rozwiązana zgodnie z tym jak została zawarta -czyli warunkami ogólnymi - to w 100 % nie ma kary za jej zerwanie :)
4
Maryla 2017-08-13 16:59
Może mi ktoś podpowiedzieć jak jest rozliczany przedstawiciel handlowy, chodzi mi o godziny, kilometry lub coś innego?Rynek jest nasycony firmami dostarczającymi wodę, że sprzedaż trzeba umieć dobrze poprowadzić.
Małopolska 2017-08-14 11:12
Kuźwa!!!!! znowu edenowcy uraczyli nas syfiastą wodą z piachem, istny szlam jest w butlach, osiada na ściankach butli i szklanek!!!! Już nie będziemy składać kolejnej reklamacji, tylko wypowiadamy im umowę ze skutkiem natychmiastowym z ich winy, bo chcą doprowadzić nas do choroby, albo otruć???!!! Obiecywali już 2-3 razy, że teraz będzie lepsza woda, z jakiegoś innego źródła, albo lepiej oczyszczana, ale to wciskanie kitu i może klient nie zauważy, przestanie "marudzić"??!! Z tej wody koło Grójca wytrąca się coś ohydnego, nawet piach gruby jest i to już nie tylko po przegotowaniu, bo w butlach też to zachodzi. Nie chcemy już dłużej być królikami doświadczalnymi i czekać, aż coś nam na dobre zaszkodzi, albo cała firma się rozchoruje!!! Zamawiamy ponad 100 butli miesięcznie, cena jest wysoka, ale takiego chłamu jaki nam przywożą od około roku, to się nie da pić bez odrazy i strachu. Przedtem mieli wodę z innej rozlewni w Podkarpaciu (chyba z Szydłowca) i była krystalicznie czysta, smaczna, bez zapachów (obecna często nieładnie "pachnie" i ma jakiś dziwny posmak) oraz nic w niej się nigdy nie wytrącało, ani w zimnej, ani po przegotowaniu. Teraz to jakaś porażka, a jak zasyfione są czajniki mimo, że teraz musimy czyścić i odkamieniać bardzo często, to szok!!! Nasze zdrowie jest najważniejsze, a nie nabijanie kabzy edenowi za taki chłam!!!!
9
Kolo 2017-08-17 08:29
Jak tylko w firmie zaczęły sie kłopoty to natychmiast uaktywnili sie pracownicy i klienci firmy z narzekaniem praktycznie na wszystko. Widać ewidentnie, że konkurencja nie śpi i chce wykończyć firmę.!
Pracownik - "KONKURENCJA" 2017-08-17 19:11
I prawidłowo!!!!, niech zwycięża ten który nie kłamie i ma naprawdę dobry , zdrowy i nie szkodzący ludziom produkt!!!! Dziadostwo i oszukiwanie klienta oraz narażanie jego zdrowia trzeba mocno, głośno i często piętnować, a Eden właśnie na to zasługuje bo kłamie klientów, że woda z wysypiska, w dodatku z mułem i piachem to jest "cud, miód malina", a jaka "zdrowa"!!!! My pracownicy lub byli pracownicy dobrze o tym wiemy i pamiętamy jak nam usta kneblowano, gdy przynosiliśmy z rynku narzekania klientów na tą wodę z częstoniewa, zakazano nam wypowiadać się, że klient ma rację i że to zła, niedobra woda, kazano nam wmawiać ludziom, że to woda "specyficzna"!!! Gdzie tu etyka i prawda, jeżeli wciska się coś złego i wręcz niezdrowego, oszukując że to jest najlepszy produkt, a w dodatku bierze się za to ciężkie pieniądze od klientów. Właśnie przez takie zarządzanie, przez takie oszukiwanie klientów jest coraz gorsza sytuacja w firmie, konkurencja ma ułatwione zadanie, bo ich wody są o niebo lepsze, smaczniejsze, a przede wszystkim zdrowe dla ludzi. Eden przechytrzył i chciał stać się największym monopolistą w Polsce, kupił Dar Natury od Nestle, ale zarząd był ślepy i głuchy na ostrzeżenia fachowców, że woda z częstoniewa, to śmierdząca sprawa i gwóźdź do trumny, a w dodatku UOKiK nie pozwolił na zbytni monopol, drastycznie ograniczył edenowi przejęcie rynku i wtedy eden obudził się z ręką w nocniku, ponieważ zapłacił krocie za coś, co było wydmuszką i śmierdziało na odległość. Tą rękę w nocniku eden trzyma nadal i nie zanosi się, żeby zmądrzeli i szybko tą rękę mogli wyciągnąć. Ty " Kolo" jesteś trollem z edenu lub nawet z jego zarządu i za dziadostwo edenu i jego zarządu próbujesz obarczać konkurencję!!?? Konkurencyjne firmy, które robią "kolo pióra" edenowi, musiały by być głupie żeby nie przejmować klientów, oferując im lepszy i zdrowy produkt, tym bardziej że sami klienci masowo poszukują konkurencyjnych ofert, nie wierząc już edenowi i nie mając do niego zaufania i otrzymując od niego śmierdzącą i mętną breję. Nikt z zarządu i kierownictwa nas nie chciał słuchać, pozwalniali niejednokrotnie co mądrzejszych i zaangażowanych ludzi z wielką wiedzą, a teraz próbują obarczać za całe zło - własnej produkcji - wszystkich dookoła, a nawet konkurencję. Toż to jest komuna za starych czasów i taka właśnie mentalność komunistyczna. Eden próbuje wszystkiego, nawet promocji, które wręcz pogłębiają stratę, ale zarząd ma nikłą nadzieję że przynajmniej jakąś część klientów uda się zatrzymać... ciekawe na jak długo?! Oczywiście, wszystkiemu winna jest KONKURENCJA, bikiniarze i cykliści... tylko kierownictwo edenu jest "bez skazy i niewinne" jak baranki wielkanocne :-))))))
10
Pozdrawiam Eden 2017-08-17 20:14
Kolego nie z narzekaniem na wszystko, tylko przede wszystkim na syfiastą wodę, co jest najświętszą prawdą, a reszta narzekań i krytyki tylko z z tego wynika, czyli wszystko przez ciulową wodę i ciulowe decyzje !!!!
7
Hanna 2017-08-18 16:45
@pracownik - "KONKURENCJA" jesteś pracownikiem firmy, ale uważasz że jej produkty szkodzą? To co Cię zatrzymało w firmie? Czy warunki zatrudnienia są na tyle korzystne, że pomimo twojej osobistej opinii o produkcie, pozostajesz nadal zatrudniony w firmie? Jeśli możesz to opowiedz więcej na ten temat.
Pracownik - "KONKURENCJA" 2017-08-19 02:07
Już dawno bym stąd odszedł gdybym tylko otrzymał ofertę stałej pracy, ale niestety na razie nie ma lepszej, a do podobnego dziadostwa nie ma sensu i wszystko poznawać oraz zaczynać od nowa. Gdybym był przynajmniej jeszcze kawalerem, bez rodziny to pewnie rzuciłbym tą pracę i spokojnie miałbym czas i możliwość szukać skuteczniej czegoś bardziej sensownego, rozwojowego i z lepszymi zarobkami... Po prostu sytuacja życiowa zmusza mnie do pracy w Edenie (na razie), ale od około 2 lat zrobiło się to gehenną i psychicznie oraz mentalnie ludzie nie wytrzymują, morale upadło, chodzimy do pracy niczym za karę, bez entuzjazmu i motywacji. Kiedyś był zapał, widać było sens, zadowolenie klientów przekładało się na ich ilość oraz wielkość sprzedaży, były pieniądze w firmie na wszystko, sytuacja firmy była bezpieczna, więc i my tak czuliśmy się. Nagle jakieś nieprzemyślane, niebezpieczne decyzje, później oszczędności, masa zwolnień, odejścia klientów, coraz gorsze zdanie o naszym produkcie i jakości usług, to wszystko dołuje, tym bardziej, że decyzje góry są nielogiczne, rozpaczliwe i denerwujące. Potrzeba utrzymania rodziny, konieczność spłacania kredytu i obowiązek mnie tu tylko trzyma. Niestety korporacje są nieludzkie i jeżeli się coś w nich złego dzieje, to one próbują ratować się przede wszystkim kosztem ludzi, wyssawszy ich najpierw do dna.
11
Tadek 2017-08-21 22:20
Eden Springs to nie pierwsza i nie ostatnia firma , która ma jakieś kłopoty. Dlaczego tak kasujecie firmę? Tu pracuje sporo osób i będą szukać pracy? Może sytuacja ulegnie zmianie, zawsze jest nadzieja.
1
Wolny klient 2017-08-22 09:50
Przede wszystkim ta firma sama się kasuje na rynku i u klientów, ludzie którzy tu piszą stwierdzają jedynie fakty. Klient zlewany przez edenowską infolinię i mamiony jakimiś obietnicami o poprawie jakości wody i usług, gdzie się może wyżalić?!!! Dobrze, że jest to edenowskie forum, to tutaj chociaż można wyrzucić z siebie żale i niezadowolenie, chociaż niejednokrotnie to co robi eden, a zwłaszcza jego syfista woda, nadaje się do nagłaśniania w mediach!! Kierowcy edenu kiedyś sami powiedzieli mi o tym forum i czasem wchodzę na nie i czytam, mimo że z edenem już mnie nic nie łączy, ale widzę ten sam sposób postępowania edenu, cwaniactwo, kłamstwo i wciskanie kitu i durne decyzje zarządzających...
8
Pracownik 2017-08-25 08:45
Eden Springs jak piszecie ma kłopoty nie stać by go było na dodatkowe opłaty!
Pracownik też 2017-08-26 14:06
Zarząd edenu zachowuje się bardzo często nerwowo, nielogicznie, nieekonomicznie, tragicznie i nieracjonalnie, więc wszystkie ruchy są tam możliwe, zwłaszcza takie nietrafione i kosztowne dla firmy, a dla pracowników niekorzystne... dla zarządu i kadry kasa ma się dobrze, ma się rozumieć!!! Tak działają najemnicy, za cudze pieniądze, nie ponosząc za to odpowiedzialności... fajnie rządzi się cudzą kasą i się ją wydaje... najwyżej ich wywalą kiedyś, ale do tego czasu górkę kasy sobie odłożą, bo mają z czego, oj mają!!!!
8
Dyzio 2017-08-29 05:49
Nawet jak ich wywalą to kolesiostwo znów będzie niszczyć kolejną firmę. Przecież juz Zibi ulokowany w spółce dojącej Eden. Poprzedni prezes ten od bezmyślnego wykonywania poleceń z Izraela też już w nowym biznesie ulokowany.
3
Hanna 2017-08-29 06:49
@Pracownik też a o jakich konkretnie nielogicznych i nerwowych ruchach firmy mówisz? Możesz podać przykład chociaż jednej, aby osoby niezatrudnione w firmie mogły zrozumieć, co dokładniej macie na myśli?
Prawda 2017-08-29 22:13
Jedna to za mało: 1) pracownicy obsługi klienta nie mają szkolenia z oferty i produktów Eden. 2) Eden jako dostawca wody wynajmuje firmę zewnętrzną do: a) dostarczania wody B) obsługi księgowej C) obsługi płacowej i kadrowej d) obsługi klienta przez telefon tzw call center e) wynajmu floty F) )obsługi floty g) marketingu w najróżniejszej formie H) rekrutacji i) pracy tymczasowej j) wyżywienia pracownikow - brak jakiejkolwiek kantyny w lokalizajach Eden. K) optymalizacji procesów logistycznych l) audytów wewnętrznych. Jeszcze by sie tego nazbierało tylko juz szkoda strzępić język na takie pseudo zarządzanie. Bo przecież nie dość ze marnej jakości to i za kasę wypracowaną przez szeregowych pracownikow.
8
Srki 2017-08-30 21:37
Pracowałem i zjebalam cieżko praca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobki żygać sie chciało zwłaszcza oglądając niezadowolona gębę prezesika i jego asystentki
2
Już nie Pracownik 2017-09-02 09:48
Czytałem parę dni temu bardzo obszerną, merytoryczną i okraszoną faktami odpowiedź na Pani zapytanie o nielogiczne i nerwowe ruchy edenu i jego zarządu, jakiej udzielił zapytany, bardzo interesujące sprawy i zachowania zarządzających tam były przedstawione, świadczące rzeczywiście o nerwowości, zagubieniu, szastaniu kasą, niegospodarności i braku logiki zarządu(ów), ale po jednym dniu komuś się to nie spodobało w edenie i cenzura (Pani?) usunęła ten interesujący post, bez próby odpowiedzi na fakty i zarzuty w nim zawarte lub jakiegokolwiek ustosunkowania się do nich. Po prostu, szybko i panicznie usunięto ten wpis!!! Świadczy to dobitnie o tym, że jednak w edenie dzieje się bardzo źle, doszło i dochodzi do nieudolności, błędów i niegospodarności w zarządzaniu tą firmą, a to przekłada się faktycznie na złą i coraz gorszą kondycję edenu i coraz gorszą sytuację pracowników, których zostało już tam coraz mniej. Wiem o tym , bo byłem pracownikiem edenu jeszcze ponad rok temu, ale to mnie i wielu innych dotknęły "oszczędności" jakie zaczęli robić w tej firmie prezesi, zwalniając bezpardonowo masę ludzi na potęgę, byleby tylko wykazać się oszczędnościami po nietrafionym zakupie Daru Natury. Dobrze że zrobiłem sobie print screen-a wpisu tego człowieka o nicku "Pracownik też". Ponieważ zostałem po chamsku skrzywdzony przez eden (zarząd, kierownictwo) to będę pomagał temu człowiekowi i będę propagował ten usunięty wpis za pośrednictwem innych, wolnych od cenzury, mediów, a myślę, że taką niegospodarnością w zarządzaniu i podejmowaniu decyzji, a przede wszystkim narażeniem firmy na wielkie straty oraz utratę finansów i płynności finansowej, powinny się nawet zająć odpowiednie służby kontrolne i karne. Ciekawe czy te fakty znane są nowym właścicielom z firmy Cott??!!!
8
DN 2017-09-03 17:42
Tak dla sprostowania: Eden nie kupił Daru Natury a jedynie część jego klientow i jedną rozlewnię. Reszta klientów jest w nowej spółce (Get Fresh) a ta ma się bardzo dobrze.
Kostek 2017-09-04 08:10
Może jednak niektórzy zbyt czarno widzą przyszłość firmy? Pracując w jednym zakładzie nie wiemy o wielu sprawach z innych oddziałów. Osoby zarządzające mając dane z całej firmy podejmują najlepsze decyzje.
Konstancin 2017-09-04 17:47
Do "DN" i "Kostek": Znowu próbujecie zaklinać rzeczywistość i dla was czarne nie jest czarne...:-))) Dla formalności, eden nie kupił całego Daru Natury w Polsce, bo mu UOKiK nie pozwolił. Jednak za plecami lub w porozumieniu z urzędnikami Eden sam zawiązał spółkę Get Fresh rękami swojego ówczesnego zarządu i niby są to osobne i "niezależne" firmy, jednak za jedną i drugą stoją ludzie i pieniądze edenu, więc gdzie tu uczciwość, sprawiedliwość i przestrzeganie prawa antymonopolowego???!!!! Zresztą oficjalnie mówimy tutaj o edenie, więc nie ma znaczenia jak sobie radzi Get Fresh z Darem Natury, z resztą koszty utrzymania tej mega rozbudowanej i kosztownej rozlewni w częstoniewie na pewno nie powoduje , że Get Fresh notuje wielki zyski, chyba że na papierze, bo on wszystko przyjmie. Wróćmy jednak do edenu, który po przejęciu, jak piszesz części klientów Daru Natury i nierentownej rozlewni w częstoniewie, z najgorszą wodą w Europie, powinien notować wzrost sprzedaży i zwiększenie bazy klientów, ale niestety odbiorcy od 2 lat uciekają od edenu, jego złej i ohydnej wody, więc obecnie eden ma zdecydowanie mniej klientów niż przed przejęciem Daru Natury, a przychody i dochody są pod grubą krechą i wprost generuje stratę!!! Nawet na podatki brakuje i są ogromne zaległości!! Wytłumacz mi więc na czym polega ten sukces edenu???!! Chyba znowu twórczość kreatywnej księgowości uratuje eden i to tylko na papierze. Niestety, osoby zarządzające nie podjęły kiedyś najlepszych dla firmy decyzji, więc to się nawarstwia i złe decyzje gonią następne, byleby tylko wykazać przed centralą, że wszystko jest ok i pod kontrolą, ale to się wyda już niedługo, bo sytuacje zwłaszcza teraz po sezonie obnaży retuszowane i podrasowywane chwilowo gorącym sezonem "sukcesy", więc wyjdzie szydło z wora, sprawa się rypnie i nie będzie już przyjęć do pracy, tylko znowu sypną się liczne zwolnienia pracowników, bo tak najprościej wykazać oszczędności, kosztem pracowników i ich losu.
4
Hanna 2017-09-05 13:06
@Prawda, ostatnio na goworku można przeczytać wywiad z jednym z Dyrektorów Edenu, w którym napisane jest, że Eden od niedawna ma nowego właściciela. Może z tego powodu wynikają zamieszania związane z zarządzaniem? Zawsze zmiany na początku generują takie wahania.
Kadra kierownicza 2017-09-05 15:44
To od "niedawna" trwa już co najmniej rok, a jeżeli zarządzający nie radzą sobie po zmianie właściciela i firma przez to tak mocno dołuje finansowo, sprzedażowo, organizacyjnie, wizerunkowo i merytorycznie, to jedynie znaczy, że zarząd jest bardzo zły, popełnia wciąż nowe błędy, brnie w ślepą uliczkę, jego decyzje kumulują negatywną sytuację firmy i pracowników, co działa destrukcyjnie, demoralizująco a firma jest w coraz gorszej sytuacji. Oby nie doszło do sytuacji bez wyjścia, bo wtedy kto za to odpowie? W normalnej firmie taki stan byłby natychmiast zauważony i powstrzymany, a zarząd wymieniony na taki, który zatrzyma te negatywne trendy i mozolnie odbuduje wartość i pozycję firmy u klientów oraz pracowników, a nie będzie brnął w zapętlone, niedobre dla firmy sytuacje. Należy przeciąć ten węzeł gordyjski, bo rozsupłać go już nie da rady i wtedy pod odpowiednim zarządzaniem uda się mozolnie naprawić sytuację lub przynajmniej nie pogłębiać obecnej, niszczącej firmę sytuacji.
7
DN 2017-09-06 08:22
Rozlewnia w Częstoniewie nie ma nic wspolnego z GetFresh. GF ma swoją, której Ty pewnie na oczy nie widziałeś.
Konstancin 2017-09-07 18:00
Oczywiście, pomyliłem się podczas pisania, bo chodziło mi o Rzeniszów gdzie leje się Dar Natury, ale woda tam też niedużo lepsza od tej z czestoniewa, również mętnieje, osady i nie nadaje się do gotowania... więc w sumie nie tak duży błąd popełniłem :-))), a w sumie eden stoi finansowo za Get Fresh-em z ich Darem Natury więc to nie taka wielka pomyłka...
5
Czytanie ze zrozumieniem 2017-09-08 11:43
Tak czytam czytam i....... niby coś tam wiesz tak na pierwszy rzut oka specjalista jak ta lala a po głębszym zastanowieniu to nie bardzo Źródło niby takie fatalne a DN jakoś sprzedawał tą wodę i klienci ją pili i im smakowała Pamiętaj że każdy ma swój gust Jeden chwali Mercedesa bo to dobra marka a drugi powie że zależy który model Jak piszesz że coś jest kiepskie to w sosunku do czego? ??? Ja mogę napisać że są inne firmy które sprzedają wodę ktorą nalewają wodę ze studni oligoceńskich tych dostępnych dla każdego i biorą za to pieniądze i to raczej nie jest uczciwe I co to da?? Pamietaj o gustach się nie dyskutuje Chyba zmienileś/zmieniłaś prace i może klientów chcesz przejąć he he Co do zarządu to też tak jakoś info nie aktualne bo jest dużo nowych osób które chcą zrobić dużo dobrego Rozumiem że najlepiej narzekać i marudzić Jak wiekszość osób teraz u nas w kraju Bo podatki wprowadzają bo pracować trzeba Normalenie masakra Do roboty się weźcie a nie pier..... za przeproszeniem Przepraszam za ostanie ale mi się trochę ulało Jak ktoś dobrze pracuje to go raczej nie zwalniają Są może jakieś wyjątki ale niech się tak każdy zastanowi czy dużo Pozdrawiam :-)
1
Pracownik też 2017-09-08 21:38
Po twoim wpisie i uniesieniu widać, że zostałeś trafiony i "zatopiony". Już za DN w Częstoniewie było kiepsko z tą wodą, klienci narzekali i dlatego DN zdecydował się na wybudowanie nowej rozlewni w Rzeniszowie. Od tego twojego "mercedesa" z częstoniewa, to lepsza i zdrowsza jest każda inna woda, nawet "syrena" z jakiegokolwiek kranu :-))). Tutaj nie chodzi jedynie o gusta, bo tutaj pijący tą wodę zdrowie mogą stracić!!!! Ciekawe czy ty też w pracy i domu pijesz inną wodę, tylko nie z częstoniewa, tak jak robi to zarząd edenu, a czy dałbyś to coś z częstoniewa do picia swojej rodzinie, dzieciom??!!! Twoje tłumaczenia i napastliwość wypadają bardzo blado i świadczy to tylko o tym, ze prawdę chcesz zakrzyczeć, którą wygląda tak jak "Konstancin" napisał. Dlaczego zwolniono tak wielu ludzi z Edenu po połączeniu z DN???!!!, dlatego jak piszesz, że źle pracowali??!! Nie!!!, dlatego że denny zarząd podjął złe decyzje i firma po nich zaczęła dołować, więc oszczędności zrobili na ludziach lojalnych i dobrze pracujących. Gdzie ty widzisz w zarządzie nowych ludzi??!! Chyba, że chodzi ci o nowego - starego prezesa i innych??!!!
5
Korporacja 2017-09-09 00:18
Hehehehe!!! Źródło "niby" takie fatalne... jeżeli twierdzisz, że źródło i cały ten interes DN był super, to dlaczego Nestle już od lat dawało sygnały, że się chce pozbyć tego "świetnego" interesu i rozlewni? Skoro był taki "dochodowy" dla Nestle - DN, to wytłumacz dlaczego tak chętnie pozbyli się go i to w całej Europie??!! Tak niby wielka i globalna firma-korporacja jak Nestle pozbywa się czegoś dobrego i przyszłościowego?! Oni już od lat mieli z tym biznesem wiele problemów i nie wychodzili na tym dobrze, a dodatkowo ohydna woda i zła opinia o jej jakości, w dodatku nawet jej zasoby na wyczerpaniu, spowodowały, że chcieli już od dawna pozbyć się tego szajsu w Polsce, a że znaleźli napalonego głupola w postaci Edenu, to pozbyli się strupa ciupasem! Więc nie pitol tu głodnych kawałków i dyrdymałów na temat gustów, Mercedesa i zwolnień złych pracowników, bo to całe twoje szczekanie możesz sobie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić wobec faktów i obecnej lichej rzeczywistości w jakiej jest Eden i to na własne życzenie, właśnie przez tych zarządzających, których ty tak wychwalasz.
6
Tymon 2017-09-12 19:01
Powiedzcie czy w ogóle coś zmieniło się w firmie? Czy są jakieś szanse na poprawę sytuacji ? Jeszcze idzie taki czas, że co by nie robić to i tak sprzedaż spadnie bo będzie mniejsze spożycie. Dlaczego twierdzicie, że wina jest zarządu? Może dużo firm konkurencyjnych?
Hanna 2017-09-13 14:09
@już nie były pracownik, rozumiem, że to co aktualnie dzieje się w firmie jest dla Was kwestią bardzo istotną, jednak jeśli jakieś komentarze zostały z forum usunięte oznacza to, że naruszały regulamin serwisu gowork.pl i z tego powodu zostały przez administratora usunięte. Każdy ma prawo do zamieszczania wpisów, zarówno pozytywnych, jak i zawierających zastrzeżenia, jednak nie mogą one naruszać zasad regulaminu. Jest to jedyna podstawa do usunięcia komentarzy. Jeśli coś nadal budzi Wasze wątpliwości zachęcam do kontaktu: admin@gowork.pl oraz do zapoznania się z regulaminem: www.gowork.pl/regulamin. Widzę też, że dla niektórych nie jest jasna moja funkcja na wątku firmy Eden Springs. Chciałabym sprecyzować, że nie jestem w żaden sposób z firmą związana, nie jestem jej pracownikiem. Jestem moderatorem serwisu GoWork.pl i moja rola na wątku to dbanie o poziom merytoryki oraz zapewnienie, by każda osoba zaglądająca na forum w celu zdobycia opinii o firmie, mogła znaleźć tu rzetelne informacje, które przybliżą jej jak wygląda praca u tego pracodawcy. Dlatego też tak istotne jest, by Wasze opinie były zgodne z regulaminem i jak najbardziej merytoryczne.
Dąbrowa 2017-09-13 15:02
Firm konkurencyjnych było zawsze sporo, ale nigdy nie wybierały nam klientów tak jak teraz, z wielką łatwością, gdy mamy bardzo kiepski produkt - mętną, niesmaczną wodę i pogarszającą się jakość usług. O tym jaka woda będzie na rynku i jaka jest organizacja obsługi, decyduje zawsze zarząd i wykonuje to sam oraz rękami kadry którą zatrudnia, a że zarząd po nieudanym przejęciu rynku od Daru Natury, dla oszczędności pozbył się pracowników oddanych firmie, zaangażowanych i z wiedzą, to teraz odbija się na jakości obsługi, a czarę goryczy i niezadowolenia klientów przelała i wciąż przelewa ta nieszczęsna woda z Częstoniewa, której mętnej jakości z osadami nie sposób obronić wobec niezadowolenia klientów . O tych wszystkich nietrafionych posunięciach i działaniach decydował i wciąż decyduje zarząd, więc odpowiedzialność leży tylko po jego stronie, a przecież nie nas, pracowników, którzy jeszcze tutaj pracujemy, jedni od jakiegoś czasu, inni niedługo. Lato nie przyniosło wzrostu zamówień, a wręcz raczej dołek się zrobił. Teraz nadchodzi sezon jesienno-zimowy i dodatkowo już widać dalszy spadek ilościowy wody, więc aż strach pomyśleć jakie "oszczędności" w zatrudnieniu znowu nas czekają i na kogo padnie zwolnienie z pracy, bo jak zwykle wszelkie niby "oszczędności" robi się najłatwiej i najszybciej naszym kosztem. Finanse firmy już od długiego czasu są pod kreską i wciąż dołują systematycznie, więc skąd by się wzięła poprawa sytuacji?! Destrukcja zapętliła się i nie zmierza to w dobrą stronę, a zarząd idzie jak w zaparte i zaklina rzeczywistość, byleby jeszcze choć parę miesięcy zgarniać grubą kasę swoich wysokich pensji, no bo przecież w firmie tylko oni najciężej pracują i im się należy, a i przecież firma bez nich by przestała istnieć, tacy są "ważni i potrzebni"!!!
10
Były z Daru Natury 2017-09-19 22:35
Masz 150 % racji!!! Nestle doskonale wiedziało, że jej mętna woda z częstoniewa się nie obroni na rynku, a w dodatku źródła tej wody zaczęły się kończyć jedno po drugim (aktualnie zostało jedno - ostatnie), więc zbudowali nową rozlewnię w Rzeniszowie, a Częstoniew funkcjonował na coraz mniejszą skalę, aż udało się wcisnąć go Edenowi wraz z niewielką częścią rynku. Oczywiście dla edenu były informację, że woda jest "super" i w "niekończących" się ilościach. Edenowcy wizytowali częstoniew bardzo ogólnie, na tyle ile pozwoliło im Nestle, łykali te zapewnienia bez żadnego sprawdzenia i uwiarygodnienia, a prawda okazała się całkiem inna, ale to eden spostrzegł już po dokonaniu transakcji, gdy pieniądze znalazły się na koncie Nestle. Do tego ta rozlewnia nawet gdyby miała naprawdę dobrą wodę, to nie ma szans na pokrywanie kosztów swojej bardzo kosztochłonnej działalności, zwłaszcza gdy okazało się że UOKiK pozwolił edenowi ma przejęcie zaledwie 30% rynku Nestle (DN) w Polsce. W Częstoniewie produkuje się dużo poniżej 50% wydajności tej rozlewni, więc jak ma pokryć koszty, a o zysku to już mogą tam zapomnieć, tym bardziej, że woda podła jest i mętnieje, śmierdzi, więc klientów ubywa, a ilość produkcji wody wciąż maleje. Wpadli w błędne koło i które coraz szybciej się kręci, a eden coraz bardziej traci i dołuje!!!
12
Kajne grence 2017-09-23 18:16
Halo,policja?
Proszę przyjechać na GoWorka.
Piszą prawdę o Edenie!
A to nie na rękę pewnym waźnym personom,zaprawionym w zaklinaniu i ubarwianiu rzeczywistości.
Eden szuka oszczędności.Ale jak zwykle kosztem niższego szczebla pracowników i niestety też klientów.
10
Konstancin 2017-09-29 21:53
spoko, spoko już edeniaki i zające "ciężko" pracują nad tym żeby tą breję z częstoniewa poddawać kolejnemu obrabianiu chemicznemu pod tajemniczym hasłem-przykrywką "nano technologii", a klientom obiecują cudowną wodę po tych podejrzanych szachrajstwach... życzę wszystkim bardzo dużo zdrowia po piciu takiej "wody". Kupili szajsowe ujęcie za ciężkie miliony i nie dość że woda tam się kończy, to jeszcze ładują kasę w "upiększanie" tej ohydnej wody, ciekawe kto za to zapłaci, bo straty są już wielomilionowe, ale jak się już dziadostwo kupiło, to trzeba brnąć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aż ich zakryje po czubek głowy. Kto odpowie i zapłaci za zepsute zdrowie klientów??!!!!
9
Radek 2017-09-30 19:49
Może osoby niezadowolone poszukają pracy w innej firmie?
4
Wkurzeni PRACOWNICY 2017-10-01 14:52
Bardzo chętnie :-))!!!! Właśnie od dłuższego czasu czegoś lepszego szukamy, bo w tym edenowskim dziadostwie i korporacyjnej komunie już finansowo i psychicznie jest ciężko. skoro składasz takie propozycje, to może podpowiesz coś lepszego, żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę. Mamy rodziny na utrzymaniu i chętnie poszlibyśmy do lepszej, normalniejszej pracy gdzie atmosfera jest normalna i człowiek nie boi się co oni jeszcze wymyślą, żeby zdołować, zabrać lub pracy dołożyć bez gratyfikacji, ale niestety nie stać nas na porzucenie pracy i długie poszukiwania innej, bo w edenie płace nie pozwalają na odłożenie oszczędności. Pewnie jesteś jakąś szychą z kierownictwa lub zarządu, a wy dbacie jedynie o swoje płace, więc nie denerwuj ludzi, którzy ciężko pracują na twoje wypasione zarobki, które otrzymujesz naszym kosztem!!!!! Niestety to my musimy wysłuchiwać opinii i złorzeczeń klientów m.in. na tą ohydną wodę, złą obsługę, wpadki i ogólnie pogłębiające się dziadostwo edenu. Na każdym kroku widać tylko braki finansów, na nic edenu nie stać, jedynie cięcia, oszczędności i dołujące promocje, którymi próbuje utrzymać się na rynku, który skurczył się edenowi ogromnie i to nie z naszej winy tylko zgubnych posunięć i decyzji Was, zarządzających i kierujących ta firmą!!!!
9
Zajaczek wielkanocny 2017-10-01 16:45
Nie no pewnie niech szukaja :-D. Wiekszosc juz to zrobila. Chodzi o fakt zeby osoby odpowiedzialne za ten balagan ,zarabiajace kupe kasy zostaly pociagniete do odpowiedzialnosci. A Czestoniewskie centrum dowodzenia robi co chce. Zamknac to żrodlo fatalnej wody oraz problemow!!!! A najbardziej panoszy sie zajaczek rozkminiajacy sie nad najmniejsza duperela nie majaca zwiazku z beznadzieja ktora pod jego zajeczym nosem leja w butelki. Ale to taka strategia od zaciemnienia problemu,ktory stwarza wyrob wodopochodny. He,he ponoc na koniec roku kaska im wpadla taka ala trzynsteczka. Zasluzyli :-D?
7
Blondi 2017-10-04 18:41
Stawianie ludzi do odpowiedzialności zostawcie odpowiednim organom. Może nie ma podstaw do stawiania takich podejrzeń? Najlepiej jak każdy zajmie się swoimi obowiązkami. A jak jest tak źle to zawsze można odejść!
3
Jacek 2017-10-07 21:44
Ty naprawdę jesteś Blondi... mentalnie i intelektualnie :-)))
8
Niwek 2017-10-14 22:35
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać o Eden-ie coś pozytywnego? Firma szuka ciągle ludzi do pracy!
Chris 2017-10-15 11:10
Można, Jest pyszna aromatyczna kawa z rana
2
Chris 2017-10-15 11:11
Można, Jest pyszna aromatyczna kawa z rana
3
Neutralny pracownik 2017-10-15 17:12
Eden stale i wciąż poszukuje ludzi do pracy???!!!!! Jeżeli jest tak "dobrze" w tej firmie, to dlaczego ludzie stamtąd tak uciekają, dlaczego jest tak duża rotacja kadr???!!!! Wciąż są wakaty i nabór i tak w koło Macieju, a z tego co ogólnie wiadomo sam eden się skurczył bardzo, pod względem wielkości zatrudnienia i pod względem ilości oraz wartości sprzedaży!!! To na odległość śmierdzi dziadostwem!!!!! Z dobrze prosperujących firm, gdzie ludziom dobrze się pracuje i zarobki są przynajmniej w miarę satysfakcjonujące, pracownicy nie odchodzą prawie wcale, nie ma tak częstej rotacji i odejść pracowników, jak już to jakieś przypadki losowe, a w Edenie jest to zjawisko masowe, stałe i narastające od dłuższego czasu, ludzie w większości nie są zadowoleni z warunków pracy i płacy.
7
SAMNASAM 2017-10-15 22:06
Chyba jak sobie z domu w termosie przyniesiesz :-)
6
Radomir 2017-10-19 11:47
Czy może ktoś napisać, że jest zmuszany do pracy w firmie Eden Springs ? Jeśli nie to w jakim celu piszecie te swoje dyrdymały? A może jesteście mocno inspirowani przez potężną konkurencję? Zarabiać można różnie!!!
Grojec 2017-10-20 06:05
Radomir Radom i wszystko jasne :-D
Konstancin 2017-10-20 10:15
Następny troll edenowski!!!! Oczywiście wszyscy krytycznie się wypowiadający wg ciebie są "nasyłani" przez konkurencję, a eden to kraina szczęśliwości, dobra i dobrobytu "mlekiem i miodem płynąca", "przyjazna" pracownikom... teraz jest moda na wysnuwanie teorii spiskowych i ty w tym też bierzesz udział, aby tylko wybielić prawdę i odwrócić od niej uwagę... Każda korporacja to nieludzka instytucja, pracownik jest tam przedmiotem, a nie podmiotem i służy tylko realizacji ekonomicznych celów stawianych przez centrale i zarządy... jak widać w Polsce to się jednak nie udaje, bo zarząd jest do beki i popełnił już tyle błędów, ale zawsze jest na co zwalić, to na konkurencję, to na krzywe drogi, to na zły los...itd., itp... Oby jak najszybciej powstała ta potężna konkurencja i to najlepiej z polskim kapitałem, to wtedy edenek będzie musiał się zwijać i przestać wypompowywać pieniądze za granicę, do ich właścicieli i centrali, dodajmy środki uzyskane w Polsce od polskich odbiorców i płatników, za ten edenowski, syfiasty wyrób m.in. z Częstoniewa i Rzeniszowa.
1
Zostaw swoją opinię o Eden Springs Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eden Springs Sp. z o.o.