logo piecexport-piecbud

piecexport-piecbud

Dąbrowa Górnicza

Opinie o piecexport-piecbud

zainteresowany 2015-04-08 21:02:59
Witam kiedy wylot do Egiptu ? Planowo miał to być 17 kwietnia czy coś się zmieniło?
szok 2015-05-02 13:18:23
ciekawe kiedy ludzie wrócą do pracy do Egiptu siedzą już bez pracy od 27 marca !!!!!!!!!!!!!
1
Ten co zawsze 2015-05-30 10:59:37
I dalej będą
szok 2015-05-31 16:39:07
ponoć jest wyjazd 5 czerwca ktoś coś wie ?
Ten co zawsze 2015-06-01 07:43:12
"ponoć" :)
szok 2015-06-01 21:03:22
no to 12 wylot dla wszystkich info
Ten co zawsze 2015-06-15 11:11:31
I było jak zawsze
??? 2015-12-12 17:45:21
A kasy jak nie było tak dalej nie ma kolejny miesiąc
zła 2015-12-15 16:44:34
Nie płacą ludziom po kilka miesięcy,wyznaczają terminy wypłat i niestety się z tego nie wywiązują.Pracujesz w ciągłej niepewności i czekasz kiedy obiecanki się spełnią.Pracownicy dostają tygodniówki,ale rodziny w kraju muszą liczyć tylko na własny dochód.Jeśli nie macie zapasów gotówki może nie być wesoło.To praca dla tych co mogą czekać kilka miesięcy na częściowe wypłaty.Tylko po co są umowy.Powinno się pracodawców porządnie z tego rozliczać !!!
1
ja 2015-12-15 17:00:50
Tutaj niektóre szczegóły rozmijają się z prawdą.Wypłaty są bardzo nieterminowe,a terminów wypłat jest dużo i są przekłądane na później.Ludzie czekają po pare miesięcy i nie otrzymują w całości zaległości!
1
BF 2015-12-16 18:52:24
Zalegają z pieniędzmi za część lipca , sierpień , wrzesień , pażdziernik,listopad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten co zawsze 2015-12-20 06:47:08
A miało być tak dobrze. Nikt Ci tyle nie da co pan M.Z. naobiecuje.
Wszystko zaczęło się jak przyszedł ( za niby "zasługi" dla firmy) M.Z. i to była już równia pochyła. A dzielnie pomaga mu pan R.M
1
!!!!!!!!!! 2015-12-20 14:13:15
a co nie macie dobrze ? Przecież zaległości zotały wypłacone w piątek !!!
1
Ten co zawsze 2015-12-21 20:34:35
Komu? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Kolejny raz usuniecie posta ?
ja 2015-12-21 20:45:24
W tej firmie mają kasę na wszystko oprócz wypłat dla "roboli"
Były pracownik 2016-01-03 18:25:12
A w Piecexporcie jak widzę wszystko po staremu i bez zmian.
Za nas było podobnie po kilka miesięcy beż wypłat (średnio 2 - 3 miechy), później redukcja załogi, sporo nas zwolniono, miała firma stanąć na nogi po tym całym zabiegu a widzę że od 3 lat nic się nie zmieniło. Naprawdę wyrazy współczucia, tylko dziwie się, że dobrzy fachowcy (jeżeli jacyś jeszcze pozostali ze starych składów) pozostali i nie szukają pracy w konkurencji lub firmach pokrewnych.

Życzę wam abyście wywalczyli swoje w sądzie tak jak część z nas to zrobiła 3 lata temu oraz byście znaleźli lepszą firmę która wam da godne pieniądze i w terminie.
1
Ten co zawsze 2016-01-03 19:14:32
Patrz jak wyżej ale ze zrozumieniem !!!!!!!
Ten co zawsze 2016-01-10 18:54:20
Była dobra. Teraz to jest dwulicowość powodowana chęcią utrzymania swoich stołków i kasy oraz zazdrość o jakiekolwiek "dowody uznania"
??? 2016-01-11 12:23:28
Atmosfera jest dobra! Ludzie uczciwie pracują i zarabiają godziwe pieniądze. Ci co im zazdroszczą zawistnie wypisują bzdury! Mimo wszystko pozdrawiam Wszystkich (:
Add 2016-01-12 19:04:07
Firma super ale wiekszosc zarzadzajaca by trzeba wymienic i zaczac placic na czas!!!
Asd 2016-01-12 19:07:25
Racja!!!rozkradli co tylko bylo mozna!!!i juz wiekszosc z nich pouciekala z firmy a powinni majatkiem odpowiadac!!!
Afh 2016-01-21 17:32:15
Jezeli stac cie zeby przezyc za wyplate raz na kwartał to serdecznie zapraszamy
Ten co zawsze 2016-01-22 09:56:24
Kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi
Obyś tylko nie trafił na pana R.M. bo cię "wyssie" a potem wykopie jak już nic na Twojej pracy nie wyciągnie dla siebie
Ten co zawsze 2016-01-29 11:31:36
Sowita może by i była jak jesteś "znajomym" ale czy ją dostaniesz i w jakim terminie to już inna bajka
Ten co zawsze 2016-02-02 08:03:31
Praca wszędzie jest dobra pod warunkiem,że pracuje się z ludźmi, którym zależy na kształceniu nowych kadr a nie na trzymaniu się kurczowym własnych stołków i utrącaniu wszystkich, którzy w/g ich mniemania im zagrażają. Potrafią Cię w oczy chwalić jaki to jesteś dobry a za plecami wszystkie Twoje zasługi przypiszą sobie a Ty dostaniesz "kopa". Wide pan R.M.
Ten co zawsze 2016-02-07 10:32:10
Naucz się najpierw normalnie pisać a potem zabieraj "głos"
??? 2016-02-10 15:33:34
W piątek kolejna tura wyjazd do Egiptu czyli wszystko jest O.K.
Ten co zawsze 2016-02-10 18:34:02
A także umieć się nisko kłaniać i broń Boże przyznać się, że ten dobry pomysł jest Twoim pomysłem.Szczególnie wtedy jeżeli jesteś w pionie pana R.M.
Ten co zawsze 2016-02-24 18:00:36
Wreszcie pan M.Ż odszedł z Piecexportu. Rozłożył jedną firmę i teraz będzie próbował drugą.
K.K 2016-02-24 19:15:20
Czyżby w P-P zaczęły się wreszcie porządki? To jeszcze niech się zajmą panem R.M.
olek 2016-04-12 13:08:00
Dlaczego piszecie, że M. Z. rozłożył firme? co z tym gościem nie tak??
3
Ten co zawsze 2016-04-20 15:47:27
Rozłożył najbardziej dochodową część firmy ( białych murarzy) Poszli do konkurencji niestety a konkurencja wiedziała jak ich "wykorzystać" z pożytkiem dla firmy i pracowników. on udawał, że "zna " się na robocie
Ten co zawsze 2016-05-10 15:25:03
Nie sądzę żeby się udało reanimować Piecbud - nie przy tym zespole zarządzającym.
Ci którzy dbali o firmę odeszli lub zostali do tego zmuszeni.Ci którzy zostali dbają tylko o własną kieszeń
2
olek 2016-06-09 07:53:50
Ostatnio miałem okazję poznać MZ opinie mieszane. Ktoś miał z nim styczność?? Ja też słyszałem, że ledwo ciągną...
5
??? 2016-06-12 06:24:00
Ponoć niedługo będzie praca we Włoszech i w RPA ?
Rtl 2016-06-12 22:53:42
Słyszałem o Włoszech, opowieści tylko i nic więcej. Opowieści pana Mironiuka o temacie na już , od czterech lat to samo. Jako dyrektor finansowy już dawno powinien beknąć za nadużycia. Pewnie stara gwardia go trzyma bo zbyt dużo wie.
1
??? 2016-06-13 07:30:34
Firma wychodzi na prostą a nowe kontrakty raczej pewne :)
Pracownik biurowy 2016-06-20 13:08:59
Firmie naszej nie udało się zatwierdzić Upadłości z możliwością zawarcia układu, na tej podstawie sąd zmienił postępowanie z układowego na likwidacyjne. W najbliższym czasie funkcję zarządu przejmie syndyk.
jcd 2016-06-21 08:36:52
Co w tym przypadku z zaległymi wynagrodzeniami ?????
Prcownik 2016-06-29 09:21:01
Słyszał ktoś może o przyjęciach do ZKRM?, podobno oni przewidują przyjęcia murarzy i pomocników bo przymierzają się do robót gorących na Zdzieszowicach. Pozdrawiam chłopaków z Egiptu. Janek trzymaj się i uważaj na tych co po przyjeździe będą wiele obiecywać (czytaj zarząd, były zarząd).
1
Dzindzinier 2016-06-29 19:32:23
powiem tak, coś mi się o ucho obiło, bo wczoraj dzwoniono do byłych pracowników z pytaniem czy nie wrócą bo robot na Zdzichach, wiec coś w temacie, ehhh najpierw zwalniali a teraz chcą spowrotem
Egon 2016-07-06 16:54:11
A zapłacą pewnie pracownikom jak robotę zrobisz bo przecież oni pieniędzy nie mają. No chyba że pan W.P coś wyłoży ale powątpiewam. Wiedz będzie jak zawsze zrobisz to zapłacą a jak powiesz że nie robię do momentu kiedy nie zapłacicie to ci odpowiedzą jak zejdziecie to pieniędzy nie dostaniemy. Wiele razy to słyszałem w Egipcie.
Ten co zawsze 2016-09-14 14:24:57
Doprowadzili do tego co chcieli
Współczuję tylko Panu W.P. który tyle kasy włożył a wszyscy Go "wyhuśtali" a w szczególności panowie A.M.,M.Z., no i oczywiście "sławetny" pan R.M.
1
Pracownik biura 2016-09-26 10:13:49
Po latach burz wreszcie spółka wychodzi na prostą.
Jest już kontrakt na Egipt, tylko trzeba dopiąć parę szczegółow. No i w kraju się ruszyło no MŁ ma bombę też:)
Ten co zawsze 2016-09-28 21:16:56
Chyba coś Ci się pomyliło. A co takiego się w kraju ruszyło co miałoby wpływ na wyjście firmy na prostą? Firma w upadłości likwidacyjnej, kontrakt realizowany z łaski. Uważaj żeby ta bomba pana M.Ł. nie zmiotła wszystkiego w przyśpieszonym tempie.
Ten co zawsze 2016-10-02 16:05:08
Tak się stało w tej firmie od czasu jak Piecexport podłączyli do Piecbudu. Firmę na łopatkach do Firmy na dużym plusie i z duuużą przyszłością
Ten co zawsze 2016-10-17 10:40:03
Taaaaaaa. Już słyszę jak jest "Ok". śmiechu warte
Ten co zawsze 2016-10-18 14:58:04

on sam tego nie wie
Ten co zawsze 2016-11-09 14:48:06
Wreszcie zrobili porządek w firmie i "posprzątali" m.in. pana RM
Może Syndyk pozamiata gęściej
Ten co zawsze 2016-11-29 18:26:58
I było i się skończyło

Zostaw swoją opinię o piecexport-piecbud - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie piecexport-piecbud