brak logo

Rada sp.j.

Warszawa

Opinie o Rada sp.j.

2013-09-11 00:15:53
i już...w końcu...zagadka rozwiązana...nie będzie konia pociągowego...po plastrach..szczoteczkach przyszedł czas na pasty i płyny...
czy to juz koniec firmy RADA?
pewnie nie..w końcu strategicznym produktem tej firmy są testy ciążowe..hehehe
powodzenia życzę...do końca 2013...hehe
4
4444 2013-12-01 17:40:31
zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie- firmę poznaje się po tym jak rozstaje się z pracownikiem.
3
Robin Hood 2013-12-01 21:36:48
Panie (usunięte przez administratora), proszę już wreszcie otworzyć to nowe biuro...
Ala 2013-12-09 19:32:22
Ile płaca przedstawicielom z doświadczeniem?A jaki jest regionalny na Warszawę i co sie zadziała,ze znowu jest rekrutacja?
jasiek 2013-12-10 14:49:42
Jaka podstawa u Przedstawiciela Handlowego-Medycznego? Jakie narzędzia pracy, targety realne do realizacji? Proszę o konkretne odpowiedzi. ;)
4444 2013-12-10 20:03:43
myślę, że zwalniają się farmaceutyczni i handlowi bo firma na przestrzeni roku straciła dwie główne marki: Jordan i Elmex i teraz wyrobienie norm będzie po prostu niewykonalne. dlatego jest ciągła rekrutacja na te stanowiska.Płaca z tego co mi wiadomo dla wszystkich taka sama podstawa( bez znaczenia ma doświadczenie w innych firmach ) i ewentualne premie wg osiąganych parametrów ( bardzo trudnych do wyrobienia).pozdrawiam
anonim 2013-12-10 20:11:14
jakby targety były realne nikt by się nie zwalniał. W tej firmie jak do dziś był podział na handlowych, farmaceutycznych i medycznych i każdy miał co innego do zrobienia. często ocenianym się było w tej firmie za coś na co zupełnie nie masz wpływu.pensja to nie wszystko, ważniejsza od niej jest atmosfera w pracy a tu ciągła inwigilacja, a pensja też bez szaleństw jak na ten zakres obowiązków i czas pracy, Nie polecam.
Ala 2013-12-17 14:14:05
Jaka jest podstawa netto lub brutto?
anonim 2013-12-27 15:47:46
ok 3000 brutto
1
anonim 2 2013-12-27 17:48:28
3000 brutto + premie max do 4800 brutto dla młodych, dla starych jeszcze 2000 tyś
anonim 2014-01-03 08:34:40
jedyny pewnik w tej firmie to podstawa wpisana w umowę o prace, reszta to premie uznaniowe- marchewka na kijku.Poza tym ciągła inwigilacja.Nie polecam
anonim 2 2014-01-03 09:50:05
To napisz gdzie w tej branży nie ma inwigilacji... to złoże tam podanie...
anonim 2014-01-03 17:02:10
W wielu firmach nie ma inwigilacji, jak jest wysoka kultura pracy nie potrzeba nikogo sprawdzać, liczą się efekty. W wielu firmach pracowałem ale ta jedna to ewenement pod tym względem.(usunięte przez administratora)procedury są nieelastyczne a to przecież jest praca z ludźmi.A po co firma zabezpiecza umowę o pracę wekslem in blanco?
nadal nie polecam
Anonim 2 2014-01-04 14:10:36
Po tym co dotąd napisałeś, min. że pracowałeś w wielu firmach, wnioskuję, iż nigdzie nie potrafisz zaczepić się na dłużej. Ponieważ zawsze gdzieś coś jest nie tak. Niestety należysz do szerokiej grupy ludzi którzy tak robią. Tylko uważaj bo w pewnym momencie możesz zostać na lodzie... Podpisuję się natomiast pod tym co napisałeś na temat procedur. Bez urazy. Pozdrawiam:)
tome@ 2014-01-04 16:20:02
Praca jak praca do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić. Jedynie chciałbym ucsulic na klauzulę którą trzeba podpisać aby rozpocząć pracę. Jak chcesz odejść to przez rok trzeba pracować w innej branży i nie tylko z produktami jakie w dystrybucji ma Rada ale również z tymi które są w klauzuli a tak naprawdę nie wiesz jakie to są ponieważ wpisane są tylko ich symbole. Tu się dobrze zastanówcie bo potem będą sądy i nie potrzebny stres i panika. :-).
gal 2014-01-26 14:16:07
Witam
Pojawiła się oferta pracy w Szczecinie. Wie ktoś może na jaką podstawę można liczyć?
mm 2014-01-26 17:09:58
Jak sie nic nie zmienilo od utraty Elmex to 3300 brutto
2
boss 2014-05-08 00:27:01
co tam ciekawego w firmie?
jak normy?
dalej ci sami dyrektorzy, kierownicy i dyrektor personalny?
pozdro z kanarów
To jest to 2014-05-12 20:09:32
Nie miało być elmexa a jak się okazało jest dwóch dystrybutorów... Firma się ma nadal dobrze :)
Jacek 2014-05-21 12:45:09
Firma może tak, przedstawiciele gorzej. Przy wyznaczeniu pensji nie ma znaczenia Twoje doświadczenie dostajesz podstawę z marzeniami o szybkim awansie na który szanse są coraz mniejsze. W konkursach łatwiej stracić kasę niż zyskać, oczywiście kierownik może dać premię uznaniową ale może też potrącić. Inwigilacja jest taka że nie możesz w ciągu dnia iść i z kibla spokojnie skorzystać bo potem trzeba się tłumaczyć czemu masz taki długi przejazd z punktu do punktu...
To jest to 2014-05-22 18:28:31
Z tymi przejazdami to masz rację. Niestety mamy takiego szczególarza w biurze (DDD) o umyśle analitycznym. Nic nie poradzisz; taki typ :)
4444 2014-10-02 22:54:07
Cóż, w obecnych czasach pracodawcy próbują naginać prawo pracy i przepisy na swoja wygodę- co się dziwicie , że pracownicy próbują coś ukręcić na boku żeby wyjść na swoje..
4444 2014-11-18 23:41:42
znowuż to nie jest firma lepsza niż wszystkie. pensja dużo lepsza i podstawa i premia ale gdzie indziej. atmosfera też bez porównania. jednym słowem jak w tym tkwisz to wydaje Ci się że to szczyt możliwości. a to tak na prawdę przeciętność.
Radax2 2014-11-19 11:17:31
Tak wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, jak tak nie pasuje to po co tam pracowac? Gadać aby gadać szkoda czasu. Poszukaj innej pracy a wtedy wyrażam opinie majac porównanie. Bo pierdu pierdu tylko świadczy o tobie że nie masz własnego zdania tylko jesteś w kręgu ludzi sfrustrowanych.
anonim 2 2014-11-19 21:58:11
a ja mam porównanie i prawda jest taka, że gdzie indziej jest normalniej, z większym szacunkiem i bez weksla in blanko na pracownika...i tyle...
Michał 2014-11-25 21:52:47
Atmosfera, kontroling, weksle to jedna sprawa i naprawdę nie jest z tym źle, albo inaczej idzie się przyzwyczaić. Prawdziwą bolączką firmy są produkty a właściwie ich brak. Kto pracuje z aptekami ten wie o czym mowa.
były pra cow nik 2014-12-09 00:43:37
Nawet nie zdajecie sobie sprawę jakim jestem szczęśliwym człowiekiem, nie pracuje tu już kilka lat, atmosfera była do bani, ambicje bossów przeogromne, wsparcie do realizacji planu żadne. Za tą kasę nie warto się pchać do RADY. Pracowałem ponad 3 lata, normy robiłem, normy SKU i OE też. Bez Elmexu to jakaś porażka, macie jeszcze w ofercie PASTĘ BIODENT to dopiero dziadostwo. Gorąco odradzam tu pracę
ok 2014-12-18 10:57:19
pensja 13 razy w roku, dzieląc roczny dochód przez 12 miesięcy 4000 netto wychodzi, plus oczywiście telefon, internet, dobre samochody, i inne dodatki.
Trener 2015-03-01 10:22:14
4 tyś dla młodych jak robią 100-ki; 6 tyś starzy za 100-ki . jak robisz śrerdnio 120% (takich jest mało) to 8 tyś
7777 2015-03-05 07:40:11
pracowałem w Radzie i nie zarabiałem takich pieniędzy, nawet zdarzały się premie ujemne minus 600 zł- tu jest haczyk- to co pisze OK to tylko dobra manipulacja.
7777 2015-03-18 22:24:01
te 4 tys to nie podstawa pensji tylko podstawa + premia, z której przy byle pretekście można urwać te minus 300-800 zł jako premie ujemną, z tego co pamiętam podstawa to ok 2500 zł.przy rekrutacji słyszałem ze zarobić można nawet 7-8 tys ale szeregowy pracownik nie ma na to szans.
Trener 2015-03-31 17:37:37
Panowie pracuję już w Radzie długo (mogę napisać, że wziąłem pięciolatkę) piszecie kompletne bzdury. Tak jak pisałem wyżej, tak się zarabia. Ja pracuję wiele lat i żadnej kary nie dostałem. Rozmawiam z chłopakami, zdarza się ale za rażące zaniedbania lub gdy jest jakiś konkurs (za dystrybucję) który jest b. rzadko. Największą karę o której ja słyszałem to było 300zł brutto. I jak ktoś jeździł Insignią to mu ją zabierali i dawali Astrę III. Inną sprawą jest to, że nastały ciężkie lata w Radzie. Teraz nikogo już się nie zatrudnia, dopóki prezes nie otworzy biura:)
1
ok 2015-04-01 18:21:00
Ja pracowałem w RADA (Radzie, jak zwał tak zwał) i chociaż już nie pracuję, to złego słowa nie powiem, są różne sytuacje, czasem bywało ciężko, ale gdy spojrzałem na mój PIT , to naprawdę ta firma potrafi docenić finanswo....oby wszyscy tak płacili,
1
John 2015-04-22 22:57:23
Ale po co ta głupia dyskusja jak nie ma żadnych przyjęć do pracy!!!
heh 2015-04-24 17:36:39
No właśnie na razie były tylko zwolnienia, a jak się Colgate weźmie za farmację to zrobi się 20 PH na kraj, bo raczej nie da się utrzymać tylu ludzi na takich warunkach sprzedając Biodent, Blistex i Pretest o innych wynalazkach że nie wspomnę...ale może jest lepiej niż myślę.
Trener 2015-09-06 13:50:31
Z 53 ph w zeszłym roku teraz pracuje 31. Niestety z tymi 20-ma ph to nie żarty. Na początku przyszłego roku mają być największe zmiany- tak słyszałem. Przyjęć na pewno nie będzie. Dopóki prezes nie otworzy nowego biura...
max 2015-09-08 18:10:15
Z ciekawości wróciłem po 4 latach poczytać czy coś się zmieniło i to co czytam to mnie rozkłada. Ludzie , którzy tu pracują to desperaci czy kto? bo ja tego nie rozumiem , pozdrawiam Pana wysokiego z rozmowy w Kielcach w Hotelu Qubus , byłem ubrany na biało :) Dzisiaj mam własna firmę , zatrudniam 7 pracowników i to wszystko w 2 lata , jest progres i dziękuję , że nie mam do czynienia z tymi idiotami
2
Rep 2015-10-24 14:34:03
Ej stary w tej firmie już nigdy nie będzie przyjęć bo cokolwiek by nie wprowadzali, jeśli będą to robić jak dotychczas to kanał, marketing nie istnieje, zamiast tego jakieś przygłupie prezentacje i "niezawodny" pakiet 5+1. I cały ich zamysł jest taki, że PH wchodzi sprzedaje i produkt sie uwala na półce tak jest w 90% przypadków.
heh 2015-12-14 13:00:14
Witam, no i co tam słychać, było spotkanie świąteczne? wchodzą jakieś nowe produkty?
fajna laska 2015-12-15 18:51:02
Fakt że ten post został napisany 3 lata temu, ale nie mogę się powstrzymać. Dziewczyna kpiła z naszej firmy, że straciliśmy Jordana na ich rzecz. Po niecałych trzech latach firma ta całkowicie położyła markę. Z 16% udziału rynkowego zostało tylko parę. Dodatkowo firma Cederroth z tego co słyszałam przegrała z Radą w sądzie za zerwanie przed terminem umowy. Sprawa toczyła się za granicą. A w tym roku przyszedł nowy dyrektor zarządzający do ich firmy i "przeczyścił" połowę stanowisk. Jordan także zmienił dystrybutora. Patrząc że Rada zarządzała marką skutecznie 20 lat a inna firma ją w krótkim czasie położyła, twierdzę z satysfakcją po tych trzech latach, że ten się śmieje co się śmieje ostatni:)
ciekawy 2016-02-11 11:52:21
Co tam słychać ? Już jest nowe biuro? Jakieś nowe produkty na horyzoncie?
atomek 2016-04-25 20:52:33
To wymień choć jeden ten markowy produkt, hehe
Trolololo 2016-05-15 21:08:21
Nappiderm Szwajcarski ;) to jest tak mocna marka, że na spotkaniu (jak jeszcze sie odbywały) musieli powiększyć zero na skali żebyśmy mogli zobaczyć udziały w rynku. Ach to były piękne czasy, aż ręce bolały od klaskania.
1
kieliszek 2016-05-16 17:54:01
Nie ma co drwić... jest jak jest. Jak nowe biuro się otworzy to wiele nowych marek będziemy obsługiwać. Wspomnicie tego posta, jak ktoś to przeczyta w archiwum za kilka lat
Jarek 2016-07-29 15:11:36
Cześć, jest ogłoszenie na ph farmaceutyczny. Jaka są ogolnie warunki? Ile płacą? Jaki samochów? Medicover? Karta Benefit? Ktoś coś wie?
Z góry dziękuje za info,
Jarek
mgła 2016-07-29 20:39:28
Jak poczytasz sobie od początku to wszystkiego się dowiesz. Nic się nie zmieniło przez ostatnie kilka lat
Anonim 2016-07-29 21:36:54
Do zarządu firmy Rada. Panowie rozpoczyna się etap, który pozbawi firmę najlepszych pracowników (ostatnio dwóch PHST) Jeżeli czegoś nie wymyślicie to w ciągu kilku miesięcy znacząco ekipa się uszczupli. W ciągu dwóch lat załoga zmniejszyła się o połowę. Ci co zostali to najlepsi z najlepszych. Nie chcecie chyba budować wszystkiego od początku, wiecie, że firma działa specyficznie. Jeżeli z tej połowy zostanie połowa to z kogo będziecie wybierać ASM'ów, kto będzie trenował nowych ph. Dajcie farmaceutycznym jak i medycznym jakiś pozytywny sygnał np. na najbliższym spotkaniu, bardzo was o to proszę. Wiele osób się martwi. Wiem, że firma przechodzi trudny okres (ale nie jest to wina ph) nasze zarobki nie były od kilku lat rewaloryzowane. Niektórzy zarabiają mniej niż kilka lat temu. A uważam w wielu przypadkach, nie jest to wina ph tylko zmian które nastąpiły. O inflacji nie wspomnę. Pozdrawiam
informator 2016-08-16 18:11:11
Zdaniem wielu, trwa czyszczenie kont. Kiedy już góra zapcha swoje kieszenie tym co zostało po latach prosperity zostanie ogłoszone zakończenie działania. Także nie ma na co czekać, tylko za pracą się rozglądać bo się obudzicie z ręką w nocniku. Nie będzie kasy na odprawy i gó..o zrobicie, to tylko spółka z o. o.
1
Brum Brum 2016-09-11 11:58:16
Niemal trzy lata temu okręt zaczął nabierać wody. Dziś kiedy niemal tonie, gdy połowa załogi jest już za burtą, Kapitan nadal zastanawia się nad kolorem żagli. Współczuję tym co na tym statku nadal pełnią wachtę patrząc na przepływające obok okręty pod pełnymi żaglami. Głowa do góry i odwagi! I Wy możecie znaleźć na nich swoje miejsce.
10
yted 2016-11-18 16:50:37
Nie szkoda mi tej firmy,niech toną!praca u nich to porażka!
Zostaw swoją opinię o Rada sp.j. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rada sp.j.