Comperia.pl. S.A.

Warszawa

Opinie o Comperia.pl. S.A.

programista 2013-02-01 14:29:15
Hej. Pracuje w tej firmie jako programista. Nie jest to moja pierwsza praca. Programuje już ok 8lat, z tego około 1roku pracuje tutaj.
Nauczyłem się wiele, współpracuje z profesjonalistami w tej branży i ciągle się rozwijam. W zawodzie informatyka-programisty o to właśnie chodzi.
Polecam dla "cyborgów" z jajami. Nie polecam dla słabych zawodników i leni, którzy nie chcą rozwijać swoich umiejętności.
2
zyx 2013-05-13 13:12:45
BoB - 2013-04-30 19:35:26

Jak z perspektywami na rozwój (jakieś szkolenia?)? Da radę w miarę szybko uzyskać awans? Gdzie się znajduje siedziba firmy, czyli tzw. jej lokalizacja i jak długo istnieje firma na rynku?
Jak ja pracowałem to nie było żadnych szkoleń, może teraz się zmieniło, tak naprawdę nie było nawet szkolenia wstępnego tylko na zasadzie to jest twoje miejsce i pracuj.
1
zyx 2013-05-13 19:54:20
Jakis blad w nazwie comperia nie jest z torunia tylko warszawy ul. Domaniewska
1
Ziom 2015-01-08 13:52:24
Karo, wszystko fajnie :) Powiedz lepiej jakiego stanowiska szukasz. Murarz, tynkarz - aktualnie brak zapotrzebowania.
1
Programator 2015-01-29 12:07:24
Tutaj masz listę aktualnie wolnych stanowisk do obsadzenia, jest aktualizowana.
Pozdr
wwo 2015-02-10 15:58:25
Weronika są jakieś wolne stanowiska ale to normalniejsze zapewne HRowiec przewidział ponownie dla swoich znajomych, już pare osób znajomych zatrudnił. Ta firma to lipa nie ma co liczyć na kokosy i godne traktowanie, szanse na awans znikome chyba że jesteś rodziną czy znajomą szefów lub HRowca. Dają śmieciowe umowy łączone i ni nie ma co liczyć na super warunki w tej firmie, z tej firmy należy uciekać a nie pchać sie do niej
loll 2015-02-20 17:55:20
Umowy łączone czyli dostaje sie najniższą krajową na umowie o prace a reszte kasy na umowie śmieciowej, na trójkę z przodu też nie masz co liczyc na poczatku chyba ze startujesz na wyższa stanowisko, podwyżek nie chcą dawać ani premii, tylko wysokie stanowidka i it dostaja dobre pieniadze, pozaplacowych swiadczen tez nie daja bo samemu trzeba placic za nie
Nowa 2015-03-10 11:15:38
Hej. Powiedzcie mi jaka jest stawka brutto na godzinę w tej firmie na stanowisku młodszy doradca klienta?
niemamnicka 2015-03-29 16:14:17
Na start kariery ok. Po kilkunastu miesiącach pracy tu mogę stwierdzić, że ogólnie średnio. Szkoleń 0, szanse rozwoju mierne, kasa dostateczna, atmosfera dobra. Ponadto duża rotacja, niespodziewane zwolnienia. Praca w openspace - więcej minusów niż plusów. Decyzja należy do ciebie.
trekkk 2015-03-30 17:56:56
Szanse na awans żadne, na podwyżkę również, bardzo duża rotacja, w każdej chwili mogą nagle zwolnić bez konkretnych powodów - wystarczy że hrowiec będzie chciał obsadzić na Twoje stanowisko kogoś ze swoich znajomych to zwolnią cie z dnia na dzień. Aby wytrwać w tej firmie trzeba być zatrudnipnym po znajomosci, najlepiej być znajomym hrowca albo mocno wchodzić mu w tyłek, wtedy masz jakąś szanse na to ze Cie nie zwolnią albo nawet awansujesz, bo on jest w stanie awansować albo zapewnić dobre stanowisko swoim znajomym nawet jak są kretynami, nie radzą sobie i nie kumają tego czym się zajmują. Kiedyś ta firma była normalniejsza ale teraz dzieje się coraz gorzej i pracownicy nie mogą już spokojnie pracować bez lęku przed naglym zwolnieniem, straszna atmosfera jest przez to, no i tez kiedys jakies szanse na awanse i podwyzki byly teraz dotyczą one tylko tych po znajomości zatrudnionych
Pat 2015-07-13 20:43:26
No...miła lektura. Miałem iść jutro na rozmowe. Ale ich po prostu zleje...
1
stok 2015-07-19 18:15:31
Pat - nie ma co tracić czasu na tą firmę, kariery tam bez znajomości nie zrobisz albo bez wchodzenia głęboko w cztery litery komu trzeba... żadnych możliwości rozwoju za marną kasę, więcej zyskasz startując w innej firmie nawet z niższego stanowiska bo będziesz miał realne możliwości rozwoju, awansu, może Cie docenią, dadzą podwyżkę, premie itp. - w comperii można się jedynie rozczarować bo nie otrzymasz nic z wyżej wymienionych... na początku obiecują złote góry a potem zderzasz się z brutalną rzeczywistością
Stok 2015-08-31 11:10:34
W górę po stołkach pną się tylko Ci którzy wchodzą mocno w 4 litery komu trzeba i Ci którzy są zatrudnieni - oni robią oszołamiającą karierę bez żadnego wysiłku, wkładu w pracę i kompetencji. Reszta niestety szans na realny rozwój nie ma i powoli wszyscy uciekają. Nowy młody i niekompetentny zespół zatrudniony po znajonościach nie świadczy o niczym,sprawia jedynie ze kazdy traci wiare w tą firmę, i ta rotacja i zwalnianie osób tylko po to aby zwolnić stanowisko dla kogoś znajomego. Tylko patrzeć jak firmie się to czkawką odbije
4
praca w Lublinie 2015-12-02 20:30:48
Witam
Czy ktoś może mi napisać na czym dokładnie praca polega w firmie Comperia.pl. S.A. Czy jest to praca w jakimś biurze? Na jakie zarobki można liczyć? bardzo proszę o jakieś informacje.
Comperia.pl. S.A. 2015-12-03 10:09:07 [pracodawca]
Oferujemy zatrudnienie w ramach umowy o pracę, wynagrodzenie zasadnicze i system prowizyjny. Naszych doradców wyposażamy w komputer oraz nowoczesną aplikację Compria Agent (https://comperiaagent.pl). Dodatkowo każdemu doradcy przydzielamy codziennie nową bazę klientów, którzy są zainteresowani ofertą ubezpieczenia i poszukiwali jej w Internecie. Praca ma charakter "home office". Preferujemy osoby z uprawnieniami KNF, które chciałyby pracować na własnym portfelu klientów i dostarczanej przez nas bazie.
1
Comperia.pl. S.A. 2015-12-09 16:12:21 [pracodawca]
Proponujemy pytać u źródła. Oferujemy zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę. W przypadku stanowiska Młodszego Specjalisty ds. Obsługi Klienta czasami zawieramy umowę zlecenia z osobami które studiują, to jednak nie wyklucza to zatrudnienia na etat.
nowa 2016-01-19 22:35:44
Proszę o informację osoby, które podjęły sie pracy na stanowisku pecjalisty ds. ubezpieczeń. jak to wszystko wygląda od Waszej strony? Czy jest gdzies "haczyk"?
1
Oferty Pracy
2015-12-11
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Comperia Ubezpieczenia jest najbardziej innowacyjną multiagencją ubezpieczeniową w Polsce. Naszym celem jest dopasowanie produktów ubezpieczeniowych do przetrzeb klientów, dlatego codziennie porównujemy kilka tysięcy ofert Towarzystw Ubezpieczeniowych, wybieramy najlepsze spośród nich i przedstawiamy naszym Klientom. Aby realizować ten cel, zapewniamy naszym doradcom najnowocześniejsze systemy info
ja21 2016-01-19 22:38:04
Specjalista ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Comperia.pl. S.A. 2015-12-11 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) Comperia Ubezpieczenia jest najbardziej innowacyjną multiagencją ubezpieczeniową w Polsce. Naszym celem jest dopasow[...]">@Oferty Pracy - 2016-01-19 22:38:04
Proszę o informację czy w/w stanowisko wiąze się z jakimś ryzykiem?
Jest to praca w domu? Nie ma biura?
Trx 2016-02-11 13:43:12
rekrutacja bardzo na poziomie, firma wydaje sie rzetelna i oferuje duze wsparcie, szczegolnie jesli chodzi o narzedzia pracy i wdrozenie. pozdrawiam!
mar2 2016-02-17 14:22:49
Specjalista ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Comperia.pl. S.A. 2015-12-11 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) Comperia Ubezpieczenia jest najbardziej innowacyjną multiagencją ubezpieczeniową w Polsce. Naszym celem jest dopasow[...]">@Oferty Pracy - 2016-01-19 22:38:04
Dla wszystkich niezdecydowanych polecam pracę w Comperii. Pracuję na stanowisku specjalisty do spraw ubezpieczeń od kilku miesięcy. Nie ukrywam, że tak jak wy zajrzałam na tą stronę, żeby przeczytać opinie o Firmie. Mało tego ja zajrzałam na tą stronę po rozmowie kwalifikacyjnej, która przebiegła bardzo dobrze i po przeczytaniu opinii moja odpowiedź była negatywna. Dopiero po wyjaśnieniu wątpliwości u źródła podjęłam pracę. Pracuję zdalnie z domu co niesłychanie pomaga w godzeniu obowiązków domowych i rodzinnych. Jeśli ktoś naprawdę chce to można zarobić fajne pieniądze. W razie pytań na temat pracy pracy proszę o maila chętnie odpowiem.
2
ala 2016-03-01 18:38:43
No ok tylko tak naprawdę jakie firma ma wyniki na GPW, kto jest głównym udziałowcem, skąd pozyskuje środki, czy sama na siebie zarabia i na co są wydawane pieniądze? Polecam lekturę na stronie GPW.
Comperia.pl. S.A. 2016-03-02 14:59:26 [pracodawca]
Comperia Ubezpieczenia koncentruje się na sprzedaży produktów ubezpieczeniowych z wykorzystaniem unikatowej technologii Comperia Agent, dzięki której wybór najlepszej oferty dla klienta staje się jeszcze prostszy.

Spółka Comperia Ubezpieczenia, do której teraz prowadzimy rekrutację należy w 100% do spółki Comperia.pl S.A. notowanej na Giełdzie Papierów Wartościowych. Z tego względu nasza spółka prowadzi bardzo przejrzystą politykę informacyjną i każdy (inwestor, pracownik) może dowiedzieć się z publikowanych raportów bieżących oraz okresowych (dostępnych tutaj: http://relacje.comperia.pl/) jak firma finansuje swoje inwestycje i rozwój, jakie ma plany oraz projekty.

Spółka rozwija się bardzo dynamicznie i finansuje się z zysków własnych, a projekty z lat 2014-2015 zostały sfinansowane z kapitału pozyskanego z emisji akcji przeprowadzonej na początku 2014r . Jesteśmy porównywarką usług finansowych, ubezpieczeniowych oraz GSM i naszą misją jest oszczędzanie czasu, a także pieniędzy naszych użytkowników dostarczając im na co dzień odpowiedzi, gdzie znajdą najtańsze kredyty, najwyżej oprocentowane lokaty, najlepszy abonament GSM czy najtańsze ubezpieczenia OC/AC.

W przypadku pytań dotyczących naszej działalności, finansowania, strategii, itp. prosimy o kontakt na adres relacje@comperia.pl
Comperia.pl. S.A. 2016-03-02 15:08:12 [pracodawca]
Kandydatom i kandydatkom na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży Ubezpieczeń oferujemy zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, na pełen lub część etatu. W przypadku pozytywnej oceny pracy po zakończeniu okresu próbnego kolejną umowę o pracę zawieramy na czas nieokreślony. Wymiar urlopu wypoczynkowego zależy od ogólnego stażu pracy zatrudnionej osoby. Dopuszczamy także współpracę z osobami prowadzącymi własną działalność gospodarczą.
ZAINTERESOWANY 2016-03-23 13:20:00
Witam. Poszukuje kontaktu do kogoś kto mi powie coś na temat pracy w tej firmie. Zastanawiam się nad podjęciem zatrudnienia w sektorze ubezpieczeń. Jeżeli ktoś by był tak wporządku i podzielił się swoimi doświadczeniami będe wdzięczny. Podaje kontakt daylight2@wp.pl
Magda 2016-03-24 09:22:53
Czesc. Chcialbym sie czegos wiecej dowiedziec na na temat pracy w firmie Comperia.pl warunki, skad kontakty sie bierze itp bardzo by mi to pomoglo w podjeciu decyzji. Moj mail: madzia.gwiazdka1@wp.pl
Comperia.pl. S.A. 2016-03-24 16:59:46 [pracodawca]
Szanowni Państwo,
wszelkich informacji na temat rekrutacji oraz warunków pracy na stanowisku Specjalisty ds. Sprzedaży Ubezpieczeń może udzielić Państwu bezpośrednio Dyrektor Zarządzający Comperia Ubezpieczenia Daniel Palak. Prosimy kierować pytania na adres kariera@comperia.pl.

Pozdrawiamy,
Zespół Comperia.pl S.A.
Comperia.pl. S.A. 2016-03-29 09:41:04 [pracodawca]
Na stanowisko Młodszego Doradcy Klienta poszukujemy osób znajdujących się na starcie kariery zawodowej, które są zmotywowane do rozwoju. Cenimy pozytywną energię i ciekawą osobowość, bo z takich osób składa się nasz zespół. Umowa o pracę jest jak najbardziej możliwa już od pierwszego miesiąca pracy. Zapraszamy do składania aplikacji!
Comp;-) 2016-08-16 20:07:42
Mogę potwierdzić, że umowa o pracę jest, świadczenia pozapłacowe także, z klientami Comperii jest słabo, dlatego bez własnej bazy klientów nie dacie rady, a plany trzeba zrobić (kombinatorzy szybko odpadaja). W przeciwnym razie sa inne propozycje niż umowa o pracę. W tej branży wszędzie liczy się wielkość sprzedaży, nikt nie będzie dokładać do pracownika, a prowizje jakie płaca TU sa zmienne, często niezależnie od multiagencji. Premii już nie ma, po okresie próbnym umowa o pracę na 2 lata jeżeli zrobisz plany, potem na czas nieokreślony. Wynagrodzenie: podstawa + prowizja ( zmiennna), uzależniona od wielkości i struktury sprzedaży ( w zależności od TU) oraz od kaprysów TU. Dla agenta z własnymi klientami, doświadczeniem, który i tak robi wymagane minimum to fajna opcja: dostajesz kompa, obsługę informatyczna, porównywarkę, pomoc produktowca, płatny urlop i inne pozapłacowe benefity, czego nie miałeś jako agent na działalności gospodarczej. Godziny sa elastyczne. Minusem jest wirtualny kontakt z pracownikami, czasami brak kontaktu, brak poczucia przynależności do zespołu, brak szkoleń, ale to może w przyszłości zmieni się.
helloboy 2016-08-19 13:04:11
Absolutnie nie polecam pracy w call center tej firmy. Premie których nie można wyrobić. Nie można, bo nie ma z czego. Wielka porównywarka z jedną lokatą bankową. Menadżerki jeśli Cię polubią to fajnie, jeśli nie będziesz mieć opierdziel co 5 minut. Dyrektor call center.... Cóż cwaniaczek. Rzuca tekstami takimi które idą w pięty. Jedyne co fajne to atmosfera między ludźmi na słuchawce.
1
tolo 2016-08-24 11:56:13
Szkoda, że koncepcja trochę firmę przerosła. Młody niezbyt doświadczony w pracy z klientem i z agentem personel, problemy z płatnościami. Niektóre deklaracje i obietnice dośc zasadnicze pozostały bez echa. Komputer i porównywarka tego nie zastapi, liczy się zarobek.
Comperia.pl. S.A. 2016-09-02 13:43:15 [pracodawca]
@helloboy 2016-08-19 13:04:11 Dzięki Helloboy za komentarz. To jest pierwszy w historii negatywny komentarz o Dziale CC. Wymagania stawiane naszym Pracownikom, dostosowujemy do Ich stażu pracy i doświadczenia. Jesteśmy zawsze otwarci na uwagi i mocno zaangażowani w szkolenia i coachingi. Nie myli się ten, kto nic robi. Nie każde stanowisko/każda praca, jest dla każdego. Tobie Hello (usunięte przez administratora) (usunięte przez administ (usunięte przez administratora) życzymy powodzenia w nowej pracy, a pozostałe osoby zapraszamy do spotkania się z nami :)
Zostaw swoją opinię o Comperia.pl. S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comperia.pl. S.A.