brak logo

Ab Foto

Warszawa

Opinie o Ab Foto

Hirek 2014-04-09 07:11:35
Normalnych opinii nie ma już od pół roku. Czemu pracownicy nie chcą podjąć tematu. Może odgórny przykaz od pracodawcy?:)
johnny 2014-04-11 18:44:48
Może najzwyczajniej w Ab Foto nie pracuje aż tyle osób, by pisac na forum i ekipa jest raczej stała, tak przypuszczam..
Monika 2014-04-13 12:16:05
AB Foto mają wiele wyróżnień i świetny program reklamowy, chciałabym tam pracować, a teraz nawet rekrutują http://www.abfoto.pl/praca-c_54.html
pracownik 2014-04-13 18:32:55
Witam Wszystkich!
Widze ze tu sie duzo pisze:-)
Pracuje w AB Foto ladnych pare lat.
Ogolnie o firmie : godna polecenia.
Wlasciciele uczciwi ludzie.
Polecam!

d 2014-09-22 14:41:17
ja pracuje w abfoto prawie 3 lata, za pana Z bylo słabo , teraz od roku wszystko się zmieniło , sa juz urlopy w wakacje , jest wyrozumiałość , można wykazać sie inicjatywa , rzucać wlasne propozycje, wcześniej tego nie było. centrala firmy działa beznadziejnie , wysyłasz prośbe o coś , i osoba musi przekazac to osobie i kolejnej osobie, po miesiacu nie masz zadnej odpowiedzi, pensja słaba podstawa+premia , plus przy premi ciagle jest takie kombinowanie by jej nie dostac , jak praujesz w warszawie w krakowie czy poznaniu w sklepach typu premium mozesz zarobic sporo , reszta niestety musi sie nastawic na siedzenie po 12h przy zarobkach gora 1600zl i to przy dobrym miesiacu , na caly etat.ogolnie jesli masz fajna ekipe praca jest bardzo przyjemna, jesli jestes np fotografem i zarabiasz tez na tym , a do pracy możesz wziąc komputer żeby podłubać troche przy zdjęciach to ok. co do szkoleń , są kilka razy w roku , w eleganckich hotelach przyjezdzaja handlowcy z duzych firm fotograicznych pokazuja aparaty , rozdają gadzety , mowia sporo mądrego, wieczorem jest jakies winko, wszystko platne jak za 8h pracy dziennie
Nie z Warszawy. 2014-09-29 11:43:49
Czesc! Bardzo polecam, Super szkolenia. Płace jak to płace, sprawdzałem w tej branży wszędzie takie same ale zdecydowanie lepsze niż na halach.
Dyrektor Paweł super gościu, wysłucha i załatwia.
1
Konrado 2014-12-12 21:40:20
Nie pracuje w Ab foto ale wiem dokladnie co dzieje sie na śmiej gorze. Nie czujcie sie jedynymi wysysanymi
2
Zawiedziony 2015-05-28 15:27:50
Bardzo fajni ludzie tam pracują. Niestety, wydaje się jakby połączeni jednym nieszczęściem. Straszny reżim tam panuje. Pracownicy są zmuszani do pracy na L4 i urlopach. To tylko jeden z przekrętów tej firmy. Jeżeli umawiasz się na wynagrodzenie - uważaj, żebyś nie dostał propozycji rozbicia go na podstawę i premię uznaniową. Premii tej nigdy nie zobaczysz. To jeden ze sposobów na oszczędność i tańsze zatrudnienie niż umówione podczas rekrutacji. Nie polecam.
3
Kaja 2015-05-28 19:03:33
Dobra firma na start, jeżeli mieszka się z rodzicami i nie ma się żadnych zobowiązań finansowych. Bardzo niskie zarobki. Niestety wspomniana premia uznaniowa bardzo na minus ale kto się na nią godzi - jego strata.
3
Waldi 2015-06-18 10:17:54
W tym wypadku musze się z Tobą nie zgodzić. Na zarobki to się chyba zgodziłeś/zgodziłaś przy podpisywaniu umowy o pracę w centrali. Widomą kwestia jest ze otrzymujemy premie od sprzedaży. Nie wiem jaka jest Twoja sprzedaż produktów wysoko premiowych.... ja aż tak nie narzekam.
Robert 2015-06-18 11:24:25
Jestem pracownikiem konkurencyjnej firmy i zauważam ze temat premii jest taki sam w całej naszej branży.

Tak naprawdę nasi pracodawcy są bezsilni w tej kwestii premii.

TYLKO producenci / dostawcy regulują wysokość naszej premii od sprzedaży ich produktów - cała prawda.
1
nikt 2015-07-07 20:49:52
Halin ty się naćpałeś czy nachlałeś? Co za bzdury wypisujesz!Premia od zawsze motywuje do pracy, a jak jest ucinana czy zmniejszana to zniechęca do roboty. Sprzedaż rośnie, a premia jest obcinana, bo ludzie za dużo dostaną. Proste?! I nie tylko jest ważne "za co jest premia", ale "ile jej jest". A obecnie progi są tak wywalone, że jest jej coraz mniej.
2
XYZZ 2015-08-09 19:12:50
niestety, premie w ciągu roku bardzo spadły, nie ma żadnych premii świątecznych czy urlopowych jak to jest w innych firmach, nawet karty multisport firma nie chce dać, to jak pracownicy mają być zmotywowani do pracy? o wszystko się trzeba prosić a w ostatecznym rozrachunku słyszy się ciągle: NIE DA SIĘ !
1
X 2015-09-01 16:00:53
Prawda, słabo z premiami. Firma Nikon niegdyś nasz największy dostawca zapomnieli co to jest premia dla sprzedawców. Dziś za sprzedaną średniej klasy lustrzankę za parę tysięcy z Nikon otrzymujemy 2,5 zl.
Firma tak jak Panasonic po 100zl ~ 200zl. od danego modelu.
Olympus tez jest ok, Fuji i Sony troszkę mniej ale jest dobrze :-)
1
Arkadia 2015-09-02 10:20:37
Sprzedawco X , pracuje w konkurencyjnej firmie i potwierdzam u nas jest dokładnie to samo. Z powodu niskiej premii szukam nowej, lepiej płatnej firmy ale pewnie jeszcze tu zostanę dłużej.
47op 2016-02-06 14:13:29
niestety z przykrością należy stwierdzić, że zmian na gorsze ciąg dalszy....
z miesiąca na miesiąc utrudniają uzyskanie premii, z miesiąca na miesiąc premie są coraz niższe, pracy jest więcej za mniej, a starzy długoletni pracownicy sami się zwalniają...
nie polecam
2
niko 2016-02-06 20:11:30
Najpierw jakieś drętwe namowy do składania cv, a teraz do kupowania produktów. Ale tandetne wpisy, od razu widać, że ktoś podstawiony to pisze.
2
1212 2016-02-07 15:01:50
podobno mamy mieć aparaty Canon w ofercie. Super bo dużo klientów pyta.
firma ok! polecam.
krak15 2016-02-08 20:35:51
A kogo to? Masz ochotę to aplikuj. Ja jestem ciekawy jaka jest atmosfera, ile można zarobić w salonie, jakie są godz pracy? Tylko niech napisze ktoś sensowny
1
klim3k 2016-02-08 21:00:36
ok??? to chyba nie pracowałeś w firmie, która jest ok
1
klik54 2016-02-08 22:20:31
a od kiedy ma być Canon? bo ja o tym słyszę 3 lata i jakoś do tej pory nie ma?
a czemu nagle Sony było i znowu nie ma? no jak jest tak ok to słucham ....
2
#kamil 2016-02-11 20:18:00
Nie stać firmy na zamieszczenie ogłoszenia o pracę, tylko musi szukać pracownika na forum? ;) jak nie kupiec, to teraz grafik
1
#kamil 2016-02-12 19:54:50
Skoro jesteś tak dobrze poinformowany, to jakie szkolenia firma oferuje grafikowi czy kupcowi? chętnie się dowiem
2
loby 2016-02-22 18:51:55
ogólnie jak widać nawet w biurze nie chcą pracować skoro poszukują grafików, realia są takie a nie inne:
na początku umowa bez premii (tzw faza szkoleń)
potem stała kwota (wiadomo jaka) + premia

problem w tym, żeby premie uzyskać do tej wiadomo jakiej kwoty jest trudno
nie oszukujmy się (1,5-2 tys. zł-w dobrym mieście i jak jest dobry miesiąc sprzedażowy) to jest zarobek w tej firmie przy sprzyjających wiatrach i nadziei, że premia z jakiegoś błahego powodu lub innych magicznych sztuczkach nie zostanie cofnięta
jeżeli ktoś nie robi zdjęć poza pracą(śluby, portrety itp) to może być ciężko się tylko z tego utrzymać....

żadnych dodatków świątecznych, wakacyjnych itp........
ogólnie dyrekcja twierdzi, że każdy by chciał być na naszym miejscu, szkoda że coraz więcej ludzi się zwalnia, bo powoli każdy ma dość chorego systemu, który z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc staje się nieuleczalny
7
SLAWEK 2016-02-23 07:48:21
Cześć LOBY, Pracuje w firmie już kilka lat, czytając twoje wypociny czuje się jak bym pracował w innej firmie. Dla mnie jest ok., mili ludzie, płace jak wszędzie i fajne szkolenia.
maxsio 2016-02-23 09:30:11
Kamil, a ty się zawiesiles w 90 latach ? to może poszukaj ogłoszenia o prace w Trybunie Ludu ! haha
maxsio 2016-02-23 09:30:16
Kamil, a ty się zawiesiles w 90 latach ? to może poszukaj ogłoszenia o prace w Trybunie Ludu ! haha
klaw 2016-02-23 17:59:57
SŁAWEK Ty chyba tak samo jesteś podstawiony... "loby" bardzo dobrze napisał i przynajmniej prawdę...a Ty ? Fajne szkolenia???? Jak ktoś lubi pić to owszem :) Dzięki bardzo za szkolenie na temat toreb....Komu to potrzebne?? Sprzedaż dzięki temu raczej nie wzrośnie, bo klient który przyjdzie po torbę do aparatu to raz na 3 msc :) Nie oszukujmy się Panowie i Panie, ale w ab foto robi się coraz gorzej , można to choćby zauważyć po tym, że w grudniu było mało ogłoszeń o pracę, a mamy luty i jest 7 nowych ogłoszeń o pracę na sprzedawcę do 7 różnych miast + grafika. To dobrze nie świadczy, tym bardziej że zwalniają się starzy pracownicy, a Ci nowi nie wiedzą co robią zostając w firmie...Marna płaca za tyle godzin pracy ... Co z tego że umowa o pracę skoro grafik masz tak dopasowany że idziesz np dwa dni pod rząd po 12h, 3 dnia na 10 ,4 na 9 i masz np jeden dzień wolnego, później 8 żeby zachować pozory, a tak to same 12 lub 10...Taka prawda, że żeby dostać wolne musisz kierownikowi sklepu wchodzić w d**ę, żeby dostać wolne lub np dał Ci weekend wolny , bo zazwyczaj wolne masz ni przypiął ni przyłatał w środku tygodnia, a kierownik ma każdy wolny bo tak mu się podoba, Ty jesteś cieciem to siedź i tyle...Pracuje w dużym mieście i sam już szukam innej pracy, bo za psie pieniądze nie ma co siedzieć...Jak miesiąc był dobry to i premia wpadła...Teraz robią wszystko, żebyś premii nie dostał/-a , a ceny za usługi lub aparaty idą w górę. A o przerwie nie wspomnę...Chcesz iść proszę bardzo...Tylko wtedy jak kolega też jest w pracy, inaczej nie masz na co liczyć... Sklep zamkniesz, na chwilę bo musisz skorzystać z toalety i robi się problem...Więc jeśli jesteś sam/-a na 12-tce w sklepie radzę zainwestować w pieluchy ;) Współczuję jak ktoś siedzi sam , a ma np przeziębiony pęcherz...Rozglądam się za czymś innym tyle w temacie, siedzę tu bo za coś trzeba rodzinę niestety utrzymać. Młodym radzę szukać bardziej ambitnej pracy :)
5
eks 2016-02-23 20:30:44
Chyba żarty sobie robisz? Nie wiem czy się śmiać czy płakać! Fajna płaca? 1500 zł z premią to rzeczywiście świetna kasa! Nic tylko się zabijać i zasuwać bez słowa uwagi! Fajne szkolenia? Jasne! Tylko nikt nie wspomniał, że trzeba podpisywać lojalkę i zapłacić 500 zł przy zwolnieniu z pracy! Cały czas słyszymy, że mamy wzrosty, tylko pracownicy jakoś nic z tego nie mają. Rzeczywiście SLAWEK mówimy chyba o innych firmach.
2
Slawek 2016-02-24 10:09:28
EKA, umiesz czytać ? z tego powodu już nie pracujesz ?
napisałem: " place jak wszędzie "
alleluja 2016-02-24 19:22:12
pamiętam jedno szkolenie z Panią Tereską, szczególnie nudne, pani miała być znawczynią w dziedzinie podnoszenia kwalifikacji sprzedażowych a przez 4 dni po 12 godzin wysłuchiwaliśmy jej opowieści dziwnej treści, tarocie, numerologi i o tym że głównymi sprawcami tego jak wygląda nasze życie winni są nasi rodzice i dziadkowie,że popadamy w podobne życie, bo sami nie potrafimy sprzeciwić się historii naszej rodziny i naśladujemy innych.... oczywiście główna atrakcją szkolenia było to że mieszka na Hawajach, jak tam jest super i że organizuje wyjazdy oczyszczające duszę itp.....
nasłuchaliśmy się tego wystarczająco dużo .... dziękuję za takie szkolenie po którym człowieka głowa boli następne 2 dni i niczego nowego się nie dowie, bo osoba która miała być kompetentna z zakresu wiedzy w tym temacie zabrała sporą kasę za to przedstawienie i okazała się totalną porażką....
1
byly 2016-02-25 10:58:30
Racja!, Pani Tereska chciała zabłysnąć a tu jeden wielki klops. Dyrekcja pewnie chciała dobrze a p. Tereska (dziwoląg) zepsuła czas wszystkim. Firma ok, gdybym nie opuszczał kraju dalej był chciał tam pracować.
gość 2016-03-06 20:16:31
Wysyłaj cv. Oni ciągle kogoś szukają. Raczej nie jest dobrą recenzją to, że ludzie tak się u nich zwalniają (albo sami ich wyrzucają). Na olx jest z 8 ich ogłoszeń. Rotacja bardzo, bardzo duża! Zachęcające to raczej nie jest.
2
MK 2016-03-07 09:10:26
wiem, ze wciąż jest poszukiwany grafika wiec próbuj.
sun 2016-05-14 22:35:39
czytaj ze zrozumieniem...szukają do centrali asystentki ds.marketingu, ale nie wiem czy to ogłoszenie jest jeszcze aktualne
grafik 2016-05-16 11:34:53
Bylem na rozmowie w sprawie pracy. Będzie by to dla mnie fajna praca ale
jeszcze czeka na odpowiedz :-)
xxx 2016-05-17 20:24:58
To chyba nie masz co już czekać, bo grafik został zatrudniony ;)
1
swój 2016-06-25 13:15:37
co ty za głupoty wypisujesz??!! Kup sobie okulary, bo ciągle widzisz ogłoszenia, których nie ma :D Zapewniam, że do centrali nikogo nie szukają. Jest komplet i wszyscy się mają dobrze, nikt się nigdzie nie wybiera :)
2
oz 2016-06-25 23:39:07
Nie potrzebuje. Jest komplet.
oz 2016-07-04 18:17:56
Ta! rok temu :D
1
man 2016-07-11 12:13:37
Atmosfera jest super. Są inne ważniejsze priorytety, sprzedaż, marża itp.
Patis 2016-07-27 11:46:37
Jednym słowem określę tą firmę - OSZUŚCI !!
5
pracownik 2016-07-27 21:10:28
Ciekawe dlaczego? Jakoś pracuję w AB FOTO już od kilkunastu miesięcy i nigdy mnie nie oszukali. Co jak co, ale rozliczają się z ludźmi co do dnia. Można kilka rzeczy zarzucić, ale na pewno nie to, że są oszustami. Nie pisz Patis bzdur, bo za takie oszczerstwa to możesz wylądować w sądzie, a anonimowy w sieci nie jesteś. Po co takie głupoty w ogóle wypisujesz!
2
Stefan 2016-07-28 14:21:46
ZSwariowales????
1
pracownik 2016-08-03 21:40:16
Proste! tylko ci co chcą ponarzekać tu piszą, bo nie mają możliwości/odwagi powiedzieć tego swojemu przełożonemu czy zarządowi. Odpowiadając @kace na twoje pytania: umowa na okres próbny, później umowa o pracę; na atmosferę nie można narzekać, ludzie są naprawdę bardzo fajni (no oprócz pojedynczych przypadków). Zawsze można coś znaleźć co można byłoby zmienić, np: naliczanie premii, nagradzanie pracowników na święta czy ustalenie jakiegoś systemu podwyżek, bo teraz to dosłownie trzeba stoczyć bitwę, żeby dostać stówę więcej. Mimo tych minusów jest też sporo plusów, np: terminowe wypłacanie pensji (co do dnia), płacenie wszystkich świadczeń, możliwość dogadania się jak potrzeba się zwolnić lub zrobić zmianę w grafiku, bardzo fajny zespół, częste szkolenia. Akurat mój przełożony jest ok, więc nie będę się rozpisywać.
2
RMAX 2016-08-17 16:07:49
Bardzo dobrze mi się pracowało.
Jednak wyjazd za granice spowodował moje odejście.
Polecam serdeczne miłośnikom branży fotograficznej.
ktoś 2016-08-18 21:49:09
Hmm, w zależności co uważasz za dobrą pensję ;)
Hali 2016-08-19 21:27:19
Kali mieć, Kali chcieć ;D O co chodzi, to ni cholery nie wiem. Może ktoś przetłumaczy na polski :D
1
RW 2016-08-22 14:24:52
Wysokość pensji to raczej temat pomiędzy pracownikiem a pracodawca. Nie na FORUM.
567 2016-08-30 14:54:49
no wlasnie o takie cos to raczej warto spytac się na rozmowie kwalifikacyjnej prawda tak ja sadze ..
Zostaw swoją opinię o Ab Foto - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ab Foto