brak logo

POLSERVICE Geo Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o POLSERVICE Geo Sp. z o.o.

pracownik 2010-02-05 14:43:10
wyzysk ludzi, nieprofesjonalne podejście do pracownika, zgraja ludzi nie liczących się z pracą ludzi, liczy się dla nich tylko własny zysk
as 2010-06-03 14:22:32
Zatrudniony na dobrych warunkach kadrowo-płacowych. Byłem zadowolony.
ZIGI 2010-09-06 12:31:49
DOBRE WARUNKI PRACY, BARDZO DOBRE WARUNKI PŁACOWE, FIRMA NIGDY NIE SPÓŹNIAŁA SIĘ Z WYPŁATAMI. POLECAM
yogi 2010-11-03 18:55:09
Beznadziejna firma, zatrudniają na najgorszy okres, nie przedłużają umów, fakt nie zalegają z płatnościami, ale co z tego jak słabo płacą. Nie polecam, a wręcz odradzam współpracę.
pracownik 2012-07-17 19:52:46
Wyzysk, traktują ludzi jak rzeczy! Zdecydowanie nie polecam.
1
onn 2012-10-08 10:59:42
gdzie ta firma ma siedzibe? pracowalem kiedyś, ale w POLSEVICE W-wa na Chałubinskiego..........
bosquie 2012-10-11 15:43:04
onn - 2012-10-08 10:59:42

gdzie ta firma ma siedzibe? pracowalem kiedyś, ale w POLSEVICE W-wa na Chałubinskiego..........
Siedziba jest na Chałubińskiego w wieżowcu z logo SHARP
EX 2013-09-23 14:10:39
Jak przyszedłem w po studiach świerzak to dali mi 2000 netto jak po 2 latach odchodziłem miałem ciut ponad 2400 , ale w umowie miałem ciekawy zapis ze ta pensja jest rozbita na dwie stawki i ze kwota ta zawiera niby ryczałt za jakieś nadgodziny średnio ok 40h. Ale w ogóle ich nie przepracowałem :D. W tej firmie działaj w myśl zasad oni udają że o ciebie dbają i ci godnie płacą a ty udawaj że pracujesz !!!
1
też ex 2013-09-30 19:51:35
Firma Polservice Geo ma jedną złotą zasadę - zwalniać starych pracowników.... bo nowi są tańsi..
1
EX 2013-10-07 14:07:36
Ja uważałem się za starego pracownika bo pracowałem ponad dwa lata , ale są tacy którzy już tam działają po 5 lat i wzwyż, trzeba tylko dobrze [usunięte przez moderatora] lizać swojemu kierownikowi [usunięte przez moderatora]
ass 2013-10-07 17:08:46
[usunięte przez moderatora] Mój staż był dłuższy niż 2 lata, i mój błąd że aż tak długo!
Po pytaniach niektórych z tej strony widzę że mają ciśnienie na robotę w tej firmie. Ok, zero podwyżek, zero nadgodzin, brak szacunku dla pracownika, błaganie o dni wolne. tego chcecie?
1
:) 2014-01-10 20:56:41
niestety wszytkie negatywne opinie są prawdą:(, marne pieniądze o które trzeba sie upominać, harówka całe dnie dosłownie, a i tak mają do ciebie pretensje, bo powinieneś podziękować że możesz u nich pracować; zapewnienie w sprzęt marne, przestrzeganie bhp to chyba marzenie, jeżeli nie masz na piśmie to zapomnij o tym co ci obiecywali, bie liczą sie z człowiekim wogóle (oprócz siebie); standardy pracy - brak zupełny włącznie z kompenetcjami kadry kierowniczej, o wielu innych rzeczach chyba lepiej nie pisać; chcesz przetrwać - bądź pupilkiem i wtyką kierownika(dosłownie z wszytskmi konsekwencjami) albo sie zwolnij chyba że lubisz takie warunki
5
... 2014-01-10 20:59:45
przeszedłem przez to piekło i szczerze odradzam każdemu
7
Geodeta z Wawy 2014-02-19 12:43:43
Stawki wynagrodzenia takie sobie, ale i rynek trudny więc niby skąd mają płacić wysokie pensje. Wypłaty na czas, sprzęt nowy, ogólnie jestem zadowolony.
1
:) 2014-02-19 19:11:57
Hmmm Ciekawe bardzo gdzie jest ten nowy sprzęt, jeżeli już to wersje demo wydarte z gardła Leicy. Przeważnie rozczłonkowany (brak kart pamięci, brak oprogramowania), a co najważniejsze brak osób za ten sprzęt odpowiedzialnych.
A co do wynagrodzeń: Jak mają płacić skoro kontrakty biorą po kosztach lub dają dumpingowe ceny.
4
:)) 2014-02-19 21:05:40
Nie zapomnijcie dodać że i nadgodziny są obowiązkowo wykonywane i STANDARDOWO niepłatne... szefostwo odpowiada: to odbierzecie sobie dzień wolny... przez długą kadencję w tej firmie nigdy nie dane mi było odebrać sobie dnia wolnego za nadgodziny
5
:) 2014-02-23 17:17:00
dokładnie tak, a do wyliczanki dodajcie też delegajce :)
1
:)) 2014-02-23 20:14:39
Jak się pracownik "postawi" i wyrazi swoją opinię o problematyce nadgodzin czy też urlopów szefowie zgodnie odpowiadają :"Możesz się zwolnić, na twoje miejsce jest dużo chętnych"....
1
:) 2014-02-25 18:44:36
Geodeta z Wawy - 2014-02-19 12:43:43 - Geodeto z którego piętra jesteś? z 35??
10
ciekawy 2014-03-06 12:20:14
A na jakich warunkach byliscie zatrudnieni.Stawka godzinowa?umowa jakas?
kk 2014-05-06 14:39:18
Umowy? śmieciowe.. Umiejętności w przypadku geodetów w tej firmie to element drugoplanowy. Nawet koordynatora szukają bez uprawnień (ewentualnie mile widziane:D)
2
ooooo 2014-11-05 22:10:52
Oj jak to na czyich? Jest tam jeden człowiek z 1,2 i 4 i podpisuje wszystko jak leci. PŻ bo o nim mowa nie boi się niczego, ale oni takich głupich geodetów szukają! I jak? Macie ochotę tam pracować?
1
yy 2014-11-13 06:51:46
Nie tylko PŻ, są i inni. A prezio wkurzony bo za mało kasy zarabia i mści się na szarakach wykonujących dla niego niemałą robotę.
1
anonim warszawa 2014-11-17 16:29:26
Poszedłem tuż po studiach z jakimś tam doświadczeniem. Na start dostałem 10zł brutto umowe zlecenie a na umowie w sumie nic nie było napisane konkretnego.
Powiedziano mi na początku że po miesiącu dwóch dostanę podwyżkę do 10 netto a potem po jakimś czasie więcej. Jak się okazało po miesiącu pan J. mnie zbył mówiąc że jeszcze nic nie umiem - sam jeździłem już na tyczenie, inwentaryzacje itp. na dość poważnej inwestycji oraz sam robiłem szkice z tego. po dwóch miesiącach gdy się przypomniałem powiedziano mi że jak mi się nie podoba to przyjdą inni i będą robić za 8zł brutto...
Atmosfera w pracy całkiem dobra bo trafiłem na fajny zespół na początku i sporo się nauczyłem. niestety na wyższych stanowiskach metoda spychologii jest na 1. miejscu... o wszystko trzeba się wykłucać i prosić...
Dojazd 2h w obydwie strony zapewnili ale kasa się liczyła od wejścia do wyjścia z inwestycji czyli dziennie 2h były kradzione...
NIE POLCEAM !!!
1
yy 2014-11-17 18:58:57
Cieszę się koledzy Geodeci, że dzielicie się swoimi doświadczeniami z pracy w PolSerGeo i mówicie innym prawdę - jak tam jest. Dobrze by było, żeby pan J. i najwyższy z najwyższych pan Prezio poczytali sobie co o nich inni myślą :)
terefere 2014-11-18 19:13:23
Podzielam zdanie kolegi i również nie polecam. Najgorsze jest to, że nawet o wypłatę trzeba dzwonić non stop i przypominać o swoim istnieniu, po czym wpłynie na konto, około 20 dnia miesiąca. Stawki nędzne. Zamiast motywować. Zniechęcają. Niestety jest to największe przedsiębiorstwo w mazowieckim. NIE POLECAM.
terefere 2014-11-18 19:14:26
Podzielam zdanie kolegi i również nie polecam. Najgorsze jest to, że nawet o wypłatę trzeba dzwonić non stop i przypominać o swoim istnieniu, po czym wpłynie na konto, około 20 dnia miesiąca. Stawki nędzne. Zamiast motywować. Zniechęcają. Niestety jest to największe przedsiębiorstwo w mazowieckim. NIE POLECAM.
universal 2014-12-22 12:13:06
Firma daje możliwość zdobycia praktyki do geodezyjnych uprawnień. Na początku kariery nigdzie "złotem nie sypią" a w Polservice szynkę kroi się grubymi plastrami.
pracownik01 2014-12-30 21:55:37
Retoryka Złotoustych z firmy Polservice Geo :) starszyzna plemienna zawsze w formie :) "dałbym ci wszystko co tylko mógłbym ci dać, ale dam ci tyle ile chcę ci dać by cię wydy*ać"
były pracownik 2015-01-07 13:51:05
Przyznam sie szczerze że wstyd mi teraz że pracowałem w tej firmie, nie piszę o tym jak sie pracowało w tej firmie bo ten który miał umowę o pracę i wywalczył sobie tyle ile chciał na początku mówię o zarobkach to jakoś mu tak praca leciała wypłata regularnie, nadgodzin wypłacone.Gdy pracowałem firma zatrudniała 100 geodetów na umowę o pracę, teraz to najgorsze badziewie jakie może być, zadnych umów o pracę,zatrudniają piekarzy aby schodzić z cen, oferują na początek 8 zł brutto w delegacji bez delegacji,takie ceny jaka ta firma daje na przetargach to wstyd dla geodezji, przez takie firmy jak polservice zawód geodety spada na psy, tylko koordynatorzy maja dobrze i oczywiście Pan J.a reszta to zwykłe robole.Mam nadzieje że ta firma długo jeszcze nie będzie psuła rynku ,choć przez swoje ceny wygrywają przetargi. Szczerze nie polecam tej firmy, żenada
1
:) 2015-03-01 16:05:58
Chcesz być murzynem to wysyłaj i sam się przekonaj. I życzę powodzenia w zdobywaniu wiedzy, bo to nie będzie wiedza zgodna z zasadami sztuki geodezyjnej.
1
archibaldzie 2015-03-02 17:19:18
o taaaaak, sztuka geodezyjnej nieprecyzji szczególnie na kontraktach kanalizacyjnych :) wiecie o kim mowa :))
gość 2015-03-05 19:42:14
Archibaldzie, brzmisz niczym stare - młode 35 piętro...
3
Heniek 2015-03-16 19:47:29
Nie
1
Stary Geodeta 2015-05-01 15:12:38
Pracowałem. Praca jak praca. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie. Jedyne co widzę to coraz niższy poziom wykształcenia i coraz większe wymagania.
3
Jan 2015-05-17 18:29:41
Pojawiły się ogłoszenia bo zwolniło się kilku geodetów (z dużym stażem, z własnego wyboru) i na miejsce np. 3 doświadczonych osób firma planuje zatrudnić pewnie z 6-7 nowych.. sami sobie przeliczcie stawki :)
2
Pomres 2015-05-23 14:27:49
Do Polservice Geo (a fuj) dostać się nie trudno-przyjmują wszystkich jak leci tam gdzie akurat kogoś potrzebują. Pracownicy na których trafiłem całkiem w porządku, czego nie można powiedzieć o kierownictwie firmy. Ci mają za nic pracowników. Co miesięczne upominanie się o wypłatę to norma. W tej firmie liczy się tylko kasa!!!
Pieczątki uprawnionych jeżdżą po całej Polsce i aż dziwne że ta firma jeszcze funkcjonuje i to całkiem nie najgorzej. Dla tych na śmieciówkach na każdym kroku i pod byle pretekstem ucinają stawki, byle tylko prezesom i koordynatorom(sławny już pan J...i) żyło się dobrze, którzy de facto potrafią tylko liczyć pieniądze, i wozić faktury, bo o geodezji to mają niewielkie pojęcie.
3
informator 2015-06-24 13:38:48
nowa strona Polservice Geo a na niej pytanie: DLACZEGO MY
Postaram się odpowiedzieć na to nurtujące niektórych pytanie

>Firma z tradycjami
- rodzinnymi..
>Zatrudniamy ponad 100 geodetów
- z czego 3/4 to umowy o dzieło/zlecenia, ewentualnie podwykonawstwo
>Posiadamy niezbędne uprawnienia i kwalifikacje
-kto? bo chyba nie kierownictwo :):))))
>Działamy w cały kraju
- tylko ciągle szukają ludzi którzy będą chcieli jeszcze z nimi współpracować
>Korzystamy z nowoczesnego sprzętu
- np. geodimeter pamiętający czasy Libii (lata 70)
>Mamy stabilną sytuację finansową
- ale tylko tych na umowie o pracę, reszta co miesiąc czeka na "kęsję"
>Kilkuset zadowolonych klientów
- nie "-set" a "-kilkunastu" matki-firmy-córki zależności między firmami znane tylko nielicznym
>Jesteśmy firmą z polskim kapitałem
- do której ciągle ktoś musi dopłacać, bo biorą roboty za bezcen, a faktura nie pokrywa realnych kosztów
ps. objaśnienia słowa FAKTURA - słowo magiczne w tej firmie FAKTURA - pojawia się mniej więcej co miesiąc w drugiej połowie 4 tygodnia każdego miesiąca i blady strach pada na coniektórych kierowników - ile procent ile procent ile zł...
>Oferujemy kompleksowe wykonanie pakietu usług -
- może być szybko i tanio, ale nie będzie dobrze
ewentualnie
- może być szybko i dobrze ale i tak będzie tanio.. takie czasy
>Gwarantujemy wysoki standard usług i terminowość
- terminowość - w tej firmie to fikcja, co lepsze firmy budowlane już się nauczyły, pozostali się uczą
4
v 2015-10-05 10:37:36
Przepisy prawne w jasny sposob wyarazaja sie w temacie piastowania stanowiska koordynatora bez uprawnien geodezyjnych tj. zezwalaja na nie. Nauczcie sie przepisow zanim pojdziecie pracowac do Polservice albo jakiejkolwiek innej firmy.
Januszzz 2016-01-15 16:20:56
Jeżeli dla inż. geodety wyższa stawka to 10 zł/h na ręke na umowie zlecenie to gratuje pojęcia o świecie lub szacunku do samego siebie. W tej firmie kierownictwo ma za nic pracownika. Po wypłate trzeba dzwonić co miesiąc i najlepiej codziennie to może przed dwudziestym dniem miesiąca się uda. Pracowałem w wielu firmach z różnych branż ale takiego braku szacunku dla pracowników jeszcze nie widziałem nigdzie. Nie polecam nikomu Polservice Geo chyba, że ktoś naprawde nic nie moze znaleźć i chce przezimować.
Michal 2016-02-11 21:17:08
A mi kazali paliki strugać z drwa w lesie, a farbę to z malin robiłem... Szkoda gadać,
1
do lek 2016-02-18 00:08:52
Po tej firmie można się wszystkiego spodziewać, nie zdziwi mnie to, zdarzało się że człowiek jest w terenie i ma problem natury sprzętowej kierownictwo przez duże K mówi - radź sobie ale robota ma być zrobiona
do lek 2016-03-25 22:42:09
A jak kolega na obsłudze w rejonie Galerii Mokotów z jednej budowy na drugą ze sprzętem tramwajem się poruszał??? Normalne w tym zawodzie???
Geodetta 2016-08-17 18:46:53
Firma z dużym doświadczeniem na dużych projektach, fajni ludzie (oprócz tych w biurze w Warszawie), profesjonaliści (co po jednym kontrakcie rezygnują z tej firmy), praca głównie w delegacjach, szukają lokalnych asystentów.
Umowa zlecenie przez rok a później loteria, albo umowa o pracę albo dalej zlecenie albo zwolnienie. Stawki nieco zaniżone zależnie od piastowanego stanowiska.
W żadnej innej firmie nie spotkałem się z taką patologią żeby wpłaty za umowy zlecenie umownie płatne DO 10-go przychodziły niekiedy 22-go każdego miesiąca. A jeśli szanowny pan D. klęska pojedzie sobie na wakacje urlop ferie czy inne L4 to wpłata dociera po dwóch miesiącach.
Pan MJ jest jak listonosz rozworzący pocztę pon kontaktach, ciężko z nim porozmawiać, a jeśli już dopadnie cię ten zaszczyt i poprosisz o podwyżkę lub umowę o pracę to udowodni ci że jesteś nikim w tej firmie.
Sprzętu wiecznie brakuje, bo są ważniejsze kontrakty w Polsce. Jeśli lubisz pracę na rozpadających się Leica 1200 lub starszych, z podstawową wersją oprogramowania to własne dla ciebie jest praca w tej firmie.
4
pick 2016-09-22 15:09:55
Normalne, powiedz która firma geodezyjna daje samochód służbowy?
1
Asystent 2016-11-20 20:15:12
Dużo obietnic, mało konkretów , dziwne umowy o prace z rozbiciem na stawki z ryczałtem za nadgodziny, brak umów na czas, sprzęt z muzeum chyba brany albo ze szrotu, auta w stanie agonalnym i pensje płacone w zależności od humoru księgowego. Odradzam !!!!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o POLSERVICE Geo Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLSERVICE Geo Sp. z o.o.