logo MGGP SA

MGGP SA

Tarnów

Opinie o MGGP SA

geodeta11144 2012-02-29 02:25:37
Firma nie dba w ogóle o pracownika, nastawiona jest praktycznie tylko na zysk, brak szkoleń, kiepska atmosfera, niskie płace natomiast uzyskanie podwyżki graniczy z cudem. Na potwierdzenie moich komentarzy proszę sobie przeczytać informacje o firmie na stronie: ( usunięte przez administratora )
2
geodetic 2012-03-23 17:54:32
Niestety wszystkie opinie są prawdziwe. Niezależnie od zakładu cały czas praca na umowę zlecenia za 1200 netto. Olewanie pracownika przez kierowników i dyrektorów osiągnęło poziom mistrzowski. Szkoda czasu nawet dla szukania innej pracy.
2
Smarti 2012-04-20 13:34:36
No to faktycznie nie ciekawie... a jak wygląda wynagrodzenie i praca asystentki dyrektora w MGGP ? Czy warto aplikowac tam na takie stanowisko, czy rowniez porazka?
1
Łukasz 2012-04-20 21:57:44
Kiedy ja pracowałem kilka lat temu w Tarnowie, to asystentki zatrudniano za pośrednictwem urzędu pracy z jakiegoś takiego programu, gdzie przez pół roku miały opłacone składki przez urząd. Po pół roku dziękowano im za pracę i nie zatrudniano pomimo dobrej, rzetelnej pracy. Trzykrotnie się tak zdarzyło jak pracowałem - a pracowałem tam przez 2 lata ze trzy lata temu.
Po prostu nieszanowano pracownika, może teraz jednak się coś zmieniło.
Pozdrawiam.
Smarti 2012-04-23 12:28:51
Trzy lata temu, to w sumie nie tak bardzo dawno. Teraz potrzebują tam asystentki dyrektora, a ja szukam pracy więc przeszło mi przez myśl że może złożę aplikacje. W ogłoszeniu podali, że jest to umowa o pracę, więc chyba zrezygnowali już ze "staży" czy "praktyk" przez Urząd Pracy.
Jednak dla mnie dobra atmosfera w pracy to podstawa... a po tylu negatywnych opiniach trudno się takiej spodziewać w MGGP ;) Dzięki, pozdrawiam
1
gosc 2012-05-12 13:44:18
No i tutaj byś się mogła zdziwić Smarti, bo moim zdaniem wiele można o tej firmie mówić różnych rzeczy, ale atmosfera w pracy to jest duży plus.
3
pracownik 2013-05-04 17:27:48
szkoda czasu, caly czas umowa zlecenie za smieszne pieniadze a niektorzy kierownicy bez kompetencji! szkoda czasu i nerwow! a zatrudniaja glownie studentow ktorzy 'odwalaja' cala robote, a ci na stolkach dostaja potem premie po zakonczeniu projektow. zal.
2
programista 2013-05-19 13:33:24
Hejka wszystkim, kiedys pracowalem w MGGP i nikomu tego nie polecam. Jedynie kierownicy maja dobrze - reszta jest doganiana do pracy za psie pieniadze. O szeregowego pracownika firma w ogole nie dba tylko szuka kolejnych pieniedzy to obcinajac jakies delegacje to wymyslajac jakies durne dotakwoe przepisy. Generalnie praca za darmo, atmosfera beznadziejna, ciesze sie ze dlugo tam nie pracowalem bo teraz w kilka dni zarabiam to co obecnie programisci zarabiaja tam w MIESIAC!!!!!!! Pozostaje mi tylko wspolczuc tym co tam po prostu musza pracowac bo nie maja innego wyjscia. Tak na koniec dodam ze aby dostac tam podwyzke trzeba po prostu powiedziec ze sie odchodzi! Oczywiscie najlepiej zrobic to grupowo, bo ten pracodawca po prostu bezlitosnie ludzi wyzyskuje majac przy tym wielomilionowe zyki a pracownik zazwyczaj niewiele ponad minimalna place. Niech tylko zmienia sie sytuacja w Polsce tzn spadnie bezrobocie to MGGP alb sie radykalnie zmieni a po prostu padnie jak kawka :) Wczesniej czy pozniej to nastapi - oby wczesniej - tego zyczy wszystkim obecnym pracownikom MGGP. Nie dajcie sie :)
1
inzynier 2013-11-24 16:41:42
MGGP jest spolka Grada,ktora jak wiadomo dostala mnostwo zlecen panstwowych, w tym projekty autostrad i teraz projekt modernizacji linii kolejowej nr 7 Wawa-Lublin. (usunięte przez administratora)
1
rozczarowanie 2013-12-03 22:10:27
W wielu przypadkach brak pomysłu na to co się robi. W ciągu kilku ostatnich lat zrezygnowano z wszystkiego co stanowiło dodatkowy bonus dla pracowników, nie ma już szkoleń, nie ma rajdów, nie ma diet za delegację itd.. nie ma rozliczania nadgodzin etc .. pracuj na 1,5 etatu i bądź cicho bo inaczej Cię zwolnimy są setki na Twoje miejsce ... oto co Cię tam czeka.
7
waldek 2013-12-05 20:55:06
propozycja dla wszystkich uciśnionych: zwolnijcie się, załużcie własne firmy, zatrudnijcie ludzi na czas nieokreślony i dajcie im po co najmniej 10 kawałków, będzie git i wszyscy będą was szanować
3
mietek 2013-12-07 15:52:08
Hejka wszystkim.
ja niestety tez nie mam ciekawych wiadomosci. Niestety naleze chyba do wiekszosci bylych pracownikow MGGP ktorych firma po prostu rozczarowala. Praca czesto po godzianch za marne grosze niestety.
8
Anka 2013-12-17 16:07:55
Niestety nadgodziny sie tam robi za darmo.
4
Zonk 2014-01-23 21:02:27
No właśnie jak z tymi wypłatami? Wnioskuję że to pracownicy fizyczni zarabiają minimalną krajową lub nieco powyżej... ale ile zarabiają specjaliści? Osoby pracujące w biurach? A ciekawy też jestem ile dostają kierownicy? Jeśli wiecie coś pewnego na ten temat to napiszcie proszę.
1
tematyczny 2014-01-24 12:33:58
Firma jak inne bo sa i lepsi i gorsi kierownicy/dyrektorzy. Patrzac na inne firmy i znajomych ktorzy tam pracują to akurat tuaj jest stabilizacja.
(usunięte przez administratora)
Tomek 2014-01-24 23:29:33
Ja pracowalem w tej firmie i czego jak czego ale stabilizacji to tam na pewno nie ma. Fluktuacja pracownikow jest duzo bo po prostu niewiele placa.
Stabilizacja to jest ale plac tzn dostanie podwyzki graniczy z cudem.
A jak sie komus to uda to jest to podwyzka smiechu warta.
5
Ela 2014-02-07 22:23:00
Za marne grosze szukaja specjalistow :)
Zycze POWODZENIA!!!
3
Gacek 2014-03-13 17:41:33
Mniej niż zero :)
4
Gacek 2014-03-17 11:22:11
Szanse są ale po prostu minimalne (usunięte przez administratora)
2
fresh_look 2014-03-20 14:29:45
Opinie o firmie MGGP można opisać jednym wyrazem,
niestety nie nadaje się on do zacytowania na tym forum.
Uważajcie na tą firmę.
3
robi 2014-04-16 20:10:41
jak wszędzie na takim stanowisku. Dużo papierkowej roboty, ale na szczęście lata studiów procentują teraz w wynagrodzeniu
walt 2014-04-17 19:28:46
ciekawe kiedy unia dowie się o marnowaniu milionów zł przez specjalistów pokroju "tego jednego o samolotach" z pisu. i tak pozniej spadnie odpowiedzialnosc na maluczkich, a zarząd z teczką pełna kasy schowa sie pod płaszczykiem jakiegoś polityka
biii 2014-10-16 14:41:35
Nie polecam firmy. Wiadomo jak jest obecnie na rynku ciężko znaleźć prace ale jeśli ma się jakakolwiek inna opcje lepiej wybrać ja niż MGGP. Umowa zlecanie umowa o prace mało osiągalna. Pieniądze niskie. Dyrektor J.D. zjawiając się na Kontrakcie nawet nie powie dzień dobry ani do widzenia wchodzi i wychodzi jak wiatr a właściwie przemyka żeby tylko nikt go nie dostrzegł - traktuje pracowników jak powietrze nie interesuje się nawet co robią za co są odpowiedzialni a co dopiero jak się nazywają - nic. Brak kultury. Potrafi zwolnić z dnia na dzień..... bo trzeba pokazać się na zarządzie jak śweitenie sobie radzi i jak dobrze oszczędza.
3
pracownik 2014-10-22 15:22:01
Firma nie warta uwagi!!! Praca w tej firmie to strata czasu. Powyższe negatywne komentarze mówią same za siebie:))) Nie polecam i odradzam! Praca w tej firmie to praca niestabilna, krótkotrwała (na umowy śmieciowe), za śmieszne pieniądze.
Jest to pracodawca, który nie szanuje swoich pracowników i wykorzystuje ich.
Wszystkim czytelnikom zastanawiającym się nad podjęciem pracy w MGGP proponuję uwierzyć w to co jest napisane na stronach internetowych.
4
gruba berta 2014-10-23 14:33:44
Kiedyś jak była to firma strikte geodezyjna to miała opinie takiej geodezyjnej "biedronki" i tak jest nadal ..
2
wec 2014-11-30 18:30:02
czy umowa zawierana z ta firmą jest krótkotrwała dlaczego? jaka jest ogólna atmosfera panująca w tej firmie
2
Mały 2014-12-14 14:06:17
Nie polecam. Zarobki mniejsze niż w biedronce, plus umowy na miesiąc do tego nie zawsze płacą w całości. Tym tworem powinien zająć się sąd.
3
ash 2014-12-15 20:20:12
Firma trup. Już teraz pod choinkę jedna trzecia załogi dostała wypowiedzenia. Zobaczymy co będzie gdy pokończą się projekty.
2
xyz 2014-12-17 10:38:35
Firma chyba chyli się ku upadkowi albo jest w głębokiej restrukturyzacji, dużo wręczonych wypowiedzeń w 2014. Odejście wielu pracowników z wieloletnim stażem. Redukcja działalności. Likwidacja kolejnych miejsc pracy i stanowisk ..
3
blasiak 2014-12-25 09:24:22
Nigdy więcej.
4
Qwerty 2014-12-25 13:03:16
Dno den. trzymać się z daleka. wyzysk i 10zł/h brutto na umowę zlecenie która jest przedłużana w momencie pojawienia się nowego projektu. ogromna rotacja ludzi. nie ten to następny bo przecież studentów nigdy nie brakuje (zwlaszcza w Krakowie bo o tym oddziale mówię). najlepszy dowód. tryb na akord. nikt ci nic nie powie czy robisz sobie przerwę na papierosa czy obiad. wolna amerykanka no bo nie pracujesz to nie zarobisz. ale kiedy placa za godzinę to już kierownictwo pilnje kto ike sobie robi przerwy no bo musisz zarobić na te swoje 10zł. proste. odradzam, trzymać się z daleka!!!
2
ja8 2015-01-01 19:51:31
Niestety wszystkie te komentarze są prawdziwe. Pracowałam tam kilka lat. W roku 2014 ruszyła lawina nieuzasadnionych zwolnień pracowników- specjalistów z ogromną wiedzą. A Ci którzy zostali czkają tylko na wypowiedzenia pracy. Brak jakiegokolwiek pomysłu na prowadzenie firmy. Obecnie zatrudniani są głównie menagerowie, nie mający totalnie pojęcia o charakterze pracy w takiej firmie. Brak jakiegokolwiek poszanowania pracownika .... to tak pokrótce, ponieważ nie starczyło by tu miejsca aby opisać wszystko co tam się działo i dzieje nadal.
Zatem dla zapewnienia sobie dobrego zdrowia psychicznego omijajcie tą firmę z daleka. Żadne pieniądze ( a w tym przypadku naprawdę beznadziejne) nie są tego warte.
6
zaufaj_im 2015-01-10 18:10:48
Zgadzam się z ja8 szczególnie jeśli mowa o dwóch Jackach - "fachowcach" z byłego już Projektu hahaha. Położyli spółkę wzorcowo!!!
Jeden już popłynął, czas na drugiego niedługo przyjdzie.
5
Były pracownik 2015-02-09 14:58:46
Wszystkie powyższe opinie są prawdziwe. Kierownictwo nic nie robi całymi dniami tylko czeka na premie za oddane w terminie projekty (a w tym czasie tylko kawka i papieroski co 5 min.), a studenci za 10 zł brutto pracują często po 12h dziennie bo mile jest widziane jak ktoś zostaje po godzinach... Straszna rotacja pracowników, umowa zlecenie, często na akord, zawsze tylko na góra 2-3 mce. Ale najśmieszniejsze jest to, że kierownicy projektów, ale także młodzi geodeci już na umowie o pracę nie znają się na tym co robią i studenci tylko się z nich śmieją, bo maja nieraz o wiele większą od nich wiedzę. Na szczęście firma niedługo i tak padnie.
9
_mana_mana_ 2015-02-23 19:08:41
Nie rozumie tutaj ludzi wypowiadających się, prawda jest taka, że świeżaki po studiach chcieliby zarabiać od razu 2500-3000 zł na rękę za nic nierobienie. Najpierw trzeba się wykazać, wziąć obowiązki i odpowiedzialność na siebie i wtedy się dopominać podwyżki. Wiem o tym bo niby czas kryzysu ale w 2013-2014 trzy krotnie przyznawano mi podwyżkę oczywiście sam o nią postulowałem ale zawsze widać było wykazałem się wiedzą i umiejętnościami, które zaprocentowały podwyżką.
Niestety jest też prawdą, że niektórzy kierownicy biorą pieniądze za to, że ktoś ich kiedyś przygarnął do firmy, zasiedzieli się na stołkach "pseudo"kierowników i zarabiają pieniądze, na które po prostu nie zasługują. Bo jak można kierować projektami z MDCP nie mając uprawnień? ;O Zaraz tu będzie "szczekanie", że nie trzeba mieć uprawnień, żeby prowadzić taką robotę. Prowadzić może i nie ale koordynować tak jak stanowiska kierownicze do tego obliguje według mnie powinno być obsadzone przez Geodetę UPRAWNIONEGO. Trzeba pamiętać, że jeżeli czujesz się na siłach to walcz o swoje. Ja tak zrobiłem i czas w MGGP wspominam pozytywnie :)
Jeszcze jedno, jeżeli chodzi o wypowiedzenia to prawda, że ostatnio dość mocno są rozdawane ale może to i dobrze bo niektórzy widząc co się dzieje w końcu wezmą się do roboty, a sama firma może będzie mogła liczyć na dofinansowania, na które teraz nie może liczyć z powodu zbyt dużej ilość pracowników i głupiej polityki dofinansowań.
pozdrawiam :)
3
fred 2015-02-26 19:43:47
_mana_mana i te 2500 na reke to jest według ciebie dużo? No tak, jak się patrzy na taką firme jak Mggp to jest dużo, to jest kasa do której możesz tak naprawde zapomniec, chyba że cie nie zwolnią i popracujesz tam z 15 lat to się doczekasz.(niezależnie od umiejętności i zaangażowania) Rarytasem w tej branży jest już niestety umowa o pracę, a co dopiero 'normalne' zarobki. ( mana mana zarabia trójke i myśli że to w choOoOj). A Mggp, jak każda firma w tej branży, zwalnia ludzi i przerzuca się na podwykonawców i studentów. Tak łatwiej, taniej, i nie trzeba płacić na czas, ba, można w ogóle nie płacić. Swoją drogą geodetą niedługo będzie co drugi Polak. Dlatego oczywiście nie polecam żadnej firmy geodezyjnej, ludzie idźcie do korporacji albo do górnictwa, tam jest fajnie i stabilnie. Pozdrawiam
4
_mana_mana_ 2015-03-10 17:25:59
fred - że tak napiszę Fredzie, te 3000 w małopolsce to są dla geodezji dobre o ile nie bardzo dobre zarobki, na obrzeżach Tarnowa można liczyć na ofertę max 2000 na rękę i to z uprawnieniami. Alternatywą jest własna działalność, praca na własny rachunek albo. . . wyjazd za granicę :):):) Jeżeli chodzi o mój staż w MGGP to było go 2,5 roku więc długo nie czekałem na "większe" zarobki a umowę o pracę dostałem od razu :) Do górnictwa z tego co się orientowałem to załapują się koledzy kolegów - grono zamknięte, do którego ciężko się wbić :)
Pozdrawiam :)
2
MGGP 2015-03-27 21:06:48
Niestety ta firma nie ma w zwyczaju mówić dziękuje czy przepraszam. Typowa korporacja z pseudo menagerami, nie mającymi kontaktu z rzeczywistością. Głowy nabite frazesami ze szkoleń Prince.Tylko dla hardcorów
7
morelka 2015-04-19 19:35:41
Omijajcie to miejsce szerokim łukiem!!! Niesamowity kołchoz, wyzysk, a przede wszystkim mobbing!!! To prawda, kierownictwo nie robi nic, non stop przerwy do kantyny i telefon w ręku i słuchawki w uszach, wymagania i jeszcze raz wymagania i przy okazji mega olewactwo i zero kooperacji, nawet wśród współpracowników. Panuje tam niesamowicie nie miła atmosfera, jak się wchodzi do kuchni to nawet połowa osób nie odp. Ci "cześć" tylko popatrzy z góry jak na kosmitę, dużo osób studentów albo na śmieciówkach, które kopią dołki pod innymi, obgadują, nawet kablują i robią wszystko żeby podwinęła Ci się noga a samemu zostać na stołku i zarobić więcej i pracować na nadgodziny. Potrafią zwolnić z dnia na dzień a co najważniejsze bez żadnego wytłumaczenia. Uważajcie na tą firmę i osoby tam pracujące dość długo - są bardzo obłudne, fałszywe i wścibskie!!!
6
kermit 2015-05-07 09:58:41
Dużo przypadkowych ludzi. Biorą duże tematy a potem z łapanki szukają przypadkowych ludzi. Jest jeden podstawowy warunek musi być TANIO.
2
barabasz 2015-09-14 13:10:23
Pracowałem przez kilka lat na umowę zlecenie, max co można dostać to 12 brutto na godzinę, i to tylko jeśli współpracujesz z mggp dłuższy czas. Umowy co co 3,6 miesięcy, w zależności od projektu. Od niedawna nowo zatrudniani, jeśli robota jest do wycenienia, pracują na akord. Można powiedzieć że stawki są wyśrubowane, ale jak ktoś się wprawi, opracuje własną szybką technikę, to spokojnie wyciągnie sporo więcej niż 12brutto na godzinę.
Specjaliści na umowę o prace zarabiają jakieś 1700-2000 na rękę, oczywiście Ci z długoletnim stażem. Dawniej nadgodziny płatne 1,5 stawki na godzinę(dogadanie z kierowikiem), obecnie chyba tego już nie ma.
stwierdzenie "my udajemy że pracujemy oni udają, że płacą" jak najbardziej słuszne"

Ostatnio podobno była jakaś redukcja etatów, to na pewno podminowało atmosferę.
Robota na przeczekanie, albo dla ludzi którzy muszą dorobić do studiów.
3
Rysiu z klanu 2015-10-14 00:41:36
Firma jak firma. Tym na których im zależy potrafią zapłacić dużo, zaskakująco dużo ... zwykły "student" lub też "student Ukrainiec" pracuje tam za minimum minimorum i jakoś to się kręci dość dobrze od kilku lat. Są plusy i minusy oraz kolejne reorganizacje ale rodzina królika dobrze się trzyma i nie narzeka ;)))Tym co muszą potrafią zapłacić BARDZO DUŻO tym co nie muszą dają MISKĘ RYŻU rządzi tu rachunek ekonomiczny i Pani Prezes od finansów ...
bylemWidzialem 2015-12-18 15:59:46
olek takieee glupoty gadasz ze az glowa boli. Firma tragedia, zwolnili juz 3/4 ludzi zostana tylko prezesiki podwykonawcy i studenci za mini mini zminimalizowana krajowa. Przez jakis czas, dawno temu bylo niezle. Od paru lat jest tragedia..OMIJAC to cos szerokim lukiem!
4
ekspracownik 2016-01-26 09:41:56
minusy
umowa na czas probny umowa na czas okreslony pozniej na czas okreslony.... umowa o prace po kilku latach gdy ktos ma szczescie i cierpliwosc
problem z urlopami wypychaja cie na nie w zimie albo na sile wiec trudno cokolwiek zaplanowac a w lecie nie wolno bo jest praca
problem z nadgodzinami nadgodzina wg firmy wg 1 osoby z gory to 11 godzina pracy nie 9 masz szczescie byc moze pozwola ci je odebrac
korporacja w której człowiek staje się pozycja w ekselu i nikt nie ma wiekszych skrupułów zeby pracownika zwolnic jak siedzi na niedochodowych projektach ktorych przeciez sam sobie ani nie wybiera ani ich nie wycenial w przetargu

plus
wykwalifikowani specjalisci na stanowiskach kierowniczych spotkalam swietnych keirownikow znajacych odp na kazde pytanie kompetenych zyczliwych
dostęp do dużych projektów do ktorych nie dopchaja sie mniejsze firmy ze wzgledu na fakt ze sa mniejsze
wypłata co miesiąc
fajni ludzie na projektach no ale to sa wciaz fajni ludzie w ramach duzej niefajnej i nieprzyjaznej czesto im firmy
mozna faktycznie zdobyc doswiadczenie ale trzeba sie liczyc z zacisnieciem pasa i marna kasa i mnostwem roboty ale gdy sie dobrze podejdzie do tematu to przedewszytskim nauczyc sie jezyka (co jest trudne gdy sie siedzi po 11 h) i wyjechac w daleki swiat :)
NToscani 2016-02-17 08:44:33
Kiedys duza niezla firma.. ale niestety rozlecialo sie jak wszystko w tym pieknym kraju. Ludzie idzcie na geodezje, bo was jeszcze za malo. Niedlugo bedziecie pracowac za darmo. Pozdrawiam
4
PusteKrzeslo 2016-02-18 08:31:58
ekspracownik_napisal w plusach: 'wyplata co miesiac' ...
Komentarz chyba zbedny

1
na szczęście już nie pracownik mggp 2016-03-16 21:26:06
Podpisuje się obiema rękami dokładnie tak jest, prace w mggp należy traktować jako chwilówkę. Jak jesteś sprytny to możesz wiele się nauczyć ale potem lepiej się pożegnać.
6
tyklotyle 2016-10-01 07:33:26
banda idiotów - patrz koncepcja odwodnienia miasta Krakowa kto za to zapłacił kto to tej firmie zlecił
kolesie
5
uijij 2016-10-01 12:39:16
@marsjanek ale dlaczego tak piszesz ze na szczęście?
Kiedyś pracownik 2016-12-05 13:55:42
Strata czasu i zdrowia... dno i wodorosty, gratka wyłącznie dla samobójców ... nawet jak masz studia i dyplom to lepiej ulotki nosić albo na kasie w biedronce siedzieć niż w mggp. Żal.
Zostaw swoją opinię o MGGP SA - Tarnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MGGP SA