logo NL Jobs Polska

NL Jobs Polska

Opole

Opinie o NL Jobs Polska

Ozzy 2017-06-28 13:39
jak praca jako operator, ile godzin ?
pozdrawiam
Kargul 2017-07-04 13:50
A jak zrobić nim porządek jak on taki ważny.... mnie wywalił za byle co na czarną listę frajer za pracę dla agencji parę lat bez żadnych zastrzeżeń i wywalił mnie za to że przyjechał raz na domek zobaczyć co że mną podkreślam nie byłem po imprezie tylko miałem problemy z plecami o których wiedział bo rozmawiał ze mną na tankowanie ... więc ostrzegam omijanie zimnego i nl jobs dla nich tylko sztuka się liczy a nie człowiek a zimnemu to coś w głowie robi od tych sterdydow
7
Stach 2017-07-04 18:56
Podobno tam są sami FolczNiderlandy takie co robią na usługach Holendrów i gnębią rodaków, nie polecam bo kolega był i nim miotali jak szatan po czym nie było roboty dla niego
6
zawiedziona 89 2017-07-06 11:37
jakas dziwna Agencja ;// najpierw daja ci oferte,wszystko ok,podpis umowe itp.przed wyjazdem dzwonia ze nieaktualne przepraszaja blablabla ;// obiecuja ze odezwa sie jak cos bedzie dla par w najblizszym czasie i rok czasu cisza ;// ) propozycjii ,ofert itp.. potem dziwne ze ludzie wystawiaja negatywne opinie-komentarze!!!
4
xmen 2017-07-06 11:40
znajdz inna lepsza,powazniejsza agencje niz nl.. z fartem
6
Darek 2017-07-19 15:22
Wtam,
Szukam nowej agencji i czytam te opinie i najbajrdzie zastanawiam sie nad komentarzami :
"nie polacam,,sprawdzaj domki czy jest porzadek,nie sa wyplacalni,pracowalem 3 lata,rok,6 miesiacy"
W obecnej agencji pracuja 2 tydzien jest tragedi wiec zbieram zabawki i szukam innej piaskownicy .
Wiec nie rozumie ze ktos pracuje 3 lata , mu nie plac a wciaz tam jest.
Juz sam nie wiem co mam myslec o niektorych kometerzach



4
Sweete 2017-07-19 15:36
Witam,

Czytając niektóre opinie na temat tego biura jestem zszokowana gdzie Wy w ogóle pracujecie.
Jestem 2 lata na Looye burgerwen i nigdy nie miałam problemow z wyżej wymienionym panem, na szklarni muszę robić zgodnie z wymogami firmy i to wszystko nic więcej nic mniej. Czasami muszę poczekać na korektę godzin, ale jeszcze nigdy nie było sytuacji w której różnica wynikająca z błędu biura lub wysłanych godzin nie była poprawiona i wypłacona .
Z tego co zauważyłam najwięcej negatywnych opinii jest od naszych kolegów którzy lubią ćpać, chlać, i żyć w syfie lub uśmiercać swoich rodziców żeby zjechać do Polski i tu własnie zaczyna się problem bo dzięki zimnemu przyjeżdżam na czysty domek, każdy problem który jest zgłoszony do niego jest rozwiązywany, pomaga nam tez z prywatnymi sprawami gdzie inni maja wywalone i mówią idź do prawnika lub tłumacza . ( czego można chcieć więcej ?? :P )

Dla mnie wielki plus biuro wszystko jest załatwione i nie muszę myśleć o niczym

Pozdrawiam
8
Hehe 2017-07-19 16:26


najgorzej jak jedzie na urlop wtedy jest jeden wielki nie ogar
2
Login 2017-07-19 22:07
Dokładnie niektóre komentarze sz żałosne - ,nie płaca 3 lata a ja wciąż nie wiem dlaczego tutaj pracuje i żyje ze sprzedaży butelek
Wypowiedzi bez logiki


6
Agata 2017-07-20 09:15
@Login a Ty jesteś pracownikiem NL Jobs Polska? Rozumiem, że nisko oceniasz poziom niektórych komentarzy. Chętnie również poznamy Twoje zdanie na temat firmy. Taki merytoryczny komentarz, który pokaże zarówno plusy i minusy pracy może być bardzo cenny dla osób, które na tą stronę trafiają w poszukiwaniu opinii o przyszłym miejscu zatrudnienia.
3
Darek 1234 2017-07-20 21:20
Witam
W Nl Jobs pracuję od dwóch lat. Moje zajęcie to szklarnia z pomidorami. Ogólnie rzecz biorąc przepracowalem w Holandii ładnych parę lat i agencja oraz szklarnia w której pracuje to najlepsze miejsce w mojej karierze w Holandii. Nie mam i nie miałem nigdy problemów z A. Wypłatami. B. Kordynatorem job mate oraz opiekunem mieszkania C urlopami D szefostwem szklarni E problemami typu prośba o zmianę miejsca zamieszkania.
Wiele by tu wymieniać ale wystarczy być po prostu w porządku wobec ludzi i tyle.
Dziwne są dla mnie te pogardy ludzi (prawdopodobnie wylecieli za palenie trawy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na domku etc. Niechęć do pracy fizycznej)
Biuro szuka pracy jak cię wywala 2, maks do 3razy sztuka.
Jak ktoś przyjechał sobie imprezować to niech siedzi w Polsce z rodzicami :)))
samanta 2017-07-23 07:41
Widzę ze nl sam juz sobie pisze obronne opinie o swoich koordynatorach :) co za desperacja, zalosne. Gdyby opiekun byl taki w porządku to nie bylo by negatywów na jego temat. Poza tym nazywanie niezadowolonych ludzi narkomanami, alkoholikami i brudasami jest nie smaczne. Typowa zagrywka psychologiczna.
7
nick 2017-07-24 21:02
NL Jobs posiada dobrych klientów ale jeśli chodzi o biura to są najgorsze ! nie polecam ! oszukują za paliwo jeśli chodzi o dojazdy, kilka spraw od kilku osób poszło do sądu o to , przedłużają wypłacenie zaległych pieniędzy , ściągają dużo za domki , a koordynatorki które pracują u klientów którzy mają magazyny są olewające i utrudniające , ludzie siedzą na domkach bez pracy tygodniami a nl jobs ściąga hajs, nie polecam , chcesz jedź sprawdź ale przygotuj dodatkową gotówkę na wydatki.
2
Oszukane 2017-07-26 16:56
Witam.Chcialabym wszystkich przestrzec przed biurem NL JOBS.Agencja nierzetelna,nie wywiazujaca sie z umowy.Zajechalam tam z kolezanka do hotelu Westland w Maasdijku.Okazalo sie,ze przydzielono nam 4-os.pokoj,w ktorym smierdzialo i było brudno,wczesniej obiecano nam pokoj 2-os na 100%.Ulokowali nas w pokoju zastepczym.Pracy tez nie bylo.Od poniedzialku mialysmy zaczac.Czekajac do srody bez pracy zdecydowalysmy zrezygnowac ze wspolpracy z tym biurem.W hotelu mieszanka ludzi różnych narodowosci,obowiazkowe obiady za 30euro/tydz.bez mozliwosci gotowania samemu o czym tez nas nie poinformowano.To co nam obiecano w Polsce okazalo sie nieprawda.Takze uwazajcie i nie dajcie sie oszukac.Polecam biura typowo holenderskie,ponieważ znalezc dobre polskie biuro graniczy z cudem.Powodzenia :)
12
Monika 2017-07-29 16:08
Widać że nl jobs wystawia sama sobie pozytywne opinie ???? nie zgodne z prawdą ???? najprostsze pytanie gdzie jest kasa za nadgodziny jedno mówią na miejscu że bd na koniec roku wyrównane dla osób pracujących lub jak się zejdzie to po 6 tyg w kraju . Jak narazie siedzę już 2 msc i kasy nie ma oraz nie dodać że pieniądze za ściągnięte osoby też ich nie widzę prawda 15 euro to za dużo dla nich .... kłamią jak z nut. KAŻDY NIECH POJEDZIE I SIĘ PRZEKONA A JAK BD INACZEJ TO PRETESJE DO TYCH OSÓB TO POLECAJĄ I MOEIA ŻE JEST OK . W nl bd jeszcze gorzej trza znaleźć kasę na odbudowę hotelu.
2
Monika 2017-07-29 16:15
Ciekawe żarty hihi tak dobrze to pracuj ponad 50 godz za 100 procent i miej kontrolę co chwilę czy przypadkiem jednego popekanego pomidora nie ma w.skrzynce. Nie za takie pieniądze i za takie traktowanie ludzi w looye. Potem jak nie bd potrzebna to żegnaj do domu bo nie dadzą ci fazy b jak pracujesz to wiesz że był takie przypadki że starych doświadczonych ludzi wywołała
3
Dany 2017-07-29 20:12
W niektórych krajach w europie jest płaca 100 zł za godzinę lekkiej roboty ,tylko trzeba znać angielski ja znam to mam też 20 tys prawie na miesiąc na czysto mi zostaje 15 jakieś ,choć studiów nie mam i 25 lata i stać mnie na wszystko czego nie stać tych po studiach którzy robią za 2 tys w Polsce i mają podnietę jak awansują , a jak się z tego wyżywią i dadzą na rachunki to zostaje prawie zero a jeszcze jak się ma samochód to opłaty masakra .
5
Piotr 2017-07-31 19:22
Przy jednej z ofert pracy agencja wymaga ode mnie przesłanie skanu dowodu osobistego i prawa jazdy spotkaliście z tym?
edekxxx3434 2017-07-31 20:54
ee ty ,,PATRIOTA "!!! taki koazk jestes? pisac w internecie to mozesz coda wianki;) ze masz 30-40.tys/msc .do czego ten komentarz? brak slow do ciebie prostoto.......
2
misioo 2017-08-01 15:23
Witam, ile dostaje sie tygodniowki za przepracowane 40h i 50h bo kazdy mowi co innego jedni,ze sa nadgodziny wyplacane a inni,ze calkowicie je zniesli
4
Karollo34 2017-08-02 17:17
Czy mozecie polecić jakas w Miare rzetelna i uczciwa warta uwagi agencje pracy?czy wogóle dzis jeszcze taka istnieje :-/
Ma ktos moze jakas sprawdzona agencje z ktora wyjezdza i jest ok?
Marcin 2017-08-03 05:50
Polecam Duijndam. Pracuje pól roku i wszystko jest jak narazie ok.
2
Rzygam Holandią 2017-08-03 10:24
Biuro ma 12 lat
1
Mick 2017-08-09 13:15
Nie polecam z dziewczyną przepracowaliśmy 3 miesiące od 13 kwietnia do 13lipca żadnych dodatków bonusów praca w soboty i niedziele za taką samą stawkę żadnej pomocy ze strony kordynatorów ani ze strony biura nachodzenie w hotelach liniowe pastwiace się nad nowymi grazace że jeśli nie wyrobisz normy to wypad
3
Agata 2017-08-10 13:00
Widzę, że są bardzo mieszane opinie na temat tej agencji. Z czego wynikają aż takie różnice? Wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od tego jak wygląda praca na miejscu, po wyjeździe. Warto taką informacje podawać w komentarzu. Jak oceniacie sam kontakt z agencją? Jak szybko udało się znaleźć pracę dzięki jej pośrednictwu?
1
Agsikk 2017-08-10 17:51
Czy ktoś może udzielić mi informacje ze swoich doświadczeń na temat pracy w owej agencji? Do tej pory pracowalam w axidusie i chcialabym zmienić, na coś lepszego. Mój email aga9149@amorki.pl :)
ofiara z dupy 2017-08-19 09:09
Uwazajcie na mieszkaniach w NL jobs. Moze byc taka sytuacja ze jest wszystko w najlepszym porzadku, niczego sie nie spodziewasz wracasz z roboty idziesz pod prysznic. A gdy wychodzisz w twoim pokoju czeka na ciebie opiekun mieszkan z cala litania oskarzen. Ja tak mialem. Prubowalem sie tlumaczyc ale rozmowa z nim jest bezcelowa. Wymyslil sobie ze jaram trawe na mieszkaniu, nie sprzatam I niszcze meble. Nie wiem wogole skad takie rzeczy mu przyszly do glowy. Oczywiscie ja juz tam nie pracuje.
3
Młody 2017-08-23 19:31
Ile w tej firmie macie tak na czysto miesięcznie ?Bo jak robiłem w niemczech i miałem ponad 8 tys na miesiąc przy 220 godzinach miesięcznie robota pod dachem i nie trzeba było za kwatere płacić tylko mnie wyrzywienie swoje interesowało za pewne tu bym tego nie zarobił.Tylko z downami trzeba było robić i kwatery zmieniać bo robota raz tu raz tu.To mnie wkurzało.
4
Piotrek 2017-08-23 20:05
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Byłem widziałem,odjechałem same musliny i ćpuny i pełno pijanych Cebulaków drących ryja nie szanują nas tam ci Holendrzy lepiej u niemca zarobisz niż tam.
7
gość 2017-08-29 12:46
wyjeżdża ktoś z NL 02.09 ??
ktos ktos 2017-08-30 19:27
potrzebuje info.na temat szklarni z pomidorami w Naaldwijk-Looye Growers,jak z godzinami teraz i ogolnie czy warto tam jechac do pracy?pozdrawiam
JanZbędny 2017-08-31 09:54
Lat temu kilka, a mówiąc ściślej w październiku 2012 roku zgłosiłem chęć pracy w NL Jobs w Rzeszowie i cierpliwie czekałem na odpowiedź. Na wysokości stycznia/lutego miła pani niemile poinformowała mnie, że nie mam prawa jazdy i nic z tego nie będzie. Niewiele myśląc kupiłem bilet do Londynu i... jestem tutaj do teraz. Kiedy na święta przyjadę do Polski pójdę do siedziby NL Jobs i podziękuję im szczerze, że moja kandydatura została rozpatrzona negatywnie. Kiedy czytam o siedzeniu np. miesiąc bez pracy, kradzieżach, wyzyskiwaniu i tyraniu w jakiś szklarniach przy 40-stopniowym upale to serce mi się kraje. Właśnie piszę z pracy - jestem sam w apartamencie za 10 mln funtów i od 2 tygodni nie robię nic. Nic w sensie fizycznym - na internecie se koczuję. Mój szef na każdym projekcie instaluje kamery i przy okazji internet. W myśl brytyjskich zasad bezpieczeństwa samodzielnie nie mogę podjąć żadnej pracy bo w razie wypadku nie będzie kto miał wezwać karetki. Klient chce, ażeby ktoś był, więc jestem. Dodatkowo w razie dostawy mam ją odebrać. Wczoraj, po 2 tygodniach siedzenia, takowa przyjechała - 4 palety dachówek. Przeniosłem z 8 pojedynczych a na horyzoncie pojawiło się 3 ludzi - wysłał ich szef, który, jak mi później powiedział, doszedł do wniosku, że ciężko byłoby mi samemu. Czasami na niego narzekam, mam ochotę rzucić tym w cholerę i pójść gdzie indziej bądź wrócić do Polski. Ale jak czytam Wasze komentarze, to mam ochotę wystawić mu pomnik. Poza tym w firmie nie ma prostactwa - dla przykładu - pracuje tutaj jeden człowiek po 3 latach medycyny, absolwent prawa, ja skończyłem kilka kierunków a szef bije wszystkich nas doktoratem z Oxford. Kiedy jeden prostak zaczął coś zrzędzić szef go zawołał i kazał mu mnie przeprosić. Poza tym jakie kradzieże i płacenie za dowóz do szpitala? O czym Wy piszecie? Kiedy mój kolega - zwykły pomocnik - poczuł się źle szef natychmiast wysłał taksówkę, żeby zawiozła go do szpitala. Zrzędzę też na pieniądze - 13 funa na godzinę. Ale mogę jechać codziennie robić nadgodziny, ile tylko chcę, firma ma podpisane kontrakty do końca 2020 roku. Gdybym miał dwa dni przestoju poszedłbym gdzie indziej. Jaki miesiąc bez pracy? Nie wspomnę o szkoleniach i kursach - po 3 miesiącach poszedłem na kurs za 500 funtów - i jeszcze zapłacili mi jak za dzień pracy.
A teraz najzabawniejsze - MOJA FIRMA CAŁY CZAS POSZUKUJE LUDZI I NIE MOŻE ZNALEŹĆ! Polacy masowo uciekają z UK! Niestety - nowi tak łatwo nie załatwią sobie niezbędnych papierów (NiN, UTR i konto w banku) więc miłośnicy agencji chcący pod wpływem moich słów zmienić swój są spaleni - wyspy powoli odpadają!
Dobra, mam wysłać do biura risk assesment odnośnie chodzenia z dachówkami po schodach więc zabieram się do pracy. A Wy zastanówcie się 10 razy, czy nie lepiej jest zostać w Polsce niż szarpać się z jakąś patologią po 10 osób w pokoju w hotelach robotniczych. A jeśli już jesteście w Holandii, rozejrzyjcie się sami za pracą w holenderskich firmach! To nic nie kosztuje. Jak można siedzieć miesiąc bez pracy i niczego nie szukać?! Przecież agencja, która ściąga Was do pracy do innego kraju i nie gwarantuje tej pracy ani wystarczającej liczby godzin nawet nie jest śmieszna! Jak można mieć tak wy***ane na ludzi, którzy na nich tyrają?!
Choose life!
5
Nika 2017-09-03 09:26
Jedzie ktoś9.09 207 z tym biurem z Warszawy? Mam na ten dzień zaplanowany wyjazd i tak czytam te opinie to mam duże wątpliwości.
1
monic 2017-09-03 21:56
Zastanów się i to poważnie ... szczerze nie polecam .... traktują ludzi za śmieci ... masz tylko robić i nie gadać .... firma się pogorszyła i zeszła na psy ;) Dla nich ważni są Ci ze wschodu większa kasa dla nich od nich a o pomoc od firmy lepiej o tym zapomnij ;)
2
Dawid 2017-09-06 10:57
A ja Wam napisze ze każde biuro ma jakieś złe opinie , dostałem ofertę z Nl Jobs, wszedł na forum i się zacząłem zastanawiać czy jechać czy nie , ktoś dobrze kiedyś napisał jedz i się sam przekonał, zaryzykowałem pojechałem i już siedzę 2 miesiąc , nie jest zle :) wiec dużo komentarzy są chyba mocno wyssane z płaca.
4
maziorz 2017-09-06 14:38
heeejcia ja jade 9 .9 na poludnie holandii do pomidorkow a ty ? podaj fb to pogadamy
maziorz 2017-09-07 01:20
witam ja wyjezdzam w sobote 9.9 do miejscowosci Rilland Lans moglibyscie mi cos powiedziec ?
Agata 2017-09-12 14:08
@maziorz rozumiem, że jesteś już za granicą. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich pierwszych wrażeniach? Co doradziłbyś osobom, które zastanawiają się nad wyjazdem właśnie w to miejsce? Jak oceniasz dotychczasowy kontakt z agencją?
Ino 2017-09-12 22:17
Moja koleżanka była w Halandii w pracy. Pracowała w szklarni i zadowolona była. Mam zamiar również wyjechać z tą agencją.
kwiatuszek 2017-09-15 09:31
Witam ja z chlopakiem wyjechalismy do greenpacka z Nl na 3 miesiace . Praca ogolnie nie byla zla . Trafilismy na fajny czas kiedy byly nadgodziny wiec pracowalismy po 50h i na tydzien dalo sie zarobic ok.300e pod odciagnieciu mieszkania ubezpieczenia i 30e za obiad wiec nas takie zarobki zadawalały . W pracy norma ale bylo mozna ja na luzie wyrobic . warunki mieszkaniowe b, dobre trafilismy na hotel westlan my jako para mielismy fajny pokoik z lazienka wiec to tez byl fajny plus , my trafilismy dobrze ale nie wiem jak jest gdzie indziej z tej firmy .
1
Cała prawda 2017-09-16 21:10
Tak jest na co dzień, w Polsce w biurze mówią że jedzie się i od razu zaczynamy pracę a prawda jest taka że na nią czekamy- były przypadki takie że przez tydzień nie było pracy dopiero po tygodniu ludzie poszli coś zarobić popracowali 3 dni co zarobili poszli na opłaty za domek za busa ( oczywiście biuro powie że całości z wypłaty nie zabiera faktycznie tak jest zostawia Ci 50€ na przeżycie starczy ale przez miesiąc nic nie odlozysz bo dostajesz na przeżycie a reszta idzie na dług) NIE POLECAM ! A tu przykład gdyby nie oszukiwał ludzi z polski to by miał kto pracować i nie musieli by ściągać Lotyszy Rumunów ludzi z Moldawi terazj ich naciągną i znów przerzuca się na inną narodowość dziękuję i pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących a biurowym polaczkom życzę żeby tez kiedyś byli w takiej samej ponizajacej sytuacji
1
paulina 2017-09-26 11:20
Porazka. Na mieszkaniu kilkanaście osob jedna kuchnia. Pokoje nie zamykają się na klucz. Zdarzają się kradzieże. Opiekun gburowaty wiecznie niezadowolony. Traktują ludzi jak dzieci. Jest wiele innych lepszych biur. Przykro mi ze musze to pisac ale ja nie byłam zadowolona.
2
Agata 2017-09-27 12:55
@paulina możesz powiedzieć gdzie Ty wyjechałaś do pracy? Warunki mieszkalne opisywane kilka wpisów wyżej znacznie różnią się od tych przedstawionych przez Ciebie. Czy te różnice wynikają z innych miejsc pracy? Czy jeśli miałaś jakieś zastrzeżenia co do opiekuna to zgłaszałaś to firmie? Możesz też powiedzieć, co masz na myśli mówiąc, że poczułaś się potraktowana jak dziecko?
anulla523 2017-10-07 17:55
Również nie polecam NLjobs. Zalatwialismy formalności w biurze w Rzeszowie Pani Na którą trafiliśmy była bardzo nie miła zachowywała się jakby była tam za karę do tego powiedziała nam że będziemy tam zbierać pomidory lub obcinac liście A Na miejscu okazało się zupelnie co innego czyli że robimy sama likwidację rzucają nas ze szklarni na szklarnie gdzie skończymy likwidować idziemy gdzie indziej i wszystko od Nowa. Do tego dochodzą problemy z transportem każdy kończy o innej godzinie A kiedy zadzwonisz na ich "telefon alarmowy" i mówisz że nie masz czym się dostać na miejsce zamieszkania to Pan po chamsku mówi ci że masz sobie pójść na nogach bo on nie będzie 25 km auta wysyłał. Wielu osobom też zmieniają miejsce zamieszkania 2 tygodnie tu 2 tygodnie tam . Zarobki są śmieszne A właściwie to kwota którą Ci zostawiają bo odliczeniu tych swoich wszystkich pierduł. Zostaje Ci 200 euro Na tydzień. Dodatkowo nie opłaca robić więcej godzin bo wcale więcej nie zarobisz niż Ci co pracują krócej bo wtedy dowalaja Ci taki podatek ze i tak tej kasy nie zobaczysz. Lubią też potracic kasę nie wiadomo za co a jeśli nie upomnisz się o swoje nadal będą z Ciebie zdzierali. Tak więc mi na miesiac w przeliczeniu za złotówki wyszło około 4 tysiące. Więc nie mam zamiaru tu dłużej siedzieć i odwalac najciezszej roboty zamierzam jutro złożyć wypowiedznie i nie marnować więcej czasu.
2
Rafal 2017-10-09 14:46
Opinia Pauliny wcale nie rozni sie od komentarzy zamieszczonych wyzej droga kolezanko. Poczytaj dokladniej.
Anula 2017-10-10 11:03
Witam.
Pracowałam w tej firmie ok 3 lata, trafiłam na całkiem fajną szklarnię, tj praca cały rok, dużo godzin, atmosfera ok. Na początku trzeba zacisnąć zęby i pracować (szczególnie jeśli nie jest się przyzwyczajonym do pracy fizycznej 9h dziennie) a potem już się leci na opinii. O ile nie jesteś leniem i chorowitą osobą nie będzie problemu. Jeśli chodzi o cwaniactwo i złe traktowanie to inni będę cię traktować tak, jak im na to pozwolisz. Jeśli umiesz się dyplomatycznie postawić, bez kłotni i wycieczek osobistych, zyskasz szacunek. Jeśli wykłócasz się bez sensu, wiadomo ze nikt takich ludzi nie potrzebuje. Tak jak wszędzie.
Co do warunków mieszkaniowych zależy co się trafi, trzeba być przygotowanych na mase ludzi o różnych nawykach w jednym domku. Każdemu, kto planuje wyjazd na dłużej niż kilka miesięcy, polecam poszukiwanie prywatnego lokum. Najpierw oczywiście trzeba mieć pewną pracę, chociaż ze znalezieniem pracy na miejscu nie powinno być problemów. Jest mnóstwo agencji zatrudnienia i jeśli po przyjeżdzie okaże się, ze Nl nie ma pracy lub wystarczającej liczby godzin, radzę szukać gdzie się da lub uciekać dopóki się nie wydało wszystkich pieniędzy.
Faktem jest, ze od początku 2017r firma powołując się na jaaruren model nie wypłaca nadgodzin, (m.in. dlatego się z nią pozegnałam). Mimo wszystko jeśli trafi się na ok pracę na początek warto spróbować, potem na miejscu łatwiej jest szukać innych rozwiązań w razie potrzeby. Zawsze łątwiej jest osobom, które przynajmniej mają komunikatywny angielski ( a o zgrozo, wielu jest takich, które bez znajomości języków jadą za granicę, a potem płacz że nikt ich nie rozumie i wszyscy oszukują).
Pozdrawiam
Asia 2017-10-10 14:33
Hej jedzie ktoś na greenpack w sobotę 14.10.2017?☺️☺️
oschl75 2017-10-12 22:03
W biurze NL Jobs w Opolu obiecywali mi miłą i przyjemną pracę przy taśmie, na miejscu okazało się że praca jest w szklarni przy pomidorach. Niby OK, poza tym że jest to mordercza praca dla czarnuchów z Rosji, Polski itp. do granic ludzkiej wytrzymałości w gorącej szklarni bez picia pod groźbą wyrzucenia z "pracy", najlepszym określeniem jaki przychodzi mi na myśl jest obóz koncentracyjny, szczególnie szklarnie "Lans" to jakaś makabra. Normy które tu trzeba wyrabiać są jakby z Auschwitz a o przepisach BHP nie ma w ogóle co gadać. Szereg wypadków które miały miejsce w szklarniach "Lans" typu otwarte złamania, zasłabnięcia, otrucia żrącymi chemikaliami czy wstrząśnienia mózgu które są tu na porządku dziennym zamiast udzieleniem pomocy zwykle kończą się wylaniem z pracy i co bardziej nie wygodnym pobiciem przez Rosjan na usługach nieuczciwych Holendrów, także tematem "pracy" w szklarniach "Lans" warto pomyśleć, chyba że chce się zostać dotkliwie pobitym kaleką.
1
Zniechęcony 2017-10-14 16:04
Agencja obecnie przeniosła się do Radomia _i ale poza tym nic się nie zmieniło Łapanie CV i obiecanki z których nic nie wynika ..
2
Lola 2017-10-16 08:42
O jakiej agencji wy piszecie? jaki Radom???? Nl Jobs jest tylko w Opolu, Rzeszowie i Gdansku.
1
Zostaw swoją opinię o NL Jobs Polska - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NL Jobs Polska