Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NL Jobs Polska

Pracowałeś w firmie NL Jobs Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anka - 2014-08-06 12:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od kiedy jedziecie OZA i TOMEK ??
z jakiej miejscowosci jestescie ?? od kiedy jedzieice ?
zdjecie uzytkownika
lasko - 2014-08-06 15:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oza - 2014-08-06 11:15:48]:
to bardzo nieodpowiedzialne ze strony samego NL Jobs, że ściągają ludzi za granicę bez wcześniejszego przygotowania dla nich konkretnych miejsc pracy. A myślałem , że trafiłem wreszcie na porządną agencje pracy tymczasowej w Holandii... sami o sobie piszą , że nie dbają jedynie o wartości materialne , ale liczy się dla nich przede wszystkim zarówno dobro klienta jak pracownika, ale z tego co piszecie to takie teksty można sobie włożyć tutaj jednak między bajki. Po za tym ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa. Możecie coś powiedzieć o tych cotygodniowych wizytach rezydentów wysyłanych z NL Jobs do domów pracowników z Polski? czy one rzeczywiście się odbywają i Ci ludzie, którzy odwiedzają Polaków są w jakiś sposób pomocni? czy to również tak samo jak i stała porządna praca - tylko taki chwyt marketingowy
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-08-07 09:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale taka jest prawda jak oza pisze. wywalają ludzi i nie przejmują się tym co z nimi będzie. ważne że oni zabiorą kasę i zostaniesz bez niczego na ulicy. miałem podobną sytuację jak oza. nie polecam tej firmy nikomu
zdjecie uzytkownika
a - 2014-08-07 14:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedzie ktos w niedziele na pomidory?
zdjecie uzytkownika
Aska - 2014-08-08 10:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ja jade... i powiem wam, ze nie boje sie... pol mojej rodziny pracuje w NL Jobs, wielu znajomych i jakos nie narzekaja. Opowiadali mi, ze niektorzy nie daja sobie rady i wtedy jak nie przyjma czy nie ma innej pracy to do domu do Polski jada. Mam nadzieje, ze ja dam rade ;)
zdjecie uzytkownika
gosia1982aaa - 2014-08-09 11:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jedzie ktoś w niedziele czyli 10.08.2014 do holandi z Rzeszowa? Bo ja własnie jade i jestem ciekawa czy ktos jeszcze jedzie z Rzeszowa . Jak coś to proszę o kontakt na maila zawsze będzie raźniej :). Mój mail gosia1982aaa@wp.pl
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-08-12 07:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak ktoś ma tam rodzinę która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liże w biurze to moę jechać beż obaw do pracy. Ale jak ktoś nie podlizuje się to już ma gorzej i siedzi w domu bez pracy
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-08-12 12:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecznie nie ma pracy czekam i czekam i non stop nie maja zadnych ofert ! ;///
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-08-13 08:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosia u niech tak jest że mają pracę dla lizusów a resztę ludzi mają gdzieś
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-08-13 22:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie rozumiem tego w ogóle, człowiek sie zapisuje czeka i (usunięte przez administratora),... z tego jest :/
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-08-14 16:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też tego nie rozumiem jak to z tym jest. dzwoni się pp parę razy w tygodniu i zawszę mówią że nie ma pracy. a co do czego dochodzi to co tydzień wysyłają ludzi a nam mówię że pracy nie ma
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2014-08-17 19:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NL-jobs,to teraz cwaniakują z pracą bo mają pełno studentów, a jak studenci wrócą na studia do Polski to sami będą dzwonić i szukać ludzi .
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-08-18 11:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestescie z Rzeszowa ??
w Nlu maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszny ja w czerwcu sie zapisalam i powiedzialam ze jestem z kolezanka dyspozycyjna od 1 lipca... dzwonie do nich 5-tego a oni mi mówią, że w niedziele jest wyjazd (6tego licpa) i ze miałyśmy z kolezanką dzownic do nich bo oni mają duzo ludzi do pracy i jakbyśmy zadzwoniły to byśmy pojechały...
no i teraz jest 18 sierpnia i co nie ma pracy ... dzwonilysmy kilka razy a oni powiedziali zeby sie przypominac ale oni dalej pracy nie majaa... tragedia ;/
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-08-18 22:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i taki jest właśnie NL JOBS że mają ludzi za nic. ja się zapisalem w styczniu i czekałem przez 7 miesięcy na wyjazj dzwoniłem do nich 4 razy w tygodniu a jak pojechałem do Holandii to powiedzieli że nie ma pracy i mam wracać do domu
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-08-20 15:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mark. naprawde byles tam i wrociles do Polski zaraz :O
zdjecie uzytkownika
Nitrox - 2014-08-21 20:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja się właśnie zapisałem z kolegą ale co z tego wyjdzie to nie widem.
Zapisałem się 14 Sierpnia i powiedziałem że wyjazd ma być po 20 Września ale co z tego będzie od przyszłego tygodnia trzeba zacząć dzwonić i dawać o sobie znać.
Trzymajcie się i miejcie choć cień nadziei może wypali ;D
zdjecie uzytkownika
mirosław - 2014-08-23 17:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mieszka ktoś na hotelu w Putte i pracuje w szklarniach Lans? Pracowałem tam parę lat temu przez pół roku i sytuacja mnie zmusza żeby szukac pracy w Holandii i myślę o powrocie do NL Joba. Pracowałem w Lansie przy pomidorach i trzeba przyznać że było ciężko, na szklarni parno i gorąco, normy wyśrubowane, ale przez pól roku dałem jakoś radę. Kokosów nie było, ale kasa zawsze była na czas,a to chyba najważniejsze. Hotel taki sobie, ale mieszkałem z normalnymi ludźmi, co chcieli zarobić, a nie wszystko przepić i przejarać, więc dało się wytrzymać.
Chciałbym wiedzieć czy praca tam jest, czy są godziny, czy na hotelu są w miarę normalni ludzie, czy jest internet?
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-08-23 23:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirosław - 2014-08-23 17:22:00]:
jeżeli trafiłeś na firmę która jest w pełni wypłacalna w Holandii to już i tak miałeś dużo szczęścia. Nie wiem czy czytasz tego typu fora, ale o uczciwe firmy w Holandii jest już naprawdę co raz trudniej. Toteż dobrze świadczy o NL Jobs Polska , że współpracują z firmami , które przynajmniej póki co są godne zaufania
zdjecie uzytkownika
Raven - 2014-09-09 22:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wie ktoś jak tam teraz jest z pracą czy potrzebują osób , bo nie wiem czy się u nich rejestrować czytając te opinie.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-09-16 14:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam jeszcze nie pracowałem, ale byłem się już zapisać (dopiero na wakacje). I mam dla osób chcących się zapisać jedną radę. Nie zapisujcie się przez internet, tylko osobiście. Pani, która zapisała mnie w Rzeszowie powiedziała, że w pierwszej kolejności biorą tych, którzy zapisali się osobiście. Cała reszta praktycznie szans nie ma. Poza tym osoby po 23 też mają już mniejsze szanse (tak mi się wydaje). Znajomi zapisali się gdzieś w czerwcu, jeden 19 lat, drugi 24. Młodszy kumpel dostał ofertę po 2 tygodniach, ten starszy po półtorej miesiąca.
Co do życia tam, to znajomi opowiadali mi, że zależy od tego na jaką szklarnię trafisz. Do tego mieszkania są troszkę przerąbane. Np. jeden znajomy przez 3 tygodnie mieszkał w baraku (było tam gorąco, ogólnie nie przyjemnie. Najlepsze jest to, że musiał opłacać internet w baraku, chociaż go nie było), ale potem przenieśli go do jakiegoś hotelu i tam już nie narzekał. Podobno trzeba też uważać na syf w pokoju. Potrafią się do tego przyczepić. Współlokator wcześniej wspomnianego znajomego dostał karę 50euro za to, że miał brudną mikrofalówkę i lekki brud na stole (brudny talerz, okruszki, brudny kubek). Oczywiście wiem to tylko z opowieści innych, więc może to być troszkę podkolorowane :).
zdjecie uzytkownika
Przekot - 2014-09-17 00:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem okazję pracować w tej firmie i ogólnie nie było źle. Pracowałem 5 dni w tygodniu, godziny wahały się w granicach 38-43h. Trafiłem na średnią szklarnie jeśli chodzi o szefostwo ale robiłem swoje i nie miałem większych problemów. Co do zamieszkania, Putte - Warunki nie są najlepsze ale paniczem żadnym nie jestem i bywałem w gorszych miejscach. Na "hotelu" poznałem sporo ludzi, nie był za duży więc praktycznie wszyscy się znali i szczerze Wam powiem, że nie powinniście żałować gdy tam traficie. Podsumowując - Jeśli będę miał okazję jeszcze raz pojechać z tą firmą to wyjadę, praca to praca grunt żeby były godziny, ludzie jak najbardziej na plus a koordynatorzy mnie nie interesują.
zdjecie uzytkownika
barto - 2014-09-19 14:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem że nie raz jest tak że ludzie jadą i nie maja pracy lub pracuje po 2 dni w tygoniu wiec NL wydaje sie i tak w miare ok. tylko beznadziejnie z tymi wyjazdami że trzeba samemu za nimi lazic i dzwonic i przypominac troche taki balagan jednak. Czy może mi ktos w skrócie powiedzieć co znaczy słowo "hotel"? bo to dośc dziwna nazwa jak na zakwaterowanie w takiej pracy?
zdjecie uzytkownika
lojlita - 2014-10-08 00:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja pierwsza agencja więc nie mam porównania do innych. Pracowałam na BoSSIE. Warunki mieszkaniowe na hotelu nieporównywalne do ceny wynajmu. Zdecydowanie powinniśmy płacić mniej. Nie było sytuacji, że ktoś siedział tydzień czy dwa na swoich czterech literach. Pod tym względem duży plus, że jednak biuro stara się znaleźć pracę. Najbardziej wkurzające są listy. Codziennie po pracy czekasz na białą kartkę formatu A4 i szukasz swojego nazwiska. Najbardziej niesprawiedliwe jest o, że jedni maja wolne co tydzień/dwa, a inni chodzą miesiącami. WHY? Podobała mi się lokalizacja "hotelu". Nie znajdował się on we wiosce na końcu świata, tylko w miejscu, gdzie było parę knajp, barów no i morze rzut czepkiem od hotelu.
zdjecie uzytkownika
daniel - 2014-10-21 09:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zlodzieje klamczuchy
zdjecie uzytkownika
anka0202 - 2014-10-24 16:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś w niedziele na owijanie pomidorow?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NL Jobs Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x