logo NL Jobs Polska

NL Jobs Polska

Opole

Opinie o NL Jobs Polska

ggggggggggggggggggggggggg 2017-03-08 16:37
hehhe śmieszne ja za 40 godzin miałam 294 euro odliczyc od tego jeszcze mieszkanie 88 e na tydzień
1
Nusia 2017-03-08 16:40
Witam . Mam pytanie , poniewaz przyjechalam do pracy i 4 dzien siedze bez pracy , ani razu odkad przyjechalam nie poszlam do pracy . I teraz moje pytanie jezeli przejde do innej firmy to moga mi cos zrobic , poniewaz mieli mi odciagnac z pierszej wyplaty za dojazd z Polski do Holandii no , ale nie maja z czego bo nic nie zarobilam na razie !!! Z gory Dziekuje za odpowiedz :)
3
Jojo 2017-03-08 20:52
Jedzie ktoś na combivilet na północną Holandię ?
Zirytowany 2017-03-09 14:50
W jakiej pracy jesteś ? szklarnia ? magazyn ? odpisz proszę..
Gabi 2017-03-09 19:49
Czy ktoś pracował na pakowni przy pakowaniu pomidorów? Chciałabym coś dopytać?
czarny pan 2017-03-09 22:16
Co chcesz wiedziec ? pzdr
NOWY 2 2017-03-10 01:11
Hej jak teraz wyglada praca na szklarni Ktos teraz robi i może sie wypowiedziec? I ogolnie cos się zmienilo u nich po nowym roku:)? Bo czytając komentarze to do różnych wniosków można dojść...
Mariusz 2017-03-10 02:24
Czy tam trzeba język znać jadąc do pracy ?
8
Kredens 2017-03-12 16:41
@Mysza, napisz jak było i jak dlugo pracowałaś. Sezon się zaczyna i oferty się powtarzają...
Kredens 2017-03-13 11:39
Proszę o informację o pracy przy pakowaniu w Loojie.
Mała 2017-03-15 07:41
Panie Wojtku miałam okazję pracować dla tej firmy i pamiętam czasy kiedy za brudną szklankę w zlewie dali kare dziewczynie 50 e żart . Jeżeli chcą dowalić kare muszą wystawić papier kwit potwierdzenie że pobrali jakiekolwiek pieniądze Jakie kary debilizm . Prośba o kwit skutkuje bo nie ma czegoś takiego jak kara to nie przedszkole . Przez 8 lat zarobki stoją tam w miejscu 280 e za tydzień masakra . Pozdrawiam
Kaska 2017-03-15 15:43
Jedzie ktos 18-twgo marca z Wrocławia?
Putek 2017-03-15 19:39
Odradzam osobą poniżej 23 lat. Przy nie zapewnionych 5 dniach wypłaty są marne , 90 euro za mieszkanie. Agencja nalicza dług , gdy nie może zabrać za mieszkanie i może to się ciągnąć przez całą umowę. Niezrozumiałe odcinki wypłat. Szkoda czasu i nerwów.
Srebrne pazn 2017-03-16 15:29
Slyszalam pozytywne opinie od matki kolegi ktora tam pracuje. W jakim to ona pałacu nie mieszka i ile to ona nie zarabia. Prawda jednak okazala się okrutna. Mama kolegi chciała za wszelka cenę ściągnąć tam swojego synia wiec pisala farmazony. Ja głupia sama uwierzylam i przyjechałam. Ludzie nie słuchajcie opini osob które pracują tam krótko albo wcale. Większość pozytywów dodaje sobie nl sam, z reszta nawet się z tym nie kryją. Musza zbalansować opinie. Lepiej mi bylo w firmie contract.
5
Klaudia 2017-03-16 16:24
Witam czy ktoś wie Kiedy będą wyjazdy na cebulki proszę pisać
Klark 2017-03-20 13:38
Wszystkie biura pośrednictwa pracy to syf !
5
GGGG 2017-03-20 14:34
WYJEŻDŻA KTOŚ Z PODKARPACIA DO GREEN TALENT W KWIETNIU, SZUKAM KOLEŻANKI NA WSPÓLNY WYJAZD. GOSIA.
Ania 2017-03-22 07:51
Czy ktoś wyjeżdża 1 kwietnia z biura nl z Gdańska do pracy przy pomidorach w Looye?
black 2017-03-22 16:21
Może ktoś coś więcej powiedzieć o pracy na szklarni przy pomidorach (rejon Weestland), jakie zarobki, warunki mieszkalne? (mam jechać za tydzień, ale nie znam niestety jeszcze szczegółow)
Ania 2017-03-24 16:56
Witam:)Wlasnie dostalam tel z biura ze jade w sobote..wiec jade:)Mam pytanie Aniu skad jestes?i czy pierwszy raz wyjezdzasz z ta agencja?Pozdrawiam.
4
Ania 2017-03-25 09:41
Ja wyjeżdżam w sobotę 01.04. z firmy NL z Gdańska. Proszę o kontakt z kimś, kto też wyjeżdża z Gdańska:)
Xxx 2017-03-28 16:31
Jedzie ktoś 1.04 z Rzeszowa na szklarnie na pomidory ? Do maasdiijk ?
Dobry Pracownik 2017-03-29 14:09
Poważnie zawiodłem się na tej firmie i napewno do nich już nie wróce ,ale od początku . Byłem dwa razy w Holandi przez tą firme . Raz w massdijku na szklarni Lans gdzie wspominam prace jako ok i domek też całkiem spoko i teraz drugi raz gdzie większej tragedi nie widziałem i gorszego gmura opiekuna także ! (filia nl-jobs w Putte)
Przyjechliśmy w niedziele do siedziby nljobs gdzie po spotkaniu z opiekunem domków itd dostaliśmy adres pod którym rzekomo mieliśmy mieszkać kilka dni i potem pzeprowadzić się niby do nowo wyremontowanego domku w Roosendaalu . Gdy zajechalismy na miejsce okazało się że tymczasowo mamy mieszkać w stodole z ruskami czy mołdawami ;/ na strychu gdzie nie ma ani drzwi ani nic ! Stały tylko dwie prycze na których mieliśmy spać ,jakiś plastikowy fotel i kilka innych r*o*z*p*i*e*r*d*z*i*e*l*o*n*y*c*h gratów. Strach zostawić cokolwiek , zasnąć w nocy itd gdy w każdej chwili ktoś może wejść Ci i Cie zwyczajnie okraść . Gdy zobaczyliśmy ten cały nieład to nawete nie wyciągaliśmy walizek z auta tylko odrazu telefon do gmura , cwaniaczka opiekuna . Takie warunki są niegodne człowieka ! Przez telefon zapewniał że dzień , dwa i bedziemy normalnie mieszkac w Roosendaalu co okazało się bzdurą totalną . W Poniedziałek po pracy wywieźli nas 60 km od miejsca pacy na kempingi w lesie jakimś i wymyślili sobie ze mam z tamtąd wozić jeszcze kogoś do roboty bez mojej zgody swoim autem . Wiadomo nasze zdanie się tam nie liczy , mają Cię głęboko w D ... więc niebyło się co więcej zastanawiać tylko zjeżdzać do Poski i poszukać innej firmy , szkoda tylko kasy na paliwo i straconego czasu dla D*E*B*I*L*I. Odradzam wyjazdu do nich .
Do Opiekuna oby ta karta staneła Ci w przełyku ! ;) Na gębe możesz mi tyle zrobić ;) wasze niedopatrzenia heh ;)
5
Pracowity Polak 2017-03-29 16:41
Pracowalem, jak ktoś jest na wiekowce to odradzam. Pracujesz za free można powiedzieć bo odbijają 112 euro na mieszkanie i podatek. Życie drogie jak wszędzie ale jak oszczędzasz to odłożyć się da ale co to za pieniądze, wcale nie lepsze niż w Polsce. Wróciłem tam gdy skończyłem te 23 lata i podobno wzrosła stawka, hmm spróbuję... Przyjechalem, nic wiele się nie zmieniło może kilku kordynatowrow którzy nigdy nie mają czasu dla Ciebie. Raz miałem problem z uchem zapalenie to nikt mnie nie zawiózł do lekarza. Kazali iść do pracy a pracodawca? Gdy mu o tym powiedziałem dostałem uwaga! Paracetamol i go woork (tępo taka?) Warunki mieszkalne zależy jak trafisz. Jak ktoś ma farta to dobrze jak nie to nora taka że nawet nie ma gdzie ubrań położyć bo grzyb w szafach. Faktycznie zarabiali więcej ale to 250 euro na tydzień max 300 z czego musisz kupić jedzenie, buty bo niestety tyle chemii walą że nawet nowe orginalne pękają po dwuch, trzech tygodniach. Tak drodzy rodacy, ktoś wam powie jak tam kolorowo nie ma godzin nie ma pieniążków. I w soboty każą iść bo na tygodniu nie ma pracy. Jedyne co się zgadzało to te marne wypłaty na czas. Przykład w pn woork wt wolny bo nie ma co robić a rotacja ludzi ogromna. Ledwo kogoś poznasz już ktoś nowy go zastepuje. Szukajcie kochani czegoś innego i z całego serca przestrzegam przed NL-joobs. Powodzenia Rodacy!
4
marta 2017-03-29 20:38
Pracował ktos przez nl jobs przy różach w okolicach Rotterdamu jakieś opinie ktoś coś?
klaudia 2017-04-02 19:43
witam pracował już ktoś w amigo plant przez nl job jak tam jest
doda 2017-04-02 23:06
Pracowałam w tamtym roku na pomidorach zastanawiam się czy nie pojechać i w tym roku. Przebiłam się przez parę agencji ale dopiero NL dał mi godziwe zakwaterowanie (możliwe ,że tak dobrze mi się trafiło), i co ważne wypłaty zawsze są na czas i nigdy nie było tak ,że kasa z nadgodzin mi się nie zgadzała. Z zakwaterowanie w każdej agencji waha się od 70-80 i to STANDARD taniej nie znajdziecie , chyba że na własną rękę. Ubezpieczenie jest obowiązkowe i zawsze wynosi 22 euro. Co do pracodawcy u którego robiłam (pomidory koktajlowe) to napiszę krótko BEZNADZIEJA!-Ludzi traktują jak szmaty a w sezonie letnim wymieniają jak rękawiczki. Sama agencja jest dobrze zorganizowana i zawsze byli mi pomocni , życzliwi jak miałam problem. Nie wiem może coś się zmieniło przez ten rok.
Klaudiusz 2017-04-03 20:13
Czy tam się pracuję na akord czy godzinowo bo kolega był i polakom się podobała jego praca ale holender go przeniósł gdzie indziej bo za wolno pracował i jakie są warunki mieszkaniowe ,na szklarni jest ok ?
3
Martyna 2017-04-04 17:07
Pisalam juz tutaj jedna opinie, pracujac jeszcze wtedy. Niedawno zakonczylam wspolprace z tym smiesznym biurem bo po prostu nie dalo sie zniesc tego ich holendersko polskiego frajerstwa. Pracowalam na Lansie na Maasdijku praca sama w sobie byla ok tu nie moge nic powiedziec, ale godzin nie ma, nie zarobisz za wiele po przeliczeniach po prostu nie oplaca ci sie tam siedziec. Druga sprawa w samej firmie zaczal sie jakis problem bo holendrzy jako szefostwo zaczeli stamtad spie dalac wiec i polacy zawijali kite. Radzilabym uwazac na koordynatora Kamila ktory ma pod opieka mieszkania w Maasdijku - powiem tak, ja od poczatku 2017 roku z chlopakiem bylismy na wiecznym minusie w tej firmie. I nie chodzi o to ze nie chodzilisny do pracy, bo praca na szklarni byla stala caloroczna jednak oni ciagle sobie wymyslali jak nie WAS na salarisie to cos innego, potem okazalo sie ze w roku poprzednim NL Jobs zle odprowadzal podatek odemnie i musze oddawac 1 raz w mojej 4letniej pracy w Holandii pieniadze, zawsze dostawalam zwrot. Wszedzie na minusie biuro, belasting, wszystko wina NL jobsa. Okazalo sie również ze bawia sie w jakies smieszne kary, po przyjezdzie do polski wyplata bardzo mocno sie nie zgadzala. Dla tej firny kazdy kto za duzo wie, bo przerobil juz w jakis innych biurach jest niewygodny. W biurze jest MNOSTWO ludzi a tak naprawde od nikogo niczego ie nie dowiesz bo albo chory albo go nie ma. Kongo normalnie. Ze szczerego serca nie polecam, ja aktualnie jestem w trakcie prowadzenia rozmow z prawnikiem bo chce zeby mi oddali pieniądze. Niech nie ludza sie ze trafili na kolejnego polaka ktorego okradna, wystarczy juz tego. NIE POLECAM
5
Ktoś 2017-04-05 01:05
Ja też mam do zapłaty pofatek przez nich. Da się coś z tym zrobić czy trzeba to zapłacić ? Jak sprawdzic czy i mnie oszukali?
Ktoś 2017-04-05 01:08
Oczywiście że na akord taki nieoficjalny. Masz na kantynie liste czy wyrabiasz norme czy jesteś najgorszy...
2
Martyna 2017-04-06 16:15
Do KTOŚ zapłacić w belastingu trzeba, aczkolwiek chce dowiedziec sie od prawnika czy da sie liczyć na jakas rekompensate od biura, niech mi oddadza to co ja musialam do Belastingu zapłacić za ICH błąd. Pracując w biurze na umowie tymczasowej wymagam aby oni zajęli sie wszystkim jak trzeba. A wychodzi ze od jebali maniane. Nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, moj chlopak rowniez, a dla koordynatorki byla to normalna sprawa, nic zlego. Szkoda, ze pracujac 3 lata wstecz co roku dostawalam zwrot. A tutaj w nl jobsie taka sytuacja. Coś jest na rzeczy.
kamil 2017-04-11 14:30
witam mam jechać z kolegą do firmy Agroker na przycinanie liści pomidorów mogę by ktoś coś powiedzieć jakie są tam warunki
KS 2017-04-12 15:07
Hej mozecie cos napisac o pracy przy pakowaniu pomidorow czy sa godziny i jak z mieszkaniem?
K i K 2017-04-12 18:30
Moze ktos napisac jakie sa warunki mieszkania i pracy czy sa godziny bo mamy z chlopakiem propozycje przy pakowaniu pomidorow na magazynie w wesland prosze napiszcze czy sie oplaca jechac
Alka 2017-04-12 22:04
Teraz tam jest średnio 43 godziny tygodniowo więc spoko. Jeśli jedziecie razem to dacie radę odłożyć 1 tygodniowke na spokojnie.
K i K 2017-04-12 22:49
A jak jest na mieszkaniu jakie pokoje?
ewa 2017-04-15 09:02
hej potrzebuje numeru telefonu do jakiegoś polskiego koordynatora z NL jobs w Noordholland
Karusia 2017-04-16 09:35
Nie polecam. Pracowalam z chlopakiem pezez pol roku potem zjechalam I juz nigdy nie wroce. Dlaczego? Poniewaz opiekun mieszkan przez caly okres naszego pobytu tam stosowal mobbing. Wbijal co dwa dni na mieszkanie I szukal problemow, jak Nic nie znalazl to wymyslal. Byle kokos wkurzyc I postraszyc. Nie wiem jaki mieli w tym cel ale gnebil glownie ogarnietych ludzi ktorzy nie sprawiali klopotow.
2
Xxxxx 2017-04-16 12:21
Zalezy gdzie się trafi. Mieszkanie, dom, hotel. Duzo zależy od ludzi z którymi się mieszka. Mieszkalam na pięknym domku z super ludzmi rok czasu. Potem na mieszkaniu już z gorszymi ludzmi, warunki gorsze od domku ale nie narzekalam. Moja mama mieszkala na hotelu i bardzo jej pasowało. Są gusta i gusciki więc nie każdemu się dogodzi, jak wspólnie się dba to jest naprawdę dobrze.
Xxxxx 2017-04-16 12:33
Pracowalam 4 lata przez nl jobs w sumie na dwóch pakowniach. Na jedną nigdy nie wrócę i aż sama się sobie dziwie ze wytrzymalam tam 2 lata. Na drugiej spedzilam kolejne 2 lata, szlam do tej pracy z ogromną przyjemnością mimo ze nie różniła bardzo od wczsniejszej, wszystko zalezalo od podejscia szefostwa i ludzi w firmie, wzajemny szacunek itp daje wiele ale tez trzeba chciec pracowac a nie oczekiwac ze zapłacą za nic nie robienie i jeszcze poklepia po ramieniu, każda firma ma swoje priorytety których wymaga od pracowników, jeśli będzie sie je wykonywać dobrze i tak jak tego oczekują można zostać docenionym ( wiem z autopsji ponieważ dostałam fazę C w biurze a potem kontrakt holenderski bezpośrednio z firmą, z przyczyn niezależnych musiałam niestety zrezygnować z pracy i wrócić do Polski). Do samego biura, wyplacalne, nigdy nie mialam problemow z pieniędzmi na czas, opiekunowie różni, sa ludzie i ludziska, z jednymi się bedzie dało kooperować z innymi nie. Wszystko zawsze załatwilam spokojną rozmową i prośba. Chętnie bym wróciła do pracy przez to biuro na moją ukochana pakownie.
pauolo 2017-04-17 10:18
Sa ludzie i ludziska ale jak twój opiekun mieszkania okaże się ludziskiem to masz prze#@€ane
1
ccc 2017-04-18 00:55
Uważajcie na Pauline K.... bo szuka żonatych panów a pieniadze sa co miesiac na koncie ok 15 każdego miesiąca ile przepracujesz tyle masz
mm 2017-04-18 12:03
hej mam pytanie gdzie to pracowałas na tej pakowni w jakim miescie i wogule mozesz cos napisac wiewcej poniewaz wybioeram sie i nie wem bo tak czytam te opinie to
aga 2017-04-18 13:43
Witam, jedzie ktoś z gdanska teraz w sobote tj.22.04.2017 do pracy na magazyn przy pomidorach? okolice Westland. dostałam dziś tel z propozycja pracy.
MK 2017-04-19 08:56
Witam! Jak jest na tej szklarni ? Wyjeżdżamy tam w sobote i szukam jakichś terazniejszych opinii z tego miejsca :) pozdr
2
doraa 2017-04-19 17:59
witam,niedawno wiedzialam sie o mozliwosci pracowania w Holandi wlasnie z biura nljobs , planujemy wyjechac z chlopakiem. czy moglabym dowiedziec sie od poczatku co trzeba zrobic krok po kroku zeby sie tam dostac?
MK 2017-04-20 10:24
My zgłosiliśmy sie do biura wiatrak jobs z piły które wspólpracuje z nl jobs. Przeslalismy kopie dowodu , prawka i zaświadczenie o niekaralności.jak gadasz troche po angielsku to znajdą Ci fuche :)
Tomcio 2017-04-24 12:37
Witam mam ofertę wyjazdu za posrednicwtem biura nl na pomidory do szklarni lasn. Powiedzcie jak z godzinami? Babka przez telefon mowi ze spokojnie mozna te40 zrpbic tygodniowo.o jak z mieszkaniami?Pozdrawiam
1
natalia 2017-04-26 13:18
ja też się zapisałam do tego biura i też bym chciała się spytać jak tam jest bo pierwszy raz jadę i się boje trochę
1
Zostaw swoją opinię o NL Jobs Polska - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NL Jobs Polska