Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo NL Jobs Polska

Opinie o NL Jobs Polska

Pracowałeś w firmie NL Jobs Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
adam1s - 2015-07-29 07:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy ktoś może mi napisać, jak to jest z nowo zarejestrowanymi osobami... Rejestrowałem się w Rzeszowie w lutym tego roku, mniej więcej od końca marca dzwoniłem przynajmniej raz w tygodniu, ponieważ zależało mi na wyjeździe. Za każdym razem dostawałem odpowiedź, że nie ma dla mnie ofert lub jak będą oferty, to na pewno do mnie zadzwonią. I tak przez parę tygodni... Obecnie mam mieszane uczucia, czy dzwonić, pytać się o jakąś ofertę, wiedząc jaka będzie odpowiedź. Dodam, że nie mam doświadczenia, znam język angielski i mam prawo jazdy. Jeżeli czynnikiem, który decyduje o wyjeździe do pracy jest posiadanie doświadczenia, to dlaczego pani w biurze przyjęła mój formularz rejestracyjny, skoro pracy dla mnie nie ma. Czy ktoś z Was również nie miał doświadczenia, a mimo to udało mu się wyjechać??
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-07-29 14:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam osobę ktora wjechała bardzo szybko,ja natomiast tez dzwonie czesto i ciagle słsze ze nie ma narazie miejsc,są ale dla osob znajacch j.angielski
zdjecie uzytkownika
tinaa - 2015-07-30 12:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pojęcia jak to jest kogo wybierają, ja napisalam na maila do biura w Opolu z zapytaniem czy mają jakieś oferty pracy i następnego dnia oddzwonili,że maja . Aktualnie jestem w Holandii i siedzę już tydzień na domku ,nie wiem czy pracy nie ma czy co . Jednak do greenpacku przyjeżdżają co parę dni nowe osoby .
zdjecie uzytkownika
asad - 2015-07-30 19:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tinaa - 2015-07-30 12:00:13]:
Hej, napisz proszę do jakiej pracy pojechałaś?
zdjecie uzytkownika
tinaa - 2015-07-31 12:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [asad - 2015-07-30 19:36:16]:
ja pracowałam na greenpacku,na magazynie , jednak po 2,5 miesiącach pracy zwolnili mnie i nawet dokładnie nie wiem za co ,jak to powiedzieli za "ogół" i niedługo wracam do Polski bo innej pracy ponoc nie ma.
zdjecie uzytkownika
asad - 2015-08-03 19:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie wesoło, ja mam wyjazd teraz do sierpniu i zaczynam łapać stresa czy dobrze robię, bo jak mam tam wyjechać i siedzieć bez pracy to dziękuję za taką robotę bo opłacać domek trzeba a i życie też nie jest za darmo...
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-08-04 07:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A do jakiej pracy jedziesz? Znasz j.angielski?
zdjecie uzytkownika
asad - 2015-08-06 08:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2015-08-04 07:37:56]:
znam język angielski, jadę do szklarni.
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-08-11 15:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asad - 2015-08-06 08:23:30]:
A doświadczenie masz bo mam zamiar zadzwonić ale jak tyko chcą z doświadczeniem. To nie wiem czy dzwonic .BO wszędzie gdzie chce to z doświadczeniem napiszcie jak jest naprawde
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-08-19 15:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie to ciotowe biuro. Dali mnie do pracy na Looije tomaten, na nocki, sami polacy,około setki osób.w firmie niejaka Emilia mówiła mi ze mam 2 tygodnie na ogarnięciepakowania pomidorków,ze mam sie uczyc,patrzec,skupiac na jakosci a nie na ilosci...Po czym po 6 dniach przyłazi i drze sie ze nie mam normy.potemznowu i znowu. wkoncu sie jej pytam jak to jest? mam walic na akord czy robic co kazała czyli przyuczac sie? i jak jej sie nie podoba to niech powie,NL znajdzie mi inna prace. Szmata mi dała kwitek do podpisania po uprzednich telefonach i kazała zejść z hali. okazało sie ze pospisałam moje własne wypowiedzenie. NL dostał od niej info ze ja sie sama zwalniam,i chce do polski. powiedieli ze skoro po 2 tygodniach takie cos odwalam to nie maja o czym ze mną rozmawiac.chcialam sie wytłumaczyc i zostałam rozłączona. biuro w PL takze nie zainterweniowało. nic kompletnie. uwierzyli komuś tam a nie mi.zostawili mnie bez zadnej pomocy.PFFF/
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-08-19 17:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeciez Ty tam jestes nikim.Nie rozumiesz?Na Twoje miejsce czeka z 50 nowych osob,oni nie licza sie z człowiekiem.Po co podpisywałaś cokolwiek?Czytałas to co podpisujesz? jak było po holendersku i nie rozumiałas nie podpisuje sie.A do biura mogłas isc osobiscie i wjasnic sytuacje a nie dzwonić.
zdjecie uzytkownika
mordo - 2015-08-21 00:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i rzeczywiście firma jest w ten czy inny sposób oblegana, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszyscy poszukują tutaj pracy. Jest naprawdę sporo innych rozwiązań i możliwości, a z tego co mi się wydaje to w NL Jobs Polska nie oferują aż takich wygórowanych finansów . Może jednak coś się będzie zmieniało w międzyczasie ...
zdjecie uzytkownika
korodi - 2015-08-21 01:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie tutaj jest problem, że do takiej pracy jest bardzo dużo chętnych i każdy komu nie pasuje może odejśc i nikt nie będzie po nim płakał bo tutaj bardziej zależy pracownikom niż pracodawcom, a przynajmniej tak być powinno, bo zarobić można bardzo dobrze w porównaniu do tego co można u nas zarobić.
zdjecie uzytkownika
iza - 2015-08-24 13:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moje spostrzeżenia są sprzed blisko dwóch lat, więc uprzedzam, że mogą okazać się nieaktualne.
Nie mam porównania z innymi firmami. Wyjeżdżając nie miałam doświadczenia w takiej pracy, znałam język tak sobie.
Faktem jest, że jest się przez firmę zaopiekowanym, nie zostawiają cię na lodzie - z pracą, mieszkaniem, problemami zdrowotnymi, dojazdami. To na plus.

Teraz minusy: standard mieszkań/domów jest bardzo różny. Ja nie miałam szczęścia. Nie ma możliwości zamknięcia pokoju na klucz (firma się nie zgadza), więc współmieszkańcy mają dostęp do twoich rzeczy, co jest problemem szczególnie, jeśli mieszkacie w kilkanaście osób - zdarzają się kradzieże, co i mnie spotkało. Ogólne traktuje się pracowników jak dzieci.

Spore znaczenie ma kto jest opiekunem twojego mieszkania. To jest taki pośrednik między tobą a NL i jeśli trafisz dobrze to masz dobrze, a jeśli nie, to nie :).
Ja usiłowałam kontaktować się z firmą bezpośrednio, ale była to droga przez gruzy - został mi przekonanie o braku profesjonalizmu pracujących tam osób.

Prawo jazdy pomaga w dostaniu tam pracy, bo daje to firmie większą elastyczność.
Raz w tygodniu ustalane są grafiki i wtedy dowiadujesz się, że zmieniają ci samochód, dają albo właśnie zabierają. To samo z mieszkaniami - z dnia na dzień możesz dowiedzieć się o przeprowadzce. Twoje zdanie, chcenie, niechcenie nikogo nie obchodzi - choć oczywiście nie mieszkałaś tam za darmo i za półdarmo też nie :).
Za czas dojazdu po współpasażerów, czy na stację paliw nikt ci nie płaci. Podobnie masz obowiązek raz w tygodniu zawieźć współpasażerów na zakupy - w swoim wolnym czasie i za darmo, oczywiście :).

Ludzie, z którymi pracujesz i mieszkasz są oczywiście różni. JA spotkałam i fajne normalne osoby i bardzo dziwne typy.
O wspomnianej gdzieś wyżej Emilce też niestety słyszałam niedobre rzeczy.

Podsumowanie: wyjeżdżając, trzeba się liczyć z pewnego rodzaju ubezwłasnowolnieniem. Nie decyduje się o mieszkaniu, pracy, czasie wolnym - mnie to bardzo, bardzo przeszkadzało.
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-08-24 16:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iza - 2015-08-24 13:28:47]:
I co Iza jesteś tam jeszcze? Gdzie pracowałaś,na szklarni?
zdjecie uzytkownika
Karolina,,,,,,, - 2015-08-25 16:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [monica - 2015-07-20 18:17:19]:
( usunięte przez administratora ) Zwolnili mnie po poltora roku niby za norme ktorej nie mialam wlasnie w jeden dzien. Malo tego biuro dalo mnie na tzw ich czarna liste co jest wgl dla mnie chore :/ pracowalam przez poltora roku bez zjazdu , urlopu a oni mi sie tak odplacili. Mialam dobra opinie o greenpacku i NLu, ale zmienilam zdanie.
zdjecie uzytkownika
Lola - 2015-08-26 09:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina,,,,,,, - 2015-08-25 16:51:25]:
Jaki (usunięte przez administratora) Ludzie... Laska pracowała 1,5 roku w obozie? Nie rozśmieszajcie mnie. Kij ma dwa końce - pamiętajcie o tym. Skoro było jej tak źle to dlaczego nie zjechała wcześniej? Takie pierdoły piszecie, że aż nie do wiary!
zdjecie uzytkownika
tinaa - 2015-08-26 13:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie jej źle nie było, ja pracowałam na greenpacku , generalnie podobało mi się , nie miałam złego zdania też o tej firmie ani o biurze NL ,jednak jak mnie zwolnili po prawie 3 miesiącach pracy tam a co dzień miałam normy i to na linii zazwyczaj byłam w pierwszej trójce to po prostu zamarłam ;o . Chodzi sobie po hali Ferry który szuka osób żeby się przyczepić ,jeżeli się przyczepi nie ma szans ,że będziesz pracować tam .
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-08-26 16:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tinaa jak Cię zwolnili dali Ci inną pracę,czy kazali jechać do PL?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-27 09:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
tinaa - 2015-08-27 09:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwoniłam do biura ,że mnie zwolnili i czy dostanę nową pracę (to było w piątek) to mi odpowiedzieli,że w pn będą dzwonić . Czekałam i nic, sama zadzwoniłam ,więc powiedzieli że w ciągu 2-3 dni dadzą znać i tak siedziałam na domku 2 tyg (oczywiście za domek odciągali) aż w końcu postanowiłam zjechać do Polski .
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-08-27 14:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nieładnie ze strony biura...
zdjecie uzytkownika
Lola - 2015-08-27 15:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciezko mi w to wierzyc, ze dziewczyna siedziala 2 tygodnie bez pracy. Dlaczego ją zwolnili? Moze nie wykazywala sie? Moze biuro chcialo jej znalezc druga prace ale nigdzye nie bylo miejsc? Zawsze kij ma dwa konce...
zdjecie uzytkownika
tinaa - 2015-08-27 15:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lola pisałam wyżej, na greenpacku pracowałam, normy miałam codziennie , więc nie było innego powodu ,żeby mnie za coś zwolnili. W sumie nawet sami nie mieli powodu i powiedzieli ,że za "ogół" a nie potrafili wytłumaczyć co to ten "ogół" . A jak nie było nigdzie miejsc gdzie mogłabym pracować mogli zadzwonic i mi to powiedzieć , a nie ciągle odpowiadali ,że zadzwonimy w ciągu 2-3 dni ;/
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-01 06:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
draakk - 2015-09-01 06:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie narzekajcie,robia co moga.staraja sie zalatwiac prace od razu po jej utracie.wyplaty na bierzaco.w porownaniu z innymi biurami to naprawde dobre biuro.jasno okreslone warunki pracujesz zarabiasz.dla mnie ok. teraz czekam na wyjazd znow z tej firmy.pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-09-01 13:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja absolutnie niw polecam tej agencji. Nic nie mozna było załatwic na spokojnie w moim (naszym) przypadku. Na numer Soffi czekalismy ponad 5 tygodniu po czym zapomnieli wpisac numery w komputer i zostalismy kolejny tydzien bez pieniedzy. Traktowanie na szklarniach (nie wszystkich) TRAGEDIA!! przy temperaturze powyzej 40stC nie moglismy sie napic wody " Nie ma extra pauza" przynoszac swoja wode wylewali. Kolejny incydent mial miejsce jakies 2 tygodnie temu. Pokazując jak masz pracowac "SZEF" spocił sie po czym otarł czoło ręką z potu i wytarł w koszulke pracownika!! drugi przyklad ta sama szklarnia podszedł DO MNIE "szef" rzekomo nie wyrabiałem normy (5min wczesniej wbijałem norme i nie byla najgorsza bylem w polowie listy) Wyrzucił mnie na kantyne słowami " FUCK OFF!!! Go To Cantine" odpowiedziałem mu tak samo i zostałem zwolniony!! POLACY!! NIE DAJCIE SIE GNOIĆ!! WALCZCIE O SWOJE PRAWA!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NL Jobs Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NL Jobs Polska?
Zadaj pytanie
alert