brak logo

Sportdata Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Sportdata Sp. z o.o.

Były pracownik 2015-07-07 13:06:24
Wszystkie komentarze jak najbardziej prawdziwe. W firmie panuje niesamowita rotacja. Bywały przypadki, że nie zdążyło się kogoś poznać, a już się zwalniał po kilku dniach. Do tego odeszli już prawie wszyscy pracownicy z największym doświadczeniem, od pracowników szeregowych po kierowników.(usunięte przez administratora) Do tego dziwny system rozliczania, podobno motywujący... Także zdecydowana większość minusów niż plusów.
Ale, żeby być obiektywnym, to do plusów można zaliczyć lokalizację biura, część pracujących tam osób(usunięte przez administratora)
W każdym bądź razie praca dla ludzi o bardzo mocnych nerwach. Także lepiej omijać szerokim łukiem. Szczególnie, że kokosów też nie płacą.
6
pracuś 2015-07-17 13:17:46
To fakt. Firma oczekuje pełnej dyspozycyjności, 24 na dobę 7 dni w tygodniu wysyłając czasami na wyjątkowo długie delegacje i nie licząc się z innymi planami. Urlopu w ich mniemaniu nie powinny istnieć.

( usunięte przez administratora )
Jedynie pracownicy fajni, ale i to w ostatnich miesiącach się zmienia bo wielu z nich odeszło.
4
zxc 2015-10-12 23:34:40
Więcej minusów niż plusów? To jakiś żart?! Ta firma to totalne dno pod każdym względem. Niech przychodzący do tej firmy nie da się zwieźć ładnym szklanym biurowcem, to jedynie pozory. I to nie jest wina wyłącznie szefa czy dyrektor, wielu pracowników nawet niektórych z dużym stażem w tej firmie wystawia tej firmie taką opinię.
Dziwny system rozliczania? Przecież to w tym rozumieniu są premie całkowicie uznaniowe ze wszystkimi tego konsekwencjami. W sensie coś w stylu "No miało być ale wiesz jakoś myślę że jednak nie".
O rozwoju można zapomnieć całkowicie i to powie każdy pracownik tej firmy. Nie ma wyższych stanowisk bo jest tylko jakiśtam manager który się zmienia co kilka miesięcy zwłaszcza jak się komuś nie spodoba, następnie jest już tylko od lat ta sama dyrektor i prezes.
Rotacja astronomiczna potwierdzam.
1
hurricane 2015-10-13 20:09:18
Dużo negatywnych opinii, choć i tak mniej niż kilka tygodni temu... Chyba moderator coś pousuwał, ponieważ wchodzę na tą stronę od dawna.
Odnoszę wrażenie, że ktoś bardzo się stara, aby na temat tej firmy było tu napisane dużo złego i dość regularnie...

Ja pracuję tam na etacie od kilku miesięcy. Jeden z kilku "nowych". "Starych" wcale nie jest mało. Fakt, za leżenie w tej firmie nie płacą, ale krzywdy też nikomu na moich oczach nie zrobili. A pracuję 40h tygodniowo, więc coś już bym zobaczył.

Firma jak wiele innych.
2
ktoś 2015-10-16 17:39:03
czytam te pierdoły i mam wrażenie, że to rynsztok. Jak ktoś chce się załatwić to chwali się publicznie jak to się nad nim znęcają i całe zło znika. Jakoś nikt nie pisze, że firma się cały czas rozwija, inwestuje w innowacyjne rozwiązania, a pracy coraz więcej. Może tu jest problem, że nie każdy wytrzymuje duże tempo pracy. Wiem z dobrego źródła, że trzeba się zaangażować na 100% i nie ma nawet czasu na facebooka i inne "niezbędne" sprawy. Po prostu fajni ludzie pracują w tej firmie. Nikt nie pracuje za karę,tylko za wynagrodzenie (godne). Tortury i egzekucje były w średniowieczu - w SPORTDATA się nie zdarzają.
1
obecny pracownik 2015-10-17 17:28:33
też mam już dosyć czytania tak odstających od rzeczywistości wypowiedzi frustratów (lub być może tylko jednego/jednej). Ciekawe co robili w tej firmie przez tyle lat ci pracownicy z długim stażem, skoro nie odeszli od razu tylko jednak pracowali w niej przez wiele lat i nabierali doświadczenia.Pracy jest dużo bo firma intensywnie się rozwija, a razem z nią pracownicy. Nigdy nie zdarzyło się żebym nie dostał wynagrodzenia. Dla tych co lubią udawać że pracują faktycznie nie ma miejsca. A ci co nie dali rady mają z tym widać duży problem... latem byłem na dwutygodniowym urlopie - i nie tylko ja, inni też, więc bajki o nieistnieniu urlopów w tej firmie są tak samo wyssane z palca jak i inne bzdurne opinie.
1
taki tam gość 2015-10-19 18:03:35
oj, Iwona - głową nie potrafiłaś pracować, to może chociaż karierę na wyglądzie zrobisz. Taki krótki epizod miałaś w SPORTDATA a smród ciągnie się miesiącami. Pozbądź się tego jadu, bo będzie przebijał przez sztuczny uśmiech i utrudni bilboardową kampanię. Firma jest spoko, atmosfera też. Twoje sugestie świadczą tylko o tym jak ciężko ci przełknąć własną porażkę i sukces innych.
1
Pracownik 2016-04-04 10:07:16
Jasne, są szkolenia - nawet czasem każą ci podpisać papierek, że się było na szkoleniu, którego się na oczy nie widziało. Ważne aby kasa z UE była. Dobre, że chociaż papierek ukończenia szkolenia dostajesz. :)
No i też się zgadza, że jest podstawa + premia, czyli podstawa to najniższa krajowa na umowę o pracę, a premia to w kopercie do ręki od szefa. Ale ważne, że się kasa zgadza.
I takie to realia pracy w Sportdacie. :)
Aha ubezpieczenie na życie to w dzisiejszych czasach nie jest jakieś wow... choć w Sportdacie to faktycznie coś nowego.
KajkoKokosz 2016-07-27 13:12:04
Umowy o pracę to śmieciówki, z taką umową to po 30 latach pracy ma się 200 zł emerytury. W bankach zdolność kredytowa będzie zbliżona zeru.

Firma się moim zdaniem redukuje i tak długo jak będzie miała przetargi publiczne utrzyma się na powierzchni wody. SportData daje zarobić na przetargach tym co je ogłaszają. Wszystko z naszych podatków i kasy UE (nie z podatków Prezesa, bo on ich z zasady w PL nie płaci).

Nie polecam. Omijać
7u 2016-07-29 17:44:54
@Misiek a gdzie taka oferte pracy od nich mozna znalezc? bo przyznam szczerze ze od jakiegos czasu tutaj wchodze i nie widze zeby cos nowego bylo dodane
Zostaw swoją opinię o Sportdata Sp. z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sportdata Sp. z o.o.