Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ever Grupa Sp.z o.o.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-12-30 18:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt Firma ta niema za nic swoich pracowników.
A w biurze coś się dowiedzieć lub załatwić to zapomnijcie.
Takich buraków nie uczynnch tam spotkacie że lepiej nie mówić!
Takich jak ever firm powstało jak grzyby po doszczu tak zwane zakłady chronione, tylko z nazwy nimi są!!!
Za te pieniądze co u nich zarobicie to w konkurencji więcej dostaniecie a środki dofinansowujące bez problemów uzyskacie dla siebie!!!
Ever szczypie się z każdą złotówką dla swoich pracowników, ale przyjdzie czas i to niedługo że zaczym się ocknie to będzie za póżno i pracownicy im odejdą z firmy.
Osoby z grupą nie są głupi jak firma uważa i wiedzą co im się nalerzy i w takich firmach mogą przebierać do woli!!!
Nie polecam firmy Ever grupa a napewno osobą z grupą i niech omijają tą firme z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
PK - 2012-01-13 19:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mojego przedmówcy!
Niewiem czemu człowieku tak mówisz że nić nie można załatwić?!
Ja pracuje może za krudko ale już byłem trzy razy w biurze i moje odczucie jest inne!
Pojechałem po zaświadczenie i potraktowano mnie normalnie i załatwiłem wszystko od ręki bez problemu!
I nikt nie wydał mi się burakiem i zle mnie nie potraktował!!!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim z everu - 2012-01-17 18:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt was na siłe w firmie kaleki nie trzyma, wypad z firmy bo chleb odbieracie nam nieudaczniki!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-01-19 01:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli uwazasz ze pracuja tam wiesniaki po podstawowce i emeryci bez sil to co ty tam robiles
zdjecie uzytkownika
osa - 2012-03-30 17:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie zwykły pracownik nie ma za wesoło w firmie.
Poniżej średniej krajowej,ŚMIECH!!!
zdjecie uzytkownika
PAPA SMERF - 2012-04-08 12:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest jak niema już związków zawodowych i praodawcy robią co chcą z nami!!!
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2012-04-30 20:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma ever jest godna polecenia pracowałem u nich 2 lata pieniądze na czas a nawet z 1 dzień wcześniej tylko muszę dodać że u nich to pracowałem w ochronie nie wiem co się dzieje na sprzątaniu ogólnie polecam
zdjecie uzytkownika
ana - 2012-05-30 15:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co w tym roku paczek dla dzieci nie będzie?
Chyba firma schodzi na psy już na całego!!!
zdjecie uzytkownika
ILONA - 2012-07-11 15:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt, daleko im do normalnego zakładu pracy chronionej!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-08-08 10:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie jest przyjazna firma nawet na zwykłych pracowników!!!
zdjecie uzytkownika
anonim z firmy - 2012-08-20 11:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2012-08-08 10:04:25

To nie jest przyjazna firma nawet na zwykłych pracowników!!!
Gdyby nie unijne pieniądze i państwowe za zatrudnianie osób niepełnosprawnych to ta firma znikneła by z rynku tak szybko jak się pojawiła!!!
zdjecie uzytkownika
PK - 2012-08-21 14:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem tak, czekam na odpowiedż na moje podanie o podwyszkie już trzeci miesiąc kierowane do dyrekcji i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi,ani pozytywnej ani negatywnej. Jeśli firma odpowiada tak długo na moje podanie to ja potraktuje ich tak samo.
Pracownika z doświadczeniem olewają totalnie!!!
zdjecie uzytkownika
agula1973 - 2012-09-01 20:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś idzie do pracy z przekonaniem ..... czy się stoi, czy się leży to pensja ogromna się należy.Trzeba było kończyć szkoły, studia , a nie teraz się nad sobą użalać.
zdjecie uzytkownika
adaś - 2012-09-11 15:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina] >Ta firma to poraszka....................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Zbyszek Ł - 2012-10-30 17:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda [usunięte przez moderatora] nie płacących za nadgodziny.
W zeszłą zime pracowałem na złotych tarasach i po godzinach odśnierzałem a kierowniczka [usunięte przez moderatora] nawet dziękuje nie powiedziała tylko zaczeła wyzywać mnie i powiedziała że nikt nie zapłaci mi za nadgodziny.
[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
zdziwionaIWONA - 2012-11-02 13:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tekla - 2012-10-05 16:54:51

anonimka - 2012-08-06 11:54:52

O czym tu mówić!


Jak chce się większe pieniądze uzyskać z refundacji od nich to tłumaczą się tym że mają wiele osób którym muszą przyznać refundacje i rozdzielić pieniądze i nie na każdego starczy, co to za firma przyjazna niepełnosprawnym.


Dostają państwowe pieniądze na każdego z nas a mówią że pieniędzy nie mają, to co z nimi robią!!!!?


Może powinn się zająć nimi policja skarbowa zobaczyć gdzie państwowe pieniądze idą i na co są przeznaczone?


Narobi śię takich firm ZPCH gdzie doją państwo z pieniędzy i mślą że są beskarni!


A wszyscy mówiliśmy że PRL był gorszy a teraz co się dzieje, poństwo w państwie takie firmy jak EVER!!!
Przykre ale jednak prawdziwe to co napisałaś!

Prawdziwy zpch jeśli ma dużo osób niepełnosprawnych to ma duże dotacje,zwroty z podatku i ogromne refundacje.

Tłumacząc że muszą rozdzielić pieniądze na inne potrzebujące osoby jest bez podstawna i nie uzasadniona merytorycznie, sami sobie zaprzeczają w ten sposób!

Poprostu chcą uzyskać jak najwięcej na siebie, ale w ten sposób wiele osób odejdzie od nich bo konkurencja nie śpi i wyłapuje co lepszych i wykfalifikowanych osób.

A wykfalifikowani pracownicy i z doświadczeniem są teraz na wagie złota!

Jeśli proponują ci 1500złoty a do ręki dostajesz około 1100zł to taka firma długo nie pociągnie, bo ten sam pracownik za tą samą prace w podobnej firmie dostaje już 1600zł ale do ręki!

Do tego pełny zwrot za leki, wczasy pod gruszą i trzynastą pensje, pełen zwrot za przejazd lub dowóz do i z pracy!

Tak proszę Państwa, tak jest w prawdziwych firmach zatrudniająca osoby niepełnosprawne.

Tłumaczenie że jest się małą firmą sami sobie zaprzeczają lub że jest kryzys - który wymyślili sami pracodawcy, jest kompletnym kłamstwem.

Pozdrawiam i zalecam dokładniejsze szukanie ZPCH i w tedy można pracować godnie!
Proszę o podanie adresu koorporacji która przyciąga do siebie pracowników \\\"na wagie złota\\\" w serwisie sprzątającym oraz proponuje im stawkę w 8-godzinnym czasie pracy 1600 zł netto w formie umowy o pracę. W zamian za informację z chęcia oddam Ci moją pierwszą uzyskaną wypłatę, ponieważ nie chce mi się wierzyć w cudeńka jakie tu wypisujesz. Jeżeli chcecie już mieć pretensję do kogoś to zacznijcie od narzuconego od Państwa prawa, który z roku na rok zwiększa opodatkowanie pracowników, przez co firmy chcąc się utrzymać na rynku proponują nam tzw. śmieciowe umowy. Poza tym nie jesteśmy już w czasach komuny, gdzie tylko w firmach państwowych oferowano pracownikom 13nastki, co w dzisiejszych czasach również im się ukróciło...niestety jakie Państwo takie firmy. Jeśli jesteście tacy wykwalifikowani to wyjedźcie z kraju, gdzie napewno znajdziecie zadowalające was zarobki
zdjecie uzytkownika
PK - 2012-11-02 16:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdziwionaIWONA - 2012-11-02 13:04:36

tekla - 2012-10-05 16:54:51

anonimka - 2012-08-06 11:54:52

O czym tu mówić!



Jak chce się większe pieniądze uzyskać z refundacji od nich to tłumaczą się tym że mają wiele osób którym muszą przyznać refundacje i rozdzielić pieniądze i nie na każdego starczy, co to za firma przyjazna niepełnosprawnym.



Dostają państwowe pieniądze na każdego z nas a mówią że pieniędzy nie mają, to co z nimi robią!!!!?



Może powinn się zająć nimi policja skarbowa zobaczyć gdzie państwowe pieniądze idą i na co są przeznaczone?



Narobi śię takich firm ZPCH gdzie doją państwo z pieniędzy i mślą że są beskarni!



A wszyscy mówiliśmy że PRL był gorszy a teraz co się dzieje, poństwo w państwie takie firmy jak EVER!!!
Przykre ale jednak prawdziwe to co napisałaś!


Prawdziwy zpch jeśli ma dużo osób niepełnosprawnych to ma duże dotacje,zwroty z podatku i ogromne refundacje.


Tłumacząc że muszą rozdzielić pieniądze na inne potrzebujące osoby jest bez podstawna i nie uzasadniona merytorycznie, sami sobie zaprzeczają w ten sposób!


Poprostu chcą uzyskać jak najwięcej na siebie, ale w ten sposób wiele osób odejdzie od nich bo konkurencja nie śpi i wyłapuje co lepszych i wykfalifikowanych osób.


A wykfalifikowani pracownicy i z doświadczeniem są teraz na wagie złota!


Jeśli proponują ci 1500złoty a do ręki dostajesz około 1100zł to taka firma długo nie pociągnie, bo ten sam pracownik za tą samą prace w podobnej firmie dostaje już 1600zł ale do ręki!


Do tego pełny zwrot za leki, wczasy pod gruszą i trzynastą pensje, pełen zwrot za przejazd lub dowóz do i z pracy!


Tak proszę Państwa, tak jest w prawdziwych firmach zatrudniająca osoby niepełnosprawne.


Tłumaczenie że jest się małą firmą sami sobie zaprzeczają lub że jest kryzys - który wymyślili sami pracodawcy, jest kompletnym kłamstwem.


Pozdrawiam i zalecam dokładniejsze szukanie ZPCH i w tedy można pracować godnie!
Proszę o podanie adresu koorporacji która przyciąga do siebie pracowników \\\"na wagie złota\\\" w serwisie sprzątającym oraz proponuje im stawkę w 8-godzinnym czasie pracy 1600 zł netto w formie umowy o pracę. W zamian za informację z chęcia oddam Ci moją pierwszą uzyskaną wypłatę, ponieważ nie chce mi się wierzyć w cudeńka jakie tu wypisujesz. Jeżeli chcecie już mieć pretensję do kogoś to zacznijcie od narzuconego od Państwa prawa, który z roku na rok zwiększa opodatkowanie pracowników, przez co firmy chcąc się utrzymać na rynku proponują nam tzw. śmieciowe umowy. Poza tym nie jesteśmy już w czasach komuny, gdzie tylko w firmach państwowych oferowano pracownikom 13nastki, co w dzisiejszych czasach również im się ukróciło...niestety jakie Państwo takie firmy. Jeśli jesteście tacy wykwalifikowani to wyjedźcie z kraju, gdzie napewno znajdziecie zadowalające was zarobki
Zdziwiona... Nie chce obrażać Cię ale mylisz się i to bardzo!
Wiele firm już podkupuje pracowników i to za wiele większą kwote niż w everze dają razem z dotacjami i bóg wie jeszcze z czym.
O tym się nie mówi ale tak jest i w ten sposób mnie podkupiła konkurencja i to szczerze mówie.
Na początku oferowali 1600zł do ręki ale się wachałem, więc po miesiącu zadzwonili i zaoferowali 1800zł do ręki, zgodziłem się bez wachania!
W obecnej chwili jestem Koordynatorem i moje wynagrodzenie jest już o wiele większe.
Niema nic za darmo oczywiście, pracy mam co nie miara aby ogarnoć moje obiekty ale nie narzekam.
W ever nie miałem żle ale wynagrodzenie już było okropnie niskie i w firmie nie reagowali na to że człowiek upomina się o podwyszkie!
Powiem tak przeciętne wynagrodzenie pracownika utrzymania czystości to już 1500zł do ręki za 8godz. pracy w 5dni w tygodniu a weekendy są 150% płatne. Więc jeśli się krytykuje czyjąś wypowiedz narpierw trzeba się upewnić i zbadać konkurencje aby muc wypowiedzieć się na wyżej wymieniony temat!
Bardzo teraz podniosły podobne firmy wynagrodzenie aby muc utrzymać się na rynku i nie wypaść z gry!
Niechce pisać gdzie tak zarabia się dobrze bo mam szacunek na byłego pracodawce ale jak zobacze podobną wypowiedz to obiecuje że podkupie i ja pracowników z everu!
Bez obrazy i proponuje trochę przebadać rynek i nie myśleć tylko o własnym stołku ale o tych ludziach pod tobą!
Pozdrawiam \"PK\"
Bez obrazy prosze. ;-)
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2012-11-06 10:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to teraz ci się przypomniało po roku z tym odśnieżaniem,ja jakoś odśnieżałem w zeszłym roku i pieniązki dostałem,pracuję od roku i jakoś nie miałem takich problemów
zdjecie uzytkownika
guńka - 2012-11-12 11:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może byś się człowieku przedstawił jak kogoś negujesz. Wszystkie przeważnie opinie są anonimowe. Podpiszcie się pod własnymi słowami i osądami. Uważam , że źle piszą przeważnie osoby ,co to do pracy przychodzą, acz kolwiek pracować się niechce. A za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e niestety nie płaci się. Jak byście pracowali ok. było by dobrze. Więc zamiast narzekać do pracy się weźcie.
zdjecie uzytkownika
zawiercie - 2012-11-15 22:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Ever 7 lat ochrona i serwis sprzątający,Firma b.dobra wspaniali ludzie (kierownictwo z Krakowa) p. [usunięte przez moderatora] inni,szkoda że skończył się kontrakt z Vattenfall.pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
anonimka - 2012-11-18 12:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda [usunięte przez moderatora]nie płacą za nadgodziny,wyzysk pracowników,marne dotacje na niepełnosprawnych.
Wyzysk totalny!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-11-19 06:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niezgadzam sie z negatywami na temat firmy jestescie niepowazni.Pracowalam tam i chwale po dzis dzien,odeszlam z powodow rodzinnych jak by tylko byla taka mozliwosc wracam w minute.Pozdrawiam niedowiarkow
zdjecie uzytkownika
EDEK - 2012-12-01 13:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też wiele lat w tej firmie pracowałem i z roku na rok coraz gorzej ludzi traktowali.
Odeszłem i pracuje w podobnej firmie i różnica między niebem a ziemią.
Wyzysk ludzi za grosze i nie polecam firmy na dzień dzisiejszy już!
zdjecie uzytkownika
Magdalena - 2012-12-15 22:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie każdy jest wieśniakiem i nieukiem.Los płata figle.Nie jest to dobra firma o czym świadczy ciągła rotacja wśród pracowników ( z tej niższej półki).Jestem zdania,że firma która szanuje swojego pracownika nie tylko gani i ma ciągłe pretensje często bez powodu, zyskuje na tym.Pracownik doceniony, czasami pochwalony jest bardziej wydajny bardziej zaangażowany.Praca w stresie i szarpanie się za takie pieniądze jak np. w Ever to upokarzające .Jest taka sytuacja na rynku pracy a nie inna co nie powinno dawać przyzwolenia na poniżanie drugiego człowieka.My nie jesteśmy bezosobowi .Mamy swoją godność i wrażliwość.
zdjecie uzytkownika
BYŁA PRACOWNICA - 2013-01-04 17:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musze się zgodzić z moimi przedmówcami.
Jeśli ever otrzymuje od PFRON-u kwote za każdego zatrudnionego pracownika miesięczną kwote od 250zł do 320zł, w zalerzności od grupy i stopnia niepełnosprawności.
Więc wiliczcie sobie ile teraz ever płaci czystej pensji każdemu z was?!
Na dodatek budżet państwa opłaca pełne składki, takie jak zus,upezpieczenie i fun.emerytalny.
Każdy z was może iść do oddziału PFRON-u i takie informacje sprawdzić.
Nadodatek ever potrąca sobie prowizje za przelanie wynagrodzenia na nasze konta,gdzie jest w kodeksie pracy napisane że pracodawca ponosi w pełni odpowiedzialność finansową w jakiej postaci i jak nam je przekaże,czy pocztą,czy kurierem to pracodawca ponosi koszta w stu procentach!
Nie polecam firmy ever jako zpch dla ludzi z grupą bo nic na tym nie zyskają tylko stracą,nerwy i zero poszanowania!
zdjecie uzytkownika
Piotras - 2013-01-21 19:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tam od jakiegos czasu i nie mialem zadnych negatywnych doswiadczen. Wrecz przeciwnie - zauwazam, ze jak sie ktos stara i rzetelnie pracuje, to jest doceniany. Mam kolege, ktory tam jest ponad rok i dzieki dobremu wywiazywaniu sie z obowiazkow podniesli mu stawke. Co do zatreudniania niepoelnosprawnych, to jest jakis odesetek i wiele firm tak robi - wiadomo jest to dla nich oplacalne, ale i dla spoleczenstwa i samych tych ludzi to jest dobre - nie siedza w domu, tylko maja jakies zajecie i poczucie, ze sa jak inni zdolni do pracy. Jesli wiec ktos tu narzeka, to moim zdaniem albo przyzwyczail sie do nierobstwa i teraz jak trzeba pracowac to go boli, albo zawsze bedzie mu ciagle malo.
zdjecie uzytkownika
terik - 2013-01-24 18:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotras - 2013-01-21 19:27:22

Pracuje tam od jakiegos czasu i nie mialem zadnych negatywnych doswiadczen. Wrecz przeciwnie - zauwazam, ze jak sie ktos stara i rzetelnie pracuje, to jest doceniany. Mam kolege, ktory tam jest ponad rok i dzieki dobremu wywiazywaniu sie z obowiazkow podniesli mu stawke. Co do zatreudniania niepoelnosprawnych, to jest jakis odesetek i wiele firm tak robi - wiadomo jest to dla nich oplacalne, ale i dla spoleczenstwa i samych tych ludzi to jest dobre - nie siedza w domu, tylko maja jakies zajecie i poczucie, ze sa jak inni zdolni do pracy. Jesli wiec ktos tu narzeka, to moim zdaniem albo przyzwyczail sie do nierobstwa i teraz jak trzeba pracowac to go boli, albo zawsze bedzie mu ciagle malo.
Bez obrazy ale większych bzdur nie słyszałam od kiedy tam pracuje, a pracuje już dziesiąty rok, bo ciężko jest z pracą i jestem w wieku przedemerytalnym i ciężko było by mi znaleś już prace!
zdjecie uzytkownika
Milczek - 2013-01-26 11:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moją kierowniczką jest Pani [usunięte przez moderatora]. Jest super osobą, wymagającą, ale bardzo sprawiedliwą. Potrafi docenić ludzką pracę. Bardzo dobrze się z Nią pracuje. Zasługuje na same pochwały. Mam nadzieję, że Prezes firmy doceni Jej wysiłek jaki wkłada każdego dnia, aby firma dobrze działała.
zdjecie uzytkownika
pracownik lg mława - 2013-01-29 11:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ostatnio w ever group lg mława zaszła zmiana kierowniczki cateringu oczywiście na gorsze!!! jedzenie które teraz tam się podaje nadaje się jedynie dla świń!!! zupy które teraz tam podają to zwykłe zalewajki na kartoflu!!! ostatnio ja podano zapiekankę to normalnie MASAKRA na makaronie do łazanek!!!! jedzenie bez smaku zupy z przed kilku dni!!! w sklepikach pustki a jak coś jest wielka drożyzna!!! ta pani co wcześniej prowadziła kuchnie to była prawdziwa kucharka niebyły to ogromne porcje ale wszystko miało smak i jedzenie było bardzo urozmaicone i przede wszystkim słuchała sugestii klientów a ta nowa jak za komuny bierz i won bo wcale nie dostaniesz!!!! mam nadzieje że wpis przeczyta prezes tej firmy i wyciagnie odpowiednie wnioski
zdjecie uzytkownika
Piotras - 2013-01-31 22:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej, no sorry... firma jest duża, każdy z nas pracuje z innymi ludźmi i możemy mieć różne wrażenia. Ja tak jak mówiłem, trafiłem na fajny zespół i dobrze mi się pracuje - nie moge powiedzieć złego słowa. Prosze więc daj mi prawo do zachownia wlasnej opinii, ze ever to fajna firma dla pracownika. z góry bede wdzieczny.
zdjecie uzytkownika
olaf - 2013-02-28 17:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moje zdanie jest takie, [usunięte przez moderatora] firma która wyzyskuje osoby z orzeczeniem aby wyłudzić dotacje od PAŃSTWA a nam ochłapy dają!
zdjecie uzytkownika
Lepsze intrygujące kłamstwo niż nudna prawda. Pusz - 2013-03-05 16:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ponownie :-} dawno nic tu nie zamieszczałem choć nie ukrywam że śledziłem wasze wpisy. Jedno jest pewne zdania są podzielone :-} jeśli chodzi o mnie to pracuje w grupie interwencyjnej dopiero od niedawna więc nie będę rozpisywał się na tematy często przez was poruszane a opisze swoje wrażenia ,ludzi i historie z którymi miałem już zaszczyt i nie zaszczyt się spotkać. Myślę że będzie śmiechowo :-p
zdjecie uzytkownika
Piotras - 2013-03-06 11:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Olaf, co to za myślenie? Niejedna firma zatrudnia niepełnosprawnych. Owszem są dla firmy za to jakieś dodatki, ale też sami zainteresowani, że tak powiem, na tym zyskują. Nie tylko, że mają dodatki oprócz pensji, ale i szansę się socjalizować, a to jest chyba przede wszystkim plus. Nie każdej firmie chce się zajmować papierkami, by zatrudnić takie osoby, a fajnie, że pracując są w jakiś sposób "użyteczne" dla społeczeństwa i mogą się czymś zająć.
zdjecie uzytkownika
Lepsze intrygujące kłamstwo niż nudna prawda. Pusz - 2013-03-07 12:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ponownie :-} dawno nic tu nie zamieszczałem choć nie ukrywam że śledziłem wasze wpisy. Jedno jest pewne zdania są podzielone :-} jeśli chodzi o mnie to pracuje w grupie interwencyjnej dopiero od niedawna więc nie będę rozpisywał się na tematy często przez was poruszane a opisze swoje wrażenia ,ludzi i historie z którymi miałem już zaszczyt i nie zaszczyt się spotkać. Myślę że będzie śmiechowo :-p ale uczciwie :-}
zdjecie uzytkownika
Piotras - 2013-04-08 15:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybacz stary, ale kazdy ma prawo do swojego zdania - wiadomo sa plusy i minusy kazdego rozwiazania, ale bez przesady. z tego co mialem do czynienia z ever to nie moge powiedziec o nich zlego slowa. jesli sadzisz inaczej, to uzasadnij, a nie rzucasz bluzgami
zdjecie uzytkownika
PK - 2013-05-03 21:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KILKA FAKTÓW- informacji o otrzymywanych pieniądzach PFRON

Dla pracodawców z otwartego rynku pracy kwota dofinansowania stanowią:

a) 70% kwot przysługujących zakładom pracy chronionej,

b) 90% kwot przysługujących zakładowi pracy chronionej, w przypadku, gdy dotyczyć ono będzie osób niepełnosprawnych u których orzeczono chorobę psychiczną, upośledzenie umysłowe, całościowe zaburzenia rozwojowe lub epilepsję oraz pracowników niewidomych.

Pracodawcy z otwartego rynku pracy:

a) za niepełnosprawnych ze schorzeniami specjalnymi;
- 2.970zł- znaczny stopień niepełnosprawności,
- 1.890zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,
- 1.080zł- lekki stopień niepełnosprawności.

b) bez schorzeń specjalnych:

-1.890zł- znaczny stopień niepełnosprawności,
-1.050zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,
-420zł- lekki stopień niepełnosprawności.

Pracodawcy prowadzący zakład pracy chronionej:

a) za niepełnosprawnych za schorzeniami specjalnymi;

-3.300zł- znaczny stopień niepełnosprawności.
-2.100zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,
-1.200zł- lekki stopień niepełnosprawności.

b) bez schorzeń specjalnych:

-2.700zł- znaczny stopień niepełnosprawności,
-1.500zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,
-600zł- lekki stopień niepełnosprawności.

To są kwoty które otrzymują za nas od PFRON co miesiąc za każdego niepełnosprawnego, jest to kwota nie podlegająca opodatkowaniu i obowiązuje od stycznia 2013 roku.
Reszte sami sobie dopiście i zobaczcie za jakie grosze pracujemy dla zakładów pracy chronionej!
Spytacie się skąd takie szczegułowe informacje posiadam, to wam powiem!
Pracowałem w everze jako zwykły robol a firma olała moje podanie o podwyszkie wynagrodzenia.
Odeszłem i jestem teraz w konkurencyjnej firmie i mam wgłąd go dokumentacji i wiem już teraz ile PFRON przekazuje pieniędzy na zakłady pracy chronionej i nie tylko!
Sami oceńcie ile zarabiacie i ileza was mają!
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Zdzicho - 2013-05-06 18:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PK - 2013-05-03 21:17:43

KILKA FAKTÓW- informacji o otrzymywanych pieniądzach PFRON



Dla pracodawców z otwartego rynku pracy kwota dofinansowania stanowią:



a) 70% kwot przysługujących zakładom pracy chronionej,



b) 90% kwot przysługujących zakładowi pracy chronionej, w przypadku, gdy dotyczyć ono będzie osób niepełnosprawnych u których orzeczono chorobę psychiczną, upośledzenie umysłowe, całościowe zaburzenia rozwojowe lub epilepsję oraz pracowników niewidomych.



Pracodawcy z otwartego rynku pracy:



a) za niepełnosprawnych ze schorzeniami specjalnymi;

- 2.970zł- znaczny stopień niepełnosprawności,

- 1.890zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,

- 1.080zł- lekki stopień niepełnosprawności.



b) bez schorzeń specjalnych:



-1.890zł- znaczny stopień niepełnosprawności,

-1.050zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,

-420zł- lekki stopień niepełnosprawności.



Pracodawcy prowadzący zakład pracy chronionej:



a) za niepełnosprawnych za schorzeniami specjalnymi;



-3.300zł- znaczny stopień niepełnosprawności.

-2.100zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,

-1.200zł- lekki stopień niepełnosprawności.



b) bez schorzeń specjalnych:



-2.700zł- znaczny stopień niepełnosprawności,

-1.500zł- umiarkowany stopień niepełnosprawności,

-600zł- lekki stopień niepełnosprawności.



To są kwoty które otrzymują za nas od PFRON co miesiąc za każdego niepełnosprawnego, jest to kwota nie podlegająca opodatkowaniu i obowiązuje od stycznia 2013 roku.

Reszte sami sobie dopiście i zobaczcie za jakie grosze pracujemy dla zakładów pracy chronionej!

Spytacie się skąd takie szczegułowe informacje posiadam, to wam powiem!

Pracowałem w everze jako zwykły robol a firma olała moje podanie o podwyszkie wynagrodzenia.

Odeszłem i jestem teraz w konkurencyjnej firmie i mam wgłąd go dokumentacji i wiem już teraz ile PFRON przekazuje pieniędzy na zakłady pracy chronionej i nie tylko!

Sami oceńcie ile zarabiacie i ileza was mają!

Pozdrawiam.
No tak a nam drobne na piwo dają i ciągle trzeba się upominać o swoją kase, jak nie za leki to tp., a oni robią na nas niezłą kase i mówią ciesz się człowieku że prace masz!
Takich firm jest już na pęczki i walczą już o pracowników z grupą!
zdjecie uzytkownika
gigi - 2013-05-24 23:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ciekawe jakim cudem dostalas umowe jak nie masz grupy
zdjecie uzytkownika
Erni - 2013-06-04 15:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie właściciel, tylko kierowca firmy ;-)
zdjecie uzytkownika
acab - 2013-06-20 16:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uuuu,czuje tu kogoś z Amluxa,szkoda wam że straciliście Złote Tarasy ale powiedzcie ludziom jak wyglądały ZT za waszej kadencji ha ha ha
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-06-24 13:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z pracą w ochronie to ok ,ale ze sprzątaniem w tej firmie tragedia.Jak nie pijące to smierdzące,i to na naprawdę dobrych budynkach.Przyjmują byle kogo,brygadzistki to samo z problemami ,jakies po przejściach.Pracowałem tam miesiąc.Ale porażka
zdjecie uzytkownika
@@@@@.................... - 2013-06-24 17:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w którym miejscu pracowałeś że taką tragedię miałeś......?????
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-06-25 17:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rondo onz w wawie,ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najgorsza robota w moim życiu,miałem starą (usunięte przez administratora),wiecznie pijana była,i tylko kimała......ale to było już jakiś czas temu.Teraz to może i cos się zmieniło.
zdjecie uzytkownika
cxcx - 2013-06-25 19:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dno , co swiadczy ten przesiew pracowników na poszczególnych obiektach, a z dobrych firm sie nie ucieka
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-06-27 16:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak pracowałeś przy rondzie onz to pewnie (usunięte przez administratora)była,ale ona chyba już nie pracuje,chlała,spała po kątach,a jak trzezwa była to gebe darła..........ale tam to wiecznie personel inny.
zdjecie uzytkownika
KOZAK - 2013-06-29 18:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TA NIE PRACUJE ....PRACUJE,NADAL NA TYM BUDYNKU,JEST (usunięte przez administratora),POPRZEDNIA KIEROWNICZKA Z NIEJ ZROBIŁA (usunięte przez administratora).........LUDZIE MAJĄ PRZESRANE,JAK TYLKO WSTANIE LEWĄ NOGĄ ,PRACOWNICY MAJĄ PRZESRANE........ALE ZRESZTA GARSTKA LUDZI TAM JUŻ ZOSTAŁA,MY SIE CIESZYMY ŻE ONA U NAS NIE JEST (usunięte przez administratora)....
zdjecie uzytkownika
lucyna - 2013-07-03 18:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej firmie trudno o dobry personel zarządzający,tylko na dwóch obiektach są ok kierowniczki,normalne babki,a tak dno byle kto....ja pracowałam tam rok,dużo znosiłam rozwydrzoną kierowniczkę,pijaków....szkoda było moich nerw.NIKOMU NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
ela - 2013-07-05 18:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, znalazłam ogłoszenie, ze szukaja do Ever Grupa na Serwis sprzątajacy, czy ktoś pracował? Jaka stawka, 7 zł za godzinę na reke będzie?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zero owijania w bawełnę.. Normalna rozmowa, normalni ludzie..
Pytania: Pytanie o prawo jazdy i czy wczesniej pracowałem w tej branży..
zdjecie uzytkownika
IWCIA - 2013-07-06 18:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ela - 2013-07-05 18:28:33

Hej, znalazłam ogłoszenie, ze szukaja do Ever Grupa na Serwis sprzątajacy, czy ktoś pracował? Jaka stawka, 7 zł za godzinę na reke będzie?
Ja pracowałem za 9zł na rekie na godzine ale odeszłem bo już tak nigdzie nie płacą jak w everze bo i teraz mam 12zł na godzine w firmie VACO dawniej impel.
zdjecie uzytkownika
iga - 2013-07-17 20:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tam pracowałam,ale nie dało się pracować,tak jak mówisz,atmosfera (usunięte przez administratora)icała reszta też.teraz jestem na złotych tarasach i jest ok,kierowniczka fajna,taka młoda ale normalna,brygadzisci też ujdą ,chociaż jedna to taka troche małolata wkurzajaca ale tez da sie dogadac,tylko w (usunięte przez administratora)roboty,codziennie coraz wiecej chca ale to chyba juz wszedzie (usunięte przez administratora),no i przez to chyba najwiecej ludzi odchodzi,bo chca miec szpitalne warunki a sektory wielkie ze czasami nie da sie tak ogarnac.Zobacze ile tam wytrzymam,jesli nie beda jeszcze bardziej cisnac to bedzie do wytrzymania

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Ever Grupa Sp.z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ever Grupa Sp.z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert