brak logo

SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Andrychów

Opinie o SM LOGISTIC SP. Z O.O.

kobra 2010-04-13 12:02:28
Nie można na nich narzekać , zmiana zarządu to dopiero początek
były kierowca 2011-10-22 14:03:36
Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy,kiedyś tam jeżdziłem.Jazda była na tacho,zjazd co tydzień lub na drugi weekend,płaca od kilometra(przeważnie sie zgadzało).Jedynym minusem było-potącanie za paliwo(przez rok,raz mi potrącili) i brak zaliczek na wyjazd,trzeba swoje wyłożyć a oni to oddają w wypłacie.
Były driver 2012-05-18 22:47:33
Pracowałem u nich dwa lata .....było ok , ale trafiła mi się lepsza robota i się zwolniłem . Miało być o 1500 zł więcej niż w SM-ie przy podobnych przebiegach . Niestety po roku okazało się że mój nowy pracodawca płacił jako tako przez dwa miesiące , potem zaczęły się opóźnienia z wypłatami , wypłacał nam po 2000zł zaliczkowo miał wyrównać póżniej bo poslizgi przelewów i inne zciemy . Sądzę się teraz o prawie 30.000zł których nigdy nie dostałem , ale marnie to widzę abym to odzyskał .
Zrobiłem błąd że się zwolniłem z SM -u , tam na międzynarodówce było pewne 5 do 6 tyś i zawsze punktualnie . Przechytrzyłem a teraz mi wstyd wrócić i prosić o robotę . Dobra rada :
Patrzcie na historię firmy i czy płacą rzetelnie !
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Chwal szefa swego bo możesz mieć gorszego
Pozdrawiam driverów z SM
kokolino 2014-02-03 21:32:57
Widzę, że SM stać na ludzi od wizerunku firmy. Niestety kosztem kierowców, którym obiecuje się kokosy, a wychodzą jak "Zabłocki na mydle". DRAMAT!!!
1
byly 2014-04-21 23:22:04
jezdzilem u nich na kraju masakra obciazaja za paliwo za kilometry ogolnie przychodzilo do wyplaty i wiecznie cos mi brakowało a później z bolem oddawali
1
Maluch na disla 2014-04-30 13:47:46
Jak się żyje umysłem, nie spuściłem - nie jestem z siebie dumy - to tu nie ma miejsca dla takich.
Spalanie rozliczane na podstawie raportów z szyny CAN, zero błędów. Kto ma spalanie większe niz zakładają - robią szkolenia z Oszczędnej Jazdy.
Wróciło naprawdę sporo kierowców z lat 2010-2012. Bo to potężna uczciwa Firma!
Nie kierowca 2014-06-23 19:00:20
Na palcach jednej ręki można policzyć firmy z Andrychowa płacące na czas, zatrudniające na umowy o pracę i przestrzegające kodeksu pracy. SM to jedna z nich. Dobra organizacja, jasny system premiowy, świetna atmosfera w pracy. Do tego widać, że szefowie myślą o przyszłości: inwestują w "lokal (siedziba + warsztat), samochody i szkolenia. A co do płacy: jaka praca taka płaca. Nie ma się co łudzić, że za wciskanie guzika ktoś dzisiaj zapłaci krocie. Są stanowiska wymagające sporej wiedzy i zaangażowania oraz takie na których "tylko" trzeba być dokładnym i działać wg instrukcji. Jak łatwo się domyślić płace są zróżnicowane...
Nie kierowca 2014-12-29 02:21:42
Basiu, w SM są dziewczyny zatrudnione jako kierowca TIRa, więc jeśli zależy ci na równouprawnieniu to dobrze trafiłaś. W biurach pracują niemal same dziewczyny. Ale tylko za to że jesteś kobietą, dodatku do pensji nie ma.
Jarek Duk 2015-04-07 08:47:28
FemiBasiu,pracuję w SM-ie prawie trzy lata,jeszcze do nie dawna jednym z kierowców była kobieta,Sylwia,niestety choroba uniemożliwiła jej dalszą karierę w firmie.Nie spotkałem się z sytuacjami dyskryminacji,mobingu ect,traktowana była poważnie i na równi ze wszystkimi kierowcami,tak samo też pracowała jak inni,ciężko i uczciwie.Muszę się zgodzić z opiniami powyżej,uczciwa,rzetelna firma z młodym kompetentnym personelem logistycznym ,przelewy terminowo jak kolega wyżej wspomniał(10-ego i 20-ego pieniążki są na koncie)żadnych spóźnień a wręcz o dzień wcześniej,firma wymarzona do spokojnej pracy nie stresującej,doskonałe dla uczciwych i lojalnych pracowników.W trasie nie jesteś sama,zawsze masz pomoc od swojego prowadzącego(spedytora),ukłony w stronę Szymona Stopyra :)Jeszcze słówko o zapleczu technicznym,to są geniusze mechaniki,cokolwiek by się nie działo z zestawem na trasie nie jesteś sama,masz zawsze pomoc.Na koniec,warto postarać się o pracę w SM-ie,będziesz czuć się jak w rodzinie,pozdrawiam :)
1
oklowitac 2016-05-22 17:42:54
firma bardzo ok, przelewy na czas dobry kontakt z szefem pomoc i fajni wspolpracownicy polecam
Largus 2016-09-26 18:31:11
Czy Firma Logistic nadal godna polecenia ?
angie 2016-10-06 11:51:24
a co jeśli chodzi o zarobki logistyków ?
młody 2707 2016-10-07 23:28:22
Witam chciałem zapytać jak dokładnie wygląda wynagrodzenie kierowców na zagranice jeżdżących ile wynosi stawka dzienna, oprócz tego jest podstawa czy jakieś dodatki???
7
młody 2707 2016-10-09 16:05:01
a ja wole wiedzieć wcześniej bo może nie warto nawet iść na rozmowę dlatego pytam
ij 2016-10-09 16:05:33
hej mam prośbę czy ktoś mógbys napisać tutaj coś konkretnego na temat firmy? bo widze ze same ogolnikowe wpisy bez podania zadnych konkretow ani szczegolow a jednak ludzi to chyba interesuje jak faktycznie jest
7
brrum 2016-11-12 17:07:19
jak to jest z tymi pątrąceniami z faktur SM logistic, czy potrącają mi z faktury kasę na paliwo?, tak słyszałem, czy fakturę wystawiam na kwotę już po odjęciu tej kwoty?
Aktualny Driver 2016-11-27 15:22:04
Firma bardzo poukładane,jazda na Tacho, robota z giełdy więc ładunki "miód mydło powidło" 70 % to DE AT IT i cała reszta EU a więc raz załadunek i rozładunek w "cywilizowanych miejscach" a niekiedy miejsca i towar jak dla kuriera na busika. Nikt Ci nie mówi kiedy jak i ile masz jechać, ale jak nie zrobisz 12000 km na miesiąc to raczej wypłata cienka ( tak jest system płacy skonstruowany, że niby nikt Cię nie goni, ale jak chcesz zarobić to musisz jeździć ). Sprzęt bardzo dobrze utrzymany -
ale większość to Daf-y i Man-y w niskich kabinach z wyposażeniem jak na krajowke "rumunską" - może ktoś w końcu zacznie kupować tam auta a nie tylko "coś co ma ciągnąć naczepe i być najtańsze "
Jeżeli do "kotłów " nie zaglądasz to napewno nikt nie będzie się czepiał spalania. Reasumując jeżeli chcesz spokojnie pojeździć po różnych miejscach, a kasa nie jest priorytetem to jak najbardziej polecam. Jeżeli chcesz mieć stałe i większe pieniądze to raczej poszukaj coś innego.
Zostaw swoją opinię o SM LOGISTIC SP. Z O.O. - Andrychów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.