brak logo

SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Andrychów

Opinie o SM LOGISTIC SP. Z O.O.

kobra 2010-04-13 12:02
Nie można na nich narzekać , zmiana zarządu to dopiero początek
były kierowca 2011-10-22 14:03
Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy,kiedyś tam jeżdziłem.Jazda była na tacho,zjazd co tydzień lub na drugi weekend,płaca od kilometra(przeważnie sie zgadzało).Jedynym minusem było-potącanie za paliwo(przez rok,raz mi potrącili) i brak zaliczek na wyjazd,trzeba swoje wyłożyć a oni to oddają w wypłacie.
Były driver 2012-05-18 22:47
Pracowałem u nich dwa lata .....było ok , ale trafiła mi się lepsza robota i się zwolniłem . Miało być o 1500 zł więcej niż w SM-ie przy podobnych przebiegach . Niestety po roku okazało się że mój nowy pracodawca płacił jako tako przez dwa miesiące , potem zaczęły się opóźnienia z wypłatami , wypłacał nam po 2000zł zaliczkowo miał wyrównać póżniej bo poslizgi przelewów i inne zciemy . Sądzę się teraz o prawie 30.000zł których nigdy nie dostałem , ale marnie to widzę abym to odzyskał .
Zrobiłem błąd że się zwolniłem z SM -u , tam na międzynarodówce było pewne 5 do 6 tyś i zawsze punktualnie . Przechytrzyłem a teraz mi wstyd wrócić i prosić o robotę . Dobra rada :
Patrzcie na historię firmy i czy płacą rzetelnie !
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Chwal szefa swego bo możesz mieć gorszego
Pozdrawiam driverów z SM
1
kokolino 2014-02-03 21:32
Widzę, że SM stać na ludzi od wizerunku firmy. Niestety kosztem kierowców, którym obiecuje się kokosy, a wychodzą jak "Zabłocki na mydle". DRAMAT!!!
2
byly 2014-04-21 23:22
jezdzilem u nich na kraju masakra obciazaja za paliwo za kilometry ogolnie przychodzilo do wyplaty i wiecznie cos mi brakowało a później z bolem oddawali
2
Maluch na disla 2014-04-30 13:47
Jak się żyje umysłem, nie spuściłem - nie jestem z siebie dumy - to tu nie ma miejsca dla takich.
Spalanie rozliczane na podstawie raportów z szyny CAN, zero błędów. Kto ma spalanie większe niz zakładają - robią szkolenia z Oszczędnej Jazdy.
Wróciło naprawdę sporo kierowców z lat 2010-2012. Bo to potężna uczciwa Firma!
Nie kierowca 2014-06-23 19:00
Na palcach jednej ręki można policzyć firmy z Andrychowa płacące na czas, zatrudniające na umowy o pracę i przestrzegające kodeksu pracy. SM to jedna z nich. Dobra organizacja, jasny system premiowy, świetna atmosfera w pracy. Do tego widać, że szefowie myślą o przyszłości: inwestują w "lokal (siedziba + warsztat), samochody i szkolenia. A co do płacy: jaka praca taka płaca. Nie ma się co łudzić, że za wciskanie guzika ktoś dzisiaj zapłaci krocie. Są stanowiska wymagające sporej wiedzy i zaangażowania oraz takie na których "tylko" trzeba być dokładnym i działać wg instrukcji. Jak łatwo się domyślić płace są zróżnicowane...
Nie kierowca 2014-12-29 02:21
Basiu, w SM są dziewczyny zatrudnione jako kierowca TIRa, więc jeśli zależy ci na równouprawnieniu to dobrze trafiłaś. W biurach pracują niemal same dziewczyny. Ale tylko za to że jesteś kobietą, dodatku do pensji nie ma.
Jarek Duk 2015-04-07 08:47
FemiBasiu,pracuję w SM-ie prawie trzy lata,jeszcze do nie dawna jednym z kierowców była kobieta,Sylwia,niestety choroba uniemożliwiła jej dalszą karierę w firmie.Nie spotkałem się z sytuacjami dyskryminacji,mobingu ect,traktowana była poważnie i na równi ze wszystkimi kierowcami,tak samo też pracowała jak inni,ciężko i uczciwie.Muszę się zgodzić z opiniami powyżej,uczciwa,rzetelna firma z młodym kompetentnym personelem logistycznym ,przelewy terminowo jak kolega wyżej wspomniał(10-ego i 20-ego pieniążki są na koncie)żadnych spóźnień a wręcz o dzień wcześniej,firma wymarzona do spokojnej pracy nie stresującej,doskonałe dla uczciwych i lojalnych pracowników.W trasie nie jesteś sama,zawsze masz pomoc od swojego prowadzącego(spedytora),ukłony w stronę Szymona Stopyra :)Jeszcze słówko o zapleczu technicznym,to są geniusze mechaniki,cokolwiek by się nie działo z zestawem na trasie nie jesteś sama,masz zawsze pomoc.Na koniec,warto postarać się o pracę w SM-ie,będziesz czuć się jak w rodzinie,pozdrawiam :)
1
oklowitac 2016-05-22 17:42
firma bardzo ok, przelewy na czas dobry kontakt z szefem pomoc i fajni wspolpracownicy polecam
Largus 2016-09-26 18:31
Czy Firma Logistic nadal godna polecenia ?
angie 2016-10-06 11:51
a co jeśli chodzi o zarobki logistyków ?
młody 2707 2016-10-07 23:28
Witam chciałem zapytać jak dokładnie wygląda wynagrodzenie kierowców na zagranice jeżdżących ile wynosi stawka dzienna, oprócz tego jest podstawa czy jakieś dodatki???
20
młody 2707 2016-10-09 16:05
a ja wole wiedzieć wcześniej bo może nie warto nawet iść na rozmowę dlatego pytam
1
ij 2016-10-09 16:05
hej mam prośbę czy ktoś mógbys napisać tutaj coś konkretnego na temat firmy? bo widze ze same ogolnikowe wpisy bez podania zadnych konkretow ani szczegolow a jednak ludzi to chyba interesuje jak faktycznie jest
16
brrum 2016-11-12 17:07
jak to jest z tymi pątrąceniami z faktur SM logistic, czy potrącają mi z faktury kasę na paliwo?, tak słyszałem, czy fakturę wystawiam na kwotę już po odjęciu tej kwoty?
Aktualny Driver 2016-11-27 15:22
Firma bardzo poukładane,jazda na Tacho, robota z giełdy więc ładunki "miód mydło powidło" 70 % to DE AT IT i cała reszta EU a więc raz załadunek i rozładunek w "cywilizowanych miejscach" a niekiedy miejsca i towar jak dla kuriera na busika. Nikt Ci nie mówi kiedy jak i ile masz jechać, ale jak nie zrobisz 12000 km na miesiąc to raczej wypłata cienka ( tak jest system płacy skonstruowany, że niby nikt Cię nie goni, ale jak chcesz zarobić to musisz jeździć ). Sprzęt bardzo dobrze utrzymany -
ale większość to Daf-y i Man-y w niskich kabinach z wyposażeniem jak na krajowke "rumunską" - może ktoś w końcu zacznie kupować tam auta a nie tylko "coś co ma ciągnąć naczepe i być najtańsze "
Jeżeli do "kotłów " nie zaglądasz to napewno nikt nie będzie się czepiał spalania. Reasumując jeżeli chcesz spokojnie pojeździć po różnych miejscach, a kasa nie jest priorytetem to jak najbardziej polecam. Jeżeli chcesz mieć stałe i większe pieniądze to raczej poszukaj coś innego.
4
Wozik 2017-01-12 11:45
Słuchaj driver jak jest tak źle to zmień firmę. Ja wiem ,że są dobrzy i chętnie bym się zatrudnił. W żadnej szanującej się firmie nie płacą za postój tak jak za pracę. Bardzo Ci współczuję ale uprzedzam, chętnie wskoczę na Twoje auto.
Aktualny Driver 2017-01-22 20:25
Dzięki za współczucia, ale są zbyteczne. Jak tylko masz ochotę to zapraszam. Z tego co wiem to autka wolne czekają. Szanujacych się firm na zachodzie nie brakuje i potrafią zapłacić normalne diety. Ja wcale nie napisałem,że są źli wyraziłem tylko swoją opinię po 14 latach pracy za kółkiem w paru firmach. Gdybyś cokolwiek wiedział z życia o tej robocie a nie tylko ze słupków w Excelu to Twój entuzjazm szybko by opadł. PS. Chętnie oddam Ci moje 150 na dobę za "postój " w aucie.
Trans 2017-01-23 19:39
SM to świetna firma i bardzo chciałbym tu pracować ale trochę zdrowie nie pozwala. Bardzo cenię jak firma dba o swoich ludzi, organizuje pracę żeby było jej jak najwięcej. Pracownicy są z tego zadowoleni, super. Czasami może coś iść nie tak , cóż takie jest życie.
jacek 2017-01-31 19:56
Najwyraźniej widać, że najbardziej aktywni tu są szefowie firmy.
2
Wozak 2017-02-12 18:48
Ja pracuję tu już parę lat i mogę powiedzieć, że jak ktoś szuka wrażeń niech zmieni firmę. SM nie jest złym pracodawcą , znają swój fach i wiedzą jak prowadzić firmę. Ja wiem dobrze jacy potrafią być pracownicy.
ja 2017-02-13 13:50
Dzięki za rzeczową wypowiedź
1
Wojtek 2017-02-20 11:58
Jestem szeregowym pracownikiem i widzę jak ludzie czasami leserują w pracy. To jest porządna firma, dla pracowitych ludzi. Takie forum nie jest przeznaczone tylko na obraźliwe często nieprawdziwe wpisy!!!
Zuzanna 2017-03-01 08:48
@Wojtek długo już pracujesz w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w firmie? Jak pracuje się na Twoim stanowisku?
2
driver 2017-04-11 13:39
Jeżeli zmieni się system płac w tej firmie tzn.nie od kilometra,to będzie ona godna polecenia. Jak na razie to trzeba szukać innej firmy gdzie płacą uczciwie!
Zuzanna 2017-04-11 13:40
@driver co jeszcze według Ciebie warto zmienić, tak by w firmie lepiej się pracowało?
kierowca 2017-04-11 13:55
Ja obecnie pracuję w tej firmie i moje zdanie jest takie: samochód to nie wszystko. Najważniejszym czynnikiem jest wypłata,a ta składa się z kilku czynników gdzie głównym czynnikiem są kilometry! I nie może tak być że siedzisz prawie cały czas w kabinie, 2/weekend i więcej stoisz niż jezdzisz. Jeżeli nie zmieni się ponownie system płac na stałą pensję lub podstawa+diety to kierowcy będą odchodzić.
Zostaw swoją opinię o SM LOGISTIC SP. Z O.O. - Andrychów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.