brak logo

Dora Metal Sp z o.o.

Czarnków

Opinie o Dora Metal Sp z o.o.

dodaj 2013-02-18 10:08
no dodaj
5
lipa 2014-01-20 16:12
Na stanowisko Tyracz-niemowa najlepiej 24h
3
... 2015-02-10 23:08
Gratulacje za odwagę za napisanie prawdy!
7
Pracownik 2015-02-14 11:26
Powyższe opinie stanowią nieprawdziwe oskarżenia skierowane w stosunku do firmy Dora Metal. Osoby które wpisały powyższe okarżenia ewidentnie mają w interesie zaszkodzenie firmie. Spewnością sprawa trafi do sądu, osoby wypisujące nieprawdziwe treści zostaną ujawnione i odpowiedzą przed sądem za pomówienia.
1
kolos 2015-02-14 14:58
Pracowniku bardzo ciekawe to co piszesz:) Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnej indywidualnej opinii na dany temat i nie zależnie od tego czy jest ona negatywna czy pozytywna. Właśnie po to są takie portale jak ten. Skoro twierdzisz, że to nie prawda to chyba nie masz zielonego pojęcia o tej firmie. Radzę tobie zająć się pracą lub czymś innym pożytecznym bo jak dotychczas tylko ty wypisywałeś bzdury i łamiesz prawo do wyrażania opinii poprzez szantaż.
Santos 2015-02-15 23:45
A mnie się dobrze pracuje. Zarobki ok.
4
Kryspin 2015-02-16 07:56
( usunięte przez administratora ). Pracuje w tej firmie 7 lat, nikt mi tu krzywdy nie robi, wręcz przeciwnie wiele razy firma mi pomogła. I wcale nie pracuje w biurze.
3
Siła 2015-02-19 19:42
Dora Metal- Polecam! Solidna firma, solidny pracodawca.
5
he 2015-02-24 21:17
Nie oszukujcie się:P
1
tomek 2 2015-09-29 08:28
Tomuś to wyjaśnij czemu mają taka rotację w działach rozwoju , bo może jest tam wielki B... albo ktoś nie szanuje pracowników. hmmmm znam kilka osób które tam pracowały I już nie wrócą ps 2 ilość wpisów świadczy o tym że w firmie nie dzieje się dobrze poprostu jest
2
pracownik 2016-02-27 21:14
tomek - w tej firmie celem nadrzędnym jest kasa dla właścicieli a później certyfikaty, nagrody i odznaczenia, prawdę mówiąc nic innego się nie liczy niestety a już na pewno nie licz na szacunek dla pracownika
1
MNICH 2016-02-29 17:21
A to ciekawe..........
Bob 2016-03-02 08:25
A mnie się tutaj dobrze pracuje.
MNICH 2016-03-04 19:39
Dwie skrajne opinie,to jak właściwie jest,może ktoś odpowie?
zorro07 2016-05-28 19:06
weekend nie dla wszystkich
PracawFinlandii 2016-06-18 22:23
Witajcie. Poszukujemy do pracy w Finlandii konstruktorow z doswiadczeniem w meblach nierdzewnych dla gastronomii. Znajomosc Solid Edge, Solid Works, Pro-E, Autocad, Macrostation.
Szlifierzy, spawaczy, monterow, operatorwo pras krawedziowych, wykrawarki cnc, laser.
Firma posredniczy w rekrutacji w calej Finlandii. Uczciwie i profesjonalnie. Pelen zakres socjalu i zakwaterowanie. Zwrot kosztow podrozy. Biuro w Espoo, niedaleko lotniska w Vantaa.
Odpowiadamy tylko na CV ze zdjeciem wyslane na adres: workinfinland@suomi24.fi
Pitbul 2016-07-27 20:40
Sama firma z zewnątrz robi dobre wrażenie ale praca w niej to już jest nie małe wyzwanie. 2 prezesów i każdy ma inną wizję, wszędzie są kamery przez które prezesi wszystko widzą , panuje zakaz używania telefonów komórkowych.Atmosfera pracy jest ogromnie napięta,cały czas wyczuwalna jest "spina".Konstruktorzy i technolodzy siedzą w boksach z widokiem do przodu na plecy kolegów siedzących przed nimi a za wszystkimi siedzą kierownicy mających wszystko na oku.Na produkcji ludzie nierzadko mają większą wiedzę niż konstruktorzy i technolodzy,którzy boją się do tego przyznać.Bardzo ciężko jest przeforsować jakiś pomysł bo jak już się tam pracuje to ma się pracować jak na akord a nie myśleć i gadać.Dokumentacja produkcyjna to jakiś koszmar , rysunki są tak pokreślone albo tak wyblakłe od starości że czasami nie wiadomo o co w nich chodzi. Szef technologów jest tak zadufany w sobie że nie idzie z nim o niczym pogadać sam wszystko wie najlepiej i inne opcje nie wchodzą w grę. Duża rotacja pracowników świadczy o tym że ciężko jest się tam zaaklimatyzować a w regionie jest dużo fajnych przedsiębiorstw gdzie można się normalnie dogadać i które umieją docenić wkład i zaangażowanie pracownika.
18
Dziobak 2016-07-28 18:41
Idź na rozmowe i powiedz ile oczekujesz.Znajac życie dostaniesz wiecej od ludzi którzy już tam pracują co spotka się z ich zazdrością i za jakiś czas sam zrezygnujesz bo nie wytrzymasz tej atmosfery.
4
MNICH 2016-08-03 21:05
ostatnio to się dzieje
MNICH 2016-09-26 17:51
Dużo mieszania przez nowych kierownkòw a efekt marny.
2
cśśś 2016-09-26 21:58
Hej, ale wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę czy manaegera? Dobrze by się było załapać, bo dają zarobki adekwatne do powierzanych zadąń.
baran 2016-12-21 17:48
25 lat i .............
2
Nowy 2017-01-11 22:31
Witam. Ile mozna zarobic na obrobce wstepnej? Jestem doswiadczony. 10 lat w gieciu na prasach krawedziowych, wykrawarkach CNC i laserach. Ponadto, wozek widlowy, i inne maszyny jak zgrzewarki i elektronarzedzia. Mozecie podac ile mozna sie spodziewac na poczatek brutto?
Dziekuje za odpowiedz.
3
Nowy Rok 2017-01-12 22:23
Noworoczne Urbi et Orbi
3
mrs 2017-03-30 18:20
Wita ile w tej firmie zarbia średnio spawacz TIG?
Mumin 2017-04-27 22:19
Witam,
czy może ktoś coś powiedzieć na temat pracy w Haspol? Jacy ludzie, atmosfera i ogólna opinia? Czy warto się zainteresować pracą?
Dzięki za odpowiedzi :)
aluś 2017-05-05 14:33
nie warto
Mumin 2017-05-05 22:27
Aluś możesz trochę więcej szczegółów? Czas mnie goni :)
Mumin 2017-05-05 23:09
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat Pana Mateusza z Haspolu dyrektora operacyjnego? Szukają na stanowiska handlowe? Warto?
Fachmistrz 2017-05-09 13:47
Umowy na produkcji to tylko zleceniówki, znajomi na umowy o pracę. Jeśli chodzi o pracę na produkcji to tylko, aż tylko problem , że nie można korzystać z telefonu komórkowego. Jeśli chodzi o pracę w biurach to różnie , jedni zadowoli czyli znajomi reszta nie tak jak w każdej firmie. Zarobki "tajne" ale każdy wie ile zarabia. Jeśli chodzi o wypłatę pensji to na zleceniu nawet tego samego dnia co kończy się miesiąc na umowie do każdego 10 dnia miesiąca. Socjalne podobne jak w samo-rządówce.

Plusy:
- wypłata pensji
-socjalne
- możliwość robienia nadgodzin
- premie
- bardzo przyjaźni współpracownicy

Minus:
- brak możliwości skorzystania z telefonu w nagłej sytuacji
- należy wyrobić odgórnie nałożoną normę jeśli chodzi o pracę na produkcji
- pracuje więcej pracowników biurowych niż produkcyjnych
- duża rotacja pracowników
- kamery
- ciągłe kontrole przez agencje ochrony - często uzbrojeni w bron krótką
- rodziny - czyli tak jak w każdej firmie

Moje ogólna ocena firmy to 3+. Są w Powiecie Czarnkowsko Trzcianeckim gorsze firmy. nie ma co narzekać.



5
Lidia 2017-07-20 13:03
Poszukują teraz na stanowisko Konstruktor/Technolog zapewniają szeroki pakiet socjalny, oraz atrakcyjny system motywacyjny. Natomiast trzeba znać programy AutoCad (3D) i SolidEdge (3D)
AMIGO 2017-07-26 18:20
Może potrzebują specjalistów, ale jest zawsze jakieś "ale". Potrzebują "Frajerów" jak ich stali pracownicy idą na wakacje to cytuje mówią: " Jak się sprawdzisz to dostaniesz umowę". Sprawdzasz się pierwszy miesiąc, trzeci, mija rok i drugi, a oni nadal nie wiedzą, albo nie chcą wiedzieć na jakich umowach mają zatrudnionych pracowników.
Oferty pracy na stronie Tego pracodawcy to totalna ściema. W PUP Czarnków też szukają jeleni na umowy zlecenie. I później wyobrażam sobie prezesa Firmy W dzień dobry TVN jak mówi :" potrzebujemy wykwalifikowanych pracowników, a nikt na nie nie odpowiada".
Jesteś uczciwy, chcesz pracy lepiej nie aplikuj tutaj żadnych aplikacji bo po prostu cie w y d y m a j ą.
Pozdrawiam wszystkich strudzonych ciężką pracą pracowników tej firmy.
PS zastanawiam się gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy.
8
fatuus 2017-08-11 23:12
Niektòrzy monterzy maja ponizej 14 zł /h a tu ogloszenie zatrudnimy monteròw za .....14zł/h jakaś pomyłka?
Obecni kierownicy to porazka.Swoje i do domu.Firma ogolnie bardzo dobra od strony terminu płatności płacy i ogòlnych standardòw pracy.
5
Lidia 2017-09-11 17:52
@fatuus Dlaczego masz takie zdanie o kierownikach? Powiesz coś więcej na ten temat? W ofercie pracy nie ma mowy o stawce. Można wyczytać, że napisane jest, że zapewniają satysfakcjonujące wynagrodzenie oraz atrakcyjny system motywacyjny, docelowo stałe zatrudnienie, pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie na rynku międzynarodowym, możliwość rozwoju zawodowego, szeroki pakiet socjalny, kursy i szkolenia stanowiskowe.
Zostaw swoją opinię o Dora Metal Sp z o.o. - Czarnków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dora Metal Sp z o.o.