brak logo

Orbis S.A. Oddział Hotel Magura

Bielsko-Biała

Opinie o Orbis S.A. Oddział Hotel Magura

admin 2015-07-11 13:23:31
Cześć wszystkim! Macie jakieś informacje odnośnie firmy Orbis S.A. Oddział Hotel Magura, które byłyby istotne dla osób szukających nowej pracy? Podzielcie się swoją opinią!
edi 2015-11-20 19:35:19
Zalezy na jakim stanowisku.
smart&clever 2015-11-21 19:39:41
Nie polecam stanowiska pokojowa.
Wyzysk.
Brak doswiadczenia Kierowniczki w zarzadzaniu zespolem pracownikow.
Jesli chcesz harowac za dwoch na zwiekszonych obrotach
i otrzymac ponizej sredniej krajowej pracujac piatek , swiatek i niedziele to ta praca jest dla Ciebie.
Stawka netto za godzine to 7 zlotych.
Za pokoj na reke 5 zlotych.
Ale nie zawsze otrzymasz 7 zlotych za godzine.
Jak kaza Ci sprzatac pokoj 3 godziny w kazdym najdrobniejszym szczegole za te trzy godziny otrzymasz tylko 5 zlotych.
Na codzien zazwyczaj nie widac docenienia pracownika za naklad i wysilek we wlozona prace za to czesto slowa krytyki, ze cos zrobione jest nie tak.

Omijac. Nie polecam.

2
admin 2015-11-23 19:35:49
A umowy jakies daja? Zlecenia czy o prace? Ile godzin trzeba pracowac? Ile pokoi sie sprzata? Czy poza pokojami cos jeszcze?
Sa uczciwi? Odprowadzaja wszystkie skladki?
2
edi 2015-11-25 19:15:04
W tym dziale to zlecenia. Popularne smieciowki.
Pracuje sie roznie.

Pomiedzy osma a szesnasta.
Konczy sie prace gdy wykona sie wszystkie zlecenia wiec moze to byc na przyklad trzynasta lub szesnasta itp.
Poza pokojami pokojowki sprzataja tez toalety publiczne zwykle w weekendy oraz sale konferencyjne czasami lobby i korytarze.

Czesto za tego typu porzadki trwajace moze okolo 15 minut nie dostaje sie wynagrodzenia. Robi sie to w " czynie spolecznym" . Na czesc i chwale swojego imienia a takze na pozytek calego hotelu.
Nie wazne ze sprzata sie kilka razy po te 15 czy 20 minut co lacznie daloby w miesiacu godzine lub dwie pracy.

Wyplaty sa zawsze na czas. Skladki sa odprowadzane.
W tej kwestii wszystko jest prawidlowe.

Hotelu " Magura" juz nie ma.
Teraz nazywa sie Ibis. Zmienil nazwe. Moze chodzi o unikniecie podatkow.

2
Ann 2015-11-25 21:39:16
A jak z pracą na recepcji? Jest duża rotacja?
smart&clever 2015-11-26 13:36:14
Praca na recepcji jak wiadomo zmianowa.
Jest kilka pracownikow , ktorzy sa juz dluzszy czas.
Nie bylo widac narazie nikogo nowego.
serafin 2015-11-29 13:17:12
Maja fajne ubrania. Kolorowe. Co do warunkow zatrudnienia chyba rzeczywiscie niekomfortowe skoro tak wielu pracownikow ma o tym zle zdanie.
info 2015-11-30 07:20:17
Bardzo niskie zarobki. Ponizej najnizszej sredniej krajowej.Do tego nie doliczaja calego przepracowanego czasu do wynagrodzenia bo jesli cos robisz 20 minut to ich zdaniem nie jest to przeciez godzina pracy. Mozesz robic w miesiacu kilka takich kilkudziesiecio minutowych zlecen i w sumie da to godzine lub wiecej ale nie zaplaca za to.
ax 2015-12-01 19:50:49
Z opini wynika ze wiele rzeczy jest niezgodnych z prawem .
Wystarczy to zglosic do Panstwowej Inspekcji Pracy .
Pewnie pracownicy nic takiego nie zrobia bo boja sie utraty stanowiska.
Wola pracowac ponad sily za marne wynagrodzenie oraz slowa krytyki.
ola 2015-12-03 20:30:14
O kurde. Lepiej tam nie isc.
Agnieszka 2015-12-07 15:56:52
Bizness. To jest czysty bizness. Pracodawcy wiele wymagaja dajac niewiele wzamian.
Wymagaja dac z siebie wszystko a od siebie daja niewiele.
ax 2015-12-09 18:45:18
Oczywiscie ze wymagania sa dosyc zrozumiale poniewaz to jest ich firma a co za tym idziezalezy im na tym by wszystko wygladalo jak najlepiej w koncowym rozrachunku. Oczywiscie ze ma to wygladac jak najlepiej szkoda tylko , ze w sposob nienajlepszy w ogolnym rozrachunku ma sie traktowanie pracownika.

Jako ze strona poswiecona jest opinii o pracodawcy , majaca na celu ocenic pracodawce ocena niedostateczna gdyz niedostatecznie w ogolnym rozrachunku ta ich firma dba o dobro pracownika.
edi 2015-12-09 19:05:10
Pracownicy to sila napedowa kazdej firmy. Jezeli firma o ta sile dba, szanuje ja to jest to duzy atut firmy.

Natomiast w przypadku gdy dla firmy liczy sie tylko koncowy efekt czyli jak ktos tutaj wspomnial koncowy rozrachunek by wszystko wygladalo jak najlepiej a poza tym pracownicy sa wykorzystywani jako sila robocza jak najtanszym kosztem to taka firma moze poszczycic sie wyzyskiem dla wlasnego dobra kosztem pracownikow.

Slowo - poszczycic - nalezy ujac w cudzyslow poniewaz malo kto bedzie chcial pracowac w takim miejscu z przyjemnoscia.
Tobiasz 2016-01-16 19:35:29
No tak. Bez oddania pracownikow firma by sie nie rozwijala. Ibis chyba jednak rozwija sie dzieki oddaniu pracownikow i mimo oddania pracownikow nie szanuje sobie tej sily roboczej nalezycie.
Tobiasz 2016-02-10 22:09:36
2000 to chyba brutto. Pracujac na zleceniu bywa ze wychodzi sie marny tysiac z drobnymi netto czyli na reke. Moze 1200 czasami 1400 rzadko wiecej i to jeszcze harujac za dwoch. W obecnych czasach to nie powinno miec miejsca. Swiat sie rozwija. Kierownictwo powinno wykazywac sie wyzszymi kompetencjami oraz madrzejszym podejsciem do stosunku Kierownik Personel.

Tobiasz 2016-02-12 19:03:28
Widze ze najwyrazniej nie wszyscy o wszystkim wiedza w tej firmie.
Co gorsza. Moze rzeczy nieodpowiednie uwazaja za nie takie wcale zle.
Podam tu nazwisko Pani Natalii L. uroczej mlodej osoby ktora brnie przyslowiowo " po trupach do celu"
Rzekoma Pani kierownik grupy Pan sprzatajacych zdaje sie odreagowywac osobiste problemy na pracownikach.

Na pozor mila po dluzszej wspolpracy staje sie zolza nie do zniesienia. Zwykle wytyka wady i bledy i te wypomina najbardziej.
Sprawia wrazenie jakby nie dostrzegala rozmiaru nakladu i poswiecenia pracownikow.
Czesto jej reakcje zaleza od nastroju.
Mozna by duzo pisac.
W tych czasach to niedopuszczalne aczkolwiek nowoczesne podejscie do pracownikow to takie ktore nie zalezy od nastroju kierujacego zespolem.

No coz.

traf 2016-02-18 18:33:03
Na dzisiejszym rynku pracy jest wiele firm zatrudniajacych niefachowych kierownikow.

Najprawdopodobniej wyzej wspomniana Pani nie przeszla odpowiedniego szkolenia, ktore zapewne byloby duzym wydatkiem dla firmy.

Stad brak fachowej obslugi zespolu.
trol 2016-03-09 11:11:42
Praca w hotelu Ibis /dawniej Magura/ jest ciężka i kiepsko opłacana.Moja opinia dot. pracy pokojowych, które otrzymują 7 zł za godzinę pracy,lub 5 zł za posprzątanie pokoju, niezależnie od jego wielkości. Kierownictwo zatrudnia panie na stanowisko pokojowej ale w rzeczywistości są to pracownice do wszelkich prac porządkowych sprzątania WC, sal konferencyjnych,holu itp., wiele prac jest wykonywanych za darmo , bo jak mawia kierowniczka trzeba zrobić..
Nikt nie docenia pracowników, pokojowe sprzątają pokoje np. po remoncie przez kilka godzin dziennie/używając szczoteczek do zębów/ a zapłacone często mają jak za zwykły pokój czyli 5 zł. Rotacja wśród pracowników jest bardzo duża , każdy już po krótkim czasie wie co to za ,, wspaniałe,, miejsce i odchodzi. Nie polecam !!!!
Nie polecam 2016-03-30 21:47:05
Jesli ktos ma zamiar sie wykonczyc to moze tam pracowac :))).
Jesli ktos ma choc troche rozsadku radze omijac szerokim lukiem.
PIP 2016-04-24 18:03:26
Od rozwiazywania tego rodzaju spraw jest Panstwowa Inspekcja Pracy i tam wlasnie nalezy skladac zazalenia na pismie najlepiej osobiscie. Celem byloby zapobiegniecie takim sytuacjom w przyszlosci oraz dobro kolejnych tam pracujacych.
Orbis to prestizowa firma ???
Zadna prestizowa firma nie powinna lamac prawa bo presti buduje sie latami a stracic mozna w jednej chwili.Polecam wiec wszystkim ktorzy znaja realia wykorzystywania pracownikow Ibis Styles aby skierowali te sprawe do Inspekcji Pracy.
fert 2016-07-14 18:00:06
Standard standardem. My mowimy o firmie jako pracodawcy a jako pracodawca prezentuje mierny poziom
fxfg 2016-09-08 18:51:48
Hotel Ibis w Bielsku marny pracodawca. Jedna opinia na cala reszte pozytywna. Masakra.
basia 2016-09-09 10:51:36
A stawki cokolwiek się podniosły @fxfg bo kiedyś pisaliście o jakichś śmiesznych pieniądzach za sprzątanie, które nawet na Bielsko-Białą są małe. Jeśli były jakieś podwyżki dajcie znać wtedy można się zastanowić nad aplikowaniem
Zostaw swoją opinię o Orbis S.A. Oddział Hotel Magura - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orbis S.A. Oddział Hotel Magura