brak logo

Elmech

Pruszcz Gdański

Opinie o Elmech

olo 2015-09-21 18:01
"po średnie dla fizycznych" chyba nie wiesz co piszesz. To że nowa hala to nie znaczy, że jest tam zdrowa atmosfera. Każdy kto ma rozum nie zostanie tam dłużej niż max rok. Najlepsi odchodzą bo nie chcą być marionetkami szefa.
Ctcycvivu 2015-12-23 12:51
No to żegnamy następnych kolegów.
Rymcym 2016-01-04 13:10
Tam szukają na okrągło, bo nikt długo z Prezesem nie wytrzyma... Chcesz marnować czas i nerwy to się zgłoś.
Wioletta 2016-02-11 18:42
Sing, płaca zależy od stanowiska, napisz jakie stanowisko cie intresuje a ja ci napisze jakie są zarobki. Pracuję tu juz parę lat to dużo wiem!
mondry 2016-05-22 14:37
Super firma, praca w przyjaznej komfortowej atmosferze. Wszystko tam trochę chaotyczne ale ekipa spoko. Można się czegoś nauczyć. Polecam tego pracodawcę.
on 2016-06-16 17:00
dużo obiecanek ,a pensje nie średnie a minimalne chyba, że na kierowniczym stanowisku. Doświadczeni pracownicy nie są na topie.
rf 2016-06-20 14:12
@on a pwoiedz ile one konkretnie wynosza te pensje?
przeplatka cinksia 2016-11-09 08:12
To wyjątkowa firma na rynku pracodawców. Stanowiska pracy na najwyższym poziomie, bardzo dobry socjal i narzędzia pracy jakich nie daje nikt w okolicy. Kadra zarządzająca z jednej strony profesjonalna i wykształcona, a drugiej strony cechująca się wybitnym talentem menadżerskim co skutkuje niesamowicie wybitnymi efektami finansowymi w skali firmy. Firma ma pieniądze i chętnie się nimi dzieli z pracownikami. Spotkania integracyjne, dodatki premiowe, dodatkowe bonusy za wyniki, karta medyczna (także dla rodziny pracownika) to norma w tej firmie. Naprawdę polecam pracę w tej wyjątkowej organizacji. Kto tam trafi może mówić o prawdziwej szansie życiowej.
Sama prawda 2016-11-22 14:51
Opisze sytuacje z punktu widzenia pracownika produkcji w tej rzekomo wspanialej firmie. O jakich kolwiek pakietach medycznych nic mi nie wiadomo, poprostu ich nie ma. MIła atmosfera skończyła sie pare lat temu. O funduszach socjalnych np. wczasy pod grusza nie ma mowy. Wszędzie dają o sobie znac uklady i koneksje za równo w dziale produkcji jak i w pozostałych dzialach.Nie jest brane pod uwage zaangażowanie w prace i wydajność a tylko prywatne uklady. Osoby zarządzające z kadry kierowniczej, które chciały co kolewiek zmienic, unormować po kilku miesiącach walki z wiatrakami opuszczają ten tonący okręt. BRAK PODWYZEK. LUDZIE PRACUJA ZA NAJNIZSZA KRAJOWĄ. Nie ma żadnych perspektyw na przyszłość wiec przedmowca piszący o atutach tej firmy niech przestanie klamac.
13
BK 2016-12-07 14:45
Człowieku czego się nawąchałeś, że takie bajki piszesz? Jeszcze ktoś uwierzy;/
Zmień dilera bo Ci ten staf zaszkodzi :D
Ależ mnie te brednie rozbawiły....
3
Niedźwiedziówka Krasa 2016-12-09 14:14
Czy ktoś może w końcu napisać jak jest na prawdę w tej firmie? Jakie zarobki? Faktycznie są takie super dodatki ?Obecnie szukają na stanowisko Kierownika Sprzedaży i zastanawiam się czy warto do nich aplikować.
Pericallia matronula 2016-12-12 13:18
Warto, jest ok.
Michał Kors 2017-01-03 15:23
Zgadzam się z przedmówcą. Warto, warto, handlowcy dostali za poprzedni rok niezłe premie od Najwyższego.
1
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2017-01-04 20:33
W ciągu niecałego miesiąca wypowiedzenia otrzymało albo złożyło około 15% pracowników. Wnioski wyciągnij sam.
1
Michał Kors 2017-01-10 19:30
Zgadzam się z przedmówcą. Tylko, że 20% pracowników - podziękowania dla Najwyższego.
3
haderlok 2017-01-14 20:15
Podobno w pierwszej kolejności zwalniają ludzi z Gdyni. Trzeba być jednak z Gdańska, wtedy nie ruszają.
6
oaaa89 2017-01-31 18:33
Czy warto aplikować do tej firmy? Słyszałam że są niezłe warunki, ale powyższe opinie są rozbieżne. Jak duża jest rotacja pracowników?
QWxlIGR1cGE= 2017-02-01 00:01
Warunki zapewne w dużym stop zależą od stanowiska na jakie zamierzasz aplikować.
Do tej pory największa rotacja była wśród pracowników pracujących najkrócej (1-2 lata) i zarabiających więcej.

Firma na pokaz stara się ciąć koszty. Niestety kolejne błędne decyzje tylko odbijają się czkawką. Ostatnio stara się ratować, dodatkowo redukując zatrudnienie. Dziś wypowiedzenie dostały kolejne osoby.
2
rrtedkkiud2 2017-02-01 14:46
Czy warto? Nie warto. Firma komedia, prezes oderwany od rzeczywistości zatrudnia ludzi którzy mydlą mu oczy rzekomym nadchodzącym spektakularnym sukcesem, który to jednak z jakiegoś nieznanego mu powodu nie nadchodzi. Jak w dobrym teatrze, wszyscy grają zapracowanych i zaangażowanych co pracują w pocie czoła. Prawda jest jednak inna, czego dowodem jest kompletny brak kasy w tej firmie. Wielu tam próbowało cokolwiek zmienić ale szybko zmieniali...firmę. Ryba psuje się od głowy, prawda Panie prezesie? Omijać szerokim łukiem.
9
menadzer 2017-02-09 18:01
Najlepszy menedżer rynku elektrotechnicznego chyba ma okno transferowe.
7
Krzysztof 2017-02-13 14:23
rrtedkkiud2 napisz swój adres poczty elektronicznej to dam Ci trochę informacji.
ExWorker 2017-03-02 14:49
Co tam w Elmechu słychac? Prezes zawinał juz biznes?
gfdgfgdfgdfgdfkghjghjh 2017-03-04 15:49
Zawinie do końca miesiąca.
1
Cielepa 2017-03-15 21:18
Okazało się że Kazimierz Wielki z młodzieńczą bródką nie zostawił firmy murowanej. I tylko tych 180 koni żal...
2
A co cię to. 2017-03-17 16:17
185, jak już.
1
ExWorker 2017-03-21 15:05
Dobra dajcie znac co sie dzieje bo ciekaw jestem co tam Bodzio wymyslił
ExWorker2 2017-03-22 20:02
Jak to co ? Sprzedał udziały. Podobno pakiet większościowy.
Elgre 2017-03-26 22:27
Od niedawna właściecielem większościowym Elmechu jest firma Elgre z Gdańska.
3
xxx 2017-03-27 15:22
Kolego "elgre" albo jak wolisz Jacku pamiętaj że nie jesteś anonimowy w internecie :)
JFI 2017-03-27 17:14
Jak widać jestem, bo nie trafiłeś.
Od ponad miesiąca nic tu nie pisałem :)
ExNaPlazy 2017-03-27 18:00
Ktoś ma ochotę pograć dzisiaj w bambinktona, zamiast spędzać popołudnie przy komputerze??
JacFin 2017-03-27 18:38
Sory chłopaki troche tu popisałem bo mnie frustrat bierze na to wszystko. Kocham Bodzia, kocham Michała i nawet kocham Daniela. I to nie prawda że motyl na wszystkich kabluje. W ogóle to dobra firma, świetni ludzie i super kasa. Ja i moja stara bluza pozdrawiamy!
1
Ryszarda Jagiello 2017-03-27 21:10
A Michal juz niepracuje bo go wyje...:)
Violetta Bykowska 2017-03-28 10:56
Chyba nie o tego Michała chodzi :-)
pozdrowienia dla wszystkich EX
Daniel Dobrowolski 2017-03-28 11:52
To Wałęsa kablował i donosił, pierwszy elektryk, który stał się kablem.
Bohdan Bąkowski 2017-03-29 13:26
A Członek rady/Dyrektor/Kierownik pionu to pracuje czy transfer out już dokonany ?
Komornik 2017-04-06 07:34
Puk puk, jest tam kto?
3
pracownik 2017-04-20 15:29
Większościowy pakiet nabyła Grupa ASE z Gdańska i następuje teraz proces reorganizacji firmy.
Wróżbita Maciej 2017-04-20 19:21
Ta informacja mrozi krew w żyłach konkurencji, raczej jej pozostałościom po ekspansywnej polityce Elmechu. Reorganizacja, to słowo stare jak Elmech, słowo które znów rozpala ogień w serduszkach zarządu, to spokój głowy na kilkanaście najbliższych miesięcy...jak to mówią, do następnej reorganizacji! Bez wątpienia marka jest warta grzechu, sam bym kupił. Jednak za te pieniądze kupię Iphona, będzie za rok więcej wart. Pozdrawiam stare filary tej zupełnie nowej firmy!
5
gut 2017-05-24 16:10
Dziadowska firma ,nierzetelna ,przeciąga terminy dostaw.
Nie polecam współpracy z tą firmą.

Very ,very unreliable company ,no responsibility.
i don't recommend
2
Sasasa 2017-06-10 15:30
Zadowoleni z premii? Wreszcie skończy się narzekanie.
4
UNKNOWN 2017-06-21 15:58
Zajmij się prawdziwymi problemami firmy! a nie szukaj tematów zastępczych.
2
ExWorker 2017-07-19 17:17
Co tam słychać w Elmechu? Niekończące się pasmo sukcesów trwa???
Globalhejter 2017-07-21 11:45
Byłeś słabym ogniwem, nie daje Tobie to spokoju. Społeczne wykluczenie jest ciężkie do zniesienia? Są specjaliści, którzy pomogą przetrwać ciężkie chwile. Jedz magnez i dużo śpij i nie martw się o to jak radzą sobie inni.
ExWorker 2017-07-22 08:13
Widać to doświadczenie w Twojej wypowiedzi, ile razy przez to sam przechodziłeś?
Julita 2017-07-24 12:32
Kto jeszcze pracuje i pozostawi opinie, informacje na temat pracy w Elmech? Obecnie nie ma nowych ofert.
Dupa W Krzakach 2017-09-18 20:43
Oferty zaraz się wysypią ;) bo już nie ma kim produkować, a ci co jeszcze są zaraz odejdą.
Jeszcze kiedyś dało się żyć (za minimum + czasem jakaś premia) na produkcji ... Ale teraz to już chyba nie ma miejsca gdzie się "daniel" nie wpieprza... więc odradzam.
Korporacyjny klimat za psie pieniądze.
Julita 2017-09-19 12:20
Pojawiła się nowa oferta pracy na stanowisko Konstruktor Energoelektronik. Z oferty wynika, że zapewniają stabilną pracę na pełen etat, premie zadaniowe, możliwość awansu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W Krzakach chcesz powiedzieć, że pogorszyło się w firmie Elmech? Czy powiesz coś więcej? Co dokładnie się zmieniło?
Dupa W Krzakach 2017-09-19 20:14
A Niemiec płakał jak sprzedawał :) te nagłówki to są w każdej ofercie.
"premie zadaniowe, możliwość awansu" :D dostaniesz swoje zadanie, plus kilka innych pilnych po kimś i jeszcze jakieś akcje wyjazdowe... NIE ma szans.
Dowiesz się tylko od daniela że się nie wyrabiasz :)
PS: jak będziesz w firmie sprawdź na jakim trupie będziesz pracować :D.
Podobno jest jeszcze w firmie maszyna z Pentium 3 :D
1
Lance Armstrong 2017-09-19 22:00
To wszystko bzdury, opinia człowieka który wyleciał z firmy bo nie był dostatecznie wydajny. Nie przyniósł z domu swojego komputera do pracy, nie chciał używać swojego prywatnego samochodu do celów służbowych i odmówił tankowania za swoje. Ponadto podkradał kolegom wkłady do długopisu, papier toaletowy i nie chciał sobie wypruć flaków dla firmy. Psychicznie nie uniósł gigantycznych zarobków, nie był w stanie wydać tych pieniędzy, bo ile można jeść kawior i homara? Ta firma istnieje tylko z jednego powodu, a mianowicie takiego że zawsze tuż tuż przed uderzeniem w ziemię ktoś poda dłoń biednemu Bogusiowi, jego szarmancka bajera zawsze działa. I tak się kręci ten sen wariata, zawsze w nowej formule i zawsze na nowych zasadach.
Zostaw swoją opinię o Elmech - Pruszcz Gdański
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elmech