brak logo

Kosmepol Sp. z o.o. Fabryka L’Oreal POLSKA

Kanie

Opinie o Kosmepol Sp. z o.o. Fabryka L’Oreal POLSKA

rysio 2013-07-22 11:58
pracowałem tam 13 lat i nikomu nie polecam tej firmy poprostu tragedia ,firma ładnie prezętuje się tylko na zewnątrz za to atmosfera w środku to katastrofa [usunięte przez moderatora] i nic pozatym
10
zniesmaczony 2014-05-30 13:53
Ja również nie mogę powiedzieć żadnego dobrego słowa o tej firmie.
Pracowałem tylko a może aż 3 miesiące i nie wytrzymałem.
Zarobki słabe, właściwie to dobrą kasę mają tylko managerowie, którzy odbijają się od spotkania do spotkania, normalni pracownicy zarabiają śmieszne pieniądze.
Najwięcej pracują stażyści, którzy są głównym filarem tej firmy; jeszcze nigdy nie spotkałem się z taką ilośćią stażystów, gdzie się nie wyjdzie tam dwóch nowych stażystów. Można śmiało powiedzieć "stażysta na stażyście". Kpina - ludzie ponoć pracują po 2, 3 lata a potem wynocha bo za dużo wiedzą i nie ma w nich świeżej krwi. Zatrudnia się kogoś po znajomości, wszystko oczywiście w wielkiej tajemnicy przed pracownikami.
O awansach wewnętrzych rzadko się słyszy, wszystkie stanowiska są zazwyczaj obstawione, na internecie nie ma śladu po rekrutacji, nagle okazuje się, że ktoś jest przyjęty, nie wiadomo w jakich okolicznościach dostał pracę. Wszyscy się dziwią, ale nikt się nie odzywa. NIe polecam. Gdyby nie pojedyncze jednostki nie wytrzymałbym tam ani dnia.
7
kometa11 2015-01-02 17:33
ta firma to porarzka wyzysk człowieka przez człowieka słabe zarobki i jedno wielki oszustwo
4
wicherek 2015-11-12 20:46
Roman a co on ma jakiś handel otworzyć po godzinach czy zupy z tych kosmetyków ugotować
4
morela 2015-12-11 15:56
rysio wypowiedział się w 2013r, co się tak nagle stało, że zainteresowałeś się po ponad 2 latach jego postem?
ja 2016-02-03 20:19
Dyrektor traktuje fabrykę jak swój prywatny folwark i robi tam co chce, aby na siłę się wykazać. Pisze artykuły do gazet, że wszyscy są tam są jak wielka rodzina i w fabryce pachnie szczęściem, a tak naprawdę to usuwa dobrych fachowców z tej wielkiej rodziny, a smród się ciągnie. To co tam się dzieje jeden wielki skandal, bez komentarza. Panie premierze, jak żyć?
9
gustaw 2016-03-14 19:06
a co może nie pachnie szczęściem? A ty widocznie jesteś słaby skoro jeszcze pracujesz!
Gebet 2016-05-05 23:08
A co chcesz wiedzieć? Pracuje tam od ponad 10 lat i nie zamierzam tego zmienić.
2
blonie 2016-06-10 02:39
dostajecie tam paczki z kosmetykamii?? jakiej wartosci zadowalajacej? tu byly dobre nawet bd ale zabrali podobno tam
gustaw 2016-07-06 23:41
Praca jest zajebista. Bardzo dużo szkoleń. Bardzo dużo ograniczeń bhp jak i natury urlopowej. Płatności za deputaty - 5zł. Lecz zanim tam przyjdziesz pracować zastanów się czy nadajesz się do pracy na 3zm i w systemie 4 brygadowym. Z tego co widzę to na 10 nowych nadaje się 1 osoba, reszta to odrzuty nie nadające się do jakiejkolwiek pracy.
rudolf 2016-07-29 09:30
co ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakie 5zl za deputaty ,chyba cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o dziewczyno,deputaty sa za free ,tylko trzeba przepracowac min:(40 godzin w miesiacu)
nomodiss 2016-08-22 13:24
Firma to jeden wielki,,GANG,, dyskryminacja i mobbing i nikt mi nie powie ,że tak nie jest! Nie ma się do kogo zwrócić jak jest problem ,osoby które prowadzą linie nie chcą uczyć nowych albo robią to z wielką łaską i tak nie przekazują swojej wiedzy innym uważają ich za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Taka osoba jest 2 może 3 miesiące i WYPAD ,bo się nie nadaje ,bo jest za tępa itp.Jeśli wcześniej oczywiście sama nie zrezygnuje,bo jest MOBBING!!! To straszne, że jest tyle szkoleń jak to piszecie o BHP itp.i co z tego powinny być tam szkolenia o kulturze dobrego wychowania o szacunku do innych,bo chamstwo tam się roznosi ,ludzie przychodzą zarabiać na CHLEB i odchodzą ,bo nikt nie pozwoli sobie na takie traktowanie i nikt na nie zresztą nie zasługuje ,żeby go traktować jak śmiecia i kogoś gorszego,to właśnie ci co odchodzą są wartościowi i może by docenili pracę i na pewno zmienili wizerunek firmy ,bo to ludzie tworzą atmosferę dobry przykład i pomoc dla innych.Tam jednak tego nie ma (są tylko nieliczne jednostki) Ludzie odchodzą ,bo nie wytrzymują psychicznie i nie chcą zarazi się tą złą energią a reszta jak juz wcześniej było wspomniane to ,, nie nadają się DEBILE,TŁUMOKI ITP.,, Szkoda ,że taka Duża Firma mająca markę i niby ciesząca się dobrą opinią nie interesuje się tym kogo zatrudnia i co się dzieje w jego Firmie :)
19
Pipi 2016-09-28 00:09
Nomodiss vel Danone- o czym Ty czlowieku piszesz? Wizerunek firmy ma się całkiem dobrze
3
Pipi 2016-09-28 00:17
Nomodiss chyba troszkę Ci szkoda ze nie możesz należeć do tego super - gangu:-)
6
Pipi 2016-10-05 15:06
Nomodiss
Nareszcie wystawiles swoją samoocenę.
Lepiej późno niż wcale.Dobrze że sam to u siebie zauważyłeś
1
nomodiss 2016-10-05 15:11
odrzuty to wy jesteście ! właśnie dlatego tak traktujecie tam ludzi , nie znając własnej wartości :) -Przestań być niezadowolony z siebie-JESTEŚ IDEALNY!
nomodiss 2016-10-05 15:39
Co by tu nie mówić ,ale najlepsza szafa na ubrania to KRZESŁO :) milo było cie poznać Pipi :)
3
Pipi 2016-10-05 16:54
Są ludzie ,TABORETY i Nomodiss
Pipi 2016-10-05 16:55
:):):)
zainteresowana 2016-10-19 19:31
A co z działem szkoleń/HR?
Obecnie jest rekrutacja i jestem ciekawa jak wyglądają warunki na tym stanowisku.
Czy jest to nowo-powstający dział czy ktoś się zwolnił lub go zwolnili? Chodzi o lokalizacją pod Pruszkowem.
Jaki przedział finansowy jeśli w ogóle są jakieś "widełki"?

Pozdrawiam
nik 2016-12-02 00:21
Przestań obwiniać wszystkich wokół za to że nie nadawałeś/aś się do tej pracy,prowadzenie linii produkcyjnej to nie 'ściemnianie przez 8 godzin' i do domu...pracując na linii przez cały czas musisz być skupiony/a w 100% na wykonywanej pracy.Panie prowadzące nie chciały Cię uczyć bo zobaczyły że po prostu do tej pracy się nie nadajesz...One pracują tam po 10/15/20 lat uwierz mi ,wystarczyło im 30min żeby zweryfikować Twoje zdolności,zaangażowanie...Na 10 może jedna osoba nadaje się do tej ciężkiej i odpowiedzialnej pracy jaką jest prowadzenie linii produkcyjnej. Sam fakt że w Kosmepol'u są ludzie ,którzy pracują tam tak długo świadczy o tym że chyba nie do końca jest tak źle...
1
LOLP 2017-02-08 18:47
Rekrutują do działu HR .
Opinia o tym dziale : Szefowa działu (pani D.) która wyrzywa sie na wlasnych pracownikach .
Zero wiedzy, czepialstwo na każdym kroku . Musi dawać dobre zarobki by na to zadupie zachęcić ludzi do pracy . Szczerze nie warto aplikować do HR . Skandaliczna atmosfera mobbingu . Co z tego że HR zarobi 5000-6000 netto jak siwych wlosow sie czlowiek nabawi . Pani D. i dyrektor odzialu w Pruszkowie to grupa wzajemnej adoracji .
To jest opinia wszystkich pracownikow . Jak nie wierzysz , aplikuj, po miesiacu przekonasz sie sam/a
Niestety nomidiss ma dużo racji , jak ludzie są traktowani w tej firmie .
8
Wkrq 2017-05-10 07:18
Firma traktuje ludzi bardzo zle w zasadzie w kazdym dziale na kazdym stanowisku . Nikt nie chce nikomu pomoc , tragiczna atmosfera . Wszyscy sa niemili . Jak mozna traktowac tak ludzi , szczególnie nowych . Nikt sie wogole nikim nie przejmuje . Cala ta fabryka kosmepol loreal to jakis wielki jeden syf . Naprawdę nie polecam tej firmy , najesc soe mozna stresu . Brak nowoczesnych narzedzi pracy w biurze , marazm i beznadziejea. Szkoda zdrowia psychicznego !! Nie wiem jak pracownicy produkcji ale pracownicy biurowi w zasadzie wszyscy maja te same zdanie na temat tej firmy . Piszę Uczciwie - firma nie warta nerwow poswiecenia .
5
aleksandra 2017-08-21 07:47
Pracuję ponad 15 lat w Kosmepolu, tak czytam te opinie i dochodzę do smutnego wniosku, że w większości piszą tu frustraci. nie jest to idealna firma, ale nie oznacza to, że jest tu bardzo źle. Zgadzam się z opinią, że ludzie pracujący na produkcji są niedowartościowani finansowo, ale tak w większości zakładów. W obecnym czasie na słabym poziomie jest także kadra dyrektorska, może poza Pauliną - głównym dyrektorem zakładu. Ale cały zakład prezentuje najwyższy poziom światowy. Pod względem zarządzania i technologii. Praca w takim zakładzie to wyzwanie i nie każdy się tu nadaje.
2
Pipi 2017-09-10 17:45
A co z tą Sylwią, dlaczego uważać na nią????
Szampon 2017-10-04 12:10
Jeżeli chodzi o pracę na magazynie to kompletnie nie polecam! Charówa przez bite 8h + zmiany nocne ,za to wszystko firma oferuje aż 2.5tyś zł! Nie masz czasu zejść z wózka i pójść do toalety podczas gdy Twój brygadzista ze swoją świtą ogląda na komputerze filmiki i wychodzi 4h wcześniej do domu...Jeżeli zostaniesz na nadgodzinach,które zawsze są mile widziane bo braki w pracownikach mag. są tam normą ,oszukają Cię i pieniędzy za nadgodziny nie zobaczysz! Tak proszę Państwa działa Światowy Koncern Loreal! Szukanie oszczędności odbija się tylko na pensjach fizoli ,biuro to Kierownik zastępcy kierownika do spraw kierowniczych zarządzający kierownikami... "szczególna kasta"
słoików... Pieniądze w firmie są MARNOTRAWIONE NA LEWO I PRAWO....na nikomu nieportrzebne pierdoły!
3
Zostaw swoją opinię o Kosmepol Sp. z o.o. Fabryka L’Oreal POLSKA - Kanie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kosmepol Sp. z o.o. Fabryka L’Oreal POLSKA