brak logo

Raks Sp zoo

Warszawa

Opinie o Raks Sp zoo

ciekawska 2014-02-03 16:27:36
czy ktoś może powiedzieć na czym polega praca Konsultant ds kadr i płac i jakie są zarobki na w/w stanowisku?zostałam zaproszona na rozmowę ale nie wiem czego się spodziewać,będę wdzięczna za odpowiedź
7
xyz 2014-02-10 15:10:27
Nie wiem jak jest teraz, ale za moich czasów to była praca głównie na słuchawce + wyjazdy do klienta. Co do zarobków, to nie wiem, co firma ma teraz do zaoferowania
2
ciekawska 2014-02-12 15:50:10
dzięki xyz..a za Twoich czasów jakie to były kwoty? jakiego rzędu :-)?
Jackal 2014-04-22 12:25:09
"Praca z pasją dla ludzi z pasją" to tani slogan. Nie dajcie się zwieść. Najpierw kandydat na pracownika jest sondowany - ile chciałby zarabiać. Jak padnie w odpowiedzi kwota ok. 3 tys. netto - kolejny sondaż - z premią czy bez?
Reasumując: Poszukują tanich wyrobników a nie ludzi zdolnych i chętnych do pracy a co za tym idzie chcących zarabiać pieniądze a nie ochłapy. Myślę, że powinni szukać pracowników wśród "braci ukrainców", wtedy polskim potencjalnym pracownikom najnormalniej w świecie nie zawracali by doopy drętwymi spotkaniami. I tyle w temacie.
1
pipi 2014-05-12 22:38:17
To chyba normalne, że pracodawca pyta o twoje oczekiwania. podałeś 3 netto razem z premią? Mam nadzieję, że ci podziękowano i pokazano drzwi. Typowa odpowiedź "zdolnego i chętnego" lenia, który najchętniej wziąłby 5 za nic nie robienie.
Szukasz 3 netto i nie chcesz się spocić - polecam pocztę, tam na ciebie czekają.
Jesteś zdolny i chętny ? Oczekuj 3 plus 7 premii! Zarobisz dla firmy, to i ty zostaniesz doceniony. W tej firmie tak to funkcjonuje.
1
Jackal 2014-05-14 12:45:25
WOW, co za elokwencja! Swoje mongolskie mądrości zachowaj dla siebie. Za ile chcę pracować to kij ci do tego. Czytaj ze zrozumieniem, jeśli potrafisz a jak nie to się naucz. Poczty ci nie polecam bo nawet nie umiałabyś znaczków lizać. Jak chcesz się spocić to się zatrudnij w salonie odnowy biologicznej - tam czekają na ciebie. Oczekuj najmniej, jak zarobisz to i ty zostaniesz doceniona. twój post ekspertko, to typowa gadka sfrustrowanego elementu napływowego, który jest gotowy pracować poniżej średniej krajowej aby tylko wyrwać się z prowincji. Tyle w tym temacie.
3
pipi 2014-05-14 22:33:40
nic dodać, nic ująć... kolega przedstawił się w pełnej okazałości :-). życzę szybkiego znalezienia zajęcia. przejdzie frustracja i nie będzie już potrzeby wylewania żali po nieudanych rekrutacjach na forach internetowych. kolega z pewnością znajdzie coś dla siebie. są firmy,w których poprzeczka wejścia i utrzymania się jest zawieszona na innej wysokości tzn. dopasowana specjalnie dla tych ambitnych inaczej. sukcesów!
Jackal 2014-05-15 00:18:38
Jeśli kolega to z pewnością nie twój. Pracę mam i to lepiej płatną. Będąc na tej pseudo rekrutacji pracę też miałem. Wbij sobie do główki, że nie wszyscy którzy przychodzą na spotkania w sprawie pracy są bez pracy. Dobre rady zachowaj paniusiu inteligentna inaczej dla siebie albo sobie podobnych. Nikt nie jest nimi zainteresowany. Ogarnij to i naucz się z tym żyć.
1
pracownik 2014-05-15 12:19:46
Pracuję w Raks od 4 lat. Początkowo na praktykę później umowa na czas nieokreślony. Udało mi się również awansować. Przyznam, że z uśmiechem przychodzę do pracy ze względu na atmosferę - jest wyjątkowa. Uciekłam z korporacji aby mieć większy wpływ na to co sie dzieje, a nie wykonywać obowiązki jak małpka. Jeśli chodzi o zarobki to wiadomo podstawa to podstawa ale przy intensywnej pracy premia jest też całkiem zadowalająca. Na początku warunki były gorsze ale z czasem praca jest doceniana. Wiadomo w każdej firmie są lepsze miesiące i gorsze jednak uważam, że narzekać tu nie można.
Każdy ma prawo do swojej opinii nawety jeśli nie miał okazji zobaczyć jak wygląda praca w Raks, Moja jest jak najbardziej pozytywna.
2
kandydat na SdsKB 2014-05-15 14:38:22
Czy może ktoś wie czym się różni u nich Sprzedaż Bezpośrednia od Pośredniej i w której jakie są zasady?
Maco Polo 2014-05-15 21:01:10
Przychylam się do opinii koleżanki. Raks stwarza rewelacyjne warunki do rozwoju osobistego. Zarząd uczestniczy żywo we wszystkich bieżących tematach, bardzo mocno wspiera działania wszystkich działów, i jednocześnie bardzo mocno stąpa po ziemi. Cała firma kręci się na wysokich obrotach i wszyscy czują, że grają do jednej bramki. Non stop prowadzone są różne ciekawe projekty, które dają szerokie możliwości sprawdzenia swoich sił na nowym gruncie. Moja przygoda z Raksem trwa już 5lat lat, a czuję jakbym przepracował 6 miesięcy. Taki na prawdę jest Raks. Oczywiście kto chce psa uderzyć, ten kij zawsze znajdzie.
1
były pracownik 2014-05-16 22:33:57
Może Raks nie był idealnym pracodawcą(chyba taki nie istnieje) ale wg mnie nie zasługuje na tak słabą opinię. Umowa o pracę, godziny stałe, płaca zadowalająca, a bywały miesiące, że bardzo satysfakcjonująca. Jeżeli ktoś szuka pracy w której nie będzie musiał robić nic to nie tam, ale jeżeli chce się czegoś nauczyć i przede wszystkim pracować to sądzę, że może znaleźć swoje miejsce w tej firmie na dłużej. A do tego atmosfera super.
Ja daję 5 gwiazdek - z pozdrowieniami dla ekipy Raksa :)
1
pracownik 2014-05-19 12:27:37
zależy od działu ale w części sprzedażowej jest podstawa i prowizja od wyników sprzedażowych, uczciwe podejście stosowane przez większość firm ;)
WolfRaider 2014-05-28 23:16:37
Pracuje w Raks juz 13 lat. To mówi samo za siebie.
Sam prowadziłem kilka rozmów kwalifikacyjnych. Na każdej z nich, z pełnym przekonaniem, powtarzałem, że w naszym kraju takiego pracodawcy ze świecą szukać. I nie jestem kierownikiem, tylko szeregowym pracownikiem.
A to, że trzeba pracować, by zarobić? To chyba normalne, wręcz zdrowe. Ważne, ż za gorszy okres nikt nie odsądza od czci i wiary i nie straszy od razu rozwiązaniem umowy o pracę.
Acha, jeśli chodzi o awans pionowy... Firma zatrudnia niecałe 100 osób (we wszystkich działach: programiści, serwis, handlowcy), więc choćby chciała, to nie ma szans na realne zmiany stanowisk.
1
polynka 2014-06-23 14:08:32
Mam pytanie - jakie są przykładowe pytania na II etapie rozmowy rekrutacyjnej?
Pozdrawiam.
polynka
zibi 2014-06-23 17:03:09
Zależy na jakie stanowisko?
maja 2014-07-09 15:41:51
Konsultant w Dziale Wsparcia Użytkownika

Interesuje mnie jak wygląda ta praca?
Jak wyglądają zarobki :)
3
Giorgio 2014-08-09 22:57:45
Szukają ludzi chcących dostawać jałmużnę za pracę. Szukają desperatów chcących pracować za miskę ryżu. Przekonacie się podczas "spotkania" w/s tzw. pracy.
2
Ginter 2014-08-19 17:45:07
podpowiesz ile jest warta ta miska ryżu (mówię o podstawie), bo nie wiem czy wysyłac aplikacje na Sp. ds Sprzedaży dla klienta biznesowego
anonim 2014-08-21 19:24:33
aplikowałam, pani przez telefon zadała mi 3 pytania:dlaczego wysłałam aplikację, jaki jest mój okres wypowiedzenia i zarobki- powiedziałam że 4500 netto. Ta miska ryżu okazała się być dla nich za droga, bo już nie oddzwonili. Stanowisko wdrożeniowiec kadry i płace
2
Spartakus 2014-08-22 14:57:23
4500 netto to mają na parę osób :), (czytaj desperatów):). Jak ja podałem podobną kwotę to panienka rekrutująca mało z krzesła nie spadła. Taki mają klimat aby płacić ochłapy.
3
bipiripi 2014-08-24 10:40:50
Witam! Pracuję od 3 lat na stanowisku wdrożeniowca. Jeżeli działam na wysokich obrotach to moja pensja niewiele odbiega od wyżej wspomnianej kwoty. Żałosne jest kiedy ktoś nie przechodzi wybranego etapu rekrutacji, a tłumaczy to sobie tym, że firmy na niego stać. Ludzie zacznijcie od siebie, a potem szukajcie dookoła...
XYZ 2014-08-24 22:32:03
Żałosne jest to, że łżesz :).
3
Anonymous 2014-08-25 14:01:08
Nie zakładaj, że zgłaszają się tylko ludzie bez doświadczenia. Specjaliści nie pracują tylko i wyłącznie w tej firmie ale w innych firmach także a chodzą na rozmowy bo np: badają rynek albo najnormalniej w świecie chcą zmienić organizację. Uważam, że człowiek z doświadczeniem (udokumentowanym), spokojne przejdzie do innej firmy lub znajdzie organizację za większe pieniądze niż oferowane tutaj.
2
bro 2014-09-02 22:21:09
Jakie są płace w RAKS ?
plus 2014-10-08 07:20:04
Ludzie, padło konkretne pytanie. Ile można zarobić? Wy natomiast piszecie o wszystkim innym. Jeżeli tak wykonujecie swoją pracę to nie dziwię się że mało płacą...
1
neo 2015-01-21 00:40:30
Naprawdę nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć? Czekam już na odpowiedź trzy tygodnie. Może w ogóle teraz nie ma co liczyć na rekrutacje od Raks, a ja jak głupi pytam? Napiszcie prosze kiedy ostatnim razem kogoś tu przyjęli? Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi, jeśli oczywiście się takie pojawią.
1
A. 2015-02-14 00:06:10
Neo, handlowców wciąż przyjmują nowych, ponieważ jest ciśnienie, problem z planami i co rusz to ktoś odchodzi/kogoś zwalniają. Pieniądze ? Pracujesz 3 razy ciężej niż górnik za 3 razy niższą pensyjkę. Patrząc na ciśnienie związane z planami, wymogi ciągłego!!! dzwonienia i jeżdżenia na spotkania, kontrolę nawet naszego pierdnięcia w godzinach pracy przez kierowniczkę - nie polecam. Choć kilka lat życia poświęciłem firmie, to jednak drugi raz szybciej bym rozejrzał się za czymś innym. Jednak są też plusy jak umowa o pracę, przelew na czas i ... chyba tyle.
Podsumowując: są lepsze firmy (gdzie zarabia się znacznie lepiej, mniej się stresuje i jest się sobą a nie pustą marionetką do wyciśnięcia) ale na pewno też znajdą się gorsze. Twój wybór czy wolisz krewetki w cieście czy zwyczajną w gazecie.
1
A. 2015-02-14 00:14:27
Drogi kolego sympatyczny, niektórym tanie piwo do życie nie wystarczy :)
Qba 2015-02-15 22:43:41
Czy ktoś może podać jaki jest poziom zarobków na stanowisku konsultanta w dziale wsparcia użytkownika?
terens 2015-02-23 12:47:32
Nie polecam Wam tego miejsca. Sam pracuje tu od roku. Niestety nie mam wyboru.
Korporacyjne podejście i zero ulg, wyścig na całego. Awanse tylko przez znajomości.
1
rex 2015-02-24 22:46:07
warto pracować tam jako Regionalny koordynator ds. współpracy z partnerami?Właśnie znalazłem ogłoszenie w internecie, na jaką podstawę brutto można liczyć? prowizję też się dostaje?
pracownik 2015-02-25 22:40:50
Ciekawe który z kierowników w tej firmie dałby przeprowadzić rozmowy kwalifikacyjne szeregowemu pracownikowi...
Rozmowy są prowadzone przez pracownika HR i kierownika...
Nikt nie straszy rozwiązaniem umowy, bo zanim zdąży postraszyć taka osoba dostaje już wypowiedzenie, nie ważne czy miała w kolejnym okresie szanse na zrealizowanie zakładanego planu sprzedażowego.
Dla nikogo nie liczy się pełne zaangażowanie przez całe 8 godzin, ba to że ktoś siedzi po godzinach i pracuje zdalnie z domu, również nie jest zauważane, ponieważ wedle założeń - pracuje tyle ponieważ nie potrafi prawidłowo i efektywnie zaplanować swojej pracy.
A jeśli chodzi o awans... bywały przypadki awansu, dziwnym trafem żadna z tych osób już nie pracuje - zostały zwolnione.
Jedyna rzecz która trzyma w tej firmie to niesamowici ludzie którzy w niej pracują na stanowiskach szeregowych pracowników, jednak i ich jest już coraz mniej.
mak 2015-02-27 22:51:31
masakra, masakra, masakra, masakra!!!!!!!!! Pracowałem i uważam tą firmę za najbardziej nie trafione miejsce!!! (usunięte przez administratora)
Jedyne co powodowało uśmiech na twarzy każdego dnia to ludzie pracujący na szeregowych stanowiskach. Ale tak jak napisał pracownik jest ich co raz mniej....
1
stary pracownik 2015-03-02 15:59:39
Nie pchajcie się do tej firmy,szkoda czasu. "Mordor" to nic przy raksie.
3
anonim 2015-03-11 15:35:22
co do rekrutacji z grubsza opisalem jak to wyglada w RAKS.
Co do zarobkow: informuje ze jesli wydaje wam sie ze negocjacje wysokosci zarobkow - jak to zwykle na rozmowach w firmach wyglada - nie sa czyms zle, to informuje ze pomimo pozytywnego przejscia 3 etapow rekrutacji takie proby negocjacji koncza sie natychmiastowym zerwaniem rozmów.

Ocenę pozostawiam Wam dla Was samych..

anonimka 2015-03-11 16:51:23
Jej, czytam i dalej nic nie wiem o tej firmie. Wychodzi na to, że sami desperaci się tu wypowiadają - albo jest źle i nadal pracują (??) albo mają pretensję, że wynagrodzenie, które sami podali na rekrutacji jako oczekiwane jest za małe. Wychodzi na to, że ktoś, kto naprawdę chce się czegoś dowiedzieć o firmie i tak niczego się nie dowie... Potwierdza się niestety stara prawda, że wypowiadają się głównie niezadowoleni, szkoda.
Pracownik 2015-03-12 10:44:55
Pracuję w Raksie od 5 lat na stanowisku starszego specjalisty i jestem zadowolona, że właśnie tu. Od razu na wstępie powiem wszystkim zastanawiającym się czy aplikować - w Raksie pracujemy naprawdę, na 100%. Nie ma miejsca na tzw. leserkę. Potwierdzam więc powyższe opinie, że osoby lubiące odpocząć w pracy mogą sobie darować męczące etapy rekrutacji (potwierdzam, że też musiałam przebrnąć przez 3 etapy). Potwierdzam również, że pracują tu fajni ludzie ale może to zasługa starannej selekcji ;-)
Co niezwykłego jest w osobach z którymi pracuję? Chyba przede wszystkim to, że lubią swoją pracę, że chce im się pracować, że lubią innych ludzi i pracę z nimi - mam na myśli zarówno współpracę wewnątrz jak i pracę z klientem. Pewnie, że mamy tu powitania i pożegnania, czasami jest bardzo przykro się żegnać ale to normalne, że ludzie odchodzą, zwłaszcza kiedy są zdolni, ambitni i idą "dalej" w swojej karierze zawodowej. W Raksie jak w każdej innej firmie możliwości rozwoju i awansu są dostępne ale ktoś kto osiągnął już max. może po pewnym czasie szukać innych wyzwań - to przecież zrozumiałe.
Praca w godz.9-17, ogólnie nikt nie pracuje po godzinach ale czasami jakby się zdarzyło to ten czas jest oddany. Mi się zdarzyło, że zostałam kilka razy jak musiałam odpracować jakieś wcześniejsze wyjścia.
Zarobki - to pewnie najbardziej wszystkich interesuje...Nie znam zarobków w działach ale wiem, że oprócz wynagrodzenia zasadniczego są premie (prowizje) i jeśli handlowcy, wdrożeniowcy, serwisanci, obsługa klienta i wszyscy, którzy mają plany sprzedaży realizują je to otrzymują prowizje. Wbrew nielicznym opiniom, które się tu pojawiły to nie jest wynagrodzenie symboliczne a sytuacje realizacji planów w trakcie roku nie są przypadkiem (mamy co miesiąc prezentację wyników do wiadomości pracowników). Nie oczekujcie, że ktoś poda Wam konkretną kwotę ile zarabia - chyba nie myślicie, że pracownik po 5 latach z dużym doświadczeniem ma zarabiać tyle samo, co osoba w okresie próbnym, ucząca się firmy i pracy w firmie?
Każdy ma prawo do swojej opinii o pracodawcy - moja jest pozytywna i polecam pracę w Raksie. Myślę, że gdyby ludzie nie byli zajęci tak bardzo swoją pracą jak są to pojawiłyby się w tym miejscu dziesiątki fajnych opinii.
1
Też pracownik 2015-03-12 13:26:08
"Nie ma miejsca na tzw. leserkę". Widzę, że pisząc takie elaboraty, niezbyt zajęta jesteś swoją pracą. Po 5-ciu latach pracy to zrozumiałe... Weź się lepiej za robotę i nie filozofuj.
8
Znajomy królika 2015-03-23 18:15:00
Widzę, że i tobie się w pracy nudzi. W godzinach pracy się pracuje a nie udaje, że pracuje, siedząc w necie i wypisując te bzdury. Weź się lepiej za robotę.
Łosoś 2015-03-24 20:10:52
Witam! Jestem nadal pracownikiem (już 3 rok) i powiem krótko wspaniała szkoła życia zawodowego. Polecam wszystkim, którzy zaczynają swoją karierę i chcą trafić do profesjonalnej firmy, w której będą mogli się rozwijać i uczyć. Z roku na rok osiągam tutaj coraz więcej i jest mi to uczciwie wynagradzane. Przewijają się przez naszą firmę nowi pracownicy i część z nich to typowi leserzy, którzy uważają, że wszystko się im należy z automatu. Takie roszczeniowe maślaki szybko wypadają za burtę. I dobrze.
Begonia 2015-03-26 23:12:44
Cześć. To najlepszy pracodawca a komu sie nie podoba to droga wolna! Pracuje kilka lat a to już coś znaczy i powiem wam, ze rozwinełam się bardzo,wciąż czegoś uczom, nagradzajo ale i karzo chyba jak wszendzie. Płaco dobrze a nawet z górko bywa, traktujo nieźle no i ważne że fajna ekipa tam robi. Wszyscy sie mocno przyjaźnio ze mno i to jest przyjemne. Polecam
jason 2015-04-05 16:42:42
a jesli chodzi o stanowsiko Konsultant w Dziale Wsparcia Użytkownika,czy jest ono związane z jakąkolwiek sprzedażą przez telefon(wciskaniem klientom róznych ofert) obudowaną odpo.planem sprzedażowym ??czy tak jak w ogłoszeniu ze ...
-telefoniczne i mailowe wsparcie klientów w bieżącej pracy z programami Raks
-konsultacje dla klientów w zakresie rozwiązań oferowanych przez firmę
-aktywną współpracę z innymi działami firmy
z góry dzięki za opd.
2
aaa 2015-04-14 16:20:06
pomyłki, opóźnienia to w RAKS rzecz normalna, wystarczy zobaczyć jak dużo aktualizacji jest wypuszczane (klienci też coś na ten temat mogą powiedzieć). Przełożeni ... mhhh ... dużo można pisać - wydaje mi się, że nie mają zbyt dużo do powiedzenia i są sterowani z góry. Dodatkowo w RAKS jest bardzo duża rotacja. Cały czas ktoś składa wypowiedzenie. Największym plusem RAKS są szeregowi pracownicy (są otwarci, chętni do pomocy i sympatyczni). Pensja jest zawsze na czas - czy duża, czy mała - pozostawiam do własnej oceny. Osoby które odchodzą cieszą się z doświadczenia, które zdobyli, ale co ważniejsze cieszą się że już mają ten etap za sobą.
aaa 2015-04-15 20:40:11
Praktycznie wszystkie stanowiska w raks mają plany sprzedażowe.
były 2015-04-27 14:26:38
Odradzam, odradzam, odradzam, no chyba, że masz lightowe podejście do korumpowania/ motywowania klientów....
1
Sarenka 2015-06-10 21:39:18
Pracuję już prawie rok i jestem bardzo zadowolony. Prezesi super. Wymagają, ale też potrafią pomóc i nagrodzić. Firma szanuje pracowników i nie podchodzi do nich przedmiotowo.
Angelo 2016-05-05 15:18:37
@Robert Witam, Co oznacza, że "warunki takie, jak oferowali zawsze"?:) Czy wiesz może coś np. o warunkach finansowych?;)
Z góry dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam.
frey-dom 2016-06-21 01:05:27
Nie nie nie, nie idźcie tam pracować. Psychicznie się można wykończyć. Firma ma gdzieś swoich pracowników i interesuje ich tylko sprzedaż. Małe wsparcie ze strony przełożonych, szkolenie które nie przygotowuje do pracy (i sama osoba szkoląca to przyznaje...). Trudne warunki pracy i zero taryfy ulgowej.
1
kamel 2016-06-21 08:49:00
Widziałem ogłoszenie na praktyki w dziele wsparcia użytkownika to i trochę inny obraz się z tego wyłania @frey-dom, rzadko która firma daje możliwość zatrudnienia później na umowie o pracę a poza tym to jest prestiż, przecież bardzo dużo firm ma ich oprogramowania
Zostaw swoją opinię o Raks Sp zoo - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raks Sp zoo