brak logo

TopRonic

Gdańsk

Opinie o TopRonic

Kris 2010-07-10 00:31:33
Wy jesteście śmieszni!!!! [usunięte przez moderatora].tyle o tej firmie mozna napisać. Nie ściemniajcie ludziom że płacicie za szkolenia bo to [usunięte przez moderatora].. prawda! Umowa zlecenie 1000pln samochód 1000 złotych wychodzi na to że pracuje sie za darmo!!!!!!!! ostrzegam wszystkich przed tymi [usunięte przez moderatora]!!!!
jeśli chcesz odejść z pracy to nie wypłacaja pieniedzy nie zwracaja za faktury. totalny wyzysk!!! praca od 8.00 do 22.00 za 1200 tylko naiwny dałby sie skusić Wmawiaja gosciom że prazent jest za 400 pln na targu jest za 30 złotych. Traktują jak psa. Odradzam współprace z topronik topmoravia itd ponadto wymagaja żeby codziennie robić kredyty i wprowadzać umowy do systemu, a jesli ktos nie zakupi własnego internetu to ma czerwona kartke za brak wykonanej pracy (o tym w umowie nie ma mowy) nie udostepniają narzedzi pracy takich jak samochód do przeworzenia walizek dla gości, internetu do wprowadzenia umów . karzdy pracujac w firmi musi to robić na własny kosz bo podobno to nie jest niezbedne do wykonania pracy. [usunięte przez moderatora] i tyle
aaa 2010-07-22 23:50:14
zapomniałem dodac to 140 pracowników to telemarketerki bo handlowców zaledwie 20:)
anonim 2010-07-27 13:04:16
tak to prawda jedna wielka sciema i [usunięte przez moderatora]pracownika oszustwo samochody to graty i najlepiej jezdzic wlasnym i niech dzial prawny nie klamnie na forum ze za szkolenia placiicie
Pani J 2010-07-28 11:59:45
Dokładnie o samochód trzeba wrecz błagać, jesli Ci się poszczęści dostaniesz może coś z wypożyczalni to w najlepszym wypadku i tylko na 2mc potem musisz płacić od 700 do 1000pln za każdy miesiąc. A jeśli masz pecha dostaniesz jakiegoś lanosa lub leganze w dodatku który nie przechodzi przeglądu i wszystko w nim nie działa. po 3mc również za grata musisz płacić!!!! Dużo obiecuja i tyle ponad to masz obowiązek po 3mc przejść na działalność gospodarczą innego wyboru nie masz. Z tym płaceniem za szkolenie to totalna lipa pracujesz dla nich ponad miesiąc za free. Starym pracownikom zabraniają rozmawiać z osobami szkolącymi się żeby przypadkiem im nie powiedzieć jak jest naprawdę. A według nich samochód to nie jest narzedzie pracy moje pytanie jest takie skoro nie jest to narzędzie pracy to czym mamy wozić te lipne nagrody dla gości??? odradzam na nieszczęście pacująca J
timmy 2010-07-29 13:40:43
Dzięki za opinie bo jutro miałem iść na spotkanie w sprawie pracy. Ale w takim wypadku odpuszczam sobie. Jeszcze raz wielkie dzięki
anonim 2010-07-30 15:43:31
tak to prawda oni tylko obiecuja a po 3 miesiacach wychodzi szydlo z worka nie dajcie sie nabrac na ich obiecywanki lepiej poszukajcie pracy w innych firmach ktore slowa dotzrzymuja
albin 2010-08-17 12:39:35
UWAGA -lepiej zastanówcie się kilka razy zanim zaczniecie współpracę z tą firmą-.dział prawny jak tu ładnie pisze ,że wszystko jest cudownie.To niech lepiej się wypowie o handlowcach którzy byli na działalności, bo pewnym czasie zrobią wszystko aby wypchnąc dymanego pracownika na taką formę zatrudnienia, musieli dokładać z własnej kieszeni tysiace złotych na koszty które wynikły w czasie trwania umowy.
anonim 2010-08-24 14:15:53
tak to prawda o samochod blagac i prosic NIE POLECAM
do dzialu prawnego 2010-08-27 14:52:50
i co taka cisza wiecie ze to prawda klopoty z samochodem, nieplatne szkolenia i przejscie na wlasna dzialalnosc
M 2010-10-29 14:43:11
Hehe, coz mozna by pozytywnego powiedziec o tej firmie? i tutaj jest problem... nie ma pozytywow od samego poczatku wymagania - nauczyc sie ponad 10 stron tekstu - pozniej wyjazd do lodzi na szkolenie- pozniej w teren - pozniej zaczynasz pracowac na 3miesiecznej umowie ktora moga wypowiedziec w kazdej chwili - mi podeslali wypowiedzenie kurierem (zenada) - nikt z zarzadu tej firmu nie interesuje sie pracownikiem - mydla oczy wielkimi zarobkami :) praca dla frajerow i tyle - a no i najlepsze po piatkowej prezentacji pobudka w sobote uzupelnianie papierow i zapierdalac na poczte wyslac tym [usunięte przez moderatora]dokumenty - z autem lipa (jak sie auto firmowe zepsuje , przypomne ze 500zl mniej otrzymujecie za to ze daja wam auto, to maja cie gdzies masz zalatwic sobie inny transport) - FARSA - naprawde nie polecam przez tych dziadow stracilem mieisac na nauke i szkolenie i na koniec wywalili z roboty.
M 2010-10-29 14:43:19
Hehe, coz mozna by pozytywnego powiedziec o tej firmie? i tutaj jest problem... nie ma pozytywow od samego poczatku wymagania - nauczyc sie ponad 10 stron tekstu - pozniej wyjazd do lodzi na szkolenie- pozniej w teren - pozniej zaczynasz pracowac na 3miesiecznej umowie ktora moga wypowiedziec w kazdej chwili - mi podeslali wypowiedzenie kurierem (zenada) - nikt z zarzadu tej firmu nie interesuje sie pracownikiem - mydla oczy wielkimi zarobkami :) praca dla frajerow i tyle - a no i najlepsze po piatkowej prezentacji pobudka w sobote uzupelnianie papierow i [usunięte przez moderatora]na poczte wyslac tym [usunięte przez moderatora]dokumenty - z autem lipa (jak sie auto firmowe zepsuje , przypomne ze 500zl mniej otrzymujecie za to ze daja wam auto, to maja cie gdzies masz zalatwic sobie inny transport) - FARSA - naprawde nie polecam przez tych dziadow stracilem mieisac na nauke i szkolenie i na koniec wywalili z roboty.
Ksumimoto 2010-10-29 15:55:28
Piszesz że wywalili Cię... Hmmm. Ciekawe dlaczego? Dobrym handlowcem to pewnie nie byłeś skoro tak się stało. Słowa i sposób w jaki piszesz oznaczają że Cię ten fakt zdenerwował.. czyli idąc dalej fajnie Ci było, no bo jeśli to faktycznie taka zła firma, to tym że Cię wywalili pomogli Ci, a to oznacza że powinieneś się cieszyć i być wdzięcznym. No ale to z treści nie wynika.... a może to nie była praca dla Ciebie, a może Jesteś po prostu leniem - wiesz jak tak w przysłowiu "dużo ryczy mało mleka daje" i dopóki tego nie zrozumiesz będziesz pisał takie maile, które się kupy nie trzymają. Powodzenia.
m4st3r 2010-10-29 17:15:18
Dzięki wszystkim za opinie, pracowałem już w tego typu firmach typu Eden i Kaja, dobrze wiedzieć bo we wtorek miałem iść na spotkanie. Dzięki wszystkim jeszcze raz :)
Nitro 2010-11-02 09:10:29
Ja też dziękuję wszystkim za opinie. Też jestem zaproszony na spotkanie i staram się jak najwięcej dowiedzieć o tej firmie. Zdecydowałem się jednak iść na to spotkanie, naprawdę potrzebuję kasy ? wolę sprawdzić osobiście, a to dlatego, że czytałem gdzieś że 80 % wpisów w internecie piszą frustraci. Hmm? ja też piszę ? może też do tej grupy należę ?. Napiszę potem jak to wygląda.
anonim 2010-11-02 13:50:36
PRZESTRZEGAM wszystkim przed tym pracowdawcą, ogromny bałagan i niekompetencja. Zatrudniają ludzi TYLKO po to, aby skorzystać, wręcz ukraść know-how, który przynosisz ze sobą...
Po osiągnięciu celu rozwiązanie umowy bez podania przyczyny, żenujące i cyniczne wyławianie z rynku specjalistów, wobec których plany rozwiązania umowy są już przygotowane w momencie zatrudnienia. Nie dotrzymują ustaleń i obietnic złożonych podczas procesu rekrutacji
niunia 2010-11-04 11:09:35
Jak tak czytam wypowiedzi niektórych osób to mi smutno i...wstyd. Jeżeli ktoś bez wykształcenia (sądząc po błędach ortograficznych i słownictwie jakim się posługuje), bez ambicji i zapału do pracy chciałby zarabiać 5000zł, to może powinien zmienić kraj, albo....planetę.
Znam kilka osób pracujących w tej firmie. Wiem, że dużo wymagają, ale też wywiązują się ze wszystkiego. Pieniądze są zawsze na czas, nikt nikogo nie zmusza do założenia działalności gospodarczej i mają fachową opiekę menegerską.
Polak to zawsze potrafi marudzić z pracy, no chyba że pracuje u Niemca lub Norwega (z daleka od rodziny, za połowę tego co rodowity Niemiec, no i bez ubezpieczenia).
Osobom, które wybierają się na rozmowę w sprawie pracy w firmie TopRonic proponuję, żeby używali własnego rozumu, a nie polegali na opiniach osób, które nie mogą sobie w życiu poradzić. Pozdrawiam
Ksumimoto 2010-11-04 11:30:42
Drogi "anonimie". Jest takie przysłowie "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma", tzn. jest bardzo liczna grupa osób w naszym kraju, które są zwykle ze wszystkiego niezadowolone i narzekają lub krytykują. Tak - właśnie tym my Polacy się charakteryzujemy. Zresztą wystarczy poczytać jakikolwiek portal internetowy - same wypadki, tragedie, krytyka, klęski. Jakby ktoś na tej podstawie chciał się dowiedzieć w jakim świecie żyjemy, to by się pewnie "powiesił".
Ale nie o to chciałem Cię spytać. Jestem zainteresowany Twoim know how. Może to coś fajnego i zarobisz na tym? tego jeszcze nie wiem. Z tego co piszesz mogę tylko wywnioskować że masz dyplom z narzekania.
Nitro 2010-11-09 13:54:09
Byłem na spotkaniu i ..... zdecydowałem się - podpisałem umowę szkoleniową, która w dodatku jest płatna. Albo coś się zmieniło, albo ktoś pisze nieprawdę. Moje życie - moje ryzyko, dla mnie to wyzwanie i wierzę w siebie, nie jestem cienki jak [usunięte przez moderatora]węża. Czy mam talent do sprzedaży - tego nie wiem, ale wiem że dam z siebie wszystko, bo i tak nie mam alternatywy. Albo będę zarabiał dużo, albo zrezygnuję. Będę informował nadal. Pozdrawiam
m 2010-11-13 13:19:04
Wszystkie osoby które myślą ,że zarobią w tej firmie jakieś wysokie kwoty to są w błędzie .Firma ta jest specjalistą w [usunięte przez moderatora]ludzi a metody manipulacji człowiekiem doprowadzili do perfekcji.
L 2010-11-16 14:02:57
Masz rację "m". Ja w tej firmie oprócz myślenia ciężko pracuję - i dużo zarabiam :-), nie myślę o pracy za granicą itd. Nie powiem - nie jest łatwo, tzn jest łatwiej jak się lubi taką pracę - a ja lubię. Pozdrawiam
anonim 2010-11-17 14:05:26
po 1 w tej pracy się nie mysli tylko sie wciska za wszelką cene bo ty jestes od (usunięte przez administratora) na kierownictwo
L 2010-11-18 11:25:08
To ty kolego minąłeś się z powołaniem - powinieneś przy deptaniu kapusty pracować - nie trzeba myśleć, a kapustę trzeba wciskać głębiej. Zarabiam dobrą kasę – a że przy okazji zarabiają inni to normalne bo w końcu po to prowadzi się działalność. Lubię pracę z ludźmi I MYŚLĘ PRZY TYM. Pozdrawiam
anonim 2010-11-24 01:18:20
m - 2010-11-13 13:19:04Wszystkie osoby które myślą ,że zarobią w tej firmie jakieś wysokie kwoty to są w błędzie .Firma ta jest specjalistą w wyzysku ludzi a metody manipulacji człowiekiem doprowadzili do perfekcji.( usunięte przez administratora ) my chyba się znamy :D
arczi 2010-11-26 16:51:43
no i jak się układa w pracy NITRO? jestem ciekawy jak Ci idzie i czy masz już jakieś osiągnięcia. Napisz coś na ten temat.
anonim 2010-11-29 18:59:01
przy najblizszej okazji ODCHODZE
Nitro 2010-12-01 13:19:39
Jestem zadowolony. Atmosfera i ludzie w firmie są OK, w większości młodzi ludzie. Taka forma aktywności zawodowej mi odpowiada.
L 2010-12-01 13:22:55
Anonim, znów odchodzisz z następnej firmy? znów Ci coś nie wyszło? Kurde to ty masz bracie pecha, albo jakiś leser jesteś.
anonim 2010-12-02 23:54:22
a co mialo wyjsc nie dotzrymanie warunkow z rozmowy wstepnej przejscie na wlasna dzialanosc ciagle problemy z samochodem to jest normalne i dosc mam oklamywania klientow zeby zarobic
V 2010-12-10 14:20:58
Witaj anonim, podaje mojego maila, bo jestem zaproszony na rozmowę do nich, więc chciałbym coś więcej wiedzieć. Wyślij swojego maila a najlepiej komórę, to zadzwonię i pogadamy, z góry dzięki. ( usunięte przez administratora )
Bartosz 2010-12-13 11:36:35
takiego zaklamania w zadnej firmie nie widzialem problemy z wyplata i ciagle klopoty z samochodem sluzbowym nikomu nie polecam
OSZUKANY 2011-01-07 17:16:40
Pracowałem w tej nieuczciwej firmie i OSTRZEGAM w żadnym przypadku w niej nie pracujcie TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA KLIENTÓW I PRACOWNIKÓW
asz293 2011-01-13 16:54:29
Jeśli szukacie dobrze płatnej pracy w sprzedaży bezpośredniej zapraszam. Mała firma ale solidna i dbająca o kieszeń pracownika. To nie ściema sama przez 5 lat byłam PH i wiem jaka to harówka. Również zostałam nieźle oskubana przez 1 z takich firm i nie chcę aby kogoś to spotkało bo wiem jak to boli. Chętnych zapraszam. CV oraz list motywacyjny przesyłajcie na adres ( usunięte przez administratora ) Obecnie poszukuję osób na teren dolnośląski.
anonim 2011-01-17 18:10:37
mam propozycje pracy na stanowisku managera regionu

czym on sie dokladniej zajmuje jaki hajs no i reszta???
anonim 2011-01-20 14:54:00
hahhaa to ich 1 trick jestes normalnym przedstawicielem wciskasz gernki ludziom na prezentacjach tylko nazywaja cie managerem robisz czarna robote jak inni dopiero pozniej nad toba jest manager okregu
Bartosz 2011-01-22 15:58:31
manager regionu zajmuje sie sprzedarza ( usunięte przez administratora ) arnkow u klientow w domu
on 2011-05-30 15:11:24
ludzie wszystkie opowieści na temat zarobków można wsadzić ....NIE BĄDŹCIE NAIWNI ...NAWET JUŻ LUDZIE KTÓRZY BYLI NAJLEPSI ODESZLI Z TEJ FIRMY.WYZYSK I JUZ
fdffg 2011-11-30 15:57:17
powiem wszystkim ,mistrzostwo w wyzysku ludzi
WIELKA ŚCIEMA 2012-01-09 23:56:00
Dobra rada!!!!!!!!!!!!!!!!!Nigdy nie podejmujcie pracy w tej firmie!!!! Jedno Wielkie OSZUSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mateusz 2012-05-25 14:15:06
Ty na pewno pracowałeś w tej firmie? Ja pracuję już rok czasu i nie zawiodłem się pod żadnym względem. To co mi obiecano to otrzymałem. Widać że wyleciałeś już na początku szkolenia bo nawet nie znasz zasad jakie panują w firmie. Po pierwsze to nie akwizycja tylko praca prezentera handlowego (super sprawa). Praca w ekskluzywnych lokalach z ludźmi zapraszanymi przez telemarketing. Nie ma obowiązku pracy na umowie agencyjnej ani po trzech miesiącach, ani po dziesięciu. Wypłata zawsze w terminie i zgodna z umową. Miesięczne wynagrodzenie dobrego prezentera jest większe niż Ty zdołałeś zarobić przez ostatni rok. Bo cóż można zarobić siedząc u mamusi na garnuszku i wypisując bzdury na forach? Proponuję otrząsnąć się z kompleksów i zająć dorosłym życie. Wracając do charakteru pracy to oczywiście każdy handlowiec oprócz auta firmowego otrzymuje także laptop.
Co więcej są też duże perspektywy rozwoju pionowego poprzez awanse na stanowiska Rekrutora, Coacha czy np Managera Regionalnego. Wystarczy mieć chęć do pracy i trzeźwe spojrzenie na świat. A nie spojrzenie rozwydrzonego gimnazjalisty któremu na czole wyskoczył kolejny pryszcz. Pomyśl człowieku nim coś napiszesz. Pozdrawiam wszystkich pracowników firmy

Mateusz
Były pracownik 2012-08-27 10:51:07
W TOPRONIC można zarobić dobrą kasę, ale...
Sprzedajesz aluminiowe ( silumin to stop aluminium z krzemem ) garnki pokryte Teflonem ( to ta mityczna warstwa antyadhezyjna ), które po maximum 2 latach tracą wszelkie właściwości antyadhezyjne. Do tego zaprojektowany przed 20 laty malakser z jednym pokrętłem jako super nowoczesny wielofunkcyjny robot kuchenny. Rzeczywista wartość towaru sięga 20% ceny sprzedaży, do Ciebie trafia do 25% ( w zależności od wielkości sprzedaży ).

Brzmi pięknie? To teraz od tych 25% odejmij sobie koszty:
- paliwa
- artykułów spożywczych na prezentacje
- wynajmu sali na prezentacje
- Twojej kwatery, wyżywienia ( prezentacje mogą odbywać się nawet kilkaset kilometrów od Twojego miejsca zamieszkania )

Po podliczeniu kosztów okazuje się, że sięgają często 10 000 PLN miesięcznie
Żeby na nie zarobić, musisz sprzedać tych garnków za ponad 40 000, ale wtedy wpadasz w niższe widełki ( nie 25 a np. 20% ) i to jeszcze za mało, więc żeby na koszty rzeczywiście zarobić, musisz mieć obrót za min. 50 000. I co ważne, obrót ZREALIZOWANY, a klienci są coraz bardziej świadomi swoich praw, więc tzw. zwroty sięgają od 20% do nawet 50% w skrajnych przypadkach. Czyli sprzedaż deklarowaną przez klientów ( podpisane umowy ) musisz mieć na około 70 000 - 80 000.
Dodaj do tego mały fakt - Twoimi klientami nie są milionerzy ( przynajmniej nie najczęściej :P ) i żeby nie wyjść na minus i nie dopłacać do interesu, sprzedajesz te garnki starym, często schorowanym ludziom wpędzając ich w kredyty.

Podsumowując - da się zarobić nawet ponad 10 000, ale żeby to osiągnąć musisz mieć dobre miasto, świetne telemarketerki, zupełny brak jakichkolwiek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ulców moralnych.

Niestety, tylko na trzecią z tych rzeczy masz realny wpływ i o ile znam osoby które tyle czasem wyciągają, to znam też o wiele więcej osób które odchodziły z firmy z kilkudziesięciotysięcznym długiem...
handlowiec 2012-09-12 18:17:39
Ja również pracuje w tej firmie i jeżeli podpisałeś umowę to jak mówi prawo pracy masz 2-4 tygdoniowy okres wypowiedzenia i tu również, a jeżeli nie umiesz napisać wypowiedzenia jesteś idiotą! Za szkolenie też mi zapłacili, pierwszy raz się w ogóle z tym spotkałem. I to chyba firmy wam się mylą, bo ja pracuje tu rok i nikt mi nie kazał przechodzić na działalność, choć się zastanawiam, bo szkoda mi tyle podatku odprowadzać przy takich zarobkach.
salsa 2012-10-17 22:22:49
Być moze teraz są inne zasady. Ja tam pracowałam 2 lata temu, sama zwiałam jak tylko znalazłam okazję. Okres pracy w tej firmie moge nazwać koszmarem. Na poczatku 3mc oki glaszcza Cię obiecują, w rzeczywistości to wyglądało właśnie tak: o auto po 3 mc było trzeba błagać, ale jak nie bylo prywatnego to dawali jakiegoś dziada za którego musiałeś płacic prawie 1000pln miesięcznie. Mi przypadł lanos:P do działlnosci zmuszali, długi czas się od niej wykręcałam, na szczęście w pore znalazłam coś normalnego, bo w innym wypadku byłabym zadłużona jak większość osób tam pracujących. Te naczynia to prawdziwa tandeta mi po roku czasu zlazła cała powłoka z niezniszczalnej patelni:P:P jak ktoś chce mieć te naczynia niech idzie do pepko lum tesko i kupi garnek za 60zł a nie za 1500. jakość ta sama:) patelnie i garnek który używa sie podczas prezentacji musisz czesto wymieniac ze wzgledu na to że teflon sie rysuje i brązowieje. koszt wymiany jednego naczynia to 300zł z twojego portwela... Firma kszak a raczej sekta
jarek 2013-03-07 09:42:51
pracowalem tam....BARDZO BARDZO NIE POLECAM!!!!!!!!
za szkolenie placa 750 pl a pozniej to juz jest tylko gorzej...robia ewidentnie ludzi w ch....ja ....ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!he he malojca pogonili a taki był (usunięte przez administratora)
miki 2013-03-11 18:40:07
Właśnie napisałem wypowiedzenie. Po 2 latach. Podstawowe powody to nieuczciwe rozliczanie przy prowizji, praktycznie co miesiąc, i dokładanie z własnej kieszeni do pełnego etatu, czego doświadczyła moja żona pracująca tam jako tele. W momencie podpisywania umowy nie ma mowy o tym, że częćś premii będzie potrącana na to, by pracownik miał na papierze pełen etat. Po dwóch miesiącach dowiadujesz się drogą ustną od dyrekcji, że owo potrącanie odbywa się na podstawie "dżentelmeńskiej" umowy. Nie polecam, choć w obecnych czasach tak ciężko o pracę - z tym, że to nie jest praca, to jest wyzysk i zamaskowane oszustwo.
Ariel 2013-05-12 16:31:23
Witam,

Pracowałem w Topronicu 2 lata, panuje tam świetna atmosfera zrozumienia i empatii, była to moja pierwsza praca zaraz po ukończeniu studiów, moja pierwsza wypłata wyniosła 9 tyś zł na miesiąc na czysto, po odliczeniu wszystkich kosztów, potem było coraz lepiej ,po 6 miesiącach przeszedłem na działalność gospodarczą i wtedy dopiero zacząłem zarabiać duże pieniądze ok 13-14 tyś zł miesięcznie na czysto. To najlepsza firma na jaką mogłem trafić i to pod każdym względem!! Wszystko co obiecują realizują w 100%, wypłaty zawsze na czas, żadnego spóźnienia. Polecam wszystkim, wiem co piszę z własnego doświadczenia! Nigdy na nikim w Topronicu się nie zawiodłem! pełen szacunek i zaufanie do pracownika.
WIKTORIA 2013-12-12 21:28:30
Mam mały RONIK od 20 lat jest niezastąpiony Wychowałam na nim 2 dzieci Kocham Ga bo bardzo mi ułatwił życie Wiktoria z Wrocławia Marzę o większym
abc 2014-01-11 17:55:19
Zgadzam sie z Arielem który zresztą dalej pracuje w Ronicu.
Wypłaty na czas, jeśli jest się dobry to 8-10k jako prezenter to nie problem.

Kot 2015-01-29 01:30:49
Przyznam szczerze, że nie wiem na podstawie czego ktoś dokonał takich wyliczeń, ale nie te pieniądze nie wydają się mieć zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością. O ile zgodzę się, że firma jest w stanie zapewnić i zainwestować w rozwój pracownika, to nie mam przekonania czy można rzeczywiście u nich zarobić porządne pieniądze.
piskorz 2015-03-31 17:44:12
Wszyscy tutaj mówią o "dobrych pieniądzach" , "sporym zarobku" i tak dalej. Ale przecież te pojęcia są naprawde bardzo umowe, bo dla każdego "dużo" to będzie znaczło coś innego. Może ktoś podzieliby się jakimiś konkretami o samej firmie top ronic z gdańska a chociaż o profilu jej działalności bo niestety internet prawie milczy
fiksi 2016-05-19 21:47:47
No rzadko kiedy ludzie mówią otwarcie o tym ile zarabiają @kiszka. Ale takich rzeczy można się dowiedzieć na rozmowie przecież.
Zostaw swoją opinię o TopRonic - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TopRonic