Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o WG Call Center

Pracowałeś w firmie WG Call Center i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
master - 2012-01-11 20:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy opowiadacie głupoty!!! Pracuję w WG Call Center od połowy lipca. Praca jest super. Atmosfera mega luźna. Zarobki bardzo dobre. Robiąc 3 zamówienia dziennie można mieć ok. 2000 wypłaty. Nikt nikogo nie wyzywa. Nikt nikogo nie zwalnia, gdy komuś spadnie wynik sprzedażowy. Często prace kończy się już w czwartek, a piątek wtedy też jest opłacony. Wypłaty są na czas. A, żeby Wam udowodnić, że jest naprawdę fajnie to napiszę, że w grudniu pracę skończyłem 16 grudnia, a otrzymałem ponad 2000 wypłaty.
A co do naciąganie starszych biednych ludzi to weźcie nie róbcie jaj. Przecież każda firma te 200 zł może sobie w całości odciągnąć od podatku dochodowego.
zdjecie uzytkownika
1111 - 2012-03-02 18:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie dzisiaj zadzwonili do mnie z tej firmy, i w poniedziałek mam tam iść na rozmowę kwalifikacyjną. I tak postanawiając sobie sprawdzić cokolwiek o tej pracy trafiłam na to forum. Teraz czytając te wszystkie komentarze aż mi się odechciewa i chyba zrezygnuję. Nie mam doświadczenia w pracy w żadnym call center i jak tu ktoś napisał, że rzeruja na młodych po niedawno ukończonej szkole to już w ogóle straciłam nadzieje bo na pewno bym się zgodziła, gdyż już od kilku miesięcy szukam jakiejś fajnej, dobrze płatnej pracy ale z tego co tu widzę to 900zł czy nawet mniej, mnie nie zadowala wogóle :/ Czy naprawdę jest tam aż tak źle???
zdjecie uzytkownika
rudeboy - 2012-03-13 13:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem dokładnie w takiej sytuacji jak przedmówca... jakieś nowsze opinie na temat tej firmy?
zdjecie uzytkownika
acbd - 2012-04-05 22:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam obecnie pracuje od kilki miesiecy, atmosfera jest bardzo dobra, jest napiecie na target zeby wyrobic-ale szczerze gdzie dzisiaj nie ma presji zeby wyrobic plan sprzedazowy??? zarobki bardzo dobre, a strony wg maja coraz wyzsze pozycjonowanie dzieki czemu tych ludzi sie juz nie oszukuje..
zdjecie uzytkownika
NuNu - 2012-06-26 18:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie juz dość długo i cały czas wynagrodzenie trzyma się na poziomie 2-2,5 tys więc jak widać idzie tylko coś za coś tak??? Nikt Wam nie da 2 tys ot tak sobie trzeba się wykazać a naprawde potrafią docenić człowieka.
A to że kierwoniczki naciskają no co od nich też wymagają więc nie ma się co dziwić....a z drugiej strony teraz wszędzie wymagają więc nie rozumiem dlaczego tak negatywnie się wypowiadacie....ktoś kto pracuje tydzien lub dwa nie ma pojęcia jak tam może być fajnie ;-)))
zdjecie uzytkownika
lejdis76 - 2012-07-10 17:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się!!!motywacji nie ma wogóle,mimo,ze jest sie na szkoleniu i sprzedaż wizytówki to nic za to nie masz!!!jedna wielka ściema!!!atmosfera tagedia!!!!niby mówia,ze można zarobić od 3 do 6 tysiecy zlotych chore!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Gość - 2012-07-16 11:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do lejdis76: Pieniądze same do Ciebie nie przyjdą i nie zapukają do drzwi.
zdjecie uzytkownika
telemarketerka - 2012-07-25 23:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda że te wymądrzające się osoby nie potrafią się podpisać imieniem i nazwiskiem , a tak wogóle niech pokażą firmę która nie żeruje na drugich i jest mega uczciwa do pracowników i klientów. Osoby które się wypowiadają negatywnie to prawdopodobnie jeszcze nigdy nie przepracowały w żadnej firmiewięcej jak tydzień ,,,,,,no i jak taka osoba może coś powiedzieć....
zdjecie uzytkownika
MONIA!!! - 2012-08-28 20:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BYLAM DZIS W CALL CENTER SPRZEDALAM WIZYTÓWKI.PRACOWALAM WCZESNIEJ W CALL CENTER WIEC WIEM NA CZYM RZECZ POLEGA.OGOLNIE WG NARAZIE NA POZYTYW .POZNIEJ ZOBACZYMY
zdjecie uzytkownika
Misza - 2012-08-30 13:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Panią ,czytałem wlasnie na forum Pani wypowiedz.Jesli Pani ,jest zgodna ze swoim sumieniem pracując w taki sposób to zyczeę powodzenia...Jesli natomiast chciała ,by Pani nawiązac współpracę z solidną i rzetelną firmą[usunięte przez administratora]
zdjecie uzytkownika
;P - 2012-10-12 18:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, w firmie WG Call Center pracuję juz prawie rok i nie zgadzam sie z tymi opiniami. Uważam, że praca w tej firmie nie jest zła. Spokojnie wyciagam 3-4 tys. na miesiąc, a takie pieniądze nie chodzą po ulicy. Ludzie pomyślcie co piszecie, to jest praca jak każda inna.
zdjecie uzytkownika
k - 2012-10-30 08:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie atmosfera w pracy dobra gorzej z samą pracą, do tego wynagrodzenie śmieszne
zdjecie uzytkownika
Mundek - 2013-01-03 11:53:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ta firma nadal istnieje? Pracowałem tam jakiś czas temu i z tego, co pamiętam, to średnio pod dwa tysiące można początkowo wyciągnąć. Potem to albo trzeba sumienie wyłączyć i mieć nieźle gadane, albo przestać tam pracować. Na dłuższą metę się nie da.
Wzorem pracodawcy to oni nie są, ale wypłaty były na czas i rozliczenie ze skarbówką też bez problemu.
W zasadzie wszystko byłoby ok, gdyby tylko ich produkty były lepszej jakości, bo tak to tylko zwykłe naciągactwo.
zdjecie uzytkownika
ziuta - 2013-02-17 18:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tam pracowałam i z żalem stwierdzam (nie obrażając nikogo), że osoba z kręgosłupem moralnym, powinna omijać te firme...
zdjecie uzytkownika
zapracowana - 2013-07-05 20:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, przeczytałam wyżej, że wynagrodzenie w WG śmieszne. a jaka kwota was bawi, że tak powiem? ile na rękę można zarobić?
zdjecie uzytkownika
maaamii - 2013-07-11 19:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podstawa 900 zł / miesiąc + prowizja od sprzedanego produktu. początkowo ok. 1200-1400 zł/ mies. pracujesz= zarabiasz
Dużo osób po pierwszym dniu rezygnuje, bo nie wytrzymują. Praca dość stresująca(klienci nie zawsze mili i kulturalni), trzy przerwy po 10 min w ciągu dnia. Bardzo miła atmosfera, jednak trzeba samemu spróbować.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-01 14:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy to jest klasyczne w call center wciskanie na siłę klientowi produktu, którego on nie chce i nie potrzebuje?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-01-18 03:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dokładnie, całkowicie odradzam!!
zdjecie uzytkownika
Polak - 2014-02-13 19:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedni może nazwa to wciskaniem produkty, ale drudzy sprzedażą, różne techniki sprzedażowe stosuje się w WG call center, wciskanie to mocna słowo, nie wiem czy odpowiednie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-22 21:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jako że rzadko kiedy można przeczytać coś konkretnego tu o firmach.
Zrobię wyjątek i napiszę o tej, z punktu widzenia pracownika.

Umowa zlecenie na początku 3 miesiące. Później przedłużenie z możliwością ubieganie się o umowę o pracę (sam posiadam taką).
Na szkoleniach mówią co mówią określę to mianem jak "wciskać", dostajecie skrypt rozmowy. Do skrypty stosować się nikt nie musi, jest pełna swoboda rozmowy.
Klienta oszukiwać nikt nie każe, że np. posiadał konto gdy faktycznie go nie posiadał. Wybór firm, przedsiębiorstw jest dowolny. Firmy wyszukujemy w internecie. (system podświetla numery wydzwonione lub nie, również czy klient posiadał, posiada lub nie posiada konto)
Owszem jest 900 zł. podstawy. Premia od każdego zlecenia 16, 23, 36 zł. później od ilości w danym dniu każde zlecenia jest lepiej płatne. Dodatkowo konkursy np. zlecenie zrobione w ciągu półgodziny + 10 zł.
W firmie idzie zarobić, tylko jeśli ktoś potrafi rozmawiać przez telefon, jak ma w głębokim poważaniu i rozmawia jak za karę to nie dziwne że nikt z nim rozmawiać nie chce. Jedni rozmawiają poważnie inni z uśmiechem samemu trzeba sobie wypracować jakiś wygodny styl, taki jaki nam jest najbliższy.
Owszem jedni wciskają towar potrafią słowem manipulować, inni idą na szczerość (jedni i drudzy potrafią zarobić.
Po za tym nikt klienta nie okłamuje w kwestii tego co dostanie w ramach wpisu oraz co do kwoty jaką poniesie tu jest czarno na białym.
Do pracy się nie nadaje każdy i najczęściej negatywne opinie to dają Ci co za nic by chcieli dostawać wypłaty lub po prostu do takiej pracy się nie nadają.
zdjecie uzytkownika
ludzik - 2014-04-02 12:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam pracowałam ze dwa tyogdnie i dali mi za nie 450 zł wiec byłam poztywnie zadowolona. No ale po tych dwóch tygodniach mnie zwlnili :D ( sama planowalam sie zwolnic ale mnie wyprzedzili) totalnie mi nie szło, sprzedałam tylko jedną wizytówkę, nie umiem sprzedawać kompletnie. Chociaz pracowałam na studiach dorywczo wcześniej w call center gdzie zapraszałam na pokazy garnków i wszyscy sie zgadzali, ale zaproszenia a sprzedaż to jednak co innego. Co rpawda zapraszanie na pokaz garów tez do ambitnej pracy nie należy. Ogólnie nie polecam WG bo te wizytówki są bezsensu nikt nie zna tej strony internetowej i wizytówki wyskakują na 5 i więcej stronach w google. Ogólnie tez irytowały mnie te hasła motywujące wszystko takie wyuczone i młode szczyle które były na wysokich stanowiskach i zadzierali nosa. Praca nic nie wnosząca do życia. Te firme chwalą tylko Ci którzy mają dobre gadane i umieją wciskasz złote opowieści ludziom, ja tak nie umiem niestety. Dlatego za sprzedaż juz sie nie biore:)
zdjecie uzytkownika
ludzik - 2014-04-02 12:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a i dodam jeszcze ze przez to ze nie mieliśmy zadnej bazy z adresmia tlyko musielismy szukac firm sami na stronach z wizytówkami, to zdarzalo sie ze do frimy ktorej zadzwownilam dzwonilo wczesniej juz z 10 osób wiec osoby zza sluchawki strasznie mnie wyzywały i straszyły policją. Nieprzyjemnie sie tego słuchało. No i to dzwonienie bez wytchnienia, przerwa 15 mniutowa zrobisz siku weźmiesz kęśa kanapki i juz musisz wracac z powrotem jak automat dzwonic.
zdjecie uzytkownika
Izabela - 2014-04-14 18:04:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam tam prawie z 2 lata, atmosfera pozniej sie zepsula co jak co jest wciskanie i to trzeba miec dobre gadane, ale fakt faktem za pieniedzmi czekac nie musialam, jak chcialam wyplate wczesniej mialam wiec jesli chodzi o kase to ladnie tam mozna zarobic. Jesli chodzi o biadolenie o awansie - zapomnij, jak zobacza ze dobrze sprzedajesz zostajesz ich maszynka do robienia pieniedzy , bylam jedna z najlepszych w grupie , i jaki dostalam awans ? asystent kierownika,ktory nic nie zmienial, a ludzie co sprzedawali po 3-4 awansowali na wyzsze stanowiska,ogólnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
Alexis - 2014-05-04 19:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Izabela - 2014-04-14 18:04:14]:
chodziło ci o awans a nei o kase?ale głupiutka.czy bedziesz pracowała na Palacza,Polnej itd. to wszedzie trzeba mieć gadane i jest sie wykorzystywanym.ja jestem zadwolona z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
rika - 2014-06-18 21:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Alexis, czyli możesz ze szczerym sercem polecic pracę w WG Call Center? Dla Ciebie atmosfera jest ok?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WG Call Center
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x