DKS Sp. z o.o.

Kowale

Opinie o DKS Sp. z o.o.

Leon 2017-02-24 11:50
Nie widzę żadnych ofert pracy. A moze ktoś wie czy potrzebują pracowników do serwisu ? Czy rozmowa jest trudna? Jakie tam mogą być zarobki na początek? Czy są jakieś dodatki typu premia lub socjalny ?
1
Agata 2017-03-01 15:41
@X, a jak przebiegała Twoja rozmowa rekrutacyjna?
1
beti 2017-03-01 22:04
Odp gaduły.
Pracowałam tam na stanowisku asystentki serwisu przez kilka tygodni. i wiem jedno to były tygodnie wycięte
z życiorysu. Ogromny poziom stresu mnie tam spotkał wiecznie stojący nad tobą i czepiający sie dyrektor serwisu M.M.
W czasie fakturowania można zapomnieć o 8 godzinach pracy 10? 12? a czasami nawet więcej. fajnie nie.
a na koniec miesiąca 2200 pensji za taką prace. śmiech na sali. na dodatek niekompetencja dyrektora M.M. była wręcz porażająca.
na żadne pytanie nie potrafił odpowiedzieć niby sam opracował program na jakim sie pracuje, a nie potrafił na nim pracować
i nawet nie umiał wystawić FV.
Podsumowując żeby tam pracować na tym stanowisku najlepiej nie można mieć, ani nie planować rodziny, trzeba być niesamowicie
odpornym na stres, mieć dużo kasy bo tam sie nie zarobi no i odporność na głupote przełożonego M.M. też sie przyda.
Powodzenia w niszczeniu samej siebie.To taka mała przestroga.
78
gaduła 2017-03-03 21:35
beti dzięki za opinie na pewno nie wyśle CV. Zresztą pracy ostatnio jest bardzo dużo i jest gdzie aplikować za normalną kasę i pewnie fajniejszą atmosferę.
27
Beata 2017-03-06 19:51
Witam,
Chciałabym poinformować, że nie jestem autorem komentarza zamieszczonego w dniu 01.03.2017 o 22:02 o nicku"beti", dlatego zgodnie z regulaminem zwrócę się do administratora strony o usunięcie tego wpisu. Osobiście uważam, że opinia kogoś kto perfidnie podszywa się pod inne osoby nie mając odwagi podpisać się pod swoim wpisem, nie powinna być brana pod uwagę. Bardzo współczuję tej osobie gdyż muszą nią targać negatywne emocje, rozgoryczenie i jakaś frustracja jeżeli wieczorami serfuje po portalu gowork zajmując się w ten sposób zniechęcaniem potencjalnych kandydatów do pracy.
3
Agata 2017-03-08 15:49
Beata, takie sytuacje możesz zgłosić do administratora pod adresem: admin@gowork.pl.
beti 2017-03-09 10:34
Droga Beato. Nie miałam pojęcia że sie pod kogoś podszywam bo nie miałam pojęcia że tam jakaś Beata pracuje podpisałam sie beti
bo tak na mnie wołają od dziecka i zawsze mam taki nick. Pracowałam w firmie jakiś rok temu przez kilka tygodni i moja opinia na jej
temat jest prawdziwa. Po prost zobaczyłam ogłoszenie i postanowiłam napisać jak jest naprawde.
Nie masz co kontaktować sie z administracją w sprawie usunięcia postu bo tego nie zrobią zasłonią sie
Konstytucyjnym prawem wolności wypowiedzi. Przepraszam jesli narobiłam ci kłopotu.
39
Gregor 2017-03-23 13:31
Czy coś więcej o pracy koordynatora działu obsługi klienta? Jak jest prowadzona rekrutacja? Czy DKS ma jakiś konkretne wymagania? Jak sie pracuje w firmie, jaka jest atmosfera? Czy firma ma dodatek socjalny?
1
on 2017-03-24 13:23
gregor sytuacje w firmie nakreśliła ci beti ja po przeczytaniu opinii zezygnowałem
31
Czarek 2017-04-22 13:02
Słyszałam, że DKS to fajna firma. Chętnie zatrudniłbym sie jako technik serwisu ale trochę zaniepokoiły mnie wpisy. Może ktoś podpowie i rozjaśni jak jest w firmie?
2
Kaziu 2017-04-22 13:24
Tak bardzo fajna firma, ludzie czym mniej potrafią tym więcej zarabiają.
23
Tereza 2017-05-05 10:07
@Kaziu Chyba jesteś jednak złośliwy? Jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją. Wszędzie jest tak, że stanowisko dobrze wynagradzane jest obsługiwane przez osoby mające odpowiednie umiejętności i predyspozycje.
1
kaziu 2017-05-05 15:53
to dlaczego tak szybko pracownicy uciekają z firmy? czemu nie mogą znaleźć pracowników? Jeszcze dużo musisz się nauczyć. Pewnie jesteś pracownikiem i...
28
Tereza 2017-05-10 10:19
@kaziu Jestem byłą pracownicą i mam już staż odpowiedni żeby oceniać pewne zachowania. Cały problem polega na tym, że wielu ludzi zgłasza się do firm i bardzo wysoko ocenia swoje umiejętności lecz mało obiektywnie. Życie to weryfikuje i dlatego są duże rotacje w załodze
2
były pracownik 2017-05-10 21:21
całkowicie zgadzam się z opinią m&m, jest w 100% prawdziwa
30
Kaziu 2017-05-11 06:34
Ta co chwali, to pewnie pracuje tam, więc albo niech się obudzi, albo... pracowałem tam i wiem co się tam dzieje, utrzymuje kontakt z byłymi pracownikami i nikt nie powie dobrego słowa o firmie. Każdy ma niestety niemiłe wspomnienia. A co powiedzą ci co tam pracują? Ile pracuje osób którzy siedzą w firmie już kilkanaście lat? Kilka.
30
Techno 2017-05-17 21:26
Czy praca dla doradcy handlowego jest aktualna? Może ktoś podpowiedzieć?
3
Henryk 2017-07-02 20:03
doradcy handlowego

Proponują 2 tys. na ręke. Rozmowa typowa aczkolwiek Dyrektor M. Z Gdańska raczej typowy cwaniaczek, jak opowiada o premii to używa kilka razy słowa uznaniowa. A jak coś jest nie zapisane a uznaniowe to sami sobie odpowiedzcie jak to wyglada. Strasznie duzo cwaniactwa na rozmowie, widac ze opinie tutaj są prawdziwe i firma nie chce i nie potrafi docenic pracownic a chce go tylko wydoic.

Absolutnie nie polecam.

ps. Dyrektor Marcin z Gdanska typowy cwaniaczek, widac ze chce dac jak najmniej aby jak najwiecej dostac dla siebie.

Nie polecam.
31
Technologi 2017-07-04 18:52
Niektórzy szukają pretekstu żeby obrzucić firmę złymi wypowiedziami. Każde warunki uzgodnione na rozmowie można zapisać w umowie tak jest również z premią uznaniową. Zupełnie zbytecznie szukamy drugiego dna.
1
Anna 2017-07-07 10:06
Uwaga - Nie pracować w tej firmie.

Płacą psie pieniadze dla PH a wymagaja niewiadomo czego.

Totalny wyzysk, odradzam.
31
Iwka 2017-07-08 08:49
Przede wszystkim żeby zarobić trzeba coś umieć, a niestety większość młodych nie umie. Pomyśl o przełożonym który też.... i uwolnił się od was zatrudniając kogoś dodatkowego. Ona mówicie nie umie, a czy one coś umieją? Czemu od was ludzie odchodzą a nowi nie przychodzą. Chcą od razu dobrze zarobić i się nie narobić. Niestety płaca kiepska, pracownicy odchodzą a nowi nie przychodzą. Pięć lat temu jak jeszcze pracowałem tego jeszcze nie było. Podobno 10 lat temu zarabiało się dwa razy więcej w tej firmie niż dzisiaj.
2
J.P. 2017-07-13 12:22
Proponuję zastanowić się nad swoim zachowaniem, które wprowadzało bardzo złą atmosferę w zespole.
Życzę powodzenia w nowej pracy!

P.S. Proszę nie wypisywać głupot a jeśli już to miej odwagę to zrobić pod swoim imieniem i nazwiskiem droga M.!!!
1
Teletek 2017-07-13 20:31
@Anna Wydaje mi się, że rzucasz oskarżeniami bezpodstawnie. Może wyjaśnisz co takiego firma zrobiła że tak ją oskarżasz? Może to jest Twoja wina i jesteś zła?
1
Praca jaka jest sprawdź sam 2017-07-13 21:26
Z tego co wiem, to w firmie pracuje ok. 150 osób. Przy tej skali opinii, to można powiedzieć, że jest to zaledwie promil. Głównie zapewne pisany przez osoby z którymi firma się z jakiś powodów rozstała. W ogóle to całe te forum i opinie są nic nie warte. Ja byłam na rozmowie i odbieram firmę całkiem inaczej. Zanim się wybrałam, to sprawdziłam na tym forum i o mało bym nie poszła. Wiem jedno trzeba się samemu przekonać, a nie czytać te pierdołowate opinie.
1
Weronika W. 2017-07-14 10:36
Czy mogę prosić o wyjaśnienie osób piszących negatywne opinie o firmie, ile czasu przepracowały na tych stanowiskach?
Z tego co widzę to chyba z nich zrezygnowano a nie one same z pracy??
Zastanawiam się też, jaką może mieć opinie osoba, która starała się o pracę i jej nie dostała (a bardzo jej zależało)? Wylewanie żali i krytykowanie jest wyjątkowo słabe.
Prośba, mam rozmowę w przyszłym tygodniu (oddział na terenie Polski) i proszę o opinię pracowników, którzy tam pracują - czy naprawdę w DKS jest tak źle? I jeśli tak, to dlaczego tam jeszcze pracujecie?
Moralistka 2017-07-16 22:09
Rzadko piszę na forum ale jestem zbudowana faktem, że pracownicy którzy mają dobre zdanie o firmie zaczęli się udzielać. Trudno zrozumieć dlaczego tak jest, sądzę, że zadowoleni z pracy nie chcą dzielić się radością. Natomiast osoby które odeszły chcą odreagować?
Paul 2017-07-17 07:54
UWAGA

PRezesi piszą tutaj opinie, są to jedyne osoby piszące komentarze.

Jeżeli kandydujesz do tej firmy zastanów się 3 razy.

SZKODA czasu i nerwów. Poszukaj czegoś innego
26
Aka 2017-07-17 12:25
Oczy bolą jak się czyta niektóre komentarze.Pracuję w tej firmie 3 lata ,co prawda w jednym z oddziałów i przyznam szczerze ,że w żadnej z poprzednich firm nie pracowało się tak dobrze.Jest się do czego przyczepić (Ale gdzie nie ma),Ale jeżeli zna się swoje miejsce w szeregu i robi się co należy , to nikt się bezpodstawnie nie czepia.Żenadą jest wypisywanie takich komentarzy przez osoby którym firma podziękowała za współpracę. Czasami lepiej nie mówić nic ,niż powiedzieć słowo za dużo,wiadomo anonimowość dodaje odwagi,tylko pytanie po co?Osobom rekrutującym polecam ,bo jeżeli nawet się nie spodoba ,to zawsze jakieś nowe doświadczenie.
4
Pan Zdzich 2017-07-21 20:27
rozumiem, że teraz atmosfera jest dobra? cały czas na ciśnieniu... co takiego było w tym zachowaniu, że tylko i wyłącznie z tego powodu nastąpiło zwolnienie? bo pracą chyba jakoś nie odstawał od innych, a większość Polski była chyba zadowolona ze współpracy z osobą Pana Zdzicha?
w wypowiedzi JP jest tylko podkreślenie "zachowania wprowadzającego złą atmosferę" - tylko pytanie dla kogo?
PS - jakie głupoty? sama prawda przecież. do dzisiaj nie sądzę, aby koordynatorka zdołała usiąść na miejscu którejś ze swoich pracownic i bez mrugnięcia okiem zaczęła ją zastępować na przykład... założenie zlecenia? wystawienie faktury? rozliczenie zamówienia? przesunięcie części? a to tylko podstawy... no ale przecież żeby dobrze zarządzać grupą nie trzeba nic wiedzieć o mechanizmie działania...
14
Kristo 2017-07-25 12:49
Nie nie mam na myśli P. dyrektora o którym mówisz, nie był moim przełożonym i nigdy bezpośrednio nie miałem żadnych problemów, wręcz raczej znaliśmy się od Początku tak i mojego jak i P. dyrektora .
Ja nie mogę niczego złego temu Panu zażucić.
24
Maliniak 2017-07-25 16:05
Ile osób tyle opinii o firmie. Nie ma idealnych pracodawców więc mogą zdarzać się różne sytuacje ale to nie znaczy, że tak jest zawsze. Jedno jest pewne, że osoby zwolnione piszą najwięcej na forum.!
pracownik 2017-07-25 17:19
Pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku magazyniera zastanawiam się nad złożeniem CV ,czy warto tam składać swoje papiery .Proszę o9 szybą i miarodajną odpowiedz
1
Janek 2017-07-31 12:20
Nie ma idealnej firmy i wszyscy o tym doskonale wiemy. Wszędzie mogą zdarzyć się kłopoty ale to nie znaczy, że firma jest zła. Zwalniani pracownicy często w odwecie dużo piszą na forum żeby odreagować.
BOK 2017-08-02 17:22
ludzie BOK to nie cała firma, dajcie już spokój, bo dziewczyna obrosnie w piórka, że takie jest nią zainteresowanie...
GURU 2017-08-07 19:54
Po pierwsze polecam trochę wiedzy z ortografią i gramatyką, akt. 1 ..to dziwne, że inni wytrzymali, akt. 2 a kiedy tylko raz w tygodniu?, akt. 3 myśleli że coś potrafi, akt. 4 na pewno? co sądzą wszyscy pracownicy oprócz tego działu? Jak będą trzy osoby to nic się nie zmieni? Jak będą zręczne osoby to sobie dadzą radę.
Trusia 2017-08-09 15:52
Konsultant ds. umawiania spotkań, taką ofertę pracy znalazłam. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kilka istotnych informacji o tej pracy i firmie? Jakie wymagania na starcie może oczekiwać od kandydata firma?
GURU 2017-08-09 20:39
Trochę dziwne bo jeszcze jak pracowałam to wszyscy na was narzekali, czyżby się zmieniło? Czyżbyście się zwolniły? Jeżeli to ty jesteś GURU przedstaw się, chętnie inni cię poznają, zwłaszcza ci co jeszcze tam pracują.
Handlowiec 2017-08-14 13:53
Interesuje mnie praca przedstawiciela handlowego, dlatego bardzo proszę o milka informacji w tym temacie. Jakie wyposażenie dostaje pracownik? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy jakieś dodatki socjalne ?
ODP 2017-08-14 16:21
Przedstawicieli handlowych w sprzedaży bezpośredniej, zatrudnionych w firmie jest ok 26 osób.
Umowa o pracę.
Płaca zależna od dotychczasowego doświadczenia - w sprzedaży bezpośredniej, w branży czy też od jego braku.
System prowizyjny otwarty, bez limitu górnego - za sprzedaż/najem urządzeń i oprogramowania, kontrakty serwisowe. Prowizja zależna od osiąganych wyników sprzedaży, a te od nakładu pracy i zaangażowania, jak w każdej firmie na podobnym stanowisku. Oferta jest jednak szeroka i urozmaicona pod względem produktów, sposobów finansowania i elastycznego dopasowania do potrzeb klienta, co pozwala instalować ponad 1500 maszyn rocznie.
Regularne promocje z możliwością otrzymania dodatkowej premii w postaci pieniężnej lub nagród rzeczowych i atrakcyjnych wyjazdów zagranicznych.
Wyposażenie standardowe: samochód służbowy z możliwością użytkowania prywatnie, telefon, laptop.
Dodatkowo firma oferuje pakiet opieki medycznej dla pracownika, z możliwością rozszerzenia do pakietu rodzinnego (Enel-Med).

ODP 2017-08-14 16:43 [pracodawca]
Jest to stosunkowo nowe stanowisko w firmie.
Obecnie zatrudnione są 2-ie osoby, które odpowiadają za bezpośredni, telefoniczny kontakt z klientem, którego głównym celem jest umówienie spotkania dla Przedstawiciela Handlowego.
Ważna jest swoboda podczas rozmowy telefonicznej, kultura osobista oraz systematyczność również w dokumentacji CRM.
Mile widziane doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej czy też telefonicznej, produktów B2B.
Wynagrodzenie podstawowe plus prowizja.
Możliwość ustalenia wymiaru etatu ( w godzinach 8-16).
W przyszłości istnieje możliwość przejścia na stanowisko handlowe.
Terenowiec 2017-08-17 22:54
Dla niektórych najważniejszy jest temat brakujących opinii. Może były niezgodne z regulaminem i zostały usunięte? Trzeba sprawdzić regulamin i dopiero wypisywać. O co chodzi z tymi managerami w firmie? Może ktoś wyjaśnić temat, właśnie aplikuję do DKS
Terenowiec 2017-08-21 08:37
@Gość Może faktycznie w firmie jest kiepska atmosfera. Szukając pracy czytam opinie pracowników i takie informacje o brakujących wpisach były oraz wiele innych. Gdybyś spokojnie przeczytał opinie też byś to wiedział. Jako "Gość" nerwowo reagujesz w temacie firmy?
Agata 2017-08-25 13:34
@Terenowiec rozumiem, że atmosfera jest w firmie ważna, ale DKS jeszcze wymienia inne profity pracy tam: http://www.dks.pl/dks/kariera/benefity.html. Jak to jest z tym? Sprawdza się to? Czy to tylko słowa? Brzmi nieźle, więc zainteresuje Twoja odpowiedź nie jednego z użytkowników.
1
Technopraca 2017-09-13 08:35
Szukając pracy robię wywiad i słyszałem o DKS , że to bardzo dobra firma.
1
Pysio 2017-09-30 20:04
Chyba jednak przesadzacie z narzekaniem. Gdyby było źle to firma szukałaby ludzi do pracy, prawda.?
Lilu 2017-10-05 20:20
Szuka przecież
3
Agata 2017-10-06 09:10
@Technopraca i gdzie robiłeś taki wywiad na temat pracy w DKS? Jakie stanowisko Cie interesuje? Firma aktualnie poszukuje dużo osób na różne stanowiska: http://www.dks.pl/dks/kariera.html Czy Ty już jesteś po aplikacji do firmy? Może już jesteś po rekrutacji. Jeżeli tak to proszę opowiedz nam coś na ten temat.
Technolog 2017-10-14 19:49
DKS Sp. z o.o. zatrudnia ponad 130 osób więc widać skalę narzekań.
miia 2017-10-16 16:39
witam zaobserwowałam że bardzo często jest ogłoszenie na asystentkę serwisu. nawet chciałam aplikować ale poczytałam opinie niejakiej beti i się zastanawiam czy rzeczywiście jest tak beznadziejnie bo ludzie nie dają rady że co chwile jest ogłoszenie. proszę o opinie kogoś kto jeszcze tam pracuje lub pracował. dzięki za odpowiedź
miia 2017-10-16 16:41
witam zaobserwowałam że bardzo często jest ogłoszenie na asystentkę serwisu. nawet chciałam aplikować ale poczytałam opinie niejakiej beti i się zastanawiam czy rzeczywiście jest tak beznadziejnie bo ludzie nie dają rady że co chwile jest ogłoszenie. proszę o opinie kogoś kto jeszcze tam pracuje lub pracował. dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o DKS Sp. z o.o. - Kowale
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DKS Sp. z o.o.