brak logo

PROFTEC

Sosnowiec

Opinie o PROFTEC

eds 2010-12-02 18:38:50
plusem jest to ,że można sporo zarobić jeśli ma się gadane a produkt jedna wielka porażka jakIs program multimedialny który kosztuje prawie 400 zł a koszt wyprodukowania to jakies 30 zł i naciąga sie ludzi , że to jest im bardzo potrzebne i są na to przepisy odpowiednie które same pracownicy wymyślają na poczekaniu porażka a i zespół bardzo nie miły dziewczyny strasznie wredne i fałszywe mają swoje grono i żadnej nowej osoby do niego nie dopuszczą dwulicowe chodzą kablować do szefa to jest moja opinia ale każdy może się przekonać na własnej skórze pracując w s-c transacta
anusia 2010-12-07 14:37:31
A ja powiem, że atmosfera zależy od składu w danym okresie. Pracowałam tam dokładnie rok temu i przyznam, że zespół dobrał się idealnie (chociaż szybko się rozsypał ;-)). Bardzo dobrze wspominam ówczesnych pracowników, ale taki skład się zdarza raz na ruski rok. A jeżeli chodzi o samą pracę, to może nie było idealnie, ale wierzcie mi - są firmy znacznie gorsze, np. Piętka w Dąbrowie Gorniczej.
t 2011-07-11 10:54:26
Byłem na rozmowie w Krakowie. Co wpadło mi w oko, to brud........obskurne ściany. Pani Kornelia była troszkę zadufana w sobie. Ma charakterek. Niektórzy mogą takie osoby lubieć, ja nie......
Nie chciał bym pracować w takim brudnym biurze.
Pozdrawiam desperatów ;)
anonim 2011-11-15 17:39:19
TRANSACTA nikomu nie polecam tej firmy. Pracowałem w Katowicach. Tak jak piszą moi poprzednicy o produkcie( usunięte przez administratora ) .Dziwie się, że ktoś to kupuje!!! i to w dodatku przez telefon nie widząc produktu za który płaci spora kwotę.( usunięte przez administratora ) zarozumiała, pewna siebie ale wogóle nie nadająca się do tej pracy, a przede wszystkim na to stanowisko. Ogólnie stosowany jest ( usunięte przez administratora ) liczy się tylko sprzedaż i nic więcej. Nie ma tam koleżeństwa jest chore współzawodnictwo i ( usunięte przez administratora ) ludzi na zakup płyty multimedialnej.Jeśli ktoś spóźni się do pracy zaledwie 2 minuty stoi za drzwiami, albo szuka się pretekstu żeby rozwiązać z nim umowę. Zaledwie tylko kilka osób pracuje dłużej.
Dużo jest takich co już po dwudniowym bezpłatnym szkoleniu już nie przychodzi do pracy. Trudno jest wytrzymać w takiej atmosferze, która tam panuje. ABSOLUTNIE NIKOMU NIE POLECAM TEJ PRACY !!!!!
Aśka 2012-06-19 20:09:48
Po przeczytaniu tych opinii nie wybieram się za żadne skarby na rozmowę kwalifikacyjną, która miała odbyć się jutro.. DZIĘKUJĘ WAM za uświadomienie :)
sekretarka 2012-12-12 13:44:46
Witam,

Jestem pracownikiem sekretariatu w publicznej pacówce i właśnie miałam (nie)przyjemność rozmawiać z bardzo natarczywym pracownikiem rzekomego "Biura prawnego" Transacta, które, jak słusznie ktoś już zauważył, żadnym prawnym biurem nie jest, a jedynym celem działalności tej prywatnej firmy jest naciąganie finansowe nieświadomych klientów. Oczywiście pan natarczywie żądał rozmowy telefonicznej z moim szefem, ponieważ "ma bardzo ważne informacje do przekazania" - gdy powiedziałam, że szef jest zajęty i poprosiłam, żeby mnie przekazał te informacje, usłyszałam, że "są to zbyt ważne informacje i nie może mi ich przekazać" :D
Mój szef nie ma czasu, aby zajmować się rozmową z niepoważnymi ludźmi, a ja jestem po to, aby tego dopilnować.

Negatyw dla Transacty.. Nie lubimy Transacty..
sec 2013-03-14 13:54:48
Potwierdzam powyższe opinie. Bardzo niesympatyczna Pani koniecznie chciała rozmawiać z szefem a mnie nie mogła przekazać tych "niezwykle pilnych" informacji. Nawet nie wiedziała z kim chce rozmawiać, co chwila zmieniała dyrektora na prezesa ;)
Zdecydowanie odradzam.
gelka 2013-04-05 10:55:35
Też to dzisiaj przerabiałam: dzwoni pani, która ma bardzo ważne informacje dla szefa i musi mu je przekazać osobiście. Nowy tekst: "miałam się skontaktować pod koniec marca ale nie zdążyłam z projektem, więc dzwonię teraz". Od wczoraj zadzwoniło tych pań kilka i każda ma taki sam tekst, więc chyba się sprawdza. Po informacji, że szef nie czeka na żadne informacje z firmy Transacta pani oburzona próbowała mnie przekonać jaka to bardzo pilna rozmowa. Nie udało się. Polecam z marszu spławiać:D
Szkoda tylko akwizytorów
k. 2013-05-09 09:54:24
Niestety jesli nie słuchamy się szefa to pozniej mamy przerąbane, wiec to nie nasza wina ze tak musimy rozmawiac z sekretarkami. Nie polecam tej firmy, dziwne uklady i ukladziki, kierownik beznadziejny, nie ma podejscia do ludzi a najchetniej zatrudnial by same atrakcyjne panie. ZENADA
gucio 2013-05-13 00:14:46
ja też miałem nieprzyjemność tam być. ( usunięte przez administratora )A jak nic nie sprzedasz to siedzisz dłużej w pracy. Nagroda taka ;) bezsens
rytko 2013-05-21 10:24:03
Serdeczne dzięki...wybierałam się na rozmowę ale z tego co widzę szkoda czasu...pozdrawiam
3
anonim 2013-08-01 21:11:23
Umowa zlecenie. Podstawa 1100 netto jesli nie ma Cie jeden dzien w pracy, potracaja ok.100 zl. Musisz sprzedac 12 sztuk, kazda powyzej placona 50 zl. Licza sie odebrane i zaplacone przesylki.
Jesli chcesz umowe o prace musisz miec w miesiacu 40 sztuk zaplaconych przez klientow.
Szef jest falszywy, robi pod gorke pracownikom, wprowadza niezdrowa atmosfere, ma swojego "pudelka" ktory za nim biega i kilku (co najmniej trzy) przydupaski ktore za nim lataja jakby mial cieczke. On ogolnie bardzo kobiecy to i zachowuje sie jak baba. Na odprawach gada by oddzielac prace od calej reszty a sam przenosi swoje humory na pracownikow. Maci, jatrzy i mysli ze jest guru. Traktuje wszystkich z gory a jedyna osoba z ktora sie liczy to jego zastepczyni.
Atmosfera miedzy pracownikami-gdyby ze cztery osoby odstrzelic, to by sie tam przyhodzilo z wieksza checia.
PREZES jest w porzadku, szkoda tylko, ze nie organizuje spotkan z nami, chetnie poznalo by sie ciut lepiej zarzad...
anonim 2013-08-12 17:08:54
Jak ktoś się bardzo stara to i parę tysiaków
2013-08-27 05:22:31
pod warunkiem, że "szef" Cię lubi :) inaczej będzie kombinować jakby Cię oszukać. Niestety taka jest prawda. Ostatnia osoba której można ufać na świecie to szef telemarketingu. Obiecuje złote góry i oczywiście później usłyszysz jeśli odniesiesz się do rozmowy "musiałeś mnie źle zrozumieć" ...
2013-08-27 05:27:56
anonim - 2013-08-11 11:24:20

Witam,witam!!!
Jak obecnie wyglądają sprawy płac w firmie TrANSACTA ILE MOŻNA ZAROBIĆ MIESIĘCZNIE NA UMOWIE JEŚLI KTOŚ SIĘ BAARDZO STARA???
Jeśli chcesz się bardzo starać to wystarczy że nie będziesz mieć swojego zdania i będziesz rozsiewać obiegową opinię o tym, jaki to Twój szef jest wspaniały :D mONdry :D uczciwy :D i wspaniałomyślny :D na pewno doceni też jeśli będziesz dostatecznie dobrze kablować na innych :) o takie starania Ci chodzi?
Pozdrawiam
2013-08-28 05:33:27
anonim - 2013-08-27 21:26:58

Cześć
mam pytanie ,więc tak na poważnie-ile może zarobić nowa osoba ktora dopiero zaczyna pracę w TRANSACTA SP. Z O.O.?
N pewno zarobisz podstawię 1100 netto. Ale jeśli jeden dzień Cię nie będzie, to ostajesz niecały tysiąc :)
ze sprzedażami to różnie bywa, to zależy jakim jesteś sprzedawcą. Słyszało się o takich, którzy zrobili fajną sprzedaż a dostali marne grosze... Sam zdecyduj i się przekonaj jak tam "miło"
2013-08-29 11:38:40
Idź sprawdź sama jak jest najlepiej, widać po stylu i godzinach wpisów ze opinie piszę jedna osoba pewnie zwolniona.
2013-09-10 16:44:23
- 2013-08-29 11:38:40

Idź sprawdź sama jak jest najlepiej, widać po stylu i godzinach wpisów ze opinie piszę jedna osoba pewnie zwolniona.

Nie trac czasu. Tez tam pracowalem i nie polecam nikomu. Jak chcecie isc do zoo to lepiej jedzcie do chorzowa
Bezusia 2013-09-17 13:47:35
No ładne rzeczy czytam, a mam rozmowę w spr pracy właśnie w TRANSACTA za kilka dni... Oj nie wybiorę się, bo telemarketing to nie jest to co chcę robić na dłuższą metę... Dzięki za wpisy i info o tej firmie, bo stronę internetową mają spoko, myślałam, że to coś "poważnego", a tu zwykła sprzedaż przez telefon... Pzdr
2
2013-09-25 08:25:45
Transacta to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tkwic tam to masakra, sprzedaz sprzedaza ale kierownik... Tragedia! Czlowiek bez moralnosci, zasad, obiecuje wiele, jest nieuczciwy i ch.....em mu z oczu patrzy. Sloma z butow wystaje to tez ciezko sie dziwic.
Kierowniczyna teraz ma rozkminke, bo najlepsi mu odchodza i odeszli, jak nie dluuuuugie L4 to po prostu inni maja na tyle oleju w glowie ze stamtad uciekaja gdzie pieprz rosnie...
2
2013-10-05 08:32:01
- 2013-09-25 21:01:26

Czy oni sa sprawdzonym dostawcą publikacji elektronicznych ?Wiecie ile firm korzysta z ich usług ostatnio?
Produkt bardzo niskiej jakosci, certyfikaty dozywotni, odnawialne czy kilkuletnie to fikcja. Marne filmy z ktorych nie wyniesiesz nawet 10% z potrzebnych informacji. Osoby sprzedajace w 70% nie widzialy co sprzedaja ale zmuszone sa do pociskania ludziom kitu, ze jest to rewelacja. Nie miejscie zalu do telemarketerow a do osob ktore w taki sposob kaza im to sprzedawac. Odradzam, da cene prawie 500 zl znajdziecie stokroc lepsze materialy.
leśny skrzat 2013-10-07 20:25:10
Ile ludzi tyle opinii. Przecież nikt tam nikogo nie trzyma na siłę. Telemarketing to ciężki kawałek chleba, nie każdy psychicznie to wytrzymuje ale warto, bo praca naprawdę rozwija i można nabrać doświadczenia nie tylko na polu zawodowym. Niekwestionowaną zaletą Transacty jest to, że choćby się paliło czy waliło wypłata jest zawsze o czasie na koncie, prowizja również jest wysoka - co w obecnej sytuacji na rynku pracy jest bezcenne. Kierownik też człowiek i ma swoje emocje jak każdy ale da się z nim dogadać, jest w porządku. Pozdrawiam Wszystkich wytrwałych ;)
2
ab 2014-01-17 13:20:03
całkowita racja, nie warto się w to bawić, to tylko strata czasu...
ab 2014-01-17 13:24:57
Jak dołącza się opinię prawdziwą o działalności tej firmy, to opinie zostają szybciutko usunięte.
W każdym razie nie warto sobie głowy zawracać tą firmą
ja 2014-01-18 17:25:59
Łubudubu, łubudubu niech nam żyje kierownik naszego klubu...to pisałem ja Jarzabek telemarketer drugiej klasy.
Aga 2014-02-25 11:21:29
Witam serdecznie!
Wlasnie dostalam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna w firmie Transacta. Chodzi o stanowisko opisane jako "Pracownik biura". Czy to rowniez chodzi Telemarketing? Czy moze ktos z Was pracowal na takim stanowisku i moze powiedziec co nalezalo do jego obowiazkow? Z gory dziekuje, pozdrawiam!
Sylvia888 2014-02-25 12:32:21
ja też dostałam zaproszenie na jutro na rozmowę,ale też odpuszczam. Nie warto. Telemarketingowi mówimy NIE!!!
Anna 2014-02-25 23:14:49
Hej hej,

Jeśli ktoś się wybierze na rozmowę na stanowisko "pracownik biura" to niech da znać o co im chodzi (czy to inna nazwa telemarketera czy co), bo też dostałam zaproszenie i głowię się.
yoyo 2014-03-01 22:24:13
Ja byłam na rozmowie i poinformowano mnie, że osoba na tym stanowisku zajmuje się telesprzedażą. Telemarketing czy telesprzedaż - jeden kit. Pozdro
1
Zawiedziona 2014-06-18 14:19:31
Nie polecam dla osób, które szukają pracy biurowej. Jest to typowa sprzedaż przez telefon. Pracodawca daje ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników biurowych a na rozmowie kwalifikacyjnej okazuje się, że jest to telesprzedaż. Do tego słabe warunki finansowe - podstawa 1100 zł. Jeśli ktoś chce pracować na telefonie to polecam UPC albo KRD, mają lepsze stawki.
Zawiedziona 2014-06-18 14:29:10
Firma oferuje stanowiska telesprzedawcy a w ogłoszeniach o pracę jest informacja o pracowniku biurowym. Uważam, że jest to nieuczciwe i wprowadza ludzi w błąd. Strata czasu dla osób niezainteresowanych sprzedażą przez telefon.
alicja 2014-09-08 15:30:50
UWAGA PODSTAWA NA UMOWĘ ZLECENIE A PROWIZJE NA UMOWY O DZIEŁO ŻAŁOSNE
kiss 2015-01-12 19:13:13
dzięki zawiedziona za sprostowanie. może mógłby mi ktoś opisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie; kultura organizacyjna firmy określa to, jakie zasady pracy obowiązują w firmie. Dobrze, by były to zasady, które są dla mnie do zaakceptowania więc napiszcie jak jest od tego roku, czy zaszły jakeś zmiany w zarządzaniu...
Ola 2015-03-17 12:33:34
Zarabaiać ok 2 tysiecy jak jestem nowy to ok .Ale widać że lepiej jeczec i nic nie robić bo jestem jak Ferdynand. K
2
Lidka 2015-04-10 13:45:04
UPC :) haha samozatrudnienie co miesiac startujesz z wyplatą 0zł i po odliczeniach zus,us itd to na czysto średno ok 1400zł ,KRD :) tam to jest dopiero wesoło klimat takie ze w jeden dzien jestes super a w drugi jestes nikim.Dziwne akcje typu dzsiaij zostajemy do konca mca po pracy a w ostatni też kilka godzin bo taki zwyczaj i Główny Kacz..... pomlaska z radości.Trenerzy interesuja sie Toba przez 1 miesiac a potem wciskanie że znaczek solidnej firemki chociaz masz dlugi ale za 160 zł bedziesz sobie mogl sprawdzić siebie ech .... W Transacie jest tak że pracujesz ,masz podstawe ,zarobisz tak jak ktoś tu napisal z ok 2 na poczatek a panie w Katowicach co pracuja dłuzej to i 3-4 tysiaki i nie ma jakiś chorych akcji.
1
mpc 2015-09-30 12:51:25
Zastanawiam się, kiedy wreszcie wszyscy poznają pełną prawdę o tej firmie, dziś Proftec, a kiedyś Transacta, zmienili nazwę, by uciec przed długami, zatrzeć ślady swojej cwaniacko-złodziejskiej działalności, wyzbytej jakichkolwiek zasad moralnych, pełnej mobbingu, wykorzystywania pracowników, wyzysku i oszukiwania fiskusa, Urzędu Skarbowego, byłych pracowników, którzy mimo wygranych spraw przed sądem pracy nigdy nie doczekali się odszkodowania. Zapewne ten wpis zostanie usunięty tak jak wiele innych prawdziwych opinii na temat tej firmy. Czy trzeba okazać prawomocne wyroki sądu, żeby prawda dotarła do wszystkich i nie była zamiatana pod dywan?!
er 2016-05-13 17:26:01
@palo no wlasnie z tego co widzialem to ich produtky na prawde fajnie sie prezentuja i mozna by bylo cos zakupic
Zostaw swoją opinię o PROFTEC - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PROFTEC