logo Małkowski Martech S.A.

Małkowski Martech S.A.

Konarskie

Opinie o Małkowski Martech S.A.

Bnin 2017-03-22 18:58
Witam ktoś się podzieli informacją o pracy Ślusarz/Spawacz?
Jak atmosfera, jakie godziny pracy, jak z pensja, jak z tymi nadgodzinami, więcej spawania czy blacharki?
Pozdrawiam
Ou... 2017-04-22 21:12
Hehe :)
Kiedy DD będzie Prezesem?
Z całym szacunkiem dla MM...
1
44 2017-04-23 14:28
Obecny Prezes ma potencjał i wolę do działania. W dodatku ma wsparcie doświadczonej rodziny.
Konsekwentnie zmienia firmę tak by mogła sprostać rosnącym wymaganiom rynku.
3
Darino 2017-04-24 09:19
Do @44
Jakieś kpiny ???
Zmiany na bylejakość mają sprostać rosnącym wymaganiom rynku ?
A co do DD - patrząc jak go ostatnio traktują to prawdopodobnie jego kariera w Martechu dobiega końca.
2
Pokora 2017-04-24 15:28
Panie Nos.. może czas na podliczenie pana premi bo czas skończy zrzucenie odpowiedzialności na pracowników bo przypominamy panu że to pan jest odpowiedzialny za produkcję a zaczynasz pan przypominać poprzedników jak tak dalej pójdzie to zostanie pan sam na produkcji.
3
lego 2017-04-26 06:30
Witam firma byla bardzo dobrze prosperujaca i rotujaca dopoki nie zastaly czsy nowego prezesa (klocka lego) :D ktory wolal zadbac bo nowe pasozyty firmowe zerowaly na firmie zamiast ludzie ktorzy mieli pojecie o pracy moze zamiast wyjezdzac w trudnych chwilach firmy na wakacje wycieczki itp. A zajac sie dorobkiem ktory sie dostalo
12
JackD 2017-04-28 20:54
Witam, widzę że różne opinie na temat firmy krążą. Jak wygląda kasa na montażu (chociaż podajcie widełki)? Jest sens zostać na nadgodziny? Czy to prawda że umiejętnych pracowników zastępuje się importem zza wschodniej granicy?
Gość 2017-04-29 10:30
Nie zastępuje, tylko uzupełnia bo są braki w ludziach jak -wszędzie. Na dniach zobaczymy jak działa system premiowy, jeśli będzie z tego kasa to będzie ciekawie. Jeśli chodzi o montaż to słyszałem ze stawki są ok No ale praca wyjazdowa.
Zenon 2017-05-06 11:15
Chyba firma mi się sypie ?
16
Adam 2017-05-08 10:03
@Gość - No i co z tym systemem premiowym ?
A na montażu to dalekie te wyjazdy ? I na jak długo ?
1
Adam 2017-05-15 11:30
Czy ktoś w ogóle tu zagląda ?
5
Romek 2017-06-01 08:30
W ogłoszeniach pracuj.pl firma szuka coraz więcej pracowników - ściemniają, że w związku z dynamicznym rozwojem firmy, a prawda jest taka, że coraz więcej długoletnich pracowników ucieka i rzuca wypowiedzenia.
18
xyz 2017-06-07 21:40
Hah ciekawe dlaczego odchodzą...
6
Usatysfakcjonowany 2017-06-09 16:32
Nie jaki Adam pyta "No i co z systemem premiowym?" Już odpowiadam żeby tak zwany system premiowym istniał musi on spełnić podstawowy warunek musi się on utrzymać przynajmniej jakiś czas a to ekipie rządzącej się nie udaje Ale spokojnie spokojnie w zamian za to co jakiś czas pod zegarem dostajemy dobre słowo za które serdecznie dziękujemy nasze rodziny są z nas dumne kiedy idziemy do sklepu i kupujemy za ładny uśmiech.
5
Puzon 2017-06-10 05:39
Prawda jest jednak taka że jak to nowy szef powiedział że pieniądze nie biorą się z bankomatu. Dajmy mu szansę. Pokażmy mu że potrafimy podgonic zlecenia a może to zmieni sytuację
1
Juri 2017-06-13 09:15
Puzon ale z Ciebie klasyczny syndrom bitej żony brak słów mi na Ciebie
10
Puzon 2017-06-13 20:05
Juri pisz co chcesz a ja wiem swoje. Facet jak dla mnie wie o czym mówimy. Myślę że dzięki niemu jest szansa wycisnąć więcej kasy z tej firmy
xxx 2017-06-13 22:49
Puzon podgonisz i co dalej? Dalej to i tak nie usłyszysz o kasie za nadgodziny tylko, że dalej są tyły, kasy nie ma, będzie później... a później to nie zdzierżysz i sam się zwolnisz albo ciebie zwolnią i zapomną o tym, ze mieli ci dać jakąś kasę.........
6
Juri 2017-06-14 09:44
Nie ma co gadać z wypowiedzi wiadomo że puzon nie pracuje na produkcji więc nawija ten sam makaron na uszy co mogliśmy do tej pory usłyszeć od klocka i nosa prawda jest taka że jak zadzil Zenek to bywało rozumie ale było to co się nam należało a od jad oddał klocków władze to się usr... pozatrudnial nie kompetentnych ludzi którzy udają ze wiedza co robią.
3
Juri 2017-06-14 09:48
A za dziszejszedzisiejszego grilla możemy podziękować tacie klocka bo klockowi żal kasy żenada
5
xxx 2017-06-21 09:30
Nie tylko na produkcji tak jest, biuro za nadgodziny (przymusowe) w zeszłym roku nic nie dostało, a owszem - opeer, że nadal są tyły......... Konstruktorów albo pozwalniano albo sami odchodzą . Logistyka jeszcze istnieje? Cięcia kadrowe mają poprawić sytuację ekonomiczną firmy, a pracować mają garbate aniołki?
8
Anonim 2017-06-22 16:50
Mam pytanie, czy to prawda ze za nadgodziny nie sa wyplacane kompletnie zadne pieniadze? Slyszalem ze na magazynie i na produkcji robi sie nadgodziny i chcialem zapytac jak to wyglada z wyplata ich??
2
Rozwalony 2017-06-23 20:56
Anonim firma płaci uczciwie, co miesiąc i jakoś mi za nadgodziny płacą może jestem wyjątkowy :D:D:D:D Cieciów powyżej warto posłuchać, dzięki temu obronią swoje posadki i będą mogli dalej si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co Zenuś wam nie płaci za chodzenie po hali uuuuuu jak mi przykro. Przyjdź i popracuj i nie daj się przegonić.
1
Puzon 2017-07-01 21:06
Naucz się pisać bo nie wiadomo o co tobie biega...
1
Zenon 2017-07-16 13:24
@Romek to prawda, przejrzałeś nas !
O matko gdzie kluczyki do mojego luxusa ?
Agata 2017-07-21 07:08
@rozwalony czyli rozumiem, że ty osobiście jesteś zadowolony w pracy dla firmy? To cenna opinia dla kandydatów szukających tu pracy. Wszystkim na pewno przyda się informacje o tym, jak wyglàda tu w praktyce system premiowania. Możesz rozwinąć trochę ten temat?
Zainteresowany 2017-08-10 08:16
Jest tutaj ktoś kto mógłby się wypowiedzieć jak wyglada praca w biurze, a dokladnie na stanowisku konstruktor /projektant. Firma poszukuje pracownika na to stanowisko, z czego to wynika? Firma sie rozwija czy ludzie odchodza? Jakie sa warunki i specyfika pracy, co z nadgodzinami, są jakieś premie?
Zestresowany 2017-08-10 14:20
Wynika to z tego, że dużo ludzi odeszło. Firma ma zamówień w pyte i jeszcze trocę. Najlepiej przyjdź i porozmawiaj wiesz ? Z mojego punktu widzenia przynajmniej jest uczciwie. Są pakiety sportowe i medyczne i wypłata co miesiąc punktualnie. Umowa o pracę bez żadnych kombinacji. Wiesz, na rozmowach kwalifikacyjnych nie gryzą, a obowiązku podjęcia pracy nie masz, więc po co pytać tu?
Zainteresowany 2017-08-10 14:53
Duzo ludzi odeszlo bo?? Pakiety sportowe i medyczne, a szcegolnie wyplata co miesiac to jakis cud w dzisiejszych czasach? Kazda wieksza szanujaca sie firma chyba to ma.
Pytam tu bo tutaj wiecej ludzi moze sie wypowiedziec a na rozmowie kwalfikacyjnej to zawsze jest oh i ah jaka to nasza firma jest super.
btw czym tak zestresowany jestes?
Odstresowany 2017-08-10 15:01
Bo mają swoje problemy. Skoro wszystkie firmy mają to co piszesz i wszystko jest gdzie indziej takie super to sobie tą firmą głowy nie zawracaj. Tutaj dzieci po studiach nie wytrzymują, więc szkoda czasu :) Firma nie jest super, ma swoje problemy, ale każda ma.
Niezainteresowany 2017-08-10 18:10
Moim zdaniem punktualna wyplata to cos normalnego, a nie jakies wymysly takze argumentem to dla mnie nie jest. Nie jestem dzieckiem po studiach jak Ty to okreslasz takze ten problem mnie nie dotyczy ;) Tak, kazda firma ma jakies problemy ale wlasnie dlatego skierowalem tutaj swoje pytania.
I dobrze 2017-08-10 22:29
Tak tak wiem, jesteś poważnym konstruktorem, który o tym czy do danej pracy warto przyjść decyduje po opiniach na takich portalach. Masz racje - pozostań niezainteresowany. Firma ma nowe rządy, formuje się na nowo. Jak chce się rosnąć z firma jest okazja, ale trzeba dać coś od siebie, bo sama branża jest mega wymagająca. Jest mały chaos ale moim zdaniem wszystko idzie ku lepszemu pewno jeszcze z rok to potrwa. Dużo nowych ludzi ale to nawet fajnie bo nie ma jakiś starych zgredów. Poziom zamówień jest tak duży, że ludzie nie wiedza kiedy iść na przerwę. Renomę firma ma, niestety psuje ją mnóstwo zwolnionych "starych" pracowników, którzy poza tą firmą świata nie widzieli. Mnie się pracuje dobrze i ostatnio nawet klima się pojawiła.
I źle 2017-08-10 22:42
Skoro Ty jestes powaznym konstruktorem to co tutaj robisz? Po co zabierasz glos "na takich portalach?"
Psssss 2017-08-10 23:15
A czytać ze zrozumieniem nauczyli ? Chyba nie.
xxx 2017-08-11 12:16
Nie tylko, jak piszesz, "stare zgredy" odeszły. Bardzo dobrzy fachowcy odeszli z logistyki, projektowania, ofertowania, realizacji, produkcji i innych działów. To chyba nie świadczy o stabilnej sytuacji w firmie. Jedyną stałą jest "ciągła zmiana". A nie jest to komfortowa sytuacja dla pracownika, który nie zna dnia ani godziny kiedy zostanie zwolniony albo nie wytrzyma presji i sam złoży papier. A ten mały chaos ,czyli tzw. reorganizacja, jak piszesz to jak na taką firmę to trwa trochę długo........... a klima to już dawno się skończyła, zaczęły się korposzczury panoszyć.....
9
Hahaha 2017-08-11 14:31
Tak uczyli
Agata 2017-08-13 10:50
@xxx, zmiany w firmie zawsze wiążą się z chaosem, zanim wszystko zostanie uporządkowane może minąć trochę czasu. Małkowski Martech, nadal jednak utrzymuje się na rynku i prowadzi działalność, może warto przeczekać na stabilizację?
xxx 2017-08-13 15:12
Tylko, że zmiany w firmie trwają już tak długo, że nikt nie pamięta kiedy się tak naprawdę zaczęły. Nie można ciągle wymieniać kadry......... I nie ma to nic wspólnego ze zmianą Prezesa, owszem po w/w zdarzeniu przybrały na sile....... i to na tyle.
9
Agata 2017-08-23 07:00
@xxx czyli od jakiego czasu jest wymianianybskad kadry? Czyli twoim zdaniem był on już wymieniany kilkakrotnie? Z czego to może wynikać?
xxx 2017-08-23 14:27
Niestety stan permanentnej wymiany kadry trwa już dość długo ( kilka lat). Z czego to wynika? nie wiem.
Agata 2017-08-31 11:24
@xxx, w takim razie przyjmuje to dość specyficzny obrót, bo aktualnych ofert pracy brak, więc jak interpretować to, że cały czas jest wymieniana kadra? Czy dzieje się to bez dodawania ogłoszeń? Jeśli możesz to wyjaśnić to, wtedy może zrozumienie całej sytuacji będzie łatwiejsze.
xxx 2017-09-03 01:16
Cóż nowe ogłoszenia jeszcze kilka dni temu były. Nie na wszystkich portalach są ogłaszane. Ostatnio poszukiwano konstruktora i sekretarki. Czasem po prostu bez ogłoszeń. O tym, że wymieniono dyrektora produkcji w ogłoszeniach nie było.... Zrozumienie jest raczej proste-prywatna firma i właściciel zawsze ma racje, a jak jej nie ma to patrz pkt. 1. A może mają rację ci , którzy uważają że nowa pani dyr finansowa wymienia kadrę " na krewnych i znajomych królika"? Kto to wie? Może ZM, MM i Pan Bóg z tym, że Pan Bóg na pewno.........?
3
Puzon 2017-09-03 11:41
Może wymienia tylko po co?
Szwagier 2017-09-04 17:04
W piłce jeśli kiepski trener podejmuje złe decyzje i wymienia dobrych zawodników na marnych to się go degraduje tu niestety "trener" zostaje a dobrzy "zawodnicy" patrzą odejść
3
Puzon 2017-09-04 21:11
W piłce liczy się zespół a nie grupa dobrych zawodników którzy nie potrafią osiągnąć cel skupiając się na swoich celach i cudzych błędach. Zupełnie jak przed obecnymi zmianami
Bęben 2017-09-05 14:45
To może chcesz powiedzieć, że przed zmianami nie bylo dobrego zespolu? Że ludzie mieli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innych i patrzyli sie tylko na siebie? To nie wiem w takim razie gdzie pracujesz
3
Puzon 2017-09-05 15:58
Zapominali zbyt czesto o jednym z kluczowych zawodnikow zespolu, a mianowicie wlascicielach.
Pracownik 2017-09-08 13:49
Ostatnio sporo pojawilo sie ogloszen, firma sie rozwija czy jest taka rotacja? Stanowisko sekretarki , rozumiem, ze sie zwolnila? Czy znowu rotacja :)
Agata 2017-09-09 17:06
@xxx a gdzie widziałeś te wszystkie ogłoszenia o pracę? Ja obecnie widzę jedno - na stanowisko księgowe. @Pracownik a Ty jesteś zainteresowany stanowiskiem sekretarki, czy inne również wchodzą w grę?
Pracownik 2017-09-11 17:55
Sekretarka malo.ambitne.i.rozwojowe ... szukam czegoś innego.:) ale widzialam , ze szukaja :)
Zostaw swoją opinię o Małkowski Martech S.A. - Konarskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Małkowski Martech S.A.