brak logo

Atlas Copco Polska Sp. z o.o.

Sękocin Nowy

Opinie o Atlas Copco Polska Sp. z o.o.

Screw element 2009-08-05 08:39:36
Fulkl wypas 5000 nettto samochód komórka i ciekawa praca
1
BB 2010-06-24 10:38:07
To samo dotyczy reszty oddziałów. (usuniete przez administratora) rządzi firmą i nie ma na nią mocnych. Pani manager od zakupów olewa wszystkich. Pani manager (usuniete przez administratora) jest najbardziej niekomunikatywna z całej firmy.
anonim 2010-08-03 13:50:48
Firma DNO! Wielka zawisc. Kobiety w firmie wiedza jak i co zrobic by "utrzymac" sie na swoim stanowisku..... Ktoś kto tam pracowal - wie o czym mowie. Zwalnia sie super fachowcow i ludzi wyksztalconych, a sa takie stanowiska oblegane przez panie ktore sa "nietylkalne".
Potrafia nawet "porzucic" malutkie dziecko po urlopie maciezynskim i szybciutko wracaja do pracy, by robic dobre wrazenie i zapracowanych. Chwala sie na prawo i lewo jakimi to one sa super zaradnymi mamusiami, a kasa przeslania im oczy.
(usuniete przez administratora)

anonim 2010-08-03 23:11:22
Jak nie jestes (usuniete przez administratora) to nie masz szans w tej firmie!
Potwierdzam.
2
ujuj 2010-10-17 09:14:28
Niedługo Zaczynam prace w tej firmie a po przeczytaniu tych wypowiedzi odechciewa mi się naprawde, może ktoś jeszcze się wypowie
anonim 2011-03-11 10:04:43
No z tymi zarobkami to trochę przesadzone. Ja nie mam nawet połowy tego co napisane
anonim 2011-03-25 11:45:37
Jak wygląda tam praca serwisanta? Podobno ma do dyspozycji samochód itp. Opłaca się? Proszę o informację. Z tego co wiem to tam się długo nie popracuję. Umowa na 6 m-cy. i w ogóle wcześniej zwalniają.
anonim 2011-09-26 19:27:48
Firma ciagle kombinuje, jak zabrac czesc twoich pieniedzy.
Nie ma za grosz szacunku, do twojej osoby, ciagle pogania, bo licza sie wyniki. A jesli chodzi o zarobki, to sorry ja wysiadlem. Bo lepiej zarabiac na wlasny rachunek niz nabijac komus kieszenie grubymi pieniedzmi.
Ale chyba im na tym zalezy, zeby fachowcy odeszli, bo taniej zatrudniac chlopca za 5 zlotych
anomin 2011-10-29 22:02:16
gdzie!!!
Były niewolnik 2012-01-30 09:20:54
Witam wszystkich!
Zgadzam się z przedmówcami. Firma jest na pozór bardzo fajna (niezłe zarobki, samochody, szeroki socjal) ale po pewnym czasie "oczekiwania" tak wzrastają, że nawet najlepszy pracownik nie jest w stanie wyrobić. Co roku dramatycznie zwiększane plany sprzedaży które w żaden sposób nie są dyskutowane a wypłata i premia zasadniczo bez zmian. Jednym słowem jeśli chcesz z roku na rok robić więcej i więcej a zarabiać coraz mniej to wówczas polecam tego pracodawcę.
P.S. Faktycznie Szanowne Panie w (usuniete przez administratora)itp. są okropnie obłudne. Proszę o ostrożność.
anonim 2012-02-14 12:40:57
Tak to już jest, że niezadowoleni zawsze wiodą prym na forach, a swoimi postami prezentują firmę w ciemnych barwach. Moim zdaniem firma dba o starających się pracowników i daje perspektywy rozwoju.
anonim 2012-03-03 00:31:09
Witam

Dostalem zaproszenie na rozmowe, do Poznania, w sprawie pracy na stanowisko SALES ENGINEER ELECTRONICS.

Czy ktos sie orientuje, dlaczego rozmowa nie jest w miescie, w ktorym ma byc praca?
Czy jest sens jechac, ponad 300km - z tego co widze opinie o tym pracodawcy sa marne.

Co ciekawe, google mowi, ze szukaja juz od ponad 6 mc. kogos na to stanowisko - bardzo to dziwne.

( usunięte przez administratora )

Czy ktos juz byl na takiej rozmowie i moze powiedziec cos wiecej?

Z gory wielkie dzieki!
N-tego 2012-03-12 16:31:19
Byłem na rozmowie, pewnie Ty już też. Spotkanie spokojne, ale dla człowieka, który zjadł zęby na korporacjach pewne triki są widoczne. Patrzenie jak trzymasz łapki, jak się poruszasz na krześle, Węgier patrzy w oczy jak ty patrzysz w oczy Polaka, jak spojrzysz na niego to udaje, że nie patrzył. Rozmowa ogólna, widać, że ktoś zwiał z tego stanowiska, chociaż mówią, że awansował.Pierwszy sprawdzian już mam, nie zadzwonili jak obiecali. Ale to standard. Od ciebie wymagają profesjonalizmu, a sami olewają. Ja już nie mam złudzeń co do firmy, szwedzka, amerykańska, jak chcą cię wydmuchać to to zrobią. Jakie są Twoje wrażenia?
szukała i znalazła 2012-03-13 22:24:37
No właśnie! Jak się komuś nie podoba to (usuniete przez administratora) - tym razem pod kryptonimem "Poszukująca z Polkowic", wierna poleceniom swojego Mocodawcy, podpowiada jak można sobie z tym poradzić.
n-tego 2012-03-14 18:59:08
podałem im EUR 1500 brutto
aNONIM do N-tego 2012-03-15 23:36:37
ja im podalem 5000 netto.
Powodzenia!
zoras 2012-06-18 13:23:28
słuchajcie znowu szukają na stanowisko Atlas Copco Sales Engineer Electronics. O co tam chodzi, mieli już podobno zatrudnić kogoś. Warto tam składać? Może powie coś ten kto się dostał, zrezygnowałeś, czy oni z ciebie, jaka przyczyna.Daj chłopie znać, Jakaś dziwna firma to AC.
kandydat 2012-08-28 17:06:33
myślę że zawsze najlepiej jest narzekać i szukać powodów swoich niepowodzeń u innych, ... trzeba wziąść się w garść!!! a nie jak panienki wypłakiwać na forach że ludzie w firmie źle, widocznie nie pasowaliście do zespołu ;) firma na pewno ma duże możliwości a na rynku jak wiecie jest walka, albo pokażecie kły albo Was zjedzą ... takie życie... pewne stanowiska nie są dla mięczaków
Darek 2012-10-30 01:32:34
Pisząc powyżej, nie miałem na myśli oczywiście \" kandydata\"
1
zonk 2013-11-15 21:48:06
Faktycznie wiedza o co chodzi w rozmowach kwalifikacyjnych i trzeba czlowieka oblatanego w takich tematach aby poprowadzic rozmowe z nimi po swojemu. "+" za oddzwanianie do kandydatow.. Mozna wyczuc bedac tam ze jest spora rywalizacja i kilku karierowiczow.
anonim 2014-01-19 18:37:21
Uwaga. Firma wyciśnie z Ciebie ostatnie poty, a następnie zostaniesz zwolniony z 5 min czwarta. Uwaga na ludzi, z którymi przyjdzie Wam pracować, zawiść i donosicielstwo. Przepracowałem tam trochę czasu i wiem co mówię. Zarobki nie są adekwatne do pracy jaką wymagają. Zapomnijcie, że 8 godz.im wystarczy.
mira 2014-01-31 05:53:26
Jestem zainteresowana pracą w tej firmie i chciałabym wiedzieć ile zarabiają księgowi w tej firmie?
Zwolniony 2014-03-13 19:50:31
Firma miła na początku jeżeli chodzi o regulamin pracy i kodeks pracy nic nie jest przestrzegane jak również BHP. Nikt niema pojęcia na te tematy.Czy dają zarobić owszem ale nie za 8 godzin trzeba pracować do bólu , a zwolnienie to normalka bez powodu i bez przyczyny.
1
sfrustrowany frustratami 2014-04-23 21:56:10
@ zwolniony: 1. tego kalibru korporacja nie może sobie pozwolić na nieprzestrzeganie przepisów. Akurat BHP jest szczególnie "na radarze", Więc nieprawda. 2. Niewiele jest firm, które pracownikom słabo performującym dają tyle szans na poprawę, a jeżeli się z pracownikiem rozstają to z ważnych przyczyn i w sposób cywilizowany. Zwolnienia nie są normalką bo trzeba pracownika zastąpić co zajmuje czas i jest związane z kosztami, więc beztroska w tym zakresie byłaby nieracjonalna. Znów nieprawda. 3. Jak nie chcesz (lub po prostu nie potrafisz) wydajnie (nie mylić z ciężko) pracować to się naucz. @ Zank: rywalizacjajest OK - na wyniki, kompetencje, umiejętności, pomysły. to jest paliwem dla rozwoju tak firmy jak i pracowników. Cenne i doceniane. @ anonim z 19.01.:jeżeli zostałeś zwolniony to czytaj @ zwolniony; jeżeli jeszcze nie to się ogarnij i nie wypisuj bredni.
4
żal 2014-08-07 02:05:10
Niby sympatyczni, ale Panowie dyrektorkowie tylko patrzą co by tu wyrwać jak sa daleko od domu...
jaskier 2015-01-13 16:08:21
Widzę, że w ostatnim czasie nikt nie napisał niczego konkretnego na temat pracy w Atlas Copco, ciekawi mnie dlaczego. Może jednak mógłby ktoś napisać, jak tutaj jest z atmosferą i zarobkami, bo to chyba dwie najważniejsze rzeczy w pracy. Chyba, że firma w ogóle nie zatrudnia nowych ludzi i nie robi rekrutacji, jak z tym jest?
damian89 2015-03-22 14:10:10
dwie najważniejsze rzeczy? jaskier (obaj czytamy te same książki...) przecież najważniejsza jest tylko jedna rzecz czyli konkretnie zarobki. A w takim razie może ktoś z was napisać od razu konkretnie jakie stawki netto są? no fajnie jakby ktoś powiedział jeszcze jakie umowy dają, czy da się coś na stałe
były/a 2015-03-31 11:51:10
Jeśli chodzi o zarobki - nie jest źle. Jeśli chodzi o atmosferę - gorzej. Ludzie odchodzą. Na stanowiskach BLM-ów nic się nie zmienia od wielu wielu lat w związku z tym nie ma możliwości realnego rozwoju... W innych działach - również! Mam wrażenie że firma skupia się na drobnostkach, nie mając większego planu... Logistyka - atmosfera dno! Managerka jest niewidoczna - zero decyzyjności. Finanse? Właściwie ich już nie ma. Business Controler z CT - porażka. Może i fajny ale tu nie o to chodzi... Uwielbia zwalać winę na wszystkich dookoła! Handlowy? Pośmiewisko! Marketing/Communication? Tu można by napisać niezłe Story :) Ci co pracują/pracowali wiedzą że w AC pije sie Coffe :D I że brak umiejętnosci wypowiadania się w języku polskim to cecha charakterystyczna działu Communication... Serwis? Dno... Ludzie zapierniczają! Ale jak im się za to obcina pensje/dodatki to nie ma co się dziwić że kręcą lody na boku! IT w miarę ok. Zakupy - oj! Tu jest dopiero cyrk :D Rotacja - chyba największa w całej firmie. Manager - poziom profesjonalizmu - 0! Jedynie elaboraty potrafi pisać, z których nic nie wynika. Żadnych poważnych priorytetów. GM od MR - kolejny ciekawy przypadek ciekawy przypadek. Tu się ładnie uśmiechnie, poklepie po ramieniu a za chwilę napisze maila, że aż w pięty pójdzie. Jako były pracownik niestety nie polecam, choć na początku wydawało mi się że jest naprawdę super :(
7
pracownik 2015-04-21 16:15:50
Pracuję w AC od kilkunastu lat. Kiedyś była to wspaniała firma z tradycjami i skandynawskimi wartościami. Dzisiaj pozostało logo i grupa zamęczonych i zrezygnowanych pracowników. Większość chętnie odeszłaby gdyby tylko miała gdzie. Jeśli chcecie pracować na jednym i tym samym stanowisku przez cały okres pracy w tej korporacji to zapraszam. O szacunku do pracownika można tu zapomnieć. Liczą się tylko słupki i rozdmuchane ego menagerów.
A firma dostała tytuł "Pracodawca roku". Ciekawi mnie kto taki tytuł sprzedał, bo za działalność to odpowiednim byłby tytuł dręczyciel roku:)
2
x 2015-04-27 01:32:45
Niestety, ale zgadzam sie w 100% z Tobą, pozdawiam
ocena 2015-06-02 10:01:16
2014-04-23 21:56:10 "rywalizacjajest OK - na wyniki, kompetencje, umiejętności, pomysły. to jest paliwem dla rozwoju tak firmy jak i pracowników. Cenne i doceniane" - w tej firmie na pewno tak nie jest, to typowa korporacja gdzie nikt nie doceni kompetencji i umiejętności, pracownikowi zostanie wskazane miejsce w szeregu, natomiast doceniana i mile widziana jest wazelina bez mydła. Funkcjonuje tu instrumentalne traktowanie zatrudnionych osób oraz wspieranie konfliktów przez kierownictwo oraz co powoduje że atmosfera jest do kitu.
A jeżeli chodzi o wynagrodzenia to zaczynasz od pensji minimalnej i do docelowego wynagrodzenia dochodzisz po 15 latach pracy w tej firmie.
1
anonim 2015-07-13 18:44:07
Wyciągajcie wnioski od tych, którzy pracowali w AC. Nie wierzcie w ładne opowieści. AC jest korporacją, kierowaną przez BLM, którzy mają wiele do stracenia, gdyby nie cisnęli podwładnych, podwładnych będą cisnąć, bo jak nie oni wylecą to muszą wylecieć podwładni. Obecnie jest katastrofa, każdy kto przejrzał na oczy to ucieka , a przede wszystkim z maszyn przewoźnych. Obecnie jest tam paca dla kamikadze. Życzę powodzenia
Orzeszkowa 2015-07-31 13:29:06
No to się nazywa miłe złego początki kolego Kokacz, wierz mi że ten entuzjazm będzie szybko stygł. Duża rotacja w zatrudnieniu i wypieranie firmy z rynku przez konkurencję powinno dać do myślenia. Jeżeli ktoś pisze tutaj że beztroska AC w zakresie zatrudnionych osób byłaby nieracjonalna to łże jak pies, ten pracodawca z wyjątkową nonszalancją i beztroską traktuje swoich pracowników. Jeśli tam już trafiłeś to radzę poszukać czegoś innego bo będzie tylko gorzej, świadczy o tym rzesza byłych wieloletnich pracowników którzy posiadali kompetencje, umiejętności i pomysły ale niestety bez docenienia...
Mark 2015-08-04 08:37:35
Ludzie proste pytanie na początek bo widzę ,że nikt nie umie czytać ze zrozumieniem jaka KASA ELLOO dla PH ,
nowy 2015-11-04 09:25:17
witam jakie zarobki pod ziemia dla serwisu maszyn lub wiertnic dla nowych
anonim - pracownik 2015-12-08 16:25:47
To jest straszne co tam się dzieje. Zawiłość i zazdrość w firmie straszna. Panie w biurze czy to stanowisko obsadzone przez lata BLM-a czy pomocy biurowej wyżej srają ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają. Wiedzą wszystko o wszystkich. Nie chwal się tam urlopem, nowym autem, chodź w starych ubraniach bo inaczej przepadniesz tam. No i panowie BLM-y każdy ma tam swoją dupeczkę. Na dodatek coś na boku poza firmą. Wyżywają się na pracownikach i grają święte krowy. Obłuda, zakłamanie, zdrada, i brak szacunku do samych siebie. Jest tam masa ludzi wartościowych i dużo potrafiących - oni nic tam nie znaczą i nie mają stanowisk.
1
praca 2016-08-11 14:57:05
a ja mam ofertę pracy w Irlandii dla mechanika wiertnic
powierzchniowych (L6, L8, D-60) Alek +( usunięte przez administratora )
Dla niepewnych 2016-09-08 10:17:09
Firma jako firma jest ok bo tworzą ją normalni przyjaźni ludzie. Niestety problem zaczyna się na wyższych szczeblach menadżerski a to to już największa porażka tej firmy. Krótka charakterystyka działów:

Dział Zakupów- największa porażka tej firmy. Niekompetencja to mało powiedziane, załatwianie spraw po 3 miesiące. Szkoda gadać na ich pomoc nie ma co liczyć większość i tak ich pomija i załatwia tematy po swojemu.

Dział HR - oprócz szefowej ok. Szefowa przyszła i załatwiła odznaczenia dla Atlasa jako super pracodawca a jak ludzie odchodzą to nawet rozmowy nie przeprowadza...........
Dział IT - Super chłopaki
Dział Finansowy - rzadko współpracowałem więc nie mam zdania
Dział Logistyki - dla moich potrzeb OK
Maszyny Górnicze - nie współpracowałem
Rental - OK
Technika Budowlana - Tam to kosmos rotacja jak szalona, serwisanci przechodzą do sprężarek stacjonarnych, przychodzą nowi jak już się wdrożą to się ich "dopycha" i sami odchodzą
Sprężarki Stacjonarne - Dział gdzie nie ma za grosz szacunku, do twojej osoby, ciągle pogania, bo liczą się wyniki. A jeśli chodzi o zarobki, to sorry ja wysiadłem. Bo lepiej zarabiać na własny rachunek niż nabijać komuś kieszenie grubymi pieniędzmi. Przykład idzie z góry :-)

Podsumowując doświadczenie miłe i warto firmę rozważyć dla prestigu w CV i tyle :-)

Co ciekawe ponad 50% osób w ankiecie przeprowadzanej wewnątrz firmy co 2 lata nie poleciłoby Atlasa swoim bliskim i znajomym. To najlepsza opinia

Pozdrawiam
Bla Bla. 2016-11-13 15:31:05
2300 netto na okresie próbnym.
Zostaw swoją opinię o Atlas Copco Polska Sp. z o.o. - Sękocin Nowy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atlas Copco Polska Sp. z o.o.