brak logo

FAMED Sp Akcyjna

Łódź

Opinie o FAMED Sp Akcyjna

??? 2013-08-13 12:53:37
Witam, czy ktoś może cos powiedzieć, wyrazić opinie o pracy, zarobkach, przełozonych w famedzie?
T. 2013-08-15 16:47:09
A na jakie stanowisko aplikujesz? A czy Famed to w ogóle jeszcze istnieje? Nadal dyr. handlowym jest ten sam [usunięte przez moderatora] ?
firma kiedyś z ograniczonym ale potencjałem, ale to co później się działo.... Jeśli to jeszcze istnieje to niedługo, konkurencja ich pozamiata o ile są jeszcze dla kogoś konkurencją, z tego co wiem została tam już garstka ludzi, młodsi uciekali. Pozdro dla starej ekipy:)
Anonimowy 2014-10-16 18:30:39
O tej firmie mozna pisac ksiazki zarobki na produkcji 1300-2000zł netto w zakladzie nadal komuna maszyny 40 letnie pracownicy 60 letni a technologia to mlotek i przecinak:)
2
Obecny 2015-03-15 19:00:50
zgadam się w pełni z przedmówcami. Dziwie się tylko,że jeszcze to istnieje, głeboka nieroformowalna komuna, zarobki śmieszne, narzędzia do pracy żadne a oczekiwania, że hoho. Na stanowiskach dyr. nieudacznicy lub rodzinka prezesa a prezes nie ma kompletnie pomysłu i ochoty jak postawic firmę na nogi. Wyrzucać ludi za swoja nieudolnośc, to jedyne ,co ten czlowiek potrafi. Atmosfera w całej firmie fatalna. wypłaty standardowo nie placone na czas a o prowizjach, premiach wynikajacyhc z pewnych ,ustaleń ze prezesem mogliśmy sobie tylko pomarzyć. Jeżeli chcecie normalnie funkcjonować, cieszyć się życiem , macie odrobinę własnej godności, ochoty się rozwijać, to nie pchajcie sie tam, choć nie wiem co by obiecywali (a to potrafia bardzo dobrze)
pracownik 2015-04-02 13:14:02
co ty gadasz za glupoty firma sie swietnie rozwija. Sa nowe inwestycje. rosnie produkcja i sprzedaż. I nawet dobrze płacą za robotę. Mamy jak zawsze najlepszy sprzet bywamy na wszystkich targach. Dzieki prezesowi Famed sie podniósł dużą rolę odegrał dyrektor T. Plasa wy postawić firmę na nogi. Jestem dumny, ze robie w Famedzie.
Anonim 2015-04-03 14:05:20
Chyba nie mówisz o FAMED z Łodzi!!!! Ktoś ostro naszpikowany prochami może takie brednie wypowiadać!!! jaki wzrost produkcji, sprzedaży, jaki najlepszy sprzęt przepraszam ale gdzie????? W Famed Łodź???
obecny 2015-11-24 13:59:57
Nie pchaj się tam, dla własnego zdrowia psychicznego:) Zarobki rzędu 2 tyś. na stanowiskach biurowych w sprzedaży i eksporcie. Mówienie o tym, że firma się rozwija jest niedorzeczne, i może to pisac ktoś z rodzinki pana prezesa. Premie dodatkowe, dodatki? Tak tak a świstak siedzi i zawija w sreberka, obiecać potrafią wszystko!
obecny 2015-12-16 11:48:35
Ja myślę że, zamiast zajmować się publicznym forum i próbą oszukiwania przyszłych ewentualnych pracowników, byś się drogi "przyjacielu" zajął postawieniem firmy na nogi. Podszywanie się pod innych na dobre Ci nie wychodzi. 2 tysiace piszes? pochwalisz sie ile Ty dostajesz za nieudolne zarzadzanie firmą? Kazdy kto jest z branży medycznej, zna standardy pracy z tym sprzętem, kto ma doświadczenie w branży uśmieje się z tego co proponujesz a konkurencja płacze ze śmiechu. Może popyt jest ale pochwal się jaki popyt jest na nasz asortyment? Pochwal się jaka jest zmowa wszystkich na runku przeciwko famedowi, wiesz dobrze czemu? Pochwal się jak Wam wyszła współpraca z innymi, jak zostaliście pogonieni z dyrektorkiem, bo z Wami nikt nie chce współpracować! Może tym się zajmij a nie wypisywaniem bredni na forum publicznym. Może się pochwalisz ilu pracowników zwolniliście w ciągu ostatnich 2 lat? z jakim stażem i ilu uciekło? Wszyscy źli???? Czas spojrzeć w lustro:)
Obecny... 2016-06-09 21:46:04
Prosze w takim razie sobie poczytać jakie wymagania są dla ubiegających sie o prace na stanowiskach biurowych. Przy takich wymaganiach, mozna od czegoś zaczać od.....2 tys.... traktujmy sie poważnie.
Obecny... 2016-06-09 21:46:49
Prosze w takim razie sobie poczytać jakie wymagania są dla ubiegających sie o prace na stanowiskach biurowych. Przy takich wymaganiach, mozna od czegoś zaczać od.....2 tys.... traktujmy sie poważnie.
Obecny... 2016-07-21 11:24:29
Mówimy o firmie FAMED chyba o niej jest wątek. Proszę sobie zobaczyć jakie są wymagania przy rekrutacjach w dziale Eksportu, w działach Sprzedaży i powodzenia pracuj za 2 tyś :)
Obecny... 2016-08-08 12:11:40
Skoro drogi Panie M. trzeba od czegoś zacząć i piąć się w gorę w dodatku nie zatrudniając zółtodzioba jak to ująłeś, to chyba przeczysz sam sobie. Jeżeli od czegoś trzeba zacząć, to skąd takie wygórowane wymagania? a co w zamian??? No pochwal się tutaj na forum, co obiecujecie w zamian z dyrektorkiem i jak ma to się później do rzeczywistości!!!!
Świadomy 2016-08-12 10:35:54
Czy są tu jacyś ludzie którzy przepracowali w firmie więcej niż 1 rok? Jak wygląda praca w biurze? Bo ktoś kto mi pisze że 2000 zł to dużo za pracę w sprzedaży to ja się zastanawiam w jakim świecie ja żyję. Albo może jesteś słabym pracownikiem bez doświadczenia i jedyne co potrafisz to mądrzyć się i wietrzyć spiski, a wtedy proponuję maść na ból czterech liter. Taka już polska mentalność że jedyne co potrafimy to narzekać i oszukiwać na każdym kroku. Sam już spotkałem się kilkoma typami pracodawców i różnie bywało.

Potrzebuję jasnej i klarownej odpowiedzi - czy warto iść do tej firmy na rok-dwa lub dłużej? Chodzi mi o sprzedaż. Czy istnieje jakiś socjal lub ewentualnie premie? Jak wychodzi w praktyce to co jest na rozmowie kwalifikacyjnej i jak się to ma do podpisania umowy i samej pracy. Proszę o rzetelne odpowiedzi a nie jakiś dziwnych gości co w ciągu 12 miesięcy mają więcej niż 2 pracodawców.

Pozdrawiam,
Natka 2016-08-12 13:09:28
Tak przepracowałam w Firmie Famed pare lat w dziale sprzedaży i nie tylko, jeszcze za czasów jak Firma miała swoja siedzibę na teofilowie. Kiedyś firma z niewykorzystanym potencjałem, brakowało inwestycji w firmie, po prywatyzacji liczyliśmy, że to się zmieni i zmieniło.... na gorsze. Tak to prawda w dziale sprzedaży, 2 tyś, narzędzia w postaci Fiata Pandy o którego stacjonarnie musisz się zapisywać, oklejonego reklamami Organiki Łodzkiej. Czemu Organiki? Firma posiada jednego prezesa, dalej to już rodzinka... Famed i Organika mieszczą się teraz w jednym miejscu. Poczytaj zresztą opinie o łódzkiej Organice na forum..., to samo dno... Prowizja? Premia? bywało tak że przez 3 miesiace dostawałam na rękę 1500 zł z hakiem., Prowizuje????prezes robił i wymysłał wszystko żeby tylko nie płacić i nie płacił jak nie chciał. Nie pracowałam w swoim zyciu w nastu firmach może, ale takie bur.... jak tam nie miałam okazji nigdzie doświadczyć. Teraz pracuje w normalnych warunkach, nie mam mdłości już w ndz jak mam iśc do pracy i się szarpać, nie jestem kłębkiem nerwów, nie muszę żebrac o włąsne pieniądzę, chodzić i się pytać do księgowości czy poszedł może przelew, czy prezes znowu coś przyblokował. Nie musze juz żebrac o podstawowe narzędzia pracy. Bym wolała iśc truskawki zbierać, niż pracować w Famedzie. Jak ma się rozmowa kwalifikacyjna do rzeczywistości? Nijak. Pan dyrektor K..... obieca Ci wszystko, bo elokwencji mu nie brakuje i to wszystko co można o nim dobrego powiedzieć. Będzie Ci przedstawiał jakim to jest sprawnym managerem, światowcem, jakim to Famed dysponuje cudownym sprzętem, jaki to jest popyt na rynku polskim, powie Ci ile eksportujemy wszystko w pięknych barwach, liczbach. Na końcu powie Ci jak dobrze zarobisz z prowizji, z premii, jakie dostaniesz cudowne narzędzia pracy. Nic tylko wypruwać sobie dla niego żyły:) innym tematem tez jest sprzęt którego nikt w Polsce nie chce, ćieżko się przebić, jest zmowa na rynku przeciwko Famedowi, nikt nie chce za bardzo z famedem współpracować i raczej w Polsce konkurencją nie jest Famed dla nikogo. Najlepszy jest eksport do krajów trzeciego świata bo tylko tam ten złom się nadaje. Mam jeszcze info, wiem co się na bieżąco dzieje. Dla własnego zdrowia psychicznego, nie warto tam pracowac nawet rok--dwa jak sobie planujesz, ale decyzja należy do Ciebie, Myśle że już po 3 miesiacach napiszesz to samo ja ja tutaj:) Pozdrawiam:)
1
Natka 2016-08-12 13:27:20
Jeszcze jedno, ten co pisze o 2 tyś w sprzedaży, że od tego by chciał zacząć, to nie jest żaden pracownik! Jego opinii nie bierz pod uwagę, to jest dyrektorek wielmożny członek zarządu - synalek prezesa, który zamiast zająć się firmą, pisze bzdury na forum. Kolejny agent:) Idzi lepiej z dyrektorkiem drugim do tatusia i kajajcie się jak zawsze, tam zawsze na naradach coś "mądrego" wymyślaliście:) pozdrawiam:)
1
Natka 2016-08-12 14:44:17
Oferujemy:

motywacyjny system wynagradzania,
przyjazną atmosferę pracy,
możliwość rozwoju zawodowego,
system profesjonalnych szkoleń.

HAHAHAHAHAHAHAHA uśmiałam się :D
Anonimowy 2016-08-14 09:01:42
Witam ewentualnych zainteresowanych pracą w Famedzie. Jestem obecnie pracownikiem firmy. Powiem krotko, z uwagi ze Famed wciaz jest moim pracodawcom, każdy z nas pracujacych w moim dziale przeglada i wysyla na bieżąco CV gdzie indziej i jak najdalej stąd.... nie chce wiecej mowić, wiem kto przegląda to forum. Pozdrawiam wszystkich.
Anonimowy 2016-08-14 18:48:02
Przeczytaj cały wątek o pracy i warunkach w Famedzie to zrozumiesz. W 99% każdy z nas jeszcze pracujacych sie pod nim całym podpisuje. System motywacyjny? Taki nie istnieje w naszej firmie. Jaki system by nie był, pan prezes i tak zrobi wszystko zebyś tego nie dostał... najważniejsze w firmie nie jest efekt Twojej pracy a spotkania na radzie u prezesa panów dyrektorow i rodzinki. Po nich się dowiesz, ze czego bys nie zrobil to i tak sięgnęles dna.. Szkoda ze towarzystwo na slynnych radach nie spojrzy w lustro...
Świadomy 2016-08-16 22:28:55
Natka i Anonimowy bardzo wam dziękuję za informacje. Na pewno będą bardzo pomocne. Jezeli tak jest jak mówicie to lekko i ciekawie nie jest. A co do agentów to podziwiam umiejętności i wytrwałość w pisaniu bzdur. Chociaż z drugiej strony inaczej prace widza zarząd i pracownicy.

Wrócę jeszcze do tematu pensji 2000 zl (mam nadzieje ze netto) - gnój i żenada, za takie pieniądze można sobie robić np na stacji paliw, w sklepie lub wozić pieczywo w piekarni. Dopóki pracodawcy tego nie zrozumieją ze to handlowcy na nich zarabiają, to po prostu robią swojej firmie antyreklamę i będą zmieniać swiezakow po 3 miesiącach na nowych. Sam doświadczyłem wymiany 27 pracownikow sprzedaży w ciagu 3 lat. W jednej firmie oczywiście. Dlatego proponuje sie ogarnąć drodzy pracodawcy i zacząć szanować pracowników.
tfyj 2016-08-16 22:47:29
Posiadanie wyższego wykszałcenia @fajs wcale nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, bo dają za to rozsądne zarobki.
Zostaw swoją opinię o FAMED Sp Akcyjna - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAMED Sp Akcyjna