brak logo

Finnveden Metal Structure

Bielsko-Biała

Opinie o Finnveden Metal Structure

larnia morska 2015-02-25 10:27:34
Stary nie bierz się za to
szlifiernia 2015-02-26 14:19:04
...finnveden...shiloh....to jedno i to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślą ze zmienią nazwe to ludzie sie bendom przyjmować....ludzie wiedzą co to za zakład.....dajcie spokój.....to sie prosi o pomst we do nieba !!!
szlifiernia 2015-02-28 17:05:56
Myślicie ze tam jest dobrze !!! ZAPOMNIJCIE !!! Przecież ta firma ściąga ludzi do siebie na szlifiernie z czechowic -dz.. po przez inną firme !!! ALE JAJA !!!
1
odlewnnik 2015-03-06 05:32:34
...powiadacie związki zawodowe...one są tyle warte co Gruszka na zmianie B !!!...kompletnie nic tylko tyle ze jest na liście ...a związki też !!!
1
odlwenik 2015-03-09 07:51:37
syf i kolesiostwo dobrze ma ten kto wozi brygadzistę do pracy zmiana jest rozdzielana w aucie przed pracą ci co mają wtyki u brygadzistów ściemniają i jest O.K a jak jesteś z poza układu to możesz j**ać na najgorszej maszynie i szanowy brygadzista nie zapyta Cie czy byłeś na przerwie, piłeś, sz***łeś, tylko czy maszyna idzie i ile masz braków tylko to się liczy, jak masz postoje to jesteś nieudolny i sobie nie radzisz więc dają cie do jeszcze bardziej prze****nej roboty. "Kierownicy" produkcji (trudno mówić kierownik produkcji o kimś kto ma zawodówkę i jest z zawodu ogrodnikiem czy cukiernikiem)porobili brygadzistów z największych donosicieli i wazeliniarzy i tak się to kręci. Nie poleca pracy w tym zakładzie największemu wrogowi chyba że lubisz biegać koło maszyny przez 8h bez przerwy picia i siku a na końcu i taki ci premie wezmą ok. 400 zł za byle pierdołe więc robisz za ok 2200 na czterobrygadówce bez wolnego bo zawsze brakuje ludzi wzięcie premii wiąże się w tym zakładzie z naganą z wpisem do akt bo tak sobie w biurze wymyślili TA PRACA TO DNO!
2
odlewnia 2015-03-12 07:48:07
Gdzie są przerwy na odlewni...czy związki coś z tym zrobią ...na CNC ,szlifierni na tłoczni są przerwy dlaczego nie ma na odlewni przerwy 20 minutowej przychodzimy za 10 minut przed każdą zmianą albo wcześniej a schodzimy też niekiedy po ośmiu godzinach pracy i co !!!....
2
czak noriz 2015-03-12 16:45:59
Panowie jakie związki zawodowe ???????? Ja się pytam choćby o jedną konkretną sprawę którą związki załatwiły ?????????? Związkowcy tak śpiewają jak im prezes zagra i tyle . Trzeba by było założyć nowe związki ale przy takim zastraszaniu jakim jest obecnie to pewno nikt się nie zapisze tak że temat zamknięty , nic się nie zmieni.
4
Dawny Pracownik 2015-03-15 18:13:30
Niedawno zostałem zwolniony z tego bagna ale wyszło mi to na dobre i jestem bardzo szczęśliwy ze już nie mam z ta firma nic wspólnego. Jestem wdzięczy shiloh że dostałem wypowiedzenie. Więc też wam radze UCIEKAJCIE @!!! :)
1
LEON 2015-03-16 10:49:17
TAK JAK MÓWISZ UKŁADY I UKŁADY NA SZLIFIERNI TE LASKI KTÓRE SIĘ DAŁY CHWYCIĆ BRYGADZIŚCIE ZA CYCA LUB TYŁEK TO MIAŁY LEPSZE ROBOTY I ONE ROBIĄC W FIRMIE PARE LAT POTRAFIŁY SZLIFOWAĆ TYLKO NIEKTÓRE ODLEWY TY NAJPROSTSZE A TE CO NIE POZWOLIŁY NA TO TO ORAŁ NIMI NAJGORSZE ROBOTY NA SZCZĘŚCIE BRYGADZISTA NA TEJ ZMIANIE SIĘ ZMIENIŁ JAKIŚ CZAS TEMU
LEON 2015-03-16 10:53:41
NA SZLIFIERNI OK 2000 NA WSTĘPIE 5 DNI OD PON DO SOB
NA CNC OK 2150 NA WSTĘPIE SYS 5 DNI OD PON DO SOB
NA ODLEWNI OK 2700 NA WSTEPIE TAM JEST 4 BRYG
odlewnik 2015-03-16 16:21:50
Z tą kasą na odlewni to ostrożnie jest liczona z premią której prawie zawsze nie ma dostajesz stawkę i zostajesz z nią bo to Mikołaj w tym roku nie ma kasy, bo to kryzys, bo to masz niską ocenę i ci się nie należy dużą część podwyżek zależy od kierowników więc jak mu wchodzisz w odbyt to masz a że tych wchodzących jest coraz więcej to i dla nich braknie!
Odlewnia 2015-03-17 15:37:10
Stołówkę dla pracowników zlikwidowali postawili stolik i cztery krzesła .....i to jest stołówka ....a może teraz akwarium tak do stolika zmniejszyć panowie kierownicy co !!! ....kabaret z pip show ...a nie SHILOH !!! ....KUR.. tu jest totalny bu...l !!!
3
XxX 2015-03-17 16:48:23
Stołówka idealna dla Pana kierownika cukiernika z kolegą Kebaba oraz Pani Prezes z kontroli jakości " ona musi mieć dwa krzesła wiec by pasowały te 4-ry :P "
1
Odlewacz 2015-03-22 18:58:13
Każdy bierze to co dla niego najlepsze - i tyle. Nie pasuje komus to szukaj czegos lepszego.Koniec KROPKA.
Odlewnia 2015-03-23 13:04:56
Wiedział co powiedział !!! Ty to na pewno po rodzinie robisz !!! ....koniec i kropka !!!
subiektywnie oceniam 2015-03-25 11:43:59
DOKŁADNIE ! (usunięte przez administratora) JA PRACUJĘ TAM OD 3 TYGODNI I ZISTAŁEM PRZESZKOLONY Z JEDNEGO ELEMENTU TAK ŻEBYM NIE NAUCZYL SIĘ PRZYPADKIEM TEGO CO IDZIE NA PRODUKCJE W SOBOTĘ BĄDŹ NIEDZIELE BO WTEDY WIĘCEJ PŁACĄ(usunięte przez administratora) FIRMA ASR SZYMON RYŁKO ZAWIEDLIŚCIE NAS I TO BAAARDZO !!!
Rzeczywistość Polska. 2015-04-19 12:59:16
Nie wiem czy ludzią w tym zakładzie uda się przerobić do emerytury jak robota bardzo ciężka i normy wysokie, a umowy o pracę są podpisywane na czas określony z wypowiedzeniem dwutygodniowym.
2
pracownicy z SHILOH 2015-04-21 11:47:16
Dobrze ze taka strona jest , tylko wielka szkoda ze Bizoń albo prezes tego nie czytają ...przynajmniej by wiedzieli jaką sieczkę z ludzi bracia robią ....każdy wie o kogo tu chodzi ...inną reputacje by ten zakład miał jak by ich nie było , a tak to ma taką opinie jaką teraz ma !!!
3
Robol z Polski. 2015-04-29 18:56:17
Kiedy w Polsce zamkną zagraniczne fabryki, banki, markety, stację paliwowe, salony samochodowe, salony motocyklowe, które nie płacą podatków?
1
kurier bielski 2015-05-04 07:50:39
Jedyny zakład na bielsku który pracował w majówkę to jaki to zakład ...TAK !!! to SHILOH !!!
YoodaS 2015-05-05 16:35:34
Jest tu ktoś z działu utrzymania ruchu ??
2
AKWARIUM !!! 2015-05-14 12:31:49
M.M. - S.M. i przyjaciel kebab !!!
Wykończony robotnik z Bielska. 2015-05-14 12:54:26
W Shiloh zapierd...ala się jak biały murzyn za grosze.
emil z betonu 2015-05-21 21:21:15
w zakladzie juz jakis jakis czas nie pracuje ale jak czytam ostatnia wypowiedz, to sie zastanawiam ile takich egzemplarzy tam pracuje aktualnie. Luudzie!! Ku..wa!! przeciez jak wam nie pasi to olejcie ciepym moczem i zmiencie robote. Powiecie: nie ma pracy. Do chu..a zyjemy w Europie, jestesmy w UE! To, ze w Bielsku nie ma nie znaczy, ze nigdzie nie ma. Wyjedzcie z katolandu!! Powiecie: tak ale trzeba znac jezyk. Gowno trzeba! Wiecie ile takich pustakow jak autor ostatniego posta wyjechalo i zyja, jezyka sie nauczyli... albo i nie i daja rady. A nie narzekaja jak pi..dy. Wzieli sprawy w swoje rece!!
2
ja 2015-05-24 11:40:42
emil z betonu tylko takie małe sprostowanie nie chodzi o to by uciekac jak jest ujnia tylko zrobic coś z tym bo własnie tak wyglada nasz rynek pracy(brak szacunku do pracownika) przez tych co zamiast walczyć i cos zmienic uciekaja:( ja się pytam gdzie sa związki zawodowe i jak chcecie cos zmienic jak do rady zakładowej wybraliscie kierownika jedno drugie wyklucza :)a wy płaćcie dalej panu Górnemu na zwiazki a on ma wyjepane na was ale za to macie kaledarz na koniec roku :)
1
Sw. Emil z Betonu 2015-05-25 00:05:08
Szanowny kolego! Przeczytaj post uzytkownika "AKWARIUM!!!" i kilka poprzednich. Myslisz, ze tacy ludzie beda walczyc o swoje prawa?! Kierownictwo nie jest glupie! Doskonale zdaja sobie sprawe z tego, ze na prostaka najlepszy jest jeszcze wiekszy prostak! Dlatego tzw. bracia M. i ich przyjaciel "kebab" maja i beda miec sie doskonale w tej firmie. Swoja droga gdyby nie oni i ich "za mordyzm" to myslisz kolego, ze gdzie teraz bylaby firma? A poniewaz z tego co czytam, nikt tam nie chce pracowac to takich egzemplarzy jak "AKWARIUM!!!" bedzie tam coraz wiecej!!! Wiec Ci normalni, ktorzy jeszcze sie zostali moga tylko wyp.erdalac!!
1
AKWARIUM !!! 2015-06-15 20:01:36
No wreszcie są przerwy na odlewni i chwała prezesowi za to ze stworzył tą liste była dawno potrzebna panom z odlewni !!!
2
AKWARIUM !!! 2015-06-21 13:06:07
Powiadam ludzie , do puki bracia robią to tam nic dobrego nie będzie .
wozkowy 2015-06-23 22:29:21
jak wygląda praca jako wózkowy na odlewni i na tłoczni ?
1
BBCZDZ 2015-06-27 12:34:12
Czy w firmie na odlewni są warunki szkodliwe ? Zmieniła się kultura pracy ( czytałem wcześniejsze komentarze )
Jakie są zarobki na magazynie i odlewni ?
Proszę o rzetelną obiektywną odpowiedź a nie złote rady narzekaczy.
1
Sw. Emil z Betonu 2015-07-03 21:39:06
Dobra ta lista co wyplynela z HR :) Usmialem sie do posiku :)
2
bubu 2015-07-11 18:54:30
szacunku w tej firmie dla pracownika nie ma, skończył się dawno temu
Pilna sprawa 2015-07-11 19:41:48
Czy pracuje ktoś na zakładzie w Shiloh z ASR Szymona Ryłko? Jak tam to wygląda w przypadku takich pracowników? Bo taki pracownik jest zatrudniany na 5 lat, a potem jest szansa na bezpośrednie zatrudnienie przez Shiloh? Bardzo proszę o odpowiedz ludzi z ASR! Pozdrawiam:)
xXx 2015-07-11 23:46:49
W tej firmie ludzie pracują tygodnie co najwyżej miesiące nie lata
1
ja 2015-07-12 11:22:41
Emil z Betonu jaka lista?
Nick: 2015-08-21 14:14:20
A ja pracuję 11 lat. Ciekawe.
8latka 2015-08-22 08:53:05
Ja pracuję w firmie już 8 lat i jestem zadowolona. Mocno się rozwijamy a to dobra oznaka dla mnie. Wiem, że będzie praca nawet na kolejne 8 lat. Zamiast wypisywać tu bzdury polecam przyjść i samemu zobaczyć jak wygląda praca i hala. każdy kto stara się o prace ma okazje wejść na produkcje. ja tam najbardziej ufam swojej intuicji a nie opiniom innych.
lolo 2015-09-04 16:32:10
ludzie ten zaklad to istny oboz pracy brak bhp zzacunku dla pracownika
odlewnia 2015-09-05 09:27:37
Z tego zakładu wszyscy uciekają na odlewni zostało paru operatorów którzy coś potrafią zrobić reszta to statyści na sztukę z odlewni i narzędziowni uciekają starzy operatorzy ze stażem i dobrymi stawkami niech to da wam coś do myślenia przykład zm. d połowa załogi na ciągłym chorobowym wieczna harówa, gnojenie, presja psychiczna, urlopy i "W" dostaniesz jak jesteś przydupasem brygadzisty, przerwy tylko na papierze wpisz się na listę a potem tyle przerwy widziałeś,to jest jeden z największych obozów pracy w Bielsku, ci którzy pracują 8 lat to chyba tłocznia bo na pewno nie odlewnia!!!
4
foundary 2015-10-03 01:07:34
Pracuję kilka lat w tej firmie i muszę napisać, że tragedii nie ma. Aczkolwiek można wiele, bardzo wiele w tej firmie poprawić. Ostatnie kilka miesięcy firma się rozwija po przejęciu przez amerykanów i jest to dość dynamiczny rozwój w porównaniu do poprzednich lat. Na zatrudnienie nie ma, co narzekać. Są nowe wakaty a to tylko namiastka przed prawdziwą ekspansją tej firmy. Panie Prezesie! Nie bójmy się podwyższać płacy. To ludzie kreują tą firmę i to im należy się godziwe wynagrodzenie. Nie można oszczędzać na pracownikach. Pokażmy im, że to my jesteśmy dla nich a nie oni dla nas! Bądźmy firmą na światowym poziomie gdzie nie liczy się zysk osobisty spółki, ale przede wszystkim stawiamy na godność pracowniczą. Wtedy będą o nas wszyscy pisać!
5
AKWARIUM 2015-10-20 06:57:36
Jedno co mnie tu śmieszy to wypowiedz jednej osoby która pisze ze nie ma tam tak zle i ma już przepracowane kilka lat , to powiecie mi dlaczego jest taka rotacja ludzi na odlewni ze nie nadążają wyszkalać ludzi w tym zawodzie
2
LEON 2015-10-23 12:24:04
KOBIETO TY CHYBA ROBISZ NA KONTROLI TAM TO JEST INNY ŚWIAT BRAKNIE CI ODLEWÓW TO SIEDZICIE GADACIE I NAWET DO RADIA SIĘ NIE CHCE PODEJŚĆ ŻEBY WEZWAĆ WÓZKOWEGO I NAJLEPSZE ŻĘ TO JEST PRZED KAMERĄ I BIURO UDAJE ŻE TEGO NIE WIDZI PARE LAT TEMU TO NAWET NA 1 ZMIANIE KONTROLA SZŁA NA 40 MIN PRZERWY I TEŻ NIKT TEGO NIE WIDZIAŁ A NA ODLEWNI NIE MIELI CZASEM WCALE ZLOMEK PYTA KAWĘ W BIURZE SOBIE ROBI JAK SZLACHCIC JAKIŚ SWÓJ TRYB PRACY MAJĄ Z GRABISIĄ JAK MAJĄ POPOŁUDNIE TO ROBIĄ OD PON DO CZWARTKU CO TO ZA CYRK ŻE JEDNI ROBIĄ JAK NIEWOLNICY A DRUDZY W PYTĘ WALĄ I NIKT TEGO NIE WIDZI W TYGODNIU SIĘ NIE CHCE ROBIĆ WYDAJNOŚĆ MAŁA TO W NIEDZIELĘ NA NADGODZINY ZA 300% PRZYCHODZĄ CHOĆ MOGŁY BY W SOBOTĘ NA NOCKĘ ALE PO CO JAK ZA SOBOTĘ JEST 200% A ZA NIEDZIELE 300% TO SAMO DOTYCZY BRYGADZISTÓW NA CNC W TYG MAJĄ PRZEROBIĆ 4 GODZ DZIENNIE A TWIERDZĄ ŻĘ NIE MAJĄ CZASU BO MAJĄ WAŻNIEJSZE SPRAWY ŁAZIĆ I DUPERELAMI SIĘ ZAJMOWAĆ A NA NADGODZINY W NIEDZIELĘ TO SIEBIE PIERWSI NA NAJLEPSZĄ ROBOTĘ ZAPISUJĄ A JAK ICH GODZINY NIE PUSZCZĄ ŻEBY PRZYJŚĆ W NIEDZIELĘ TO SOBIE URLOP NA SOBOTĘ NA 2 ZMIANĘ WYPISZĘ I PRZYCHODZI NA RANO W NIEDZIELĘ A TOBIE POWIE ŻĘ NIE MA URLOPU BO JEST DUŻO ROBOTY
2
stary pracownik 2015-10-24 07:27:24
Swięte słowa
merry gold 2015-10-25 01:50:36
Nie pracuje jeszcze, staram sie o prace na odlewni, chcialam dostac ta prace, bo nadal nie wierze, ze moze byc az tak zle, cos nie odpowiadaja mi. Czy mozecie dac jakas rade co zrobic,zeby sie dostac? nie widze nic strasznego w maszynach odlewniczych, maszyna jak maszyna, obslugi moge sie nauczyc.
nina 2015-10-27 19:44:14
merry gold na odlewni pracują panowie raczej się tam nie dostaniesz zresztą nie dalaś by rady tam.jeżeli coś to szlifiernia,ale tam narazie chyba nie potrzeba.
Bielskie Obozy Pracy 2015-11-29 18:59:57
Zarobki jak z trzeciego świata i brak perspektyw stałego zatrudnienia.
Harpagan 2015-12-21 12:23:31
Napisz ile jest stawka godz naoczątek a nie takie pierdy czy robota ciężką czy letka bo ją robię 24 lata w jednej z Bielskich firm i zarabiał 1650 netto a jak chcesz więcej to rób soboty i niedzielę i też gnębią pracownika od kierownika po majstra
1
Riki 2016-10-09 22:42:47
Praca na odlewni i tłoczni na wózku to istny zapierdol jeździsz roz....banym wózkiem a jak zglosisz do kierownika ze cos jest nie tak to ci powie ze narazie jest dobry bo szkoda robic koszty bo trzeba oszczędzać tak to jest jak kierownikiem logistyki jest jakis id...ta ktory ma 26l i nigdy nie mial pojecia na takim stanowisku on tylko potrafi za raczke jak lizus chodzic z prezesem logistyki i o porzatki dbac a swoich ludzi miec gleboko w du.....e
1
Darek 2016-10-09 23:23:37
Wiesz co, no jest ciężko nie można powiedziec, ze są to wakacje, ale tez nie przesadzałbym za bardzo i robił afery
Dawid 2016-11-07 14:48:19
Witam ile się zarabia na odlewni bo mam propozycję pracy ?
Zostaw swoją opinię o Finnveden Metal Structure - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Finnveden Metal Structure