brak logo

CERTUS TECHNOLOGIE BUDOWLANE SP. ZO.O.

Warszawa

Opinie o CERTUS TECHNOLOGIE BUDOWLANE SP. ZO.O.

Buli 2013-12-11 16:35:15
(usunięte przez administratora) na nowe DAS AUTO trzeba zbierać.Nie wiem co się tu dzieje. Ciekawe jak u mnie, strach do bankomatu iść.
2
Buli 2013-12-29 15:20:16
Oczywiście ze pensje były za listopad, pracownicy dostali je ok. 10 grudnia czyli na święta.A za co obcięli? Schemat jest stały od kilku lat, obcina się pracownikom pensję aby chwilę przed świętami oddać je z powrotem w charakterze premii świątecznej. Bilans musi się zgodzić.Taka jest opinia wśród pracowników.
Dziwne rzeczy tu się wyprawiają od jakiś dwóch lat.
1
Buli 2013-12-30 19:00:28
Kwota oszałamiająca.Dwa z większym haczykiem. Żenada.Hałas jest i słuchawki także.
Buli 2014-01-04 20:24:05
Nie tak zle płacą? Człowieku z jakich stron przybywasz?
Buli 2014-01-05 18:17:11
To jest Warszawa mój drogi utrzymaj się, albo rodzinę za tyle. 2.5 na rękę ok, ale nie za taką pracę i nie w takich warunkach.Więcej takich ludzi jak ty przyjacielu a niedługo będziemy zmuszeni za 800zł pracować.Pozdrawiam.
karamba 2014-01-07 17:10:51
Haha 2, 5tys zł za tą pracę którą się wykonuje w tej firmie ludzie o czym wy piszecie (usunięte przez administratora)
1
pracownik 2014-01-09 18:05:04
Jest nieciekawie. Nie chodzi tylko o pieniadze. Ludzi traktuje sie tu delikatnie mowiac podmiotowo.
1
karamba 2014-01-12 15:50:39
Przedmówca ujoł to najlepiej chyba, choć podkreślę że ,,podmiotowo"to naprawdę delikatne słowo .Najgorsze jednak według mnie jest brak zaufania do pracowników ze strony prezesa tej firmy , nigdy nie jest dobrze we wszystkim widzi jakiś problem , ludzie przez to pracują w stresie i odchodzi im chęć do pracy poprostu pracują bo muszą a chyba nie na tym to polega,,
1
Buli 2014-01-12 16:19:51
Szkoda ze nas tak traktuja. Przeciez zaklad pracy to nie tylko budynki i maszyny to przedewszystkim ludzie. Tych wartosciowych niewielu zostalo.
1
Romek 2014-01-17 19:02:35
Prezes pracownikow ma za nic. Nie widzi ze ta firme zbudowali ciezko pracujacy ludzie.
Buli 2014-01-19 19:27:25
Chlopie o czym ty mowisz. To mnie rozbawiles. Skrzynka zazalen? Tu jest tak niepasuje to wypad. Motto Prezesa to ,,Nie ma ludzi niezastapionych,, Mam sie zapytac w anonimowym liscie,, Dlaczego Pan traktuje ludzi jak rzeczy? ,, No sorry.
Romek 2014-01-22 18:45:09
Do zalozenia zwiazkow potrzebnych jest 10 pracownikow. Jestem pewien ze nastepnego dnia wszyscy Ci ludzie dostali by wypowiedzenia. Prezes nie pozwoli na to by ktos mu sie panoszyl w jego fabryce. Musi miec kontrole nad wszystkim. Ludzie nic dla niego nie znacza. Licza sie tylko cyfry.
Janek 2014-02-04 18:57:26
Brak odpowiednich słów jesli by sie chciało dokładnie opisać jak sie w tej firmie pracuje. Jest słabo dotyczy to pieniedzy, atmosfery i przelożonych. Ludzie jacyś smutni, zastraszeni, nijacy. Co sie stało z dawnym Certusem gdzie pracownicy z chęcią przychodzili do pracy uśmiechnięci. Wszyscy sobie pomagali i kierownictwo jakieś bardziej empatyczne było.Ludzie odeszli co najgorsze ci najlepsi.
pracownik 2014-02-17 14:02:18
Bardzo dobrze to opisałeś.
Atmosfera starego CERTUSA już dawno gdzieś "prysła". Ostatnio pracowaliśmy dla kasy,ale teraz to motywacji do pracy ogólnie brak nie ma na co liczyć.
Życzę powodzenia całemu zarządowi. Certus nie tworzy ludzi,to ludzie tworzą Certusa. Jacy ludzie taki CERTUS.
3
karamba 2014-02-25 17:27:22
Szkoda że niemogę tu wykrzyczeć tego co prezes zrobił z tą firmą bo post byłby usunięty , ludzie stara gwardia w przenośni poświęcali czas od rana do późnej nocy pracując by ta firma zaczeła funkcjonować pracowali kosztem tego ze dla w łasnych dzieci czas miało sie tylko w niedziele i jak prezes sie odpłacił tym ludziom , wiem jedno dla tego człowieka liczą się tylko pieniądze nic pozatym ludzie to maszyny ale wierze że kiedys poniesie za to kare zycze mu z calego serca żeby jego dzieci, wnuki doczekały tego co my tutaj ,,,,,
1
Buli 2014-03-23 19:35:23
Ostatnie zmiany personalne to kpina. Kto pozbywa się ludzi dzięki którym ta fabryczka powstała.Brawo Panie Prezesie. Aby tak dalej to będzie Pan sam tu pracował. Certus pozbywa się ludzi którzy zaniedbywali rodziny po to by ten zakład zaistniał.Jest tak juz od kilku lat.Nie potrafie tego zrozumieć ani zaakceptować.
2
Kajka 2014-04-02 01:18:32
Hej! Juz od ponad roku chce przyjac sie do pracy na stanowisku operatora maszyny. Mam doswiadczenie i z tego co wiem to jestem w stanie pracowac na jednej z dwoch lini ktore maja. Tu gdzie obecnie pracuje to mam taka sama opanowana w malym palcu. O co chodzi ze nie chca mnie przyjać? Jakie trzeba miec kwalifikacje zeby sie tam dostac? Ile mozna wyciagnac na stanowisku operarora w Warszawie? Moze mi ktos konkretnie odpowiedziec?
Kaziuk 2014-04-03 14:57:48
Kolego są trzy linie a czwarta w budowie.Do kogo składałeś dokumenty aplikacyjne z kim rozmawiałeś? Podjedz kiedyś i porozmawiaj z pracownikami to twój zapał minie.Słabo płacą i jeszcze gorzej zarządzają.Lipa.Omijaj tę firmę z daleka.
1
temida 2014-05-19 12:07:32
Jako mieszkańcy okolicznych bloków jesteśmy naprawdę wzburzeni, że tak traktuje się ludzi - nie jesteśmy w stanie w ciszy wypocząć, bo Certus hałasuje dniami i nocami. Nie wyobrażamy sobie, jak głośno musi być w samym zakładzie, ale widzimy jedno - całkowitą arogancję prezesa i brak jakiejkolwiek woli, by zachowywać normy i standardy pracy.
Buli 2014-06-10 12:17:37
Bałagan,zamieszanie,brak organizacji,syf na placu.Uderzająca niekompetencja,,kadry kierowniczej,,
temida 2014-07-01 21:12:08
Jazon, niestety, jeszcze nie w tej firmie, przynajmniej nie na razie.
Wprawdzie ostatnio się trochę uspokoili, ale jeszcze niedawno cięcie tej kostki brukowej (usunięte przez administratora)
arek 2015-01-16 20:06:21
Hej, no i co tam słychac w nowym roku w certur technologie budowlane, zmieniała sie chociaz trochę ta polityka firmy, o której wyżej ktos pisał, czy nadal jest tak samo? może wiecie, czy teraz warto tutaj zaaplikować? Zapytam też jak tu dbają o ludzi, czy np. na święta bożego narodzenia dostaliście jakies premie?
Buli 2015-03-23 13:03:02
Czy zmienila sie polityka firmy?
Nie nie zmieniła sie i tak zostanie. A ludzi maja gdzies dyrektor i prezes. Moja rada aplikuj do konkurencji.Jest słabo i to delikatnie mowiąc.Ludzie powoli rezygnuja i słusznie.
Buli 2015-03-24 20:15:14
Tak,ludzie pracuja tu w oparciu o umowe o prace. Co nie zmienia faktu ze traktuja pracownikow jak smieci.Poza tym w kazdej chwili moga Cie zredukowac.Mysle ze wazniejszym kryterium podczas poszukiwania pracy jest stabilnosc i poczucie bezpieczenstwa,tu tego nie znajdziesz.Takie jest moje zdanie.
2
iglo 2015-06-04 13:18:12
A o co chodzi z tymi ukraincami w certusie. Podobno tylko to narodowość zatrudniają teraz w certusie?
1
yeti 2015-06-16 12:31:12
Nikt nie wie o co chodzi. Redukuja pracownikow a w zamian pojawiaja sie przybysze ze wschodu. Firma staje sie wielokultutowa. Taki maly żarcik. Moja propozycja Panie Prezesie nie lepiej fabryke przeniesc do Donbasu.
yeti 2015-06-16 12:32:37
Nikt nie wie o co chodzi. Redukuja pracownikow a w zamian pojawiaja sie przybysze ze wschodu. Firma staje sie wielokultutowa. Taki maly żarcik. Moja propozycja Panie Prezesie nie lepiej fabryke przeniesc do Donbasu.
obserwator 2015-06-26 07:58:45
Jest sie czemu dziwic. Przy ponad 10% poziomie bezrobocia zatrudniac cudzoziemcow. Tego czlowieka powinno sie zamknac za dzialanie na szkode panstwa. Poza tym nie słyszalem zeby Ukraińcy słyneli z pracowitości i rzetelności. Mysle ze to radykalne ciecie kosztow w firmie. Zastanawia mnie to w oparciu o jakie umowy ci ludzie sa zatrudnieni.
gutek 2015-07-10 19:39:59
Właśnie chyba jakaś Inspekcja Pracy powinna się zainteresować tym zakładzikiem. Kto się szanuje już dawno czmychnoł, tam już nie da się pracować.
tołdi 2015-07-17 14:56:03
I znowu poobcinał pensje a całą winę zrzucił na kierownika a to jego szpila i tego wypacykowanego gnoja czyli GRZESIA my satysfakcją rodzin nie nakarmimy i kredytów nie zapłacimy brawo panie PREZESIE wychodzi na to że nieważne są starania i wyniki więcej zrobione mniej zapłacone niedługo sami zostaną z tymi brudasami a PIP to wleci na pewno. POZDRO
gutek 2015-08-07 12:55:34
Dziadostwo przez duże D. A jak oszukują na nadgodzinach.Przepracujesz 16 w sobote a dostaniesz grosze. Hans papiery do Libetu złożył. Ha ha ha
xxx 2015-08-11 07:56:59
Gutek głupoty piszesz Hans nie złożył papierów do Libetu , pomaga Tobie przy żniwach.
yeti 2015-08-20 10:59:29
Niespelnieni pracownicy? 50 nieprzychylnych opini to 50 niezadowolonych pracowników tak to raczej nalezy rozumiec. A takie farmazony ze zaklad sie rozwija i jest na fali to mogł napisac jakis pociotek tylko i wyłącznie. Dwie pozytywne wypowiedzi w stosunku do piecdziesieciu. To daje do myslenia co sie wyrabia w tym zakładziku.
BMW 2015-10-03 18:38:11
Myślę że osoby piszące tu są na tyle odpowiedzialni i dojrzałe wiekowo że nie bawią się w dyskusje z samym sobą.

Panie martesie jest pan jakimś lizo.... ? czy może kimś komu zależy żeby odbudować opinie tej marnej firmy aby kolejni ludzie zaniedbywali życie rodzinne bo prezes powiedział że jak nie przyjdą to im pensje obetnie albo zwolni.
BMW 2015-10-03 18:40:37
Wracając do mojego nicku to tak jakoś skojarzyło mi się jak synek prezesa Grześ kiedy były jakies cięcia kupił sobie nową BMW za niezłą sumkę.

worker 2015-10-22 19:56:56
Heniu o czym ty piszesz. W tej firmie nie da sie robic kariery ani piąć po szczeblach. Ciagle rotacje, zawirowania nagłe zmiany planów. Ten zaklad jest nieprzewidywalny i niestabilny w swojej polityce zwlaszcza personalnej. Wiele osob w dotkliwy sposób odczuło to na własnej skórze.
zwykły, zadowolony pracownik 2015-11-13 20:15:13
Ludzie, ale się użalacie. Oczywiście, że zakład się rozwija i kto jest wewnątrz firmy widzi to. Jest też grupa zadowolonych pracowików wbrew opiniom tutaj zamieszczanym. Minimum pozytywnego myślenia, zrozumienia i chęci współpracy bo zazwyczaj z tego problemy wynikają.
Buli 2015-11-26 16:14:00
Nie znam żadnego takiego. A moze ten czlowiek który umiescił ten wpis ponizej to cudzoziemiec. Taki żarcik maly.
astim 2015-11-26 18:46:41
Witam, dostałam propozycję pracy w tej firmie jako pomocnik administratora ? wiecie czym się tam zajmuje i jakie panują tam warunki ?
Obserwator 2015-12-01 10:43:23
Gdzie to czytales. To jakies bzdury. Zwolnili wiekszosc pracownikow. Ta firma opiera sie na emigrantach. Rozwija sie, wktóra strone?
Byłem tu 2015-12-31 11:50:23
Dla osób z po za rodziny prezesa kariery nie ma. Praca bez bhp. Zapylenie i hałas ponad normę. Praca niepewna. Na plus pensja na czas.
Lolek 2016-01-05 07:54:26
Widze ze kolejny pociotek umiescil opinie.Masakra.
Buli 2016-02-01 18:08:34
Jest kilka takich.
Buli 2016-03-22 10:38:04
Nie rozsmieszaj ludzi. Stabilnosc zatrudnienia. Zwolnili ze 20 osob.
Romek 2016-05-14 08:03:26
Sami nie odeszli. Wiem co mówie.
Romek 2016-07-08 13:53:15
Co tu tłumaczyć zostali zwolnieni.
Konkurencja 2016-09-07 08:44:59
Haha a ja wiem cos ciekawego drodzy państwo.
"najlepszy" jest wśród nich dyrektor niejaki Kacz**** regularnie opier**** firmę na kasę a prezes go trzyma w najlepsze. Ciekawe są tez jego słowa poza firmą... no cóż jest to ptak, który kale swoje gniazdo. Prezes zamienił starą gwardię na takich ochlapusów. nie chce się wierzyć co sie tu dzieje
zwyczajna 2016-09-11 21:03:21
Jeżeli poszukują Państwo kogoś, kto wykona przeglądy budowlane z całego serca polecam http://www.przeglady-budowlane24.pl/index.html
dziadek s 2016-09-30 20:49:34
Widzę że ci którzy zostali zwolnieni mają najwięcej do powiedzenia boli nie zarabiać dobrze.
Gonzo 2016-10-24 10:16:43
Ta firma to porażka. Jeśli ktoś lubi być traktowany jak śmieć niech aplikuje.
Zostaw swoją opinię o CERTUS TECHNOLOGIE BUDOWLANE SP. ZO.O. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CERTUS TECHNOLOGIE BUDOWLANE SP. ZO.O.