brak logo

Dekra Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Dekra Polska Sp. z o.o.

CV W DEKRZE ;) 2009-10-02 21:08:27
Z OSTATNICH OFERT WIDAC , że chcą chyba calą kadre zmienić. W każdym większym mieście szukaja rzeczoznawców i diagnostów ;)
Starałem się o prace w dekrze , po wysłaniu CV na drugi dzień dzwoni osoba ( mysle że bedzie zproszenie na rozmowę kwalifikacyjną lub cos w tym stylu ) a tu niespodzianka , pierwsze pytanie prosto z mostu - ILE JA CHCĘ ZARABIAĆ. po krótkiej rozmowie na temat wymagań i obowiazków ( sam musiałem zapytać) wyrazilem swoją opinie dość dyplomatycznie na temat wynagrodzenia. I to cała rekrutacja.Myśle , że sposób załatwienia sprawy przez firmę źle o niej świadczy . W końcu nie szukają "pomocnika murarza' . Dałem sobie spokój
mix 2010-01-25 16:03:39
Dokładnie potwierdzam scenariusz jaki przedstawiony przez poprzednika. Po paru dniach od wysłania CV dzwoni miła i nieśmiała Pani i najbardziej ją interesuje wysokość odpowiadających mi zarobków. Ciekawe czy w ojczystym kraju Dekra postępuje podobnie?:D
2
anonim 2010-03-24 00:23:05
Podobno DEKRA przejmuje KEMĘ? Czy jest szansa dla pracowników KEMY?
wooy 2010-05-05 16:20:05
Jeżeli chodzi o Dekre to w polsce jest to spółka zo.o. wiec niewiele ma wspolnego z polityka firmy matki. Mi się takie rozmowy podobają bo ani ja nie trace czasu i pieniedzy na dojazd, zeby sie dowiedziec co mi najnizsza oferuja i firma ktora przeprowadza takie rozmowy, bo koszty rekrutacji sa bardzo wysokie.
Też swojego czasu wysłałem CV, scenariusz był podobny z małym "ale" najpierw zostałem wypytany jakby nigdy w życiu nie widzieli mojego CV( wykształcenie , doświadczenie itp), a na koniec padło pytanie o zarobki "jakie są Pańskie oczekiwania finansowe?" Jako, że zakres obowiązków jest dużo na tym stanowisku, a rozległa wiedza i doświadczenie powinna stanowić znaczący element wykonywania tego zawodu powiedziałem 3300 brutto + premie.
Stanowisko doradca techniczny - diagnosta, ale teraz mam inna robote i za nic bym jej nie zamienil
anonim 2010-05-14 00:09:59
wooy - 2010-05-05 16:20:05

Jeżeli chodzi o Dekre to w polsce jest to spółka zo.o. wiec niewiele ma wspolnego z polityka firmy matki. Mi się takie rozmowy podobają bo ani ja nie trace czasu i pieniedzy na dojazd, zeby sie dowiedziec co mi najnizsza oferuja i firma ktora przeprowadza takie rozmowy, bo koszty rekrutacji sa bardzo wysokie.
Też swojego czasu wysłałem CV, scenariusz był podobny z małym
To w takim razie KEMIE lepiej płacą, ciekawe jak długo?
KEMowiec 2010-06-23 00:31:16
W KEMIE bryndza, a płacą chyba tylko prezesowi!
kemowiec 2010-10-12 00:06:46
Niestety KEMY już nie ma - został już tylko sam prezes [usunięte przez administratora] ze swoim wrodzonym dobrym samopoczuciem!
anonim 2010-12-27 09:28:35
DEKRA jest OK
Dają dobrze zarobić i jest tam młody i fajny zespół
anonim 2010-12-27 23:03:21
anonim - 2010-12-27 09:28:35

DEKRA jest OK
Dają dobrze zarobić i jest tam młody i fajny zespół

Młody zespół nie jest żadną gwarancją, bo to brzmi tak jakby "starzy" byli kiepscy i dołowali firmę. Ale cieszyć może że nastroje w DEKRZE się poprawiają. Tak trzymać!
anonim 2011-02-27 22:36:21
to jakiego rzędu można się spodziewać tam zarobków zacznyając pracę?
gimi 2011-03-03 17:33:42
NIE PYTAJ, SPRAWDZ SAM, JA TAM TYLKO PRACOWALEM ^6 LIPA OGOLNIE.. jak nie masz nic na oku to bierz, ale to tylko przejsciowka
Maniek 2011-11-13 18:18:03
Kolego to co mi zaproponowali to jakis smiech na sali !! 2tys !! nie po to mam mgr inz ,zeby teraz pracowac za 2 tys !! ale jak bedziemy sie na to godzic to beda nas tak traktowali ,chlopaki ktorzy tam pracują to mowią ,ze jezdza ok 5-6 godz a potem w domu kolejne 6 godz wiec 12 godzin dziennie ,jak dla mnie DZIĘKI ALE NIE
1
Wstyd 2013-12-26 21:00:11
O kant (usunięte przez administratora)taką firmę rzeczoznawcza rozbić, która ekspertów z (usunięte przez administratora)zatrudnia. To trzeba mieć porządne studia skończone i ze 20 lat doświadczenia, a nie tuskowy licencjat i GW przed oczami
1
nick 2014-01-24 19:53:52
jak wyglada praca przy segregacji smieci ile zarabia sie na miesiac chcialabym jechac do pracy a jak jest z pokojem mozna byc z przyjacielem jesli razem pojedziemy
kb_wawa 2014-02-12 17:42:01
Wysyp nowych miejsc pracy w dekra. Potrzebują ekspertów, diagnostów, asystentów. Pochwalcie się jeżeli do kogoś zadzwonili i zaprosili na rozmowę. (usunięte przez administratora)
Tolek 2014-02-13 23:14:46
Mnie to raczej wygląda na cięcie kosztów - zauważcie: "atrakcyjny system wynagradzania" ale również "w oparciu o umowę-zlecenie lub fakturę VAT", czyli nie gwarantują stałego zajęcia ale raczej dorywcze. Każdy widzi jak chce, ale dla mnie to nie rozwój a poszukiwanie oszczędności.
1
xyz 2014-02-17 21:47:59
@Maniek,
nie myliłeś się.
Jako praca przejściowa - ok, ale wiązać przyszłości to raczej nie ma co. Taka pensja dla "słoika".
1
kb_wawa 2014-02-19 09:27:44
(usunięte przez administratora)przecież zwrot "praca w akwizycji" nie jest ani wulgarny, ani obraźliwy.
2
info 2014-03-07 22:32:13
Pod szyldem Dekry pracuje wiele spółek. Dekra Polska to akurat do niedawna była odnoga dla branży motoryzacyjnej. Dekra Polska łączy się teraz z Dekra Certyfication i do końca nie wiadomo jaka będzie ostateczna formuła.
kto wie? 2014-03-15 16:02:12
Ogłoszają się na stanowisko DIAGNOSTA – specjalista ds SZKOLEŃ. Praca polega na wspieraniu stacji kontroli pojazdów Partner DEKRA w bieżącej działalności związanej z badaniami technicznymi pojazdów.
Poszukujemy osób z doświadczeniem w pracy na stacji kontroli pojazdów lub w obszarze badań technicznych pojazdów , ale dalej:
Wymagania: wykształcenie wyższe, czynne prawo jazdy kat. B
Czy ktoś może mi odpowiedzieć, czy nie mając uprawnień diagnostycznych można pracować na stanowisku diagnosty i mieć doświadczenie w pracy na stacji kontroli pojazdów ?
Oferty Pracy
Ekspert ds. ocen powypadkowych pojazdów
2014-04-24 DEKRAjest największą organizacją niezależnych ekspertów samochodowych w Europie. W związku z dynamicznym rozwojem oraz nowymi projektami poszukujemy pilnie: Ekspertów ds. ocen powypadkowych pojazdów (miejsce pracy - Kraków) Wymagania: znajomość technologii napraw blacharsko-lakierniczych oraz systemów kalkulacji szkód (Audatex, Eurotax), preferowani kandydaci z doświadczeniem w serwisie naprawczym. Oferujemy: atrakcyj
Veni Vidi Vici 2014-04-28 11:35:41
Ekspert ds. ocen powypadkowych pojazdów2014-04-24 DEKRAjest największą organizacją niezależnych ekspertów samochodowych w Europie. W związku z dynamicznym rozwojem oraz nowymi projektami poszukujemy pilnie: Ekspertów ds. ocen powypadkowych pojazdów (miejsce pracy - Kraków) Wymagania: znajomość technologii napraw blacharsko-lakierniczych oraz systemów kalkulacji szkód (Audatex, Eurotax), preferowani kandydaci z doświadczeniem w serwisie naprawczym. Oferujemy: atrakcyj[...]">@Oferty Pracy - 2014-04-28 11:35:41
Jeśli jesteś desperatem lub początkującym - coś dla Ciebie. Na etacie będą Tobą orać jak wołem (w dzień oględziny, w nocy opracowywanie ich i wysyłanie przez platformę internetową, która dział jak chce...) za płacę zbliżoną do minimalnej. Oczywiście posiadane już certyfikaty musisz oddać do ich depozytu (zakaz konkurencji). A może chcesz zarabiać jeszcze mniej? Załóż tzw. "biuro partnerskie" (właściwa nazwa to "biuro pańszczyźniane") - będzisze robił za półdarmo, np. za likwidację wstępną szkody dadzą Ci 100-110 zł (sami biorą 160-170 zł), z tego jeszcze potrącą ok. 40 zł za używanie ich systemu, + 500 zł miesięcznie za używanie ich logo. Inne przykłady honorariów: leasing X bierze od klienta 350 zł, wpłaca do DEKRY 300 zł, do Ciebie dotrze 165 zł + 0 za dojazd np. 80 km, klient płaci do DEKRY ponad 700 zł - a dla Ciebie... 415 Czyli prowizja DEKRA - na poziomie 40%. A jak się upomnisz o swoje - są na maksa obrażeni.
Przykłady takie można by mnożyć - nic dziwnego, że poszukują - jeleni...
3
nie tędy droga 2014-06-17 18:05:00
A skąd niby ma się wziąć więcej, skoro na kilku produktywnych pracowników przypada tabun ludzi kontrolujących jego pracę? Wszystkich którzy "wiedzą" lepiej, mogą więcej i od których nie otrzymasz wsparcia a raczej ciągłe pretensje - trzeba ich wszystkich "wyżywić", więc na samym dole zostaje z tych stawek tylko okrawek.
Do rozważających podjęcie współpracy: jeśli wykarmisz dzieci logo Dekry - to robota w sam raz dla ciebie. Jak chcesz zarabiać - nawet sobie głowy nie zawracaj.
4
pomogę Ci - pozytyw 2014-11-03 18:44:21
Jak naprawdę ci zależy to łatwo zwiększysz swoje szanse jak napiszesz w CV że wystarczy 2000 zł brutto na miesiąc i jesteś do dyspozycji 24 godziny na dobę. Nabór słoików trwa, wiec spiesz się, bo ktoś tańszy skubnie ci posadę !
4
pomogę Ci po raz drugi - ostatni... 2014-11-15 21:05:49
Więc napisz że chcesz zarabiać ponad 3000 zł brutto a sam się przekonasz, że przekroczyłeś ich magiczna barierę i nawet nie odezwą się do ciebie. Praca w Dekra to praca dla tych co nie mają ustalonego poziomu oczekiwań finansowych. Najlepsi są tacy co wystarczy im dwa tysiące na miesiąc i a pozostałą częścia honorarium jest prawo do pochwalenia się na facebooku że pracujesz w Dekra. Ochłoń chłopcze czy tam dziewczę. Jak piszesz że "tu" warto aplikować, to znaczy że "tu" pracujesz, więc oszczędź sobie i nie wprowadzaj niepotrzebnej propagandy... Tym sposobem możesz kogoś wprowadzić w błąd i ktoś naprawde wartościowy nie rozpatrezy uczciwszej oferty. Zauważ, kto sprytniejszy tego po dwóch latach w Dekra już nie ma... Za wysokie kwalifikacje trzeba godziwie wynagradzać, a udawanie że się płaci nie zadziała gdy ktos też potrafi wycenić swoje umiejętności.
Na sam koniec: ten portal ma służyć opiniom o pracodawcach a nie opiniom pracodawców.
5
DEKROwiec 2014-12-03 23:04:49
Zachęcam byłych, aktualnych i potencjalnie przyszłych pracowników DEKRA do zgłaszania swoich opinii, szczególnie tych krytycznych bezpośrednio do kierownictwa firmy. Reagują na to, sprawdziłem. Według mnie się zmienia, mogłoby szybciej, ja jestem optymista.
kersi 2015-01-30 19:18:12
orientowałem się kiedyś w tym czym Dekra się zajmuje i wydawało mi się , że jest to typowa firma rzeczoznawców. Jak się teraz okazuje działają również prężnie w mojej branzy budowlanej jako generalny wykonawca od projektowania inwestycji poprzez wykonawstwo aż do oddania do eksploatacji. Ładnie się rozwinęli
audycja zawiera lokowanie produktu 2015-02-11 20:05:02
Tak stronniczego komentarza aż nie przystoi publikować. W telewizji takie kiksy są przynajmniej oznaczane tekstem "lokowanie produktu" - tutaj ktoś próbuje uprawiać darmowy PR... Zenujące...
4
? 2015-02-12 09:35:56
Opinie userów/a: hun = fikus = DEKROwiec = kersi są jakby z pod jednego pióra pisane :)
Ex frajer 2015-04-22 19:30:16
Zap...łem kilka razy przez m-c w ramach tzw "biura partnerskiego", zarobiłem 2000 zł, ale na dojazdy do obiektów opinii wydałem ponad 1000 zł. W dodatku zaczęli oszukiwać: klient płaci im za dojazd wg "kilometrówki" np 150 czy 200 zł, a oni przekazują do biura 100 zł. Jeśli chcesz być rzeczoznawczą prostytutką - proszę bardzo...
3
Ex frajer 2015-07-01 08:47:27
Nie myl firm: DEKRA GmbH z DEKRA Polska! To całkiem różne mentalności a także kwalifikacje merytoryczne. Ostatnio rozśmieszyli (konkretnie: dyrektor techniczny) całą rzeczoznawczą Polskę, ponieważ nakazali przy wycenach wartości samochodów sprowadzanych odliczać... akcyzę. Ale trudno się dziwić skoro w/w dyrektor nie ma certyfikatu rzeczoznawczego. A już sama treść ogłoszenia (podać oczekiwania finansowe) wyjaśnia wszystko: nabór na zasadzie selekcji negatywnej...
2
Gość 2015-07-13 14:56:10
Cóż za bzdury, branży budowlanej praktycznie już tam nie ma. Od czasów " wielkich zmian", czyli połączenia spółek Dekra w jedną, pod wspólną nazwą Dekra Polska- firma chyli się ku upadkowi. Totalny brak pomysłow, zwłaszcza na branżę budowlaną. Jakieś wydumane wymagania polegające na zmuszaniu pracowników do załatwiania kontraktów i szukania klientów- oczywiście oferta ma być zlozona z taką propozycją ceny, ze nikt normalnie myślący nie zdecyduje się na wzięcie usługi. Zwalniają pracowników, a ci co się jeszcze uchowali mają najpierw zdobyć kontrakt, a potem go najlepiej obslużyć sami. Klimat typowo korporacyjny. Praca na dłuższą metę to gwarantowana depresja i brak motywacji do czegokolwiek.
2
kalu34 2015-07-30 13:18:52
Witam serdeczne zamiast siedziec na tym forum i wypisywać bzdury albo narzekacie co chcecie zarabiasz po 4 tys miesiaczne i nic nie robiąć to lepiej wyjedziecie z kraju bo zadna firma wam nie gwarantuje takich zarobkow albo jak jestescie kierownikami albo prezesami to tak wtedy mozecie tyle zarabiasz a zwykłych pracownik nie zarobi 2 tys ;p jak chcecie siedzieć i pisać jakies pierdoly to proszę bardzo niech mamuska was nakarmi
cacy jest 2015-08-03 21:26:13
@kalu34, straszny "bełkot" wypisujesz. Napisz coś na trzeźwo, bo nie sposób ciebie zrozumieć. A jeśli podoba ci się żeby zarobić 2 tysiące na rękę za 400 godzin pracy, to gratuluję ci ambicji. Najlepiej to pracuj w wolontariacie, bo jak sądzę - pieniądze nie są ci wcale potrzebne. Do szczęścia wystarczy ci że ktoś cie po główce pogłaszcze, po pleckach poklepie i pochwali, że tak wspaniałego pracownika to każdy by chciał mieć. A po kolacji twoji pracodawcy mają z ciebie niezły ubaw i zachętę do dalszego psucia rynku pracy, bo frajerów tobie podobnych nie brakuje.
4
Ex frajer 2015-08-04 20:31:36
Nie wierzysz - zatrudnij się - to się przekonasz. Ja mam to już za sobą :)
Ex frajer 2015-08-16 09:26:05
Poczytaj posty - tam jest WSZYSTKO opisane...
1
ale o co chodzi? 2015-08-17 13:10:45
A czego nie rozumiesz w wyżej napisanych postach? Tak wiec pytasz, czy trollujesz, bo ci kazano wybadać dlaczego frajerzy nie wcale walą do tej firmy drzwiami i oknami?
1
reklama 2015-08-17 13:15:40
Posłuchaj lepiej rad Kasi i Hani - zrób sobie kurs kosmetyczny albo stomatologiczny i rozkręcaj swój biznes :). Źródło do kursu znajdziesz w postach, tylko dlaczego nie działa w nich opcja "odpowiedz"? :)
Ex frajer 2015-09-17 08:36:54
Jesteś chyba trollem...
3
polsza_pełną_gębą 2016-02-18 22:40:03
Jeżeli należysz do grupy nieudaczników bądź znanych rogaczy z rodziny Jeleniowatych to ta praca jest wymarzonym miejscem dla Ciebie za 12-14 godz. pracy otrzymasz 2 000 - 2 500zł netto, a tak poważnie to szkoda życia na takie firmy :)
ex pracownik 2016-03-01 20:54:57
Miałem wątpliwą przyjemność pracować w Dekra Polska jakiś czas temu i zdecydowanie nie polecam. Chory klimat, wyzysk, roszczeniowa postawa przełożonych nieprawdopodobna rotacja wśród pracowników szeregowych. Zarobki? Nie starczy nawet na nędzne życie w Warszawie.
2
Pracownik 2016-04-06 12:00:47
Chciał nie chciał pracowałem w tej firmie...
Jeśli chcesz normalnej pracy to obejdź tę firmę bokiem.
Jako szeregowy pracownik jesteś smieciem, liczy się dopiero od zastepcow dyrektorow ktorzy maja lepiej niz sam dyrektor. nic nie robią a zerują na twoim wynagrodzeniu.
jesli jestes singlem i za wiele ci nie potrzeba to idz, jak masz rodzine to szukaj czegos normalnego chcialoby sie powiedziec.
Dyrektor, prezes uwagi pracownikow maja za nic, wiec jak chcesz walic glowa w mur, mozesz robic to w domu
pozdrawiam,
8
adam 2016-05-12 13:26:50
aktualnie rekrutują na kilka stanowisk @23we4. Poszukują kierowcy z kategorią C, techników serwisu turbin wiatrowych do kilku miast i koordynator placu depozytowego pojazdów. Oferują stabilne zatrudnienie i szkolenia.
Zostaw swoją opinię o Dekra Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekra Polska Sp. z o.o.