logo NEUCA SA

NEUCA SA

Jarocin

Opinie o NEUCA SA

Pronox2 2017-06-25 00:04
Co Ty gadasz..? Z emerów w ciągu kilku miesięcy odeszło kilku doświadczonych pracowników. Teraz to już plaga. Z zewnątrz nikt nie chce tu pracować. Z komory i reklamacji paru ludzi zwolniono, nowych nie widać Teraz kazali nam zrobić grafiki nadgodzin, bo taka jest bieda z ludźmi. Zakładam, że jesteś kobietą, więc na emery i komorę i tak się nie przeniesiesz a na reklamacje przecież co chwilę jakaś nowa twarz przychodzi, może zapytaj czy by Cię nie wzięli.
Leniuch 2017-06-25 11:16
Praca w firmie jak praca, normalna, spokojna. Ale niestety zawsze znajdzie sie osoba, która sieje ferment lub jest niezadowolona, że musi pracować. To musi niektórym sprawiać wiele przyjemności takie oczernianie i oskarżanie firmy? Może trzeba zmienić coś?
2
Iza 2017-06-25 13:56
Wszystkie komentarze na temat Magdy Lisowskiej zostały usuniete czyli jest to prawda jak ona traktuje pracowników.Osoba taka nie powinna być na takim stanowisku jak kierownik zmiany bo brak jej kultury osobistej wyzywa pracowników od najgorszych typu nierobow, szmat i gó...a.Tylko wazeliniarze dla niej się licza.Juz dawno powinna być na dywaniku ale niestety reka rękę myje i jest w zmowie z Piotrem G. Gdyby była fair do pracowników to niebyloby tych negatywnych komentarzy. Jeśli chodzi o Przemka to spoko lepszy gość od Magdy.
Pro-Pain 2017-06-25 19:23
Amazon w Sosnowcu od paru dni prowadzi rekrutacje. Zwykły pracownik magazynowy zaczyna z pułapu 2100 na rękę(za standardowy etat) plus 15%(maksymalnie) umowa o pracę.
Ciekawe czy podziała to mobilizująco tutaj :)
1
buhahaha 2017-06-28 16:45
2100 na rękę? A Ty odróżniasz brutto od netto?
1
Wielki Wodz Czarnyzab 2017-06-28 17:22
Katowice zdominowaly goworka :) Podobno jest juz tak zle z pracownikami, ze kazano czerwonym kubraczkom lapac za paleciaki. Ciekawe tylko na kogo beda skanery logowali?
14
apka 2017-06-30 00:41
"NEUCA od 2010 r. regularnie poprawia swoje wyniki. Dobra passa w biznesie przekłada się na notowania spółki – podkreśla „Parkiet”. W ciągu ostatnich pięciu lat notowania Grupy wzrosły o 420%. Na ten rok firma zakłada zysk netto bez zdarzeń jednorazowych na poziomie 115 mln złotych. Po pierwszym kwartale Spółka zrealizowała 31% prognozy finansowej."

100mln(2015), 110mln(2016) i w tym roku 115mln. Czyli można powoli liczyć na to że przy następnej okrągłej rocznicy firma wypłaci swoim smerfom pracusiom jakieś równie atrakcyjne nagrody tzn. czekoladki i gra planszowa(jak dla szympansa z wodogłowiem) już były to strach pomyśleć co będzie dalej. Może sznur konopny i taboret albo pistolet na wodę żeby sobie w łeb palnąć ??
17
Monika 2017-06-30 15:04
Za to w Gądkach jak zwykle przychodzi okres letni I nie ma pracowników. Mało tego nikt nie chce tu przyjść i Ukraina opanuje magazyn .Prosząc sie o urlop nie dostaniesz bo ktoś inny też ma zaplanowany ale co to ma obchodzić pracownika,że nie ma rąk do pracy Niech ktoś otworzy na oczy co tu się dzieje. I robienie nadgodzin jak jest mało towaru tutaj to już powoli norma. Tylko niech za to płacą bo za darmo to nawet w pysk nie dostaniesz...rozpacz
6
Dziunia 2017-07-02 22:10
Wyniki finansowe NEUCA ma bardzo dobre a ludzie narzekają?
podpowiem ci 2017-07-02 22:48
Wzrost wyników nie idzie w parze ze wzrostem wynagrodzeń, więc to chyba nie dziwne, że pracownicy narzekają?
7
Gość 2017-07-03 05:24
W Gadkach brakuje nie tylko zwykłych pracowników ale także osób funkcyjnych. Po co dac komuś stanowisko sm skoro może robić tą pracę za wynagrodzenie zwykłego pracownika. Totalna porażka. Niedługo nikt ze starszych pracowników nie zostanie na tym magazynie
1
robert 2017-07-03 08:52
właśnie po to neuca co roku przeznacza ponad 2,5 mln zł na podwyżki dla pracowników ocenianych zgodnie z oczekiwaniem lub wyżej - aby dzielić się zyskiem.
kiki 2017-07-03 10:32
W tym roku firma Neuca przeznaczyła ponad 2 miliony zł na podwyżki wynagrodzeń i ponad dwieście awansów-więc wynik finansowy przedkłada się na wzrost wynagrodzenia,ale niestety nie dla wszystkich-o magazynach firma chyba całkowicie zapomniała...
2
kiki 2017-07-03 10:34
robert-dokładnie jest tak jak piszesz-przeprowadzają rozmowy -oceny roczne czy półroczne i przyznają kasę...ale pytam kolejny raz-dlaczego ten temat nie dotyczy magazynów???przykre
4
guma1 2017-07-03 16:07
Na magazynach też przeprowadzają oceny roczne tylko kasy nie ma albo jest przyjaciól i znajomych króliczka.
10
Miso 2017-07-06 11:27
Firma jest dobra ale może są jakieś powody takiej sytuacji?
Zozolek 2017-07-10 12:13
Czy obrażanie innych sprawia przyjemność? Czy jesteście pewni, że firma nie zasługuje na dobre opinie?
Nowy 2017-07-16 15:02
Witam.
Dostałem propozycję pracy w Gądkach na dziale Magazyn Przyjęć. Czy mógliście napisać jak płacą i jaka atmosfera?
Obserwator 2017-07-16 21:50
Każdy pracownik chciałby zarabiać jak najwięcej a firma chciałaby płacić jak najmniej. Nie rozumiem jednego, dlaczego przy takich zyskach nie wszystkie działy są brane pod uwagę. Może są jakieś ważne powody? Pracownicy powinni pytać swoich zwierzchników.
pipi 2017-07-17 10:08
Obserwator witaj-właśnie wpadło info,że firma jest w złej wręcz fatalnej kondycji...brakuje 30mln.Więc wobec tego nie ma już na cokolwiek liczyć...do tego likwidacją jednej z lokalizacji...
15
Boryna 2017-07-20 12:35
@pipi Jeśli jest prawda co piszesz to bardzo smutna informacja.Chociaż nigdy nie jest powiedziane że to już koniec firmy ponieważ szefostwo może mieć jakiegoś asa w rękawie i wszystko się odwróci?. Dobrze mi się tu pracuje i nie chciałbym zmieniać firmy.
robert 2017-07-20 19:31
jeśli wg. Ciebie ogromnymi problemami jest to, że Neuca zamiast zarobić 125mln zarobi 100 w roku 2017 to naprawdę różnie interpretujemy problemy i upadek firmy. Nie siej zamętu tylko weź się do roboty.
1
pipi 2017-07-21 09:52
Robert-ja pisząc o tym poprostu kpię.wpadło info ,że jest żle -to jest kpina... pracuję w tej firmie 14 lat i widzę co się dzieje,non stop tylko info o nowo powołanym dyrektorze,o awansach , o podwyżkach, o nowo zakupionych samochodach dla kadry kierowniczej i trenerskiej,na okrągło imprezy wyjazdowe,hotele po 450zl za dobę i siedzą tam z tyłkami po 3-4 dni...zle mnie zinterpretowałeś robert.a co do likwidacji to mam na myśli Bielawę-to jest sprawdzona informacja,niestety,tyczy się to telemarketingu.Pozdrawiam
5
pipi 2017-07-21 09:55
jeszcze jedno robert:) a dla firmy te brakujące 30 mln stanowi ogromny problem-wpadła również informacja o cięciach i o podjęciu kroków zmierzających do ograniczenia wydatków-stąd likwidacja Bielawy-szukaja oszczędności-oczywiście nie ma to nic wspólnefo z likwidacją ,firma jest i będzie...tylko szukają cięć,a najbardziej przykre jest to,że skupi się to na nas-tych "zwykłych" pracownikach...
2
Zibi 2017-07-25 11:53
Jak widać NEUCA ma się dobrze i potrzebuje pracowników!
Guma 2017-07-25 16:37
I TAK MAM NA TO W-NE.....
Twój Stary 2017-07-26 17:24
O czym pisze Szmaciarzu ? o tej złodziejskiej firmie ,która robi wszystko zeby nie zapłacic i w dodatku niszczy innych a ty sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie uaktywniaj gnido
4
TM 2017-07-28 10:54
Cześć,czy słyszał ktoś coś na temat jakoby likwidowali Sekcję Monitorowania Jakości Pracy w Neuce? Czy to tylko plotki?
3
Zozol 2017-07-28 22:33
NEUCA to dobra firma, zawsze można znaleźć jakieś nowe oferty.
TM123 2017-07-29 08:16
a co nie czytacie lotusów pezciez juz zlikwidowali za jakis czas firma zcentralizuje się całkowicie czytajcie neucaliptusa tam są wszystkie informacje
1
Marta 2017-07-29 13:46
Ci co sa na zdjęciach archiwalnych w neucaliptusie już nie pracują. Nie dacie sie fotografować.
7
TM 2017-07-31 07:32
Marta-spokojnie,do ostatniego października jeszcze pracujemy :) a co do zdjęć to fakt...:)
1
Mada 2017-08-01 21:35
Piszecie o jakiejś likwidacji a ja widzę długą listę ofert pracy. O co chodzi, czyżby podpucha z tym kasowaniem? Mam zamiar aplikować i jestem zdziwiony takimi informacjami. Może ktos poważnie napisać ?
ole ole 2017-08-03 08:26
Mada,owszem jest mnóstwo ofert,ale niestety informację dot.likwidacji poszczególnych działów są prawdziwe...
2
Ola 2017-08-03 16:00
Jak tak dalej będzie to na magazynie w Katowicach będzie więcej Ukraińców niż Polaków, kiedyś mi to nie przeszkadzało jak ich ściągali można to zrozumieć ale przyjmowali normalnych ludzi, którzy potrafili przynajmniej w miarę mówić po polsku. A teraz chyba w akcie desperacji (bo dużo ludzi odeszło w ostatnich tygodniach) przyjmują kogo popadnie, dzisiaj przyjęli nowych Ukraińców z czego dwóch wygląda jak by dopiero co wyszli z więzienia, całe szczęście że nie dali ich na MS.
7
Ogarnięty 2017-08-04 15:26
Powiedzmy sobie szczerze - kogo mają przyjmować? Przyjdzie dobry człowiek, któremu chce się pracować to dostanie przelew wysokości 1500-1600zł i od razu bierze się za szukanie innej roboty.
Ktoś powie "Wszędzie tak dostanie" albo "Jest młody, od razu by chciał 2000zł", a niekoniecznie.
Za takie pieniądze śmiało można iść do pracy na jedną zmianę, bez targania weekendów z grafiku.
Dla mnie jest proste i logiczne, że ludzie uciekają, sam bym w tej chwili tak zrobił, gdybym był nowym pracownikiem. Nie dość, że pieniądze dla świeżych są słabe, to jeszcze przychodzą i Ci powiedzą, że tu masz niedzielę z grafiku, tutaj sobotę, odbiórkę w środę i czwartek. A to jeszcze c**j, bo przyjdą i Ci powiedzą, że nadgodziny w tygodniu. Więc niestety pozostaje nam teraz pracować z ukraińcami oraz kwiatem polskiego społeczeństwa, chociaż dziwi mnie, że w szpitalach psychiatrycznych mając dostęp do internetu, że ludzie CV z takich miejsc wysyłają. Bo jak inaczej wytłumaczyć ich iloraz inteligencji?
Nie zapominajmy także o tym, że teraz nadchodzi elitarne pokolenie głąbów wychowanych na smartfonach, konsolach i innych rzeczach. Także dopiero się zacznie jazda.
11
apka 2017-08-06 00:57
Mamy już "próbę mikrofonu" w Katowicach. Nowi którzy przychodzą to porażka pod każdym względem.
Z mojej perspektywy widzę że z góry nic z tego nie będzie bo jeden z drugim kompletnie się nie starają, nie mają inicjatywy i chęci. Noo ale jak powyżej. Za stawkę rzędu 1,4-1,5 nikt normalny nie przyjdzie tutaj.
Druga sprawa to Ukraińcy. Od razu podkreślę że części chce się pracować , chociaż praca po 10h dziennie nie jest prosta bo i to monotonne i męczące. Jest też oczywiście część która robi sobie kąciki dyskusyjne gdziekolwiek się da i ludzie ci są ogólnie ociężali psychicznie i fizycznie.
Nie wiem czy zarząd w Toruniu sobie zdaje sprawę jak to wygląda czy koncentrują się głównie na wywózce leków pod wschodnią granicę ;) ale jakby znaleźli chwilę czasu to pochylcie się nad nami i pogłówkujcie żeby rekrutowano ludzi którzy w stopniu przynajmniej przeciętnym nadawali się do tej pracy.
7
apka 2017-08-07 19:30
Jeszcze w kwestii nieszablonowych godzin i dni pracy.
W grupie neuca pracownicy magazynowi na których barkach leży właściwe "przetrawienie" leków od producenta aż po wysyłkę, pracują w istnym rollercoasterze godzinowym.
Trzy zmiany. W okresie urlopowym nadgodziny. Niedziele, święta, wigilia i na sylwestra trzeba się stawić na 18.... Kończysz tydzień pracy w Sobotę o 6 i z rozregulowanym zegarem biologicznym idziesz na 6 rano w poniedziałek no a jeszcze jak firma tego potrzebuje to ciśnie się żeby w niedzielę przyjść na 6 rano.
Wszystko dla aptek i klienta. Trzeba żeby "zasoby ludzkie" przychodziły od 14-22 w sobotę ? Nie ma sprawy. Od jakiegoś czasu to już funkcjonuje.
Kolejna sprawa odbierane dni weekendowe w tygodni. Oczywiście od widzimisię kierownictwA zależy czy mają być wypłacone czy do odbioru i rzucane dni na oślep. Żeby zaklepać sobie np. lukę między weekendem a świętem to trzeba mieć wyjątkowy refleks albo dobre stosunki z kierownikiem zmiany.
8
blob 2017-08-07 20:32
Co do załatwiania odbiórek, to zdajesz sobie sprawę, że ustawienie ich tak, żeby każdej pasowało jest po prostu niemożliwe? Wiadomo, że każdy chciałby mieć w piątek...
1
prezes 2017-08-07 20:42
To luja się tam zatrudniałes jełopie. Ja mam na to WY-NE!!!
1
guma1 2017-08-08 08:37
U nas dobre stosunki z kierowniczką zmiany ,Inaczej d...a
3
Zuza 2017-08-11 18:36
NEUCA to bardzo fajna firma, ostatnio widziałam nawet spore potrzeby kadrowe i zastanawiam się po co tylu ludzi?
Zuzia 2017-08-15 14:53
Bardzo cieszę się, że tak trafiłam z pracą. Spokojnie i z przyjemnością pracuję , bardzo polecam firmę.
KomuZbychuWszedłwTyłek. 2017-08-15 21:32
Zuzia chcesz u mnie pracować z latarka w ręku?
Mamba 2017-08-18 22:31
Dobrze , że macie poczucie humoru, jak dobra praca to tak jest.
Obserwator 2017-08-19 00:35
Cenzura lepsza niż w typis i TVN razem wzięta. Katowice czuwają nad wizerunkiem ale obserwator jak zwykle szybszy :) wszystkim nam ust nie zamkniecie!
1
Obserwator 2017-08-19 00:36
Cenzura lepsza niż w typis i TVN razem wzięta. Katowice czuwają nad wizerunkiem ale obserwator jak zwykle szybszy :) wszystkim nam ust nie zamkniecie!
3
xxx 2017-08-21 19:45
Ołtarzew upada, co raz więcej pracowników się zwalnia przez ten syf jaki wprowadzają i wcale się nie dziwię. Na KP po 2-3 osoby na zmianę . Na spedycji ciągle brakuje ludzi, na MS'ie się nie wyrabiają. Żyć nie umierać
3
Obecny 2017-08-22 08:51
Czy potraficie tylko obrażać oraz siać panikę? Może lepiej sumiennie zająć się swoją pracą a nie ciągle obserwować kolegów? W kwestii cenzury chcę powiedzieć, że forum jest dla wszystkich. Pracuję w firmie od dawna i nie zgadzam się z takimi oszczerstwami.
1
Obserwator 2017-08-22 17:56
Skoro forum jest dla wszystkich to dlaczego wybrane opinie są kasowane?
2
Zostaw swoją opinię o NEUCA SA - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA