brak logo

RADIOSTER Sp. z o. o.

Toruń

Opinie o RADIOSTER Sp. z o. o.

zdziwiona 2010-09-10 10:35:10
to samo ogloszenie co jest teraz na stronie bylo w polowie wrzesnia i tak przesiewali ze musza znowu rekrutowac - ale hala :P
JJ 2011-01-10 18:19:21
bylem tam na rozmowie. ten wysoki potezny z broda to dyrektor? ranyyy, to ta firma padnie lada dzien, co za tuman.potem dzwonili ze na jeszcze jedna rozmowe mam przyjsc ale im juz podziekowalem.
anonim 2011-01-23 15:05:25
teraz tez mają aktualne ogłoszenie, proponowane stanowisko Asystent do spraw logistyki, minimalne wynagrodzenie brutto 2000zł. Czy to prawda...?
Chciałem złozyć aplikację, ale po przeczytaniu opinii chyba zrezygnuję:(
ehhhh.... 2011-03-10 11:09:58
Jakich stanowisk dotyczyły powyższe komentarze?
anonim 2011-03-16 19:47:46
jakich stanowisk dotyczą te opinie? :) w firmie pracuje coś około 20 osób, więc jak najbardziej dotyczy to wszystkich stanowisk, nie ma działu w którym warto się zatrudnić.
anonim 2011-03-17 09:10:53
ok
m. 2011-10-02 20:51:29
Wszystko powyżej napisane jest jedną wielką.. prawdą. Przykre ale prawdziwe. Po prostu nie warto.
1
nieznajomy 2012-06-27 10:54:24
Jak wygląda praca na magazynie w tej firmie?
Zaczynają rekrutację i się zastanawiam czy może się coś polepszyło od ostatnich wpisów??
radiostres 2012-06-27 22:23:58
nie
nieznajomy 2012-07-03 11:54:34
A co ty wiesz o tej firmie?
radiostres 2012-07-03 18:19:11
wiem jedno - nie warto
2
nieznajomy 2012-07-04 10:24:54
byłem na rozmowie. Nie wyglądało źle, a miałbym blisko do roboty?? co u nich nie gra?
radiostres 2012-07-04 22:46:46
nie szanowanie pracownika, wyzwiska, obraza, poniżanie, życie w stra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , paranoja, nagany lecą jak z karabina, zarobki nie za wysokie, po za tym masz pierwszą stronę opinii... nic się nie zmieniło. 99% pracowników żałuje, że tam robi CV mają zawsze aktualne i gotowe do wysyłki
nieznajomy 2012-07-05 17:00:31
na mnie nie wywarli tak złego wrażenia. Dyrektor był całkiem w porządku i zaproponował mi niezłe warunki? Mówił że ciągle się rozwijają i liczba pracowników rośnie. Zastanawiam się czy podpisać? czy ty na pewno pracujesz w tej firmie?
radiostres/ka 2012-07-05 22:22:43
pracuje, pracowałem, pracowałam?
rób jak chcesz, zawsze jest miło popatrzeć jak nowi młodzi ambitni są zgniatani jak kartka papieru. Piękny jest ten wyraz twarzy w momencie kiedy nowi zdają sobie sprawę \"po jaki uj ja się tu zatrudniałem\" - czyli po miesiącu. Dyrektor jest spoko, większość tam ludzi jest normalnych, tu chodzi o kogo innego. Masz poprzednie wpisy - nic się nie zmieniło. Ludzi odchodzą, ludzie przychodzą - tak średnio 40% kadry zmienia się w roku.
Marek 2012-07-06 13:33:50
Czytając forum opinii o Radiosterze widzę, że większość opinii pochodzi od młodych ludzi. Sam pracowałem w Radiosterze w 2005 roku i niestety muszę się z tymi opiniami zgodzić. W tej chwili już nabrałem dystansu do tej firmy i nigdy, ale to przenigdy w życiu bym jej nie polecił. Co do fachowości pracowników pewnie nie mozna mieć zastrzeżeń, ale prezesowi potrzebni są tylko psy do poganiania, a jedyny system motywacyjny to kij. O marchewce można zapomnieć. Za moich czasów w firmie pracowało mniej ludzi. Dobrze, że się rozwija, ale stosowanie metod zarządzania rodem z wielkich korporacji wyciskających człowieka jak cytrynę nie nadaje się do małych firm i tyle. To samo przeżyłem w gliwickim oplu, ale tam naprawde można zarobić, a w Radiosterze...
Cóż, nie polecam firmy, chyba że ktoś rozumie karierę jako darcie się na pracowników z pozycji szefa. Jeśli tak to tam na pewno ją zrobi o ile wcześniej nie wyląduje w szpitalu dla obłąkanych. Odradzam, jeszcze raz odradzam.
marek 2012-07-15 08:14:36
Wybaczcie jeszcze nieco spóźniona refleksję na temat Radiostera. Pracując tam miałem opinię człowieka, który się do tej firmy nie nadaje. Dziś, po siedmiu latach myślę, że to jest prawda. Już w 2005 roku słyszałem tam, że na biurku szefa jest mnóstwo cv ludzi, którzy przyjda na moje miejsce. Cóż, może i było mnóstwo. Tylko że w połowie firm w okolicy były cv od tych samych osób. Teraz jest tak samo, tylko ci którzy szukają roboty już o tym wiedzą i się nie przejmują. Dość tylko powiedzieć, że po odejściu z Radiosteru znalazłem pracę w ciągu 2 tygodni, bo mi się po prostu chciało iść i szukać. Nie wierzcie w cuda, takich jak [usunięte przez moderatora] jest wielu, ale przy szukaniu pracy warto zadawać nawet bardzo niewygodne pytania dotyczące firmy. Jeżeli ktoś z firmy zacznie sie od odpowiedzi migać, lub nie daj Boże zobaczycie jak pytanie wywołało u niego wzrost ciśnienia to dajcie sobie spokój, bo to jest pracodawca pokroju Radiostera. Po co Wam taki stres, warto stracić zdrowie dla kogoś takiego? Na pewno nie. Czy mam rację? Na dowód tego powiem, że dziś pracuję w dziale projektów, siłą rzeczy zajmuję się ofertami, wyjazdami, doradztwem technicznym i mam dwóch szefów (paskudny układ), a jestem z pracy zadowolony i śpię spokojnie. W Radiosterze PB uznał, że się do podobnej pracy nie nadaję ze stekiem inwektyw włącznie i tylko dzięki wrodzonemu opanowaniu zdołałem odejść na zasadzie porozumienia stron. Tyle na temat Radiosteru. Pamiętajcie, że każdy, kto pracuje w jakiejkolwiek firmie - jest za coś odpowiedzialny i coś sobą tworzy. Dokładnie za to bierze pieniądze. W Radiosterze będziecie nikim, bo polski Niemiec nie potrafi przestać przeszkadzać w pracy w momencie, gdy \"jest zdenerwowany\".
Powodzenia w szukaniu roboty, ale nie w Radiosterze.
ostatni klient 2012-11-01 21:40:24
Dla klienta, firma oferuję:
1) doradztwo techniczne i pomoc w projektowaniu
2) bezpłatne szkolenia techniczne dla użytkowników
3) profesjonalny serwis


Ad1.
Pomoc techniczna jest, ale zostawia wiele do życzenie. Można powiedzieć tylko że potrafią doradzić tylko w Hetronicu, a w ofercie mają wiele innych firm w których przypadku musisz czekać na odpowiedź kilka dni, gdy zada się bardziej szczegołowe pytanie.
Ad2.
Szkolenia może i są, ale żeby się doprosić szkolenia na miejscu to trzeba poczekać wiele dni lub tygodni.
Ad3.
Serwis jest, ale czy profesjonalny ?? Na wyjazd serwisowy trzeba czekać kilka dni i w dodatku jeszcze musi być podpisany kosztorys w sprawie gwarancyjnej.
Serwis tylko doradza w Hetronicu, ponieważ na innych sprzedawanych rzeczach się nie zna i odsyła do innych osób. Więc czy to jest profesjonalny serwis ??
m. 2012-11-19 19:06:29
staaary

na DARMOWE szkolenie musisz czekać kilka dni... tragedia...w innych firmach jak są DARMOWE szkolenie to trzeba się zapisać kilka tygodni jak nie miesięcy wcześniej a więc słaby argument

to jest serwis a nie pogotowie - reakcja serwisu w innych firmach to średnio 3-5 dni a podpisanie kosztorysu w ramach naprawy gwarancyjnej to normalna sprawa, firma się zabezpiecza w przypadku kiedy to usterka wynika z winy klienta. Jak nie chce zapłacić to się idzie z tym do sądu - kosztorys był podpisany.

co do reszty to każdy widzi jak jest
Gruby 2013-03-16 01:51:51
Coś się zmieniło w tym obozie wyzysku polskiego niemca ?
pracownik 2013-07-17 21:34:10
pracuje od niedawna w radiosterze, nie powiem na jakim stanowisku gdyz chce zachowac anonimowosc, pierwszy miesiac był nawet spokojny, ale pozniej zaczeło sie... gnojenie pracownika za błedy za ktore nie jest bezposrednio odpowiedzialny, stała presja i wyzysk, najlepiej jak bys tam robił za dwoch, mnostwo obowiazkow, pełno papierkowej roboty, niekiedy totalny [usunięte przez moderatora] a kierownik i tak ci wmowi ze miałes mnostwo czasu i ze sie [usunięte przez moderatora] i masz wszystkie procedury w [usunięte przez moderatora]! nie usłyszysz tam nigdy ani słowa pochwały, jedyne na co mozesz liczyc to marna pensja i gnojenie przez kierownika. Niestety musze potwierdzic wiekszosc opinie o tej firmie, ale o panu [usunięte przez moderatora] nie moge złego słowa powiedziec poniewaz niczym mi nie zawinił, zawsze był uprzejmy w stosunku do mnie, ale tez w długie rozmowy sie nie wdawalismy. Mobbing to podstawa w tej firmie i bolesnie sie o tym przekonałem, o premiach mozecie zapomniec!! premie sie naleza tylko kierownictwu i zazadowi.
pracownik 2013-08-02 18:58:52
nadgodziny są jak jest duzo roboty, a zwykle i jest [usunięte przez moderatora], jak wyjdziesz z firmy równo i godzinie zakończenia praca to możesz liczyć sie z tym ze dyrektor zapoda ci tekstem ze nie czujesz sie częścią firmy i ze nie traktujesz jej poważnie i powinieneś przynajmniej zostać trochę po godzinach żeby wykonać do końca prace. Premie podobno są ale mało kto ją widział, jezeli cos [usunięte przez moderatora] to zostaniesz zgnojony a jak narazisz firmy na koszty to ci poleci z wypłaty
dupa 2013-08-05 20:58:39
anonim - 2013-08-05 14:28:33

Za te nadgodziny chociaz płacą lepiej? Jakieś szanse na podwyżki, czy awans? Atmosfera wśród ludzi jest ok, czy wyścig szczurów?
czy Ty czytałeś poprzednie wpisy? kolega pisał o nadgodzinach w ramach dokończenia pracy czy za frajer. Atmosfera jest taka, że jak dojdzie co do czego to Cię każdy sprzeda, wyścigu szczurów nie ma bo i nie ma do czego się ścigać ;)

Jeśli przymierasz głodem to jak najbardziej zatrudnij się, ale jak chcesz zmienić na "coś lepszego" to raczej nie radiostress :)
1
anonim 2013-09-17 21:50:29
Podpisuję się pod wszystkimi opiniami na temat tej firmy. Trzymać się z daleka od tego bajzlu zwanego Radiosterem. Gorszej firmy jeszcze nie widziałem.
3
już_konkurencja 2013-10-10 14:44:10
Tylko dwie wady ?
Szybko awansujesz -> jeszcze szybciej wylecisz
pokażesz że jesteś ambitny i wiesz czego oczekujesz od siebie, to najpierw zmieszają Cie z błotem, będą nękać, a potem wyrzucą :)

Sztuczne koleżeństwo :)
każdy z kierowników patrzy tylko żebyś coś za niego zrobił, a następnie uda że to był jego pomysł ;) a tobie wmówi że jesteś [usunięte przez moderatora] :)

Wyrazisz swoje zdanie przy prezesie to usłyszysz cudowne "Co to ma być do [usunięte przez moderatora] jasnej"
i przeszywające trzaskanie drzwiami :)


mógłbym tak wymieniać

2
marek 2013-12-03 07:00:44
Czyli dokładnie tak jak robili ze mną. Zwalniaj się stamtąd, w tej chwili kopiąc rowy będziesz zarabiał więcej. Powodzenia
2
Dobry Kolega 2013-12-09 00:32:34
Moi drodzy wymijając pytania które już padały i padną :-)
Czy warto pracować w radiosterze?
Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, nie bardzo, pensja w stylu 1,3k na początek dla średnich szkół może 1,5k dla tych po studiach. Atmosfera, prawda im więcej robisz tym gęstsza, bo każdy chce Twoją energią zyskać plusa i prezesa. Fajni współ-pracownicy? Tak ale tylko na szczeblu równym Tobie. Szanse na rozwój ? Kurcze Ludzie robiący schematy są w trakcie studiów na zupełnie inne kierunki ;-) szczera ochota przebranżowienia się? Sami wyciągajcie wnioski miśki.

Stanowisko magazyniera?
Tak jeśli lubisz zarabiać w okolicach 1,2k podstawy i zostawać na nadgodziny bo trzeba coś pilnie nadać, trzeba zostać by wysłać spakować itd. Lubisz ten stres gdy trzeba wykonać pracę dla 5 na dwie godziny w 3 w jedną. To polecam.

Stanowisko serwisanta/produkcja?
Do póki robisz swoje wymagane minimum i rzadko masz przebłyski na coś więcej, nie mylisz się gdy zegar odmierza ostatnie sekundy to błagam nie awansuj i pracuj ile Ci się tylko podoba za te (dla mnie) marne 1,4k. Spokojnie dożyjesz emerytury nie wychylając się. Jeśli z kolei chcesz, masz aspirację, głowę i zdolności. Poszukaj gdzie indziej, szczera rada. Widziałem jak niszczeni są moi koledzy którzy byli lepsi od szefów. Na początku przyjacielskie rady i fajnie później toksyny toksyny toksyny.
(usunięte przez administratora)
3
M 2014-01-20 19:19:03
Kilka lat już tam nie pracuje, a mimo to jak słyszę melodie z Skype to mam mdłości.
Pozdro dla niezmordowanych:)
Luki 2014-04-16 17:57:56
Odradzam, byłem na rozmowie i nie wiedziałem czy żartują czy mówią poważnie. Najlepiej wolontariat na 3-4 stanowiskach, bo posiada pan wiedzę...
2
Luki 2015-02-16 10:18:17
SKype służy do rozmowy, zamiast telefonu - bo taniej. Po za tym działa też przez Wi-Fi czyli radiowo.
Dobry Kolega 2015-06-02 18:18:48
Oczywiście że się da, ja osobiście należę do osób które wiedzą że za dobrą robotę najniższa krajowa to za mało. A sam nigdy nie proszę się o więcej jeżeli sytuacja nie wymaga. Zwykłem sprawdzać co zaproponuje pracodawca a później podwyższać propozycje.
Niestety jest tak że 3-4 stanowiska obsługiwane jedną osobą to norma, ciągle słyszę jak to wygląda w środku, więc nakłaniam was, pomyślcie czy rzeczywiście nie znajdziecie nic lepszego, czy potrzebujecie tylko wpisu w CV do wymarzonej (innej niż ta) pracy i czy nie szkoda wam cennych godzin.
Pozdrawiam!

Co do lubiących sobie zarobić. Tak da się, ale twardo negocjując z górnymi warstwami, zarobki urosną, poziom wymagań (bo w końcu Ci pomogłem) też.
Osobiście nie słyszałem by ktoś (nie dyrektor) przekroczył 3k, między 2-2,6k powinno być po roku, może dwóch. Jak masz dobrą kartę :-D
1
st 2016-02-04 14:26:25
Czy coś się zmieniło w tej firmie?
FTH 2016-02-13 04:31:48
Radioster to fajne miejsce. Możecie sobie narzekać. Może pieniądze nie są wysokie, ale sprzątaczka wszystko umyje pozmywa, pozamiata. Godziny są stabilne. Nie ma ciężkiej fizycznej harówki. Jest stres. Bo operuje się tutaj na drogim sprzęcie, który łatwo zepsuć, a rynek suwnicowy jest ciężki. Podnosi się duże ciężary. Klienci też mają ciężki język. Nie ma pracy zmiany, nie cieknie z dachu. W kiblu jest zawsze papier toaletowy. Komputery chodzą. Ma się telefon służbowy unlimited.
luki 2016-02-13 21:59:57
Czyżbym wyczuwał sarkazm?
xxx 2016-09-28 22:03:15
Odradzam, nie polecam tej firmy, jak tylko się da omijać i szukać czegoś innego. Firma jest z Katowic, a nie z Torunia.
omaoa1 2016-10-12 10:13:18
Tragiczna, wykorzystają wiedze pracownika do zera, nic w zamian nie zaoferują.
gdg 2016-10-17 13:16:56
zadzwon do nich
Prer 2016-10-17 20:31:56
I to jest dobra rada, najlepiej zawsze zadzwonić, albo przejechać się samemu, CV wysłane mailem może gdzieś ugrzęznąć i wtedy szanse spadają, więc wydaje mi się że akcja równa się reakcja i to jest dobre
By 2016-10-26 18:31:19
A ktoś tam w ogóle jeszcze pracuje?
Myślałem że produkcja została przeniesiona do Niemiec...
1
Zostaw swoją opinię o RADIOSTER Sp. z o. o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RADIOSTER Sp. z o. o.