logo WAGO ELWAG

WAGO ELWAG

Wrocław

Opinie o WAGO ELWAG

Mno 2016-12-16 23:13
A co to za zebranie? Jakieś nowości?
Rozczarowana 2016-12-19 23:23
To ten co go dziewczyny z Wago, na wyjeździe do Minden wciągały do pokoju hotelowego, bo sam nie był w stanie wejść B-) tak godnie reprezentował firmę. No ale cóż,jak mówię takie właśnie osoby powinny dalej czyścić maszynki, a nie reprezentować taką dużą, porządną firmę.
7
niunia 2017-01-04 15:33
Jeżeli taki tłuk jak pani Dagmara jest brygadzistką to szczerze współczuję dziewczynom na produkcji.
18
Ewelinka 2017-01-08 14:39
A kogo i kiedy te panie wciągały do pokoju w Minden bo ja tam byłam i w niczym nie uczestniczyłam?
6
Stan 2017-01-27 17:25
Miałem okazję wysłuchać opinię o Wago przypadkowo.Zebrały się dziewczyny w małe grono -bar. Jestem przypadkowym słuchaczem i to co słyszałem na k. h. p. i inne wystarczyło mi na rok. Nie wiem do końca co ta firma reprezentuje ale nie jest za dobrze. A piszę o tym bo pracuję w telewizji. Temat jest ciekawy-bubel - premia , braki w organizacji pracy , majstrowie niedoszkoleni , kontrola jakości to kosmos i wymysły.
Proszę o szanowanie pracowników tych 20 + i 50 + . Mogę podać e maila i wysłuchać drugiej strony
8
Wszyscy albo nikt! 2017-01-27 22:44
A kto mi powie co to za przerwa codziennie o 19:25 ? dodatkowa?? Dla wszystkich pracowników czy tylko dla brygadzistek? Bo się tak dziś z dziewczynami zastanawiałyśmy .
10
Mika 2017-01-30 09:38
Stan niezła próba wyciągnięcia danych osób szkalujących dobre imię tej "wspaniałej" firmy. Widzę, że szefostwo na poważnie wzięło się za poprawianie wizerunku i namierzanie potencjalnych, naiwnych jednostek, które rzekomo chcąc nawiązać kontakt z panem z telewizji, dziwnym trafem stracą pracę. Metody jak za PRLu.
3
Nick 2017-02-03 18:55
A dlaczego grupowa Gośka Lis na pierwszej zmianie może wyjeżdżać autem na teren firmy a reszta pracowników nie? Czym się różni od innych? Chyba jasno było powiedziane że od tego jest parking zewnętrzny i nie można wyjeżdżać na teren firmy. Co to równi i równieżsi?
13
Żenada.... 2017-02-03 22:01
Od rozliczania pracy są przełożeni, proponowałabym zająć się własnym podwórkiem zamiast brudzić na czyichś.
Jeżeli pani źle to coraz częściej otwierane są rekrutacje na nowe stanowiska, które według pani nic nie robią i piją kawę. Proszę aplikować i porozmawiamy po kilku miesiącach, myślę, że inaczej by pani śpiewała.
Uważam również, że skoro wymienia pani osoby z nazwisk to powinniśmy też poznać pani.
16
??? 2017-02-03 22:20
Jeżeli chcemy się licytować to okej, zaznaczmy również przychodzenie na kawę przez produkcje poza wytyczonymi godzinami przerw, przeciąganie 5-minutowych przerw do 10-15 minut, przychodzenie na przerwę o kilka minut za wcześnie, nie mówiąc o notorycznych rozmowach przez telefon w WC.
11
Karo 2017-02-03 23:33
Nie traktujcie nas jak taniej siły roboczej. Przez dwie stracone minuty firma nie straci milionów a monterka sama sobie obniży wydajność dłużej siedząc na przerwie. Jesteśmy tylko ludźmi i czasem jak boli kręgosłup to trzeba chwilę pochodzić. W tej firmie przesadza się już z tą punktualnoscią i zamiast zająć się beznadziejnym zarządzaniem i przygotowaniem produkcji, znajduje się temat zastępczy w postaci kilku minut spóźnienia na przerwie.
18
Ha, ha, ha 2017-02-04 00:12
"Uderz w stół a nożyce się odezwą" chyba o to chodziło poprzednikom. Brawo!!!
3
Nick 2017-02-04 18:24
Becia trolu do roboty, a nie wymyślać głupoty.
5
nikt 2017-02-07 00:18
Masakra ta robota i to "Brawo"mówione przez grupową to żenada. Kołchoz jakiego jeszcze nie widziałam....A nowi pracownicy bez znajomości ustawiani są na najgorszych stanowiskach.Brawooo!!!
3
zawistne babska 2017-02-08 21:56
tematu nie było dopóki nie zaczęły padać nazwiska i przesiąknięte jadem i zawiścią opinie.
W tej firmie przesadza się już z tą zawiścią i zamiast zająć się swoją pracą, znajduje się temat zastępczy w postaci kto i kiedy pije kawę czy drapie się po dupie.
Niestety, pracujemy na produkcji, i czy chcemy czy nie - w firmie są równi i równiejsi, a tu co poniektóre baby chciały by być traktowane na równi z prezesami i kierownikami.
DO ROBOTY TROLE !
22
hvil 2017-02-11 08:06
To prawda. Rzucanie nazwiskami to już gruba przesada. Istnieje coś takiego jak ochrona danych osobowych.
13
Ja 2017-02-17 10:16
Co ma pieenik do wiatraka?
Pawel 2017-02-17 21:10
A jak praca na magazynie i jako operator maszyn jakis ?
Pawel 2017-02-17 21:10
A jak praca na magazynie i jako operator maszyn jakis ?
Nick 2017-02-20 15:15
We wszystkich firmach są równi i równiejsi, normalka. Z tego co widzę to największy problem jest w ludziach i ich postrzeganiu "świata". W większości narzekający to osoby niepokorne i roszczeniowe, które kombinują co by tu zrobić by nic lub nie wiele zrobić a zarobić - z reguły cudzym kosztem. Zaglądać innym w ... robotę, majtki, dom, torbę, do wyboru. Takie kombinatorstwo wynosi się z domu rodzinnego, gdzie się małego człowieka uczy że to "wszyscy, zawsze i wszędzie" są źli tylko nie ja. Że kombinatorstwo popłaca, że jak ktoś się czegoś dorabia w życiu swoją pracą to tej pracy się nie widzi tylko zapewne "dał-a d*py, zrobił-a laskę, ukradł-a", dowolne skreślić i podstawić do sytuacji. Narzekają nieudacznicy, ograniczone umysłowo nieuki o wysokim potencjale roszczeniowym "że to mi się należy" lub znane "czy się stoi czy się leży ...". To się nazywa HOMOSOWIETIKUS.
PS.
Nie każdy musi być monterem-ką, nie każdy musi być mistrzem-nią, brygadzistą-ką, kierownikiem-czką. Można być sprzątaczem-czką, dozorcą-czynią. Dzięki Bogu to przełożony ocenia, a nie !@#$%^&* LAMER .
Pozdrawiam szanowne "sekutnice" i oczekuję oburzenia. Z poważaniem (cokolwiek to znaczy) życząc owocnej pracy.
33
ciekawa 2017-03-06 09:26
A wie ktoś może jak się pracuje na hali tam gdzie montują listwy? Jaka atmosfera? Mistrz i brygadziści? Zarobki takie jak na innych halach? Spokojnie czy też ciężko?
4
Asienka 2017-03-22 13:46
Witam mam pytanie, zastanawiam sie nad podjeciam pracy w Wago we Wroblowicach ,poniewaz nie dlugo otwieraj zaklad wiec ciekawa jestem jak tam jest prosze o konkretna odpowiedz dziekuje....
9
Agata 2017-03-22 21:00
Ciężko napisać cokolwiek o tym jak pracuje się w Wago we Wroblowicach skoro jeszcze nie otworzono zakładu. Co do tego jak pracuje się w Wago we Wrocławiu mówią wszystkie powyższe opinie. Na razie osoby, które mają być zatrudnione we Wroblowicach są przewożone do zakładu we Wrocławiu i tam są szkolone.
erin 2017-03-28 08:09
Ja słyszałam że wago we wrocku lidkidują i wszystko bedzie w e Wróblowicach
snapchat 2017-03-30 09:23
A ja słyszałam że wago we wro zostaje i nic nie zapowiada likwidacji, no patrz :)
12
z innego wojewodzctwa 2017-04-11 17:45
czytam te opinie i łapie sie za głowe...
powiem tak. jak ktoś jest nierobem to nierobem zostanie. jak ktoś chce pracować to bedzie pracowal.
chyba nigdy nie trafiliście na kolchoz skoro o wago tak piszecie.
ja pracuje w wago dosc dlugo. bylam na roznych stanowiskach. to prawda jest duzo pan z produkcji ktore psuja innym atmosfere pracy ale to zwykle panie ktore x lat siedza na jednej zlaczce i nic wiecej nie potrafia lub sa po podstawowce plus do tego zero kultury i wychowania. niestety ludzie sa rozni ale to w kazdym zakladzie sie tacy znajda.
ja jestem b zadowolona ze swojej pracy lubie swoja prace i nie wyobrazam sobie gdzies indziej pojsc. w moim gronie towarzystwo jest super, ciekawi i mili ludzie z ktorymi nieraz i po pracy sie spotkam. szefa mam najlepszego jakiego w zyciu mialam. naprawde. jesli chodzi o zarobki gdzie indziej nie dostane takiej stawki na produkcji wiec jestem b zadowolona.
nie sluchajcie tych bzdur ze wago to kolchoz i beznadzieja. uwierzcie mi ze w innych firmach jest duuuzo gorzej.
ja szanuje swoja prace lubie ja szefostwo mnie doceniala i docenia i nie chce innej pracy.

21
BEKA 2017-04-11 20:21
Żenada nie poleciłabym nawet wrogowi.Takiego ZAKŁAMANIA to jeszcze nigdzie nie widziałam
5
z innego wojewodzctwa 2017-04-11 22:49
zenada to jestes Ty
11
Nick 2017-04-12 18:01
Rozumiem, że pani już odeszła z Wago.
12
Wrocławianin 2017-04-21 15:30
Witam mam pytanie jak wygląda praca na stanowisku Magazyniera jak płacą i czy dają premie co roku widzę że się ogłaszają i nie wiem czy jest to spowodowane rozwojem firmy czy tym że ludzie odchodzą z tej firmy. Jaka jest atmosfera na magazynie. jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o opisanie moich zapytań pozdrawiam.
2
Beka 2017-04-22 18:35
Odpisuje Pani z innego województwa.Nie przypominam sobie żebyśmy były na TY.Po drugie wolno mi wyrażać swoją opinie i myślę że nikogo personalnie nie dotykam a to że brzydzę się wazeliniarstwem to moja sprawa bo co obślizgłe to niemiłe.
3
takaiowaka 2017-04-22 23:20
Ciezko byc z kims na Ty czy Pan/Pani podpisujac sie nickiem a nie imieniem i nazwiskiem. Netykieta mowi o tym, ze z zalozenia jestesmy na Ty wiec nie spinaj sie tak.
12
K2 2017-05-12 11:56
Przymusowe nadgodziny i soboty. Praca czasami od 4 w nocy na pierwszą zmianę albo do 24 lub 2 w nocy na drugą zmianę. Brak możliwości zrezygnowania z pracy w sobotę jeżeli nie masz bardzo ważnego usprawiedliwienia. Cały czas musisz się tłumaczyć czemu nie zostajesz na nadgodziny, zero prywatności i życia osobistego. Wzrost produkcji o 40%, spadek zatrudnienia o 20% więc każdy robi za dwie osoby. Nowe pracownice uciekają po miesiącu, stare się zwalniają. I to wszystko za 14 zł brutto. Wago zaprasza
14
Ktoś tam 2017-05-13 18:31
Niestety to prawda. Najlepiej jakby poświęcac cały swój czas dla firmy. Jak tak dalej będzie to kto tam będzie pracował? Zastanówcie się tam na górze nas tym waszym systemem. Ciekawe czy ktoś z Was chciał by pracować po 10-12h dziennie i jeszcze w każdy weekend za marny grosz.
6
Bomba 2017-05-15 21:14
Witam, osobom zainteresowanym pracy w wago bardzo polecam stanowiska na magazynie i w biurze. Natomiast serdecznie odradzam pracę na montażu, będziecie traktowani przedmiotowo. Mistrzowie z wyjatkiem działu listew poniżej krytyki. Szczególnie odradzam pseudomistrza A. Krz. która mianowała się kierownikiem produkcji, bynajmniej tak się zachowuje. Dla niej każdy jest mniej inteligentny i gorszy. Zapomnijcie o urlopie, o premiach i podwyzszkach. Nie dajcie się nabrać.
7
TROMBA 2017-05-16 20:25
Co malutki donosik ? Oj nie ładnie ,nie ładnie
11
Kizomba 2017-05-17 08:33
Nieładnie piszemy razem.
3
Tratwa 2017-05-17 20:33
Potwierdzam pani pseudomistrz to największa zmora tego zakładu!!! Zapomniał wół jak cielęciem był! Traktuje ludzi jak śmieci, nawet głupiego "dzień dobry" nie powie, wiecznie jej nie ma a wszystkie swoje obowiązki zrzuciła na grupowe. Trzeba się chyba zapisywać z wyprzedzeniem na wizytę!!!
Nie stety u jej boku rośnie równie beznadziejny typ szybko się uczy!!!
Starzy pracownicy odchodzą bo nie mogą z nimi wytrzymać czy nikt tego nie widzi??? Wieczne nadgodziny i praca w soboty POD PRZYMUSEM!
15
Gosława 2017-05-20 14:56
Wow ludzie serio?! takie fatalne opinie? Bez przesady. Mi się pracuje ok, co [prawda minął mi dopiero miesiąc, ale nikt mnie do niczego nie zmusza, do żadnych nadgodzin, w sobotę pracowałam owszem, ale odrabiałam 2 maja. Fakt Panie na produkcji nie są zbyt miła, maja swoje kliki i nie za bardzo gadają z nowymi, ale jak o coś zapytałam to zawsze pomogły. Także odstukam swoje i idę do domu. Grupowe też pomocne i we wszystkim pomagają. Zobaczymy jak będzie dalej. W każdym razie radze nowym osobą nie zrażać się opiniami, tylko przekonac sie na własnej skórze. Zawsze można się zwolnić.
22
Anonim 2017-05-20 23:14
Zgadzam się .Nie należy sugerować się opiniami ,które tutaj się pojawiają .Rada dla tych co czytają ,sugeruję zrobić taki eksperyment i znalezć parę innych firm i wpisy o nich .Na pewno nie ma takiej firmy,gdzie wszystkie wpisy są idealne,Zawsze znajdzie się jakiś mąciciel i obsmaruje swoje miejsce pracy.Anonimy są bezkarne niestety.
20
Goslawa 2017-05-21 00:34
Dokładnie czytając opinie to w każdej firmie tylko wyzysk i mobing i beznadzieja. A prawda jest taka że niektórzy wszędzie szukają dziury w calym. I nic im nie pasuje.
15
monia23 2017-05-22 14:21
Ile zarabia w Wago Elwag specjalista ds. zamówień? Zna ktoś może widełki płacowe na tym stanowisku?
Sprawa dla PIP ? 2017-05-22 14:25
Chciałabym się Was spytac czy uwazacie tak jak ja że w piątek 19.06 pracodawca naruszył nasze bezpieczeństwo? Przypomnę, że 20m od zakładu miał miejsce ogromny pożar, a przełożeni wydali polecenie, że mamy nie przerywać pracy. Przecież kłęby czarnego dymu unosily się obok okien, gdyby wiatr zmienił kierunek dym (pewnie trujący) dostałby się do hal. Pożar trwał prawie godzinę, a ogien unosił się na wysokość budynku. Czy przesadzam? Gdyby coś się stało zdążyłybyśmy się ewakuować? Czy osoby z d3 nie powinny przerwać pracę i udać się np do kantyny w razie gdyby nastąpiło niebezpieczeństwo? Poza tym przecież wentylacja wciagala powietrze które mogło być zatrute. Na szczęście nic nikomu się nie stało. Ale mogło.
13
Robol 2017-05-23 22:48
Firma na wejsciu mydli oczy obiecujacymi zarobkami, a finalnie czlowiek 10-tego dostaje na konto 1790zl za przepracowane 172h/mies (w tym 2 dodatkowe soboty-za ktore kase zobaczysz po kwartale, takie wewnetrzne procedury). Pracuje tu 6 miesiac i moje najwyzsze wynagrodzenie to te wspomniane wyzej 1790zl...
Bill 2017-05-24 19:20
Jechałem obok powstającego oddziału wago we Wróblowicach.Stwierdzam ,że powstaje tam zakład na miarę XXI wieku.Fajnie będę miał bliżej do roboty.
12
olus2417 2017-05-30 10:23
A jak z pracą na kontroli jakości?
2
szaraczek 2017-05-31 20:48
@Sprawa dla PIP- przesadzasz.
Powietrze, którym oddychaliśmy w zakładzie podczas pożaru nie było zatrute- dyrektor zakładu kazał wyłączyć natychymiast wentylację, pozamykać wszystkie okna żeby dym i cała reszta nie wlatywała do zakładu. Wszystko było pod kontrolą wielu osób.
14
tyrytyty 2017-06-04 10:13
Dokladnie. Bylo to lepsze rozwiazanie niz ewakuacja na zewnatrz gdzie przy chwilowej zmianie wiatru odrazu bysmy wszystko wdychali.
7
Zawiedziona 2017-06-23 09:27
Praca jest ok można zarobić na nadgodzinach i podwyzszajac normę ale co z tego jak znajdą jednego bubla i całą premię zabierają .dla mnie to zwykły wyzysk jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy tak jak Pan panie prezesie bardzo nie ładnie
4
vhihyvi 2017-06-25 19:46
Firma ostatnio dała podwyżki wyrównawcze , jest wielu zadowolonych ale jak to zwykle w takich sytuacjach bywa - wielu "zawiedzionych" . Osobiście uważam , że nieładne jest przede wszystkim to, że niektórzy nie patrzą na to, że mają dużo i długi czas mieli dużo więcej od innych za tą samą pracę tylko zaglądając do cudzej miski ( czytaj cudzej stawki ) aferują się, że duże dysproporcje zostały zniesione.
Osobiście jestem zadowolona , a dzisiejszy piknik firmowy był urządzony z klasą i na bogato . Pyszne jedzenie i bardzo fajne atrakcje dla dzieciaczków. Dziękuje :)
5
Zostaw swoją opinię o WAGO ELWAG - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WAGO ELWAG