logo WAGO ELWAG

WAGO ELWAG

Wrocław

Opinie o WAGO ELWAG

Dydelfino 2016-04-17 20:09:11
normy i powiedzą ci że nie przedłużają z tobą umowy. Nie przejmuj się, bo to będzie jak palec Boga, który wystawił rękę z burzowych chmur i wskazał palcem CIEBIE, że TY właśnie TY zostaniesz uratowany z tego piekła. BÓG CIĘ KOCHA, W CIEBIE WIERZY I NIE POZWOLI CI TAM ZGNIĆ !!!
4
Klingon 2016-04-17 22:45:48
A jak to wygląda z pracą w biurze? Bo czasem szukają na stanowiska biurowe.
... 2016-04-19 01:00:00
Nie polecam, pracownicy z firm zewnętrznych to o urlopie w okresie wakacyjnym czyli od początku czerwca do końca września to mogą zapomnieć, tak samo jest z majówką, sobotami do odrobienia.
2
agu 2016-04-19 12:36:59
Urlopy były zaplanowane dużo wcześniej ale majówka jest wolna więc o co chodzi? Firma ma dziwne zasady i bardzo marne wynagrodzenia ale pracuje się w niej naprawdę dobrze fajne dziewczyny nikt Ci nie truje robisz swoje i jest ok. Jakby lepiej płacili to rotacji też nie byłoby takiej dużej .
1
JUREK 2016-05-18 12:45:22
CHCE CHCĘ APLIKOWAĆ NA LOGISTYKA, JAK ZAROBIAJĄ NA INYCH STANOWISKACH? JAK WOGOLE JEST W FIRMIE W BIURACH?
5
zdruzgotana 2016-06-07 00:47:33
hahahaahah.... nowy prezes,nowe zasady....hahahhaah kpina...chciał wszystko sam sobie ogarnąc ale chyba nie dał rady...za dużo wziął na swoją głowę...no ale cóż takie życie. miało być wszystkim lepiej a jest jak jest. brakuje P. Andrzeja , bo jednak był najlepszym prezesem...niech się dzieję jak się dzieję ale najlepsi ludzie odchodzą...boszeeee co się dzieję w tej firmie masaakra. życze wszystkim dobrej pracy ale chyba nie na długo...a wam szukajacym pracy to przestrzegam wszystkiego.kiedys była dobra firma ,teraz spadła na psy, niestety. pracuję tu i nie potrafię ogarnąć co sie dzieję? najlepsze lata były tak możę 2-3 lata temu. teraz robi sie chlew.typowa fabryka.teraz mozna zarobic tak jak zawsze i zwykle czyli nic..całe kierownictwo ( brygadzistki, mistrzowie itp ) nie nadaje sie do niczego, ale to nikogo nie interesuje .no ale cóż takie czasy i trzeba pracować ,bo człowiek musi :( nie ma innego wyjścia. odradzam pracę w tej firmie, to jest porażka. Mołabym pisać wiele , ale szkoda mi czasu
2
?????????? 2016-06-07 01:06:42
tyle osób co dobrych odeszło to historia, ale cóź :( to jest fabryka ,która zawsze znajdzie osłów do pracy :( i wcale sie dobrze nie zarabia.
7
sprezyna 2016-07-01 16:58:45
FALSZYWE PANIE PEWNIE BARDZO SZCZESLIWE
CIEKAWE KTO NASTEPNY
8
hmmm 2016-07-10 19:37:55
nastepny w czym ??? trochę mało zrozumiałe to co napisałaś.
mafia 2016-07-16 08:11:59
Ryba psuje się od głowy. Facebookowe konto WAGO.PL jakby spokojniejsze w opiniach, może dlatego, że nie można być tam anonimowym.

Chcącym zatrudnić się w firmie polecam: Twardo negocjować. Obiecanki powyżej przeciętnej.
Uważać na wewnętrzne powiązania.
Wybrać inną firmę, bo i tak z tej odejdziesz.
5
Paweł 2016-07-17 11:35:47
Najnozsza krajowa. Jezdzisz paleciakiem , albo konfekcjonujesz na tasmie. Przenioslem się z magazynu na UR bo bylo wolne miejsce. Lepsze zarobki choć niewiele.
4
Dawid 2016-07-17 11:42:01
Byłem na rozmowie na technika budynku. Pieniążki połowę tego co daje konkurencja. Zakres obowiązków podobny. Ostatecznie trafiłem do konkurencji. Super atmosfera. Z tego co czytam to w WAGO nienajlepiej. Ciesze się z decyzji.
misiek 2016-07-28 16:20:49
Paweł a słyszałem ,że są równi i równiejsi tzw.dyskryminacja i to podchodzi pod jakiś paragraf.
Równe traktowanie w zatrudnieniu
Na podstawie art. 183a Kodeksu pracy pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie:
- nawiązania i rozwiązania stosunku pracy,
- warunków zatrudnienia,
-warunków awansowania oraz
warunków dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych!!!!.
bercik 2016-07-30 15:24:14
Właśnie zastanawiam się nad złożyłem CV na M.Technik Utrzymania Budynku i z tego co się dowiedziałem to tam jest najlepiej.Pełen luzik i się nie narobisz .Macie jeszcze jakieś info.
bercik 2016-07-30 15:53:21
Moja dziewczyna chodzi tam do pracy na montaż i dała mi cynk o tej ofercie.
Paweł 2016-07-31 12:56:32
Luzik, ale kasa marna.
Aga 2016-07-31 13:02:25
Na pierwszy rzut oka jest miło. Uważać należy na Kadrową Sylwie. Kłamie prosto w oczy. Naciaganie kodeksu pracy. W kazdej chwili moga zmienić i zmieniają stanowisko pracownika na nizsze. Z biura mozna trafic na hale i tak ludzie zwalniaja sie sami. Nie polecam.
1
Kamil 2016-07-31 13:12:36
Hahahaha. Kondzio. Na technika szukaja ciecia. Popracujesz kilka miesiecy i ci sie znudzi. Inne firmy wciagaja ludzi za wieksza kase i w nich inwestuja. W WAGO Elwag marnujesz czas. To ten luzik kolego. Do czasu, az nie zabiora sie za ciebie.Hahaha.
hmmm 2016-08-02 12:10:17
Szkoda śliny, czasu oraz wysiłku na mielenie tematu. Jak było opisane we wcześniejszych wpisach tak jest i będzie nadal, póki istnieją mafijne układy w tej firmie . Wszystko w temacie. Chcesz mieć lepszą pensję , lepszą pracę ? mechanizm jest prosty musisz się wkupić w odp. kręgi ....ktoś wcześniej użył słowa mafia ...i wiele nie przesadził. Stawka jest duża bo albo będziesz zarabiać najniższą krajową zasuwając na wrednym artykule ,albo pensje rzędu 2500 do 3000 zł netto na lajtowej złączce śmiejąc się w twarz z "frajerek".
Próby wprowadzenia zmian i rotacji na artykułach właśnie poległy.
"Góra" nie dała rady. ...
KUUBOL 2016-08-04 11:46:40
A może ktoś określić chociaż w przybliżeniu ile zarabia mistrz na produkcji? Aplikowałem, ale nie mam pojęcia czy będzie mi się opłacało jeździć, bo mieszkam poza Wrocławiem.
####### 2016-08-04 16:24:53
to,że aplikowałeś to nie znaczy, że cie przyjmą. jeszcze długa droga przed Tobą. Musisz sie wykazać przed prezesem a on bardzo wybredny. Za psie pieniądze szuka ideałów a takich niestety nie ma. Nie polecam tej firmy , jeden wielki kołchoz. nic dziwnego, że nikt nie chce tam przyjsc do pracy bo firma spada na psy.
agu 2016-08-06 08:52:23
Pracuję w wago ok.pół roku jako monterka i muszę powiedzieć że nie spotkały mnie jakieś przykrości , krzyki itp liderki są cierpliwe i miłe tak samo koleżanki które pracują dłużej są pomocne i zawsze coś podpowiedzą jak robić na co uważać żeby nie mieć bubla więc nie wiem gdzie Wy pracujecie bo pod względem traktowania pracownika jest naprawdę ok. Druga sprawa to zarobki to naprawdę tragedia pracując kilka miesięcy zarabiam od 1500 do 2500 tysiąca(raz) zależy gdzie jestem i co robię nie dziwi mnie więc że panie nie chcą zamian na inny artykuł bo to się im po prostu nie opłaca a są też osoby że zarabiają po 1300 bo bubel bo brak normy i tak to wygląda. Praca jest ok. żeby zarobki były stałe i przynajmniej te 1800 na rękę to na pewno nie byłoby takiej rotacji a tak każdy szuka pracy gdzie będą lepiej płacili. Wago na tle zakładów we Wrocławiu wypada bardzo dobrze jeśli chodzi o traktowanie pracowników i bardzo słabo jeśli chodzi o pieniądze dla nowych pracowników i nie tylko nowych bo zależy na jaki artykuł się trafi to jest bez sensu. Mam nadzieję że pomogłam nie zdecydowanym a chętnym do pracy.
2
hmmmm 2016-08-07 08:57:23
masz rację poniosło mnie
hmmm 2016-08-07 10:13:31
Moja opinia zostala napisana pod wplywem złych emocji o które nie bylo trudno ostanimi czasy w zakladzie i nie zostala przemyslana. Nastroje wśród pracowników czesto są mocno napiete a praca bardzo stresująca na produkcji ale mimo to firma bardzo sie stara aby być w porzadku wobec pracownika.
4
Paweł 2016-08-07 18:09:58
Zwolnień nie ma. Ludzie sami odchodzą :)
4
beiw 2016-08-14 18:37:18
Ogólnie zarobki są b.małe a wymagania coraz większe.
Ludzie sami odchodzą.
4
hgu 2016-08-14 18:40:40
i nie nabierzcie się na profesjonalizm przy rekrutacji (rozmowy kilka etapów), I na tym kończy się profesjonalizm firmy,zarobki mizerne i nie polecam.
2
Tomek 2016-08-14 22:42:01
Ile wynegocjujesz tyle masz. Niemniej na tle zarobków na rynku pracy i po uwzględnieniu bezrobocia na poziomie 3-4% we Wrocławiu są to stawki niewspółmiernie niskie. Wielu kuszą inne firmy, które wiedza, że bez dobrej zapłaty nie posiądą dobrych pracowników i nie zatrzymają ich w firmie. Działania pt. rozmowy rozwojowe i plany palą na panewce. Radzę twardo negocjować i walczyć o pozycję na starcie. I tak odejdziecie po rozpoznaniu atmosfery w firmie.
7
KAsia 2016-08-14 22:48:19
Cwaniactwo i dlatego się zwalniam.
3
Robert 2016-09-01 16:54:01
Myślę że tu nie chodzi tylko o wynagrodzenie ale także (a może przede wszystkim) o podejście do pracownika, możliwości rozwoju, atmosferę współpracy. Nie można uogólniac. Np. w dziale handlowym przez wiele lat nikt się sam nie zwolnił. Ale tam handlowcy i inżynierowie sprzedazy są odpowiednio zmotywowani...
Są jednak działy (!) w których średnio raz w roku ktoś się zwalnia. I dodam że nie jest tu mowa o produkcji tylko o innym strategicznym w sumie dla firmy dziale. Skoro nawet absolwenci studiów po kilku miesiącach pracy SAMI się zwalniają, skoro pracownicy z wielkim doświadczeniem po kilku miesiącach, góra po roku lub 2 latach sami odchodzą to COŚ jest na rzeczy.
Marysia 2016-09-03 15:12:47
Praca z ciężkimi ludzmi.
nick22 2016-09-11 15:11:11
Piszesz,że absolwenci studiów po kilku miesiącach sami odchodzą.
Każdy przecież wie jak pracuje absolwent studiów,student; (sama teoria brak doświadczenia). I to jest niestety prawda.I po dwóch latach pracy nikt mi nie powie,że taki np.chłopak po studiach to jest fachowiec.
1
iga 2016-09-15 14:35:17
No moje drogie od pażdiernika przechodzimy na stawke godzinową..ciekawe czy podkręcą normy...
magda 2016-09-17 10:01:16
Ulopa
Nie dlugo to sie zmieni
Szarak 2016-10-10 10:40:05
Odkąd jest nowy system, to jest porażka, wydajnosci spadaja wiecej pstrykania w kompie i pisania papieruchów niz samego montazu a przy malych zleceniach to juz w ogole porazka, powinni powrocic do strusia bo to nam o wiele bardziej ulatwialo prace, szkoda ze nikogo to nie interesuje a nam dostarcza wiele stresu. I te przymusowe nadgodziny ostatnio do 24 bo jak nie to N. Czy nikt tam nie widzi tego ze jest zle i ciezko ludzie nie wytrzymuja i odchodza bo za takie pieniadze gowniane szkoda zdrowia. Nie polecam pracy w Wago !!!
Szarak 2016-10-10 10:41:04
Odkąd jest nowy system, to jest porażka, wydajnosci spadaja wiecej pstrykania w kompie i pisania papieruchów niz samego montazu a przy malych zleceniach to juz w ogole porazka, powinni powrocic do strusia bo to nam o wiele bardziej ulatwialo prace, szkoda ze nikogo to nie interesuje a nam dostarcza wiele stresu. I te przymusowe nadgodziny ostatnio do 24 bo jak nie to N. Czy nikt tam nie widzi tego ze jest zle i ciezko ludzie nie wytrzymuja i odchodza bo za takie pieniadze gowniane szkoda zdrowia. Nie polecam pracy w Wago !!!
Tomasz Montana 2016-10-12 09:42:41 [użytkownik zarejestrowany]
Wiecie może jak na starcie w chwili obecnej płacą? Produkcja i magazyn mnie interesuje. Mam uprawnienia na wysoki stan. Z jakieś agencji dzwonili do mnie proponując pracę, o Wago im chodziło. Jak z tymi Agencjami w Wago wie ktoś? Pozdrawiam
elmirka 2016-10-13 13:01:10
A wieć tak, musisz minimum pół roku pracować przez agencje żeby przejśc przez firme.Potem będzie spotkanie w wago i taki film o firmie.Jakie stawki są na magazynie nie wiem, na montażu teraz 12zl brutto.
fifi 2016-10-25 11:56:20
Wago to jeden wielki BUBEL. Odradzam pracę w tej firmie.
10
fafi 2016-10-27 12:59:32
Poziom bubla wiesz co to znaczy ? Radzę poczytać znaczenia słów.
3
Rozczarowana 2016-11-04 21:30:16
Poziom bubla to właśnie Wago ,a obrońcom strasznym tej śmiesznej firmy jest pewnie jedna z tych lizo-dupców awansowanych na fikcyjne stanowiska przez tego łysego pana z D1 który po zdegradowaniu usiadł na dupie i atakuje z ukrycia.Myślę ,że przez takich ludzi ta firma będzie niedługo Tytaniciem. Ach śmiem jeszcze wspomnieć o tym czupiradle z D3 majstrowej , to jest już całkiem wynalazek tej firmy.Powodzenia życzę nowym osobą , ale strata czasu na tę firmę.
11
soboty 2016-11-06 16:11:20
O co chodzi z przymusowa sobotą (raz w miesiącu) ? z tego co mi wiadomo w kodeksie pracy nie ma takiego punktu, który mówił by o przymusowej pracy w godzinach nadliczbowych.. chyba że pracownik ma to zapisane w umowie; moim zdaniem grupowa nie ma możliwości "kazać" przyjść do pracy w daną sobotę - to niezgodne z prawem, może co najwyżej zapytać pracownika czy jest taka możliwość, także nie dajcie się wrobić w obowiązkową sobote raz w miesiącu!
4
Zdziwiony 2016-11-07 10:13:27
Wybacz,ale Twoje podstawowe błędy ortograficzne i gramatyczne nie uwiarygodniają opinii.Szkoła się kłania.
5
prawdomówny3 2016-11-07 12:38:12
Nie od dziś wiadomo,że na produkcję nie potrzeba skończonych 5 fakultetów. @zdziwiony

Pomijając resztę kierownictwo produkcji delikatnie mówiąc to porażka. Traktowanie ludzi jak taniej siły roboczej za najniższe stawki. Dla pracowników produkcji nie ma na godne podwyżki,a na zatrudnianie w koło nowych "biurowców" to jest. Dużo można by pisać na temat tego,co dzieje się w firmie. Argument,że w innych firmach jest gorzej to żaden argument.
6
Rozczarowana 2016-11-07 23:32:46
Niby wysublimowana inteligencja, a jednak nieadekwatna do bezapelacyjnej erudykcji. :-B
2
ewa 2016-11-14 13:46:20
Powiem tak ja trafiłam n brygadzistki p.Dagmare i Beate.Obie są wporządku.Bolączka tego zakładu są 2 rzeczy;stare pracownice nie akceptują młodych pracownic i ten program komputerowy -ciężko jest go się nauczyć.Tak to nie mam zarzutów.
2
qaz 2016-11-14 19:17:11
Jak długo pracujesz?
1
ewa 2016-11-15 10:48:31
Pracuje ok 1,5 miś.Jeśli robisz swoje to nie jest żle.A czemu pytasz?
2
pablo 2016-11-29 16:59:53
Rozczarowana...kto to jest łysy pan z D1, który jest zdegradowany?
Mika 2016-12-04 12:38:57
Dla osób szukających pracy, nie dajcie się oszukać ofertą firmy Wago na montażu. Warunki:
-14 zł brutto- 12 zł podstawy plus 2 zł brutto (te 2 zł to na razie tylko do grudnia, a później to już firma zdecyduje, więc pewnie niedługo tego nie będzie)
- 30% premii- tak oczywiście, ale tylko w przypadku nie zrobienia ani jednego bubla w ciągu miesiąca (90% osób nie otrzymuje tej premii)
- ciche i klimatyzowane miejsce pracy - zamiast klimatyzacji nawiew grawitacyjny, hala nie jest cicha, pełno maszyn pakujących i opisujących, które powodują, że ludzie pracują z zatyczkami
- kasa za polecenie pracownika - tak tylko w przypadku gdy osoba polecona dostanie się do firmy i będzie tam pracować minimum pół roku
Więc w przypadku 20-dniowego miesiąca pracy pracownik otrzyma szalone 1400 zł. Chyba, że trafisz na dobry artykuł i wyrobisz normę ale to loteria.
4
Zostaw swoją opinię o WAGO ELWAG - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WAGO ELWAG