logo WAGO ELWAG

WAGO ELWAG

Wrocław

Opinie o WAGO ELWAG

Ala 2017-07-31 16:14
maja caly montaz i produkcje z ul pieknej we Wrocławiu przeniesc do wroblowic ale poki co trzymaja to w wielkiej tajemnicy bo sie boja ze ludzie juz teraz zaczna masowo odchodzic i szukac innej pracy.
10
Barbara 2017-08-06 13:04
pseudo tzw. mistrzowie robią się śmieszni.Jestem monterką i ostatnio podszedł do nowego pracownika tzw."mistrz"i nie potrafił pokazać jak ma przebiegać prawidłowy montaż.

Mistrz produkcji
Miejsce pracy: Wrocław
Zakres obowiązków:

optymalne zarządzanie podległym procesem produkcyjnym,
nadzór nad terminową realizacją zleceń produkcyjnych spełniających wymogi jakościowe,
zarządzanie podległym personelem (min. organizacja i nadzór pracy pracowników, dobór pracowników do montażu wyrobów na podstawie ich indywidualnych umiejętności i efektów pracy, przygotowanie i przeprowadzanie oceny pracowniczej),
prowadzenie szkoleń (min. szkolenia z nowych artykułów, szkolenia stanowiskowe),
7
laksa 2017-08-07 12:48
..ale przecież to jest zakres obowiązków grupowych a nie mistrzów :D
7
Ilona 2017-08-08 22:39
Majstrowa z hali D 3 zmusza nas do pracy na 3 zmianie tzw. nocce.
Każdy z nas ma inną sytuację życiową.
Są osoby którym pasuje praca na 3 zmiany a są osoby którym mimo że chciałyby to nie mogą.
Majstrowa w ogóle nie słucha naszych argumentów.
Mam nadzieję że ktoś zainteresuje się tym wątkiem.
12
Niebieskooka 2017-08-18 08:41
Cześć wszystkim, ja trochę z innej beczki. Czy ktoś to zauważył jak grupowe z hali D1 nie mają co robić ???? Wiecznie "ruda" przesiaduje u "czarnej " a te zastępujące przesiadują u kontroli na plotkach? A później cały czas je obserwują i obgadują. Dziewczyny miejcie się na baczności my z montażu to widzimy a wy nie? Często przychodzą do nas i obgadują niejedną z was.
9
Dobrusia 2017-08-19 21:24
Niebieskooka ma rację nie jeden raz widziałam jak do koleżanek obok podchodziła liderka i obgadywała jak popadło wszystkich mistrza, opis, kontrol i nawet swoje zastępczynie. Najlepsze w tym wszystkim jest to że jak się jej nie podliżesz to masz lipe, a jeżeli ktoś jej jeszcze na Ciebie nagada zapomnij o dobrym artykule, ale za to masz gwarancję na latanie po gnieździe albo wypożyczanie na inne hale.
5
Kasia 2017-08-20 22:15
Super zakład ,atmosfera pracy i zarobki.
5
Koko 2017-08-20 22:54
Niebieskooka a zauważyłaś, że to działa w dwie strony. W tej firmie jest tyle kobiet, że zawsze będzie obgadywanie, a nawet jak nie, to któraś dopowie swoje 5groszy i każdy myśli, że wtedy go obgadują. To jest zamknięte koło. A co do " Rudej"i "Czarnej" z tego co wiem była możliwość składania CV na lidera. Mogłaś teraz to być Ty i nic "nie robić". Mi montaż odpowiada w zupełności jestem bardzo zadowolona ja robię swoje, a one swoje po co to wchodzić w czyjeś kompetencje. Lepiej zająć się swoja pracą i nie psuć sobie krwi. A jak komuś coś przeszkadza to wolny kraj można się zwolnić. Pozdrawiam
18
Niebieskooka 2017-08-21 10:05
Koko widzę że albo jesteś jedną z " liderek" ???? albo jedną z ich najlepszych koleżanek która siedzi na jednym artykule nie ma bubla i żyje jak pączek w maśle. Ja niestety nie mam tyle szczęścia jestem nowa i rzucają mną jak się da, jedną z nich przy szkoleniu z wpisywania do komputera powiedziała mi że to jest już trzeci i ostatni raz kiedy mi pomaga a później będę musiała sobie radzić sama. Na szczęście są w gnieździe osoby które to słyszały i mi pomogły. Co do tego śmiesznego castingu na liderki to owszem wszyscy mogli się zgłosić ale wcześniej było wiadomo kto zostanie wybrany a raczej komu zostało to stanowisko zaproponowane. Widać że pani W.M. która była na montażu a teraz jest liderką to pewnie dlatego że często paradowała w piątki ale nie tylko w bardzo kusych sukienkach i uśmiechała się kiedy trzeba do mistrza K.C. a teraz R.G. . Ten drugi to widać że bardziej liczy się z jej zdaniem niż A.S. która jest buntowana przez W.M. i K.W. . Nie mam zamiaru się zwalniać bo pomimo tych niesprawiedliwości to praca a nie widzi mi się i mam blisko więc nie odejdę.
13
Koko 2017-08-21 14:07
W pracy nie ma się koleżanek, też skacze po artykułach i zdarzają mi się buble. A z tego co piszesz to wcale nie jesteś taka nowa. Jak tak wszystko wiesz. Od kiedy pamiętam to W.M. pełniła funkcję zastępcy grupowej nawet jak role mistrza pełniła kobieta i sądzę, że kuse sukienki nie maja tu znaczenia. Została wytypowana bo się pewnie do tego nadaje. Ja jak proszę dziewczyny o pomoc,to zawsze pomagaja nie miałam jeszcze od ich strony takich tekstów. Wiadomo każdy ma lepszy albo gorszy dzień, może trafiłaś na ten gorszy:-( Wydaję mi się, że przemawia przez Ciebie zazdrość i tyle. Żyj swoim życiem a nie innych, chyba, że twoje jest takie nudne. A co do pracy to blisko też jest KFC albo McDonald tam też szukają do pracy. Pozdrawiam
17
Niebieskooka 2017-08-22 12:09
Przykro mi Koko że nie znalazłaś ani jednej osoby w firmie którą mogłabyś nazwać koleżanką. Po tylu latach które tam spędziłaś to bardzo przykre, oznacza tylko tyle że nie jesteś zbyt lubiana. Bronisz liderek wiec dziewczyny boją się Tobie zaufać przez co jesteś sama :-( Nie będę się kłócić co do kwalifikacji dziewczyn na stanowiskach liderek bo są żadne. Wyprosiły te stanowiska i tyle. Wiadomo że jeżeli ty prosisz o pomoc to Ci pomogą bo jesteś ich bliską informatorką na montażu. Liderki powinny wszystkim i zawsze pomagać a nie zwalać na złe samopoczucie albo że kogoś nie znoszą to wypchaj się i tak Ci nie pomogę. Trzeba mieć trochę klasy i ogłady w kontaktach z ludźmi. W porównaniu do Ciebie przeze mnie nie przemawia zazdrość. Mam bardzo udane życie osobiste którym się nie muszę chwalić na prawo i lewo w pracy jak niektóre osoby na wyższym stanowisku to robią. Nie mam czego im zazdrościć tego że duża część uważa tak jak ja ale boi się coś powiedzieć bo wie że jak będą na nie cięte to będzie na nie taka sama nagonka jak na dziewczynę z naszego gniazda. Wiedzcie o tym że to widać! Wszystkie się jej czepiacie a ona jest jaka jest, nie jej wina że skończyły się jej relacje z jedną z Was ale to nie powód do szkalowania i szpiegowania na każdym kroku. To nie mi by się przydała zmiana pracy na KFC albo McDonald tylko Tobie i tej świcie żebyście nabrały większego szacunku do drugiego człowieka i nauczyły się prawdziwego życia. Pozdrawiam.
13
Koko 2017-08-22 14:19
Mi w ogóle nie jest przykro, koleżanki mam w zyciu prywatnym. A takich znajomosci wole sobie oszczędzić. Jedna obgaduje drugą. A co do tej twojej koleżanki co tak bronisz to widocznie jeszcze się na niej nie przejechalaś. Jak większość dziewczyn na hali. Ale życzę Ci aby ta znajomość dała ci dużo satysfakcji obyś nigdy tego nie żałowała. Każdy zasługuje na takie traktowanie jak on sam traktuję innych. I tyle w temacie. Pozdrawiam
9
Maja ja 2017-08-22 15:48
Zawiść i dwulicowość. Ale to cechy części ludzi którzy tam pracują. Jako firma spoko jest. ...
10
Anka 2017-08-22 20:36
A tak naprawdę to potrzebujecie skutecznego przełożonego, który ukruci wasze sztuczne przerwy, ploty i kłótnie o byle co.... nawet nie wiecie że macie dobrze... jak się znajdzie ktoś kto was naprawdę zacznie pilnować to dopiero zaczniecie durnoty tutaj pisać. Załóżcie juz sobie na głowę homonto. ...
18
Iza 2017-08-22 22:30
@Maja ja - co sprawia, że praca w WAGO ELWAG jest dla Ciebie w porządku? Czy podejmując zatrudnienie w firmie można liczyć na dodatkowe wynagrodzenie pozapłacowe w postaci systemów benefitowych?
Notak 2017-08-24 23:33
Jesli chodzi o sam zaklad,to nie jest to najgorsza produkcja, praca dosc lekka,zarobki takze nienajgorsze. Prze 3 miesiace premia pozniej juz zalezana od wydajnosci,ktora jest nieco chora,plus niemozliwosc zrobienia bubla. Dobra lokalizacja. Jesli chodzi o atmosfere,no coz. Zaklad sklada sie glownie z samych kobiet-z czym trzeba sie liczyc,ze bedzie obgadywanie,zazdrosc,klotnie itp. Tak jest w wiekszosci miejscach,nie tylko w Wago. Niemniej co rzuca sie w oczy to traktowanie mlodszych pracownikow przez starsze,dluzej pracujace panie. Sodowa uderzyla do glowy,ze pracuja juz od kilku lat I ciezko jest pokazac nowym co I jak maja robic.
Ponadto jesli masz uklady,dobre relacje z liderami I kontolerkami jakosci,to o bublach zapomnij I mozesz.robic duzo wiecej,bez konsenkwencji.
Reasumujac; dobra praca na chwile, na dorobienie.
2
Karolinka 2017-08-25 22:49
W. M. i A. S. czują się nietykalne i bardzo pewne w firmie.Zadzieraja nosy bo niebieskie fartuchy noszą. Są bezwzględne i traktują Cię jakbyś skończyła klasę od 1do 3 podstawówki.
Ale poszłabym wyżej gdybym była na waszym miejscu dziewczyny.
Atmosfera w pracy też jest bardzo ważna.
Jeśli czujesz że jesteś gorzej traktowana poproś majstra o rozmowę face to face.
Napewno cię wysłucha i coś z tym zrobi.
5
Iwona 2017-08-26 13:48
Pracuję w firmie od niedawna i mając porównanie z innymi firmami jestm bardzo zadowolona. Praca lekka i nieobciażająca. Atmosfera w pracy dobra. Zarobki nienajgorsze, zawsze powyżej 2000 zł .
8
Niebieskooka 2017-08-26 17:21
Prawda jest taka że nie raz dziewczyny chodziły i nic z tego nie wynikało. A jeżeli chodzi o tą pierwszą to jest ulubienica mistrza i nie można powiedzieć na nią złego słowa. Druga z koleji jest przez mistrza nie lubiana ale ze względu na swoje stanowisko jest przez niego kryta pomimo swoich złych decyzji.
2
Niebieskooka 2017-08-26 17:52
Koko powinno być Ci przykro z takiego podejścia jakie masz do życia, pracy i ludzi. Twoje koleżanki poza pracą nie różnią się od kobiet pracujących w Wago. Nie są od nich lepsze, a jeżeli tak uważasz to co tutaj robisz? Znajdź pracę w miejscu gdzie pracują twoje koleżanki i nie będzie tam napewno obgadywania. Co do koleżanki na której się wszyscy przejechali a ja nie to mylą Ci się pojęcia. Nikt nie lubi osób szczerych i mówiących wprost. Fakt że przy tym jest bezpośrednia i to się ludziom nie podoba, bo nikt nie lubi usłyszeć na swój temat prawdy z ust innej osoby. Apeluję o zajęcie się sobą a nie innymi osobami. Pozdrawiam.
6
Koko 2017-08-26 22:29
Jakby była taka szczera to powiedziałby wszystko ludziom w oczy, a nie obagduje za plecami,chodzi i podpieprza. Wszystkich obraża jak leci nieraz słyszałam głupie komentarze i obelgi. Taka święta to ona nie jest... Przychodzę do pracy żeby zarabiać pieniądze na życie. I zostane bo podoba mi się ta praca. Tak właśnie uważam że moje koleżanki w życiu prywatnym są lepsze bo potrafią powiedzieć mi prawdę w oczy bez owijania w bawełnę i dodawania czegoś co nie jest prawdą. Nie chcę się sprzeczać o niektóre osoby na hali bo nie są tego warte. Swoich wad nie widzą a u innych szukaja na siłę. Może niech każda z nas zajmie się swoją praca i przestanie patrzeć na ręce innych. Pozdrawiam
17
Mika 2017-09-07 12:24
Jak wygląda na chwilę obecną praca na montażu ? Ktoś coś wie? :)
Bo zastanawiam się czy aplikować.
5
Lidka 2017-09-11 10:05
Ale Panie z kantyny sa niemile. Obsluguja ludzi z łaską. Marudza ze prosza o drobne pieniazki bo nie maja jak wydac a jak przynosi im sie drobniutkie pieniazki odliczone w woreczku to jest jeden wielki problem i nie chca takich przyjac. Sa wiecznie nadąsane. Uwazam ze pracodawca powinien je wymienic.
Zielone Fartuszki Łączmy się 2017-09-11 10:14
Jesli tak wszystkie marudzicie ze jest bubel i malo zarabiacie co miesiac to zapraszam Was wszystkie na Dzial Automatyki. Bardzo dobra stawka, zadnych bubli nie ma, premia jest. Wystarczy miec smykalke technicza i chciec sie uczyc "krecic śrubokrętem". Szef najlepszy jaki moze istniec.
7
Lidka 2017-09-11 10:18
3 miesieczny okres probny potem juz normalna umowa
wicky 2017-09-19 20:50
Haha jasne już widzę, jak wszystkich z montażu przyjmują na dział automatyki
1
XYZ 2017-09-19 23:24
opanujcie się
za robotę się weźcie
12
XYZ 2017-09-19 23:27
Dziewczyny !
Co z wami jest. Pracowałam tam trochę i niczego złego nie zauważyłam.
Wręcz przeciwnie.
Chyba pracowałyśmy w dwóch różnych zakładach.
Oczywiście , wiadomo , jak wszędzie. Zgrzyty są , ale to nie z winy tych , co rządzą.
Najpierw byłam na jednej hali , potem przenieśli mnie na drugą , chyba D 1 , ale nie jestem pewna. Podzielona na dwie części , ja byłam na tej pierwszej .
Tam były dwie rządzące , jedna liderka , jedna szkoląca . Wszystko profesjonalne , atmosfera prawie jak w domu. Liderka miła ,a pani szkoląca na najwyższym poziomie , zawsze do dyspozycji , bardzo profesjonalna i uśmiechnięta .
Słyszałam , jak inne panie mówiły , że chciałyby zostać w tej grupie .
Wszystkie nowe osoby bardzo miło przyjęte w grupie przez te dwie panie.
Mimo braku naszego doświadczenia nikt tam nigdy na nikogo nie krzyczał .
Zawsze mogłam zapytać liderke i dostałam odpowiedź.
Jeden minus , zbyt niskie zarobki , gdyby nie to , chciałabym dalej tam pracować.
Jeżeli wystarcza wam dwa tysiące na ręke , szukajcie grupy , gdzie są dwie Gośki , z tego , co pamiętam ,na jedną mówią czarna.
15
Zielone Fartuszki Łączmy się 2017-09-22 20:12
Ach no tak zapomnialam zeby przyjeli na automatyke trzeba miec cos w mozgu xd
9
Pytający 2017-09-24 13:40
Wytwarzanie elementów elektrycznych na zamówienie WAGO.

Może ktoś coś więcej powiedzieć na ten temat?
Na czym polega ta praca i czy się opłaca się żeby dorobić "kilka" złotych?

Dzięki!
Bu Bu 2017-09-25 18:08
Kontroler Jakości... dość często pojawia się to ogłoszenie. Ktoś coś napisze?
2
niedoszły pracownik 2017-09-26 17:49
Poczytałam tu sobie nic pozytywnego raczej zniechęcającego
a właśnie ubiegałam się o stanowisko kontroler jakości już mi się odechciało.
3
optymista 2017-09-26 20:33
A czytałaś opinie o jakimkolwiek innym zakładzie pracy na tym portalu? Ręczę ,że nie znajdziesz takiego z pozytywami. Niestety anonimowość wyzwala pozorną szczerość,szkoda że ludzie plują na swoje miejsce pracy ,a dalej tam pracują.
14
Piotr 2017-09-27 07:51
Witam . Jak wygląda praca magazyniera i jakie są zarobki na tym stanowisku?
1
TAS 2017-09-27 08:30
Witajcie. Chcę się przenieść z Elwat do Wago. Wiem o przenosinach do Wróblowic i że zatrudnienie jest przez agencję pracy tymczasowej, oraz o zarobkach. W Elwat jestem montażystą, i w tym kierunku szukam. Chciałbym prosić o więcej szczegółów.
Pozdrawiam
Tomek
5
Ciekawska 2017-09-28 18:40
A co się stało z wpisem o "Czarnej" ?
haha 2017-09-28 19:21
Pewnie usuneli na jej prosbe haha chyba prawda ja zabolala
1
Ala 2017-09-28 19:38
Nie podążaj tą drogą :-)
3
vhli 2017-09-29 08:06
ale chamstwo
1
vhli 2017-09-29 08:13
chodzi oczywiście o twój oraz poprzedni wpis , dodam , aby nie było wątpliwości.
haha 2017-09-30 14:17
Po 1 nie moj wpis i nie pisz jak nie wiesz
CzlowiekBiegunka 2017-10-03 09:07
Myjcie rece w wago! Panuje tu ogromna biegunka!
4
Karolina 2017-10-04 22:42
Witam,
zapraszam do mnie -tj, Eto Magnetic na Kwiatkowskiego ( kierunek Bielany). Obecnie są przyjecia .Umowa na okres próbny - 3 miesiące , po próbnym na czas nieokreślony.
4
Karol 2017-10-05 20:06
A ja słyszałem ,że Eto Magnetic na Bielanach należy omijać szerokim łukiem.Nie dajcie się nabrać na ładne słówka i obiecanki.Oj Karolinko kłamczuszko !!!
9
Miła 2017-10-06 16:51
Dlaczego ciagle musimy sobie radzić same? ta gruba techniczka z hali d3 ciagle je zamiast pracować. Zero pomocy. Pewnie bierze przykład z przełożonego.
11
konik 2017-10-10 10:01
chyba ze stresu:)
Nowy pracownik 2017-10-11 18:22
Witam wszystkich staram sie o prace w wago i jestem ciekawy jak wygladaja zmiany ponieważ pani z rekrutacji poinformowala mnie ze sa 3zmiany a od znajomej wiem ze sa dwie i jestem ciekawy czy teraz maja zamiar zmienic system pracy i wprowadzic nocki bo szczerze nie interesuje mnie praca na nocki i nie wiem czy jest sens skoro maja wprowadzic nocki? I jeszcze interesuja mnie warunki finansowe czy da rade wyciagnac 2500 netto? Z gory dzięki za odpowiedź
2
Ela 2017-10-12 11:02
Są nocki ale nie na wszystkich artykułach, dlatego część osób pracuje na 3 a część na 2 zmiany. Nie wiem jakią dostaje się stawkę na początek, ja po 4 latach spokojnie wyciagam 2500 na rękę.
siakal 2017-10-12 18:04
Witam, jak zarobki plasuja sie w administracji? Asystetnki zarządu / recepcja?
Ala 2017-10-12 19:35
Tu nie ma pojęcia " staram się ". Biorą wszystkich bez wyjątku wiec bez jakichkolwiek starań dostaniesz tą intratną posadę. Resztę dopowiedz sobie sam.
1
Zostaw swoją opinię o WAGO ELWAG - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WAGO ELWAG