logo WAGO ELWAG

WAGO ELWAG

Wrocław

Opinie o WAGO ELWAG

hmmm 2016-08-07 10:13
Moja opinia zostala napisana pod wplywem złych emocji o które nie bylo trudno ostanimi czasy w zakladzie i nie zostala przemyslana. Nastroje wśród pracowników czesto są mocno napiete a praca bardzo stresująca na produkcji ale mimo to firma bardzo sie stara aby być w porzadku wobec pracownika.
4
Paweł 2016-08-07 18:09
Zwolnień nie ma. Ludzie sami odchodzą :)
5
beiw 2016-08-14 18:37
Ogólnie zarobki są b.małe a wymagania coraz większe.
Ludzie sami odchodzą.
6
hgu 2016-08-14 18:40
i nie nabierzcie się na profesjonalizm przy rekrutacji (rozmowy kilka etapów), I na tym kończy się profesjonalizm firmy,zarobki mizerne i nie polecam.
2
Tomek 2016-08-14 22:42
Ile wynegocjujesz tyle masz. Niemniej na tle zarobków na rynku pracy i po uwzględnieniu bezrobocia na poziomie 3-4% we Wrocławiu są to stawki niewspółmiernie niskie. Wielu kuszą inne firmy, które wiedza, że bez dobrej zapłaty nie posiądą dobrych pracowników i nie zatrzymają ich w firmie. Działania pt. rozmowy rozwojowe i plany palą na panewce. Radzę twardo negocjować i walczyć o pozycję na starcie. I tak odejdziecie po rozpoznaniu atmosfery w firmie.
8
KAsia 2016-08-14 22:48
Cwaniactwo i dlatego się zwalniam.
3
Robert 2016-09-01 16:54
Myślę że tu nie chodzi tylko o wynagrodzenie ale także (a może przede wszystkim) o podejście do pracownika, możliwości rozwoju, atmosferę współpracy. Nie można uogólniac. Np. w dziale handlowym przez wiele lat nikt się sam nie zwolnił. Ale tam handlowcy i inżynierowie sprzedazy są odpowiednio zmotywowani...
Są jednak działy (!) w których średnio raz w roku ktoś się zwalnia. I dodam że nie jest tu mowa o produkcji tylko o innym strategicznym w sumie dla firmy dziale. Skoro nawet absolwenci studiów po kilku miesiącach pracy SAMI się zwalniają, skoro pracownicy z wielkim doświadczeniem po kilku miesiącach, góra po roku lub 2 latach sami odchodzą to COŚ jest na rzeczy.
Marysia 2016-09-03 15:12
Praca z ciężkimi ludzmi.
1
nick22 2016-09-11 15:11
Piszesz,że absolwenci studiów po kilku miesiącach sami odchodzą.
Każdy przecież wie jak pracuje absolwent studiów,student; (sama teoria brak doświadczenia). I to jest niestety prawda.I po dwóch latach pracy nikt mi nie powie,że taki np.chłopak po studiach to jest fachowiec.
2
iga 2016-09-15 14:35
No moje drogie od pażdiernika przechodzimy na stawke godzinową..ciekawe czy podkręcą normy...
magda 2016-09-17 10:01
Ulopa
Nie dlugo to sie zmieni
Szarak 2016-10-10 10:40
Odkąd jest nowy system, to jest porażka, wydajnosci spadaja wiecej pstrykania w kompie i pisania papieruchów niz samego montazu a przy malych zleceniach to juz w ogole porazka, powinni powrocic do strusia bo to nam o wiele bardziej ulatwialo prace, szkoda ze nikogo to nie interesuje a nam dostarcza wiele stresu. I te przymusowe nadgodziny ostatnio do 24 bo jak nie to N. Czy nikt tam nie widzi tego ze jest zle i ciezko ludzie nie wytrzymuja i odchodza bo za takie pieniadze gowniane szkoda zdrowia. Nie polecam pracy w Wago !!!
Szarak 2016-10-10 10:41
Odkąd jest nowy system, to jest porażka, wydajnosci spadaja wiecej pstrykania w kompie i pisania papieruchów niz samego montazu a przy malych zleceniach to juz w ogole porazka, powinni powrocic do strusia bo to nam o wiele bardziej ulatwialo prace, szkoda ze nikogo to nie interesuje a nam dostarcza wiele stresu. I te przymusowe nadgodziny ostatnio do 24 bo jak nie to N. Czy nikt tam nie widzi tego ze jest zle i ciezko ludzie nie wytrzymuja i odchodza bo za takie pieniadze gowniane szkoda zdrowia. Nie polecam pracy w Wago !!!
Tomasz Montana 2016-10-12 09:42
Wiecie może jak na starcie w chwili obecnej płacą? Produkcja i magazyn mnie interesuje. Mam uprawnienia na wysoki stan. Z jakieś agencji dzwonili do mnie proponując pracę, o Wago im chodziło. Jak z tymi Agencjami w Wago wie ktoś? Pozdrawiam
elmirka 2016-10-13 13:01
A wieć tak, musisz minimum pół roku pracować przez agencje żeby przejśc przez firme.Potem będzie spotkanie w wago i taki film o firmie.Jakie stawki są na magazynie nie wiem, na montażu teraz 12zl brutto.
fifi 2016-10-25 11:56
Wago to jeden wielki BUBEL. Odradzam pracę w tej firmie.
14
fafi 2016-10-27 12:59
Poziom bubla wiesz co to znaczy ? Radzę poczytać znaczenia słów.
3
Rozczarowana 2016-11-04 21:30
Poziom bubla to właśnie Wago ,a obrońcom strasznym tej śmiesznej firmy jest pewnie jedna z tych lizo-dupców awansowanych na fikcyjne stanowiska przez tego łysego pana z D1 który po zdegradowaniu usiadł na dupie i atakuje z ukrycia.Myślę ,że przez takich ludzi ta firma będzie niedługo Tytaniciem. Ach śmiem jeszcze wspomnieć o tym czupiradle z D3 majstrowej , to jest już całkiem wynalazek tej firmy.Powodzenia życzę nowym osobą , ale strata czasu na tę firmę.
17
soboty 2016-11-06 16:11
O co chodzi z przymusowa sobotą (raz w miesiącu) ? z tego co mi wiadomo w kodeksie pracy nie ma takiego punktu, który mówił by o przymusowej pracy w godzinach nadliczbowych.. chyba że pracownik ma to zapisane w umowie; moim zdaniem grupowa nie ma możliwości "kazać" przyjść do pracy w daną sobotę - to niezgodne z prawem, może co najwyżej zapytać pracownika czy jest taka możliwość, także nie dajcie się wrobić w obowiązkową sobote raz w miesiącu!
6
Zdziwiony 2016-11-07 10:13
Wybacz,ale Twoje podstawowe błędy ortograficzne i gramatyczne nie uwiarygodniają opinii.Szkoła się kłania.
5
prawdomówny3 2016-11-07 12:38
Nie od dziś wiadomo,że na produkcję nie potrzeba skończonych 5 fakultetów. @zdziwiony

Pomijając resztę kierownictwo produkcji delikatnie mówiąc to porażka. Traktowanie ludzi jak taniej siły roboczej za najniższe stawki. Dla pracowników produkcji nie ma na godne podwyżki,a na zatrudnianie w koło nowych "biurowców" to jest. Dużo można by pisać na temat tego,co dzieje się w firmie. Argument,że w innych firmach jest gorzej to żaden argument.
8
Rozczarowana 2016-11-07 23:32
Niby wysublimowana inteligencja, a jednak nieadekwatna do bezapelacyjnej erudykcji. :-B
2
ewa 2016-11-14 13:46
Powiem tak ja trafiłam n brygadzistki p.Dagmare i Beate.Obie są wporządku.Bolączka tego zakładu są 2 rzeczy;stare pracownice nie akceptują młodych pracownic i ten program komputerowy -ciężko jest go się nauczyć.Tak to nie mam zarzutów.
2
qaz 2016-11-14 19:17
Jak długo pracujesz?
1
ewa 2016-11-15 10:48
Pracuje ok 1,5 miś.Jeśli robisz swoje to nie jest żle.A czemu pytasz?
2
pablo 2016-11-29 16:59
Rozczarowana...kto to jest łysy pan z D1, który jest zdegradowany?
2
Mika 2016-12-04 12:38
Dla osób szukających pracy, nie dajcie się oszukać ofertą firmy Wago na montażu. Warunki:
-14 zł brutto- 12 zł podstawy plus 2 zł brutto (te 2 zł to na razie tylko do grudnia, a później to już firma zdecyduje, więc pewnie niedługo tego nie będzie)
- 30% premii- tak oczywiście, ale tylko w przypadku nie zrobienia ani jednego bubla w ciągu miesiąca (90% osób nie otrzymuje tej premii)
- ciche i klimatyzowane miejsce pracy - zamiast klimatyzacji nawiew grawitacyjny, hala nie jest cicha, pełno maszyn pakujących i opisujących, które powodują, że ludzie pracują z zatyczkami
- kasa za polecenie pracownika - tak tylko w przypadku gdy osoba polecona dostanie się do firmy i będzie tam pracować minimum pół roku
Więc w przypadku 20-dniowego miesiąca pracy pracownik otrzyma szalone 1400 zł. Chyba, że trafisz na dobry artykuł i wyrobisz normę ale to loteria.
19
onaona23 2016-12-15 23:20
Tyle nowych osob do rządzenia a nie ma mądrego, ktory powstrzymałby ten caly armagedon!!Rabia z nas niewolników w XXI wieku. Dobrze ze teraz rynek pracy tak sie otworzył bo po dzisiejszym zebraniu i tych nowosciach zaczynam szukac pracy.Nie polecam pracy w tym zakładzie. Idzcie gdzie indziej , nie nabiezcie sie na te ich nowe szałowe stawki.
7
bezkomentarza.pl 2016-12-15 23:46
Jeżeli nie będziesz chorować tylko super pracować za najniższą krajową to polecam
7
sprezyna 2016-12-16 14:59
Nie chcesz byc niewolnikiem to odejdz . DOBRZE RADZE
3
Mno 2016-12-16 23:13
A co to za zebranie? Jakieś nowości?
Rozczarowana 2016-12-19 23:23
To ten co go dziewczyny z Wago, na wyjeździe do Minden wciągały do pokoju hotelowego, bo sam nie był w stanie wejść B-) tak godnie reprezentował firmę. No ale cóż,jak mówię takie właśnie osoby powinny dalej czyścić maszynki, a nie reprezentować taką dużą, porządną firmę.
7
niunia 2017-01-04 15:33
Jeżeli taki tłuk jak pani Dagmara jest brygadzistką to szczerze współczuję dziewczynom na produkcji.
15
Ewelinka 2017-01-08 14:39
A kogo i kiedy te panie wciągały do pokoju w Minden bo ja tam byłam i w niczym nie uczestniczyłam?
6
Stan 2017-01-27 17:25
Miałem okazję wysłuchać opinię o Wago przypadkowo.Zebrały się dziewczyny w małe grono -bar. Jestem przypadkowym słuchaczem i to co słyszałem na k. h. p. i inne wystarczyło mi na rok. Nie wiem do końca co ta firma reprezentuje ale nie jest za dobrze. A piszę o tym bo pracuję w telewizji. Temat jest ciekawy-bubel - premia , braki w organizacji pracy , majstrowie niedoszkoleni , kontrola jakości to kosmos i wymysły.
Proszę o szanowanie pracowników tych 20 + i 50 + . Mogę podać e maila i wysłuchać drugiej strony
6
Wszyscy albo nikt! 2017-01-27 22:44
A kto mi powie co to za przerwa codziennie o 19:25 ? dodatkowa?? Dla wszystkich pracowników czy tylko dla brygadzistek? Bo się tak dziś z dziewczynami zastanawiałyśmy .
8
Mika 2017-01-30 09:38
Stan niezła próba wyciągnięcia danych osób szkalujących dobre imię tej "wspaniałej" firmy. Widzę, że szefostwo na poważnie wzięło się za poprawianie wizerunku i namierzanie potencjalnych, naiwnych jednostek, które rzekomo chcąc nawiązać kontakt z panem z telewizji, dziwnym trafem stracą pracę. Metody jak za PRLu.
3
Nick 2017-02-03 18:55
A dlaczego grupowa Gośka Lis na pierwszej zmianie może wyjeżdżać autem na teren firmy a reszta pracowników nie? Czym się różni od innych? Chyba jasno było powiedziane że od tego jest parking zewnętrzny i nie można wyjeżdżać na teren firmy. Co to równi i równieżsi?
9
Żenada.... 2017-02-03 22:01
Od rozliczania pracy są przełożeni, proponowałabym zająć się własnym podwórkiem zamiast brudzić na czyichś.
Jeżeli pani źle to coraz częściej otwierane są rekrutacje na nowe stanowiska, które według pani nic nie robią i piją kawę. Proszę aplikować i porozmawiamy po kilku miesiącach, myślę, że inaczej by pani śpiewała.
Uważam również, że skoro wymienia pani osoby z nazwisk to powinniśmy też poznać pani.
11
??? 2017-02-03 22:20
Jeżeli chcemy się licytować to okej, zaznaczmy również przychodzenie na kawę przez produkcje poza wytyczonymi godzinami przerw, przeciąganie 5-minutowych przerw do 10-15 minut, przychodzenie na przerwę o kilka minut za wcześnie, nie mówiąc o notorycznych rozmowach przez telefon w WC.
7
Karo 2017-02-03 23:33
Nie traktujcie nas jak taniej siły roboczej. Przez dwie stracone minuty firma nie straci milionów a monterka sama sobie obniży wydajność dłużej siedząc na przerwie. Jesteśmy tylko ludźmi i czasem jak boli kręgosłup to trzeba chwilę pochodzić. W tej firmie przesadza się już z tą punktualnoscią i zamiast zająć się beznadziejnym zarządzaniem i przygotowaniem produkcji, znajduje się temat zastępczy w postaci kilku minut spóźnienia na przerwie.
15
Ha, ha, ha 2017-02-04 00:12
"Uderz w stół a nożyce się odezwą" chyba o to chodziło poprzednikom. Brawo!!!
3
Nick 2017-02-04 18:24
Becia trolu do roboty, a nie wymyślać głupoty.
3
nikt 2017-02-07 00:18
Masakra ta robota i to "Brawo"mówione przez grupową to żenada. Kołchoz jakiego jeszcze nie widziałam....A nowi pracownicy bez znajomości ustawiani są na najgorszych stanowiskach.Brawooo!!!
1
zawistne babska 2017-02-08 21:56
tematu nie było dopóki nie zaczęły padać nazwiska i przesiąknięte jadem i zawiścią opinie.
W tej firmie przesadza się już z tą zawiścią i zamiast zająć się swoją pracą, znajduje się temat zastępczy w postaci kto i kiedy pije kawę czy drapie się po dupie.
Niestety, pracujemy na produkcji, i czy chcemy czy nie - w firmie są równi i równiejsi, a tu co poniektóre baby chciały by być traktowane na równi z prezesami i kierownikami.
DO ROBOTY TROLE !
14
hvil 2017-02-11 08:06
To prawda. Rzucanie nazwiskami to już gruba przesada. Istnieje coś takiego jak ochrona danych osobowych.
8
Ja 2017-02-17 10:16
Co ma pieenik do wiatraka?
Pawel 2017-02-17 21:10
A jak praca na magazynie i jako operator maszyn jakis ?
Pawel 2017-02-17 21:10
A jak praca na magazynie i jako operator maszyn jakis ?
Nick 2017-02-20 15:15
We wszystkich firmach są równi i równiejsi, normalka. Z tego co widzę to największy problem jest w ludziach i ich postrzeganiu "świata". W większości narzekający to osoby niepokorne i roszczeniowe, które kombinują co by tu zrobić by nic lub nie wiele zrobić a zarobić - z reguły cudzym kosztem. Zaglądać innym w ... robotę, majtki, dom, torbę, do wyboru. Takie kombinatorstwo wynosi się z domu rodzinnego, gdzie się małego człowieka uczy że to "wszyscy, zawsze i wszędzie" są źli tylko nie ja. Że kombinatorstwo popłaca, że jak ktoś się czegoś dorabia w życiu swoją pracą to tej pracy się nie widzi tylko zapewne "dał-a d*py, zrobił-a laskę, ukradł-a", dowolne skreślić i podstawić do sytuacji. Narzekają nieudacznicy, ograniczone umysłowo nieuki o wysokim potencjale roszczeniowym "że to mi się należy" lub znane "czy się stoi czy się leży ...". To się nazywa HOMOSOWIETIKUS.
PS.
Nie każdy musi być monterem-ką, nie każdy musi być mistrzem-nią, brygadzistą-ką, kierownikiem-czką. Można być sprzątaczem-czką, dozorcą-czynią. Dzięki Bogu to przełożony ocenia, a nie !@#$%^&* LAMER .
Pozdrawiam szanowne "sekutnice" i oczekuję oburzenia. Z poważaniem (cokolwiek to znaczy) życząc owocnej pracy.
15
Zostaw swoją opinię o WAGO ELWAG - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WAGO ELWAG