brak logo

rumasservice

Czeladź

Opinie o rumasservice

anonim 2010-04-07 18:45:47
Ogolnie droga firma, pracodawca (usunięte przez administratora) za nic ma prawa pracowniku. Byleby zarobic nawet w niedziele
1
były 2010-09-22 13:09:47
(usunięte przez administratora) daje stare części ale,liczy za nowe pracownik zostaje obciążony nawet za kropelkę oleju auta z reklamacjami są nawet kilkanaście razy . szczerze odradzam pracę oraz naprawy
1
anonim 2010-10-08 09:52:34
(usunięte przez administratora) czas pracy to 9 godzin i na tym sie niekaczy nie polecam nikomu tam pracowac
1
anonimus 2010-10-14 15:14:28
Witam,miałem okazję pracować w firmie RUMASSERVIS przez okres jednego miesiąca i w 100% zgadzam się z przedmówcami na temat pracodawcy i warunków pracy.Ogólnie firma prosperuje na (usunięte przez administratora)pracowników (9 godzin pracy dziennie+2 soboty po 6 godzin) za które pracodawca nie płaci,dodatkowo przy zbliżającej się godzinie wyjścia do domu,nagle okazuje się że jest jakiś samochód do zrobienia,w wyniku czego pracodawca stawia Cię przed faktem dokonanym i robisz nadgodziny (10 zł/h-ogromne pieniądze),nigdzie nie udokumentowane i jeszcze przy rozliczeniu liczba nadgodzin nie zgadza się z tym co sobie zapisujesz.Jak wiadomo praca przymusowa po godzinach adekwatnie odbija się na jakości wykonanej usłudze-częste reklamacje za które pracownik ma potrącane i koło się zamyka.Ogólnie nie polecam pracodawcy-chyba że za drobne pieniądze lubisz bakać jak wół.
1
gostek 2010-10-15 21:10:34
ty co miesiac pracowales :D czemu nie napiszesz kim jestes?? i z kad wiesz jak sa nadgodziny obliczane jak tylko miesiac pracowales? I w ciagu miesiaca miales same potracenia?? Dobry gostek, nie umie wprost napisac tylko najlepiej anonimowo, nawet w pracy prawda ;)
kazik 2010-10-24 18:52:36
ostrzegajcie firmy przed naprawami autoryzowany serwis jest tańszy od rumasa
anonimus 2010-10-24 19:38:35
Niektórym wystarczy nawet tydzień,żeby przekonać się w jakiej firmie się pracuje z jakimi ludźmi i w jakiej atmosferze.A wracając do nadgodzin to po odliczeniu podstawy i potrąceń zostawały marne pieniadze za nadgodziny.Z matematyki jestem dobry i średnią z ilości nadgodzin i otrzymanych pieniędzy za nie umiem sobie policzyć.Pozdrawiam gostka!
obcy 2010-12-14 16:23:49
Jakim jest (usunięte przez administratora) pracodawca to nie wiem i nie wnikam w ta ale nie moge sie zgodzic ze zle naprawiaja samochody naprawiam u tomku moj samochod i jestem zadowolony z napraw bardziej niz z autoryzowanego serwisu
anonim 2011-06-20 22:19:56
Myślę że jesteście partacze i tyle ja znam tą firmę i wiem że dobrze robią wszystka co zaczną chyba że ktoś sobie czegoś nie życzy.Pracownik zawsze będzie narzekał na szefa swego.Zapraszam na kasę do reala (usunięte przez administratora)\"mechanicy\".Jak byście znali się na robocie to szef was by docenił a wy nie mielibyście reklamacji i to jest to koło zamknięte (usunięte przez administratora).Jak się nie ma pojęcia o robocie to doły kopać.(usunięte przez administratora).
czarny julek 2013-07-18 16:16:02
dba o zarobki ale swoje! :)
czarny julek 2013-08-04 20:02:36
umowy na najnizszą krajową, a stawki tyle ile sie ugadasz. Nadgodzina wychodzi mniej niz normalna godzina :):):) oczywiscie tak jak pisali koledzy wyzej 9 godzin to jest norma dniowa ale o 17 zawsze cos nowego sie znajdzie
jo 2013-09-25 15:07:13
(usunięte przez administratora)wszystko jest prawda, 9 godzin i nadgodziny za smieszne pieniadze, do tego 2 czasem 3 soboty a nawet czesciej niz czasem, oczywiscie nadgodziny w sobote jak najbardziej, atmosfera beznadziejna, warunki pracy tragiczne, pieniadze zalosne jak tyle godzin roboty, jak masz providenta na glowie i szukasz ostatniej deski ratunku to mozesz tam probowac swoich sil, inaczej daj sobie spokoj
2013-10-11 12:21:09
poczytaj sobie opinie wyżej i będziesz wszystko wiedzial
hebe 2014-04-14 22:00:37
przewidziane jest w ustawie, ale niestety rzadko zdarza się taka sytuacja w realu. Choć może rumasservice jest w tym przypadku wyjątkiem
kafar 2014-04-18 23:15:18
macie może jakieś najnowsze informacje o rotacjach w rumasservice? jest szansa obecnie się dostać do nich?
XYZ 2014-06-06 14:13:01
DAREMNY SERWIS - ODBIERASZ AUTO PO DŁUZSZYM POSOJU A ON CIE INFORMUJE ZE AUTO NIE ODPALI BO SIE ROZŁADOWAŁY AKUMULATORY . SERWIS I NIE MA MOZLIWOŚCI ODPALENIA SAMOCHODU SZCZYT BEZCZELNOŚCI I CHAMSTWA!!!!!!!
aaaa i uwaga do rachunku dolicza sie opłate parkingową 300zł/doba!!!
dobry.klient. 2014-12-29 22:09:10
Dostałem namiar od jednego z swoich znajomych , skorzystałem z usług firmy , po czym stwierdzam , jakość usług marna nieterminowo niesłownie , naprawa przeciągła się ponad dwukrotnie-przy czym właściciel unikał kontaktu. Dodatkowo zadanie wykonał z ledwością -licząc bardzo słono.... Omijajcie z daleka.
Normalactiviti 2015-08-27 10:17:07
Jeśli ktoś wie co ma robić i zna się na rzeczy/ma pojęcie, wtedy nic trudnego dla takiej osoby, ale jeśli ktoś posiada zerowe pojęcie o mechanice, wymiana np. klocków robi się wyzwaniem..?
Pytanie brzmi, jak traktowana jest osoba "doświadczona" w zawodzie i jakie dostaje wynagrodzenie..?? Żaden dobry mechanik nie będzie tyrał za 1750zł brutto/m-c.
Prawdy się Jacku nie dowiesz, dopóki sam nie spróbujesz. Podejrzewam, że zadowolony pracownik nie wypowiada się na temat firmy, bo niema takiej potrzeby.
Jeśli popatrzysz na opinie o firmach i pracodawcach, 90% to negaty -dlaczego?
Kolejna sprawa. Kto kiedykolwiek napisał dobrze o swoim pracodawcy?
Nie twierdzę, że koledzy wyżej nie mają racji, ale jak szukałem pracy i czytałem opinie na tematy różnych firm, prawdę mówiąc nie znalazłem zbyt wielu pozytywnych opinii, a jednak ludzie pracują w tych firmach..
Jesteśmy narodem, który lubi narzekać na wszystko -jest zimno, chcemy żeby było gorąco, jest gorąco, to znów narzekamy, że za gorąco..
normalactiviti 2015-09-02 11:07:49
@Pani Jagodo. Nie wątpię, że jest Pani płcią "wybitnie piękną", ale w tym fachu raczej nie o urodę chodzi, a właśnie o fach jaki się posiada. W dzisiejszych czasach kobiety pracują w zdawałoby się typowo "męskich" zawodach i b.db. sobie w nich radzą. Jeśli w/w pracodawca nie jest zbyt konserwatywny, wydaje mi się, że nie będzie miał nic przeciwko płci "pięknej" w swoim warsztacie, tym bardziej, że jak Pani twierdzi, zna się na fachu.. Warto spróbować.. Kto nie ryzykuje, nie pije szampana. Powodzenia.
normalactiviti 2015-09-02 11:12:21
Swoją drogą, jeszcze nie widziałem warsztatu w którym kobieta pracowała jako mechanik, ale nie ukrywam, że chętnie bym odwiedził (nawet z ciekawości) taki warsztat..
Woody 2015-11-24 12:11:19
Witam, Wie ktoś jak wygląda, jak płatna itd jest praca na stanowisku ZAOPATRZENIOWCA w biurze obsługi klienta?
byłypracownik 2015-12-02 21:11:59
Pracowałem w tej zacnej firmie i obiektywnie mogę powiedzieć że jeśli ktoś ma pojęcie o mechanice to moze zarobić dosyć dobrze tylko jest kilka czynników które mnie wypędziły do innej pracy a mianowicie
ZIMNO ZIMNO ZIMNO oszczędności na ogrzewaniu
Nie normowany w żadnym stopniu czas pracy
Najlepiej każda sobota
Umowa najniższa krajowa
urlop jak pasuje pracodawcy
i podejście do pracowników na poziomie MAŁPY
Serdecznie nie polecam
2
eryk 2015-12-12 09:10:07
bo wszyscy z tamtąd odchodzą hehehe
eryk 2015-12-30 12:33:10
janek a jacy tam pracownicy zostali? piszesz ze kilku? jak ciągle sa tam nowi, jak znasz firme to wiesz jak jest to po co takie pisanie?
on 2016-03-15 13:32:07
mjuta wierny to jest pies, popracujesz troche zobaczymy jak to z toba bedzie, i co z tego ze umowa jak na najniższa? nie prawda ze nie ma roboty dla mechaników, poprostu nie ma dobrych mechanikow. Znam nie jeden warsztat co szuka mechanika i trafic jakiegos dobrego i sumiennego bardzo ciezko.
miller 2016-04-30 18:47:40
Ostrzegam przed naprawą auta u amatora rumasa. Po dwóch dniach niby naprawy auto wyjechało z nowym błędem tacho ( przyjechało z błędem AS-TRONICA ).Rumas stwierdził, że muszę kupić impulsator za 800zł, na szczęście auto zawiozłem do Wanickiego-wyszło dużo taniej.Okazało się, że rumas skrócił oryginalną wiązkę i odwrotnie podłączył czujnik skrzyni b. i czujnik tacho, za wszystko skasował 900zł.Przysięgam u większego oszołoma nie byłem. Oczywiście klasyka gatunku: MRs Rumas nie odbiera telefonów, prawnik wysłał do tego mega fachowca wezwanie-też nic. Ogólnie totalnie odradzam.
rtr 2016-05-10 18:32:50
@raki no wlasnie kazdy powinien miec jednak swoje zdanie
Zostaw swoją opinię o rumasservice - Czeladź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rumasservice