brak logo

LAMIPOL SP. Z O.O.

Chełmek

Opinie o LAMIPOL SP. Z O.O.

nowy 2014-12-03 19:52:54
nie warto, szukajcie odrazu innej roboty. a Hiszpan niech (usunięte przez administratora)do swojego madrytu
9
Łukasz 2014-12-18 14:40:15
widze ze cały czas szukaja kierowcy na hdsa moze cos wiesz na ten temat??
Byłem 2014-12-28 23:42:34
Łukasz jeśli posiadasz uprawnienia na hds to za tą stawke nie polecam. Przez cały dzień może godzine tym hdsem porobisz a pozniej tyrasz za wszystkich. Na zewnątrz jest 4 osobowa brygada z tego "kierownik frajer" rąk nie brudzi jego przydupas też rąk nie brudzi pozostała dwojka robi za 4
4
aktualny pracownik 2015-02-04 09:37:49
Dokładnie , zgadzam się z Tobą byłem .. na polu dwóch przydupasów którzy nic nie robią tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] opierdzielają .. za wykonywaną prace śmieszne pieniądze . fizyczna praca na polu a więcej zarabiają ciecie z hali .. tyle ludzi się tam przewinęło na polu że chyba w żadnej innej firmie . praca po 9 - 10 godzin za 1800 zł . śmiech na sali .. Brygadzista z pola , Karolek , szmaciarz jakich mało , liże dupsko wszystkim i sprzedaje kogo się da , aaa najbardziej się opierdziela . Tylko patrzy jak wymigać się od roboty i cały czas dzwoni po kolegach . coś go strzela bo go zdegradowali ze stanowiska kierowcy . bo był słaby ! JEEDNYM SŁOWEM WYZYSK ! przez 9 godzin pracy , cięzkiej pracy przysługuje 15 min przerwy .. co do sekundy ! nawet murzyni mają lepiej . no ale co się dziwić . w końcu to HISZPANIE !!! traktują polaków jak ścierwa ! najtańszą siłe roboczą . zero szacunku . aaaa w sobote robisz za 10 zł /h . .. napisałem prawde jak wygląda ten zakład pracy ... ja szukam czegoś innego ... bo to co się tutaj dzieje nie jest normalne .
7
pracowałem 2015-02-04 09:42:17
szukają kierowcy na hds , masz jedną trase tygodniowo na słowacje . przez reszte dni pracujesz na placu . za 2 tysiące . i tak wygląda etat kierowcy w firmie lamipol
1
pracowałem 2015-02-04 09:43:29
jak już nie macie wyjścia to pracujcie , bo przyjmują kazdego ... ale z całego serca NIE POLECAM .. !!!
Miecio 2015-02-19 22:52:07
Wie ktoś jakie stawki i warunki pracy w utrzymaniu ruchu? Będzie z 2500 na łapę? teraz mam 2700 do 3000 tyś na łapę też w utrzymaniu ruchu ale muszę kawałek dojeżdżać.
Szalasny 2015-02-28 11:24:55
Miecio nawet nie mysl o tej pseudo firmie.
Bylem tam i widzialem ze to nie jest normalne co tam sie dzieje. Hiszpan nie da Ci spokoju bedziesz musial sie chowac przed nim a i tak wszystko widzi.
Pelno kamer a on goni jak z piorkiem w d....
Robota na utrzymaniu ruchu to tylko sciema
4
inspektor pracy 2015-03-02 12:15:34
witam w kodeksie pracy jaki obowiązuje na terenie RP jest napisane wyraznie ,że na 8h pracy przysługuje 30 i 15 minut przerwy. niestety wszyscy narzekają , a nikt takich przypadków łamania kodeksu pracy nie zgłasza. przypomne że interwencje I P są anonimowe dla pracowników
4
Miecio 2015-04-10 23:51:28
Dziękuję, olałem to może się skusi jakiś bezrobotny imigrant z grecji lub hiszpani bo przecież tam kryzys i bezrobocie szaleje.
1
meti 2015-05-14 20:29:58
dajcie sobie spokój bo nie warto. Szłam tam serio pełna optymizmu i żałuje że nie trafiłam na te opinie wcześniej. Wszystko co tu pisze to prawda. Mam nadzieje że zamkną tą pseudo firmę bo takiego burdelu to naprawdę dawno nie widziałam. Szef jest po prostu nieprzyjemny i nie wiem co on w ogóle mysli, ale to czego on czasami wymaga jest tak śmieszne i głupie że się w pale nie mieści. Obserwuje wszystko na tych kamerkach i człowiek nawet ziewnąć nie może. Niech sobie w Hiszpanii otworzy firme i ich traktuje jak śmieci, chociaż mam nadzieje że i jego kiedyś ktoś tak potraktuje. Jest tak wiele negatywnych rzeczy że chyba by się tu to wszystko nie zmieścilo, żenujące... NIE POLECAM NIKOMU, chyba że ktos ma twarda psychike
6
megi 2015-06-27 09:33:41
a co tam robia kobiety jaka prace tam wykonuja dokladnie prosze o odpowiedz
NIE POLECAM 2015-07-19 14:01:18
Odradzam pracę w tej firmie nawet największemu wrogowi. Duża rotacja, niska płaca, a właściciel ma pracowników za zwykłe zera.
3
byly pracownik 2015-09-06 10:13:44
Pracowałem 7 miesiecy zwolnił mnie bo w grudniu za dużo wolnego miałem. Zona w cciazy była wiec musiałem. Teraz pracuje w firmie geologicznej na delegacji i zarabiam 3600 zł. Polecam geologię aktualnie pracuje w Słupsku nad morzem. Pozdrawiam pracowników.
2
mateusz 2015-09-16 01:19:05
te chopie oni mieli fabrykę w hiszpani otwarta i zle się z nimi nierobilo hehehe pozdro xabi i migiel
Paweł 2016-02-23 17:06:20
Witam
Mam pytanko czy na ta druga hale produkcyjna trudno sie dostac co prasuja plyty slyszalem ze tam jest spoko i mila atmosfera wiekszosc kobiet na prasach i to dosyc ladnych
pozdrawiam
alala 2016-02-27 04:36:29
tak jak umiesz po ukrainsku to zapraszamy hi hi
Paweł 2016-02-28 12:01:43
moze napiszesz wiecej szczegółów na meila a jestes brygadzistka bo slyszalem ze bygadzistka chodzi w czerwonych ogrodniczkach a widzialem taka fajna kobietka:P)
MadziuteQ 2016-08-17 19:01:18
Witam. W zwiazku z nowym naborem do pracy w firmie LamiPol chcialam zapytac czy Panstwa opinie na temat tej firmy zmienily sie od 2015r (poniewaz wtedy byly one raczej kiepskie). Jakie sa szanse na otrzymanie umowy o prace na pelny etat? I jakie sa zarobki na stanowisku pracownika produkcji?
MadziuteQ 2016-08-18 06:38:37
Witam, a czy jest sie tam w stanie osiagnac zarobki ponad 2tys? I czy mozna liczyc na umowe na stale?
Madara Uchiha 2016-08-21 15:15:43
A więc tak. Obecne zarobki na stanowisku pracownika produkcji, to stawka minimalna za pracę po 8 godzin od poniedziałku do piątku, czyli ustawowe 1850 brutto (jakieś 1355 na rękę) plus na początek 10 zł na rękę za dziewiątą godzinę pracy ( zazwyczaj pracuje się po dziewięć godzin). Po przepracowaniu pół roku, dostaje się podwyżkę 1 zł do nadgodziny. Czyli ta dziewiąta godzina jest za 11 zł na rękę. Pozostałe 8 godzin, bez zmian. Soboty nie są z reguły obowiązkowe, ale wiele osób chodzi, jakby podświadomie byli do tego zmuszani. W soboty pracuje się po osiem godzin i wówczas każda godzina jest płatna 10/11 zł na rękę, w zależności od stażu pracy. Umowy wprawdzie o pracę, lecz przedłużane co miesiąc, tak że zapomnij o wzięciu zwykłej pożyczki, choćby na telewizor. Na stałe ma umowy tylko kilku starszych pracowników, a na jakąkolwiek podwyżkę, prócz tej złotówki niema co liczyć. Nawet gdy się pracuje kilka lat. Chyba, że ustawowe za przepracowanie, podajże 10 lat. Fakt, są tacy którzy zarobią więcej, ale oni mają określone stanowiska. Poza tym zero dodatków, żadnych bonów na święta, żadnych paczek, żadnych wczasów pod gruszą. Niema nic. Atmosfera wśród ludzi jest koleżeńska. Pracuje coraz więcej Ukraińców, spoko ludzie, można pogadać, są pracowici, ale tańsi dla kierownictwa od "polaczka". Na 9 godzin pracy przysługuje zaledwie 15 minut przerwy. Są stanowiska lekkie i takie na których można się "nayebać". Ja mam nadzieję, że szybko uda mi się znaleźć coś lepszego, bo za takie pieniądze nie warto tam długo siedzieć.
Madara Uchiha 2016-08-21 15:19:22
A więc tak. Obecne zarobki na stanowisku pracownika produkcji, to stawka minimalna za pracę po 8 godzin od poniedziałku do piątku, czyli ustawowe 1850 brutto (jakieś 1355 na rękę) plus na początek 10 zł na rękę za dziewiątą godzinę pracy ( zazwyczaj pracuje się po dziewięć godzin). Po przepracowaniu pół roku, dostaje się podwyżkę 1 zł do nadgodziny. Czyli ta dziewiąta godzina jest za 11 zł na rękę. Pozostałe 8 godzin, bez zmian. Soboty nie są z reguły obowiązkowe, ale wiele osób chodzi, jakby podświadomie byli do tego zmuszani. W soboty pracuje się po osiem godzin i wówczas każda godzina jest płatna 10/11 zł na rękę, w zależności od stażu pracy. Umowy wprawdzie o pracę, lecz przedłużane co miesiąc, tak że zapomnij o wzięciu zwykłej pożyczki, choćby na telewizor. Na stałe ma umowy tylko kilku starszych pracowników, a na jakąkolwiek podwyżkę, prócz tej złotówki niema co liczyć. Nawet gdy się pracuje kilka lat. Chyba, że ustawowe za przepracowanie, podajże 10 lat. Fakt, są tacy którzy zarobią więcej, ale oni mają określone stanowiska. Poza tym zero dodatków, żadnych bonów na święta, żadnych paczek, żadnych wczasów pod gruszą. Niema nic. Atmosfera wśród ludzi jest koleżeńska. Pracuje coraz więcej Ukraińców, spoko ludzie, można pogadać, są pracowici, ale tańsi dla kierownictwa od "polaczka". Na 9 godzin pracy przysługuje zaledwie 15 minut przerwy. Są stanowiska lekkie i takie na których można się "nayebać". Ja mam nadzieję, że szybko uda mi się znaleźć coś lepszego, bo za takie pieniądze nie warto tam długo siedzieć.
Madara Uchiha 2016-08-21 15:27:16
Oczywiście, że się da. Zazwyczaj jest tak, że pytają Cię, czy chcesz przyjść w weekend. Możesz wówczas odmówić, lub powiesz że będziesz i przychodzisz. Jeżeli nikt Cię nie spyta, czy chcesz przyjść a ty nie masz ochoty, to nie przychodzisz, lub sam pytasz czy jest praca, jeśli chcesz przyjść. Drugą opcją jest np ustalenie z kierownictwem, że będziesz chodził w soboty, żeby nie musieli cię ciągle pytać, czy będziesz, a jak nie chcesz przyjść, to sam wtedy poinformujesz że cię nie będzie, bo nie masz ochoty. Pozdrawiam
Madara Uchiha 2016-08-21 18:03:20
Oczywiście, że zarobisz ponad 2000 zł. Jest tylko jeden haczyk. Musisz zrobić przynajmniej 21 dni po 9 godzin i do tego pięć sobót. Przy stawce 11 zł za nadgodzinę, zarobisz jakieś 2037 zł. To raczej marne pieniądze, jak na stracone weekendy....
Madara Uchiha 2016-08-27 22:06:22
Wyżej w innym poście napisałem, że soboty są nieobowiązkowe. Nie musisz iść w żadną, jeśli nie chcesz. ja od listopada tamtego roku, byłem może 4 razy w sobotę.
Pracownik 2016-08-31 10:08:36
Czytam i nie wierze w to co widzę, wolne soboty, koleżeńska atmosfera, haha dobre sobie. Najlepiej przyjdź, zobacz, sam ocenisz. Wg. mnie to tu tylko pracują osoby które nie mają innego wyjścia. Sam przy pierwszej lepszej okazji stąd ucieknę.
2
Madara Uchiha 2016-09-02 19:59:16
Ja również mam zamiar zwiać z tej firmy. Żeby się tylko trafiło coś lepszego. Bo tu niema nic. Dosłownie nic.
dcfv 2016-09-02 22:44:45
no hej w nie wiecie czy będą tutaj może znowu szukac osob ze znajomoscia jezyka hiszpańskiego bbo wiem ze takie oferty tutaj od nich się pojawily ?:))
papa 2016-11-01 21:01:59
najgorsza firma jaka kiedykolwiek powstała ,wyzysk! a kierowniczek mareczek śmiech na sali .
5
Zostaw swoją opinię o LAMIPOL SP. Z O.O. - Chełmek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LAMIPOL SP. Z O.O.