logo Global Telemarketing S.C

Global Telemarketing S.C

Kraków

Opinie o Global Telemarketing S.C

Silver 2016-11-25 21:30
Jestem zadowolony z pracy w callcenter w tej firmie, atmosfera jest bardzo dobra w zespole i zawsze można liczyć ma pomoc każdego kto tam pracuje. Nie ma nacisku rygoru i rzępolenia typu " gdzie twoja sztuka?" jeśli masz zapał do pracy i chęć to polecam
5
Bobster 2016-11-29 12:02
Człowieku jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] On ma racje nawet jeśli nie używa poprawnej polszczyzny. ZWALNIAM sie z GT
Buuuenos 2016-12-13 22:35
Niestety ta firma jak większość call center tnie pensję pracowników poprzez obniżanie prowizji, które jeszcze pół roku temu były w miarę w porządku. Można realnie zarobić 2,5-3 tysiące tylko trzeba mieć dobrze gadane i dużo cierpliwości do klientów, ogólnie większość ludzi zarabia na poziomie 1200-1500zl . W przeszłości firma miała swoją siedzibę na ul. Lea i za tamtych czasów atmosfera była super, w tym momencie niestety jest gorzej . Trochę czasu w tej firmie przepracowalem i ogólnie oceniam plus( głównie ze względu na wszystkich naprawdę wporzadku ludzi których tam poznałem).
2
Pffffff 2016-12-17 23:35
Procz zespolu to nie widze zadnych plusów ... Umowa śmiech na sali, obiecywanie gruszek na wierzbie i w ogólnym rozrachunku to porażka!!
3
zzzzz 2017-01-04 16:56
Z ręką na sercu polecam. Jestem w trakcie studiów zaocznie i to moja pierwsza praca. Prawdę powiedziawszy jak zaczynałam to byłam przerażona, nie wiedziałam czy sobie poradzę ale sprzedaje się w zasadzie głównie tablet z internetem co jak się okazuje jest banalne. Nie ma za wiele materiału do ogarnięcia, mi się udało zrobić super wynik już w 2 dzień pracy. Weszłam na forum z ciekawości i jakoś ciężko mi uwierzyć w to narzekanie.. Jest kilka minusów ale z pewnością ogromny plus to możliwość zarobienia dobrej kasy i przede wszystkim moja grupa. 4 miesiąc pracuję i każda wypłata wychodzi mi coraz większa. Moja mama mówiła że nie możliwe jest zarabiać 3 tysiące na rękę bez studiów i doświadczenia a tu proszę ;)
1
ren 2017-01-04 16:58
moja najlepsza praca do tej pory :)
1
ren 2017-01-04 16:59
a i ekipa pierwsza klasa ziomy
1
Pytacz 2017-01-12 15:30
Wie ktoś gdzie znajduję się biuro w Rzeszowie, szukałem informacji na ich stronie ale nic nie pisze, jakby jakaś tajemnica.
TeamGT 2017-01-13 10:21
Pytaczu nie jest tajemnicą, że jesteśmy na ul. Piłsudskiego 36a Rzeszów.

Zapraszamy do Nas :)
2
EKSCENTRYCZNY 2017-01-17 16:56
Bardzo dobra wypowiedz kolezanki Kingi
Pracowalem tam i jak najbardziej popieram to co napisala Wlasciciele nie licza sie w ogole z pracownikiem Traktowanie go jak murzyna jest na porzadku dziennym Jezeli chodzi o kierownikow to naprawde trzeba miec szczescie do ktorego kierownika traficie (pozdr Kuba) No i awans jezeli chodzi o to Jak najbardziej mozna awansowac Ale to jest tak bardzo sporadyczne ze naprawde wola wziasc jakas osobe lub podkupic od konkurwcji (sam bymem na etapie zatrudnienia nie jakiego Pana Dyrektora ktory do dzisiejszego czasu sam nie wiem co tam robil) Pozniej bylo podobno tylko gorzej (bo sam juz nie pracowalem) Jezli chdzo o sama prace to nie ma co ukrywac jak robisz swoje to jak najbardziej sie nie czepiaja i daja Ci sporo mozl;iwosci zarobienia Bo mozna naprawde tam zarobic i to chyba tak naprawde ludzi motywuje zeby tam zaczac pracowac Atmosfera tez jest ok Schody dopiero sie zaczynaja kiedy potyka Ci sie noga to wtedy mozna tylko wyleciec Bo global nie daje zbyt wielu szans zeby sie poprawic
1
Aaggg 2017-01-18 21:55
Prawda jest taka, że atmosfera jest niepowtarzalna. Dla tych co chcą i przychodzą do pracy pracować kasa zawsze się zgadza. My w zespole robimy co miesiąc lepsze wyniki i co miesiąc lepsza kasa wpada. Nie zdażyło mi się tez nigdy aby ktokolwiek z kierowników czy trenerów odmówił mi pomocy, tu akurat trzeba zaznaczyć że wsparcie jest duże. Polecam!
1
raven 2017-01-19 20:14
...wpierw 7 razy sie zastanow i wypij 5 piw...zanim tam pojdziesz...
6
pawlik 2017-01-25 12:48
Te dobre opinie co tu są to wypisują kierownicy z global telemarketing....... rzeczywistość jest zupełnie inna.... zarobki gwarantowane 1100 zł przy pełnej godzinówce do max 2300 zł. Umowy nie ma. Uważajcie na tą firmę - tam gnębią ludzi. nie polecam
9
matttt 2017-01-25 14:24
Zgadzam się z przedmówcą- większego syfu nie widziałem jak tam, a było to moje drugie cc w Krakowie. Wszystko od początku podejrzane i dziwne, zacznę od umowy: śmiech na sali- kto dostał do podpisania ten wie o co chodzi, i to jedyna firma z która sie spotkałem zeby w taki sposob traktowaka swoich pracowników, ludzie nie sa szanowani- sa traktowani jak maszynki do zarabiaia pieniedzy, a sam same 'G' dostajesz w zamian. Po obserwacjach zauwazylem ze licza sie tam uklady, jak ktos dobrze zyje z kierownikiem i robi dla niego wynik to jest się równiejszym w przeciwienstwie do reszty, ogolnie to rączka tam rączkę myję. srodowisko niby fajne ale ludzie!! ja tez musze za cos zyc a mam wrazenie ze praca tam to jakis wolontariat ktora nie pozwala na zaspokojnene nawet bytowego mnimum na przezycie! szanujmy sie i nie robmy z siebie ofiar i nie dawajmy sie- przestrzegam pizostalych przed zdecydowanem sie na prace tam- na rynku jest duzo wiecej lepszych ofert i mozna znalezc cos co jest powaznie warte uwagi, niz tracic czas i nerwy na takie ścierwo zwane GT. nie pozdrawiam,
aha- wczesniej pracowalem w innym cc- tam chociaz umowa była zgodna z prawdą i przynajmniej moglem wziac cos na raty a tu... szkoda gadac...
9
Whilo 2017-02-01 21:27
Drogi Goworku! Jest mi strasznie przykro widząc że usuwasz negatywne i jak najbardziej prawdziwe opinie na temat Globala- zauważyłem że zniknęły już 3 opinie dlatego powtórzę swoją jeszcze raz- to syf straszny, machloje, i cała ta firma śmierdzi czymś podejrzanym. Wałki na umowie straszne, całą kasa pod stołem, układy i ukladziki których nie zrozumiem, traktowanie ludzi jak śmieci kiedy nie przynoszą zysku. Gdzieś wyżej ktoś pisał że suuuper nawet jak nie sprzedajesz- i kto w to wierzy?? Wywala Cię no nie przynosisz zysku. Nie polecam! Omijać szerokim łukiem jak tylko zapraszają na pleszowska!! Ahh na tą chwilę jest 175opinii moja jest 176- ciekawe na jak długo bo prawda w oczy kole
9
Cyrkiel 2017-02-03 14:03
Nie pracowałem w tej firmie i nie wiem jak tam jest, ale odnośnie postu powyżej, to chyba normalne że jak ktoś nie generuje zysku to go wywalają, bo po co mieli by kogoś takiego trzymać, żeby być miłym czy co?
2
Paweł 2017-02-07 12:25
Narzekają Ci co im się pracować nie chce.
Ludzie robicie wynik zarabiacie. Nie sprzedajecie umów nie zarabiacie. Proste?
To jest sprzedaż tu nikt nie będzie Wam płacił za siedzenie.
Global ma podstawę ale więcej zarabiamy na prowizjach. Ja w grudniu zarobiłem 4 tys. i jestem zadowolony. W Moim zespole nikt nie zarabia 1000zł weźcie się do pracy a nie piszcie głupoty na forum. Pewnie piszą Ci co nigdy w Globalu nie byli albo konkurencja.
1
andzia121402 2017-02-13 16:52
Mam pytanie te zarobki co tu piszecie sa przy całym etacie ?
włodek 2017-02-17 14:12
czy dalej sa w firmie pszyjecia na czarno bez umowy?? musze dorobic na wudke i papierosy a nie moge miec umowy bo komornik na alimenty zabieze a kolega muwil ze tam na czarno pracuje i ja tez bym chcial tak jak tez bo on bez umowy jest
2
baldriczek 2017-02-23 01:22
Powiem tak, pracuje tam na chwile obecna, rzetelna opinia, nie jakas podrabiana. umowa owszem smieicowka, natomiast przejde do tego jak to wyglada od poczatku, na starcie macie 5 dniowe szkolenie w ktorych ogolnie zapoznajecie sie z oferta internetu mobilnego dla sieci i macie szkolenie technik sprzedazowych, 4 dnia są juz pierwsze rozmowy z klientem, ja trafilem do grupy z serio spoko kierownikiem, ale grupa mowila, ze mozna trafic duzo gorzej, przez 1 miesiac nie ma na was duzego cisnienia, macie czas tak naprawde do nauki, pieniandze mozna fajne zarobic, bo 14zl za godzine jest przy 19 aktywacji miesiecznie, do tego prowizja ponad 30zl. podstawa to jest 9zl netto, oczywiscie nie ma przepasci pomiedzy 9 a 14zl, są kwoty w zaleznosci ile wykrecicie ale za 19 aktywacji jest ta stawka maksymalna. baza klientow jest wylacznie na biznesowych, wiec na ogol gadacie z ludzmi na poziomie, ale z tym tez roznie bywa wiadomo. przerwy są, takze nie siedzicie w kolko na sluchawce. Duzym minusem jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki czasami bywa z dostepnioscia sprzetu, ogolnie oferta jest dosc uboga, czesto śa braki w terminalach czy kolorach, trzeba potem w rozmowach oddzwaniac i proponowac przykladowo inny kolor bo sie okazuje ze bialego nie ma i nie bedzie, takze to jest najwiekszy minus tej roboty mysle.
1
Hanna 2017-03-07 13:47
@baldriczek dzięki za opinię! Bardzo pomocna :) Z tego co piszesz, więcej plusów niż minusów.
Konrad 2017-03-15 11:05
Atmosfera w pracy luźna, bez spiny. Wyniki robimy i zarabiamy dużo, każdy jest zadowolony. Jak ktoś nie jest to nie sprzedaje, siedzi i nie dzwoni bo inaczej się nie da. Fajne, konkretne szkolenia dające power ! Najlepsze call center - hajs się zgadza, z ludźmi na piwko można iść, kierownicy spoko.
Hanna 2017-03-17 15:23
@Konrad, dobrze to słyszeć. Dziękuję za informację. Długo już tam pracujesz?
Konrad 2017-03-30 09:46
Hanna długo i nie długo zależy jak patrzeć. 7 mc i jest to najdłużej jak pracowałem. Wszystko jest ok i na pewno zostanę dłużej.
Hanna 2017-03-30 10:00
@Konrad, w takim razie powodzenia w dalszej pracy! Dla zainteresowanych zatrudnieniem w tym miejscu - zachęcam do odwiedzenia strony firmy http://globaltelemarketing.pl/rekrutacja/
Quoleris 2017-04-11 19:39
Jak to wyglada teraz w tej firmie teraz. Zamierzam tam podbić bo na rozmowie kwafikacyjnej pani od specjalista odo spraw rekrutacji rzuciła mi się w oczy za swój profesjonalizm najbardziej zapamietałem ją w najbardziej w tej firmie i byli całkiem spoko i chcialbym tam zacząć za niedługi okres. Jak oceniacie pracę w firmie?
1
Hanna 2017-04-12 09:31
@Quoleris, o jakie stanowisko się ubiegasz? Możesz powiedzieć również kilka słów więcej na temat Twojej rozmowy kwalifikacyjnej? Może udzieliłbyś kilku rad dla przyszłych kandydatów.
Hania 2017-04-14 21:03
Jestem mega zaskoczona moją wypłatą, słyszałam że zarabia się dobrze jak się dobrze sprzedaje ale nie spodziewałam się aż tak dobrej kasy za pierwszy miesiąc pracy
1
Hanna 2017-04-28 09:08
@Hania to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. A na jakim stanowisku dokładnie jesteś zatrudniona? Pamiętajmy, że warunki pracy, atmosfera różnią się od siebie w zależności od obejmowanego stanowiska. Może powiesz również kilka słów więcej na temat ogólnych warunków pracy? Jak wygląda Twój przykładowy dzień w pracy?
ramzes 2017-04-28 12:25
Skoro była kontrola i firma dalej funkcjonuje to znaczy, że wszystko jest ok ;)
Kajetan 2017-05-04 14:50
Dobra, czas abym i ja w końcu wyraził swoją opinię na temat GT. Widzę wiele negatywnych komentarzy które moim zdaniem są na wyrost, to call center, nie budka z kebabem. Oczywiste jest to, że największy nacisk jest na sprzedaż, i zrozumiałe jest to, że jeśli Ci nie idzie trzeba pożegnać się z firmą z godnością. Nie każdy nadaję się na telemarketera. Pracowałem w tej firmie prawie dwa lata z przerwami, wiadomo.. raz szło lepiej, a raz trochę gorzej. Nie zawsze chciało się dzwonić do ludzi zwłaszcza przez to, że baza danych była mielona przez miesiąc z 20 razy (nie wiem jak teraz). Ja akurat miałem szczęście i trafiłem na człowieka który wykorzystywał mój potencjał w 100% (Kubuś, pozdrowienia). Do dzisiaj pamiętam czas kiedy w moim pierwszym miesiącu pracy miałem bodajże piąty najlepszy wynik w firmie, a to właśnie dzięki Tobie Kuba. Ale do rzeczy... Za moich czasów atmosfera w firmie była genialna, ludzie byli z sobą bardzo zżyci, integracja, wspólne spotkania były na porządku dziennym. Co do prezesów firmy, mogę powiedzieć tyle.. Kiedy miałem swoje problemy, oni pomogli mi.. Kiedy nabroiłem i byłem blisko zwolnienia, dogadaliśmy się, i nie przez to, że byłem jednym z najlepszych, a przez to, że są po prostu ludzcy. Co do warunków zatrudnienia, umowa śmieciowa.. W dzisiejszych czasach nic nowego, poza tym - nie podoba się, nie musisz pracować. Kasa prawie zawsze była na czas, zdarzają się czasem poślizgi kilkudniowe, ale to chyba tragedią żadną nie jest. Co mogę jeszcze więcej dodać.. Pracowałem w kilku przeróżnych firmach z przeróżnych branż, ale GT będę wspominał z uśmiechem na twarzy do końca życia. Z przyjemnością wróciłbym do Was, ale nie nadaję się już na słuchawkę. Mimo iż nie jestem już tam mile widziany, chciałbym pozdrowić wszystkich pracowników, tych co odeszli kiedy miałem przyjemność tam pracować. (2014-2015) i tych którzy nadal tam pracują, a wiem że kilka osób z mojej grupy nadal trudzi się przy sprzedaży usług telekomunikacyjnych. Wiem, że większość z Was mnie jeszcze pamięta, i ja o Was nie zapomniałem. To chyba by było na tyle. Do rychłego zobaczenia!
2
Hanna 2017-05-04 15:04
@Kajetan, to znakomicie, że tak dobrze wspominasz pracę w tym miejscu. Dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę.
Dla zainteresowanych podjęciem pracy w Global Telemarketing S.C - na stronie internetowej firma podaje powody, dla których warto się zatrudnić: http://globaltelemarketing.pl/rekrutacja/
żenua 2017-05-10 19:50
widać ze GT dba o swój PR i skutecznie usuwa ciągle pojawiające się negatywne komentarze, gowork zszedł na psy!
1
Hanna 2017-05-11 09:59
@żenua, jeżeli jakikolwiek komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
Haha 2017-05-12 17:26
Sądzę że prędzej okazał się prawdą która strasznie zabolała osoby które dane komentarze zgłosiły ....
2
gyhujik 2017-05-22 15:20
Twój post pewnie tez zaraz zniknie. Dawno mnie już tam nie było ale jak dobrze rozumiem to pan Marek M. już nie jest dyrektorem na zewnętrznej?? :O
niestety to co piszesz wyżej jest prawdą
1
Pff 2017-05-28 12:43
Widzę że forum znowu wyczyszczone, to nie ładnie... Ale dla osób odwiedzających to forum przed pójściem tam- niech to też daje do myślenia!
1
NIck 2017-05-28 21:05
Witam.

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tym call center?

Pozdrawiam.
robot 2017-05-29 11:27
wygląda tak że lepiej zostać w domu i wybrać się na rozmowę w poważnym miejscu a nie tym molochu gdzie zwalniają z dnia na dzień kilkanaście osób!
Hanna 2017-05-29 11:31
@robot piszesz, że zdarza się, że w Global Telemarketing S.C z dnia na dzień zwalnianych jest kilkunastu pracowników. Z jakiego powodu? Czy taka sytuacja była jednorazowa?
Jaro 2017-05-30 15:32
Rozmowa trwa ok 15-20 minut, przyjemna w miłym towarzystwie i eleganckim pokoju.
Pytania odnośnie doświadczenia, poprzedniej pracy, studiów, dyspozycyjność.
Rekruterka opowiada o pracy w firmie, warunkach, obowiązkach. Ogólnie miło i sympatycznie.
1
Kasia 2017-05-31 12:42
Nie prawda ! Osoby, które zostały zwolnione nie robiły planów od paru mc . Poza tym nie było żadnych zwolnień grupowych o czym Wy piszecie !
Firma zajmuje się sprzedażą usług i wiadomym jest, że jak nie sprzedajesz to Cię zwalniają.
Global daje szansę, są rozmowy, coachingi, warsztaty ....... i naprawdę trzeba się postarać aby Cię zwolnili.
Pracuję od 8 miesięcy w tej firmie i jest najlepszym call center w jakim byłam, kierownicy spoko nie trują, ludzie ok. Jestem w trakcie studiów a zarabiam po 3.000 - 4.000 zł to chyba dużo ?
1
Hanna 2017-05-31 13:35
Zauważyłam tutaj dwie sprzeczne ze sobą opinie. Konkretnie ocenę użytkownika @robot oraz ocenę @Kasia. Skąd biorą się takie różnice?
robot 2017-05-31 16:09
Może "Kasia" pracuje wewnątrz i zależy jej na wystawieniu pozytywnej opinii?? Przecież większość z nich pisana jest przez osoby którym zależy na tym aby ludzie tam przychodzili (rekrutem, kierownicy) może to oni wypisują te bzdury. Zarobki 3-4k to ciekawe bo umowę masz na 200zl więc z tymi zarobkami to sobie można nie powiem co zrobić..
3
Aneta 2017-07-24 14:30
Tyle komentarzy, że jak poszłam na rozmowę to miałam mieszane uczucia. Rozmowa rekrutacyjna bardzo miła, Pani bardzo profesjonalna z uśmiechem wszystko wytłumaczyła. Usłyszałam, że jak nie będę sprzedawała to zarobię samą podstawę i wiecie co ? Piszecie negatywne komentarze bo Wam się nie chciało dzwonić ! Znam paru takich, którzy mają żale a sami nic od siebie nie dali. Ja dzwonię non stop bo po to przychodzę do pracy i mam wyniki. Zarabiam różnie w zależności od Mojej sprzedaży ale zawsze mam wypłatę powyżej 2000zł. Jeżeli dla Was to jest mało to nie idźcie do tej firmy bo szkoda Waszego czasu. Mnie nikt nie oszukał wiem po co jestem w pracy i jestem zadowolona, atmosfera luźna, fajne szefostwo, koleżanki, koledzy, każdy jest na Ty i nie ma dress codu jak dla Mnie extra.
EwelinavelGruba 2017-07-24 18:13
Pracuje w tej firmie kilka lat i znam wszystkich.
Z tego powodu pozwoliłam sobie udostępnić to nie tylko na tym forum.
Zaznaczam ze jest kilka projektow w Globalu, wiec podaje tylko stawki za te standardowe (doszedł Projekt ,LOVE'' ktory jest bardzo oplacalny, ale dla wybranych czy kilka innych).

Zacznijmy od stawek godzinowych a pozniej powiedzmy cos o ludziach tam pracujacych.

Umowa która otrzymujecie to umowa tzw. ,,Śmieciowa”, czyli umowa zlecenia na kwotę 200 zł brutto (Sic!!!), bez płatnego L4, urlopu itp. itd.
Obejmuje tylko ubezpieczenie zdrowotne.
Z reszta umowę o prace ma tylko kilka osób w firmie (z 10-12 osób).
Nie dostaniecie jej po 3 miesiącach, to kłamstwo, które wam wkrecaja.

Stawki baza wewnętrzna.

Stawka godzinowa:

Prowizja obowiązuje od 10 umów, przy czym abonamenty sa liczone jako 1 umowa, gdy maja odpowiednia wartość kontraktu, tj. gdy sa to umowy z telefonem.
Bez telefonu przelicznik wynosi 0,5(od BIZZ Europejski na 24 ms bez telefonu liczony jest jako całość).

Tak wiec musisz sprzedać np. 20 umow(BIZ Krajowy bez telefonu), aby otrzymać prowizje.
W przypadku internetu otrzymujesz również pol umowy gdy umowa jest bez sprzetu.
Ze sprzetem sa liczone jako jedna umowa.

Internet Biurowy to 1,5 umowy(ze sprzętem).
Najczęściej sprzedawane sa 2 umowy z tabletem, okłamując klienta ze w promocji dostaje drugi sprzęt gratis(fake, ponieważ jest w cenie pierwotnie zaproponowanej).

W pierwszym miesiącu za zrobienie planu(miedzy 5-8 umów) dostaje sie 8 zł plus prowizje( później plany to od 14 umów wzwyż).

Poszczególne stawki:

0 do 9,5 umowy= 7 zl za godzinę bez prowizji.
10-13,5 umowy=7 zl za godzinę plus prowizja
14-16,5 umowy=8 zl plus prowizja
17-19,5 umowy=9 zl plus prowizja
20-24,5 umowy=10 zl plus prowizja
25-29,5 umowy=11 zl plus prowizja
30-34,5 umowy=12 zl plus prowizja
35 umow i wiecej=13 zl plus prowizja

Stawki baza zewnętrzną.

Stawka godzinowa:

Prowizja obowiązuje od 5 umów, przy czym abonamenty sa liczone jako 1 umowa, gdy maja odpowiednia wartość kontraktu, tj. gdy sa to umowy z telefonem lub BIZ Europejski bez telefonu.
Bez telefonu przelicznik wynosi 0,75(umowy na Tak wiec musisz sprzedać np. 7 umow (BIZ Krajowy bez telefonu), aby otrzymać prowizje.

W przypadku internetu otrzymujesz 0,5 gdy umowa jest bez sprzetu.
Ze sprzetem sa liczone jako jedna umowa.
Internet Biurowy to 1,5 umowy(ze sprzetem).

Najczęściej sprzedawany jest BIZ Pack który nie jest liczony nawet jako jedna umowa, jeśli jest bez telefonu(28,78 zl netto za numer, drugi za 0 zł).

Sa to 2 umowy i wiecej(mozna przenieść, zmigrowac bądź wziąć nowy numer) dla klientów którzy maja usługę stacjonarna albo wezma np Internet Biurowy, który jest traktowany jako tzw ,FIX“, od kwoty 28,78 zł netto przy czym drugi numer jest za 0 zł.

W pierwszym miesiącu za zrobienie planu dostaje sie 8 zl plus prowizje(plan to około 4-5 umów).

Poszczególne stawki:

0 do 4,75 umowy= 6 zl za godzinę bez prowizji.
5-9,75 umowy=7 zl za godzinę plus prowizja
10-14,75 umowy=8 zl plus prowizja
15-20,75 umowy=10 zl plus prowizja
21-25,75 umowy=11 zl plus prowizja
26-30,75 umowy=12 zl plus prowizja
31 i wiecej umowy=13 zl plus prowizja

Dodatkowe bonusy:

Najlepsi konsultanci dostaja wyroznienie z budzetu konkursowego(500 zl do 1000 zl w zaleznosci na grupe do podzialu), sa to tzw ,dopalenia” i inne nagrody w przypadku np. konkursow dziennych, tygodniowych i miesiecznych.
Co jakiś czas również szefowie organizują imprezy, na które sa zapraszani pracownicy.

Przy zrealizowaniu planu + 5 umow po wyzej planu prowizja wzrasta o 25%.
Przy zrealizowaniu 100% wartościowości kontraktow(umowy maja takze procentowa wartościowość ktora jest uwzględniona w tzw ,Formatce” wypelnianej na koniec miesiaca przez konsultanta) wszystkie umowy sa liczone jako 1.

Na bazie zewnetrznej gdy konsultant ma dobry talk time, jest to 30 % czasu(2:25 h dziennie) srednio miesiecznie, to otrzymuje dodatkowe 1 zl do godzinowki a od 2 miesiaca i kazdego nastepnego 2 zl dodatkowo do godzinowki.
Podobno i tego juz nie ma.

Przelicznik prowizji:
Cena abonamentu np. BIZ Krajowy =34,99 zl netto x 24 miesiece(przykladowo)
(cena abonamentu) x 0,02%(prowizja dla konsultanta x 0.9(10 % pobiera Globalt na poczet tzw ,odbic”)=15,11 zl.

Nalezy dodac ostatni ,haczyk“, czyli tzw ,odbicia“.

Jezeli klient nie placi badz reklamacja jest rozpatrzona na jego korzysc, tak ze klient moze z niej zrezygnowac po odsluchanej rozm
Zdzislaw58 2017-07-24 18:14
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziewczyno ale pocisk!!!!
Gratulacje kimkolwiek jestes!!!
P.s. Ewelina vel Gruba hahahha
EwelinavelGruba 2017-07-24 18:20
Pracuje w tej firmie kilka lat i znam wszystkich.
Z tego powodu pozwoliłam sobie udostępnić to nie tylko na tym forum.
Zaznaczam ze jest kilka projektow w Globalu, wiec podaje tylko stawki za te standardowe (doszedł Projekt ,LOVE'' ktory jest bardzo oplacalny, ale dla wybranych czy kilka innych).

Zacznijmy od stawek godzinowych a pozniej powiedzmy cos o ludziach tam pracujacych.

Umowa która otrzymujecie to umowa tzw. ,,Śmieciowa”, czyli umowa zlecenia na kwotę 200 zł brutto (Sic!!!), bez płatnego L4, urlopu itp. itd.
Obejmuje tylko ubezpieczenie zdrowotne.
Z reszta umowę o prace ma tylko kilka osób w firmie (z 10-12 osób).
Nie dostaniecie jej po 3 miesiącach, to kłamstwo, które wam wkrecaja.

Stawki baza wewnętrzna.

Stawka godzinowa:

Prowizja obowiązuje od 10 umów, przy czym abonamenty sa liczone jako 1 umowa, gdy maja odpowiednia wartość kontraktu, tj. gdy sa to umowy z telefonem.
Bez telefonu przelicznik wynosi 0,5(od BIZZ Europejski na 24 ms bez telefonu liczony jest jako całość).

Tak wiec musisz sprzedać np. 20 umow(BIZ Krajowy bez telefonu), aby otrzymać prowizje.
W przypadku internetu otrzymujesz również pol umowy gdy umowa jest bez sprzetu.
Ze sprzetem sa liczone jako jedna umowa.

Internet Biurowy to 1,5 umowy(ze sprzętem).
Najczęściej sprzedawane sa 2 umowy z tabletem, okłamując klienta ze w promocji dostaje drugi sprzęt gratis(fake, ponieważ jest w cenie pierwotnie zaproponowanej).

W pierwszym miesiącu za zrobienie planu(miedzy 5-8 umów) dostaje sie 8 zł plus prowizje( później plany to od 14 umów wzwyż).

Poszczególne stawki:

0 do 9,5 umowy= 7 zl za godzinę bez prowizji.
10-13,5 umowy=7 zl za godzinę plus prowizja
14-16,5 umowy=8 zl plus prowizja
17-19,5 umowy=9 zl plus prowizja
20-24,5 umowy=10 zl plus prowizja
25-29,5 umowy=11 zl plus prowizja
30-34,5 umowy=12 zl plus prowizja
35 umow i wiecej=13 zl plus prowizja

Stawki baza zewnętrzną.

Stawka godzinowa:

Prowizja obowiązuje od 5 umów, przy czym abonamenty sa liczone jako 1 umowa, gdy maja odpowiednia wartość kontraktu, tj. gdy sa to umowy z telefonem lub BIZ Europejski bez telefonu.
Bez telefonu przelicznik wynosi 0,75(umowy na Tak wiec musisz sprzedać np. 7 umow (BIZ Krajowy bez telefonu), aby otrzymać prowizje.

W przypadku internetu otrzymujesz 0,5 gdy umowa jest bez sprzetu.
Ze sprzetem sa liczone jako jedna umowa.
Internet Biurowy to 1,5 umowy(ze sprzetem).

Najczęściej sprzedawany jest BIZ Pack który nie jest liczony nawet jako jedna umowa, jeśli jest bez telefonu(28,78 zl netto za numer, drugi za 0 zł).

Sa to 2 umowy i wiecej(mozna przenieść, zmigrowac bądź wziąć nowy numer) dla klientów którzy maja usługę stacjonarna albo wezma np Internet Biurowy, który jest traktowany jako tzw ,FIX“, od kwoty 28,78 zł netto przy czym drugi numer jest za 0 zł.

W pierwszym miesiącu za zrobienie planu dostaje sie 8 zl plus prowizje(plan to około 4-5 umów).

Poszczególne stawki:

0 do 4,75 umowy= 6 zl za godzinę bez prowizji.
5-9,75 umowy=7 zl za godzinę plus prowizja
10-14,75 umowy=8 zl plus prowizja
15-20,75 umowy=10 zl plus prowizja
21-25,75 umowy=11 zl plus prowizja
26-30,75 umowy=12 zl plus prowizja
31 i wiecej umowy=13 zl plus prowizja

Dodatkowe bonusy:

Najlepsi konsultanci dostaja wyroznienie z budzetu konkursowego(500 zl do 1000 zl w zaleznosci na grupe do podzialu), sa to tzw ,dopalenia” i inne nagrody w przypadku np. konkursow dziennych, tygodniowych i miesiecznych.
Co jakiś czas również szefowie organizują imprezy, na które sa zapraszani pracownicy.

Przy zrealizowaniu planu + 5 umow po wyzej planu prowizja wzrasta o 25%.
Przy zrealizowaniu 100% wartościowości kontraktow(umowy maja takze procentowa wartościowość ktora jest uwzględniona w tzw ,Formatce” wypelnianej na koniec miesiaca przez konsultanta) wszystkie umowy sa liczone jako 1.

Na bazie zewnetrznej gdy konsultant ma dobry talk time, jest to 30 % czasu(2:25 h dziennie) srednio miesiecznie, to otrzymuje dodatkowe 1 zl do godzinowki a od 2 miesiaca i kazdego nastepnego 2 zl dodatkowo do godzinowki.
Podobno i tego juz nie ma.

Przelicznik prowizji:
Cena abonamentu np. BIZ Krajowy =34,99 zl netto x 24 miesiece(przykladowo)
(cena abonamentu) x 0,02%(prowizja dla konsultanta x 0.9(10 % pobiera Globalt na poczet tzw ,odbic”)=15,11 zl.

Nalezy dodac ostatni ,haczyk“, czyli tzw ,odbicia“.

Jezeli klient nie placi badz reklamacja jest rozpatrzona na jego korzysc, tak ze klient moze z niej zrezygnowac po odsluchanej rozm
2
EwelinavelGruba 2017-07-24 18:23
Nalezy dodac ostatni ,haczyk“, czyli tzw ,odbicia“.

Jezeli klient nie placi badz reklamacja jest rozpatrzona na jego korzysc, tak ze klient moze z niej zrezygnowac po odsluchanej rozmowie Globalt musi zwrocic prowizje Orange.

Globalt odpowiada do roku czasu, pozniej to OPL(Orange Polska) ponosi koszty.
Oczywiscie firma odbija to dyrektorom, kierownikom i pracownikom.

Dlatego czasem nie ktore osoby dostawaly prowizje 0 zl, mimo ze nie ktore kontakty przechodzily tzw. ,,fraudy“, czyli zostaly sprawdzone przez dzial ryzyka w Orange.
Dzieje sie od 5 umow badz kilku umow z telefonami, najczesciej znacznej wartosci.

Oczywiscie ciagle sie to zmienia, nie zmienia sie natomiast fakt ze szefostwo najlepszym kierownikom nie chce dac pare stow podwyzek, a sami helikopterami po USA lataja haha
Viste przykladowo robil najlepszy wynik na Polske a nie mial 3 tys zl podstawy....:P
Warto napisać również ze Pani Sylwia jest totalnie niekompetetna (to z nią gadacie na rozmowie kwalifikacyjnej i ta Pani kasuje negatywne wpisy na GoWork-u:D), a jest tam dlatego ze jej mąż to kumpel właścicieli, no i firmy nawzajem dają sobie przysługi...Jakie? Np. szkolenie, później faktura itp itd.

Oczywiscie to tylko fantazja autora
P.s. Na komentarze ze juz jest 9 czy 9,5 zl netto odpowiem, ze Agnieszka(wiecie o kogo chodzi sic!), odbija tak za Talk Time ze powyzsze stawki w wiekszosci przypadkow sie zgadzaja:P
P.s. 2 GoWork urywa za dlugie komentarze wiec dodala w odpowiedzi:)


A skad moge to wszystko wiedziec? Domyslcie sie:D
Pozdrawiam caly Global.
5
winszuję Wolski! 2017-07-26 09:33
Ewelina- jeśli to na prawdę Ty to.. zaimponowałaś mi w tym momencie!
Cała prawda i tylko prawda- brawo za odwagę!
Zostaw swoją opinię o Global Telemarketing S.C - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Telemarketing S.C