Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polcolorit

Pracowałeś w firmie Polcolorit i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-02-24 23:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to szybko klan wraca do wladzy, trzeba spadac puki jest jakas robota w okolicy. Za kilka miesiecy zamkna fabryke.(usunięte przez administratora) Szkoda idzie na lepsze ludzie nareszcie uczciwie pracuja ale klan juz sie zmeczyl (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-19 09:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy warto starać o pracę w waszej firmie , czy raczej sobie odpuścić .
zdjecie uzytkownika
kocur - 2013-03-19 16:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .Spróbować warto, nie masz nic do stracenia,jeśli nie masz pracy.Ja nie narzekam,bywało gorzej.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2013-03-21 15:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy to ty znasz swoje umiejętności zaangażowanie dyspozycyjność zawsze wierz w siebie !!! Wtedy sobie poradzisz wszędzie!!!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-23 21:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za odzew ale miałem obawy bo w jednym z postów ktoś pisał o likwidacji firmy, chyba to były bzdury.Pozdrawiam jako przyszły pracownik
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-04-19 19:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zacznijmy od tego że większość wpisów tu zamieszczonych jest przez ludzi którzy pracują fizycznie przy przygotowaniu produkcji i zajmują się wytwarzaniem produktu nazywanego płytką ceramiczną .Większość nie ma pojęcia jakie przewały dzieją się na tzw. górze i słusznie bo od tego aby się tym interesować jest np.zarząd(tak myślę).Moim zdaniem cały ten syf zaczyna się od tego że wynagrodzenie za tak ciężką i odpowiedzialną pracę to jest kpina ,ktoś powie że jest kryzys i takie są realia -/ja na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PRAWDA.!Kolejną sprawą jest podejście do pracownika ,czy słynną ! dyspozycyjnością! szarego pracownika można nazwać notorycznym zostawaniem na stanowisku pracy po godzinach i w dni wolne,dodam do tego że często gratisssssssssssss. Następną RZECZĄ jest wszechmogący (usunięte przez administratora) brak słów może tlko tyle jak mawiał poeta TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM A NIE ŚCIERKĄ.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-04-20 01:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2013-04-19 19:57:22

Zacznijmy od tego że większość wpisów tu zamieszczonych jest przez ludzi którzy pracują fizycznie przy przygotowaniu produkcji i zajmują się wytwarzaniem produktu nazywanego płytką ceramiczną .Większość nie ma pojęcia jakie przewały dzieją się na tzw. górze i słusznie bo od tego aby się tym interesować jest np.zarząd(tak myślę).Moim zdaniem cały ten syf zaczyna się od tego że wynagrodzenie za tak ciężką i odpowiedzialną pracę to jest kpina ,ktoś powie że jest kryzys i takie są realia -/ja na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PRAWDA.!Kolejną sprawą jest podejście do pracownika ,czy słynną ! dyspozycyjnością! szarego pracownika można nazwać notorycznym zostawaniem na stanowisku pracy po godzinach i w dni wolne,dodam do tego że często gratisssssssssssss. Następną RZECZĄ jest wszechmogący (usunięte przez administratora) brak słów może tlko tyle jak mawiał poeta TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM A NIE ŚCIERKĄ.
Od kontroli przewałów na górze jest RN .A wpisy pracowników fizycznych to naturalne w każdej firmie. W dzisiejszych czasach brak zadowolenia z wynagrodzenia to efekt wpadki kredytowej!!!! Dyspozycyjność to wymagania w każdej firmie. (usunięte przez administratora) TO DYREKTOR TO NAUCZ SIĘ POKORY I RESPEKTU .
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-04-20 13:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie że postrzegamy dyspozycyjność całkiem różnie.Praca jest dla życia czy życie jest dla pracy?Czy pracownik który idzie do pracy mówiąc rodzinie będę jak wrócę jest dyspozycyjny czy zniewolony?Zarabiając na chleb i sól (są pracownicy którzy zarabiają godnie ale ich nie widać na produkcji) nawet ogromne zaangażowanie topnieje zamieniając się w konieczność odrobienia pańszczyzny.Pracownik zadowolony z pracy jest 100% bardziej wydajny,co przekłada się na kondycję całej firmy, więc jakieś załamanie kredytowe robi małe wrażenie bo bronimy się sami.Co do dyrektora to potraktuję twoją wypowiedz jako żart.
zdjecie uzytkownika
benek - 2013-07-07 10:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może ostatnio miał jakąś rozmowę o pracę u nich? Jak to wyglądało i co oferowali? Dzięki za info!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-11 07:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie jest siedziba firmy Polcolorit Piechowice?
zdjecie uzytkownika
proste - 2013-07-11 15:45:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ulica: ul. Jeleniogórska 7
Kod: 58-573
Miejscowość: Piechowice
Kraj: Polska
Telefon: +48 75 7553586
Fax: +48 75 7553586
Internet: www.polcolorit.pl
Email: polcolorit@polcolorit.pl
zdjecie uzytkownika
akcjonariusz - 2013-12-04 17:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam akcje i dużo straciłem na nich, jak wygląda sytuacja w firmie aktualnie..czy widać poprawę na lepsze...
zdjecie uzytkownika
Jas fasola - 2013-12-04 17:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [akcjonariusz - 2013-12-04 17:01:10]:
Raporty na GPW, akcjonariuszu ;)
zdjecie uzytkownika
maga - 2013-12-06 12:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sie dzieje w polcoloricie ? podobno lepiej ? jakies ruchy w placach, nagrody, paczki, premie na swieta ??? napiszcie cos ? moze trzeba wracac do starej firmy ? faktycznie jest lepiej, normalniej, nie scigaja ludzi jak psow za winy kliki ? mowia ze nie juz kliki ? to prawda? bylem pewien ze nie dozyje tego. szukam pracy a kiedys bylo dobrze z zakladem? dajcie jakies info ? skladac paiery ?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2013-12-06 13:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda jest lepiej, chłopie składaj papiery bo za chwile nie będzie miejsca...
zdjecie uzytkownika
kamil - 2013-12-23 22:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
XXX, a co dokładnie jest lepiej w Polcolorit? Co to za paczki premie na święta były? Możesz podac kilka konkretów?
zdjecie uzytkownika
gregor - 2013-12-29 15:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj jak tu teraz sypie się cukier- sami sobie chwalcie się chwalcie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kamil - 2013-12-30 15:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gregor, a Ty masz inne zdanie o Polcolorit? Możesz napisac, bo chyba według ciebie nie wszystko jest takie kolorowe.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-02-08 20:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest nowy dyrektor,są przyjęcia na produkcje a bedzie jeszcze lepiej z płacami
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-02-25 19:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam w pośredniaku były oferty pracy jak z wynagrodzeniami , czy dużo nadgodzin można zrobić ,trochę dojazdy mnie zniechęcają , czy pensje terminowo wypłacają
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-05-29 12:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na stronie polcoloritu nie ma aktualnych ofert pracy, ale są zostawione kwestionariusze osobowe, nie wiem, może wypełnię i wyślę.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-10-02 10:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marian - 2014-05-29 12:09:10]:
(usunięte przez administratora) można prosić pracowników o wypowiedzi czy terminowo pensje wypłacają, czy nadgodziny są , atmosfera w pracy ,bony na święta czy dają, wczasy pod gruszą itp
zdjecie uzytkownika
randy - 2014-10-17 21:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
POLCOLORIT to najstarsza prywatna firma produkująca płytki ceramiczne w Polsce. Przedsiębiorstwo powstało w 1984 roku i od tego czasu nie przerwanie się rozwija. Co roku poszerza się produkowany asortyment, a park maszynowy jest sukcesywnie unowocześniany. POLCOLORIT to przede wszystkim bogaty, wyróżniający się wyjątkowym designem asortyment płytek łazienkowych, kuchennych i podłogowych oraz pięknie zdobione dekoracje.
zdjecie uzytkownika
matek - 2015-01-05 21:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czym się polcolorit zajmuje, to chyba kazdy zainteresowany już wie. Pytanie raczej, jak oni obecnie traktują pracowników? Bo z tego co widze dawno tutaj zbyt wielu aktualnych komentarzy nie było. Możecie napisać jak oni obecnie wynagradzają pracowników, czy aby nie jest to minimalna krajowa? Macie chociaz 2-3 z przodu?
zdjecie uzytkownika
matek - 2015-01-24 21:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, to znowu ja, przepraszam, że może trochę poganiam, ale w lutym bede już bez pracy, także czas mnie trochę goni. Bardzo prosiłbym o komentarz w sprawie aktualnych warunków, nie musi byc to nic długiego. Pytanie, czy warto i czy zarobki nie sa oby głodowe tj. zycie od pierwszego do pierwszego? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Głupi Jaś - 2015-02-01 15:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma w powiecie Jeleniogórskim, bardzo źle zarządzana, traktująca pracownika jak bezmyślnego robota którego trzeba wyzyskać do maximum, kiedyś pracowałem i nie polecam, za tą samą kasę w regionie można znaleźć lepszą pracę w godnych warunkach...
zdjecie uzytkownika
Madry Jas - 2015-02-01 17:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Głupi Jaś - 2015-02-01 15:01:33]:
Madry Jas odpowiada, tekst jak sie czyta to widac ze glupi jas go pisal. Zwolniony za lenistwo... pewnie. Zarzadzanie teraz a 3 lata temu nie ma porownania! Jedno sie na 100% zmienilo... Cwaniakow leni ukladowcow coraz mniej w polcoloricie. Mnie sie juz super pracuje kasa jak wszedzie praca jasna i pewna gdy sie pracuje. To znaczy przychodzi pracowac a nie do pracy. Ja robie sumiennie swoje i nie mam problemow i obaw. Jak wszedzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Głupi Jaś - 2015-02-09 16:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gdybyś się gościu choć trochę znał na zarządzaniu, organizacji pracy i strukturach organizacyjnych w tego typu zakładach to byś wiedział że w tym zakładzie nie dzieje się dobrze, zapytaj się kogoś kompetentnego na ile osób projektowany był ten zakład a ile obecnie w nim pracuje, aha i jak byś zapomniał to przypominam że komuna to już przeszłość i hasła typu czy się stoi... w dzisiejszych czasach nie obowiązują, dziś nawet na minimalną krajową trzeba sobie uczciwie zapracować, a w ceramice zaharować bo musimy jeszcze utrzymać sam wiesz kogo...
zdjecie uzytkownika
Niezmienne - 2015-03-15 18:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Głupi Jaś - 2015-02-09 16:58:51]:
...i pomimo tak małego zatrudnienia dalej są pracownicy -fiz- którzy zarobią i się nie napracują a innych poirytują!
zdjecie uzytkownika
lord - 2015-04-03 21:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Przepracowalem w tej fabryce 10 lat od 97 do 2006 i bylo wtedy tak samo caly syf i gnojstwo robia specjalisci z kraju piZy i pani pezes tam nigdy sie nic nie zmieni
zdjecie uzytkownika
zgniłek - 2015-04-13 15:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a gdzie jest opinia o cwaniakach z magazynu kierowanych przez nijakiego andrzeja ???
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-18 16:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, może ktoś powie czy są obecnie jakieś przyjęcia do Polcoloritu?
zdjecie uzytkownika
Zadowolony ze juz byly... - 2015-05-31 01:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Przepracowalem tam 7 lat ... ludzie opamietajcie sie - to taki kanal ze nawet szwagrowi bym nie polecal! kazdy kto ma zdrowe rece i glowe na karku powinien omijac ten zaklad z daleka, ale jesli lubisz byc ponizany, pracowac za smieciowa kase to zapraszamy - pofastrygowana stara baba i jej przydoooopasy pokaza ci ze Auschwitz to nie bylo takie zle miejsce!
zdjecie uzytkownika
Ludovic - 2015-07-07 00:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poniżanie akurat zdarza się w sporej ilości firm. Oczywiście nie można teraz nagle uznawać, że jest to jakieś dobre zachowanie, ale prawda jest taka, że spora liczba pracodawców posuwa się do takich niezbyt przynoszących chlubę rozwiązań. Może coś by się zmieniło gdyby włodarze trochę zmienili nastawienie do pracowników...
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-01-15 17:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ludovic - 2015-07-07 00:44:25]:
Co u Was słychać co taka cisza , czy warto starać się i pracę w Polcolorit czy idzie na lepsze
zdjecie uzytkownika
gerzik - 2016-01-17 00:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowy sam musisz zdecydować, dobrze by było gdybyś udał się na rozmowę o pracę i zobaczył jak to wygląda. Umowa na zlecenie, zarobki do negocjacji jak zawsze.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2016-01-31 14:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gerzik - 2016-01-17 00:09:52]:
Czy Włoch C.C dalej tam rządzi czy coś się pozmieniało
zdjecie uzytkownika
bez pracy - 2016-02-05 14:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jest ogłoszenie o pracy u was magazyniera z uprawnieniami do obsługi wózków widłowych ,jeśli możecie proszę napiszcie coś od siebie jako pracownicy ,będę bardzo wdzięczny /osobiście nie znam nikogo kto u was pracuje/
zdjecie uzytkownika
mumial - 2016-02-06 19:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem, to na samym początku dostajesz umowę na okres próbny, potem możesz jednak walczyć o umowę zlecenie. Zarobki chyba w graniach 2000 złotych na początek.
zdjecie uzytkownika
ocotocho - 2016-02-09 13:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem tlf o wpisie. O co chodzi? Może ktoś z biura coś wie?
zdjecie uzytkownika
Vifon - 2016-02-10 14:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mumial - 2016-02-06 19:23:48]:
Masz zdrowy kręgosłup? Bo jak nie to długo nie porobisz...rozumiesz?
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2016-02-12 18:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ocotocho - 2016-02-09 13:59:17]:
prosimy osoby które coś wiedzą aby napisały o co chodzi ???
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-02-17 17:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2016-02-12 18:30:21]:
było ogłoszenie do pracy u was wysłałem @ zobaczymy ile będzie chętnych
moje pytanie czy pracujecie na 3 zmiany,i czy za nadgodziny płacą uczciwie czy społecznie zostaje się
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-02-18 03:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nocne zmiany na piecu tylko, tak to pierwsze i drugie. nadgodziny jak sa to platne o ile nie ma jak ich odebrac i placone jako setki
zdjecie uzytkownika
łuki - 2016-02-21 20:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, no ale w sumie @gosc dobrze, że jakoś te nadgodziny rozliczają. Podejrzewam, że bardzo często się nie zdarzają, ale dobrze mieć świadomość solidnego rozliczania
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-02-26 21:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi o Jureczka o mój Boże ile ma roboty na traktorze i Tomeczka z młyneczka :)
zdjecie uzytkownika
prawda - 2016-02-28 21:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zauważyliście został usunięty jeden wpis czy wiecie który wszędzie cenzura no chyba iż zawierał nieprawdziwe informacje
zdjecie uzytkownika
Nij - 2016-03-04 13:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wiem, że niektóre wpisy zawierają wulgaryzmy i jeszcze jakieś ciężkie wrażliwe dane jak numery telefonów, to czasami wylatują, ogólnie to właśnie mówisz o takim
zdjecie uzytkownika
ojejku - 2016-04-11 20:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O kulturę trzeba dbać, ale jakie są średnie zarobki? Dzięki
zdjecie uzytkownika
memifio - 2016-05-11 18:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko określić @ojejku jakie są średnie zarobki, no ale myślę, że nie będzie problemu abyś zarobił 2000 netto

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Polcolorit!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polcolorit

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert