brak logo

Polcolorit

Piechowice

Opinie o Polcolorit

w temacie... 2013-01-04 21:56:30
Bałagan faktycznie bywa spory. Niekompetencja "zaufanych" pokutuje na wielu frontach. A z panem (usunięte przez administratora) ... momentami widać światełko w tunelu. Co by go tylko babcia nie zgasiła.
STARY JESZCZE PRACOWNIK 2013-01-06 13:11:21
ON MA CHARAKTER I WIEDZE! DOTKNAL NAJWIEKSZEGO PROBLEMU ZAKLADU CZYLI (usunięte przez administratora) I JEGO EKIPY CZYLI NAJWIEKSZEGO SYFU, MA CHLOP JAJA BO JEST ZADYMA STRASZNA. CIEKAWE CZY WYGRA I BEDZIE NORMALNIEJ, A ZAKLAD POJDZIE NA LEPSZE. NIE PAMIETAM KIEDY NAPRAWDE ZROBILISMY I GATUNEK A NIE GATUNEK (usunięte przez administratora). JAK ON ODPUSCI TO PRAIWE WSZYSCY LUDZIE ZACZNA ODCHODZIC ALBO SZUKAC PRACY TAKIETERAZ KLIMATY W POLCOLORIT. NIKT NIE CHCE DOBRZE DLA TEJ EKIPY PRACOWAC, WEGETACJA DO NATURALNEJ SMIERCI. TAK MYSLE ZE JAK MY SIE POSTAWIMY TO MOZEMY MU POMOC WYWALIC TE SMIECI Z ZAKLADU I WTEDY BEDZIE LEPIEJ. JAK PISZESZ BABCIA GO USUNIE BO JEST ZA SLABA I SADZE ZE JAK ZAWSZE JA ZASTRASZA. CIEKAWE CO MA NA SUMIENIU ZE JA MAJA W GARSCI. ZASTRAJKUJMY DLA POMOCY DLA ZMIAN !!!
dystrybutor 2013-02-05 10:35:50
Kochani,
mam prośbę, czy możecie mnie oświecić i poinformować kim jest Pan(usunięte przez administratora)? Odnoszę wrażenie że to jakiś "słupek" któremu karze się tańczyć tak jak zagrają, bo jeśli persona na takim stanowisku nie ma kompetencji w sprawie udzielania rabatów inwestycyjnych to czegoś tu nie rozumiem...., no chyba że te kwestie załatwia się z magazynierami.
(usunięte przez administratora)
Rowniez dystrybutor 2013-02-10 11:40:05
No coz "dystrybutorze" obecny dyrektor to najlepsze co moglo sie zdarzyc tej firmie, (usunięte przez administratora) Milego upadku.
Pracownik 2013-02-24 23:33:38
No to szybko klan wraca do wladzy, trzeba spadac puki jest jakas robota w okolicy. Za kilka miesiecy zamkna fabryke.(usunięte przez administratora) Szkoda idzie na lepsze ludzie nareszcie uczciwie pracuja ale klan juz sie zmeczyl (usunięte przez administratora)
nowy 2013-03-19 09:27:29
Witam czy warto starać o pracę w waszej firmie , czy raczej sobie odpuścić .
kocur 2013-03-19 16:02:22
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .Spróbować warto, nie masz nic do stracenia,jeśli nie masz pracy.Ja nie narzekam,bywało gorzej.
ciekawski 2013-03-21 15:56:40
Nowy to ty znasz swoje umiejętności zaangażowanie dyspozycyjność zawsze wierz w siebie !!! Wtedy sobie poradzisz wszędzie!!!!
nowy 2013-03-23 21:50:25
Dziękuję za odzew ale miałem obawy bo w jednym z postów ktoś pisał o likwidacji firmy, chyba to były bzdury.Pozdrawiam jako przyszły pracownik
ja 2013-04-19 19:57:22
Zacznijmy od tego że większość wpisów tu zamieszczonych jest przez ludzi którzy pracują fizycznie przy przygotowaniu produkcji i zajmują się wytwarzaniem produktu nazywanego płytką ceramiczną .Większość nie ma pojęcia jakie przewały dzieją się na tzw. górze i słusznie bo od tego aby się tym interesować jest np.zarząd(tak myślę).Moim zdaniem cały ten syf zaczyna się od tego że wynagrodzenie za tak ciężką i odpowiedzialną pracę to jest kpina ,ktoś powie że jest kryzys i takie są realia -/ja na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PRAWDA.!Kolejną sprawą jest podejście do pracownika ,czy słynną ! dyspozycyjnością! szarego pracownika można nazwać notorycznym zostawaniem na stanowisku pracy po godzinach i w dni wolne,dodam do tego że często gratisssssssssssss. Następną RZECZĄ jest wszechmogący (usunięte przez administratora) brak słów może tlko tyle jak mawiał poeta TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM A NIE ŚCIERKĄ.
były pracownik 2013-04-20 01:56:08
ja - 2013-04-19 19:57:22

Zacznijmy od tego że większość wpisów tu zamieszczonych jest przez ludzi którzy pracują fizycznie przy przygotowaniu produkcji i zajmują się wytwarzaniem produktu nazywanego płytką ceramiczną .Większość nie ma pojęcia jakie przewały dzieją się na tzw. górze i słusznie bo od tego aby się tym interesować jest np.zarząd(tak myślę).Moim zdaniem cały ten syf zaczyna się od tego że wynagrodzenie za tak ciężką i odpowiedzialną pracę to jest kpina ,ktoś powie że jest kryzys i takie są realia -/ja na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PRAWDA.!Kolejną sprawą jest podejście do pracownika ,czy słynną ! dyspozycyjnością! szarego pracownika można nazwać notorycznym zostawaniem na stanowisku pracy po godzinach i w dni wolne,dodam do tego że często gratisssssssssssss. Następną RZECZĄ jest wszechmogący (usunięte przez administratora) brak słów może tlko tyle jak mawiał poeta TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM A NIE ŚCIERKĄ.
Od kontroli przewałów na górze jest RN .A wpisy pracowników fizycznych to naturalne w każdej firmie. W dzisiejszych czasach brak zadowolenia z wynagrodzenia to efekt wpadki kredytowej!!!! Dyspozycyjność to wymagania w każdej firmie. (usunięte przez administratora) TO DYREKTOR TO NAUCZ SIĘ POKORY I RESPEKTU .
ja 2013-04-20 13:14:36
Mam wrażenie że postrzegamy dyspozycyjność całkiem różnie.Praca jest dla życia czy życie jest dla pracy?Czy pracownik który idzie do pracy mówiąc rodzinie będę jak wrócę jest dyspozycyjny czy zniewolony?Zarabiając na chleb i sól (są pracownicy którzy zarabiają godnie ale ich nie widać na produkcji) nawet ogromne zaangażowanie topnieje zamieniając się w konieczność odrobienia pańszczyzny.Pracownik zadowolony z pracy jest 100% bardziej wydajny,co przekłada się na kondycję całej firmy, więc jakieś załamanie kredytowe robi małe wrażenie bo bronimy się sami.Co do dyrektora to potraktuję twoją wypowiedz jako żart.
proste 2013-07-11 15:45:58
Ulica: ul. Jeleniogórska 7
Kod: 58-573
Miejscowość: Piechowice
Kraj: Polska
Telefon: +48 75 7553586
Fax: +48 75 7553586
Internet: www.polcolorit.pl
Email: polcolorit@polcolorit.pl
1
akcjonariusz 2013-12-04 17:01:10
mam akcje i dużo straciłem na nich, jak wygląda sytuacja w firmie aktualnie..czy widać poprawę na lepsze...
Jas fasola 2013-12-04 17:40:59
Raporty na GPW, akcjonariuszu ;)
maga 2013-12-06 12:12:42
Co sie dzieje w polcoloricie ? podobno lepiej ? jakies ruchy w placach, nagrody, paczki, premie na swieta ??? napiszcie cos ? moze trzeba wracac do starej firmy ? faktycznie jest lepiej, normalniej, nie scigaja ludzi jak psow za winy kliki ? mowia ze nie juz kliki ? to prawda? bylem pewien ze nie dozyje tego. szukam pracy a kiedys bylo dobrze z zakladem? dajcie jakies info ? skladac paiery ?
XXX 2013-12-06 13:20:02
To prawda jest lepiej, chłopie składaj papiery bo za chwile nie będzie miejsca...
gregor 2013-12-29 15:42:47
oj jak tu teraz sypie się cukier- sami sobie chwalcie się chwalcie pozdrawiam
ja 2014-02-08 20:14:40
jest nowy dyrektor,są przyjęcia na produkcje a bedzie jeszcze lepiej z płacami
1
nowy 2014-02-25 19:10:31
Witam w pośredniaku były oferty pracy jak z wynagrodzeniami , czy dużo nadgodzin można zrobić ,trochę dojazdy mnie zniechęcają , czy pensje terminowo wypłacają
3
nowy 2014-10-02 10:27:09
(usunięte przez administratora) można prosić pracowników o wypowiedzi czy terminowo pensje wypłacają, czy nadgodziny są , atmosfera w pracy ,bony na święta czy dają, wczasy pod gruszą itp
matek 2015-01-24 21:38:45
Hej, to znowu ja, przepraszam, że może trochę poganiam, ale w lutym bede już bez pracy, także czas mnie trochę goni. Bardzo prosiłbym o komentarz w sprawie aktualnych warunków, nie musi byc to nic długiego. Pytanie, czy warto i czy zarobki nie sa oby głodowe tj. zycie od pierwszego do pierwszego? Pozdrawiam.
Głupi Jaś 2015-02-01 15:01:33
Najgorsza firma w powiecie Jeleniogórskim, bardzo źle zarządzana, traktująca pracownika jak bezmyślnego robota którego trzeba wyzyskać do maximum, kiedyś pracowałem i nie polecam, za tą samą kasę w regionie można znaleźć lepszą pracę w godnych warunkach...
Madry Jas 2015-02-01 17:44:54
Madry Jas odpowiada, tekst jak sie czyta to widac ze glupi jas go pisal. Zwolniony za lenistwo... pewnie. Zarzadzanie teraz a 3 lata temu nie ma porownania! Jedno sie na 100% zmienilo... Cwaniakow leni ukladowcow coraz mniej w polcoloricie. Mnie sie juz super pracuje kasa jak wszedzie praca jasna i pewna gdy sie pracuje. To znaczy przychodzi pracowac a nie do pracy. Ja robie sumiennie swoje i nie mam problemow i obaw. Jak wszedzie indziej.
Głupi Jaś 2015-02-09 16:58:51
gdybyś się gościu choć trochę znał na zarządzaniu, organizacji pracy i strukturach organizacyjnych w tego typu zakładach to byś wiedział że w tym zakładzie nie dzieje się dobrze, zapytaj się kogoś kompetentnego na ile osób projektowany był ten zakład a ile obecnie w nim pracuje, aha i jak byś zapomniał to przypominam że komuna to już przeszłość i hasła typu czy się stoi... w dzisiejszych czasach nie obowiązują, dziś nawet na minimalną krajową trzeba sobie uczciwie zapracować, a w ceramice zaharować bo musimy jeszcze utrzymać sam wiesz kogo...
1
Niezmienne 2015-03-15 18:52:52
...i pomimo tak małego zatrudnienia dalej są pracownicy -fiz- którzy zarobią i się nie napracują a innych poirytują!
lord 2015-04-03 21:38:17
Przepracowalem w tej fabryce 10 lat od 97 do 2006 i bylo wtedy tak samo caly syf i gnojstwo robia specjalisci z kraju piZy i pani pezes tam nigdy sie nic nie zmieni
3
zgniłek 2015-04-13 15:42:24
a gdzie jest opinia o cwaniakach z magazynu kierowanych przez nijakiego andrzeja ???
1
nowy 2015-05-18 16:34:05
Witam, może ktoś powie czy są obecnie jakieś przyjęcia do Polcoloritu?
Zadowolony ze juz byly... 2015-05-31 01:05:57
Przepracowalem tam 7 lat ... ludzie opamietajcie sie - to taki kanal ze nawet szwagrowi bym nie polecal! kazdy kto ma zdrowe rece i glowe na karku powinien omijac ten zaklad z daleka, ale jesli lubisz byc ponizany, pracowac za smieciowa kase to zapraszamy - pofastrygowana stara baba i jej przydoooopasy pokaza ci ze Auschwitz to nie bylo takie zle miejsce!
6
nowy 2016-01-15 17:05:12
Co u Was słychać co taka cisza , czy warto starać się i pracę w Polcolorit czy idzie na lepsze
ciekawski 2016-01-31 14:24:18
Czy Włoch C.C dalej tam rządzi czy coś się pozmieniało
bez pracy 2016-02-05 14:21:38
jest ogłoszenie o pracy u was magazyniera z uprawnieniami do obsługi wózków widłowych ,jeśli możecie proszę napiszcie coś od siebie jako pracownicy ,będę bardzo wdzięczny /osobiście nie znam nikogo kto u was pracuje/
2
ocotocho 2016-02-09 13:59:17
Miałem tlf o wpisie. O co chodzi? Może ktoś z biura coś wie?
Vifon 2016-02-10 14:14:33
Masz zdrowy kręgosłup? Bo jak nie to długo nie porobisz...rozumiesz?
ciekawski 2016-02-12 18:30:21
prosimy osoby które coś wiedzą aby napisały o co chodzi ???
tomek 2016-02-17 17:44:35
było ogłoszenie do pracy u was wysłałem @ zobaczymy ile będzie chętnych
moje pytanie czy pracujecie na 3 zmiany,i czy za nadgodziny płacą uczciwie czy społecznie zostaje się
gosc 2016-02-18 03:46:59
nocne zmiany na piecu tylko, tak to pierwsze i drugie. nadgodziny jak sa to platne o ile nie ma jak ich odebrac i placone jako setki
xxx 2016-02-26 21:46:38
Chodzi o Jureczka o mój Boże ile ma roboty na traktorze i Tomeczka z młyneczka :)
prawda 2016-02-28 21:51:27
zauważyliście został usunięty jeden wpis czy wiecie który wszędzie cenzura no chyba iż zawierał nieprawdziwe informacje
2
Wszyscy mnie tam znaja 2016-07-15 20:20:25
2000 netto - no pieknie to cala 100 za dzien roboczy :) albo 25euro - czyli tyle ile dostaje sie za 2.5godziny najnizej platnej pracy w Niemczech czy na Wyspach - niezly wypas. Jak widac w Piechowicach ciagle Afryka - i pizzojady szukaja czarnuchow. Powodzenia!
3
Gres 2016-07-18 08:23:37
Kto pisze te bzdury o płacy dla początkującego
2000netto i premii i dobrej atmosferze - moderatorzy zakładowi?
Mono 2016-07-18 20:30:47
Henioo, mistrzu quizu-chcesz pracować to choć, bo jak nie to i pieniądze nie pomogą.
ktos 2016-07-27 21:55:56
ktos pisal iz macie dostac premie chyba za przestoje
kto by to nie był 2016-08-02 20:13:58
Sami moderatorzy zakładowi
1kwietnia 2016-08-03 22:08:40
Spokój, fajna robota, ludziom się podoba, spoko, kasa jest dobra, nie ma problemu...kto to pisze dziecko?
bez pracy 2016-09-02 12:13:27
POLCOLORIT S.A. zatrudni sortowacza płytek ceramicznych. Praca w systemie dwuzmianowym. CV prosimy składać na adres kadry@polcolorit.pl na portalu jelonka.com jest ogłoszenie może jako pracownicy coś od siebie dodacie
chętny do pracy 2016-10-17 19:44:03
chłopaki dzisiaj przeczytałem o naborze na pracownik produkcyjny do Was ,jeszcze nie dzwoniłem i nie wiem czy nabór dla 1 osoby czy dla więcej osób ,napiszcie czy na dwie zmiany pracujecie ,czy dużo nadgodzin można robić bo wiadomo bez nadgodzin wypłata zawsze słaba, czy premię macie ,może na bony na święta się załapię ,a czy dużo jest przestoi i jak wtedy z płaceniem ,w poprzedniej firmie w czasie przestoi inwentaryzacje robiliśmy ,ale często z urlopu mi zabierano ,a jak u Was jest z urlopami kiedy kto chce czy odgórnie dla wszystkich dają np. w sierpniu i fabrykę zamykają wtedy ,ogólnie co możecie to napiszcie
chętny do pracy 2016-10-18 13:11:17
przeglądając rożne oferty pracodawców w ogłoszeniach na portalu jelonka również to ogłoszenie mnie zainteresowało pisze iż firma Polcolorit zatrudni pracownika produkcyjnego na podstawie umowy o pracę.praca w systemie dwuzmianowym. ,nabór jest bezpośrednio w firmie ,jeszcze nie dzwoniłem i nie wiem czy szukają 1 osoby czy więcej ,jeśli chcą zatrudnić tylko jedną osobę to zawsze trudniej się załapać ,ale czytając opinie o pracodawcy to są komentarze pozytywne ale jest wiele negatywnych ,więc jeszcze raz proszę jeśli czytają to pracownicy to prosimy o wpisy jak aktualnie wygląda sytuacja w firmie, każda informacja mile widziana i pomoże w podjęciu decyzji ,bez różnicy czy ja się zdecyduje a nawet jak się zdecyduje to nie wiadomo czy mnie przyjmą a nie kogoś innego ale innym też to pomoże jeśli pracownicy coś od siebie napiszą,
x21 2016-10-27 14:46:11
Kto chce pracvować, to pracuje nawet za te pensje jaką płacą. Firma chyba odbiła sie od dna bo jakos mniej nerwowo, ale nie zawsze, bo dokładaja roboty, ale mozna wytrzymac. Lepsze to niż nic albo na socjalu. Tylko mlodzi ostatnio wpadają i wypadaja, bo od razu chcą wiecej niz starzy pracownicy a nic nie potrafią. Pan K. chociaz nowy zamiatający na produkcji juz zyczliwym okiem patrzy na starych pracownikown i stara sie usprawniac robote. Moze jednak bedzie lepiej zeby tylko magazyny nie peczniały prtzez polityke wschodnia, bo byly zbyt. Moze bgym dalej e CM pracowal tylko ze znalazlem nowa lepiej platna prace. i dla was tego zycze. Wszedzie dobrze gdzie jeszcze sie nie było.
3
Zostaw swoją opinię o Polcolorit - Piechowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polcolorit