logo Netbox sp.z o.o.

Netbox sp.z o.o.

Gostyń

Opinie o Netbox sp.z o.o.

pracownik 2017-04-05 18:26
standardy pracy w firmie z roku na rok coraz gorsze najsłabsze punkty w firmie od 3 lat to kierownictwo i niektórzy menagerowie,brygadzisci,a powinno być odwrotnie wsparcia organizacyjnego żadnego kompletnie nieprzemyślane decyzje każdy ucieka od problemów jak sie coś dzieje spierdalają udawają ze nic nie widzą motywacja do pracy coraz mniejsza wchodząc na hale odechciewa sie pracy po prostu brakuje motywacji trauma dla ludzi chcących pracowac gdzie tu mowa o wydajności na halach syf kompletny pracownicy zamiast pracować męczą się nic nie idzie znależ, odstawić nie ma gdzie ,kleić nie ma co maszyny stoją godzinami ....szkoda że szef teraz nie wpada przynajmniej zrobił by porządek strach pomyślec co bedzie jak zaczną sie przenosiny na nowa hale.
16
August 2017-04-06 21:56
Moim zdaniem nie ma co narzekać na wszystko i wszystkich.

Jest wiele miejsc gdzie wszystko funkcjonuje dobrze. Mechanicy pracują bardzo dobrze, muszę ich pochwalić. Ostatnio bardzo szybko pomogli mi w problemie. Zresztą nie tylko oni. Jeśli komuś nie chcę się pracować wszystko będzie mu przeszkadzało.

Mądrości Wam życzę :)
10
pr 2017-04-07 15:47
Przecież mechanicy to jeden z najsłabszych punktów firmy,na nockach śpią nie da się nic załatwić a o pomocy to już nie wspomnę.Proponuje zamontować kamerę w warsztacie.Wieczne narzekanie że to ,,my,,pracownicy wszystko psujemy.Ogólnie dział do generalnego uporządkowania.
5
pracownik 2017-04-07 16:41
Panowie a jaka tam płaca bo mam przyjść na rekrutację i nie wiem czy opłaci się mi dojeżdżać nie wiem czy Netbox czy Filtron
optymista 2017-04-07 17:29
Zastanówcie się wszyscy po co się tu opluwacie, niedługo będzie mniej nerwowo zostanie oddana nowa hala wszystko się rozluźni zakończy się chaos powstanie logistyka dowożąca towar do maszyn będą nowe maszyny tak że trochę optymizmu a na pewno za tym pójdą jakieś podwyżki no i atmosfera na pewno będzie lepsza
6
Triada 2017-04-07 19:31
@pr: Jakoś nie zauważyłem żeby spali albo żeby coś było nie zrobione. Swoja droga masz jakis konkretny przyklad? I czemu generalizujesz? Jesli nie, to traktuje to jak inwencje/fantastykę tworcza autora. Wręcz przeciwnie. Szkoda ze taka dziwna zawiść panuje. Każdy oderwany od pługa anonimowo z piwkiem w ręku komentuje.

Może coś dobrego powiemy?
Na jakim dziale pracujesz?


6
Karol 2017-04-07 19:50
@pr: ja tam też nie mogę narzekać na prace mechaników. Powiedziałbym ze to lepszy akcent w firmie. Swoja droga co z ta nowa hala?
8
Obiektywny 2017-04-07 21:20
Nowa hala za tydzien oddana. Teraz najtrudniejszy tydzien przed firma, pozniej juz z gorki !!!!!!!!!!!!! A co do pytania o zarobki... Jak nie trafisz na maszyne to ciezko o dobre pieniadze chociaz sa wyjatki !!!!!
5
MECH. 2017-04-07 23:03
Panowie nie dajmy się zwariować i
podpuszczać wiemy doskonale, że my jesteśmy dla was a my dla was a są ludzie , którym jest na rękę aby iskrzyło między innymi pan K.G
4
pracnetbox 2017-04-08 20:46
ZDECYDOWANIE FILTRON!
5
Cave 2017-04-08 21:57
Myślę, że wiele osób uważa, że szanowny Pan K.L to mąciwoda pierwszej klasy, tylko nie każdy ma odwagę to powiedzieć wprost, napisać.. Mylę się? Jestem ciekawy waszej opinii, niestety miałem okazję mieć z nim styczność.

Jeśli chodzi o to, o co pytał poprzednik, wybrałbym też Filtron :)
4
ecarpateibul 2017-04-09 02:29
i tego się trzymam. Pozdrawiam tych co przychodzą zrobią i wychodzą. A nie tych co przychodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] walą i ciągle narzekają i hejta używają.
6
Auschwitz 2017-04-11 14:06
W firmie nie istnieje takie coś jak bhp i wentylacja, ludzie się duszą jak muchy, na hali totalny rozpiżdżaj, o podwyżkach zapomnijcie, ja pracuje 2 lata za 1600zł a mam tytuł technika i maturę..
9
Pracownik 2017-04-11 22:55
Idż do Netboxu.
Ja pójdę do Filtronu!
5
Magister 2017-04-12 23:20
Ludzie z wykształceniem wyższym i tytułem mgr. Za tyle też tam pracują na produkcji ,jeśli cię to pociesza .
5
wasyl 2017-04-13 20:01
firma nie jest w stanie nic zaoferować pracownikom osoby które szukają pracy powinny omijać tą firmę szerokim łukiem, ostatnie miesiące to kompletna kompromitacja firmy kilka osób niepotrzebnie przychodziło do pracy tylko się ośmieszali...panowie nowa hala już stoi teraz już nie będzie na co narzekać zobaczymy na co was stać ...
4
Kita 2017-04-15 20:35
lepiej mieć brzuch od piwa niż garb od roboty.....robaczki heheeeee
11
pracownik 2017-04-22 14:52
Wiemy wiemy przecież zawsze taki byłeś i nie cha cha..... ale jest to przykre i dziwię się że co niektórzy tego nie widzą
13
Dynia 2017-04-23 09:29
Kita duzo czyta ..:)
5
lodziarz 2017-05-11 00:12
Kamery są prawie wszędzie (nawet na nowej hali przed maszynami i pracownikami), a zastanawiam się dlaczego nie ma ich w biurze dyrektora produkcji???
Hmmmm....
Już wiem dlaczego!!!
Bo okazało by się gdzie kto robi "dotrze" - pan o wzroście około 185 cm dawno już dogadza mu.
3
Były pracownik 2017-05-11 11:34
W firmie liczą się układy. Jeśli masz kogoś z rodziny na kierowniczym stanowisku możesz liczyć na dodatkowe premie czy podwyżki, których niby ma nie być w tym roku. Wszyscy sa równi i równiejsi. Nie warto tu przychodzić bo firma nie ma nic do zaoferowania. Ukraińcy sami stąd uciekli to chyba i czymś świadczy. Jest jeden wielki syf na produkcji. Wiecznie niczego nie ma, a wynagrodzenie jest tak atrakcyjne jak na kasie w biedronce. Szkoda zawracać sobie głowę tą firmą. Zdecydowanie nie polecam nikomu.
7
Nadzór 2017-05-15 09:14
Kiedyś było tu fajnie, dzisiaj jedna wielka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracujemy za grosze i wiecznie słyszymy, że musimy się rozwijać. Jest kilka osób które nie wiedzą po co tu są.
Kontrole z PIP nie wiele zmieniły a o bezpieczeństwo nasze nie dba. Pracujemy na hali ( cały czas ją budują) a my już tam pracujemy pomimo, ze nie została oddana do użytku, zimno tu ale to nikogo nie obchodzi. Może jak ktoś to skontroluje i dostaną karę to wtedy będzie lepiej? Kuba oto lektura na wieczór, sprawdź ile możesz zapłacić, ale czy Ciebie to interesuje?
Ustawa z dnia 7.07.1994 r. - Prawo budowlane (Dz. U. z 2013 r. poz. 1409 ze zm.)
5
ojtam 2017-05-18 12:10
Masz rację ,na dziale sztanc jest jedno wielkie kolesiostwo ,jak jesteś z rodziny( lub kolegą ) to masz podwyżkę jak należy ,był czas że na jednej maszynie "pracowało" na jednej zmianie trzech niby operatorów i ciekawe że nikomu z dyrekcji to nie przeszkadzało a ty spóźnij z przerwy 20 sekund to afera na cała firmę.Jeżeli chodzi o brygadzistkę to dopiero jest ewenement na tym dziale, zero pojęcia o pracy,po prostu tylko jest i to wszystko-bezproduktywna osoba.Powinni zrobić (to jest moje zdanie) rotację na tych stanowiskach np.z działu druku powinni dać na sztance i odwrotnie o ile mi wiadomo to M.S pracował na sztancach to i by nowe rozwiązania wdrożył .Pozdrawiam. Miłej pracy :)
16
p 2017-05-24 17:55
za dużo fikcyjnych stanowisk pracy,specjaliści ,technolodzy to powinni być non stop na hali za dużo bezproduktywnych ludzi a jak jest problem to i tak nikt na hale nie przyjdzie,na dziale klejenia nie zmienia sie nic non stop syf kleić nie ma co ,co chwile coś zjebane ,stanowisko do szykowania kartonów to kpina na popo i w nocy non stop nie ma w co pakować ...jesteśmy na nowej hali miało być lepiej a jest...
3
klejenie 2017-05-24 19:04
Zastanów się co piszesz bo nie wiem czy wiesz czym zajmuje się technolog i specjalista. Wiem , że najlepiej gdyby specjalista ustawiał ci maszynę, a ty tylko nakładać na podajnik i brać wielkie premie niestety nigdzie to tak nie działa. Specjalista sklei wszystko a ty z twoim doświadczeniem i umiejętnościami niestety noc. Musisz się jeszcze dużo nauczyć od operatorów z doświadczeniem a przede wszystkim od specjalisty, a później wypisywać głupoty
7
Klejarkowy monitoring 2017-05-25 19:47
To co się dzieje na dziale klejenia to jest jakaś kpina.( usunięte przez administratora ) Dodam, że wszyscy chodzą na jedną zmianę. Czasami jeszcze ktoś przyjdzie na popołudnie ale za to na nockach to brak osob decyzyjnych. Brak słów.. Czy nikt tego nie widzi??? Biorą pieniądze za nic. Za robotę by sie wzięli bo jedyne co robią to tylko chodzą po firmie, siedzą przed komputerem i sieją propagandę. Wieczne problemy do pracownikow a sami zaniedbują produkcje na swoim dziale. Jednym słowem mówiąc kpina. Radzę sie zastanowić nad roszadami na tym dziale..
21
123 2017-05-27 01:06
Nowa hala zapowiadała więcej miejsca na pozostałych.. tak było przez pewien czas, teraz znowu jest bałagan. Co chwilę czegoś brakuje bądź nie ma. Co chwilę coś jest pilne.. a po chwili nie jest.. i "dobra dajmy z tym spokój.." po co te plany produkcyjne ? i jakiekolwiek plany ? ludzie litości.. po co to latanie i szukanie w tym bałaganie i nieładzie ? wymyślanie, żeby np logistycy mieli co robić ? zamieńcie się z nimi to zobaczycie jak to jest gdy w tym bałaganie szuka się niewielkiej ilości kartoników potrzebnych "na już" ponieważ brakuje.. a ów kartoniki zasypane innymi, czy zastawione tak, że pół godziny trwa wyjeżdżanie innymi paletami, żeby dostać się do jednej palety.. a w towarze jest przysłowiowy groch z kapustą.. zero organizacji czy segregacji.. porządek jako taki jest.. a po chwili nie ma bo ktoś się wepchnie z paletą.. a zamiast pozostawić ją postawioną prosto oraz dopchniętą do pozostałych to stawiają jak popadnie.. czy na skos czy jeszcze inaczej, po czym zastawiana kolejnymi.. a potem narzekanie, że nie ma miejsca.. porażka !
Ludzie z Ukrainy pracowali długo i dużo.. nie powiecie, że nie.. uciekli bo mieli dość tego bałaganu jak i niezdecydowania czy ciągłych zmian decyzji.. jak ktoś wspomniał w powyższych komentarzach.. odchodzą dobrzy pracownicy.. a zatrudniani są.. litości.. ja nie mam pojęcia skąd bierzecie tych ludzi.. dziwni.. zakręceni.. są także tacy, którzy nie potrafią jeździć tzw paleciakiem (faceci !), paradoks jest taki, że nastolatki z konfekcji są bystrzejsze, bardziej ogarnięte, szybciej łapią i szybciej się uczą.. plus dla tych, które znam i na własne oczy widziałem jak pracują i potrafią. Do tego życzliwe.. nie to co mnóstwo gburów z hal produkcyjnych bądź operatorów maszyn.. dziewczyny plus dla Was ;)
Ja wypowiedzenie właśnie napisałem ;)
Netbox ? jeśli chcesz się na kimś zemścić - poleć pracę w Netboxie ;)
6
456 2017-05-27 13:22
Kolego 123. Każdy dobrze wie, że Ukraińcy to byli najwięksi leserzy w firmie. Więcej udawali niż pracowali. Chowali się i spali w toaletach, urządzali sobie spacerki po halach, pogadali sobie trochę "tu" i trochę "tam". Czasu zawsze mieli dużo i oczywiście co to nie oni.. Do dziś wszyscy sie dziwimy jak to mozliwe, że Ukraińcy którzy przeważnie robili na wyrywaniu otrzymali na start w firmie: mieszkania, karnety na basen, służbowe auta (tak auta - bo 2 skasowali) oraz wiele innych przywilejów. Zastanów sie czy gdybys ty w tym momencie wyjechał np. do Niemiec i miałbyś pracować jako zwykły szary człowieczek otrzymałbyś chociażby służbowe auto??? Jestem przekonany, że w 99,9% NIE!!! I nieprawdą jest to, że Ukraińcy uciekli z tej firmy. Prawda jest taka, że wymagali jakby byli conajmniej jakimiś dyrektorami w tej firmie. Cierpliwość ludzi zarządzajacych na szczęście sie skończyła i chyba przejrzeli na oczy "dziękując" im za "współpracę".
12
klejenie 2017-05-27 14:43
No bo są to rządy pana A.B któremu w tej firmie wszystko wolno, a przynajmniej tak mu się wydaje
15
789 2017-05-28 10:31
na konfekcji lepiej nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaka była tak jest trzy osoby do rządzenia na rano jedna siedzi przy kompie a dwie łażą i tak na zmiane...
7
pracownik 2017-05-30 16:50
Netbox;nie powiem że jest tu dobrze,szkoda bo starający sie pracownicy są niezauważani, Ukraincy przyjechali sie dorobić,już ich nie ma...oszukiwali faktycznie a profity z firmy czerpali że głowa boli.Pracuję juz naście lat i co za kiepską pensje;Atmosfera jest zła bo obiecanki a głupiemu radość;pracować trzeba wszedzie ale fakt jest jeden za prace należy płacić.................brak słów.
10
Obserwator 2017-05-30 22:56
Czytając ostatnie opinie o firmie zgaduje że napisał je kolejny bezproduktywny baran ;) Zastanawiam się po co wy tam jeszcze pracujecie skoro wam tak źle... a już wiem pewnie dlatego że nigdzie was nie chcą ;)
18
PanIpani 2017-06-01 08:05
czy ten pan i pani sa w sobie zakochani?
Hkdcic 2017-06-02 17:38
Jeżeli ktoś chce dorobić w wakacje to praca w miarę, ale kierownictwu na hali to się w głowie przewraca ( usunięte przez administratora )
3
fan 2017-06-03 11:34
Z miłą chęcią-podwyżka będzie :)
3
Bruce Lee 2017-06-05 02:19
Generalnie w firmie panuje zasada, czy się stoi czy się leży 1500 się należy, kobiety pracują o wiele ciężej niż faceci, widząc ten bajzel na hali odechciewa się pracować, dorobić się w tej firmie można jedynie żylaków i garba, a niebywale wysoka premia w wysokości aż 5% nawet na paliwo nie wystarczy, polecam wytrwałym wyrywanie na wakacje oczywiście na umowę zlecenie żeby szybciej uciec, wymagane wykształcenie podstawowe lub niżej
8
133 2017-06-07 20:16
Jak
133 2017-06-07 20:18
Do klejarkowy monitoring
Jak masz coś do tego Pana to się zwolnij albo go zastąpić madralo
2
Pracownica 2017-06-15 21:57
Nie polecam pracy tutaj nawet na wakacje praca sama w sobie nie jest zla ale pani A. K bardzo nie uprzejma i nie miła szanuje tylko wybrane osoby..
9
Hahaha 2017-06-18 14:18
Szanse na jakiś awans maja tylko osoby które maja znajomych w biurze z działu klejenia awansują tylko ci co dobrze umieją polizac
10
Smaluszek 2017-07-02 10:54
Najlepsze co robi to szmolec haha Pani szmolec.
3
wenus 2017-07-02 18:26
system premiowania aby płakać to kpina z ludzi ,nie wiem jak firma chce zachęcić do pracy pracowników ,proponuje zwolnić kilku bezproduktywnych ludzi a ich wypłaty przekazać na premie ,chociażby dyrektora i kierowników magazynów na nich to szkoda wydawać pieniądze całe dni pozamykani w biurach nawet pracy nie umieją rozplanować efektów pracy żadnych niepotrzebnie na siłę się ich trzyma...a i po co ta wstążka na; ikei ; weszło by tam jeszcze ze 20 autek przynajmniej ludzie spokojnie by zaparkowali na popo....
11
Mały szary czlowiek 2017-07-10 02:32
Praca w netboxie nie jest zła, pieniądze tez nie sa, szefostwo daje podwyżki ale trzeba się trochę wykazać tak żeby ONI nie menadzer czy koledzy zauważyli twoje starania, wiadomo na starcie nie dostanie się więcej niż 13,5 ale to normalne, z czasem można się rozwijać iść na jakieś maszyny drukarki bobstybi klejarki, ale ile osób na te stanowiska jest chętnych? Prawie nikt nie chce bo wychodzi z założenia po co tam pójdę jak pieniądze i tak te same, ale jak chce się czegoś w życiu dorobić to trzeba tez dać coś od siebie i postarać się być zauważonym a nie zmieniać prace co miesiąc bo za małe pieniądze, myśle ze znajda się w firmie osoby które na zarobki nie narzekają i nie mówię tu tylko o osobach z biura ale i na hali, jedna rzeczą nad która ubolewam to straszny nie ład w firmie, wszystko robione na ostatnia chwile, za dużo pracy a za mało osób i to bardzo widać, co do nowego systemu premiowania uważam ze jest na duża nie korzyść dla pracownika ale zobaczymy jak to będzie uważam ze każdy pracownik powinien dostać te 200zl premi za to ze poprostu jest dyspozycyjny i nie bierze chorobowego co drugi tydzień i np kolejne max 10% powinno być za wydajność myśle ze każdy kto by dodatkowo mógł zarobić te 200zl do wypłaty byłby zadowolony, jeżeli chodzi o atmosferę w pracy ludzie są wporzadku, sporo osób sobie pomaga zwłaszcza młodych, i można się dogadać ale zdarzają się przypadki jak wszędzie ze są osoby z którymi kokunikacja jest bardzo ciężka.... szkoda ze nie ma obiecanych zebrać co miesięcznych z szefem na pewno wtedy byłoby mu pewnie łatwiej dostrzec problemy jakie występują na hali, przecież to rozmowa z pracownikiem może pomoc, a wracając do zarobków to w firmie idzie się dorobić trzeba mieć tylko mocne argumenty popieracjace podwyżkę, aaaa i pracuje na produkcji imienia i nazwiska nie zdradzę bo by mnie wszyscy zjedli :) pozdrawiam wszystkich narzekających, fala hejtu za 3....2...1 :)))
9
Patrycja 2017-07-20 12:03
@Mały szary czlowiek rozumiem, że Tobie odpowiada praca w Netbox. To ważne, jeśli można liczyć, że dodatkowy wysiłek będzie zauważony i doceniony. W ofercie pracy na stronie internetowej firmy można znaleźć informacje o bogatym pakiecie socjalnym. Mógłbyś powiedzieć co się na niego składa?
4
Pracownik 2017-07-22 19:36
Żenada. Kryptoreklama!
3
AAAdd 2017-07-25 17:30
Napiszcie ile zarabia wyrywacz bo mam taką ofertę prcy.
KAROLLO 2017-07-26 05:40
Witam
Czy ktoś wie jaka atmosfera jest w dziale administracji konkretnie dział IT lub sprzedaży i jakie zarobki informtyka ?
Mot 2017-07-26 18:43
Wszyscy marudza bo tam zle i tam i tam. Bo menager taki i taki a moze wkoncu ktos powie o inwestycjach. Budujemy budujemy i budujemy rozwijamy sie a co pracownik z tego ma?! Jedno wielkie smierdzace [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
9
Mały szary człowiek 2017-08-07 22:57
Niestety nie mogę, bo sam nie wiem, nie chce tu mówić ze Netbox jest oh ah bo bym skłamał.
Patrycja 2017-08-10 13:51
@Mały szary człowiek dziękuję za odpowiedź.

Aktualnie poszukiwany jest również Manager Działu IT. Ktoś z Was pracuje w tym dziale firmy? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją na to stanowisko?
Zostaw swoją opinię o Netbox sp.z o.o. - Gostyń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netbox sp.z o.o.