brak logo

Wix - Filtron Sp. z o.o.

Gostyń

Opinie o Wix - Filtron Sp. z o.o.

xxx 2010-09-23 08:17:11
Firma w której zarabia tzw. rodzina... brat, szwagier itd. Ludziom mówi się o uczciwości i etyce a samemu się "przegina" wszystkie normy moralne.
5
jaś 2010-11-20 00:01:14
[usunięte przez moderatora] dyrektor, kierownik (raczej namiastka) są niewinni. Za złą jakość są jak zwykle odpowiedzialni zwykli pracownicy.
pracownik 2012-04-11 00:32:12
zwykły kołchoz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , niskie pensje, 4 zmiany, ciągłe śrubowanie norm. NIE POLECAM NAWET WROGOWI !!!
pracownik1 2014-02-07 23:07:59
... wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Pensja na czas, dodatkowe "premie" przed wakacjami i świętami (oczywiście większość powie, że to za mało), imprezy dla pracowników. Trzeba jednak przyznać, że dużo zależy jakiego się ma przełożonego. Ja na pewno nie narzekam i uważam, że w okolicy nie ma równie dobrej firmy
2
mechanik 2014-02-07 23:15:12
a jakiej jakości są filtry tej firmy?
1
po 8 latach w filtronie 2014-03-21 12:44:05
jakosc filtrona... sa to wyroby, ktore nie spelniaja norm producentow silnikow w zdecydowanej czesci swojej sprzedazy rynkowej. produkt srednioniskiej jakosci dobrze opakowany, schludnie wykonany. jesli wezmiemy pod uwage jakosc do ceny to powinny one byc ok 50% tansze - bez wyjatku. aha! wysoka jakosc oczywiscie mozna znalezc w filtronie ale to produkty kupowane od renomowanych firm lub kiedy maja ostre wymogi co do jakiegos jednostkowego wyrobu nalozone przez niektorych klientow tzw. marek prywatnych - wtedy tak, wtedy daja bdb medium filtracyjne, robia tzw. hartowanie w procesie produkcji, itp.
1
mechanik 2014-03-21 12:53:10
tak myślałem, bo coś mi dziwnie ciśnienie oleju trzymają silniki na tych filtrach filtrona, więc wolę inne stosować, te 5 zł mnie nie zbawi, a silnik lepiej chodzi, dzięki za info, pozdro
2
po 8 latach w filtronie 2014-03-21 13:16:18
ano taka to i smutna prawda, filtry olejowe z filtrona np. maja zawor przelewowy ustawiony na tak niskim cisnieniu otwarcia, ze praktycznie pozostaje caly czas otwartu, np w vw - a to oznacza, ze jest praktycznie brak filtracji... nie mowiac juz o przebigach typu long-life.
smutek, duza polska firma, duzy pracodawca, moglaby byc chluba polski gdyby to byla jakosc. a tak, pasie sie ktos przy korycie, kasy w filtronie od cholery a jakosci nie podnosza...
mechanik 2014-03-21 13:29:27
najlepsze filtry oleju jakie w życiu stosowałem w silnikach to firmy weber tutela, genialna jakość, co prawda włoskie i dzisiaj już ich nie można chyba kupić, ale były świetne
mechanik 2014-03-21 13:33:35
a ta marka niby amerykańska czyli WIX to to samo co filtron i też robione w Gostyniu, bo te filtry też nie wyglądają za bogato w wykonaniu? Sporo tego serwisy w Polsce teraz żenią zamiast filtrona, bo tanie i szeroka oferta do wszystkich aut, a ten WIX amerykański to chyba właściciel Filtrona.
znawca rynku 2014-03-21 13:44:00
polski sędziszów robi bardzo dobre filtry, ale ciężko kupić, bo sieć dystrybucji mizerna
po 8 latach w filtronie 2014-03-21 16:12:26
polski sedziszow robi dobre filty to prawda ale ludzka glupota (tj zwiazki zawodowe) doprowadzily te firme prawie do grobu. dzis coraz mniej ludzi pamieta te marke, dystrybucja kuleje chociaz mozna znalezc ich filtry - dzisiaj jak jest dostep do internetu to wszystko sie znajdzie. no i na koniec trzeba stwierdzic, ze nowy prywatny wlasciciel tez nie wie jak odbudowac marke i jej sprzedaz... robia to ludzie co nigdy z filtrami nie mieli nic wspolnego...
mechanik 2014-03-21 16:32:48
nowy właściciel Sędziszowa czyli Unimot to firma która rozłoży Sędziszów na łopatki w góra kilka lat, w ten firmie nikt nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu, więc efekt jest z góry wiadomy do przywidzenia, Unimot sam sobie nie radzi ze swoją starą działalnością, a co dopiero zarządzanie Sędziszowem, ale widać taka polska tradycja, że z deszczu pod rynnę czyli od związków zawodowych do partyzantki w zarządzaniu.
1
geko 2014-05-28 21:05:40
Ogólnie nie polecam
jurek 2014-10-16 10:37:21
Witam. Jakim pracownikem był Hubert J. Pytam bo teraz miesza w Bydgoszczy. Ale jakoś wiedzy u niego jak na lekarstwo. Pozdrawiam
mis 2015-01-23 01:24:37
Może ktoś w takim razie napisać jakie warunki obecnie oferuje Wix-Filtron? Bo tak patrze na te wszystkie opinie, to samo nie wiem, czy aby na pewno warto, zwłaszcza, że mało tutaj takich aktualnych opisujących środowisko pracy, atmosfere i tym podobne. Wiecie może jak traktują tutaj spóźnienia rzędu 15 minut do pracy?
3
ryszard 2015-03-26 04:32:42
@mis, ledwo aplikujesz do pracy a już zakładasz, że w grę wchodzą spóźnienia, to trochę dziwne, nie sądzisz? Czy aby starać się o robotę w wix-filtron w tym warsztacie samochodowym to obowiązkowe jest posiadanie doświadczenia czy można być po technikum mechaniczynym z zapałem do pracy ale nikłym doświaczeniem ?
hejka 2015-07-15 07:43:12
Znam wielu ludzi którzy tam pracowali, pracują i tych którzy chcieliby pracować! Napiszę krótko - atmosfera na halach produkcyjno-magazynowych jest różna... Wszystko zależy od ludzi z którymi się współpracuje - szczególnie od brygadzisty i kierownika. Współpracownicy robią swoje, choć puszczona w obieg plotka nabiera takiego rozpędu, że głowa boli. Brygadziści czują się PANAMI! Częsta rotacja załogi - wielu nie wytrzymuje i albo znika albo zmienia dział produkcji. Z dobrej strony jest coroczny piknik dla pracowników i ich rodzin - w tym roku był w zamku w Rokosowie. Wypłaty zawsze na czas. Wypłaty uzależnione od wyników - czasem można pozbyć się premii za totalne głupstwo. Czasem są premie świąteczne czy wakacyjne, ale ostatnio coś to szwankuje. Kiedyś były walizki, sztućce itp. - teraz prezentów brak.
Zarobki różne od 1300 zł na rękę do ponad 2500 zł na halach - oczywiście wszystko zależy od stażu i stanowiska. Liczą się także przebyte szkolenia, które wpływają tylko na twoją psychikę, a nie na pensję. Brygadziści mają premię kwartalną - spory zastrzyk gotówki. A kierownictwo - kto to wie, ale widać że szybko się dorabiają.
Ostatnio Szefostwo Affinia zrobiło rewolucję i wyrzuciło kilka osób za przekręty - prezesa Wabińskiego, dyrektora finansów Jankowskiego i kilku innych - czystki trwają!!! Przewrót był potrzebny i nadal jest, gdyż niektórzy sobie za dużo wyobrażają.
Na koniec dodam - szeregowy pracownik jest pionkiem i tak szybko jak zaczniesz pracować w Filtronie, tak szybko możesz z tamtąd zniknąć!
3
bodzio 2015-07-25 16:53:28
Widzę niektórzy tutaj piszą, że chcą aplikować na stanowisko kierownika lub specjalisty. Zapomnijcie! Bez znajomości lub koneksji rodzinnych macie na to szanse równe trafionej szóstki w Lotto!
1
mechanik 2015-07-25 17:18:14
a zwykłe filtry jak były marne tak są marne!
bubu 2015-07-29 17:56:57
ludzie głupoty piszecie totalne zakład pracy jak zakład pracy jeden z lepszych w Gostyniu wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i taka prawda a na chwile obecną każdy ma szansę się dostać bez wyjątku i tak zwanych pleców a co do premii kwartalnej dla brygadzistów to owszem mają ale zwykły pracownik ma premię co miesiąc a brygadzista nie dostaje raz na trzy miesiące i to samo wchodzi a filtry Filtronowksie jakościowo są dobre i firma idzie do przodu wiem bo mam bardzo dużo znajomych którzy tam pracują osobiście polecam
MIRAS 2015-07-30 18:02:58
Czy macie wypłacane wakacyjne?
mgh 2015-08-09 20:14:22
Osobiscie pracuje w filtronie w Gostyniu, brygadzista miód, zapierdol nieziemski , wynagrodzenie mi odpowiada współpracownicy super :) ale nalezy pamietac ze nie kazdy brygadzista taki jest wiem co mowie ;)
ja 2015-08-11 11:46:51
Jeden z lepszych hehe. Mi zaproponowali 10,50 brutto (czyli pensja minimalna) przez pierwszy rok plus ewentualna premia w wysokości 10% miesięcznego wynagrodzenia. Możesz więc zarobić aż 1286 złotych (z premią niewiele ponad 1400)! Za pracę trzyzmianową! Czterobrygadową! Normalnie raj na ziemi!
4
babababa 2016-03-05 00:35:55
no tak masz racje ale szukaja znowu Kierownika wydziału produkcyjnego - w zeszłym roku też było ogłoszenie - warto zkładać aplikacje czy slizgi temat i na jakie zarobki mozna liczyc
babababa 2016-03-06 01:17:44
I jescze jedno pytanie kierownik wydziału produkcyjnego to jak kierownik zmiany ? chodzi na 3 zmiany czy na jedna ?
seba... 2016-03-16 13:23:37
A jak to wygląda ze składaniem aplikacji? Najlepiej osobiście?
mechanik 2016-03-16 16:29:59
wujowe filtry, bida aż kida!!! gwinty nierówne, trudno to dobrze dokręcić więc cieknie co drugi, o trzymaniu ciśnienia oleju po wyłączeniu silnika nawet nie wspominam, bo filtr wypuszcza cały olej
3
TADEK 2016-03-23 11:26:04
Filtron szuka operatorów i pakowaczy,proszę powiedziec jakie są zarobki na tych stanowiskach ? czy warto zmieniac pracę??
sxdcvbhnjmk,l. 2016-05-05 22:17:28
to aż tak musisz go kontorolować @gola :P to możesz polecic męzowi oferte pracy na stanwoisko konstruktora czy może ambitniejsze - Kierownik Wydziału Produkcyjnego
2
Zostaw swoją opinię o Wix - Filtron Sp. z o.o. - Gostyń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wix - Filtron Sp. z o.o.