brak logo

Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A.

Kruszwica

Opinie o Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A.

gregory 2014-09-25 12:54:57
Czy ktos potrafi napisac jakie są warunki pracy, płacy itp. na stanowisku PH obecnie w Kruszwica
6
ciekawy 2014-10-01 17:28:10
Również proszę o info jakie warunki na ph jaka podstawa ile wizyt jakie auto, premia
kruszwica2124 2014-10-08 13:33:32
Ponawiam pytanie wcześniej pytajacych o jakieś konkrety na stanowisku ph - najlepiej od ph który tam pracuje/pracował. Jaka atmosfera, plany do zrobienia, auto? Z góry dzięki.
blanco 2014-11-06 17:26:12
a jest jakieś szkolenie przed rozpoczęciem pracy? Jaki samochód dostajesz?
Tankujesz na flocie czy za swoje i wracają kasę?
blanco 2014-11-27 12:42:02
Soniu, dziękuję za odpowiedź. Chciałbym jednak uzyskać jakieś konkrety. Byłem na rozmowie i zostałem zaproszony do drugiego etapu. Ma tam być dystrykt manager. Czy ktoś był na drugiej rozmowie i dostał się dalej? Co było na drugiej rozmowie.
I powielam pytanie kilku osób: JAKIE AUTO DOSTAJESZ. ( może mało ważna informacja, ale jak ktoś wie to proszę o odpowiedź) :)
BezSciemy 2014-12-20 19:24:59
Area Managerowie niekompetentni - podzielam zasadę: mierny ale wierny. Na rozmowie nie mów, że chcesz się rozwijać zawodowo bo jesteś skreślony. Odrzucają ludzi którzy mają wykształcenie wyższe od managera. Max średnie wykształcenie na stanowisku PH. Zarobki 2200-2500 netto, 18 wizyt/dziennie, Skoda Fabia II, kanał tradycja + nowoczesny, jak zobaczysz rekrutującego w swetrze i dżinach to od razu wyjdź. Pomorzaninxxx
2
lllllllllllllllllllllll 2015-01-19 15:55:18
no i jak tam było na rozmowach? A może zacznij od poczatku i napisz jak było na pierwszej, bo ja niebawem wybieram się i chce wiedzieć co i jak w tym temacie? co zrobić, żeby dobrze wypaść,bo najlepiej korzystać z informacji osób które mają doświadczenie?! Jak jest ogólnie z zarobkami ostatnio, czy w nowym roku jakies podwyzki sa mozliwe?
blanco 2015-01-19 20:13:50
Byłem na rozmowie, zakwalifikowałem się na drugi etap, na którym było jeszcze gorzej. Rozmowa ponad 40 minut,jak nie pracowałeś jako przedstawiciel w fmcg to nnie masz szans. Szukają kogoś kto wie już dobrze co robić, a nie kogoś kto nie ma pojęcia ale chce sie nauczyć.. mimo małego doświadczenia i tak się nie dostałem. Wg mnie nie warto inwestować czasu. Po pierwszej rozmowie czekasz na wyniki tydzień. Kolejny etap po 2-3 tygodniach, a wyniki drugiego etapu również po tygodniu. Wiec miesiąc albo dłużej nie wiesz nic.. kto idzie na rozmowe to powodzenia. Jak ktoś chce się dużo konkretów dowiedzieć np o materiałach na rozmowę to mogę pomóc i to w 100 %...
ABC 2015-02-19 10:44:53
Bierny, mierny ale wierny - myśle ze ta opinia trafia w samo sedno!!
Nini 2015-05-08 17:09:45
Bardzo proszę o informację jakie obsługuje się sieci handlowe i jaki kanał tradycji? Ile jest wizyt w sieciach, a ile w detalu?
Rozumiem, że PH dostaje deputat i wsparcie sprzedaży ?
Czy auto można używać do celów prywatnych i czy posiada GPS?
Są jakieś premie?

Jest karta multisport i medyczna?
Jak kierownik na pomorzu?
1
student 2015-05-18 19:34:35
A mial ktos rozmowe kwalifikacyjna w sprawie praktyk?
Bo ja na takową sie wybieram i nie wiem czego mogę sie spodziewac
3
Potencjalny 2015-05-30 16:53:25
Witam,
Krótko i na temat, jak się kształtują zarobki ph w ZTK? Jakie ilości wizyt wchodzą w grę, kto układa trasówki ponieważ, na rozmowie wywnioskowałem że nie robią tego ph samodzielnie?! Skoro duża części pracy z tego co mówią polega na merchandisingu to jak się to ma do ilości wizyt?
Powiem, że rozmowy były w porównaniu do innych firm bardzo merytoryczne, ale chwilami odniosłem wrazenie, że aż za bardzo i trochę to pachniało sztucznie.
Pracownik 2015-06-24 20:32:42
Witam,

Pracuje w Firmie Z.T Bunge Karczew . Wszystko jest w porządku (socjal , zarobki ) oprócz Kierownictwa szczególnie Kierownika Logistyki p. J.G podejściu do Pracowników Magazynów ( Mobbing ) Potrafi tak zniszczyć pracownika psychikę ze się odechciewa przychodzić do pracy Chciałbym żeby ktoś ta sprawa w firmie się zajął ale każdy umywa ręce CYt; Jeżeli nie odpowiada Panu praca u nas proszę się zwolnic takie jest tłumaczenie .Proszę o pomoc może ktoś czyta to z głównej Firmy w Z.T Kruszwicy i zajmie się Panem J.G . Najlepiej jak by ktoś dal temu Panu do zrozumienia ze zwykły Pracownik tez jest człowiekiem który wykonuje swoja prace najlepiej jak umie a nie maszynom .Pozdrawiam i prosze o pomoc
3
reksio 2015-09-02 18:52:10
Raczej nie polecam na PH. Plany coraz wyzsze premie coraz nizsze.Audyty,kontrole itp. Podejscie jak do psa.
bu 2015-11-05 11:42:13
zapomni o jakiejkolwiek poprawie warunków pracy dopóki rządzi ta kadra kierownicza nic się nie zmieni , pozdrowienia dla wszystkich którzy 11 listopada muszą iść do pracy jak w Karczewie święta nie są dla roboboli
bu 2015-11-05 11:43:54
zapomni o jakiejkolwiek poprawie warunków pracy dopóki rządzi ta kadra kierownicza nic się nie zmieni , pozdrowienia dla wszystkich którzy 11 listopada muszą iść do pracy jak w Karczewie święta nie są dla roboboli
Smakowita Pajda :) 2016-02-06 14:45:53
Pierdzielicie farmazony. Jak jest Wam tak źle, to po co zajmujecie miejsce innym, chcącym pracować w ZTK. Jak dla mnie super. Pracuje na stanowisku P.H. od 3 lat i nie narzekam. Dobre narzędzia do pracy(telefon, samochód służbowy)i premie kwartalne niczego sobie. Jeśli jesteś ambitny, pracowity i nie jesteś "ściemniaczem" praca P.H. jest właśnie dla Ciebie. Pracowałem wcześniej w różnych firmach i u producenta i powiem, że w Kruszwicy jak na razie jest OK!
Kierownictwo ma zdrowe podejście do pracy, a to w obecnej sytuacji na rynku jest bardzo ważne.Opieka zdrowotna na dobrym poziomie. POLECAM!
dupa-jasiu 2016-02-11 21:11:02
Chyba PP nie jest twoim dystryktem :)
lich 2016-03-08 21:44:07
Ile można zarobić na stanowisku PH( jaka podstawa i ewentualnie premia) , jakimi samochodami jeżdżą, jaka atmosfera, czy duża rotacja handlowców ?.
starszy 2016-03-16 11:47:47
Witam, czy ktoś może się podzielić informacjami na temat działu utrzymania ruchu? Jakie zarobki, kierownictwo,ile osób jest na zmianie??
Pozdrawiam
starszy 2016-03-24 11:47:03
Witam ponownie. Chciałbym jeszcze raz poprosić o opinię co do pracy w dziale technicznym (utrzymanie ruchu). Jeżeli ktoś może podzielić się informacją co do zarobków, atmosfery w pracy, kierownictwa.
Pozdrawiam
starszy 2016-03-29 11:14:53
tobi, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tym dziale. Pracuje w utrzymaniu ruchu od jakichś 6 lat. Chcę się przenieś bliżej stron rodzinnych i zwyczajnie badam teren. Dziś nie szukają, a w każdej chwili mogą kogoś potrzebować, bądź mogą być zainteresowani kimś kto ma jakieś doświadczenie. Stąd padło moje pytanie i je ponawiam. Pozdrawiam
Ph na Radom 2016-04-11 08:52:05
Witam
Czy moze ktos napisac cos nie cos o pracy PH w tej firmie?
Interesuje mnie padstawa, jak naliczane sa premie, ile wizyt dziennie, czy raportowanie jest bardzo upierdliwe, jaki samochod i czy mozna kozystac do celow prywatnych? Chcialbym tez wiedziec jaka jest atmosfera . Jutro mam drugi etap na Radom, bede wdzieczny za kazda wskazowke. Pozdrawiam
razny 2016-04-12 16:42:25
Ja moge cos napisać o PH z Wroclawia, spotykam go czesto na Leclerku, gość wyglada jak na notorycznym kacu, nie ogolony, w tenisówkach, to chyba sa te standardy....
pajda 2016-04-23 15:05:14
Jak Ci poszło , jakie były pytania ?
Michu 2016-04-29 17:33:50
nie to tylko Zwierzaczek :)
3
dość 2016-05-04 21:05:55
jest coraz gorzej, tragedia . ph w ogóle są nie doceniani tylko plany i mercz. PP i PP i Bał. chcą za..bać wszystkich ph. Kasa coraz mniejsza i dążą do tego żeby ph nie brali żadnej pemii. PH nie mają sprzedawać tylko jeb..ane ankiety i mercz. non stop i po 15 wizyt. I dyre nie rozumieją że ph są od sprzedaży a nie od mercza i ankiet. Pozdro dla wszystkich ph z kruszwicy , trzeba strajkować i nie dać się
Masakra 2016-05-13 15:17:23
Premie ? ... chyba kadra menagerska bo na pewno nie PH
Byly 2016-05-13 17:31:42
Kiedyś fajna firma.Teraz tyra od sklepu do sklepu i tylko wyznacznikiem jes SFA i audyty co 2,tygodnie. PH powinni na wyposażeniu mieć metrowki- w OBI promocja 7.99
dramat 2016-05-16 21:57:19
Już na rozmowie mówiono, że są inni kandydaci, którzy może i nie mają doświadczenia, ale mają niższe oczekiwania finansowe. Wniosek jest taki, że wybrano nie najlepszego kandydata, a najtańszego. Chęć rozwoju? Pani, z którą rozmawiałem twierdziła, że 2 lata to o wiele za szybko na jakikolwiek awans nawet z bardzo dobrymi wynikami- absurd. Poza tym prowizja jest liczona procentowo od podstawy, to już wiadomo, że wybiorą kogoś za minimalną krajową, żeby tej prowizji dostał jak najmniej. Ogólnie nie polecam składać i tracić swojego czasu jak chcesz zarabiac mniej niz 2 tys na rękę.
1
Jasfasola 2016-05-17 13:08:20
Jeszcze nigdy nie było tak źle w firmie, pensje spadają na łeb na szyję podwyżek brak, wymagania rosną, z dobrej firmy z super produktem zrobili obóz pracy, ale wiadomo pracować trzeba, jednak nie dzieje się dobrze presja standardów merchowych przekłada się na wynik sprzedaży i przez durne pomysły dotyczące mercha nie bierzesz ani premii za standardy ani za sprzedaż, błędne kolo
1
Metal 2016-05-17 13:49:54
@Jasfasola wynik "dobrej zmiany " A.P. na P.P.
student 2016-05-18 12:17:44
Czy moze ktoś pomóc odnośnie rekrutacji na staż w ZT Kruszwica?
2
adamos 2016-06-01 21:45:40
byłes juz na rozmowie? podzielisz sie wrazeniami?
``` 2016-06-06 11:05:15
Jezeli chodzi o rekrutacje to szukają osób, które mają najmniejsze oczekiwania finansowe, a nie umiejętności. Pytania padają absurdalne i typowo osobiste, wręcz czasami chamskie. Prowizja jest liczona od podstawy więc ten z najmniejsza podstawą wygrywa proces rekrutacji.
hah 2016-06-26 23:59:42
Nie no czytając to musiałem się odezwać;)pracowałem ponad 7 lat, kierownicy regionalni są ok, ale nie mają nic do gadania jeśli jakiś cymbał coś sobie wymyśli na górze. Poznałem PP, nadęty bufon, przedstawiciele pod nim, jak oderwani od rzeczywistości, wprowadza swoje standardy na sowim regionie i ciągle mu coś nie pasuje. Oni w tej firmie już zapomnieli że wypłatę ludziom płaci się ze sprzedanego towaru, a nie wymyślanie ciągle dlaczego to stoi koło tego a nie tamtego, chora sprawa.... przy audycie dostaniesz OPR za to ze olej stoi troszkę w lewo a nie w prawo, ale nikt nie pójdzie do kierowniczki zapytać za ile sprzedałeś towaru i co załatwiłeś. Ciągle błędy podczas kontroli audytorów przewalane na PH a jak udowodnisz że masz racje to każą Ci zapieprzać a nie dyskutować. 2200 na rękę, telefon i skoda fabia kombi,premia kwartalna podzielona na tyle czynników że oni już sami nie potrafią tego policzyć,jeżeli chcesz załapać się to nie bardzo polecam, chyba że to pierwsza praca to ok żeby zdobyć troszkę doświadczenia. aaaaa coś jeszcze 15 wizyt dziennie, z każdej nie wykonanej musisz się tłumaczyć, czas pracy liczony jak w jakimś ośrodku zamkniętym. Efektywny, nieefektywny jak Cię na spotkaniu regionalnym podliczą to aż piana CI pójdzie z ust. Walka o towar na wymianę które są ciągle. Zawsze sądziłem że kilka osób jest tam oderwane od rzeczywistości. Ogólnie jeśli chcesz aplikować na na Południe Polski to całkowicie odradzam. Jeśli chcecie jeszcze coś wiedzieć to zapytajcie tu na forum a Wam odpowiem. Mam cichą nadzieje że ktoś z pseudo dyrektorów to przeczyta POzdrawiam
1
hah 2016-06-27 17:19:45
Nie miałem na celu nikogo straszyć, piszę jak to wygląda, a jeśli chodzi o Kujawski to masz racje że jest znany, tylko wszyscy o tym wiedzą i na kujawski nie dostaniesz planu, bo sam się sprzedaje, dostaniesz na inne marki;) bardzo ciekaw jestem co napiszesz jak się dostaniesz:) życzę powodzenia, jeśli coś Cię interesuje to pytaj a odpiszę wszystko co wiem w danym temacie:)
dość 2016-06-28 18:05:29
prawda i to szczera ta firma to zaraz pier...nie przez działania PP i PP, BA ,Ag D i innych do góry którzy nie myślą o sprzedaży tylko o standardach i jak za..bać przedstawiciela który oprócz mercza ma dużo innej pracy i nie wyrabia się już w niczym.
pracownik 2016-06-29 00:20:29
Pani AG jest daremna, zamiast robić kasę na sklepach, robić dile, to jak wpada na wspólną pracę to zamiast podejść do tematu profesjonalnie to każe na kauflandach brać szaty i półki czyścić, ona jest głównie odpowiedzialna za wprowadzenie coraz to nowych standardów ( porażka) i z tą panią bedziecie mieli przyjemnść rozmowy jeśli zaproszą Was na pogadanke w sprawie pracy,.o Piotrze P już nawet nie będę pisał, bo szkoda nerwów na tego człowieka, fałszywy dla swoich podwładnych i lizus u góry. Nowy dyrektorek na Polskę też świruje,
2
Bialoczerwoni 2016-07-02 17:55:18
Życzę powodzenia za chwile zwolni się na pewno kilka miejsc i sam zapier.... za 2200 pln
Weteran 2016-07-04 23:27:41
Witam
Tak czytam i czytam i zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi?Bo z ponad kilkunastoletnim doświadczeniem w FMCG nie słyszałem jeszcze tak skrajnych opinii o pracodawcy.W zasadzie to wszystko co powyżej to częściowo prawda i nieprawda ,ile ludzi tyle opinii.Ja już trochę pracuje i trzeba jasno powiedzieć że zmian nie uniknie się nigdzie a tym bardziej że Lider rynku musi dyktować pewien trend. Można chwalić można też narzekać...tylko po co ? Po co pisać że region południe gorszy północ lepszy ?Nie jest tak, kto tu siedzi przynajmniej 3 lata widzi zmiany na gorsze, i ja poniekąd też .Boli to że nie słucha się ludzi na dole ale nie w sprawach czysto finansowych tylko w sprawach mających bezpośrednio wpływ na wyniki firmy,kto jak nie PH mają najlepszą wiedzę o rynku,konkurencji etc.Jednak doskonały system filtrowania @ od PH nie dopuszcza ponad 80% pomysłów wyżej niż stanowisko TKS co gorsza pomysły PH niejednokrotnie są przyszywane władzy wyżej.Ale cóż "droga służbowa" ma to do siebie. Czy jest źle ? Nie wydaje mi się że nie ,napewno jest inaczej i będzie.Nie ma co odstraszać "nowych " bo i tak będą przychodzili jak się postraszy to będąc w area będą mieli negatywny wpływ na wynik grupy, a to też nie dobrze.Nie nie jestem podstawiony! mam swoje zdanie i też nie podoba mi się bardzo dużo rzeczy ale sam nie zmienię, w dwóch też nie w trzech...czterech...dziesięciu no może wywalczymy grupowe i będzie odprawa :) Czy czytają? zapewne tak ale nikt sobie z tego nic nie zrobi zapewniam .Panie Panowie w Corpo tak jest i już jak ktoś miał złudne nadzieje że jest inaczej to przykro mi....Dobra zmiany jeszcze nadchodzą i trzeba się przygotować bać się ? nie niech boją się Ci co nic nie robią .Cieszmy się że nie jeździmy " po sznurku" Jak koledzy z Ferrero ( a przecież mieli tak fajnie) ktoś już w firmie testuje jak to by było z GPS i Ajfonem :) i mapą która mówi ci gdzie i w jakiej kolejności ma jechać. Umówmy się ktoś dał du.y i wszyscy będą teraz cierpieć (pracujący wiedzą kto) jak gadali 15 dziennie to trzeba było robić chociaż z 12 a nie jak regiony których nie wymienię średnia w miesiącu 8 w porywach 9 wizyt (Im serdecznie dziękujemy) Jest h....o i będzie .Głowna porażka to proces rekrutacji gdzie tzw pierwsze czytanie nie należy do bezpośredniego przełożonego to jak w tym miejscu zaczynają decydować biura to dalej lepiej być nie może.

W oczekiwaniu na fale hejtu......
Idzie nowe :)
8
PP 2016-07-30 10:18:04
ZTK to spółka giełdowa wyniki są publikowane.
Bąk 2016-09-14 23:14:16
Daj se spokój bo ocipiejesz pracuje tam paru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a całe to Bunge to banda popierdoleńców tylko pozwolenia na wszystko i audyty i wycieczki jakiś brudasów
weteran 2016-09-19 22:36:49
a na jakim stanowisku ?
lukas 2016-10-05 21:58:22
Nie polecam,rekrutacja neptyk z okularach +troche madrzejsza laska prawdopodobnie z hr-u ,co kwartal ktos najlepiej za najnizsza krajową :-) Pozdrawiam
piotr 2016-10-06 21:07:30
Patrzac na osoby prowadzace rekrutacje juz sie odechciewa pracy w tluszczach
1
michal 2016-10-16 13:54:33
w rzeczywistości praca w charakterze ph przypomina bardziej mercza niż ph ,wszystko co do "cm"a dokładniej"160cm"musi się zgadzać, patrząc na prace kolegów z branży fmcg mercz kp,czy gz ma lżejsza prace niż w zt:)to co mówią na rozmowie kwalifikacyjnej rożni się znacząco od rzeczywistości ale co maja mówić powodzenia :)
kargul 2016-10-16 13:56:16
@michał ale chyba jednak podpisuje się jakąś umowę, która powinna być egzekwowana, wiec zawsze wiesz czego możesz od pracodawcy oczekiwać. Wiadomo, ze w umowie nie opisuje się wszystkiego, ale nadal to dużo.
Sebek 2016-10-31 22:03:58
Witam. Jako miłośnik kolei zapytuje o pewna ciekawostke. Wiadomo, ze zaklad transportuje tluszcze droga kolejowa. Czy ktos moze wie do jakiego miasta w woj. Podkarpackim dostarczane sa sklady cystern droga kolejowa? Pozdrawiam.
Grzes 2016-11-01 22:55:48
Masz na mysli tego ulizanego krzyzaka w okularach
1
Zostaw swoją opinię o Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A. - Kruszwica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A.