logo BetaMed S.A.

BetaMed S.A.

Katowice

Opinie o BetaMed S.A.

jolax 2015-06-13 09:41:16
podnoszę temat - czy ktoś może podzielić się opinia o Beta Med? Widziałam, że rekrutują z Portal Medica i stoję przed decyzją aplikowania na stanowisko. Z perspektywy pacjentów słyszałam, że oferują usługi na najwyższym poziomie. a jak to wygląda od strony pracownika? Trochę martwi mnie, że szukają wielu specjalistów - rozwijają się czy wszyscy od nich uciekają? Proszę o poradę
7
adrianna 2015-06-15 10:11:53
Pracuję u nich od jakiegoś czasu w dziale administracji - śmieszne, bo właśnie znalazłam tę pracę przez Portal Medica. Praca nie należy do najłatwiejszych, ale daleka jestem od tego, żeby mówić o wyzysku. Nie będziesz siedziała i piła kawy ani siedziała na Pudelku - ale chyba nie o to chodzi. Z tym, że nie jestem lekarzem i o pracy z tej perspektywy ci nie powiem - a pewnie o to ci chodziło. Może jakiś specjalista znajdzie się i podłączy do dyskusji. Mogę dodać, że są terminowi w wypłatach etc.
5
dando 2015-12-17 09:04:06
Znaczna część Pań na pewno by się obraziła, ale ja lubię pracę szybką, dokładną i w dobrze znającym się zespole. Czy jest to możliwe do realizacji u nich?
lolek 2016-01-13 20:37:06
Pracuje w tej firmie już 8 lat i jestem bardzo zadowolona z pracy. Pracowałam wcześniej na umowę o pracę , obecnie jest to praca dodatkowa umowa zlecenie.
... 2016-01-18 15:32:08
Marna płaca.
Np. Pani rekrutująca jest Specjalistą ds marketingu i HR??????Ciekawe jak można pełnić dwa stanowiska?Hmmmm
Samo to świadczy,że firma oszczędza kasiorkę oraz to,że na ich stronie ciągle wolne stanowiska.Aha slyszałam,że jak ktoś choruje czy kobitka zajdzie w ciąże to już zarząd pozbywa sie pracownika,nie wiem czy to prawda czy nie.Hmmmm
3
były 2016-02-16 18:08:26
Fatalna firma, ciągła rotacja pracowników administracji, bo odchodza traktowani , jak śmieci i służba u Pana.
8
zniesmaczona 2016-03-03 20:19:48
paranoja ciągle te same ogłoszenia,a najgorsze że nawet jej (Pani HR)nie chce napisać maila,że nie dostanę tej pracy!!!!!
1
aga 2016-03-10 15:49:45
a ja dostałam odpowiedź że mi dziękują za udział w rekrutacji i że wybrali kogoś innego, może warto sprawdzić spam na poczcie...
1
ha ha 2016-03-24 12:11:17
współczuje tej nowo zatrudnionej naprawdę będzie miała tam ciężko.
3
elo 2016-04-18 11:58:33
@ha ha a może ta osoba ma mega pozytywne nastawienie i sobie poradzi :) ja tam żałuję, że na rekrutację się nie załapałam.
Tomek 2016-05-17 13:59:26
Mówicie o rekrutacji na jakie stanowisko?:)
Kinga Piguła 2016-05-20 11:05:48
Nie przesadzajcie, jak ktoś nie boi się pracy to będzie pracował nawet w zakładzie pogrzebowym :-) a jak ktoś ciągle marudzi to nie zagrzej miejsca nigdzie. Beta Med to solidna firma z dużymi możliwościami i szansami na rozwój. Właśnie przyjęli mnie do pracy i jestem mega zadowolona
kinga 2016-05-22 09:12:57
a na jakim stanowisku pracowalas, bo ja chcialbym sie dostac na recepcje jezeli jest taka mozliwosc tam tez umowa?
Ami 2016-07-19 13:16:57
Rekrutacja odbywa sie bardzo miło i za to mogę dać 6+ . O umowie o pracy można zapomnieć na start umowa zlecenie na 3 miesiące oczywiście jak ktoś będzie lizać tyłki to może mu się udać z kolei jakie kolwiek uwagi narzekania nawet jeśli masz rację od razu gwarantuje wylotem z pracy. Umowa na czas nieokreślony? Ha zapomnijcie! Potrafia po 3 latach zrobic 2 dni przerwy zeby zaczac od nowa umowy!! I to jest pracodawca roku !!!!!


Jak ktoś aplikuje do kontroli to mówię od razu od opinii wielu osob (nie wierzysz sam sie przekonasz) personel ok kierownik okropny brak wiedzy i wykorzystuje innych wiedze i umiejętności żeby lecieć co 5 min do dyrekcji.



Powodzenia !!!! Rotacja okropna pracujac krótko poznalam mase osob ktore od razu odeszły....
3
Kinga Piguła 2016-07-22 13:52:33
Ami, ewidentnie Ci się tam nie powiodło i teraz wylewasz żółć na internecie... Fakty są takie, że ci którzy wykazują zainteresowanie pracą, posiadają odpowiednie kwalifikacje i dogadują się z resztą zespołu otrzymują umowy na czas nieokreślony bez problemu, inaczej ludzie nie pracowaliby tam po 10-15 lat... Poza tym przyklejanie łatki kierownikowi działu, kiedy samemu nie jest się w porządku, jest nie na miejscu!
7
WojtekTG 2016-09-14 10:20:01
Witam.
Zauważyłem że poszukują tam informatyka. Jestem z wykształceniem wyższym o specjalizacji sieci komputerowe. Może mi ktoś naświetlić jak to jest z działem IT? Ilu tam jest informatyków, na jakim sprzęcie pracują?
Pozdrawiam
dawny pracownik 2016-10-04 20:56:36
wszyscy uciekaja
5
dawny pracownik 2016-10-04 21:02:45
widze ze jestes oczarowana jak ja kiedyś ale szybko spadłem z obłoków na beton
2
pfff 2016-10-17 21:24:22
W końcu taki specjalista ds. rozliczeń może liczyć na dwuskładnikowe zarobki, ale jak wypłata jest terminowa, to jeszcze lepiej o nich świadczy. A socjal?
*ups* 2016-10-27 11:26:26
Wszyscy uciekają i nie ma socjalu
4
Marta B. 2016-11-05 09:18:51
zero socjalu , ogromna rotacja pracowników administracyjnych i nie tylko , kierownictwo czy dyrekcja nie zainteresowane powodem rezygnacji pracownika , nic pozytywnego nie da się powiedzieć , stawki niskie, a premia uznaniowa tylko dla "zasłużonych"
4
Antonio 2016-11-14 14:27:28
Co to za bzdura? Ogromna rotacja pracowników? Pewnie nie dałaś sobie rady na okresie próbnym i siejesz mity o rotacji.
No i fakt jeśli dofinansowanie do multisportu i premia co miesiąc są dla ciebie ZEREM to powodzenia w życiu :)
3
Patryszja 2016-11-21 21:50:01
o dużej rotacji świadczą choćby ciągłe ogłoszenia na te same stanowiska do wybranych działów i nie jest to bynajmniej tylko i wyłącznie zasługa prężnego rozwoju firmy , mega ludzi odchodzi stamtąd na własne życzenie, a zestawienie jakiegoś dofinansowania multisport do korzyści jakie płyną z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych - rozbrajające !
3
Broniu 2016-11-22 14:24:25
To najgorsza praca jaką do tej miałem. Dofinansowanie do multisport w mniemaniu Betamedu wyglada tak, że sam musisz sobie dopłacić do tej karty (usunięte przez administratora) . Po okresie probnym kazdy dostaje umowe ale ludzie sami sie zwalniania. Płaca niska. Na tym samym stanowisku w innych firmach placa srednio o 1000 zl wiecej. Dyrektorzy zarabiaja po (usunięte przez administratora) a ty się męcz za (usunięte przez administratora) . Po 3 miesiacach moze dostaniesz (usunięte przez administratora) Zadnych premii nie ma! Rotacja ogromna! Nie nadazalem z poznawaniem nowych pracownikow bo tylu ich przychodzilo i odchodzilo ze nikt by sie w tym nie polapal. Ciagle robisz nadgodziny i jedyne co mozesz to odebrac to sobie w postaci wolnego. A co jesli chcesz za to kase? No coz... nie ta firma. Podsumowujac, rotacja ogromna, zero bonusow, niska płaca (no chyba ze kogos zadowala (usunięte przez administratora) ). 99% firm jest znacznie lepszych.
3
zadowolony 2016-11-23 09:29:13
Pracowałeś tam 3 miesiące? jeśli twierdzisz, że 99% firm jest lepszych to mam nadzieję, że w nich również pracowałeś i Twoje zdanie oparte jest na sprawdzonych i rzetelnych dowodach - inaczej nie powinno mieć ono znaczenia. Pracuje w tej firmie już kilka lat i zauważyłem, że roszczeniowość niektórych nowoprzyjętych jest wręcz absurdalna. Pokolenie Y powinno nabrać trochę pokory bo rozpieszczenie amerykańskim snem snutym przez korpo i przeorane korposzczury nie sprawdza się wszędzie.
3
były pracownik 2016-11-23 16:33:57
Poza tym, że wypłaty były zawsze terminowe reszta zupełnie nie pasuje do tytułu pracodawcy roku. Ogromne oczekiwania, zero tolerancji. Dyrekcja (w większości) potrafi tylko krzyczeć do pracownika i pokazywać jakim to jest nierozgarniętym osobnikiem. Zero tolerancji. Szkoda czasu i nerwów na tą firmę.
2
Zostaw swoją opinię o BetaMed S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BetaMed S.A.