logo BetaMed S.A.

BetaMed S.A.

Katowice

Opinie o BetaMed S.A.

jolax 2015-06-13 09:41
podnoszę temat - czy ktoś może podzielić się opinia o Beta Med? Widziałam, że rekrutują z Portal Medica i stoję przed decyzją aplikowania na stanowisko. Z perspektywy pacjentów słyszałam, że oferują usługi na najwyższym poziomie. a jak to wygląda od strony pracownika? Trochę martwi mnie, że szukają wielu specjalistów - rozwijają się czy wszyscy od nich uciekają? Proszę o poradę
10
adrianna 2015-06-15 10:11
Pracuję u nich od jakiegoś czasu w dziale administracji - śmieszne, bo właśnie znalazłam tę pracę przez Portal Medica. Praca nie należy do najłatwiejszych, ale daleka jestem od tego, żeby mówić o wyzysku. Nie będziesz siedziała i piła kawy ani siedziała na Pudelku - ale chyba nie o to chodzi. Z tym, że nie jestem lekarzem i o pracy z tej perspektywy ci nie powiem - a pewnie o to ci chodziło. Może jakiś specjalista znajdzie się i podłączy do dyskusji. Mogę dodać, że są terminowi w wypłatach etc.
5
dando 2015-12-17 09:04
Znaczna część Pań na pewno by się obraziła, ale ja lubię pracę szybką, dokładną i w dobrze znającym się zespole. Czy jest to możliwe do realizacji u nich?
lolek 2016-01-13 20:37
Pracuje w tej firmie już 8 lat i jestem bardzo zadowolona z pracy. Pracowałam wcześniej na umowę o pracę , obecnie jest to praca dodatkowa umowa zlecenie.
... 2016-01-18 15:32
Marna płaca.
Np. Pani rekrutująca jest Specjalistą ds marketingu i HR??????Ciekawe jak można pełnić dwa stanowiska?Hmmmm
Samo to świadczy,że firma oszczędza kasiorkę oraz to,że na ich stronie ciągle wolne stanowiska.Aha slyszałam,że jak ktoś choruje czy kobitka zajdzie w ciąże to już zarząd pozbywa sie pracownika,nie wiem czy to prawda czy nie.Hmmmm
6
były 2016-02-16 18:08
Fatalna firma, ciągła rotacja pracowników administracji, bo odchodza traktowani , jak śmieci i służba u Pana.
12
zniesmaczona 2016-03-03 20:19
paranoja ciągle te same ogłoszenia,a najgorsze że nawet jej (Pani HR)nie chce napisać maila,że nie dostanę tej pracy!!!!!
2
aga 2016-03-10 15:49
a ja dostałam odpowiedź że mi dziękują za udział w rekrutacji i że wybrali kogoś innego, może warto sprawdzić spam na poczcie...
2
ha ha 2016-03-24 12:11
współczuje tej nowo zatrudnionej naprawdę będzie miała tam ciężko.
4
elo 2016-04-18 11:58
@ha ha a może ta osoba ma mega pozytywne nastawienie i sobie poradzi :) ja tam żałuję, że na rekrutację się nie załapałam.
Tomek 2016-05-17 13:59
Mówicie o rekrutacji na jakie stanowisko?:)
Kinga Piguła 2016-05-20 11:05
Nie przesadzajcie, jak ktoś nie boi się pracy to będzie pracował nawet w zakładzie pogrzebowym :-) a jak ktoś ciągle marudzi to nie zagrzej miejsca nigdzie. Beta Med to solidna firma z dużymi możliwościami i szansami na rozwój. Właśnie przyjęli mnie do pracy i jestem mega zadowolona
kinga 2016-05-22 09:12
a na jakim stanowisku pracowalas, bo ja chcialbym sie dostac na recepcje jezeli jest taka mozliwosc tam tez umowa?
Ami 2016-07-19 13:16
Rekrutacja odbywa sie bardzo miło i za to mogę dać 6+ . O umowie o pracy można zapomnieć na start umowa zlecenie na 3 miesiące oczywiście jak ktoś będzie lizać tyłki to może mu się udać z kolei jakie kolwiek uwagi narzekania nawet jeśli masz rację od razu gwarantuje wylotem z pracy. Umowa na czas nieokreślony? Ha zapomnijcie! Potrafia po 3 latach zrobic 2 dni przerwy zeby zaczac od nowa umowy!! I to jest pracodawca roku !!!!!


Jak ktoś aplikuje do kontroli to mówię od razu od opinii wielu osob (nie wierzysz sam sie przekonasz) personel ok kierownik okropny brak wiedzy i wykorzystuje innych wiedze i umiejętności żeby lecieć co 5 min do dyrekcji.



Powodzenia !!!! Rotacja okropna pracujac krótko poznalam mase osob ktore od razu odeszły....
8
Kinga Piguła 2016-07-22 13:52
Ami, ewidentnie Ci się tam nie powiodło i teraz wylewasz żółć na internecie... Fakty są takie, że ci którzy wykazują zainteresowanie pracą, posiadają odpowiednie kwalifikacje i dogadują się z resztą zespołu otrzymują umowy na czas nieokreślony bez problemu, inaczej ludzie nie pracowaliby tam po 10-15 lat... Poza tym przyklejanie łatki kierownikowi działu, kiedy samemu nie jest się w porządku, jest nie na miejscu!
7
WojtekTG 2016-09-14 10:20
Witam.
Zauważyłem że poszukują tam informatyka. Jestem z wykształceniem wyższym o specjalizacji sieci komputerowe. Może mi ktoś naświetlić jak to jest z działem IT? Ilu tam jest informatyków, na jakim sprzęcie pracują?
Pozdrawiam
dawny pracownik 2016-10-04 20:56
wszyscy uciekaja
9
dawny pracownik 2016-10-04 21:02
widze ze jestes oczarowana jak ja kiedyś ale szybko spadłem z obłoków na beton
4
pfff 2016-10-17 21:24
W końcu taki specjalista ds. rozliczeń może liczyć na dwuskładnikowe zarobki, ale jak wypłata jest terminowa, to jeszcze lepiej o nich świadczy. A socjal?
*ups* 2016-10-27 11:26
Wszyscy uciekają i nie ma socjalu
7
Marta B. 2016-11-05 09:18
zero socjalu , ogromna rotacja pracowników administracyjnych i nie tylko , kierownictwo czy dyrekcja nie zainteresowane powodem rezygnacji pracownika , nic pozytywnego nie da się powiedzieć , stawki niskie, a premia uznaniowa tylko dla "zasłużonych"
9
Antonio 2016-11-14 14:27
Co to za bzdura? Ogromna rotacja pracowników? Pewnie nie dałaś sobie rady na okresie próbnym i siejesz mity o rotacji.
No i fakt jeśli dofinansowanie do multisportu i premia co miesiąc są dla ciebie ZEREM to powodzenia w życiu :)
5
Patryszja 2016-11-21 21:50
o dużej rotacji świadczą choćby ciągłe ogłoszenia na te same stanowiska do wybranych działów i nie jest to bynajmniej tylko i wyłącznie zasługa prężnego rozwoju firmy , mega ludzi odchodzi stamtąd na własne życzenie, a zestawienie jakiegoś dofinansowania multisport do korzyści jakie płyną z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych - rozbrajające !
7
zadowolony 2016-11-23 09:29
Pracowałeś tam 3 miesiące? jeśli twierdzisz, że 99% firm jest lepszych to mam nadzieję, że w nich również pracowałeś i Twoje zdanie oparte jest na sprawdzonych i rzetelnych dowodach - inaczej nie powinno mieć ono znaczenia. Pracuje w tej firmie już kilka lat i zauważyłem, że roszczeniowość niektórych nowoprzyjętych jest wręcz absurdalna. Pokolenie Y powinno nabrać trochę pokory bo rozpieszczenie amerykańskim snem snutym przez korpo i przeorane korposzczury nie sprawdza się wszędzie.
5
były pracownik 2016-11-23 16:33
Poza tym, że wypłaty były zawsze terminowe reszta zupełnie nie pasuje do tytułu pracodawcy roku. Ogromne oczekiwania, zero tolerancji. Dyrekcja (w większości) potrafi tylko krzyczeć do pracownika i pokazywać jakim to jest nierozgarniętym osobnikiem. Zero tolerancji. Szkoda czasu i nerwów na tą firmę.
8
Zofia 2016-12-03 18:54
Bardzo dobrze że jest możliwość sprawdzenia pracodawcy na tym portalu, rezygnuje z przesłania aplikacji.
5
Grażka 2016-12-04 21:47
Ta firma to nieporozumienie nic więcej. Jedyną zaleta to terminowe wypłacanie pensji. Cała reszta nie pasuje do do pracodawcy roku
9
Asia 2016-12-08 15:21
I to jest bardzo dobra decyzja! Naprawdę w każdej innej firmie jest lepiej niż w Betamedzie.
4
Agatha 2016-12-18 20:13
Nie polecam pracy w tej firmie jeśli chodzi o pion ekonomiczny , organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia , instrumentalne traktowanie pracownika ,warunki finansowe dla tych z ogłoszenia to max (usunięte przez administratora) . O zakładowym funduszu świadczeń socjalnych oczywiście nikt tam nie słyszał no ale "wymagających" satysfakcjonuje dofinansowanie (usunięte przez administratora) karty multisport.
3
ten 2017-01-12 15:39
Oj wydaje mi się, że w niewielu miejscach pracowałaś.
1
Mika 2017-02-09 13:01
Czy ktoś moze mi coś powiedzieć na temat pracy na stanowisku fizjoterapeuta stacjonarny na umowę zlecenie ? Jakie warunki i czy faktycznie jest tak jak oferuja ?
BetaMed S.A. 2017-02-09 16:05 [pracodawca]
Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszym ośrodku w Chorzowie. Zatrudnienie można podjąć w poradni fizjoterapii ambulatoryjnej lub na oddziale z pacjentami przewlekle chorymi. Na ten moment nie mamy otwartego procesu rekrutacji na stanowisko fizjoterapeuty, zachęcamy jednak do śledzenia naszych ofert na stronie internetowej oraz innych serwisach m.in. gowork.pl. W celu uzyskania bliższych informacji na temat oferty prosimy o kontakt mailowy na adres praca@betamed.pl

Pozdrawiamy,
BetaMed SA
1
Jerzy_Katowice 2017-02-21 14:03
Miałem okazję zapoznać się z tym obiektem i tym, co się tam robi. Gdybym miał odpowiednie kwalifikacje to szedłbym tam do pracy jak w dym. Obiekt jest po prostu ultranowoczesny! I to nie jak na polskie warunki, ale jak na warunki światowe (a widziałem parę szpitali w Niemczech). Sprzęt nowoczesny, o krok wyprzedzający epokę. Wszystko nowe i zadbane a nie jakiś złom z wyprzedaży. Praca tam zwyczajnie wre! Tam się po prostu leczy ludzi i im pomaga! Kto chce pracować i rozwijać się zawodowo, a przy tym mieć satysfakcję z tego, co robi, znajdzie tam swoje miejsce. Atmosfera, o ile mogę to wyczuć jako gość z zewnątrz, wydaje się dobra. Personel ma dobry kontakt z pacjentami, wszyscy się witają, mijając. Czuć naprawdę ciepło i życzliwość.
Dlatego dziwi mnie tyle negatywnych opinii. Jeżeli ktoś jest ambitny i pracowity to powinien jednak spróbować.
2
... 2017-02-28 06:53
Widziałeś może szpitale w Stanach ? :) myślisz , że Niemcy to cały świat ?
2
Zostaw swoją opinię o BetaMed S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BetaMed S.A.