PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

Ostrów Wielkopolski

Opinie o PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

Adam 2016-04-08 10:45
Ja nie wiem na którym kontrakcie koledzy przebywaja ale jestem na kontrakcie w miejscowosci Vechta pracujemy po 10h dzienie i spokojnie przy tych godzinach zarabiam 1700netto
7
Alan 2016-04-08 11:41
Nic sie nie dzieje jezeli chcesz zrezygnowac to idziesz do kierownika i mowisz ze chcesz rozwiazanie umowy za porozumieniem stron i albo pojdzie ci na reke i powie ok albo bedziesz musiał jeszcze tydzien przepracowac, nikt przeciez na siłe Cie nie bedzie trzymał, bo skoro nie chcesz pracowac to im tez sie to nie opłaca
3
armany4774 2016-04-08 12:07
witam mam jechać a rozmowę kwalifikacyjna w środe jako ślusarz czy mógłby ktoś powiedzieć czy wogole warto jechać.
Pagon 2016-04-10 13:06
Czyli ile godzin w miesiacu wyrabiasz na 1700 €?ja pracuje po 8 godzin w sumie 9 ale godzinke przerwy mamy bez kosztow kolo kleve mam stawke 10.41 netto i 44.90€ diety dziennej kwatera gratis umowa niemiecka a nie polska za 10 zl/h brutto chyba bez porownania co.
4
armany4774 2016-04-12 13:37
Witaj kolego a gdzie to tak masz i z jakiej firmy i co tam robisz.
4
bodek 2016-04-19 10:00
Załapalem się do roboty w Vechcie na kamienie, niestety ale jest to praca da silnych(nie muszą być mądrzy) 58 godz tygodniowo przy stawce 7,1 euro na rękę, po miesiącu zrezygnowałem(ból ręki), warunki mieszkaniowe też są dużo poniżej normy, ale jak ktoś lubi ciężko pracować i wypić to tylko do diephausa
2
suarez 2016-05-08 16:57
Jak masz 5000 to czego ty szukasz?
przyszły 2016-05-14 09:20
Witam, mam w poniedziałek wyjechać na kontrakt do miejscowości Schomberg. Czy może już ktoś jest tam na kontrakcie i może mi powiedzieć jak wygląda tam praca, zarobki, zakwaterowanie. Będę bardzo wdzięczny.
kapo 2016-05-14 15:59
w kadrach jasno mi powiedzieli i czego szukasz jak nie wiesz to jak nie spytales sie co i jak chyba to proste
Antti88 2016-05-20 19:00
(usunięte przez administratora)
Oburzony 2016-05-21 20:22
CZemu usuwasz opinie (usunięte przez administratora) cos sie nie poboda jak 2wie osoby piszą?
mckrzychu 2016-06-11 15:12
Siema. I pracujesz już tam, bo też mam wyjazd zaraz i chcę się dowiedzieć
3
inkognito 2016-07-19 19:09
hahaha powiedzieli mi 1200 euro na początekpraca przy betonach , nie ma diety, tylko przejazd chyba ich poyebao haha
3
Monter 2016-07-21 18:30
czytam te opinie i zaczyna mi się robić szkoda tych co pieją z zachwytu ,że zarobią 1700e za pracę po 12h dziennie i soboty po5h to ile macie na godzinę 6euro? Jaja sobie robicie zero szacunku dla siebie , albo nic nie umiecie a w polsce zarabialiście po 1200pln .Poszukajcie normalnej pracy w normalnej agencji , minimum to jest 9e na godzinę i nadgodziny płatne extra .Ja przy tych godzinach bym miał prawie 4000e ,ale do tego trzeba by fachowcem .pozdrawiam desperatów
6
xxxx 2016-07-24 23:26
...zebys mial przy tych godzinach 4000e legalnie opodatkowane itd to bys musial miec stawke 40euro brutto to i tak nie zostaloby ci 4000:)....a w agencji wcale wiecej nie beda mieli moze cos ale zapewne jest to wyrownane dietami ktore ani nie sa opodatkowane ani nie sa wliczane do ubezpieczenia wiec wcale wiecej im nie wychodzi:)
Nie bronie sytemu,fakt 6,00 netto to troche malo bo to jest moze jakies 9,50 -10 brutto...
Jan-Werk 2016-07-24 23:26
Zainteresowanych praca na prefabrykacji zapraszam do skladania CV(prefabrykacja- betonowa@o2.pl)
Szczegoly dla zainteresowanych ktorzy napisza na maila
5
Monter 2016-07-27 18:51
Co Ty za bzdury piszesz mam 12,8e na godz netto i sobie policz po 35godz płatne nadgodziny +25% a po41+50% i wszystko jest legalnie opodatkowane a tam walą po 65godz tygodniowo więc jak się nie orientujesz o czym piszesz to lepiej w ogóle nie zabieraj głosu
3
xxx 2016-07-28 12:15
Czytaj uwaznie-napisalem zebys mial 4000 netto(czy na reke)jak kolwiek to zwal.Nie wazne czy masz 25%za nadgodziny itd,to jesli opodatkowane to bys musial miec kolo 7000 brutto.Tyle w temacie.Sam sie zorientuj kiedy byloby w Twoim wypadku mozliwe zarobienie 4000(byc moze w delegacji kiedy diety nie sa opadatkowane:)Tyle w temacie
robert@ 2016-08-07 09:22
a nie pracujesz po 12 iiiii14 godzin??????????????????????????????
alik 2016-08-21 21:46
witam ja teraz na dniach mam wyjechac jako spawacz z uprawnieniami dozorowymi niewiem czego moge sie tam spodziewać po ile godzin tam pracujom jakie warunki socjalne i czy płacom diete
michu94 2016-08-26 13:06
Po. jakim okresie mozna zjechac na pare dni do Polski ?
marian 2016-09-25 15:52
@antek po co w ogóle piszesz na forum takie banały? Szukam pracy w Niemczech porównuje różne warunki @Piotrek piszesz, że warunki tragiczne ale czy miałeś umowę o pracę, czy diety były płacone w terminie i czy firma płaciła za dojazdy? To jest dla osoby, która szuka pracę ważne
5
janusz 2016-11-02 11:56
przypominam że polskich pracowników (również delegowanych) pracujących w niemczech obowiązują niemieckie minimalne stawki płacowe !!!! a kiedy słyszę o 6-7 eur/godz na budowie to albo niewiedza albo ''głupi polaczek'' będzie zawsze głupi
1
jerzy67 2016-11-03 19:00
Mam jechać do szembergu za 1500 e czy ktoś mże mi powiedzieć bo dużo czsytałem na innym forum że to lipa ?
gość 10 2016-11-04 21:46
chłopie lipa tam pracowałem po 15 ,17 godzin dziennie za 340 godzin miałem 1500 euro to kołchoz
2
gość 10 2016-11-04 21:58
chłopie lipa pracujesz po 15 godzin kołchoz szukaj innej pracy warunki mieszkaniowe straszne kierownik do bani
2
Wielkopolanin 2016-11-06 11:25
witam. pracuje jako zbrojarz w bawarii w jednej z najgorszych firm swiata(bez nazw). Fakt robie ok 180 godzin i otrzymuje 1400-1500 E. Soboty bez przymusu.(zwykle wszystkie wolne) Jednak jak dla mnie to za daleko. Jezdze co 2 tg na szybki week i 800km jest co pycic. Mysle nad transferem do PBO. Jestem zbrojarzem(moge rowniez prowadzic). rysunek techniczny, ogolna wiedza konstrukcyjna bez problemu. Niech mi ktos odpowie szczerze, czy dobrze zrobie idac do PBO? No i gdzie maja werk, najblizej siedziby, bo slyszalem ze w Kleblu w Neumarkt- a ten zaklad i opinie o nim akurat znam, wiec nie chcial bym tam trafic.
1
amemuu 2016-11-14 22:04
czyli nie oplaca sie wyjechac jako np zbrojarz co mają w ofercie bo katują pesnsje i wgl jak praktycznie kazde biuro ... a ci co piszą ze a fajnie (usunięte przez administratora)
1
ajnetMonej 2016-11-14 22:07
czyli co lipa z tym zbrojarzem i innymi ofertami ?
gazet 2016-11-17 20:11
firma tragedia 300 godzin i 1200euro masakra nie polecam
4
berytyy 2016-11-20 17:48
Proszę napisać coś o Neumarkt jak zarobki ile godzin pracujecie i jak warunki mieszkalne w tych kamienicach? Liczę na szybką odp i bardzo mi na niej zależy..
berytyy 2016-11-20 17:52
Jak praca w Neumarkt? Ile godzin , jak warunki mieszkalne? Czy warto jechać? Zależy mi na szybkiej odp :)
smerf 2016-12-08 21:15
Wszystko to prawda pracowałem dwa lata gdzie miałem rozum tylko Skandynawia wspaniale kraje i kasa.....
kapo 2017-01-08 07:24
mam sprostowanie do poki nie mialem wyjechac skierown mnie do kierownika exportu juz wszystko ustalone wyjazd gdzie zapytalem sie w istotnej sprawie czy ta stawka 1700e co kadry mnie podali to jest aktualna nie panie 1200e w huja sobie leca 500e w dol panie to sami robcie dowidzenia naiwniakow szukaja i praca po 10 godzin poniedzialek sobota oj madrale madrale nie polecam takiej firmy
1
yyy 2017-01-08 07:26
mam sprostowanie do poki nie mialem wyjechac skierown mnie do kierownika exportu juz wszystko ustalone wyjazd gdzie zapytalem sie w istotnej sprawie czy ta stawka 1700e co kadry mnie podali to jest aktualna nie panie 1200e w huja sobie leca 500e w dol panie to sami robcie dowidzenia naiwniakow szukaja i praca po 10 godzin poniedzialek sobota oj madrale madrale nie polecam takiej firmy
Gomorek 2017-01-08 13:41
Jak można ludziom nieszczęśliwym pomóc? Firma daje możliwości finansowe i nie tylko, wystarczy to docenić i pracować.
Dddaaa 2017-01-13 21:04
Czy jest kindergeld , zwrot podatku, i urlopu w tej firmie?
Buziak 2017-01-18 12:16
Ja bardzo chcę pracować w tej firmie to może zwolnij się a ja Cię zastąpię?
Prawda boli 2017-01-18 17:29
Omijaj ta firmę szerokim łukiem. Będziesz żałował każdej minuty będąc już tam. 1200 euro praca po 12-13 godzin dziennie w soboty pracujesz 8. Nie masz czasu na nic, eksploatacja do granic możliwości.
1
Robot 2017-01-18 17:32
O urlopie możesz zapomnieć tak jak o premi czy szacunku.
2
KarolzPółnocy 2017-01-18 20:10
Witam.
Niestety, ale muszę wstawić negatywną opinię o sekretariacie tej firmy.
Mój tata wysłał swoje CV na adres e-mail, miał ciągły kontakt telefoniczny z firmą.
Firma uzgodniła, że w dniu dzisiejszym odbędzie się badanie lekarskie, mierzenie w celu doboru ubrań, dopełnienie formalności i wyjazd do pracy w Niemczech.
O 6 rano wyjechaliśmy z naszej miejscowości w Zachodniopomorskiem. Dojechaliśmy na miejsce po 11.
Wchodzimy do sekretariatu, chwila rozmów i przychodzi pani sekretarka z CV taty i mówi, że nie może mieć gewerbe (tata przed Nowym Rokiem był w pracy w Niemczech i miał niewyrejestrowane gewerbe, ale nie uzyskał jeszcze numeru, bo pracował tylko 2 tygodnie). Zamiast powiedzieć to wcześniej (uprzedzam, że firma dostała CV z informacją o gewerbe) przed wyjazdem, to przez "widzimisię" pani sekretarki straciliśmy cały dzień, tata poświęcił swój czas, ja swój czas wolny również, ponieśliśmy koszty paliwa za dojazd (około 700km w dwie strony), a firma odprawiła nas bez żadnego "przepraszam".
Jeżeli taka firma zatrudnia takie osoby na odpowiedzialne stanowiska, to ja podziękuję i odradzam innym współpracy.

Z poważaniem, Karol.
Berek 2017-01-27 19:15
Witam. Jak jest teraz w firmie? Mam propozycję wyjazdu na zbrojenia, cieśla szalunkowy itp.? Jest ktoś teraz? Ewentualnie jedzie ktoś? Można prosić o jakieś informacje na temat wypłaty, warunków mieszkaniowych jak i samej pracy?
tomi 2017-01-30 14:47
napiszcie jakieś uwagi na temat samej pracy czy warto jechać czy dać sobie spokój oraz o te warunki mieszkaniowe jednym słowem więcej szczegółów w czwartek czeka mnie wyjazd i nie wiem czy zawracać sobie głowę żeby się nie zadłużyć
Grzech 2017-01-30 23:12
Bardzo potrzebuje pracy w Niemczech i słyszałem, że ta firma organizuje wyjazdy i robi to bardzo profesjonalnie. Może kilka słów o zarobkach, warunkach na miejscu no i jak z językiem.? Serdeczne dzięki za info
gazet 2017-02-16 09:17
niestety same negatywy bardzo duzo godzin i bardzo małe zarobki,mieszkania tragedia.
Gregor 2017-02-16 10:09
Wcale nie mogę znaleźć nowych ofert pracy, ktoś może coś podpowiedzieć?
Pstryczek 2017-02-22 10:39
Pracowałem z nimi w Niemczech i było bardzo dobrze.
xxx 2017-02-22 18:15
lipa 1200e to finikto
yyy 2017-02-27 07:43
co ty piszesz nie namawiaj ludzi sam do roboty sie wez
Julita 2017-03-08 09:43
Uważam, że pytania o szczegóły ewentualnej pracy w firmie najlepiej zadawać bezpośrednio firmie PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k. na ich adres e-mail: export@opbo.pl
Zostaw swoją opinię o PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k. - Ostrów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.