brak logo

Ogólnopolska Szkoła Barmanów

Toruń

Opinie o Ogólnopolska Szkoła Barmanów

Barman Obserwator 2014-05-03 12:08:30
Poziom bardzo niski, opinia na rynku najgorsza, prowadzący cwaniakuje i bredzi z uporem tkwiąc w błędnym i nachalnym przekonaniu o swojej szerokiej wiedzy gastronomicznej.
Żałosna postawa, godna ubolewania.
A mimo to fenomen socjologiczny w funkcjonowaniu na rynku od 2 lub 3 lat.
Ktoś się na to nabiera i tak.
1
Barman Obserwator 2014-05-03 12:10:36

Poziom bardzo niski, opinia na rynku najgorsza, prowadzący cwaniakuje i bredzi z uporem tkwiąc w błędnym i nachalnym przekonaniu o swojej szerokiej wiedzy gastronomicznej. Żałosna postawa, godna ubolewania. A mimo to fenomen socjologiczny w funkcjonowaniu na rynku od 2 lub 3 lat. Ktoś się na to nabiera i tak.
black_bullet 2014-09-03 12:27:15
Na którym kursie byłeś? Trochę się dziwię, bo moje doświadczenia z OSB są zupełnie inne. I stopień w Wawie był bardzo ciekawy i moim skromnym zdaniem bardzo profesjonalnie przygotowany a prowadzącego ni ch..a nie dało się zagiąć a pytań padało wiele. Robotę znalazłem 6 dni po egzaminie i to właśnie dlatego że byłem po OSB - mój manager też tam zaczynał i wie że kursy są ok.
Marker_00 2014-10-17 15:25:35
Też się dziwię opinii Barmana Obserwatora, widać kiepski z niego obserwator, a może w ogóle nie uczetniczył w tym szkoleniu? Ja i ludzie, z którymi brałem udział w szkoleniu barmańskim, byliśmy zadowoleni. Prowadzący miał wiedzę i potrafił ją przekazać, słuchało się go z ciekawością. Do tego dużo praktyki, która jest najważniejsza w tego typu szkoleniach.
Kursant99 2014-10-20 09:44:35
Podpinam się pod Twoją opinię, bardzo fajne szkolenie, które ułatwia start w branży. Brałem udział w szkoleniu OSB rok temu w Poznaniu, dziś jestem wziętym barmanem w popularnym klubie i naprawdę nie narzekam na zarobki. Koszt szkolenia szybko się zwrócił.
RedEye 2014-10-22 12:55:19
Ja też nie narzekam, wkroczyłem do branży zaraz po ukończeniu szkoły średniej i zrobieniu kursu w OSB. Dziś nie wyobrażam sobie siebie w innym miejscu niż za barem. Fakt, ta praca jest męcząca, ale przynajmniej cały czas coś się dzieje, a zarobki wynagradzają mi cały trud. Świeżaki zbyt wysokich napiwków nie mają, bo trudno jest im się znaleźć w nowej roli, dlatego taki kurs na pewno ułatwia im start w branży.
Underworld141 2014-10-24 15:41:43
Profesjonalna szkoła, godna polecenia.
Nataly 2014-11-04 10:14:45
Nie wiem, jak wyglądają szkolenia w OSB, ale brałam ostatnio udział w evencie organizowanym przez tę szkołę. I jestem pod wrażeniem! Barmaństwo też może być sztuką :) Polecam wszystkim, którzy chcą zorganizować fajną imprezę firmową.
Bad_Anders 2014-11-07 13:21:53
Nie wiem, w jakich zajęciach uczestniczył Barman Obserwator, ale ja nie trafiłem na cwaniakującego prowadzącego, wręcz przeciwnie - O. był bardzo sympatyczny i wyluzowany. Samo szkolenie wspominam dobrze, choć zmieniłem branżę ;)
Lookman 2014-11-12 10:56:31
Bardzo przydatne szkolenia, bylem na szkoleniu barmanskim i flair i nie zaluje zainwestowanych w to pieniedzy.
Sander_11 2014-11-13 13:25:52
Naprawdę fajne szkolenia, dużo śmiechu, luzu i pysznych drinków wykonywanych samodzielnie :) A do tego mozna sporo się nauczyć, bo przecież jakoś trzeba zdac test ;)
Tomash2121 2014-11-19 11:34:33
Robiłem kurs barmański w OSB i niczego (poza teorią) się nie nauczyłem. Na dniu próbnym w restauracji nie wiedziałem od czego zacząć. Poziom nauczania marny. Te same informację mogę znaleźć w internecie.
Jelly-ws 2014-11-26 15:17:29
Oj, może ta szkoła nie jest idealna, ale poziom wcale nie jest marny. Ja się bardzo dużo nauczyłam, mówię to z perspektywy osoby, która nigdy wcześniej nie miała do czynienia z fachem barmana.
NieTakiSam 2014-12-08 15:39:54
Szkoła godna polecenia, krótka, ale konkretna część teoretyczna i sporo praktyki. Każdy próbuje swoich sił i każdy ma możliwość samodzielnego ocenienia efektów swojej pracy poprzez degustację własnych drinków. Oceniam na 4 z dużym plusem.
Fikus_er 2014-12-19 11:16:07
Bardzo przydatne i fajne szkolenie, nauczyłem się robić wyśmienite drinki, więc na domówkach i imprezach rodzinnych jestem rozchwytywany :) Warto się zapisać, zwłaszcza jeśli jest się w temacie takim zielonym jak ja.
qbas87 2015-02-18 15:28:02
Polecam.
polonez caro 2015-10-09 17:19:16
Cóż za nagły wysyp komentarzy, czyżby temat kursów barmańskich stał się nagle taki hot? ;)
Co najciekawsze widzę tu prawie same pozytywne opinie... Dziwna sprawa, zważywszy na to, co ludzie na temat tej szkoły piszą na innych forach, troszkę to podejrzane.
Nie dajcie się nabrać, bo szkoła ma bardzo złą opinię w branży.
bant 2016-05-13 11:58:37
jakbyś była zainteresowana, to teraz zaraz szykuje się kolejny kurs od nich :) tu masz więcej info z ich strony: Termin: 17-20 maja 2016 r. Bydgoszcz, ul. Długa 9 Koszt: 650 złotych Szkolenia odbywają się w profesjonalnych lokalach, jest sprzęt barmański. :)
Zostaw swoją opinię o Ogólnopolska Szkoła Barmanów - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ogólnopolska Szkoła Barmanów