brak logo

Statoil Poland sp.zo.o.

Warszawa

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

Ktoś 2017-06-03 08:10
I zapewne otrzymaliście za waszą ciężką pracę godne i adekwatne wynagrodzenie . Oczywiście nie tylko sam kierownik regionalny.
14
Dumny człowiek - pracownik Circle K 2017-06-03 18:25
Dostaliśmy wynagrodzenie, a zabawa była dodatkiem. Ja lubię pracować i tyle :)
1
Piotruś Pan 2017-06-04 05:06
A kaftan też sam sobie zakładasz czy regionalny pomaga? Bo z Twoich wypowiedzi i Niku wynika, że masz nieźle natrzepane we łbie.
22
TabiWwa 2017-06-06 07:21
Dumny człowiek pracownik CircleK. Rzeczywiście dumnie to wygląda. Praca z nockami, świętami i pojedyńczymi zmianami za kasę mniejszą niż babcia sprzedająca ogórki w warzywniaku.

Chuba, że nie jesteś tzw trollem tylko wyższym rangą pracownikiem. Wtedy gdybym miał Twoją wypłatę to bym mógł nawet wypiąć się dumnie i opowiadać każdemu jaka to jest super firma.

Gdy odchodziłem w marcu powiedziałem kierownikowi, że do lipca nie będzie tu nikt pracował, którzy robili za moich czasów. Dziś ostatnia osoba złożyla wypowiedzenie a kierownik popadł w paranoję. 12 osób zwolniło się od lutego... I większość sama mówiła, że w sklepie bez świąt i nocek zarobią podobne pieniądze.

To naprawde brzmi dumnie do tego stopnia, że kilka dni temu zaczepił mnie na stacji kierownik i zapytał błagającym głosem czy nie chciałbym przyjść chociażby na 1/4 etatu bo nie ma kto robić. Postąpiłem dumnie i grzecznie odmówiłem.

Macie czego chcieliście. Odebraliście niektórym pracownikom nawet nagrody jubileuszowe, które mieli dostać kilka dni później. Ale regulamin 31 grudnia tak zmieniliście, że mój kumpel po 15 latach pracy dostał w nagrodę zamiast 1500 zł dodatek w wysokości 130zł brutto. Śmiech na sali.

I wy się dziwicie, że starych pracowników już na stacjach nie ma, że chętnych do roboty nie ma ?

A Ty dumny pracowniku Cyrku to już wogóle odleciałeś. Daj namiary na dilera bo to co bierzesz musi być naprawdę towarem pierwszej jakości.

Roboty jest mnóstwo. Trzeba tylko przeglądać oferty i zaryzykować. Ja zaryzykowałem, raczej można by rzec podjąłem trudną decyzję po zasiedzeniu tu kilkunastu lat, że trzeba coś zmienić. Tego samego dnia co złożyłem wypowiedzenie zmalazłem robotę.

Co mogę napisać. Że była to jedna z najlepszych rzeczy które zrobiłem w życiu. Żal jedynie tego, że tak długo trwałem w tym syfie z corocznymi podwyżkami typu 10zł brutto czy 6gr brutto więcej na godzinę.

Ale cóż. Każdy jest kowalem własnego losu i kiedyś sami zobaczycie jak dawaliście się walić w kanał poświęcając rodzinę, martwiąc się, stresować czy żyć nadzieją, że akurat dziś klienci nie wstaną lewą nogą.

Dziękuję za uwagę.
32
Bo my mamy najebane w mózgach pracując w cyrk K 2017-06-09 13:57
Jeśli podwyżek nie będzie w tym roku z PEPA przynajmniej 200-300zł, to trzeba będzie iść na L4 i dorobić sobie w wakacje np. na zbieraniu wiśni. To będzie około 1500-2000zł na rękę/m-c. więc wypłata 1500zł plus to co się dorobi to nic się nie straci na tym, że będzie się na L4, a dużo się zyska. Pracodawca niech Cię sprawdza co robisz będąc chorym i mogąc chodzić ;-) Pozdrowionka dla "dumnych pracowników cyrku" i miłych wakacji w pracy.

P.S.

Kierownik ile razu już w tym roku był na urlopie i wakacjach???
7
sss 2017-06-09 17:23
No wlasnie... O co chodzi z tymi urlopami kierownikow? Czemu oni ciagle maja jakis urlop? Skad...?
1
zgagens 2017-06-09 17:58
Czy pełniąc p.o.z-cy należy się coś podczas urlopu kierownika?
Karol 2017-06-09 21:35
podczas urlopu KS w dalszym ciągu jestes ZKS. (zakładam, że mówimy o np. o 10 dniach)

p.o. KS jesteś w przypadku dłuższej nieobecności KS (chyba jest zapis, że powyżej 30 dni).
pracownikSTATOIL 2017-06-09 22:29
Jak KS idzie na urlop to należy Ci się ryczałt za paliwo za te 10 dni.
I to tyle. Żadnego dodatku nie ma. Chyba że prowadzisz stacje sam przez conajmniej 30 dni. Wtedy masz +20% dodatku.
czarna 2017-06-11 16:16
A ktoś coś wie o podwyżkach?
1
Nickolaj 2017-06-11 20:19
Tak.

Podwyżki już były :-)
3
jozef 2017-06-12 10:30
nastepne za rok
2
czarna 2017-06-12 11:04
??? A nam mydla oczy że będą i to niby duuuze
Co za firma nawet nie wiemy czego się spodziewać
3
pracownikSTATOIL 2017-06-12 15:37
Czarna nie słuchaj ich głupiego gadanie.
Żadnych podwyżek nie było w tym roku i będą na 100%. Do końca czerwca na stacje dotrą wszystkie szczegóły w tym temacie.
Trzeba poprosi czekać i tyle :)
Ktoś 2017-06-12 21:00
Zapewne takie że najniższa krajowa je przykryje w styczniu.
3
pracownikSTATOIL 2017-06-13 08:26
No tego nie wiem. Trzeba czekać na info.

Jednak jak będzie niska to z mojej stacji połowa stacji odejdzie;( bo tylko na to czekają.
11
A1 2017-06-15 16:03
A w koło jest wesoło. Pozdro ze stacji przy A1 :)
2
pracownikSTATOIL 2017-06-16 11:14
Jak tam się sprzedaje jajecznica na a1 ? :D
A1 2017-06-17 12:16
Nie wiem szczerze powiedziawszy :D ale chyba schodzi :D
Nick Cave 2017-06-17 13:27
A jak tam spożywanie alkoholu na nocnych zmianach? Kierownictwo nic nie mówi?
1
Jestem robotem 2017-06-17 13:33
Ale jaja, na dole mam zaznaczyć, że nie jestem robotem? Pracuję w cyrku, więc chyba jestem :-)
7
Zastępca 2017-06-17 20:17
Co to się dzieje w tym cyrku ?
Brak info o podwyżkach, brak budżetów. Jakąś dziwną ta cisza.
Bogna 2017-06-18 06:21
Pamiętajcie, że pracujecie już nie na stacji paliw tylko w korporacji liczącej 100 tysięcy pracowników. Circle nie może dać podwyżek tylko Polakom ale musi dać wszystkim jednakowe.

Sądzę, że będą to podwyżki oscylujące w okolicach od 100 do 300 zł brutto. Tzn nie sądzę tylko że tak powiem. Ja wiem. Te podwyżki rzędu 300 brutto powinny już być przyklepane 2, 3 lata temu to może niektórzy dobrzy pracownicy zostaliby w firmie. A teraz ?

Na stacji na której znam się dobrze z kierownikiem dowiedziałem się, że z 6 osób które miały przyjść na rozmowe kwal. nie przyszedł nikt. xD

To może uchodźców wezną. Będzie bombowe powitanie przejścia z nazwy Statoil na Circle K i nawet dumny człowiek pracownik Circle K. znalazłby jakąś fajną zabawę dla siebie xD
7
Troll 2017-06-18 09:24
To pewnie będzie tak z podwyżka 300 kierownik 200 zastępca no i 100 starszy pracownik no i 50 zł zwykły. Kiedyś to jeszcze ktoś zostawił cv na stacji a teraz nic zero chętnych.
6
pracownikSTATOIL 2017-06-18 10:03
Jakby kazdemu dali nawet po te 100 zl to i tak byłby to cud... oczywiście w porównaniu do tego co było za ostatnich latach. Gdzie stacja dostała 150 zł do podziału na wszystkich sprzedawców.


A tymi rozmowami kw. To prawda. Na mojej stacji też tak było. Na 7 osób przyszły 2. Na dzień dobry z tych 2 warunki pasowały. Ale poszły do domu, przespały się z tym, że będą same na nocce, rodzina im wybijala z głowy ta pracy i kończyło się to tak: w 1 przypadku osoba już w ogóle nie odbierała telefonu, a w 2 powiedziała że sobie przemyślała i jednak nie chce w tak złych warunkach pracować, chyba że będzie większa stawka.
5
Czarna 2017-06-18 11:41
A kto zostawi CV jak słyszy taką stawkę i będzie musiał pracować weekendy i święta ????
Poza tym jak to będzie podwyżka rzędu 100zl to myślę że część osób odejdzie.
A na pewno ja ! Kolejnych świat nie spedze na stacji gdzie to dla wszystkich jest takie naturalne i nikt tego tak naprawdę nie docenia. Jesteśmy zwykłymi wyrobnikami a kiedy wasz kierownik pracował w święta??? ????????????????
6
circoil 2017-06-18 12:30
Stawki o 500 brutto na etat do góry , pasuje ?
4
czarna 2017-06-18 13:14
Jeśli tak będzie to i może pracowników znajdą a obecni nie będą odchodzić, zobaczymy co się okaże do końca czerwca mamy wiedziec
1
Kierownik 2017-06-18 22:13
500 zł ... dobry żart że
To że kierownik nie robi w święta to przywilej jego stanowiska. Startuj na kierownika to też tak będziesz miała ... a jak coś się nie podoba to wypad z firmy.
Misiek 2017-06-18 22:53
Co Kierowniczku długi weekend skończyłeś. Inni musieli zasuwać na Twoją ciepłą posadkę. Jak Ci się ludzie pozwalniają będziesz zasuwał w weekendy sam. Niektórzy kierownicy piszą się na zmiany w weekend, ale próżno ich szukać na stacji, leżakują w domu, a troll stacyjny zasuwa na jednoosobowej zmianie.
A Wy w biurze wiecie że Święta trwa 24 godziny od 0:00 do 23:59 i wtedy trzeba się użerać z klientami a płacicie dodatkowo za pracę od 8 do 20.
8
BożyDar 2017-06-18 23:38
Jak u Was z "przyciskiem życia"?

Na jednej ze stacji w Poznaniu ochrona po nie wciśnięciu przycisku przyjechała, a że stacja była zamknięta to czekali około 20 min i nic tylko czekali. Na szczęście nic się nie wydarzyło strasznego ale co by było, gdyby coś się wydarzyło? Tak ma działać "ochrona" i "przycisk życia" to można go od razu zlikwidować, bo nie zdaje zadania.
2
Pietrek 2017-06-19 02:55
Piwo to nie alkohol.
2
Zastępca 2017-06-19 09:46
Wiesz ta ciepła posadka z nieba mi nie spadła.
Jakbyś się nadawał to też byś był kierownikiem.
Więc nie żal się tutaj, bo to nic nie zmieni.
Wejdź na kariere na stronie cyrku, szukaj ogłoszeń o pracę na ks startuj i wygraj.
Powodzenia
zorientowana 2017-06-19 17:11
Jak piszesz o tej sytuacji z przyciskiem życia w Poznaniu to nie dopisałeś wszystkiego do końca. Ochrona pukała do wszystkich drzwi na stacji. Przyjechali po 6 minutach. Klienci zaczęli się burzyć, że nie mają jak zrobić zakupów. Zadzwonili na policję po 15 minutach. Chwilę później wyszła dziewczyna zapłakana bo miała problemy żołądkowe i ochrona zadzwoniła po policję żeby ich odwołać. Na zmiane przyszła o 1 zk. Mocno wkurzona. Ochrona drzwi z tego co wiem wyważyć drzwi od stacji nie może.
Karol 2017-06-20 12:13
Jutro spodziewajcie sie maila odnosnie podwyżek. Siatki pozostaja ponoc bez zmian, wysokosc podwyzki zalezna od oceny PEP. Moze sie okazac, ze nie wszyscy dostana ofkoz.
Rocky 2017-06-20 13:54
Z informacji od Solid Security wiem, że policji nie wzywali, więc też jej nie mogli odwołać.
Dred 2017-06-20 13:58
A napięcie rośnie i potem pstryk, bańka pękła, a z podwyżek doopa :-)
4
Karol 2017-06-20 18:04
jutro jeszcze na spotkaniu RDS powinien być poruszony temat podwyżek. na razie wiele sprzecznych info.

obecnie jest 46 ofert pracy na stacjach, (z czego aż 11 mazowieckie, 6 śląskie).

no to czekamy :D
Mokka 2017-06-20 18:23
Starzy pracownicy zapewne nie dostaną nic a nowi po 200plnów. Zresztą to, że firma od dawna ma totalnie w 4 literach ludzi którzy poświęcili tej firmie nieraz 1/3 życia to wiadomo nie od dzisiaj.
4
pracownikSTATOIL 2017-06-20 22:14
Jutro spotkanko na lyncu i główny temat to PEP- może jakiś konkret będzie.
Dodatkowo regiony mają spotkania z KR na których ma zjawić się ktoś z HR i także poruszyć ten temat oraz pokazać jakaś prezentację.
Więc w najbliższych dniach się wszystko wyjaśni.

Na razie brak oficjalnych info. Więc wszystko co ktoś powie wam to tylko domysły i plotki nie wierzcie więc w nie inczekajcie na info od KS.
Depeches 2017-06-21 05:01
KS na czwartek i chyba piątek jadą do wawy na jakieś znowu zebranie . A co do podwyżek to jedyne co nastąpi to jak znam życie i ta firmę to podwyższenie irytacji .
3
Rozrzalony 2017-06-21 21:01
Kochani moi na cuda i ogromne podwyżki nie ma co liczyć.moze być nawet tak że z oceny pep możecie jej nie dostać wcale.od lipca mają jeszcze być minimalne podwyżki do stawek .Padaka totalna.Mimo wszystko życzę Wam wytrwałości albo jakiejś mądrej głowy do zorganizowania no.strajku włoskiego.Szanowani nie będziemy nigdy.Czy to Statoil Polska czy Circle Polska.
7
cirkoil.pl 2017-06-21 21:38
My już dostaliśmy podwyżkę.

Podwyżkę obowiązków.

Musimy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za nowych pracowników, którzy nic nie robią i nie mają zamiaru tego zmieniać.
8
Kierownik 2017-06-21 22:37
Kr decyduje kto dostanie podwyżkę. Czyli osoba która zna was z widzenia będzie decydowała komu da kasę.
Mało tego ... może być tak że podwyżka będzie tylko dla kilku stacji w regionie bo dla innych nie starczy.

Firma jest zdania takiego - to że pracownik ma duży staż nie znaczy że należy mu się podwyżka więc firma jasno powiedziała- nie ma żadnych specjalnych dodatków dla pracowników z dużym stażem.

Minimalne wzrosty siatek wynagrodzeń od 1 lipca. Jakie to dokładnie kwoty będą przyjdzie mail w poniedziałek.

Jaka kwotę do podziału na mieć regionalny na wszystkich ? Nie ujawnia firma. Ale twierdza ze ma być o wiele większą niż w ostatnich latach.

Czyli wyszło jak zawsze ...
3
Pracownik za stażem około 10lat 2017-06-22 07:44
Czyli idziemy na L4 od lipca my starzy pracownicy.
7
LudzkiPan 2017-06-22 11:40
Podwyżki mogą być ale nie muszą. Prezes będzie chciał to będą podwyżki, a jak zawetuje to nie będzie. I tyle w temacie.
Nie ma się co nastawić na jakieś cuda.
Jeśli będzie 50zl to będzie 50zl, a jeśli będzie 300zł to będzie 300zl. A ile będzie to nikt nie wie jak dotąd.
2
Zastępca 2017-06-22 13:53
Jak nie masz nic normalnego do napisania to chociaż nie pisz takich głupot.
Zawetowac to możesz sobie makaron na obiad w domu.

Jest jasny komunikat - że podwyżki będą.
LudzkiPan 2017-06-22 18:38
Hahaha. Będą ale nie dla wszystkich, więc może i Ty też nic nie dostaniesz, czego Tobie nie życzę ale nic nie wiadomo, więc nie wiem skąd takie oburzenie nagle?
Nick Cave 2017-06-22 18:42
Dlaczego usunęli mój wpis???!!!

Jak tam u Was z piciem alkoholu w pracy? Kierownictwo nic nie mówi???
Rash 2017-06-22 20:39
Wychodzi na to , ze docenieni zostaną sprzedawcy (zwłaszcza z młodym stażem) i kierownicy ; zastępcy to nieroby na stacji więc im nic ze stołu pańskiego skapnąć nie musi ... Na kretyńskie reklamy związane z rebrandingiem kasy nie żałowali , podnieśli modele pracy na czas voice'a żeby był spokój , pozmieniali system premiowy żeby oczy zamydlić a zastępców bez mydła wy***li ...
Zostaw swoją opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.