brak logo

Statoil Poland sp.zo.o.

Warszawa

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

Biurowiec 2017-08-01 22:46
Stawiam że 99%'pracowników będzie miało w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] noszenie tych czapek. I co im kto zrobi ??? Nic ... bo się zwolni i gdzie znajdzie się nowego pracownika w czasach gdy na stronie Statoila przybywa dziennie co najmniej 5 nowych ogłoszeń o pracę.
13
Cyrkielek 2017-08-03 12:33
W cyrku klauny mają czapki, jeszcze trochę i nosa każą założyć ????????????????????????
11
Niki 2017-08-03 21:18
Aneksy podpisane z datą od 1 lipca
1
Zastępca 2017-08-03 22:02
No tak bo nowe stawki obowiązują od 01.07 a kiedy one dotarły na Twoją stacje ?
Przyszły poczta czy na maila ?
1
Niki 2017-08-06 02:58
Tego to już nie wiem.
1
Karol 2017-08-06 12:25
to kiedy dostaniecie aneksy nie ma wpływu na najbliższą wypłatę. wynagrodzenie będzie już skorygowane o podwyżki. bez obaw.
1
Kwadrat 2017-08-06 13:52
Wiem, wiem.
Ale dalej nie wiem jaka podwyżka mnie dotknęła. Dlatego pytam o aneks to tam będzie to zawarte ...
Wiem że widać też to na pasku ... Ale KS poszedł na urlop więc paskow szybko nie dostaniemy.
2
Kierownik 2017-08-07 10:36
Aneksy przychodza poczta.
1
joke 2017-08-08 00:12
Aneksy były wysłane bodajże 04.08.17, więc na dniach na pewno każda stacja dostanie.
1
Kropka 2017-08-08 07:55
Ludzie te czapki to cyrk nie dajmy z siebie robić błaznów.
6
.. 2017-08-08 12:34
A nosicie juz? U nas na stacji ogolnie nikt tego nie bedzie nosil nawet jak przyjda :P
2
Zks 2017-08-08 12:39
U nas też nikt nie nosi i nawet nie zamierza nosić. Hahaha
4
Karol 2017-08-08 18:44
Aneksy pocztą, albo przywiozą na stację KR. Kompletnie nie rozumiem jak możecie nie wiedzieć jeszcze jaką dostaliście podwyżkę. Rozmawiacie czasem w pracy z KS albo ZKS?

Czapki? zamówiłem dwie, gdyby ktoś chciał założyć jak będzie kosił trawę. Olejcie ten temat i się nie stresujcie.
4
pracownikSTATOIL 2017-08-09 12:50
Wie ktoś może jak wygląda sprawa z premią dla zastępcy?
Ponoć temat miał być na nowo przerobiony ?
1
Były pracownik. 2017-08-09 15:41
Moja praca w owej ,,fantastycznej,, firmie trwala ok 1,5 roku!!! 1,5 roku straconego czasu z nadzieją, że będzie lepiej. Stacja w Warszawie typu ,,franczyza,, . Pensja najniższa, ok 10 zł netto na godzinę! Warunki pracy fatalne z czajnikiem przy desce klozetowej. / stacja typu 123/ . Budki tak ciasne i zawalone towarem, że mój zwierzak ma lepsze warunki do życia! !!! Zero ustalonych przerw, ok 300 klientów na 8 godzin!!!! Nikomu nie polecam, trzymajcie się jak najdalej od tych miejsc!!!!
7
Były pracownik. 2017-08-09 17:50
Dobrze, że masz pasek i znasz swoje składowe wypłaty, gdyż ja nie miałam bladego pojęcia co na moja jałmużnę się składało. Pozdrawiam
2
Karol 2017-08-09 17:59
Wygląda tak jak wyglądała. Porozmawiaj z kierownikiem nad sposobem dzielenia premii czy zakresem swoich obowiązków, tak abyś nie miał łącznej premii mniejszej od sprzedawców.

Biuro nie widzi problemu z ZKS, zbyt mała rotacja na tym stanowisku. W razie czego KS awansuje któregoś z innych pracowników.

Zastanów się czy korzystniej nie byłoby dla Ciebie wziąć kilka zmian nocnych, czy nawet "zejście" na Starszego Sprzedawcę. Jeśli tak, to możesz wspomnieć KS o takiej możliwości ;)




1
pracownikSTATOIL 2017-08-09 18:36
Ja akurat na premię nie narzekam. Bo mój ks jest w porządku.
Tyle że według mnie jest to źle zorganizowane że zks bierze z puli sprzedawców.
9
Ktoś 2017-08-24 08:39
Wiadomość dla biura ,tak to właśnie działa . Zorganizowaliście podwyżki i jakby zadowolenie z pracy wzrosło co widać po liczbie wpisów .
1
Karol 2017-08-25 13:56
Liczba wpisów spadła bo zakończył się okres podwyżkowy. W tej firmie nie jest tak, ze idziesz do kierownika i negocjujesz podwyżkę w dowolnym momencie. Poza awansowaniem na starszego sprzedawcę KS nie ma żadnych możliwości.

W regionach warszawskich jest dalej problem z ludzmi. W pozostałych, biorąc pod uwagę liczbę ogłoszeń na stronie, chyba rzeczywiście się poprawiło.
Jola 2017-08-26 20:07
Hej, a czy ktoś pracuje jako Customer Service Representative? Jakie są warunki i stawki?
:) 2017-08-27 20:26
pewnie takie jak wszedzie - do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
depeches 2017-08-29 23:17
moja wiedza pozwala domniemywać że studenci zaczeli ekspansję na większe miasta i dla tego chwolowa cisza
Grazia 2017-08-31 20:20
Ludzie trzeba się ogarnąć i zorganizować. Obcy w naszym kraju robią biznes przy pomocy" Puławskiej "którzy za srebrniki się sprzedali a nas nazywają Trolami. Mówią nam że jak nie pasuje to możemy się zwolić. ale zapytam dla czego?. To oni robią tu biznes i powinni się dostosowac do nas . A jak nie pasuje to do widzenia z Polski. Tylko nas nikt nie broni bo nie mamy związków i brak nam zorganizowania. W dobie internetu to żenada że sobie na to pozwalamy.
4
BylyKZ 2017-08-31 22:13
Pracuje w tej firmie osiem lat i powiem wam że takiego szamba to nie widziałem . Co się w tej firmie wyprawia. Praca jest bardzo ciekawy a zarobki gowni_@ne.zaczynalem swoją pracę od sprzedawcy po p.o. KS i po obecnych aneksach zostałem zdegradowany do starszego sprzedawcy w świetle prawa firmy. Chyba powinna się należycie się odprawa za zlikwidowane stanowisko pracy przez firmę .ale o tym się nic nie mówi mamy tyle obowiązków że się w głowie nie mieści.a co do pensji mam 2310 podstawy a z premierem mam tyle co żyd napłakał wychodzi 1980 zł co mc. Jaka to motywacja?? My zapier__ a biuro zmienia stanowiska. Taka jest prawda nie wiedzą co się dzieje na samym dole firmy. Tu gdzie my pocimy się na ich zajeba__e pensje. A co do ludzi jak popatrzyłem po grand openingach na Facebooku to mnie krew zalewa jakie to dupoli__zy. Szczerze to powodzenia w tej firmie ja mam dość. Współczuję tylko tym co rozumieją jaka to ciężka i niewdzięczna praca:) Pozdrawiam

Były KZ
1
BylyKZ 2017-08-31 22:37
Kiedyś za czasów firmy STATOIL liczył się pracownik jego zdrowie samopoczucie i wiele innych czynników które sprawiały że chciało się przychodzić do pracy i pracować z uśmiechem na twarzy bo liczył się człowiek .A teraz za czasów nowych właścicieli Żydów kanadyjskiego pochodzenia liczy się tylko $$$.Nie liczy się zdrowie i niekiedy życie pracownika bo doszliśmy do czasów zmian jednoosobowych nawet nocnych z przyciskiem życia żeby nas kontrolować czy nie siedzimy za długo a to wszystko w ramach troski o nasze życie i zdrowie . Więc nasz kochany pracodawca jest kryty:) To poprostu wstyd że w innych koncernach potrafią z takich pomysłów bardzo szybko zrezygnować i zapewnić w miarę możliwości godne warunki pracy.A u nas co?? Tylko z krzesła na krzesło skaczą zmieniają samochody wynajmują hotele na to żeby robić pokazy modowe w firmie i sztuczne ognie.A pracownik zostaje na szarym koncu.Kasa idzie na reklamę i pokaż a nie na to co właściwe żeby osiągnąć jak najlepszy wynik. No i oczywiście standardy obsługi.Powiem tak bywałem na wielu Naszych stacjach ale najciemniej zawsze pod latarnia brud smrud ani be ani kukuryku.Ale są też takie miejsca gdzie podaje się hot dogi na liściu sałaty to jest dopiero hit i dupolizostwo.Mam tyle żółci w sobie że nie starczy mi czasu tu się wysmetniac bo i po co każdy wie jak jest ????????Życzę sobie tylko abym mógł wytrzymać w tym wszystkim jeszcze chwilę

BylyKZ
7
TabiWwa 2017-09-01 06:47
Pracowałem w tej firmie prawie 13 lat. Zwolniłem się nie mając nigdzie nagranej roboty. Dziś pracuję. Odżyłem. Zacząłem oddychać zamiast się dusić.

Najbardziej przykre dla mnie było to jak centrala traktowała właśnie takich jak My. Starych pracowników.

Okazało się pod koniec mojej kariery w tej firmie, że zarabiam mniej od pracownika nowo zatrudnionego bo ja w odróżnieniu od niektórych nie byłem przyklejony do kasy.
Przyjemność mi sprawiało dokładanie towaru, zmiana promocji czy robienie śmieci.

Dlatego postanowiłem odejść.
Oczywiście kierownik robił co mógł by mnie zatrzymać. Już prawie mnie złamał, ale postanowiłem skończyć to zasiedzenie, tą monotonię, tą pracę za psie pieniądze.

I szczerze powiedziawszy zrobiłem jeden z największych sukcesów w swoim życiu. Zwolniłem się.
16
Kierownik 2017-09-05 08:40
ByłyKZ... o czym ty piszesz ?
Jakie stanowisko zlikwidowali ?
Bo nie bardzo rozumiem. Pierwsze słyszę żeby zlokwodowali jakiekolwiek stanowisko.

Sądząc po twoim nicku to byłeś kierownikiem zmiany tak ?
Zks 2017-09-07 13:21
Zlikwidowali kierownika zmiany.
Ale nie rozumiem skąd degradacja na sprzedawcę?
W moim regionie było kilka KZ i od 1.07 dostali umowy na ZKS.

Więc czemu Ciebie zdegradowali ?
Kto będzie na twojej stacji kierownika?
Stary 2017-09-17 07:50
Po prostu nie byłeś kierownikiem zmiany tylko P.O. więc skąd to zdziwienie?
Wcześniej czy później i tak był byś zdegradowany. Ciesz się, że do starszego, a nie do szeregowego.

Pozdrowienia.
Kwadrat 2017-09-17 09:20
Chyba że na jego stacji był KS, ZKS i oprócz nich to jest KZ. W takim przypadku KZ zlikwidowali i musieli go zdegradowac. Choć myślałem że taka sytuacja już się nie zdarza na stacjach - że jest KS, ZKS i jeszcze KZ.
1
Stacja707.. 2017-09-27 10:10
Mam pytanie... Jak Wasz KS rozdziela premię uznaniową?? Czy jest gdzieś odgórnie zapisany regulamin przyznawania premii uznaniowej?
. 2017-09-28 07:26
U mnie jak mu sie podoba :D
Ktoś 2017-09-28 11:11
W nazwie zawarta jest metodą
Kierownik 2017-09-29 12:14
KS dzięki premię uznaniowa jak chce. Moze nawet cala dac 1 osobie a reszcie 0. Taki jeat regulamin.
2
Trolle 2017-10-01 00:08
Premie uznaniowe to dostaje tylko Zks i ulubiency Ks a reszta nic. Więc zero motywacji do sprzątania dokładania towaru itp sam z siebie. Teraz lepiej się przyspawac do kasy przynajmniej premia jest z tego.
3
Smok 2017-10-01 14:22
Tak masz rację bo tylko wy ciężko pracujecie a zks nic nie robi.swiete krowy z siebie robicie.zycze ci
dobrego spawu żeby nie puscil.
4
Rush 2017-10-04 19:46
Te, Kierownik - doczytaj zasady premiowania i nie pisz farmazonów !
2
Kierownik 2017-10-05 21:45
A co źle niby napisałem ???
1
zgagens 2017-10-06 17:16
Zks dostaje z ZUS-u ????
zgagens 2017-10-06 17:19
ZUS im płaci za nic nierobienie????
rafdam 2017-10-10 17:13
Jeżeli masz umiejętności:
-sprzątaczki/a
-baristy
-kasjera
-kucharza
-mercza(wykładanie na półki)
-negocjatora
-słuchacza

i masz nogi oraz psychikę ze stali to jest praca dla ciebie
Aplikuj już dziś.
Zapewniamy:
-brak bezpieczeństwa
-zmęczenie
-najniższą krajową
-stres
-kilka nocy nieprzespanych
-rozmowa z pijakami

-
9
Robert 2017-10-10 22:17
istnieje jeszcze szansa, że uda Ci się załapać na jakąś przerwę (ale nie nastawiaj się)!
7
Ktoś 2017-10-11 19:30
A nie jeszcze dodaj bitwy z pijakami .
3
Pracownik szeregowy 2017-10-12 13:08
Jak na waszej stacji wygląda moduł godzinowy pracy? W jakich godzinach pracujecie, jesteście sami na kasie i czy możecie liczyć na swojego ZKS aby przez dłuższą chwilę obsługiwał klientów zanim przyjdzie kolejna osoba do pracy?
Cyrkowiec 2017-10-12 13:37
U nas w większości przypadków mamy 8-20 I 20-8 Z czego 8-16 jest ktoś z kierownictwa. Kierownik raczej nie pomaga. Zastepca jak najbardziej. Chociaż ja wolę sam kasować- wiadomo ... większą premia.
Pracownik cyrkla 2017-10-12 14:16
Witam. Moim zdaniem jeśli chodzi o wynagrodzenie na stanowisku sprzedawca/kasjer można wyrobić max 4000 brutto ale to musi być naprawdę dobry miesiąc. Dodatkowym plusem jest to że jak stacja ma dobrą lokalizację można wygrywać konkursy co daje dodatkowe dochody. No jeśli chodzi o pracę to trochę jej jest niestety no i te samotne nocki które nie należą do przyjemnych. Awansować do KS też się da ale nie zawsze jest to proste, i początki dla kierownictwa są fatalne bo ledwo 3 ka z przodu, premi kwartalnych które powinny być przeważnie KR zabiera.
Rafdam 2017-10-13 08:29
Prawda zapomniałem kilka rzeczy dodać w ogłoszeniu. Ja tylko jak znalazłem inną pracę uciekłem. Nie będę zniechęcał innych ludzi ale to niestety prawda. Jeżeli masz inną alternatywę nie idź tam.Szkoda że ci z góry nie przyjdą popracować chociaż jedną noc, może to ich by coś nauczyło. Pozdrawiam.
8
Odchodzę 2017-10-13 15:58
"Góra" powinna co roku przez miesiąc pracować jak zwykły troll na stacji. Zobaczyć jak w praktyce wyglądają ich pomysły. Na a nocnych zmianach zobaczyliby ile czasu zajmuje robienie kanapeczek, bitej śmietany, lemoniadki i lukrowanie ciasteczek kiedy co dwie minuty wchodzi klient. Polatać trochę między kasą i gazetami do których jest milion dodatków . W międzyczasie sprzątnąć toaletę bo ktoś na co dzień chyba w stodole załatwia swoje potrzeby i jeszcze klepać formułki bo tajemniczy może się trafić ;).Za ten miesiąc powinni dostać wynagrodzenie osoby pracującej od kilku lat bo nowi stoją tylko na kasie i mają większą pensję niż osoby które robią wszystko inne na stacji. Ciekawe ile by wytrzymali bez wolnego weekendu i pracę w święta. Cieszyli by się z wolnego dnia w tygodniu siedząc sami w domu kiedy rodzina w pracy i w szkole? I niech sobie wezwą ochronę jak się poczują zagrożeni ;)
12
Rafdam 2017-10-13 18:11
Zgadzam się z tobą w 100 procentach. Najlepiej jeszcze robić to wszystko za miskę ryżu.
2
Zostaw swoją opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.