brak logo

Statoil Poland sp.zo.o.

Warszawa

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

Kazek 2016-10-03 23:23:14
Jeśli ktoś nie potrafi rozmawiać z ludzmi to nie mój problem. Nie chodzi przecież o pytanie wprost o zarobki, bo to jest oczywiście niegrzeczne. Ale zapytać o to co jest najcięższe w tej pracy i uzyskanie odpowiedzi naprawde nie jest trudne.

Ostatnio na stacjach były ankiety odnośnie "środowiska pracy" jedno z pytań brzmiało: "czy poleciłbyś pracę w statoil swoim bliskim/znajomym" Na większości stacji pytanie to było najniżej oceniane w skali 1-5. Pytań o wskazanie trudności nie było, taka jest rzeczywista chęć zrozumienia pracowników.
6
pracownikSTATOIL 2016-10-04 08:25:59
W tej ankiecie bardzo źle też wypadło "czy czujesz się bezpiecznie w miejscu prac".
Ale to chyba każdy wie skąd taka ocena :D
8
pracownik z długim stażem 2016-10-04 13:39:34
Często stali klienci sami mówią, że to ciężka praca - jak widzą, że na kasie jest jedna osoba- i z jakimi często osobami ma się styczność - zwłaszcza w nocy (pijani, naćpani, agresywni).


Z firmą mam styczność lata... kiedyś to była inna bajka... zmiany dwuosobowe nocne i dzienne (plus kierownik)... faktem jest, że i klienci byli inni - jak zaczynało się pracę lata temu to ludzie patrzyli z podziwem - że fajną pracę się załapało... a teraz zero szacunku;
8
pracownik z długim stażem 2016-10-04 13:42:42
My tu mówimy o zwykłych pracownikach!

Wiesz jak o nas mówią w Warszawie: trolle
5
Pytalski 2016-10-04 23:01:15
Annaturum? Ile Ci płacą za wypisywanie tu nowych ofert pracy ?
pracownik z dlugim stazem 2016-10-05 02:49:40
Wystarczy wpisać olx statoil
albo wejść na stronę statoil
1
pracownikSTATOIL 2016-10-05 12:11:57
Jak ty nawet na stronie nie umiesz znaleźć ofert to ani cv nie składają, bo nikt cię nie weźmie do pracy :p
Trzeba być ogarniętym choć trochę ...

Ps. Na stronie statoila jest obecnie 27 ofert na stacjach.
Janek 2016-10-05 13:52:27
Próbuj chłopie i nie pitol .
pracownikSTATOIL 2016-10-05 13:55:31
W ( usunięte przez administratora ) mamy gdzie chcesz się zatrudnić.

Ty piszemy o Statoil Polska ... a jak byś chciał wiedzieć to osoby z biura (także przedstawiciele i kierownicy regionalni) nie pracują w Statoil Polska tylko w innej spółce:)
Więc załóż sobie osoby wątek NT. Biura i tam swoje rozterki pisz ... bo tu nikogo nie interesują stanowiska o których piszesz.
4
Janek 2016-10-05 15:25:16
Negodziwością to są warunki pracy na stacji.
15
stasiu 2016-10-05 16:48:35
Wiem jedno około 2 lat temu ludzie z biura mieli praktyki na stacjach .Rozmawiałem z tymi osobami ,jedną z dziewczyn rozpłakała się na wspomnienie tego jak było ciężko i jak jej klienci pocisneli.
2
stasiu 2016-10-05 23:08:24
Kurna jak bym swojego regiona słyszał ,jeżeli to ty to pozdrawiam.
3
pracownikSTATOIL 2016-10-05 23:24:45
Kolejny idiota zadaje pytanie czy jest jakaś praca w Statoil.
Serio tacy idioci z was ?
8
pracowikSTATOIL 2016-10-06 16:37:20
Już 4 razy w ciągu ostatnich dni podawałem gdzie szukać ogłoszeń o pracę w tej firmie.
Ileż można ?
Tak ciężko poczytać kilka wypowiedzi, która są wyżej ?
Brak słów...
5
Kierownik 2016-10-07 21:14:05
Lidl walczy o pracownika (patrz 600 zł w bonach),a stat dalej nie widzi problemu .Niech se Kiero błaga ludzi aby się zatrudnili.
6
pracownikSTATOIL 2016-10-08 15:19:54
Pracujący w W-wie są zatrudnieni w innej spółce.
Więc tu nie poznasz szczegółów.
Szukaj w innych wątkach.
Tu piszemy o Statoil Polska- czyli osobach pracujących na stacjach.

Bo to są 2 różne rzeczy.
1
pracownikSTATOIL 2016-10-08 20:21:45
Nie bo piszemy o Statoil Polska- czyli osobach pracujących na stacjach.

Biuro ma inny wątek w tym portalu
1
pracowikSTATOIL 2016-10-09 11:48:01
Nie zazębia się ani trochę :)
Osoby z biura mają inne warunki pracy - inne płace, zupełnie inny socjal.
Z pracownikami stacji to nie ma nic więcej wspólnego niż słowo "statoil" w nazwie.
Serio ...
smutne, ale prawdziwe.
3
pracowikSTATOIL 2016-10-09 11:49:57
Oczywiście to co napisałem wyżej dotyczy się także kierowników regionu.
Na warunkach "stacyjnych" pracuję tylko kierownicy stacji, zastępcy, starsi sprzedawcy i sprzedawcy (mało kiedy się zdarza, ale też placowi).
A wszystko "powyżej" to inny świat i 100x lepsze warunki pracy.
pracownikSTATOIL 2016-10-09 20:45:45
Masz cały etat to pracujesz cały etat. Ani godziny mniej, ani godziny więcej.
Jak masz pół etatu to pracujesz między 88 a 156 h.
Przy 3/4 etatu od 120 do 156 h.
Oczywiście na miesiac.
Grafik masz układamy na caly miesiąc.
Przed układaniem grafiku kierownik wywiesza kartkę na której piszesz swoje prośby do grafiku.
Czyli jak np. Chcesz wolne 8,9.11 to wpisujesz i masz wolne.
Większość zmian dla sprzedawców to zmiany 12h.
pracownikSTATOIL 2016-10-09 22:32:11
Jakby kierownik dał Ci nadgodziny i firma musiałby Ci je wypłacić, to kierownik dostanie taka opiernicz, że będzie pamiętał do końca życia.
w firmie nie ma nadgodzin, chyba że jest jakaś mega super wyjątkowa okazja - czyli np. Pół załogi weznie l4 lub się zwolni.
5
pracownikSTATOIL 2016-10-10 12:51:32
Tak.
Zawsze 10 każdego miesiąca.
Z tym nie ma problemów.
Tak samo nie oszukują na wypłatach itp.
Esiok 2016-10-10 20:27:10
Post wyżej masz odpowiedź... idioto.
4
Czyj 2016-10-11 17:01:02
A czy jest ten czerwony samochód pod moim oknem ?
2
Czyj 2016-10-11 17:01:21
A czy jest ten czerwony samochód pod moim oknem ?
Same osiołki i boty na tym forum 2016-10-11 19:12:51
Tak, nie będzie już żadnych ofert
1
Do osiołków 2016-10-12 15:35:05
Ale przecież tym ludziach się nie chce nawet wejsca na stronę Statoil żeby sprawdzić, a oprócz strony internetowej często publikowane są oferty na olxie i pracuj ...oni nie to ze nie mogą znaleźć tylko dlatego że im się nie chce... Kilka stron z opiniami z czego 90% te same pytania " a czy jest ta oferta a czy ta a czy będzie nowa w Kielcach, Wałbrzychu, Wąchocku? "
3
praciwnik z dlugim stazem 2016-10-13 10:28:58
Statoil SPRZEDAWCA

Plusy
*umowa o prace
*wyplata na czas

Minusy
*ciężka psychicznie (klienci, nacisk z góry)
*praca w święta, weekendy, w nocy
*niska płaca
*robisz wszystko- kasujesz, sprzatasz, myjesz plac, odsniezasz
*brak 30 minutowej przerwy
12
pracownikSTATOIL 2016-10-13 17:40:02
Ja bym jeszcze do plusów dopisał socjal. Jednak nie jest aż taki zły. W wielu firmach jest gorzej pod tym względem.

A do minusów zmiany jednoosobowe.
Jednak we 2 osoby było łatwiej ogarnąć stację, klientów itp.
1
aleks 2016-10-19 11:23:02
zastanawiam się czy ten pracodawca może jakiś konkurencyjny system prowizyjny zaproponować sprzedawcom
Antylizus 2016-10-24 21:24:33
Bzdura. Najwidoczniej jesteś trollem. Filozofia LEAN nie pozwala na siedzenie.
5
Antylizus 2016-10-24 21:26:10
Bzdura. Najwidoczniej jesteś trollem. Filozofia LEAN nie pozwala na siedzenie.
2
violette 2016-10-28 19:58:16
Praca dla masochistów lub desperatów - nikt kto ma szacunek do siebie i swojej pracy długo na Statoilu nie zostanie. Traktowanie szeregowego pracownika poniżej krytyki, ciągłe dokładanie obowiązków, obwinianie o wszystko co nie idzie jak góra to sobie wymyśliła, harówa przy ogarnianiu calutkiej stacji w pojedynkę. I uparte twierdzenie, że wszystko jest super i nic nie trzeba zmieniać tylko się dostosować i bardziej starać (za nic oczywiście).
13
Kazek 2016-10-28 20:05:15
Super nocki teraz na stacjach się zapowiadają. Do 4-5h wypiekania ciastek i pieczywa dochodzi nam jeszcze przygotowywanie kanapek. Jakby tego było mało to biuro wymyśliło, ze nie będzie grilla z "rolkami". Teraz to pracownicy będą przewracać kiełbaski co 15 minut z jednej strony na drugą.

Zapraszamy wszystkich chętnych do pracy na stację Statoil!

P.S. być może niedługo dojdą jeszcze super niedziele z pozamykanymi marketami :)

9
kriss..J 2016-10-30 09:29:57
jest dziwna obsługa 90-10-2016 godz ok 9:00
nie wydaje reszty do konca
ok 1 grosz ale nie wydaje paragonów
dzis miałem przypadek z przed pół godziny w Raciborzu na stacji Statoil
kupowałem usługę myjnie premium
okazało sie ze nie wydała mi pani kasjerka grosza ok. ale i schowała paragon
co sie okazało myjnia zepsuta i nie mogłem skorzystać
dziwne to ze akurat tylko miesiąc można skorzystać z tego drugiego numerka na myjnie
lecz nadaje sie to pod skarbówkę ze pewnie wpisali ze oddałem karteczkę z kodem myjni z której nie mogłem skorzystać a dali w zamian inna ale tej już nie nabili
ogólnie co to za stacja jak działa na pograniczu prawa
pracowikSTATOIL 2016-10-30 10:43:00
No z tymi ciastkami to masakra.
Cieszę się, że na naszej stacji nie ma ich być.

Ale grill mamy nowy i jest o wiele lepszy niż rolki.
Nie trzeba co chwilę przewracać jak na jakieś 40 minut starczy.
Kiełbaski są lepsze w smaku i dłużej wytrzymują na grillu - nie marszczą się itp. - tak jak na grillu rolkowym.

Paragon musi być ... może pracownica coś kombinuje ? Dziwne ...
Powiedz o tym kierownikowi stacji.
Tępić prostaków! 2016-10-30 21:53:53
Domagasz się 1grosza, lecz gdy brakuje ci 7 lub 20 to rzucasz szybko kwotę zaokragloną w dół zza pleców klientów stojących przed tobą(celowo z małej litery, chyba wiesz dlaczego), nie domagając się tym razem faktury na 20,27 pln- oczywiscie infomujesz zwykle o zamiarze fakturowania, gdy już otrzymasz paragon po zakończonej transakcji- głupi kasjer nie rozpoznał twojej tępej mordy kliencie vip nr ok 187 na danej 12 godz. zmianie i nie wyczytał w twoich myślach ze chcesz ten ogromny wydatek wrzucić w koszta swej żałosnej jednoosobowej działalności(do której zapewne zmusił cie twój dotychczasowy pracodawca będący jeszcze gorszą tzw. patologią od ciebie).
6
Pracownik na pierwszej linii. 2016-10-30 22:57:47
Jesteś trollem lub niepełnosprawnym umysłowo, raczej nie pracujesz za kasą tylko udajesz kasjera. Klient zapewne sam chwycił pierwszy papierek i pognał do myjni, gdyby wziął paragon zapewne nie byłby go w stanie odszukać na placu, gdzie by go "bezwiednie" wyrzucił. Zgadnij co napisałby twój guru-klient, gdyby okazało się że na skutek faktycznej, badż spowodowanej nieudolnością klienta-waszego Pana awarii skutkującej niewykonaniem usługi nie mógłby skutecznie zareklamować usługi, ponieważ nie posiadał dowodu zakupu usługi. Podejrzewam że dziewczyna (podobnie jak ja to czynię ) znając jakość infrastruktury upadającej firmy odłożyła na wszelki wypadek paragon, wyręczając tym samym w myśleniu szanownego klienta,który nota bene mógł się o paragon jak i zawrotną kwotę 1gr. upomnieć. Może odpiszesz mi pracowniku na jakiej podstawie uznałaby mu reklamację bez wspomnianego par., ktore klienci wyrzucają tuż za drzwiami? Ta sprawa nie kwalifikuje się do skarbówki, lecz do psychiatry. Pozdrawiam was obydwu żałosne.... wiecie co ;)))
5
. 2016-10-31 21:58:56
Twoja wypowiedż świadczy o tobie...
2
Pracownik 2016-11-07 19:36:34
Jakie zaufaniae ty to chyba kierownik jestes
Tomasz 2016-11-07 23:49:53
Jestem i co to zmienia że te trole takie pierdoły piszą
Patryk 2016-11-08 20:10:49
To jeśli jesteś kierownikiem to większe pierdoły dostajesz codziennie na maila z Puławskiej... to tyle jeśli chodzi o zaufanie do firmy, a właściwie do osób nią kierujących :)
5
Prawy 2016-11-11 11:25:14
A czy ktoś próbował interwencji w PIP w sprawie zmian jednoosobowych czy to zgodne z kodeksem pracy. Może jakby zainteresować odpowiednie instytucje to by zrobili z tym porządek. Jak warszawka przyjeżdża na stacje to nagle na stacji aż roi się od pracowników i tydzień przed zaczyna się wielkie porządki żeby władza mogła być z siebie dumna.
4
ADAMon 2016-11-11 20:28:53
Zmiany jednoosobowe są dopuszczalne przez prawo pracy w przypadku odpowiedniego zabezpieczenia pracownika. Czytaj "Dam im patrol interwencyjny jest ok" Bardziej można by domagać się interwencji za brak przerw na pojedynczej zmianie nocnej.
olekpiotrus:) 2016-11-24 10:45:03
burdel-zmiany jedna osoba -cyrk na kółkach- brak podwyżek-ludzie z Ukrainy będą zatrudniani za 7złotych brutto ;)
4
olekpiotrus:) 2016-11-24 10:49:44
burdel-zmiany jedna osoba -cyrk na kółkach- brak podwyżek-ludzie z Ukrainy będą zatrudniani za 7złotych brutto ;)
123 2016-12-02 20:59:24
Siedzisz na kasie 8 h w międzyczasie sprzatasz podjazd i do tego cały czas otwarte okienko kasowe. Umowa na 0,5 lub 0,75 etatu czyli za od 800 do 1200 PLN w zależności od ilości godzin. Regionalny ciągle się czepia żeby aktywnie sprzedawać i inne pretensje. Ale pytam za co? Za 800 PLN? Tak tyle się zarabia na 123. Fakt może nie ma tam aż takiego sklepu ani nocek ale 300 klientów na 8 h pracy to wyzwanie na skorzystanie z WC lub posiłek. A podobno tak się chwała jakie to oni mają zyski tylko czyim kosztem. Ciekawe co by było jak każdy by jednego dnia wziął L4. Może by coś zrozumieli.
pracownikSTATOIL 2016-12-03 11:40:55
Jak pracujesz na Stacji 123 - to nie krytykuje statoila.
Bo nie statoil Cię zatrudnia. Tylko ajent - czyli prywatna osoba - która może Ci dać 2 zł za godzinę a może dać 140 zł za godzinę.
Ze statoilem to prócz loga nie masz nic wspólnego.
Widać nawet nie wiesz kto jest Twoim pracodawca ... masakra :o
123 2016-12-03 11:52:00
Oj zdziwilbys się. Nie pracujesz na 123 należącym do Statoil to nie pisz bo nie wiesz jak jest. Wiadomo że nie masz tyłu obowiązków co na dużych stacjach dlatego nie masz tak oszalamiajacych zarobków ale spoko dzięki tym niskim zarobkom Jarosław daje zamiast 500 + to 1000+. :). Pozdrawiam Cie pracowniku Cicrle K. i życzę sukcesów w pracy.
Praco/wnik 2016-12-03 20:05:58
To nie firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to totalny wyzysk ucinanie godzin praca jednej osoby na zmianie ( obsługa 500 osób przez 12 h ) ,pracownik to kundel firam nigdy nie stanie za nim nawet jak by w ryja dostał od klienta to powiedzą że na pewno byłeś winny,a centrala i cała "góra" to ludzie bez pojęcia o sprzedaży bezpośredniej "bułki krzywo leżą " to im przeszkadza ,nie ulepszają pracy ,poprawy warunków pracy , coraz więcej zadań i kretyńskich pomysłów .Ej góra stańcie za kasami piątek nock ,sobota , reanimacja pewna korpo mózgi
2
Zostaw swoją opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.