brak logo

Statoil Poland sp.zo.o.

Warszawa

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

Kiero 2016-12-29 13:57
Pot jeszcze mi po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e cieknie .Ale to będą moje ostatnie święta.w tej "firmie".Nie ta robota i nie za tą kasę.pozdrawiam
7
pracownikSTATOIL 2016-12-29 22:10
W ogóle wiecie coś jak z to będzie ze wzrostem płacy minimalnej ?
Ponoć ma być też jakaś podwyżka dla starych pracowników.
Wiecie coś więcej?
1
Ender 2017-01-03 11:00
~ Bezpieczeństwo_masakra - 100 procent racji. Ja już nie pracuję na statoilu, z czego się cieszę. A powód ? W święta wpadł pijany gość i powyzywał mnie trochę. Sorry, ale obelgi to nie za tą kasę, więc mu odpowiedziałem. Rzucił się do mnie i chciał uderzyć. Nie poszczęściło mu się, za taką kasę też się bić nie dam. Zrobiłem unik, po czym złamałem mu nosa. Był z trzeźwiejszym bratem, który wszystko widział. Zaczął mnie przepraszać, że brat nerwowy, że wypił... żebym policji nie wzywał. Ochronę wezwał kolega ze zmiany wcześniej, więc szybko zmyli się ze stacji. Po przybyciu ochrony spisaliśmy protokół i byłoby ok, ale kierowniczka doszła do wniosku, że postąpiłem bardzo źle. Jakbym dostał w pysk, to by było dobrze, ale mi nie wolno się bronić, bo pracuję w korporacji.
Rzecz działa się na Statoilu w Ostrowcu Świętokrzyskim, więc gdyby ktoś aplikował tutaj na pracę, to niech się przygotuje na to, że będzie nie tylko pracownikiem, ale i ścierką dla klienta, który akurat miał zły dzień i chce kogoś sponiewierać. Na każdą obelgę masz reagować uśmiechem i życzliwym słowem, gdyś koleś, któremu odpyskniesz może już tu nie przyjechać i stacja straci klienta.
Wypłaty faktycznie na czas, jeśli pensję za pół etatu można nazwać wypłatą. Do tego z annusa wyciągnięte obciążenia.
Ludzie mili, ale zastraszeni.
Proponuję się zastanowić poważnie, gdyby ktoś miał zamiar tam składać podanie o pracę.
15
pracownikSTATOIL 2017-01-03 22:55
Masakra. Współczuję :/
Jest to chore... ze klient może wszystko a pracownik nic.
Niestety takie mamy chore czasy.
4
Mateusz 2017-01-05 19:06
Witam, kończę studia na Wydziale Bezpieczeństwa Cywilnego pracą inżynierską na temat bezpieczeństwa pracy na stacjach paliw. W związku z tym mam prośbę do osób, które pracują lub pracowały na stacjach paliw o wypełnienie tej krótkiej ankiety. Całość zajmie nie dłużej niż 2 minuty. Z góry wszystkim dziękuje.
Ankieta w linku: https://goo.gl/forms/SG2rVqS6N1fvfwqg2 (link do formularzy google)
2
Nikspecjalny 2017-01-18 21:21
Tak się dzieje jak za sznurki pociągają nasi rodacy ,którzy umią zarabiać kasę tylko przez oszczędności .Zero innowacji zero świeżości .Teraz jeszcze więcej zarobią ,nowy model pracy nowe oszczędności.A klienci mają dosyć przyglądania się z kolejki jak robi się hot-doga .Brawo wam chłopcy z Puławskiej.Janek Tar zapewne śmieje się do rozpuchu .Zwolnili go i zaczęły się oszczędności i spadki klientów.
15
Kamil 2017-01-25 19:10
Pracujępracuję w Statoilu ładne kilka lat i powiem tylko tyle, Odradzam kazemu To co teraz się dzieje to porazka Płaca mizerna praca niewolicza świątek piątek i jeszcze za to mizerne wynagrodzenie jakić tajemniczy Cię ocenia bez prawa obrony przed Jego opinią. Jeszcze pracuję tu bo w moim mieście jest bezrobocie a Statoil skrupulatnie to wykorzystuke ale mam nadzieję ze niedługo.Ludzie jeśli tylko możecie to unikajcie tej firmy. Kiedyś wspaniała teraz dno.
15
Pracownik Bydgoszcz 2017-02-10 11:33
Umowa o pracę od pierwszego dnia pracy, trzymiesięczny okres próbny. Wynagrodzenie najnizsza krajowa plus wypracowane premie sprzedażowe plus uznaniowa, o ile zasłuzy się na uznanie pani kierownik a z tym bywa różnie. Zmiany 4,6,8,12 godzin. Zmiany nocne samotne, wekeendy czesto samotne do 14-15. Brak wniosków urlopowych, czeste zmiany w grafiku z dnia na dzień, przychodzisz do pracy i okazuje się, że masz np. dwie-trzy nocki pod rząd. Standardy pracy przyjete na innych stacjach tutaj czesto zmieniane w zależnosci od potrzeb kierownictwa.
2
moRis 2017-02-15 18:08
Wreszcie. Po pierwsze 14 latach przyszedł kres pracy na stacji. Jedyne co trzeba przyznać firmie to to, że wypłata zawsze na czas.

O swojej historii coś tu nabazgram. Zatrudniłem się na Statoilu w czasach gdy o pracę było naprawdę ciężko. Policzyłem sobie ile osób przewinęlo się przez tą stację od 2007 roku czyli przez 10 lat. Wyszło 166 osób. Jedni byli bardziej kumaci inni nie nadawali się nawet do tego by ulice zamiatać.

Kolega sygnujący się nazwą pracownikStatoil, pierwszy wpis na tej stronie pisze, że tyle ile masz godzin na umowie tyle masz i żadnej więcej. U mnie było nieco inaczej. Gdy ktoś zachorował to pierwsze co telefon do mnie i nie prośba żebym przyszedł. Masz przyjść na nocke bo nikt inny nie może, wielokrotnie mówiłem kierownikowi, że mam dzień wolny i pije któregoś tam browara co było prawdą. To kierownika nie interesowało. Przychodziłem za to z ławki od kumpli wprost na stacje po 4,6 browarach. Nawalony pracownik stacji w pracy bo nie ma kto przyjść i ja musiałem stanąć zza kasą. Rozumiecie to ?

Od dłuższego czasu narastała we mnie frustracja. Ostatnie podwyżki w ciągu 5 lat to było 2 lata nic, w jednym roku 10zł , rozumiecie ? 10zł podwyżki, potem jakoś 40 brutto i 50 brutto. W tym młodsi pracownicy stażem dostawali po 200 czy 300. W tej chwili jak ktoś jest cwany i przyklejony do kasy ( mamy premie indywidualną od sprzedaży myjni, foodu i kawy) a ja w tym czasie przyjmuje towar, sprzątam plac czy myje kible to on może zarobić więcej ode mnie. Pracownik z miesięcznym stażem.

Poczułem, że nie będę z siebie kretyna robił, zwłaszcza, że lądowałem notorycznie na dywaniku czemu mam taką kiepską sprzedaż. BO ZAPIERDZIELAM NA PLACU BO TAKIE MI DAŁEŚ ZADANIE. Ale to nie znaczy, że nie masz sprzedawać foodu. Ludzie. Ns Boga. Nie rozdwoje się.

Przez te kilkanaście lat nigdy nie wziąłem l4 ani użetki. Gdy zwichnąłem sobie bark, ból nie do zniesienia musiałem przyjść na stację bo kierownik nie miał kogo wsadzić w moje miejsce. Ze zwichniętym barkiem robiłem hot dogi...Po 6 miesiąca od tego wypadku cały czas mam problemy z barkiem...

Kierownik mi ostatnio mówił, że są problemy, że w całym mieście to tylko studenci chcą przyjść do pracy, że nie ma ludzi. Mówił, że Warszawa zauważyła brak ludzi i szykują się podwyżki dla starych pracowników. Mnie tak mamili przez ostatnie 5 lat gdy podniosłem głos, że czuję się niedowartościowany. Następnego dnia położyłem wypowiedzenie. Mina kierownika bezcenna. Stracił ostatniego pełnoetatowca, zostali sami studenci którzy nie wiążą żadnej przyszłości z Cyrkiem. Przepraszam Circle K. Podpowiedziałem mu aby powoli uczył się ukraińskiego bo na niektórych stacjach Statoila już po kilku robi.
11
Stasiu 2017-02-15 19:22
Podwyżki dla starych pracowników ?Jakich starych takich już nie ma.Ktoś dobrze to wymyślił wiele nie wydadzą.
7
Troll 2017-02-19 02:12
Podwyżka będzie taka jak nagrody za staż pracy czyli nie odczuwalne.
3
Garet 2017-02-21 02:43
1 stycznia 2016 roku miałem jubileusz 10 lecia pracy na Statoil. Cieszę się. Tysiak wpadnie za 10 lecie pracy. Wyobraźcie sobie poziom mojego wkur... Gdy okazało się, że cały ten Cyrk zmienił zasady wypłacania nagród jubileuszowych 31 grudnia 2015 roku. Dostałem za 10 lat pracy wynsgrodzenie za 8 godzin pracy. 90 parę złotych brutto. Od Tego czasu przez ponad rok miałem zlew na tą niby firmę i robiłem tak by się nie narobić ale żeby było wszystko zrobione. Nic od siebie.

Nawet niewiecie jak dobrze się czuje nie pracując w tym kołchozie od kilku dni na stacji gdzie sniadanie jadło się po pracy.
1700 klientów dziennie robiło swoje a premia jak na stacjach gdzie nie przyjeżdża pies z kulawą nogą...
2
pracownikSTATOIL 2017-02-22 11:30
Sam jestem ciekawy jak to wyjdzie z tymi podwyżkami.
Oni zawsze obiecują a potem wychodzi tak ze podwyżka jest równa kilku złotym.
O nagrodzie jubileuszowej to już w ogóle nie gadam... bo to żal!!

Bardzo dobrze ze ludzie się zwalniają.
Firma wreszcie zobaczy że nie ma chętnych do pracy.
Zresztą już chyba coś w tym kierunku robią.. bo ostatnio był list o tym że szykują się podwyżki dla szerszego grona pracowników, wprowadzili prywatna opiekę zdrowotna.. może coś więcej się ruszy w temacie.
2
Depeches 2017-02-27 13:23
No proszę Cię pracuję tu długo za długo i widziałem te podwyżki, wyrównuje się nowym żeby się nie zwalniali a stary kasjer niech tyra za tyle samo co młody i niech go jeszcze nauczy i przypilnuje porostu super. Z innej beczki u nas na regionie jest rekrutacja na wyższe stanowisko niż kasjer zgłosiło się z 15 chętnych i nie było jeszcze rekrutacji a już wiadomo kto wygrał. I drogą (awansu) jest prosta.
5
Tor 2017-02-27 23:06
Nasz kierownik na prośbę centrali miał wysłać listę wszystkich starych pracowników. Stary w tej chwili to chyba taki co pracuje pół roku. Na stacji na której pracowałem 14 lat wszyscy starzy się pozwalniali. Zostali ci co mają staż 6 miesięcy hehe...
Pewnie jakieś podwyżki będą ale spokojnie pewnie dowalą słupki sprzedażowe powyżej możliwości i wyjdzie to samo.

To śmiech, że po 14 latach pracy w święta, nocki pojedyńcze, zmiany na telefon zarabiałem mniej niż kasjer w Lidlu czy Biedronce.... Z jednej strony żal z drugiej radość. Mam nadzieję, że niedługo w tym pseudo koncernie pies z kulawą nogą do roboty nie przyjdzie. Wyzysk to małe słowo przy tym co się dzieje w tej pseudo firmie.
3
Ktoś 2017-02-28 21:27
Tak zrobili po podwyżce najniższej krajowej ,podnieśli progi w premii.A z tymi listami starych to kit , Warszawa nie zbiera takich danych.Teraz jeszcze odszedł Stawski .Tak go cisneli że aż wycisneli.Chyba był za dużą konkurencją dla biznes menagerów. Facet robił dużo dobrego dla stacji.
2
Była pracownica 2017-03-01 11:16
Chartów 21 Poznań. Nie czytajcie tych bredni. Kierownica pozal się Boże. Wszyscy uciekają. Ochlapy dają a za straty wycieńczenia psychicznego nie masz. Uciekać. Nie polecam!!!!!!!
Chyba że jesteś homo. Getto mało powiedziane. Najgorsze miejsce pracy w którym robiłam.
2
Była pracownica 2017-03-01 11:29
Chartowo 21 Poznań uciekać. Najgorsze miejsce w jakim robiłam. Kierowniczka? Bez komentarza. Jesteś masochista lub lesb praca dla ciebie.
1
pracowikSTATOIL 2017-03-08 20:35
Tragedia i tyle.
Źle się dzieje w firmie.
Za nic mają bezpieczeństwo swoich pracowników.
Ostatnio był kolejny napad na stację. Ciekawe czy coś u nich się zmieni po tym - oczywiście na lepsze. Więcej pracowników lub coś ?
2
pracowikSTATOIL 2017-03-08 22:04
Potwierdzam to co pisze "ktoś".
Centrala nie chciała żadnych list z danymi starych pracowników.
Może Twój KR je chciał - "dla własnej ciekawości".
Cirklowiec 2017-03-09 22:56
Nic się nie zmieni, bo firmie się nie opłaca mieć dwóch pracowników na zmianie.
"Zysk kosztem bezpieczeństwa" . Trzy napady w 3 miesiące. Pracownicy ze stacji zostali wystawieni na odstrzał, oby nie skończyło się to kiedyś tragedią. Bo zysk jest najważniejszy. Jakoś inne koncerny nie wzięły przykładu i nie wprowadziły zmian jednoosobowych. Wiecznie za mało kasy.
Jakie podwyżki, pismo napisali i dadzą z 200 zł do podziału na stację. Okażą wielką hojność.
A w kwietniu biuro się będzie bawić na Gali CyrkuK, a Wy trole zapomnijcie o niej bo to dla vipów.
1
pracownikSTATOIL 2017-03-10 09:07
Kierownik i zastępca też będzie na gali w kwietniu.
Więc ja się tam bawić będę:p
pracownik 2017-03-10 23:19
i jeszcze ten tajemniczy klient który pisze co chce gówno ma się to prawdy a ci z puławskiej im wierzą
2
pracownikSTATOIL 2017-03-11 14:36
TK ma się zmienić w najbliższym czasie. Wreszcie będzie normalnie ankieta a nie to co teraz.
Egon 2017-03-11 21:03
TK: Zwolnią przygłuchawych i źle widzących , a zatrudnią Ukraińców :).
Taki Ja 2017-03-12 00:33
Po co nowy TK jak i tak każdy ma daleko go. Nie da się każdemu zaproponować i korzyści wymienić. A tym bardziej po nocy jak rano ruch jest a ty musisz stać do 8. Kiedyś to jeszcze większą premia była za TK jak dobrze wypad. A teraz to nic nie ma z tego czy dobrze czy źle bo i tak premie uznaniowa bierze zastępca kierownika za to że za niego wszystko robi. ( są stacje gdzie jest na odwrót) a straszenie regionalnego że jak będziesz miał zły wynik TK to Cię zwolnimy na nikogo nie działa. Bo żadnych rewelacyjny warunków pracy statoil nie zapewnia żeby walczyć o miejsce. Ale to już nie statoil tylko Circle K który szybko upadnie na polskim rynku bo już klienci mówią że jak się zmienią barwy to przestaną przyjeżdżać bo ta firma z niczym się kojarzy.
pracownikSTATOIL 2017-03-12 21:28
TK ma się zmienić. Zmiana ma być taka, że nie będzie już takich głupich wymagań typu 2 produkty i promocja.

Pytanie po co TK? Po to żeby kierownikowi uwalic premie. To proste !! Sprzedawca nic z tego nie ma i się nie stara ... ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przez co TK źle wypada ... a jak źle wypada to kierownik ma obniżona premie.

W ogóle nie wierzę że regionalny straszy cie tym że zwolni cie za zły wynik TK. Jest jasno w firmie powiedziane, że za TK nie wolno karać.

I nie wiem co to za głupoty, że zastępca bierze cała premie uznaniowa. Tak nie idzie ... gdyż są limity na 1 osobę.
niera 2017-03-14 12:54
Nie warszawka tylko pracujący w Warszawie, nie wiesz czy nie są to tacy sami "warszawiacy" jak i ty. Tak więc z szacunkiem. Nie obrażaj ludzi mieszkających w Warszawie bo w ten sposób sam sobie wystawiasz wysoką ocenę za głupotę.
niera 2017-03-14 12:58
Jesteś śmieszny, masz uraz na punkcie tych, którzy zamiast marudzić tak, jak ty potrafili wykazać się ambicją, mieć pomysł na siebie i go zrealizować. Oby mniej takich hejterów jak ty, upatrujących winę tylko dookoła siebie, a więcej ludzi potrafiących wziąć życie w swoje ręce i coś z nim zrobić, a nie tylko narzekać.
Prawy 2017-03-14 13:30
"Warszafka" to określenie pracowników biura, również pewnie i Ciebie "niera".
Moja opinia wraz zakresem obowiązków ma służyć tym którzy chcą podjąć pracę w Tej firmie.
Niech wiedzą na co się godzą w zamian za co.
A jeśli Wy w biurze żyjecie w błogim uwielbieniu jak to jest super, to się grubo mylicie.
Jeden dzień spędzony w ramach akcji "Station days" żeby sobie fotki pocykać nic Wam nie powie o pracy w tej firmie. Stacje na taką Waszą wizytę są przez poprzedzający tydzień sprzątane na błysk, bo biuro przyjedzie. Zapraszamy na stacje w Polsce bez zapowiedzi w weekend na zmianę jednoosobową wtedy sobie zobaczycie jak się trzeba użerać z pijakami, ćpunami i innymi typami spod ciemnej gwiazdy.
Jak już "lunch" z sojowym latte skończony to wracajcie do śledzenia wyników.
Pozdrowienia dla wszystkich pracowników stacji.
5
WarShow 2017-03-15 10:49
Na dniach z tego co wiem przeczytacie coś na ściance na zapleczu. Zagrożenie HSE należące do tych bardzo groźnych.

Nie. Nie chodzi o napad. Napad w przypadku tego zdarzenia to pikuś.

Napiszę tylko tyle, że jednoosobowa zmiana nocna mogła być ostatnią w życiu tego człowieka zatrudnionego na jednej ze stacji paliw w Polsce.





pracownikSTATOIL 2017-03-15 12:55
Co się stało?
Egon 2017-03-15 15:18
Znając realia zmian jednoosobowych ktoś mógł zasłabnąć lub jakiś zawał. I co wtedy. Jak nikogo nie ma innego na stacji. Biuro będzie miało pretensje do tej osoby że nie powiadomiła KS. Większość z nas idzie do pracy będąc chorym, bo KS nie ma możliwości rotacji (a jak to jest ostatni miesiąc rozliczeniowy to tym bardziej) , pracownicy mają powyrabiane normy godzin, nadgodzin w firmie brak. Jak się przyniesie L4 to od razu dostajesz po premii plus gniew KS.
Lepiej żeby nie doszło do sytuacji że ktoś umrze na stacji. To winę na siebie niech weźmie biuro, a nie zrzucą winę na KS.
Kolejne pytanie czy w firmie istnieją jeszcze związki zawodowe. Bo kiedyś to była jakaś pomyłka a nie związki. Może trzeba jakieś założyć, pozbierać podpisy pod protestem w sprawie zmian jednoosobowych.
A na koniec zwrócić uwagę na problemy Kanadyjskim właścicielom, bo może nie mają pojęcia co się w firmie wyprawia.
pracownikSTATOIL 2017-03-15 15:32
Myślę że Kanada nie ma pojęcia co się odwala w kochanej Polsce.
Już nie raz myślałem żeby wysłać maila do Warszawy i opisać co się dzieje. Myślę że to by pomogło choć trochę
3
Stasiu 2017-03-15 16:58
Było już kilka udarów i zasłabnięć podczas zmian jednoosobowych .Ale klienci pomogli.Więc problemu brak .
Karol 2017-03-15 17:25
Kierownicy bronią się przed nadgodzinami, bo to oznacza dla nich mniejsza premię. Nie ma natomiast zakazu nadgodzin w firmie.

O tym zdarzeniu HSE napiszcie tutaj, znając życie nic na tablicach się nie pojawi. Ja o udarach i zasłabnięciach jeszcze nigdy nie widziałem informacji.

Zapowiedziane są podwyżki, ale ciekaw jestem jak mocno spadną premie. Już mają pomysł, że nad każdym wejściem na stacji będzie plakat z coinem za 2zł... który do premii pracowników się nie liczy.
3
pracownikSTATOIL 2017-03-15 17:51
Karol ale tu głupoty piszesz.
Widać że nie masz pojęcia jak to wygląda.

Co mają nadgodziny do premii ?
Jak kiedyś zostaniesz kierownikiem to zobaczysz jak się kończy dawanie nadgodzin.
Za każdą nadgodzine pół dnia tłumaczenia się przez kr i przed warszawa.

Pomysł z reklamą HD za 2 zł to też ściema. Czyżbyś nie wiedział jaka jest nowa koncepcja marketingowa? Że takie głupoty piszesz.
Karol 2017-03-16 14:08
"głupota", "ściema" to bardzo krzykliwe określenia, ale wolałbym rozmawiać na argumenty.

Skoro jestes KS lub ZKS to pobierz sobie z portalu zasady wg jakich jest obliczana premia kierownika.
Jeden z nich to Labour Model (koszty pracy vs. budzet). To mają nadgodziny wpływ czy nie?

Kierownik regionalny nie ma problemu z nadgodzinami o ile nie przekraczasz modelu pracy, w warszawie co druga stacja ma kilkadziesiąt nadgodzin w kwartale i nikt z KS sie przed biurem nie tłumaczył. Jeśli Ty się tłumaczysz to współczuję KR.

O koncepcji marketingowej możemy porozmawiać po grand openingach, czyli w maju. Napisałem o pomyśle, który mam nadzieje że nie zostanie zrealizowany.

Do zobaczenia w Serocku.
2
pracownikSTATOIL 2017-03-16 19:12
Sorry. Wybacz. Źle przeczytałem nie wiem czemu, ale przeczytałem że nadgodziny mają wpływ na premie pracowników.
To że wpływa na premie kierownika to jasna sprawa.

No niestety u mnie to tak wygląda. Jeśli dajesz nadgodziny to musisz mieć naprawdę dobry powód. Więc kończy się to tak że cały region nie daje nadgodzin.

To do zobaczenia :)
2
pracownik 2017-03-17 15:42
DNO, DNO I KUPA MUŁU
3
pracownikSTATOIL 2017-03-21 22:29
W jakim hotelu dokładnie ma być imprezka w kwietniu?
Prawy 2017-03-24 11:52
Czyżby zamieciono te zagrożenie HSE pod dywan, żeby ludzie nie zaczęli się na stacjach buntować przeciwko jednoosobowym zmianom.
1
pracownikSTATOIL 2017-03-24 13:47
Na pewno zamieniono.
Więc może ktoś tutaj napisze ??? O co dokładnie chodzi. Ci się stało??

Na szkolenie z HSE jedziecie ?
1
Karol 2017-03-24 19:44
Nie, ZKS jadą.

sprawdz hotel Narvil.
pracownikSTATOIL 2017-03-25 10:32
Ładny hotel.
Ponoć ma być mega luksusowo. Takie dotarły mnie informację. Tylko nie znałem nazwy hotelu:)
WarShow 2017-03-26 10:43
O tym zagrożeniu napiszę dopiero z początkiem kwietnia jeśli się nie pojawi na stacjach.
1
Ktoś 2017-03-26 21:29
To jakieś wariactwo z tą tajemnicą.
3
pracownikSTATOIL 2017-03-28 10:33
Tajemnica bo pewnie nic się nie stało.
Ktoś sobie coś wymyślił i tu pisze pierdolki.
Egon 2017-03-28 11:25
Tylko dlaczego nagle zabroniono na zmianach jednoosobowych: wypożyczać przyczepek, wymieniać butle, zmieniać ceny paliw itp. Może np. kogoś pobito jak wyszedł z budynku.
1
pracownikSTATOIL 2017-03-28 11:51
Nie pamiętasz, że identycznie było na początku?? Jak zaczynali wprowadzać zmiany jednoosobowe?

Nasilily się napady, coraz więcej ludzi odchodzi to niby coś robią. Nie wrócą do zmian dwuosobowych to mydla nam oczy tym, że się o nas martwią i nie pozwalają w nocy opuszczać stacji.
Taka zagrywka cfana ...
1
Zostaw swoją opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.