brak logo

Statoil Poland sp.zo.o.

Warszawa

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

Kwadrat 2017-07-21 08:37
Pewnie są czarodziejami i wyczarowali sobie dodatkowy urlop.
Takie głupoty piszecie tu że szok.
1
Karol 2017-07-21 12:31
mogą mieć więcej wolnego jeśli pracowali ponad normę w poprzednich okresach rozliczeniowych (Maja godziny do odbioru) lub mają jeszcze urlopy zaległe.

znam osoby, które mają niewykorzystane dni urlopowe jeszcze z 2015 roku.
Julita 2017-07-21 19:46
Urlop przecież każdemu pracownikowi się należy. Dlaczego dla Was to podejrzane? W takim razie wynika z tego, że pracownicy Statoli zatrudnieni są na umowach o pracę ,tak?
Kierownik 2017-07-21 20:40
Pewnie że na umowie o pracę.
CK 2017-07-23 13:21
Ściemniają, niby odbiearają wolne dni, kto ich sprawdzi, kamer przecież KR nie ogląda, ma faktyczne do obebrania np. 2 dni za nadgodziny a odbierją 4, proste :)
2
Stacja707.. 2017-07-24 18:11
Bo dobrych i sprawdzonych pracowników to się nie docenia.. !!!! "Wielka" firma, która wielce wszędzie się reklamuje i "paliwo super i Ci sami pracownicy itd." a zadbać o nich nie potrafią. Dlaczego w reklamach nie powiedzą prawdy, że nikt do pracy nie chce przyjść za takie wynagrodzenie śmieszne? Niech najpierw zaczną o swoich pracowników dbać i doceniać i dopiero wielkie otwarcia cyrku robić w całej Polsce i na reklamy wydawać!! Zalosne..
22
Stacja707.. 2017-07-26 22:14
Dajcie znać jak u Was na stacji jest po tych podwyżkach? Zadowoleni? Czy Wasz KR zaakceptował czy jednak obniżył propozycje podwyżek?
Franek 2017-07-27 08:14
Raczej zadowoleni, zaakceptował :-) aneksy podpisane :-)
.. 2017-07-27 08:53
U nas od momentu kiedy oglosili podwyzki , cisza
2
Nowy pracownik 2017-07-27 09:09
A wiecie może czy nowi pracownicy (pracujący dopiero kilka tyg) też coś podwyżki dostaną? Jeśli tak to ile?:P
Asia 2017-07-27 09:31
Dlatego zaproponowała to Twojemu mężowi bo poszłaś do łazienki, tajemniczy klient zawsze po zapłaceniu za paliwo idzie do łazienki sprawdzić czystość, wolała sie zabezpieczyć i próbować wcisnąć kolejne rzeczy Twojemu mężowi, a propozycja wypicia z nim kawy pewnie dlatego że niby ma poczucie humoru co jest dodatkowym plusem dla tajemniczego. ;) takie życie
2
Bezradna 2017-07-27 09:36
To ile tak na prawde w Circle wychodzi na czysto? Bo ja pracuje na BP a dzisiaj na rozmowie w Circle byłam no i po obliczeniu wychodzi tak mniej więcej 2500 już do ręki netto. Co Wy na to? Bo nie wiem co mam robić.
pracownikSTATOIL 2017-07-27 11:58
Nikt Ci nie powie czy to duży czy mało. Bo nie wszystkie stacje mają identyczną stawkę. Taka jest teraz polityka. Napisz w jakim województwie jest ta stacja i gdzie się znajduje- czy w centrum miasta, przy jakiejś drodze szybkiego ruchu ?
Kwadrat 2017-07-27 12:03
Kiedy podpisywales aneks ?
Na moją stacje jeszcze aneksy nie dotarły... baaa- nawet nie wiemy ile i kto dostanie podwyżki.
Kompletne 0 - brak info.
KS i ZKS też twierdza ze nic nie wiedza jeszcze i nawet nie wiedza czy sami się załapali na podwyżki.

Jeśli chodzi o nowych pracowników to podwyżek nie ma dla nich. Żeby dostać podwyżkę na dzień 01.11 musisz pracować w firmie. I tego nie da się przeskoczyć.
2
Asia 2017-07-27 13:54
Stacja jest w Warszawie, nie w centrum ale też nie na zadupiu. Musze to wiedzieć bo nie wiem co robić :(
pracownikSTATOIL 2017-07-27 14:28
Jeśli to możliwe, ale razem z premią. Bo bez premii nie ma szans.
Czyli tyle i nic więcej - chyba że jakiś konkurs wygranie to na miesiąc wpadnie 100 zł dodatkowe.
1
Stacja707.. 2017-07-27 22:08
U mnie nawet z bogatą premia nie ma możliwości aby wziasc 2500 zl, nawet daleko nam do tego. Podwyżki zostały wszystkim poobnizane przez KR, więc tak super nie jest w tym cyrku. Rotację pracowników mamy strasznie dużą, nowi uczą nowych, jak jeszcze w ogóle do pracy przyjdą bo są i tacy co po pierwszym dniu rezygnują. Brak służbowych ubrań, bo oszczednosci i nie można zamówić. To sa szczyty co tu się wyprawia. Zastanawia mnie, dlaczego zwiazkowcy nic z tym nie robią..
Biedronka przynajmniej strajkiem wywalczyła swoje..
5
Karol 2017-07-28 00:32
A Ty należysz do związku, czy tak tylko chciałabyś, żeby ktoś wszystko za Ciebie wywalczył?

Jakim cudem KR obciął podwyżki, skoro każda stacja miała swoją pulę do podziału?

1
Stacja707.. 2017-07-28 05:30
Pula jest jedna dla KR na jego wszystkie stacje. Jedna stacja może dostać dużo więcej a druga wcale..
1
nie kierownik. 2017-07-28 05:56
To nie jest twoja stacja sprany łbie...zatrudniacie na 3/4 etatu ,nie płacicie z zmiany.tak na początek.
Biurowiec 2017-07-28 09:42
Dostał już ktoś aneksy do podpisania z nowymi siatkami plac lub podwyzkami?
Jeśli tak, to kiedy ?
Karol 2017-07-28 10:35
no i każda stacja dostała informację jaką kwotę ma do podziału dla pracowników z tej puli KR.

W dwóch regionach jakie znam nie było stacji, która nie miałaby puli na podwyżki.

Stacja707.. 2017-07-28 19:03
Ok, skoro tak mówisz, że każda stacja ma swoją pulę do podzialu to proszę wytłumacz mi dlaczego ta nasz pula ze stacji została skradziona przez KR? Wiem jakie propozycje podwyżek dla wszystkich pracowników zostały przydzielone przez KS, natomiast po rozpatrzeniu tych propozycji przez KR podwyżki zostaly przydzielone znacznie mniejsze..
3
Karol 2017-07-30 18:52
Po pierwsze to nie wiem jakie propozycje KS zglosil KR i na podstawie jakiej kwoty je rozdzielal skoro regionalny je zmniejszyl.

Druga sprawa, jesli tak bylo... to co z tym zrobiliscie?
Matthew 2017-08-01 00:25
Najlepsze to jest to za co otrzymują te nagrody. Np. za chęć do pracy albo chęć pomocy pracownikom. Przecież to wszyscy robią.
2
Matthew 2017-08-01 00:30
Gdzie Ci tyle dali?
1
Leon 2017-08-01 08:45
Kolejny super pomysł biura, to czapeczki na głowie przez całą zmianę. Nic tylko pogratulować temu kto to wymyślił. Czarne koszulki i spodnie w taki upał też super sprawa. A aneksów jak nie było tak nie ma. Może się dowiem z paska jaka była podwyżka.
8
Stacja707.. 2017-08-01 10:06
Decyzja o podwyżkach przychodzi na e-maila do KS. Musisz po prostu iść i zapytać się, bo sami nie poinformują.
Jakie to ośmieszenie - nas pracowników, żeby chodzić w tych czapeczkach. Robią z nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle!
Czy ktoś z was ma informacje, czy ta podwyżka jest jednorazowa do póki rząd nie zrówna nam z najniższą krajową czy będą co roku poprawiac nasz marny zarobek w tej firmie?
3
pracownikSTATOIL 2017-08-01 11:10
Podwyżka jednorazowa... na kolejną możesz liczyc za rok - czyli czerwiec-lipiec 2017.

Tak KS dostał maila z podwyzkami od sprzedawców.
Ale co zastepcsmi i kierownikami? W waszych regionach już wiecie ? W moim KR ani słowem na ten temat nie wspomina.

A aneksów jak nie było tak dalej nie ma.Ok
PracownikCyrku 2017-08-01 16:22
Można odmówić noszenia tych czapek? Jaki jest cel noszenie tych czapek?
1
Pracownik 2017-08-01 17:42
Jakich czapek?
1
Leon 2017-08-01 17:54
W nowym Newsletter pisze że obowiązkowo trzeba cały czas nosić czapeczki z daszkiem. Aż mózg Ci się odparzy i się zwolnisz.
1
Biurowiec 2017-08-01 22:46
Stawiam że 99%'pracowników będzie miało w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] noszenie tych czapek. I co im kto zrobi ??? Nic ... bo się zwolni i gdzie znajdzie się nowego pracownika w czasach gdy na stronie Statoila przybywa dziennie co najmniej 5 nowych ogłoszeń o pracę.
12
Cyrkielek 2017-08-03 12:33
W cyrku klauny mają czapki, jeszcze trochę i nosa każą założyć ????????????????????????
10
Niki 2017-08-03 21:18
Aneksy podpisane z datą od 1 lipca
Zastępca 2017-08-03 22:02
No tak bo nowe stawki obowiązują od 01.07 a kiedy one dotarły na Twoją stacje ?
Przyszły poczta czy na maila ?
Niki 2017-08-06 02:58
Tego to już nie wiem.
Karol 2017-08-06 12:25
to kiedy dostaniecie aneksy nie ma wpływu na najbliższą wypłatę. wynagrodzenie będzie już skorygowane o podwyżki. bez obaw.
Kwadrat 2017-08-06 13:52
Wiem, wiem.
Ale dalej nie wiem jaka podwyżka mnie dotknęła. Dlatego pytam o aneks to tam będzie to zawarte ...
Wiem że widać też to na pasku ... Ale KS poszedł na urlop więc paskow szybko nie dostaniemy.
1
Kierownik 2017-08-07 10:36
Aneksy przychodza poczta.
joke 2017-08-08 00:12
Aneksy były wysłane bodajże 04.08.17, więc na dniach na pewno każda stacja dostanie.
Kropka 2017-08-08 07:55
Ludzie te czapki to cyrk nie dajmy z siebie robić błaznów.
4
.. 2017-08-08 12:34
A nosicie juz? U nas na stacji ogolnie nikt tego nie bedzie nosil nawet jak przyjda :P
1
Zks 2017-08-08 12:39
U nas też nikt nie nosi i nawet nie zamierza nosić. Hahaha
2
Karol 2017-08-08 18:44
Aneksy pocztą, albo przywiozą na stację KR. Kompletnie nie rozumiem jak możecie nie wiedzieć jeszcze jaką dostaliście podwyżkę. Rozmawiacie czasem w pracy z KS albo ZKS?

Czapki? zamówiłem dwie, gdyby ktoś chciał założyć jak będzie kosił trawę. Olejcie ten temat i się nie stresujcie.
3
pracownikSTATOIL 2017-08-09 12:50
Wie ktoś może jak wygląda sprawa z premią dla zastępcy?
Ponoć temat miał być na nowo przerobiony ?
Były pracownik. 2017-08-09 15:41
Moja praca w owej ,,fantastycznej,, firmie trwala ok 1,5 roku!!! 1,5 roku straconego czasu z nadzieją, że będzie lepiej. Stacja w Warszawie typu ,,franczyza,, . Pensja najniższa, ok 10 zł netto na godzinę! Warunki pracy fatalne z czajnikiem przy desce klozetowej. / stacja typu 123/ . Budki tak ciasne i zawalone towarem, że mój zwierzak ma lepsze warunki do życia! !!! Zero ustalonych przerw, ok 300 klientów na 8 godzin!!!! Nikomu nie polecam, trzymajcie się jak najdalej od tych miejsc!!!!
5
Były pracownik. 2017-08-09 17:50
Dobrze, że masz pasek i znasz swoje składowe wypłaty, gdyż ja nie miałam bladego pojęcia co na moja jałmużnę się składało. Pozdrawiam
1
Karol 2017-08-09 17:59
Wygląda tak jak wyglądała. Porozmawiaj z kierownikiem nad sposobem dzielenia premii czy zakresem swoich obowiązków, tak abyś nie miał łącznej premii mniejszej od sprzedawców.

Biuro nie widzi problemu z ZKS, zbyt mała rotacja na tym stanowisku. W razie czego KS awansuje któregoś z innych pracowników.

Zastanów się czy korzystniej nie byłoby dla Ciebie wziąć kilka zmian nocnych, czy nawet "zejście" na Starszego Sprzedawcę. Jeśli tak, to możesz wspomnieć KS o takiej możliwości ;)




pracownikSTATOIL 2017-08-09 18:36
Ja akurat na premię nie narzekam. Bo mój ks jest w porządku.
Tyle że według mnie jest to źle zorganizowane że zks bierze z puli sprzedawców.
8
Zostaw swoją opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.