brak logo

PRZEDSIĘBIORSTWO EL 12 SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o PRZEDSIĘBIORSTWO EL 12 SP. Z O.O.

GooooooD 2012-01-23 08:57:35
Firma najpierw kusi dobrymi zarobkami i narzędzami pracy. A póżniej się z tego po cichu wycofuje. Obiecanego auta osobowego nie otrzymałem. Otwierają oddziały niczym salony a później oszczędzają na wszytskim a w szczególności na pracownikach. Nie polecam tego pracodawcy.
nick 2012-01-24 18:17:49
Chcę wysłać do nich swoje CV i nie wiem czy warto? Słyszałem różne opinie przeważnie negatywne. Że nie szanują pracowników, obcinają kasę , wywalają za byle co. Że trzeba się z wszystkiego tłumaczyć gdzie się było i co robiło itp. Czy możecie to potwierdzić?
axel44 2013-01-22 19:59:09
Firma PORAŻKA ,obiecuja zarobki, auto oraz narzedzia ulatwiajace prace.Umowe dostaje sie na 1500brutto o czym dowiadujemy sie dopiero po 2 tygodniach pracy:). Zarobki 1500 netto a wymagania sa olbrzymie jest sie handlowcem,przedstawicielem handlowym,zaopatrzeniowcem i oraz widykatorem..Budzet do zrobienia to ok 20tys marzy netto,o premiach mozna zapomniec,kazdy powod dobry by jej nie dac.Kilka razy w roku szkolenia w weekend obowiazkowe ale nie platne i bez dnia do odbioru.Pracownicy administracji grzeja stolki a ty robisz na nich wszystkich-zadnej pomocy wszystko na twej glowie i zawsze twoja wina dot ego wyrzynka miedzy handlowcami .Od 2 lat brak podwyzek chociazby inflacyjnych a firma ma kasy jak lodu w zime.(usunięte przez administratora)
axel 2013-01-22 20:09:40
Tak to prawda pracowalem tam,permamentna inwigilacja plus mnóstwo bzdurnych papierow do wypełniania.W wiekszosci przypadkow robia z magazynierow handlowcow gdyz zaden handlowiec z branzy za te smieszne pieniadze nie pojdzie tam tyrac.UNIKAĆ
mona8 2013-02-05 09:14:44
Opinia o firmie mocno przerysowana, może to kwestia podejścia do samej pracy...Pracuję tu wiele lat i nie narzekam.
pikel 2013-02-07 12:39:49
Dopóki w tej firmie będzie miał decydujący głos jeden PAN to to będzie straszna porażka. Inwigilacja na każdym punkcie kamerki . Cokolwiek by człowiek nie chciał to musi iść przez PANA. Jeszcze z rok i o papier toaletowy też będzie go trzeba pytać czy można :).
Jednym słowem wielkie rozczarowanie i tragedia. Do tego w tej firmie co każda osoba to uważa się za najważniejszą. Narobili kierowników i każdy chce rządzić a tak naprawdę PAN robi i tak swoje po swojemu i zbiera profity he he he.
Jak chodzi o atmosferę to kapusiostwo i kolesiostwo. Trzymajcie się z dala jak chcecie mieć spokój. Ja na szczęscie jestem już poza tą firmą i jestem szczęśliwy.
Kora 2013-02-11 13:08:35
jak si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi, to wszystko przeszkadza ! weź się do roboty lepiej, albo załóż swój biznes, wtedy nikt nie będzie cie śledził...
Bolo 2013-02-16 12:46:36
Niestety ale zgadzam sie z negatywami co do tej firmy bo tam jeszcze pracuje.Wielu handlowcow i magazynierow samych odeszło i to na roznych oddzialach bo w firmie jest jak jest.Widocznie taka maja polityke - tzn na twoje miejsce jest wielu i nic wiecej nie dostaniesz. Jedyne co to wyplata(narazie) jest na czas tzn 10 ego kazdego miesiaca i to tyle pozytywow.Pozdrawiam tych co maja juz inne zajecie
Nowy 2013-03-08 21:16:24
Właśnie się zatrudniłem w tej firmie i szczerze mówiąc nic się tu nie dzieje, jest nas dużo nowych wtłaczają nam jakieś procedury, poubierani jesteśmy jak pingwinki trochę i z tego co zauważyłem to panie na kasie rządzą naszym oddziałem. Starsza pani jest stanowcza i mądralińska i do tego jeszcze ten Dyrektorek który nas dzisiaj odwiedził to lekki cwaniaczek. Starej ekipy nie ma ale z tego co słyszałem to obok nieźle zamiatają handlowo. Jeśli firma nie dba o takich pracowników ze stażem to zaczynam się zastanawiać co ja tu robie?. Reżim w tej firmie jak w wojsku a wynagrodzenia też strasznie dziwnie nam obiecali, jakaś dziwna umowa z dziwną stawką. Chyba stąd będę spadał.
lojalny pracownik 2013-03-11 11:18:59
Też jestem pracownikiem tej Firmy i nie zgadzam się z powyższą opinią. Firma dba o swoich pracowników i nie ma znaczenia ich staż czy stanowisko ale lojalność wobec pracodacy i pracowitość. Bo jak się komuś chce pracować to El12 napewno go doceni. A co do "Dyrektorka" to faktycznie może zniechęcić :)
Nowy 2013-03-11 21:29:44
Z tą lojalnością to właśnie też słyszałem że lojalni to są podlizusy ale tego nie wiem bo to tylko słyszałem, ale wydaje mi się że coś w tym jest......
ja 2013-03-20 12:28:49
Nie mogę zgodzić się ze złymi opiniami co do firmy.Pracuje w niej 6 lat i nie napotkało mnie nic co mogłoby mnie zniechęcić. Pracodawca jest bardzo dobrym człowiekiem. i indywidualnie podchozi do pracowników. Dba o wszystkich. Proderury owszem są ale wszystko jest zrobione z głową. Jesli chodzi o Dyrektora , wiadome jest to , że nie moze pozwolić wejść sobie na głowę i wymagający musi być. Owszem ma swoje humory ale , kto ich z nas nie ma ?
wyjadacz 2013-04-29 11:14:42
Jedna wielka porażka. Odradzam każdemu kto tylko pomyśli o tym żeby się zatrudnić w tej firmie. Współczuje klientom którzy się zaopatrują w tej firmie , marża nie schodzi poniżej 20% gdyż jest to sprawa priorytetowa w tej firmie.
(usunięte przez administratora)
**** 2013-05-08 11:20:09
Prawda, prawda i jeszcze raz prawda!! Totalne dno. Co tu mówić o lojalności i pracowitości, jeżeli człowiek się stara i haruje, a nikt go nie docenia. To w jaki sposób ma być pracowity, nie wspominając o lojalności, skoro zgniatają go jak robaka? I w dodatku za psie pieniądze... ehhh. Każdy musi sam, na własnej skórze doświadczyć i wydać opinie na temat firmy. Dla mnie dno.
Lojalny 2013-05-16 17:34:35
Właśnie nastała u nas nowa Era , era państwa policyjnego mamy nawet komputery inwigilowane i prześwietlane , niedługo pewnie kamery w toalecie. Ciekawe czy ktoś się zastanowił że jest to prawnie nielegalne i za takie coś grożą niezłe sankcje karne. Powodzenia
nick 2013-06-25 23:25:22
Złóż cv i się dowiesz jeśli zadasz takie pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej.
nowy 2013-07-24 11:40:55
Firma bez żadnych zasad, okradaja klientów jak tylko można.
Dyrektorek stołka nie puści każdy wie co robi ale nikt mu niczego nie może zrobic ... ciekawe dlaczego ??
te ich stroje służbowe i odbijanie paluszka to jakaś masakra, współczuje każdemu kto chociaż pomyśli żeby sie tam zatrudnić.
nowy 2013-09-23 23:49:40
Dostać się do firmy nie jest trudno ale jak się dostaniesz to musisz liczyć się z jednym , albo jesteś lizusem i potwierdzasz wszystko co ci każe jedna osoba która posiada mierną wiedzę albo jesteś ciągle na cenzurowanym i zawsze przeciwko Tobie będą szukać czegoś aby uprzykrzyć Ci życie. Generalnie ludzie którzy nie potrafią zachować taktu ani kultury handlowe już nie mówiąc o osobistej.
wizz 2013-09-24 22:45:02
A niby po co mam tracic swoj cenny czas na rozmowie ,skoro na koncu okaze sie ze stawka ktora oferujecie zupelnie sie mija z moimi oczekiwaniami.chyba powinny byc jakies widelki od do co do zarobkow by nie jechac 30 km i uslyszec 1500 brutto
greg 2013-09-24 22:52:58
Naprawde latwo sie dostac,jest tak duza rotacja ze masz duze szanse.Potem juz tylko trzeba umiec znosic ich warjacje i tu jest problem.o widze ze znowu sklad sie zmienil'pozdrawiam Gdynia
konrad 2014-04-30 22:15:49
szczerze mówiąc, to aby coś tu w ogóle zmienić to potrzeba dużo więcej czasu niż te kilka miesięcy które minęły
klik 2014-05-07 08:50:22
Każda firma przyjmuje określone zasady działania, które pracownik poznaje zatrudniając się, więc nie rozumiem po co te żale i dąsy. Zawsze można znaleźć dziurę w całym, ale może to kwestia nastawienia do pracy oraz dialogu?
2
guru 2014-06-16 17:11:32
może ktoś napisze co sie stało z Grzegorzem ??
3
paweł 2015-01-28 14:54:59
też tak uwazam, jak trafisz generalnie na kazda opinie mocno negatywną to na 100% ktoś chce się w tens posób zemścić, bo tam kiedyś pracował i prawdopodobnie został zwolniony już i nie ze swojej własnej woli odszedł. Iść na rozmowe też jest o tyle dobrze, że dowiedz się konkretnie jakie mają wymagania.
higins 2015-03-30 04:16:18
przedsiebirstwo sie zadaje mi zajmuej sie dystrybucją elektrycznych rzeczy. dokładnie to hurotwnia elektryczna - mysle ze tam wszystko mozna zalezc co potrzebne kazdemu elektrykowi. mozecie mi powiedziec czy zamowienia jesli skladacie sa realizowane na czas czy czas oczekiwania nie jest za dlugi po prsotu.
nil 2015-11-11 14:20:22
W tej firmie pracuje juz kilka lat i sam sie nie moge nadziwic co wlasciwie jeszcze tam robie. Przede wszystkim zarzad nie szanuje pracownikow, jesli masz jakies uwagi co do pracy, to maja to gleboko w powazaniu, za to kiedy zrobisz jakis blad to afera na cala firme. Mozesz pracowac przez wiele lat i nie zostaniesz doceniony, w ciagu kilku lat zadnych podwyzek, awansow, gorzej niz w biedronce.. Od nastania mlodych imprezy pracownicze ograniczone do minimum. Firma ma zwyczaj robienia inwentaryzacji 11 listopada "po cichu" niby nas wtedy ma w pracy, pieniadze za to mniejsze niz za zwykla sobote.
eros 2015-11-29 20:54:39
pracownik magazynu zarabia na początek 2100 brutto po zdaniu "egzaminu" ma 2300 brutto i na tym koniec, egzamin przeprowadza pan W. i zawsze musi ci udowodnić że nie znasz się na elektryce. (Chociaż mam doświadczenie kilkuletnie jako elektryk i dorabiam wieczorami). Szkolenia? HAHAHA przyjedzie przedstawiciel i promuje swój produkt nic więcej. Oto cały rozwój pracownika. Możesz zostać handlowcem 2500 brutto. Mam nadzieje ze pomogłem
1
elektryczek 2016-02-01 14:40:15
Jakie zarobki proponują osobie z doświadczeniem i kontaktami w branży elektrycznej na stanowisku handlowca? Czy firma posiada ubezpieczenie należności dla swoich klientów?
Będę wdzięczny za informację.
Dziękuję.
elektryczek 2016-02-07 19:52:38
nie pytałem o pracę na stanowisku informatyka #tadziu :)
Pejo 2016-02-16 11:16:27
Ubezpieczanie każdej transakcji, bez tego nie ruszysz z miejsca chyba ze na paragon. Z doświadczeniem i kontaktami w branży dostaniesz 2500 brutto.
Dyr. Prąd 2016-03-16 19:44:28
@akia, odpuść sobie, szkoda Twojego czasu, przyjedzie ktoś z Opola i będzie zadawał Ci jakieś pytania z kosmosu,pamiętaj że żeby zarobić na siebie musisz najpierw zarobić na innych, a chłopaki z Opla z centrali nie zarabiają po 3-4 koła, o ile orientujesz się ile dostaje średnio dyr w tego typu firmie.
Załóż sobie że musisz zrobić min 5-8 koła marży brutto na swoje koszty,żeby dostać powiedzmy 2 000 netto podstawy na konto, jak jest z premią, nie wiem, nie mam pojęcia.
Umowa o pracę - trochę żenujące jest to że ludzie się podniecają tym że w firmie jest umowa o pracę, to jest standard. Umową zleceniem można załatwić studenta do 26 r.ż., a nie dorosłą osobę, no chyba że ktoś w ogóle się nie interesuje, bądź walczy o swoje dobro. Po za tym umowa o pracę kończy się po 3 miesiącach - i wcale nie wiesz czy dalej popracujesz:)
Byłem ostatnio na rozmowie u producenta (Niemcy), stanowisko stacjonarne, pon-pt, 8-16, 4500 brutto podstawa,15-17% premia brutto od obrotu,po 3-4 miesiącach(wiadomo, trzeba się wdrożyć),umowa o pracę na czas nieokreślony z miejsca - to są dobre warunki-, teraz jestem pracownikiem tej firmy:)zaznaczam że to żadne wyższe stanowisko, normalny szeregowy pracownik.
Dałem do myślenia choć trochę? :) myślę że tak:)
Powodzonka:)
Han Solo 2016-03-16 20:16:20
"Załóż sobie że musisz zrobić min 5-8 koła marży brutto na swoje koszty,żeby dostać powiedzmy 2 000 netto podstawy na konto..."

- Gratuluję optymizmu.
1
Szybki 2016-08-05 19:00:38
Od jakiegoś czasu pracuję w el12, i powiem szczerze, wiele się zmieniło do kiedy na stołku dyrektora handlowego zasiada nowa osoba, firma od tego czasu rozkwita. Atmosfera w oddziale jest o niebo lepsza, pracy co prawda nadal sporo, ale to chyba dobrze świadczy o firmie. Pensje, oczywiście mogłyby być choć trochę większe, ale lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu. :P
Wisienką na torcie jest kierownik logistyki, takiej osoby potrzebowałem, zawsze w temacie, pomocny i z poczuciem humoru. Jedyna wada - zwalnianie starszych, doświadczonych pracowników, bez większego powodu.
Ogólne firma godna polecenia
4
Przem 2016-08-06 09:56:55
Kierownik logistyki dobrze zajmuje się rozdziałem towaru przy akcjach zakupowych i inwentaryzacjami, ale prawdziwą siłą tej firmy są nie docenieni kierownicy magazynu poszczególnych oddziałów. W tej dziedzinie najlepszy był kieras z Krakowa, którego niedawno zrobili przedstawicielem. Od niego zawsze wszystko przychodziło na czas.

3
miras 2016-08-06 10:00:16
no wlasnie, chodzi tez o dobra organizacje pracy i jej czasu, jezeli jest to osoba kompetentna i dobrze zoraganizowana to kazdy podwladny bedzie zadowolony z takiego kierownika
1
Zostaw swoją opinię o PRZEDSIĘBIORSTWO EL 12 SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRZEDSIĘBIORSTWO EL 12 SP. Z O.O.