brak logo

Lafarge

Warszawa

Opinie o Lafarge

anonim 2011-03-28 04:35:51
la farge fima piękna na zewnątrz szkolenia buciki okularki ubranie niby dla wszystkich nauczanie języków oczywiście tylko smietanka a pracowników traktuje sie tam jak niewolników jednym słowem pracuj ponad nadgodziny ale nie wykazuj tego karte nalezy podbić o godzinie własciwej i wracać do roboty
a..nim 2011-04-29 21:37:31
widze ze podbnie jak w lubieniu
anonim 2012-08-23 14:37:20
Witam.
Pracowałem w betonach w dziale technicznym. Zarobki ok.
Kierownictwo do czasu też było spoko. Lecz gdy zaczęły się problemy finansowe rozpoczęli zmiany i wymienili mi kierownika na takiego, który nie myśli a wykonuje polecenia. Jaki jest tego efekt wszyscy już wiedzą.
Co do bezpieczeństwa to jest to jedna wielka farsa.
anonim 2014-03-28 17:01:21
Pozytywnie
Pracuję już jakiś czas. Pensje mam taką jaka była umówiona na rozmowie.
Pieniądze zawsze na czas przelane, socjal dobry.
Szef ok, pracownicy też. Atmosfera dobra.
Rozwój w dużym stopniu zależy od zaangażowania pracownika co firma zauważa i odpowiednio nagradza.
Polecam.
fffff 2014-05-15 23:36:17
bhp a kierowcy betonomieszarek dymaja po 24 h pracownicy na przeladowni kruszyw tak samo gdzie pip
bez rogow 2014-07-29 21:31:48
syf bhp bhp rogi od paszportow
FFFFF 2014-08-01 20:30:50
Grupa tematyczna: Firmy - opinieID: 89924
MD BETON Warszawa

Ma ktoś jakieś info na temat warunków pracy w tej firmie?
Podgląd konta spayder66

Posty (23) »
skocz na koniec stronyskocz na koniec strony

Podgląd konta spayder66spayder66
(2011-04-16 17:24:39) jak w temacie... Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~spayder66
(2011-04-17 13:24:41) ponawiam Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~select
(2011-05-21 18:41:37) na początek umowa zlecenie, płatne na godzinę + kursy, dużo papierków tzn- karty pracy, karty jazdy itp itd.. na początku ciężko się połapać, pojazdy są naprawiane w serwisie lub u mechanika. szef w zależności którą nogą wstanie albo miły i klepie cie po plecach, albo czepia się o wszystko. Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~olo
(2011-06-07 15:09:31) wszystko to święta prawda... więcej papierów i formalności niż pracy. i ciągle ktoś ma o wszystko pretensje... Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~beton
(2011-06-07 15:34:49) płacą regularnie, to fakt. możesz i robić po400 godz na miesiąc, ale naprawy to samemu trzeba wykonywać. Odnośnie szefa to co napisał select to nie prawda!!! Szef to zwykły cham i prostak. Podstawowym jego zwrotem jest : ty niedo*. Tylko on psuje wizerunek firmy i zniechęca do pracy... powodzenia Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~john
(2011-10-04 11:37:38) a jak się zarobki kształtują na gruszkach? tzn ile za godzine i od kursu czy z metra? Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~selelect
(2011-10-09 17:53:17) stawka godzinowa + kurs - powyżej 3m 10 zł, poniżej 3m- 5 zł Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~fvfdvzdxv
(2011-10-09 18:10:49) byly
(2011-02-21 15:28:02) MD BETON Legi kolo Tesco Warszawa oboz pracy Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~fvfdvzdxv
(2011-10-09 18:12:41) tych obzow pracy jest wiecej warbud Dickierhof, jak masz sile to i 24 h Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~fvbdfvdf
(2011-10-12 09:14:07) Betoniarka uderzyła w sklep. Są ranni
Dwie osoby zostały ranne w wypadku, do którego doszło w poniedziałek ok. godz. 10 rano w Kielcach na ulicy Warszawskiej, po tym jak rozpędzona betoniarka zjechała z drogi, uderzyła w kiosk a następnie wjechała w sklep.
Zobacz: ://etransport. pl/wiadomosc, 15272, betoniarka_uderzyla_ w_sklep_sa_ranni. html
~etransport. pl
*
PKS Gdańsk-Oliwa SA
Posty (18) »
skocz na koniec dyskusji

wujekmie tek
(2011-06-20 13:53:17) Na gruszce wiadomo, praca na akord, ile wywiezierz, tyle zarobisz. Czyli na okrągło but, czas to pieniądz. Kiedy wreszcie w Polsce, pracodawcy zaczną respektować przepisy prawa, bo na razie nie różnimy się niczym od Mozambiku.

~dfbdfbhd
(2011-06-20 14:45:59) na gruszkach obozy pracy tacho za okno mo w kieszeni

~dfbdfbhd
(2011-06-20 14:48:54) a zwlaszcza w warszawce kupa przyjezdnych tyraja na OKRAGLO
1

~dfbdfbhd
(2011-06-20 14:53:11) MD DABROWSKI BETON

~gruby
(2011-06-21 19:59:44) kazdemu się może zdażyc, ja robie na gruszce 10godz i do domu, a wy jak chcecie pracowac po 8 to do biura, jak macie szkołe.

~ncbvncvbc
(2011-10-11 11:22:59) na gruszce sie tyra po 17 godzin niedzela wolna do bani

ese
(2011-10-11 15:36:14) wujekmietek
(2011-06-20 13:53:17) Na gruszce wiadomo, praca na akord, ile wywiezierz, tyle zarobisz. Czyli na okrągło but, czas to pieniądz

A, że niejednemu chciwość rozsądek przysłania, to efekty jak wyżej

ese
(2011-10-11 15:53:28) Na gruszce wiadomo, praca na akord, ile wywiezierz, tyle zarobisz. Czyli na okrągło but, czas to pieniądz. Kiedy wreszcie w Polsce, pracodawcy zaczną respektować przepisy prawa, bo na razie nie różnimy się niczym od Mozambiku. -

A aby nie pracownicy, tutaj kierowcy, powinni respektowac prawo jeżdżąc według przepisów? Zamiast tłumaczyć (w wolnym przekładzie) , że "jestem za chciwy i za. . (mało myślący) by przepisów przestrzegać, więc nie umożliwiajcie mi wiekszego zarobku uzależnionego od mojej aktywności, ale dajcie stałą pensję"
1

~zainteresowany
(2011-10-11 16:43:15) ese przyblirze ci prace nA GRUSCE W wARSZAWIE U PODWYKONAWCOW BUDOKRUSZU DICKIERHOFA CEMEXU ROTACJA KIEROWCO, SPODOWANA ODMAWIASZ JAZDY PO 20 GODZINACH LUB PO PARU DNIACH ODRAZU DO ZWOLNIENIA U BOJANA ZIELONI MILICJANCI MAJA WSTAWIONE WOZY POD LATARNJA NAJ CIEMIEJ

~zainteresowany
(2011-10-11 16:44:44) ZADZWON DO ZIELONYCH W WAWIE I ZAPYTAJ CZY KIEDYS KONTROLOWALI GRUSKI

ese
(2011-10-11 16:45:01) ~zainteresowany- No i co z tego? Jeśli żaden nie będzie jeździł "na wariata" to i zasady znormalnieją.
1

~zainteresowany
(2
nowy 2014-08-02 21:54:12
LEO
(2014-07-26 14:56:31) jak w temacie... Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~bylem tu
(2014-07-26 17:00:08) Robowa na gruszce 24h tarczki za okno niby bhp koszmar smiga za kierowcami czy jezdza w pasach na przeladowno kruszyw na grodziskiej magnes na patelniach na koparkach u pampersa 24 h rolnicy spia po wezlach Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~nestio
(2014-07-26 23:29:41) We Franci wprowadzaja zakazy w kabinie spania a w POlandi obozy pracy na wytworniach betonu i przeladowniach kruszyw Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~byla
(2014-07-27 09:26:10) Popieram... nigdy więcej Lafarge !!! Mam zrujnowaną psychikę... otarłam się o MOBBING, przykre ale prawdziwe. Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~byla
(2014-07-27 09:28:17) gruszkowi i reszta roboli to spi na stojaco Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~pracownik
(2014-07-27 10:31:17) Odradzam prace w tej firmie na stanowiskach niższego szczebla czyli operator węzła lub ładowarki. Praca na telefon o godzinie 16-18 dowiadujesz się jak masz przyjść do pracy a wyjdziesz jak skończysz nawet po 24h normalka w tej firmie czyli życia prywatnego sobie nie zaplanujesz. Obowiązków bedzięsz miał jak na trzech etatach bo trzeba pracować po to żeby w biurze się nie przepracowli z paznokciami lub kawkami jedno co się zmieni w tej firmie to na pewno dołożą ci obowiązków. Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~bnnnnn
(2014-07-27 17:26:10) no no Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~ghfvbg
(2014-07-28 12:47:41) 3 karty 2 magnesy Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~cdscfscfxs
(2014-07-29 21:28:30) to syf chlopki malorolne i ten twardy pajac Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~oooooooooooooo
(2014-07-30 20:22:15) rogi rogi Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~qqqq
(2014-07-31 08:53:28) Zorane pole i glowy Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
Podgląd konta wrocek13wrocek13
(2014-07-31 09:40:43) Do was matoły!!! jeżdżę na gruszce i pracuje max 10 godz. jak sobie baranie pozwalasz na taki oboz pracy to nie narzekaj, właśnie tacy jak wy matoły psuja robotę, wypad na kurierkę Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
Podgląd konta wrocek13wrocek13
(2014-07-31 09:42:32) boicie się odezwać do szefa bo was wywali z roboty, to zapierxxxjce 24 na dobę a później szefowi loda zrób. Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
Podgląd konta wrocek13wrocek13
(2014-07-31 09:45:02) do bylem tu!! Ile ty jeździłeś zniewolony na gruszce po24g jesteś wielki *k ale tacy tez SA potrzebni aby tyrać jak woły hehehehehre Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
Podgląd konta wrocek13wrocek13
(2014-07-31 11:39:44) trzymajcie sie dupolizy i tyrajcie po 24g i narzekajcie dalej Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~olek
(2014-07-31 21:04:37) a farge fima piękna na zewnątrz szkolenia buciki okularki ubranie niby dla wszystkich nauczanie języków oczywiście tylko smietanka a pracowników traktuje sie tam jak niewolników jednym słowem pracuj ponad nadgodziny ale nie wykazuj tego karte nalezy podbić o godzinie własciwej i wracać do roboty Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~olek
(2014-07-31 21:19:16) na tych spalonych wenzlach w warszawce powini chlopakom do spania wstawic pietrowe lozka a nie walaja sie po podlodze Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~olek
(2014-07-31 21:20:11) a takie bhp buty po pas Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~fffffffffff
(2014-08-01 19:47:03) Kase wyrywaja z bhp. Dobry sposob na zarabianie Zagłosuj
Zagłosuj Podgląd
~oooooooo
(2014-08-02 21:46:05) brak okularow ochronnych 500 zl, kasku 500 zl kamizelki 500 zl jazda do zyda 2000 zl
1
edek 2015-01-20 17:44:12
no właśnie, przecież gdzieś nawet widziałem, żeby oni konkretnie dali ogłoszenia czy coś takiego i nie wiem na czym temat się skończył, czy faktycznie było tak, że oni przyjmowali tych praktykantów? bo nie wiem czy na pewno mam się po prostu dostć na jakieś stanowisko stażysty na przykład? jak to wygląda?
pech 2015-02-10 22:01:13
kary od nowego roku wzrosly brak okularow 600zl kasku 800 kamizelka 600 buty 900 pojazd na chodzie bez kierowcy w kabinie lub pozostawienie otwartej kabiny 1200zl 120 nowych kar smieszna firemka
1
realista 2015-12-02 14:46:11
Przestań pisać pierdoły tak się Tobą interesują że jak będą z pracy wyrzucać za złamanie zasad to nikt się nie zapyta czy masz co do garnka włożyć.Bhp jest w tej firmie po to żeby ciągnąć kasę jak się komuś coś stanie to spadają akcje Lafarge.
1
realista 2015-12-04 06:44:50
To weź sobie to Bhp do domu i się tym najedz.Widzę że jesteś albo automatem który reklamuję Lafarge albo masz już zryty beret także czas się zwolnić.
1
relista 2015-12-07 20:40:47
Uwaga widzę że mają automatycznego naciągacza do pracy nie dajcie się wrobić !!!
1
realista 2015-12-07 20:53:05
A przy okazji szanujcie pracowników to nikt nie będzie się zwalniał
1
duch 2016-01-24 19:48:22
Atmosfera w tej firmie nie jest dobra pełno donosicieli którzy czekają aż zrobisz coś nie zgodnego z Bhp.Non stop rotacja na wyższych stanowiskach i co nowa "miotła" to się chce wykazać twoim kosztem.Wymyślają nie stworzone rzeczy.
1
duch 2016-01-27 18:13:32
Po co doświadczenie i tak go nie doceniają wiem sam po sobie.Zarabiam tyle co mój kolega którego cały czas uczę.Także @elo przestań pisać bzdury.
duch 2016-01-27 18:15:01
Po co doświadczenie i tak go nie doceniają wiem sam po sobie.Zarabiam tyle co mój kolega którego cały czas uczę.Także Ozon przestań pisać bzdury.
bła z cyrku 2016-01-31 17:52:14
Wenzłowi odchodzą cienka kasa, obowjązkow za 5
2
zarobiony 2016-02-02 22:35:53
Cieszą sie młodzi i chłoną wiedzę od TWARDEGO jak muchy , liedys operator miał kasę i BETON o cemencie nie wsponę odległe lata swietlne
3
duch 2016-02-03 19:25:39
Seba chyba dobrze Ci płacą za pisanie bzdur o dobrych warunkach i okrojonej opiece medycznej która ma siedziby w aglomeracjach i żeby z niej korzystać trzeba dojechać.A atrakcyjne wynagrodzenie jest takie jak w Lidlu na kasie tylko że w Lafarge oprócz pracy jako sprzedawca jesteś jeszcze operatorem i operatorem ładowarki , laborantem i bhp-owcem (ale tylko do donoszenia na kogoś)
3
BYŁY NIEWOLNIK 2016-02-04 21:43:31
jako kierowca z dzwigu na dzwig, dalekie budowy od wenzła powod stare wenzy , zawsze mozna sciemic na budowie gruszka stoi w KORKU LIPA PARU GÓMOWCOW MA DOBRZE z TEJ SAMEI WIOSKI,
PIP 24 H wtedy wplenił by te zło wywalania Tarczek
2
dfdf 2016-02-05 21:18:25
benda szukac i znajda z Białorusi , Litwin za drogi
2
duch 2016-02-07 15:03:03
Zatrudnij się to zobaczysz program Kopernik wywalił Kobiety z biura bo po co one tam są jak operator jest na miejscu i będzie robił jej robotę za darmo.A zarząd nazywa to wyzwaniem dla operatorów tylko nie zapytał się czy nam się to podoba.
duch 2016-02-08 19:30:57
Kali nie masz racji Lafarge nie jest jednych z lepszych tylko jednym z gorszych.Jak by była jedną z lepszych nie było by takiego przemiału ludzi jak jest dotychczas.Sprzęt jaki posiadają jest przeważnie stary a jak jest nowszy to wyrzucają z niego zaawansowane oprogramowanie i wkładają swój zacofany program do szpiegowania operatorów chyba nazywa się BCXM. I następny temat chyba nie szukają operatorów tylko ludzi którzy będą robili na tych co siedzą w biurach, bo ludzi pracy nie szanuję taka firma jak Lafarge.
1
nolen 2016-02-11 20:04:48
Operator odwala robotę za całe biuro bo oni muszą miec czas na jezdzenie za kierowcami betonomieszarek czy jezdza w pasach, okulary kask kamizelka na budowach, siedzenie w laptopach obserwowac kamery
2
loliolo 2016-02-20 23:44:31
Sześć rumaków, kareta, muzyka z „Ojca chrzestnego” i płatki róż. Tak żegnano... szefa mafii. Władze Rzymu oburzone
adme 2016-03-05 00:05:54
Tak pożegnano upadły Lafarge Holcim w którym nie ma szans na poprawę i życzę i powodzenia w szukaniu ludzi do pracy których nie szanują.
Kiedy skonczy sie komuna 2016-07-06 10:46:01
Podwykonawcy Lafarge zaczynają zatrudniać Ukrainców , za takiego pracownika nie trzeba płacic ZUSU są konkuręcją dla POlskiego pracownika tak nas wydymało PO PSL AWS ITP
xero 2016-10-09 20:34:20
Grzegorz 2016-10-07 08:44:29 nie polecam pracy w tej firmie na stanowisku operator węzła betoniarskiego, zakres obowiązków to: od sprzątania toalet poprzez zamiatanie placu, wypełniania stosu papierów z tabelkami, i dopiero na samym końcu jest kręcenie betonu. Operator w tej firmie to najgorsze zło, jest od wszystkiego. Zarobki na rękę 3300 zł z czego 1000 zł musisz wydać na dojazdy do pracy i przemieszczanie się między wytworniami. Nadgodziny nie płatne, wszystkie do odbioru w stosunku 1:1. Praca po za domem w delegacji. Nie miła atmosfera w pracy, ludzie pracujący w tej firmie mają kompleksy wyższości nie wszyscy, ale większość.
Jedynym plusem w tej firmie to jest rygorystyczne przestrzeganie BHP.
Nie polecam tej firmy, stąd tak duża liczba ofert pracy na operatora, gdyż nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tam pracował.
1
szarża 2016-10-09 20:49:17
Ciekawi mnie jednak to czy atmosfera w pełni dopisuje, wiecie może? Z góry dziekuję za szybką odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Lafarge - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge