brak logo

SMC Industrial Automation Sp.z o

Warszawa

Opinie o SMC Industrial Automation Sp.z o

aplikant 2015-10-14 12:30:23
To co proponują to ok. 4 netto. Z góry wspomniano o braku premii i prowizji.
Nie sądzę by stawki były różne bo rekruter wspomniał, że wyższe stawki mają stanowiska kierownicze. Mam nadzieję, że ta odpowiedź będzie pomocna.
inny aplikant 2015-10-15 11:19:33
Mnie zaproponowali 900 brutto i wózek mleczarza zamiast samochodu służbowego, zamiast telefonu służbowego kilka drobniaków miesięcznie do automatu, a na moje pytanie o komputer służbowy facet obiecał mi kalkulator z linijki szkolnej jego syna. Na koniec poruszyłem temat karnetu na siłownię i wtedy gość obiecał mi zamontować drążek do podciągania w drzwiach do piwnicznej komórki gdzie planuje wstawić mi biurko. Czy ja kończyłem te wszystkie szkoły podstawowe i gimnazja żeby tak mnie teraz traktować?
Aplikant 2015-10-15 11:28:34
Podczas mojego niedawnego spotkania pytali mnie o oczekiwania finansowe i nie proponowali żadnej kwoty.
rozbawiony podwojnie 2015-10-18 20:36:38
Nie oszukujmy się piszmy jak jest!!!... może SMC to i lider na runku, ale jeszcze nie PL... płaci gorzej niż handlowcy od przysłowiowego "makaronu" zarabiają np w Maspex'ie (premia to wręcz kpina :D:D:D odnosząc ją do firm tego typu)...
Póki dyrektor nie zrozumie, że dziś trzeba płacić za dobrego pracownika to nadal będzie zatrudniał byle co, za możliwie najniższa stawkę łudząc się, że tacy ludzie będą generować mu wzrosty... ma już przykłady że to się nie sprawdza!!!, tylko czy to dotrze do jego oderwanego od rzeczywistości swiata???... miejmy nadzieję, że może w końcu jak odejdzie kilka osób zejdzie na ziemie i zacznie myśleć głową a nie Excel'em:D (papier wszystko przyjmie, a jak nie to bedzie "dziura":D)
stawka netto: 50-60% stawki proponowanej przez firmy z branży automatyki
premia: wstyd nawet pisać jakie to pieniądze (marchewka dla osła)
rozwój: to tylko hasło bez pokrycia, śmiem twierdzić że dla kogoś z doświadczeniem to wręcz uwstecznianie się
miła atmosfera: już była.. jest coraz gorzej, zaczął się wyścig szczurów

P.S.
Jeśli masz doświadczenie nie daj się nabrać, chyba ze szukasz pracy dorywczej:D
do dociekliwego 2015-10-18 22:21:54
Wyniki na rynku robią ludzie (nie FIRMA), głownie doświadczeni pracownicy, którzy z tego co tu widać pewnie nie za niedługo posiedzą w tej firmie.
Jeśli jeszcze nie ma odejść to z cała pewnością będą, a już na pewno ludzie Ci zastanawiają się nad zmianami.
Pracodawca dobrze wie, że dziś jest rynek pracownika, a przy tak dużym braku specjalistów, ludzie Ci nie zostaną niezauważeni! "Kupią" ich te firmy, którym zależy na doświadczonych pracownikach znających rynek, którzy szybko zaczną zarabiać na firmę bez konieczności ich "uczenia" (a to średnio min 1rok pracy).
Poczekamy, zobaczymy:D obstawiam, że rotacja zacznie się na całego już od najbliższej wiosny:D
A wtedy... pewnie i Managerów zaprzęgnie szefostwo do "pracy w terenie", bo nie będzie miał kto "dymać":D
Jak się nie ma w głowie, to ma się w... (nie zgadniecie!)

Życzę FIRMIE sukcesu, który pewnie powoli się kurczy.
Niestety tego nie zapewnią młode leszcze za pół darmo) :D
Amerigo 2015-10-24 21:29:04
Jak juz wspomniano wcześniej około 4 netto. Nie ma raczej co liczyć na większa kasę. A roboty dużo...
RobRoy 2015-10-26 21:05:23
Moim zdaniem firma w porządku. Nie ma większych problemów. A ze są wymagania... Pokażcie, gdzie nie ma...
rozbawiony 2015-11-03 11:28:50
Na dzisiaj wspaniała firma SMC nadal szuka...Czyżby ogromne pieniądze oferowane przez nią są tak duże, że nikt nie ma portfela by pomieścić wypłatę?Aplikowałem do kilku innych firm na podobne stanowiska i nadal finansowo mną nie zachwiało ale 6 można na rękę dostać lekko, plus uczciwe prowizje. Ciesze się, że jest tu tylu myślących ludzi bo wierzę, że z czasem zachodnie firmy przestaną o nas myśleć w kategoriach wyrobników i taniej siły roboczej. Aha...po kilku wygranych moich rekrutacjach wiem, że stawka to rzecz najbardziej zmienna w całej rozmowie lecz tutaj jak widać rekruter jest podstawionym słupem i równie dobrze mógłbym iść porozmawiać z drzewem gdyby na nim było napisane ile firma oferuje:)
pracownika SMC szukajacy lepszej roboty 2015-11-13 22:08:59
Firma SMC za pieniądze które proponuje może pozwolić sobie jedynie na młodych mało doświadczonych pracowników. Lepsi, którzy znają swoją wartość na rynku pracy KUPOWANI są przez dobre firmy, którym zależy na znajomości rynku. Nikt kto wie, że jest dobry nie pójdzie dziś pracować za pieniądze, które proponuje SMC.
I tyle tym temacie.. jesteś młody i szukasz doświadczenia to startuj w innym wypadku daruj sobie!!!
Wtajemniczony 2015-11-20 10:02:39
Jaką kwotę sobie wynegocjujesz taką dostaniesz.
polsprytny 2015-11-20 11:49:24
Proponuję zacząć negocjacje od:
- 1mln rocznie
- premia taka by na dom starczyła
- Lexus z górnej polki
Po zaciętym boju zejdziesz na ziemie i stwierdzisz, że lepiej powalczyć gdzieś indziej, a nie marnować czas na próbę robienia tu kariery!
Jesteś młody i masz marne wymagania finansowe (które jeszcze i tak uszczupli Ci pseudo pakiet socjalny) to naprawdę masz spore szanse dostać się do drużyny młodych wilków, które gonią za szczurami w ich wyścigu.
Powodzenia!
pracownik SMC szukajacy lepszej roboty 2015-11-23 14:21:27
Z rozmów, które odbywam na bieżąco (branża - automatyka przemysłowa) płaca dzisiejsza dla doświadczonego pracownika obszaru sprzedaży w międzynarodowych koncernach to ok 9-12tys brutto z premia nawet i rzędu polowy rocznego zarobku w zależności od firmy.
SMC może i jest największym dostawcą pneumatyki na świecie, ale pensje proponuje jak lokalna firma krzak, bo z tego co mowi rekruter, nieco powyżej 5,5tys brutto plus premia (ale uwaga to raczej niepełna 13tka a nie premia, bo takiego ochłapu nazwać premią nie można!!! - jeśli mowa o dziale sprzedaży).
Jeśli ktoś uważa, że to jego szczyt ambicji to polecam! :D
Ciekawski 2015-11-23 19:38:29
Jak rozumiem z treści Twoich postów wyżej, jesteś sfrustrowanym pracownikiem SMC, który szuka lepiej płatnej pracy, lecz potencjalni nowi pracodawcy oferujący wysokie zarobki nie są zainteresowani Twoją kandydaturą. Czy mój tok myślenia jest prawidłowy?
pracownik SMC szukajacy lepszej roboty 2015-11-23 20:59:33
Wręcz przeciwnie (tok myślenia jest najzupełniej błędny), mogę otwarcie powiedzieć, że zainteresowanie jest bardzo duże i już niedługo wybiorę właściwego pracodawcę.
Rotacja w firmie i zainteresowanie rynku pracownikami powinna dać do myślenia nie tylko mnie, skoro po niedługim bycie w tej firmie nawet ja chcę ją zmienić.
Do odważnych świat należy, a reszcie pozostaje nadzieja i obietnice.
Ciekawski 2015-11-24 08:44:25
Jak rozumiem jesteś pracownikiem SMC od niedawna. Przyjąłeś ofertę pracy z zarobkami grubo poniżej Twoich oczekiwań na rynku, w którym pracodawcy obsypują pracowników złotem i premiami. Opowiedz nam proszę szczegóły swojej historii bo jest ona chyba dość sensacyjna.
pracownik SMC szukajacy lepszej roboty 2015-11-24 21:27:51
Skoro jesteś tak bardzo zainteresowany to bardzo chętnie opowiem Ci tą fantastyczno-sensacyjną historię.

Tak więc, przyjąłem tą pracę, bo, gdyż, ponieważ, mam wybitne zdolności polonistyczne i fantazję, która wręcz działa cuda!. Pewnie nawet umiałbym zarabiać cash nie ruszając się z mojej chatki ulepionej z piernika i lukru.

W dodatku praca ta daje mi duże możliwości rozwoju, a szczególnie w obszarze sprzedaży, tylko wybacz mi, bo nie wiem jeszcze czy aby na pewno pneumatyki. Przyznam Ci się również z bólem serca, że chyba zdecydowanie więcej jestem w stanie zarobić na "swoim", więc pewnie założę własną działalność gospodarczą.

Ot cała moja historia, jeśli już żeś taki ciekawski!
Ciekawski 2015-11-25 10:49:09
Nie chodziło mi o Twoje dziecięca marzenia pt. "chciałbym mieć własną firmę", ale o odpowiedź dlaczego, gdy na rynku pracodawcy wg. Ciebie obsypują pracowników złotem, Ty przyjąłeś pracę, w której obsypują Cię trocinami.
ooooo 2015-11-28 09:46:08
Widać , że Pan 'ciekawski' (zapewne ktoś z kierownictwa) próbuje ratować sytuację/obraz firmy , ale niestety PRAWDA jest taka , że firma płaci słabo, jest duża rotacja i presja na wynik za wszelką cenę. Wiem , że wszędzie ważny jest wynik , ale i pieniądze są wtedy odpowiednie. Wszystkim szukającym pracy powinno dać do myślenia to , że ciągle prowadzony jest nabór a chętnych jakoś brak-czyżby warunki były aż tak dobre, że kandydaci zawstydzeni uciekają w popłochu ? :) p.s. może Pan 'Ciekawski' naświetli sprawę ?;)
Ciekawski 2015-11-28 14:14:15
Jesteś "pracowniku" jak minister Gliński, który na proste pytanie nie potrafi odpowiedzieć i wykręca kota ogonem. Moja prośba do Ciebie byś napisał dlaczego wybrałeś SMC pozostaje ciągle bez odpowiedzi. Myślę, że nie odpowiadasz bo nie jesteś z SMC (wszystkie Twoje posty wskazują na to).
rozbawiony 2015-11-29 22:53:03
Wpisy ciekawskiego sa tak oderwane od rzeczywistosci jak komentarze politykow z upadlej partii. Oczywiscie ze tylko idiota pracuje za 6 tysiecy ale nie pomyslales czlowieku ze ktos przyjal ta prace bo ma rodzine i kredyty? Moze gosc ma noz na gardle i nie ma odlozonych na koncie kilku zer z cyfra z przodu zeby czekac na manne z nieba. Ja moglem sobie pozwolic aby z usmiechem opuscic ta zenujaca rozmowe kwalifikacyjna ale nie wszystkich na to stac. Wierze pracownikowi a nie Panu ktory probuje strzepac kurz z marynarki wybielajac pracodawce wiedzac ze bez ace sie nie obejdzie. To co dzieje sie na rynku pracy to wstyd i upokorzenie bo jesli ktos kto nigdy tylka nie ruszyl zza biurka mowi mi ze praca handlowca inzyniera sprzedazy czy kierownika regionalnego jest warta 3 tysiecy to jest glabem. Zima lod snieg deszcz karambole. Codziennie w drodze kiedy gora pije kawe w cieplym biurze. Kiedy gora siedziw domu z dziecmi to czesto my dopiero ruszamy w dluga droge powrotna. Kierowca tira zarabia 3 4 tysiace a mamy papiery i psychotesty jak oni wiec dodajcie do tego drugie tyle za godne reprezentowanie firmy schludny wyglad i wiedze i mozna zaczac rozmowe. Wszystko w temacie. Robie to od 15 lat i wiem o czym pisze.
Ciekawski 2015-11-30 07:13:15
Kolego "rozbawiony", vel "pracownik", vel inne nick'i. Powinieneś był od razu zaznaczyć że jesteś zrozpaczoną panną młodą, której pan młody na ołtarzu powiedział "nie". Jak zrozumieliśmy, SMC nie było zainteresowane Twoją kandydaturą i Ty pielęgnujesz w sobie wiarę, że przyczyną tego odrzucenia były oczekiwania finansowe, które im przedstawiłeś. Wysoka aktywność na tym portalu, w połączeniu z frustracją bijącą z Twoich maili wskazują na poważne kłopoty w obecnej pracy lub jej brak. Nie ustawaj w próbach znalezienia pracy z zarobkami podobnymi do tych w Niemczech. Życzę Ci by się te próby kiedyś powiodły.
rozbawony 2015-12-14 10:17:54
Po pierwsze "ciekawski" nie jestem Twoim kolegą i nie będę, po drugie, rozmowę opuściłem sam z uśmiechem na ustach, po trzecie jest to portal dla potencjalnych pracowników bądź pracowników a nie dla pracodawców (polecam przeczytać nagłówek), których opinie tutaj nie są potrzebne. Widać posiadasz olbrzymi iloraz inteligencji skoro zauważyłeś, że idąc na rozmowę o pracę jestem bezrobotny...Sposób w jaki to podkreśliłeś wskazuje na pogardę dla ludzi szukających pracy ale to oczywiste biorąc pod uwagę wpisy i stawki jakie oferujecie. Tak, siedzę teraz tu dla przyjemności i prowadzę z Tobą tą śmieszną konwersację aby ambitni ludzie ubiegający się o pracę widzieli, że można w życiu osiągnąć coś więcej niż pracę dla zachodnich wyzyskiwaczy. P.S. Od 2 miesięcy pracuję dla firmy z branży za kosmiczne 6 netto co mi nie uwłacza w kraju, w którym tylko idiota pracuje za 6 tysięcy. Różnica polega na tym, że my pracownicy na takich forach piszemy prawdę a Wy pracodawcy nie. Jeśli nadal uważasz, że płaca 5 brutto jak wspomniał jeden z moich poprzedników to wystarczająca płaca w Polsce dla człowieka po studiach- pożyj rok za takie pieniądze bez mieszkanka w spadku po tatusiu, z rodzinką i dwójką dzieci...Nie da się? Co Ty nie powiesz.
Ciekawski 2015-12-14 20:33:00
Drogi Rozbawiony, jak sam zauważyłeś jest to forum dedykowane tym, którzy poszukują informacji o potencjalnym pracodawcy. Jednak otwierając wątek dotyczący firmy SMC, natkną się przede wszystkim na posty osoby, która o firmie wie tyle co dowiedziała się podczas jednego spotkania rekrutacyjnego prowadzonego przez zewnętrzną firmę rekrutacyjną i dzieli się z Internetem swoimi hipotezami i przypuszczeniami. Wydaje mi się, że pomyliłeś ten portal z kącikiem terapeutycznym, gdzie inni jego użytkownicy mają leczyć Twoje kompleksy. Powiem szczerze, że terapeuta ze mnie kiepski i raczej zmieniłem Cię z Rozbawionego na Rozwścieczonego. Przepraszam za to i życzę zdrowia oraz sukcesów zawodowych.
PS ...bo zdrowie jest najważniejsze
1
pracownik SMC 2016-01-06 23:12:29
Piszmy jak jest!
To ze ciekawski vel "pan prezes" (na 99,9% jest to pan M.Pi.) stara się za wszelka cenę ratować opinie o firmie, która blednie w oczach nie tylko pracowników, ale i potencjalnych pracowników (widać to min. w postach).
To, że Pan prezes jest "panem i władcą" wiedzą wszyscy pracownicy SMC (Ci, którzy mieli własne zdanie dziwnym trafem nagle odchodzili z firmy - temat wręcz firma przemilcza za każdym razem) i nie ma co o tym dyskutować. Zrobi wszystko by tylko zmienić obraz firmy wśród potencjalnych kandydatów, choć bardziej nazwałbym to "wyimaginowanym światem" oderwanym od rzeczywistości. Ba, śmiem nawet twierdzić, iż wciąż wydaje mu się że firma jest świetna dla pracowników, a wszyscy powinni chcieć pracować w niej dla zwykłej przyjemności/satysfakcji.
Nowy potencjalny pracowniku to tylko "bullshit" otwórz oczy i poświęć czas na coś lepszego.
Zastanawiał się pan, panie ciekawski, dlaczego ludzie odchodzą i dlaczego ma pan problem z pozyskaniem wartościowych pracowników?
P.S.
Ciekawostka dla dociekliwych.
Rekruter prowadzący nabory dla SMC sam stwierdza, że wykształcenie wyższe nie jest obowiązkowe na stanowisko np inżyniera ds. sprzedaży, a to przecież ma być inżynier - specjalista!
Sami odpowiedzcie sobie na frapujące Was obecnie pytanie: specjalista do branży automatyki bez wykształcenia wyższego?
Potrzebujecie jeszcze jakieś oponie o tej firmie?

Wiem Panie Ciekawski, że właśnie wbijam nóż w Pańskie ego (a jak ono jak stad do księżyca), ale niestety prawda kole w oczy.
I bardzo proszę nie starać się tego w żaden sposób negować lub jak to miało miejsce powyżej dyskredytować bo robi Pan z siebie tylko i***** !
Przyznam, że ten "zabieg marketingowy" z oddaniem nadzoru nad sprzedażą komu innemu był bardzo dobrym posunięciem, które odwróci uwagę pracowników od Pana i mam nadzieję w końcu zmieni coś na lepsze.
Pozdrawiam, i liczę na jakieś konkretne przemyślenia poparte odpowiednimi działaniem.
1
Ciekawski 2016-01-07 08:45:31
Drogi Pracowniku SMC, Twoje zdolności detektywistyczne są równie wielkie jak analityczne. Czy możesz nam powiedzieć ilu inżynierów ds. sprzedaży bez wykształcenia wyższego ma SMC? Czy możesz nam powiedzieć jaki jest udział inżynierów ds. sprzedaży z wykształceniem wyższym w firmach zachodnich? Czy możesz nam powiedzieć z czego konkretnie wynikają Twoje frustracje dotyczące pracy w SMC (poza wielkim ego prezesa)? Napisałeś Pracowniku post na cztery akapity, ale jest w nim jedynie niechęć do prezesa (jakiś personalny problem?), a nie ma wyjaśnienia na czym polega zła - w Twojej ocenie - sytuacja w SMC. Myślę że konkretne informacje będą dla czytelników wartościowsze niż opisy czyichś emocji i frustracji.
pracownik SMC 2016-01-07 20:46:27
Już samo to, że przeglądasz tą stronę dzień w dzień wskazuje na Twoja frustracje a nie moją, mnie to koło tyłka lata! Rozejrzyj się, spójrz jak wygląda rynek pracy. Sam przecież zrobiłeś w ostatnim czasie wiele by zatrzymać ludzi, szczególnie tych którzy mogliby odejść. Przecież wszyscy wiedzą jaką to sraczke miał lokalny Managment w tej kwestii. Sądzisz że gdyby bym był sfrustrowany siedziałbym w SMC? Nie dajmy się zwariować nie jesteś jedynym pracodawcą.
Anonimowość to podstawa, a do Twojej wiadomości nie mam podstaw do frustracji, piszę tylko JAK JEST!


2
pracownik SMC 2016-01-07 20:52:07
Pozwolę sobie zajrzeć tu za kwartał i zweryfikować postęp w zmianach, byś nie musiał zaglądać tu codziennie i prostować linii prostej!
3
Ciekawski 2016-01-08 08:48:39
Drogi Pracowniku SMC, myślę że jesteśmy winni naszym czytelnikom nieco wyjaśnień, które pomogą im czytać ze zrozumieniem niektóre posty. Twój nick pt. "Pracownik SMC" jest mylący gdyż, od kilkunastu miesięcy, jesteś byłym pracownikiem SMC. Ta informacja pozwoli śledzącym nasze wpisy zrozumieć niską zawartość merytoryczną Twoich postów, przy silnym ich nasyceniu emocjami.
Myślę, że jak na kogoś komu - jak napisałeś - "koło tyłka lata", zbytnio ekscytujesz się naszym wątkiem. Jestem przekonany, że proponowany przez Ciebie kwartalny odpoczynek we wpisach dobrze wszystkim zrobi. Życzę Ci w nowym roku by aktualna praca zatarła w Twojej pamięci "traumatyczne" wspomnienia z SMC.
truskawka 2016-02-02 17:17:00
Jest to jedyna znana mi firma,gdzie młodzi ludzie,bez doświadczenia zawodowego dostają dobra pensję,fabrycznie nowy samochód dobrej klasy,nowy sprzęt IT i telefon klasy premium. A wymagana jest się od nich tylko solidna i rzetelna praca oraz wykonywanie swoich obowiązków. A mając w swoim CV pracę w SMC pewnie bedą mieli doskonałą pozycję wyjściową w przyszłej karierze.
2
Amigo 2016-03-15 19:45:06
Witam. Czytam i czytam i się dziwię, 4000 to mało na rękę? Jakie to to niewiarygodne rzeczy trzeba robić aby to było nędzne wynagrodzenie?
Poważnie - opowie ktoś proszę? Jak obserwuję tutejsze wpisy to rozgrywki personalne. Może też ktoś powie jak to wygląda? Byłem na rozmowie rekrutacyjnej w Poznaniu.
Amigo 2016-03-15 19:53:52
Witaj. Generalnie fajna opinia, tylko niepokoi mnie podejście że to firma na "start" Czyli?
Lolek 2016-03-16 21:35:16
...czyli tzw. "pierwsza miłość" - pokochasz i będziesz wierny do końca życia, albo po czasie rzucisz i z każdą kolejną będziesz czule i z tęsknotą wspominał "tę pierwszą".
marq 2016-03-18 09:49:28
Byłem zarówno na pierwszym jak i na drugim etapie rozmowy na Inż. sprzedaży we W-wiu. Miałem spotkanie z Managerem z Ww-ia. Obie rozmowy przeprowadzone rzeczowo i bez specjalnych 'dziwnych' pytań itp. Przedstawiłem swoje oczekiwania i tyle. Wcześniej byłem poinformowany o mniej więcej poziomie zarobków i sposobie wynagradzania handlowca. Dziwne, że nie ma premii od sprzedaży. Jest to zastanawiające. Mam duże doświadczenie w sprzedaży produktów z obszaru nowych technologii ale chyba chciałem za dużo i ze mnie zrezygnowali...
Kolec 2016-04-01 16:16:56
W tej firmie są tylko umowy o pracę.
inny 2016-04-22 22:34:28
pasjonujące i "ciekawe" opinie o tej firmie znajduję. szukam pracy w branży i co nieco słyszałem o SMC. Ciekawski to fajna i ciekawa postać ten były pracownik to jakaś niedojda - może warto tam się zatrudnić bo GO już nie ma. Istotnie ciekawe czy faktycznie jest tam jakaś szansa na rozwój zawodowy i budowanie przyszłości. Ponoć ostatnio były jakieś spore zmiany to może ten AD czy MP już nie decydują o zatrudnieniu. A może tylko sami nieudacznicy się tu udzielają. Ja jednak spróbuję i dam wam znać. To jest jednak lider światowy a nie lokalny co może tłamsić wielu. Dla zainteresowanych polecam publikacje międzynarodowe a nie z własnego podwórka. Dam znać jak sam sprawdzę.
samotna 2016-04-27 08:02:53
Ciekawie zarządzana firma.Po ostatnich zmianach personalnych na 90 zatrudnionych pracowników ,30 to dyrektorzy,kierownicy,liderzy,starsi inżynierowie
Czyli na (pensje) jednego "szefa" przypada 3 pracowników/handlowców.
4
Dokładny 2016-04-27 11:48:56
Dokładnie jest 20, czyli współczynnik wynosi ok. 1/4. Z innych statystyk to na 90 osób 15% to kobiety, średnia wieku to ok. 36 lat. Ok. 10% to wegetarianie, a 5% to motocykliści. Wszyscy oni pracują na sukces firmy.
Samotna 2016-04-30 21:58:03
a co uznajesz za "sukces firmy" jeśli coroczne wzrosty sprzedaży rzędu 20-25% traktujesz jako porażkę?
Co do twoich dokładnych wyliczeń
1/4 z 80 to będzie 20, czyli dokładnie na jednego "szefa" pracuje 3 pracowników ( 80-20=60 ) czyź nie tak?
c.n.d.
buntownik 2016-05-03 09:57:51
Samotna, Ty jesteś jak Marianna, która na barykadach, z obnażoną piersią zagrzewa rewolucjonistów do walki. Czas na zmiany! Teraz my, prości handlowcy i technicy zajmiemy gabinety starszych techników i liderów sprzedaży gdzie będziemy w skórzanych fotelach palić cygara popijając szampana. Do boju proletariusze, do boju handlowcy!
Kolec 2016-05-05 17:54:26
Samotna, a równanie Fermata rozwiążesz?
Bolec 2016-05-18 19:47:46
Znowu ruszyły poszukiwania na pracuj.pl... szukają "inżynierów" że średnim wykształceniem lub przynajmniej ze "zmysłem technicznym" :)
5
Maniek 2016-09-01 12:49:27
Byłem ostatnio na spotkaniu u konkurencji SMC - powiedzieli, że mają lawinę podań o przyjęcie do pracy od pracowników SMC - tych pracujących i tych, co odeszli. W zakładach przemysłowych zaczęli narzekać na nowych pracowników, którzy zastąpili tych, którzy odeszli... coś chyba jest na rzeczy.... 'dobra zmiana'?
2
wawa 2016-10-06 09:30:06
Idę na rozmowę kwalifikacyjną do Poznania na stanowisko inżyniera ds. Sprzedaży lub Inżyniera ds. Wsparcia technicznego. Możecie mi powiedzieć które stanowisko jest lepsze, trochę je scharakteryzować i jakie zarobki są na tych stanowiskach?
Granica 2016-10-19 22:48:59
No ja Ci powiem, żebyś nie narzekał, bo po co, awans czeka, wystarczy tylko się trochę wysilić i jakoś to pójdzie moim zdaniem nie można trafić lepiej niż właśnie tutaj do SMC Industrial Automation Sp.z o, to kwestia atmosfery i wsparcia jakie daje firma
4
anonymous 2016-11-08 09:05:50
Witam, czy ktoś z osób pracujących jest w stanie napisać jakie są oferowane zarobki netto na start na stanowisku Pracownik Działu Customer Service? Czy to co negocjujemy na rozmowie jest na start (3M okres próbny) czy na stałe i po próbnym nie ma podwyżki. Z góry dziękuję za pomoc - jeśli ktoś nie chce tu podawać kwot podaję swojego maila betrayedheart@o2.pl
Jacek Poznań 2016-11-08 20:15:52
Witam. Byłem jakiś rok temu na rozmowie w SMC. Nie dostałem się (Poznań). Powiem tak, jestem elektronikiem z orientacją na automatykę....
Rozmowa był miła i sympatyczna (pierwsza oraz druga), ale wiek (43l) i oczekiwania 3800netto mnie pewnie pogrążyły:) Z ciekawości czasem tu wchodzę i jedno co widzę to ogromna rotacja pracowników. Co kilka miesięcy firma szuka przedstawicieli...hmmm Daje do myślenia.
I tyle:)
2
Brat Łata 2016-11-08 21:49:15
Co negocjujesz na 3 miesiące jest na 3 miesiące, a co wynegocjujesz na potem jest potem. Negocjuj z głową.
1
aplikant 2016-11-09 19:38:30
Hej. Dzięki za info bo generalnie pierdoły tutaj piszą:)
1
besserwisser 2016-11-22 00:01:11
chodzą słuchy, że austriacy rozglądają się na rynku za nowym prezesem bo obecny drogi i wypalony...
2
besserwisser 2016-11-22 16:16:54
... a szukają taniego i napalonego
Zostaw swoją opinię o SMC Industrial Automation Sp.z o - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMC Industrial Automation Sp.z o