brak logo

Agri Plus

Poznań

Opinie o Agri Plus

Kathys 2010-04-28 20:08
Firma duża, dobrze prosperująca, ciągle rozwijająca się, a zarobki bardzo zróżnicowane, księgowość zarabia śmieszne pieniądze, wiele osób jest tu tylko na chwilę, duża rotacja.
13
Ktos 2010-05-11 20:05
Witam! Agri plus potentat na skalę krajową jak i międzynarodową w hodowli trzody chlewnej.Praca wymagająca w terenie, w miejscu raczej lekka i w sumie zarobki adekwatne do wykonywanej pracy.Ja poleciłbym.Pozdrawiam!
Wafelek 2010-06-16 13:58
Duża firma, wciąż rozwijająca się. W księgowości pracuje blisko 30 osób, więc można sobie wyobrazić, jaki tam "klimat" panuje. Pracy jest zawsze bardzo dużo, główna księgowa zmusza pracowników, żeby zostawali po godzinach, za które oczywiście nie płaci. Pochwały nie można się spodziewać, natomiast wykorzystywania i owszem! Ludziom z ambicjami odradzam pracę w tej firmie (księgowość).
Pozdrawiam
6
Pogromca wafelków 2010-07-30 19:24
Jak ktoś wolno pracuje i wolno myśli to musi nadrabiać po godzinach. Kumatym starcza 8 godzin. Wafelek sobie nie radzi - wafelek musi odejść.
1
anonim 2010-08-10 17:05
Pogromca wafelków - 2010-07-30 19:24:19

Jak ktoś wolno pracuje i wolno myśli to musi nadrabiać po godzinach. Kumatym starcza 8 godzin. Wafelek sobie nie radzi - wafelek musi odejść.

Pogromca wafelków może i jest kumaty, ale ambicji mu brakuje... :D
Niech żyją Wafelki !!!
topone 2014-12-22 09:09
Agri to firma ktorej glowna dzialalnoscia jest produkcja trzody chlewnej wiec jesli chodzi o stanowiska z tej branzy (osoby po weterynarii i zootechnice itp) to na pewno jest to firma jako potentat dajaca duzo mozliwosci i to zarowno placowych jak i pozaplacowych (sa umowy o prace i czeste premie)...jesli tylko ktos zaangazuje i zwiaze sie z firma na dluzej to raczej nie pozaluje!Takze dla osob bezposrednio po studiach z duzymi checiami pracy z trzoda jest to dobry wybor bo mloda kadra zarzadzajaca jest najlepszym przykladem ze da sie dosc w tej firmie do awansu!:) Co do innych stanowisk biurowych...ciezko sie mi wypowiadac!
1
anonim 2015-06-21 22:07
Kiedyś w tej firmie było nieźle. Teraz tylko uciekać. Zero premii, zero nadgodzin, tylko podstawowa płaca. W tym roku zero podwyżek. Zaczyna się wyzysk za marne pieniądze.
9
Blender 2015-07-13 22:18
Danuta to ty?
4
Maciej 2015-08-05 18:40
Rozmowa kwalifikacyjna - niczym z podstawówki, brak odpowiedzi o wynikach rekrutacji.... żal - tak się nie robi w dzisiejszych czasach :(
1
ona_ano 2015-08-13 10:09
mimo ze nie pracuje bezposrednio w tej firmie to moj maz jest jej pracownikiem i z tego co widze jako osoba bezstronna raczej oboje jestesmy zadowoleni, moge wiec polecic ta firme po opowiesciach meza, szczegolnie dla mlodych rozpoczynajacych swa zawodowa kariere np po studiach. co do kasy to dostaje sie tyle ile kazdy sobie wywalczy w granicach rozsadku ale na start to ok 2000pln netto (a nie brutto jak w wiekszosci na polskim rynku pracy), jak sie sprawdzisz firma to doceni, bo sa duze mozliwosci awansu z racji na zapotrzebowania kadrowe. Do tego sa premie i socjal, zwykle kadry staraja sie tez o roczne podwyzki wynikajace ze wskaznikow waloryzacji itp, itd. Wiadomo, praca gł. w terenie na fermach czyli albo poczatkowo płaca i gwarantuja pobyt albo pozniej staraja sie zapewnic auto i ulokowac cie na fermach twego regionu.
2
jadźka 2015-09-05 09:48
W Agri Plus w Poznaniu można dostać porządny etacik jak jest się znajomym np. byłej już pani technolog. Takich ludzi się zatrudnia, że nastawieni są tylko na cyferki. Pracowników się nie szanuje, odradzam tam pracę bo to wyzysk u tego chińczyka, a Polacy to wyścig szczurów...
11
Chichi 2015-09-11 13:33
W biurze pracuje sie bardzo zle. Polowa osob to rodziny zarzadu szczegolbie kadrowej. Nikt sie tam zbytnio nie przemecza nie siedzi po godzinach. Kompetencje pracownikow szczegolnie na staniwiskach kierowniczych bardzo niskie. Duzo zawisci i plotek. Taka PRL firma.
8
zeus 2016-01-25 17:39
Szczerze mówiąc to tak: jeśli zostajesz nadgodziny to nie wiadomo czy zapłacą jak nie to w czynie społecznym, można wszystko zrobić co ci kazali i to dobrze to i tak się do czegoś przyczepią, premia to około 400 zł jeśli nie zabiorą, rzadko kiedy się wyrobić w 8 godzin a jak ty się wyrobisz to trzeba pomoc innym, kierownictwo traktuje pracownika jak śmiecia i ciągle straszą że zwolnią. POPROSTU WYZYSK CZŁOWIEKA ZA ŚMIESZNE PIENIĄDZE.
9
gość 2016-03-16 20:17
Może ktoś coś napisać o zespole z laboratorium w Szamotułach? J
Lobo staw 2016-03-17 21:16
Jeżeli chodzi o zarobki w laboraotirum to dużo poniżej minimelnej w regionie, praca bardzo cięża, niekompetentni przełożeni. Lepiej poszukac pracy wokoło dużo za mniej do zrobienia wiecej do zarobienia. Brak szkoleń, socjalu etc.
9
Gość 2016-03-18 13:02
W takim razie nie wygląda to zbyt dobrze. Zespół jest w miarę młody czy raczej trzymają emerytów do odprawy?
Xxx 2016-03-20 16:57
Co tam się wydarzyło, że zwolnili głównego technologa i szukają tylu laborantów? Czyżby fałszowali wyniki analiz? XD
10
Wafelek 2016-05-12 23:18
Danuska nie sciemniaj to ty zamiatałas wszystko pod dywan no oprócz bonów z dsm
2
chętny 2016-05-17 15:20
a jako zootechnik jakie są godziny pracy? w jakie dni praca?
2
Maciej 2016-06-21 18:28
@chętny pewnie to jest do dogadania, musisz chyba po prostu iść na rozmowę kwalifikacyjną i wtedy dowiesz się wszystkich konkretów. Ja się zastanawiam nad aplikacją na logistyka w Poznaniu, mam nadzieję, że też zostanę zaproszony na rozmowę i poznam wszelkie szczegóły.
kas 2016-11-05 12:55
Stanowczo odradzam lab w Szamotułach. To co się tam dzieje to komedia. Niektórym się wydaje, że mogą sobie pozwolić na wszystko i są nietykalni. :) Szkoda nerwów na to z czym trzeba się użerać w kontakcie z tymi ludźmi i mam na myśli głównie współpracowników. Płaca nieadekwatna do obowiązków a szefostwo też lubi zamiatać pewne niewygodne kwestie pod dywan. Naprawdę lepiej poszukać czegoś innego.
10
Anastazja 2016-12-07 19:31
Firma Agriplus z siedzibą w Poznaniu ma niewiele wspólnego z tym co dzieje się u nich na fermach.
W Poznaniu zapewniają że firma szkoli pracowników podnosi ich kwalifikacje a w rzeczywistości
zostaje się zesłanym do pracy na fermę która znajduje się w środku lasu, ogrodzona wysokim płotem i szeregiem zabezpieczeń. Zanim wejdzie się na teren fermy trzeba się wykąpać, potem przebrać w bieliznę i ubrania fermowe. przy temperaturze -15, -20 człowiek mokry idzie do pracy.
Przełożeni począwszy od brygadzistów po kierowników mają bardzo krytyczne nastawienie do zwykłego pracownika, jest to w ich oczach coś około... niżej jak zwierze bo w czasie ustawowej przerwy śniadaniowej zwierzęta MUSZĄ być nakarmione i jeśli choćby jedno zwierze miało zjeść pózniej niż pracownicy na swojej przerwie to taki pracownik nie jest dopuszczony do swojej przerwy tylko najpierw karmi zwierzęta dopiero może zjeść sam. Przy obecnym braku rąk do pracy każdy pracownik ZMUSZONY jest przyjść do pracy i oddać jeden dzień w tygodniu swojego wolnego. Przepisy BHP to czysta fikcja. Panuje duże zapylenie, duży hałas ale oczywiście nikt nie stosuje żadnych środków ochrony osobistej. Podczas przeganiania zwierząt BHP również nie obowiązuje,zwierzęta powinny być przeganiane z zastawami do tego dostosowanymi a są przeganiane tym co obecnie znajdzie pod ręką pracownik. Kobiety są zmuszane do dźwigania ciężkich worków z paszą i środkami do obsypywania prosiąt. Ogólnie to co jest oferowane na stronie tej firmy nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Nadgodziny które się (wyrabia) jeśli jest ich zbyt wiele to bez zgody pracownika są rozpisywane na kolejny miesiąc bo (za dużo masz nadgodzin). Itd.
11
mmm 2016-12-07 23:57
Ja zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Jestem "świeżym" lekarzem weterynarii po studiach. Chciałabym zdobyć doświadczenie w pracy. Trochę obawiam się tej firmy z tego co tu widzę po wcześniejszych komentarzach i Twojej opinii. Z tego co wiem, to najpierw jest się na stażu i mieszka w hotelu, a później oni pomagają Ci w ulokowaniu Cię na danym terenie fermy. Jakie tam warunki w ogóle panują. Jak jest z wyżywieniem? Jak z wynagrodzeniem, itp? Czy możesz mnie bardziej wtajemniczyć w realia tej pracy jako lekarza weterynarii. Czy można się tam rozwinąć zawodowo, czy są perspektywy...???

Dziękuję za wszelkie informacje od wszystkich osób.
4
Nick 2016-12-13 18:36
uważaj na poświadczanie nieprawdy w dokumentach
8
Zeus 2016-12-13 18:42
szczerze odradzam, jadą na krawędzi kryminału tak w dzisiejszych czasach się nie zarządza spółką będą po Pinim następni czas posprzątać ten bałagan, jeśli nie chce Pani na początku kariery stracić prawa do wykonywania zawodu proszę trzymać się z daleka
14
MYkotoksynka 2016-12-14 18:51
NIE ma się co dziwić Ewa nie ma wiedzy i kompetencji interesuje ją tylko szybki powrót po pracy do domu. Reszta to protegowani Niescierwa wiec moze być tylko donosicielstwo i strach. W tej firmie mobbing zawsze był obecny i nikt nigdy nie reagował.
22
szczery 2016-12-25 14:51
Firma AgriPlus to tragedia. Nie polecam nikomu. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują złote góry a później traktują ludzi jak śmieci. Mimo ciągłego braku ludzi do pracy, kierownictwo nie szanuje ludzi, obraża ich, grozi ciągle zabraniem premii czy nawet zwolnieniem. Stare wyjadacze na stanowiskach myślą że niewszystko im można. Nawet jeśli pracujesz dobrze a nie przypadniesz im do gustu to wystawią ci złą opinie w poznaniu co blokuje twój obiecany rozwój zawodowy i awanse. Firma potrafi zwolnic z dnia na dzień nie patrząc na to ile lat pracujesz i jakie były wyniki, bo to o nie głównie chodzi. Praca ciągle na kontrolowanym. Pracuje sie w stresie i strachu. Dużo nerwów i niewdziecznosci.
21
Prosiak Stasiu 2016-12-25 22:25
Szamotuly to wielka porazka nie ma kontroli ,robia co chca i przy tym osoby pracujace sa bez mozgu niemyslacy wogole ,brak umiejetnosci ,kierownik dno a przymol z wagi to rzadki egzemplarz odpowie na wszystko ,
21
Surg 2016-12-31 10:47
Szczera prawda firma bez standardow . szkolen rozwoju nie bylo tam od wielu lat.zlodziejstwo premii jest powszechne. Inspekcja pracy konieczna
25
Kurniakudłaty 2017-01-27 20:00
Pracuję w tej firmie i dlatego wiem, że wszystkie wcześniejsze wpisy to sama prawda.
Już szukam czegoś innego bo tutaj tylko preferowani są donosiciele i dup.o.włazy no i krewni.Np. Pan Jacek K. trafił do biurowca w Poznaniu przez spokrewnienie z Panią Danusią byłą technolog.
Można?
Premia to strefa fantasy. Nikt nie liczy się z pracownikiem i go nie szanuje.
Weterynaria chodzi na obiadki z szychami. Tutaj rządzą układziki.
Nikomu nie polecam takiej pracy.
17
przytulia 2017-02-02 10:43
Pracowałem w labie w Szamotułach. Strata czasu i nerwów. W regionie są inne firmy z tej branży, na tą nie warto nawet zwracać uwagi. Prędzej czy później będziecie żałować.
13
Mobingowana 2017-02-09 20:29
Ponoc wywalaja kierowniczje jakosci od labo w szamotulach slyszal ktos? Tak w poz glosno o tym bo W wawie sprawa o mobing sie rozgrywa w dziale prawnym.
3
kandydatka 2017-02-15 13:07
Mogę liczyć na jakąś informację odnośnie księgowości w Poznaniu? Zarobki, atmosfera, obowiązki?
2
dawny pracownik 2017-02-22 20:38
@Mobingowana - najwyższy czas, połowie tego motłochu już dawno powinni pozakładać sprawy i to nie tylko za mobing ale również zaniedbania na jakie sobie pozwalają. Ta firma to dno, a szamotulski lab to szczyt tragedii. Nie wiem kto tam teraz pracuje ale jeśli ciągle ta sama "ekipa" to dziwię się, że to jeszcze funkcjonuje.
8
Mała 2017-03-23 19:41
Jestem umówiona w sprawie pracy w księgowości. Na co moge liczyć? Atmosfera? Zarobki? Godziny pracy?
Mała Mi 2017-03-23 21:05
Cześć, byłaś na rozmowie w sprawie pracy? Pracujesz w tej firmie?
Paulina 2017-03-30 14:11
@Mała, byłaś już na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak wrażenia?
ko 2017-04-20 20:11
jak wyglada sprawa z ksiegowoscia? nie wiem czy aplikowac tam... jak wygladaja zarobki i atmosfera w pracy?
Przytulia czepna 2017-04-28 08:46
Ile dają na start w laboratorium? Widzę, że znowu szukają jelenia do czarnej roboty na 2 zamiany.
3
Ktoś 2017-05-04 23:18
Marne szanse na awans a co do zarobków to jedna wielka bajka no podstawa to oki premia bzdury a jeśli chodzi o czas pracy to masakra.
Pracuje to wiem
3
Paulina 2017-05-05 09:48
@Ktoś, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska. Może powiesz kilka słów więcej na temat pracy w Agri Plus? Jakie benefity oferuje pracodawca? Czy organizowane są imprezy firmowe, wyjazdy integracyjne? Czekamy na Twój komentarz.
1
Gość 2017-05-08 18:46
@ktoś możesz napisać coś więcej o pracy w laboratorium w Szamotułach? Obowiązki, analizy, zespół, godziny zmian, dojazd z Poznania. Byłbym wdzięczny.
1
Kurniakudłaty 2017-05-22 10:29
Mała mam nadzieję, że się nie dostałaś i szukasz czegoś normalnego. Powodzenia!!!
2
Dżony 2017-05-22 10:40
Praca w Agri to obóz pracy.
Regulaminy tak napisane że pracownikom nic nie wolno bo zaraz cię wyrzucą.
Premia? Uznaniowa, cokolwiek to znaczy a jak ktoś ją w końcu dostał to musiał donieść na innego.
Kierownictwo przymyka oczy na wiele nadużyć.
Zastraszanie na porządku dziennym.
W zakładach robactwo pełza po podłogach, obrzydlistwo i nikt z wizytujących na to nie zwraca uwagi!!!
Korupcja i układy nic poza tym.
Pracę tu odradzam każdemu.
12
zerkając-z- korytarza 2017-05-24 07:39
A ja mam pytanie czy Filip i Jacek to para bo tak to z boku wygląda?
9
ku.chwale.agri. 2017-06-08 11:58
jak widać na tym portalu należy tylko wychwalać pracodawców bo wszystkie inne wpisy są skrupulatnie usuwane.
Wstyd!!!!
10
Nathan Miur 2017-06-29 19:09
AP to istne szamboo, tam po części leczą świnie fryzjerzy, malarze i elektrycy. Co ciekawe własciciel na to pozwala, czy powstanie następna komisja śledcza dotycząca nielegalnego wprowadzenia na rynek znacznej ilości anthybiotyków ...zobaczymy. Jednyny audytor Bartek D po raporcie na ten temat zniknął bez śladu...sympnomatyczne prawda?
8
kąkol 2017-07-21 16:52
Jak najdalej od labu w szamotułach, to istny chlew. Tym syfem dawno powinna zając się inspekcja pracy.
3
bad_boys_blue 2017-08-21 12:12
Za to w Zamościu nie lepiej. Tu zatrudnia się niedorozwiniętych krewnych kierownika.
Piszcie co wiecie aby przestrzec innych przed tą firmą.
Pracy tu nie polecam, dno.
Zostaw swoją opinię o Agri Plus - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agri Plus