brak logo

DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

Gdańsk

Opinie o DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

poinformowany 2015-03-22 19:32
do pracy na prefabrykacje najszybciej dostac sie z polecenia osob juz zatrudnionych. w innym przypadku ciezko sie przebic przez setki CV ktore przychodza do firmy
1
Augustyniak 2015-05-27 20:07
Przeszedłem rekrutacje, pojadę osobiście doznać wszystkiego tego co się tu pisze, nie ma co marudzić na WEBie. Jeśli mi tam jakiś majster coś przykrego powie to ja znam tylko jeden sposób: tel: 112 i wszystko jest proste bo policja i organizacje współpracujące zajmują się bardzo chętnie takimi "majstrami" którzy wrzeszczą i zmuszają do pracy po 12 godzin. Po takiej interwencji ty nadal masz pracę, spokój, uznanie u pracodawcy (DSK to tylko pośrednik) bo zwykle wydajność się poprawia gdy jest spokój i masz nowego naprawdę lepszego majstra bo w niezrównoważonego choleryka nik drugi raz nie zainwestuje. Ja sam miałem taką sytuację w Norwegii gdy mój brygadzista zaczął mi ubliżać na hotelu po pracy; po moim telefonie na 112 przyjechali policjanci i karetka pogotowia, po przesłuchaniu chuligana przez policję brygadziście zadał kilka pytań pan doktor a po kilku pytaniach sanitariusze zawinęli "majstra" w kaftan i odprowadzili do karetki. Takie postawy biorą się tam z ogromnego szacunku dla ludzkiej godności. Pamiętajcie o tym.
1
Leex 2015-06-01 15:49
DSK Zajmuje sie obsluga kontraktow. Umowe podpisuje sie z Firma Tepro. I jestesmy pracownikami oddelegowanymi. Zarobki zaleza od tego gdzie sie trafi. Ale tez od tego jaka klase da ci niemiecka skarbowka. Najbardziej przekichane maja kawalerowie. Bo podatek wtedy jest 300 albo i 400 euro. Zarobki pomiedzy 1600 euro(wysoki podatek) do ponad dwoch w dobrych miesiacach. Pracuje kilka lat i nie narzekam. Robota 10 do 11 godz tu gdzie ja robie. I jest to wykazywane w czasie pracy.
2
bet 2015-07-16 21:04
Witam.Co do werku w Untersiemau pracowałem jako betoniarz praca od 6:00 do godz 21 czasami do 20 w soboty od 6 do 14 a wypłaty lepiej nie pytać 1700 euro na miesiąc zbrojarze trochę krócej pracują do 19 czasami 18.warunki mieszkalne w miarę.jeżeli chcecie robić po 14 h dziennie za 6 euro/h zapraszam do Utersiemau.
bet 2015-07-23 19:27
nie byłeś w Niemczech na prefabrykacji wiec się nie udzielaj w opiniach.dziennie jest lane od 120 do 150 kubików (jako betoniarz wiesz ile to jest) przyjedź do Untersiemau a się przekonasz robiąc po 14 h za 6 euro na h.
bet 2015-07-29 19:51
co ty wygadujesz, chyba dawno nie byles w unterzimał. ja tu robie i lejemy dziennie po około 200 kubikow
pracownik 2015-09-07 11:10
niech ktoś się weżmie za Achen czy ci na górze nie wiecie co tam sie dzieje co ten majster wyprawia ile moze zrobić jeden człowiek czy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mają sprzetu ani ludzi bo nikt tam nie wytrzymuje są jakies zasady w tej firmie!!!czy potrzeba kontroli za kontrolą żeby wkońcu ktoś cos zrobił.
aa 2015-09-24 19:40
umowę dostaniesz na 12 dni bilet ci kupią w jedną stronę jak się nie sprawdzisz to do domu jak będziesz dobry to dostaniesz następną umowę na 3 miesiące.praca po 14 h codziennie w sobotę zależy od roboty od 5h w górę,zarobki wyjdzie ci 6,2 e /h. co do atmosfery pracownicy to jak wszędzie zawsze znajdą się dupowłazy i rodzinka.omijaj Achen tam jest chory film murzyni na plantacji bawełny gnoją cię na każdym kroku .DSK(Tepro)jako firma spada na psy jak taka sytuacja dzieję się na werkach to ludzi(dobrych ludzi) nie będą mieli do pracy.Pozdrawiam
kazik 2015-11-26 19:56
szczera prawda.firma spada na psy.kierownik i brygadzista gnebia ludzi i maja gdzies ich zdrowie i problemy.pracujesz jak murzyn i zarabiasz jak nedzny murzyn
kryzef 2015-12-15 20:44
mam oferte od nich na styczen, na razie chce wyjechac na urlopie bezplatnym lub jak sie da na płatnym. po ile godz. tam sie pracuje jak wyglada praca w weekandy? czy dodatkowo platna. no i zaoferowali na poczatek 1400 euro, czy to jest netto czy brutto? podatki odprowadzane sa w Polsce czy Niemczech?
aaaa 2016-01-07 18:17
"Ja" poczytaj opinie będziesz wiedział ile się robi i ile zarabia . po 8h na pewno nie będziesz pracował min 12h,nadgodzin nie płacą masz stawkę taką samą czy przerobisz 170h czy 300h w miesiącu 6,7(nieraz więcej nieraz mniej ale mniej niż 6euro nie dostaniesz) euro/h. podatki odprowadzają w niemczech + zus od średniej krajowej.omijaj Achen tam codziennie do 20:00 soboty do 16:00.Pozdrawiam
nicpon 2016-01-30 18:16
zarobki jakie takie nowemu nie dadza zarobic po czasie dostaniesz wiecej a i tak zalezy na kturego majstra trafisz bo premie on ustala od50do250e nie jedzcie do untersiemianalu mieszkanie koszmar swinie wchlewie miaja lepiej ale nie raguje nikt nawet p.czapiga
Mirek 2016-07-23 00:39
Firma oszukuje. Płacą 1400 euro pracujesz 12-15 godzin. Urlopów płatnych brak. Jak wyjeźdzasz do Polski każą Ci podpisać urlop bezpłatny inblanco. Wykorzystują ludzi jak kiedyś niewolników.Należy poinformować inspektorat pracy o obozach pracy w Niemczech dla Polaków.Katastrofa , ludzi im brakuje do pracy bo inni uciekają Nie szanują pracowników ,ludzie od sprzątania tzw. od łopaty zarabiają tyle samo co fachowcy.P. Czapiga udaje że nic nie wie ze nie zdawał sobie sprawy ze jest źle. Lecz oczywiście ściemnia przerzuca odpowiedzialność na kierowników taka Jego strategia.Ogólnie nie ciekawa sytuacja,dodatkowo mają pensje obniżać . Lepiej trzymać się z dala.
1
byly pracownik 2016-07-24 15:46
Wyplacalni sa.ale fakt szefostwo z gory nic nie robi w sprawie pracownikow.W Untersiemau brygadzista z robi co chce:)Nie szanuje ludzi a kierownik wszystko olewa:(dojdzie do tego,ze nie bedzie komu pracowac.Tak jak Pan Pazur(brygadzista:)szanuje kudzi to jest nie do pomyslenia w 21 wieku:)
1
pyx 2016-08-22 10:38
pracowalem w achen ponad pol roku wczesniej na mniejszym werku achen to jak pisza zrobia z Ciebie wariata lepiej omijac wszedzie inndziej jest lepiej pracowalem w heek maly werk ale super podejscie do pracownika cos zle zrobisz idziesz poprawiac a nie mored ktos na Ciebie drze... a zarobki powiem szczerz jest 6,80 na czysto godzina ale w achen to najpierw rozdzielane jest na pupili glezm...no ijego zastepca uszaty te z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maloby w more nie dostal mozna przez nich dwoch naprawde u psychiatry wyladowac... a puzniej reszta na ludzi takze np po czerwcu przepracowanym miaem ponad 300 gozin a pieniadze takie same prawie jak po 240 godz nie szanuja ludzi wogole przynajmniej w achen
1
Mirek 2016-09-13 12:53
Uczciwe zatrudnienie??????? Bzdura. Umowa 40 godzin tygodniowo. A ty zapie......66 godzin a dostajesz jak za 40. Atmosfera przyjacielska chyba jak śpisz .W robocie wykończą cie psychicznie. Nie placą za urlopy itp.
Mirek 2016-09-14 19:02
Wogóle ta firma na samym początku jest nie jasna. Niby DSK Gdańsk tam umowe podpisujesz załatwiasz różne zaświadczenia ubezpieczenie itd a na umowie masz że firma TEPRO Koszalin.
1
Łukasz 2016-10-11 09:38
co to za roszady ?
Brodaty-gamoń 2016-10-17 11:37
Witam,
Pracowałem tam ładne kilka lat temu i widzę że chyba nic się nie zmieniło.
Pracowałem Aachen, na miejscu byli zastraszeni, zagonieni ludzie, pracowało się od 7 do 18ej.
Płacone wtedy było od ilości, wiec każdy się uwijał jak w smole.
Ja jako początkujący nie otrzymałem żadnej pomocy , przyuczenia majster patrzył na mnie jak na wrzód na d.. współpracownicy też nieprzyjemni.
Warunki bytowe to było wynajęte mieszkanie kilku poziomowe i w pokoju spało się po 3-4 osoby.
Jedynym ukojeniem po robocie było piwo, bo inaczej byś nie wyrobił.
Myślę że 2 miechy w takiej atmo to max.
Nie polecam, nasi radacy / współpracownicy to też często problem i jeśli nie jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej omijaj.
1
MANIEK 2016-10-24 11:35
WITAM WRZYSKICH MORZE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ JAK PRACA W Untersiemau. MAM WYJECHAĆ 7 LISTOPADA JAKIE ZAROBKI I ATMOSFERA W PRACY
Boras 2016-10-31 17:13
Jak w untersiemau pracowałem tam 10 lat temu przysłali mi ofertę kalkulujevvsie?
7
prawdomowny 2017-01-10 22:44
tak polecam glesmana i resyte kur...pracowalem doszc dlugo nie ma chorobowego jak bzs ylamal noge to o kulach masz robic bo glesman ci powie ze jak byl chory to musial kartki pryz stoliku pisac a najlepsza jest gadka od 6 do 20 dzien w dzien w soboty do 17 a co najlepsze zeby zamknac geby kupuje kebaba za 3.50 w sobote xd a niektorzy zachwyceni xd z firmowej kasy rzecz jasna ja prac owalem 9 miesiecy nie sluchajcie ostrzegam patole szybciej szybciej a jak ktos odpisze ze nie prawda to podam nazwiska tych a najlepsza jest kasa i tu jest gwozd programu mozesz umiec wszystkie rysunki jak ja i tak dostaniesz 8.50 rzecz jasna brutto bo 6 osob dostaje wiecej i tyle a reszta robi bo robi standard w aachen 270godzin rekord 350 pieknie jak by ktos chcial jechac sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to polecam aachen zwlaszcza latem nad glowa eternit na hali prawie 50 uwierzcie bajka nic tylko jechac a najlepsze czy swieto polskie czy niemieckie i tak orasz a dlaczego bo glesman ci powie ze w niemczech to polskie swieta sie nie licza nie wazne boze cialo kiedy to pokryjomemu ludzie pracowali przy wylaczonych maszynach zeby policja nie przyjechala niemieckie nie obowiazuje przeciez jestes polakiem piszcie ps tylko uwarzajcie zeby wam tam na leb cos nie spadlo bo moze
3
Mirek 2017-03-03 23:31
Dsk to naj gorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 300 godzin w m-c 1700euro robiłem w masingu u kopycińskiego alkocholik niesmowity o 6 do 21 a w soboty do 18 ma swoich przydupasów co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak osły ułomni ludzie żadnego szacunku.Kopyciński siedzi szleje piwsko na chali a przydupasy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam tej firmy stracony czas i zryta psychika
4
kiksters 2017-06-10 16:00
Dsk obsluguje tylko kontrakty zagraniczne firmy Tepro. To nie jest posrednik. Pracowalem w wielu firmach. Placa na czas i jeszcze powyzej 2000 euro . nie jest zle.
1
kiksters 2017-06-10 16:00
Dsk obsluguje tylko kontrakty zagraniczne firmy Tepro. To nie jest posrednik. Pracowalem w wielu firmach. Placa na czas i jeszcze powyzej 2000 euro . nie jest zle.
1
miki 2017-06-10 16:17
Podobna praca i warunki jak w SKANSKA niezle zarobki . wyplata zawsze na czas .
2
rici 2017-06-11 00:10
Gdyby nie Dsk to Tepro by nie istnialo. . .
2
Leon zawodowiec 2017-06-12 17:17
Propouje isc do Niemca. urlop raz na rok, osiem godzin, 1200 euro netto, na zmiany, kwatera we wlasnym zakresie ( 400 euro pokoj), dojazd we wlasnym zakresie, telefon, jakis net, abonament telewizyjny 53 euro na kwartal ( kazdy dostaje wezwanie do zaplaty po zameldowaniu), pozalatwiac trzeba sobie urzedy samemu. Jak sobie klasy podatkowej nie zalatisz to bedziesz placil 800 euro podatku co miesiac. Mam kumpli co sobie tak wlasnie pracuja . DSK wspolpracuje jakos z tepro. A na miejscu w dojczland nie musisz sie o nic martwic jak przyjedziesz. A rozliczenie podatku jak sie jakis zwrot nalezy dostajesz do kieszeni. Przewaznie zalatwiamy sobie sami. I nie jest tak jak w Dzierzbudzie co podobno ludziom to zabieraja. Mi tam w firmie zle nie jest. Troche juz robie. Wyplaty regularnie na czas. Srednio 2000 euro. Ale to zalezy na jaki kontrakt sie trafi. Najbardziej marudza tacy co nic nie umieja. A wymagania maja pod chmury. Wszystko qu...a trzeba za nich robic. Urlop platy co miesiac, bo do domqu trzeba. 2000 co miesiac , robote za nich zrobic i wszystko na tacy. Tak to juz nigdzie nie ma.
klos 2017-06-20 19:32
Mam nidlugo jechac podpisac umowe doTepro S.A Gdansk czy warto
3
Biały 75 2017-09-17 20:13
Ja też jadę podpisać umowę i sam nie wiem co pisać trzeba zobaczyć niektórzy piszą pozytywne
Biały 75 2017-09-19 19:24
Jak dzwoniłem to mówili normalnie i że Ci opisują to tacy co nie chce tam pracować albo zostali wyjebani za gozale
Bialy75 2017-09-22 17:00
Kolego możesz napisać jak częste są zjazdy do Polski
Bialy75 2017-09-22 20:30
A Ty jak myślisz o firmie tepro
Bialy75 2017-09-23 15:36
Nie wiem jak myśleć dopiero jadę w poniedziałek podpisać umowę
Bialy75 2017-09-25 16:43
Czy ktoś może napisać o Aachen bo tam mam jechać tylko szybko pozdrawiam
Bialy75 2017-09-25 20:07
Pracujesz tam jeszcze bo mam właśnie tam jechać
Bialy75 2017-09-25 20:15
Cześć co się dzieje w tym Aachen tak źle odpisz
Pako 2017-09-26 15:13
Omijaj Aachen chora sytuacja,oszustwo,niewolnictwo,ludzi traktują jak śmieci ,chora sytuacja.Nikt na tym werku porządku nie potrafi zrobić a kierownik Glesman się przygląda i nic z tym nie robi,brygadzista wredny diabeł nie szanuje ludzi dobrych ludzi.Mam nadzieje ze ta ludzka krzywda do nich wróci.Nedługo nie będą mieli kim pracować.zawsze ta sama wersja nie ma przerobu.wypłaty śmieciowe czy przepracujesz 170 godz czy 300 godz te same pieniądze,stawka godzinowa 6.80 zjazdy raz na 3 msc,o chorobie zapomnij,chory musisz chodzić do pracy.
Jarosław 2017-09-26 15:25
Tak to prawda, zgadzam sie z pako, w Aachen chory film, mamy 21 wiek nie jesteśmy murzynami , robi się po 12-14 godzin i wiecznie za mało ileż może zrobić jeden człowiek, i żadnej pochwały tylko patrzą na ciebie jak na wrzoda , drą pyska , chamskie odnoszenie do pracowników , żadnego poszanowania , jeżeli chcesz wystąpić w tym filmie musisz pojechac do Aachen i się przekonać :) NIE POLECAM AACHEN i NIE POZDRAWIAM!!!!!
Biały 75 2017-09-26 19:20
A co pracowałeś w Aachen
Biały 75 2017-09-26 19:27
Kolego możesz napisać coś o Aachen tylko szybko dzięki
Pracownik 2017-09-27 07:53
Czas pracy powyzej 11 gpdzin dawno sie skonczyl, ale jak ktos wylatuje za alkohol i wstret do pracy to opisuje jak wyzej. W Aachen pracujemy do 17 maxymalnie do 18, t.j. 10 do 11 godzin. Zarobki rzeczywiscie zaleza od przerobu, ale przestrzegana jest stawka minimalna niemiecka, t.j. 8,84 brutto minimum co daje przy I klasie podatkowej 7,00 do 7,20 na godzine, a przyIII klasie 8,0 na godzine netto. Wyjazdy raz na poltora miesiaca do dwoch. Sporadycznie rzadziej ale nikt nikogo nie zmusza do siedzenia po trzy miesiace, a wymysl pracy w czasie chorobowego to juz kompletny absurd.
1
Jarosław 2017-09-27 08:39
Pracowałem w Aachen i nic się nie zmieniło i nikt nie ma wpływu na ten werk i tak naprawdę nie chodzi o alkohol ale szacunek do ciężko pracujcych ludzi .Najgorszy werk w Aachen czysty wyzysk.Pracuje się 66-68 godz tygdniowo a w umowie 40godz,gdzie pieniądze za nadgodziny wypłata nigdy się nie zgadza,zadnej premi!!!robota nie zapłacona.Nalezy poinformować inspektorat pracy o tym werku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla polaków.powinno się wysłac jakąś kontrolę do Aachen wtedy się przekonają co jest grane może pracownicy zaczną mówić i wszystko bedzie jasne.Pracownicy rezygnuja i uciekają z tego miejsca.Jestem odpowiedzialny za to co piszę to nie jest żadna zemsta ani pomówiene.Tak wygląda praca w Aachen jak ktoś nie wierzy wystarczy pojechac i się przekonać.Życzę powodzenia osobom które wybierają się tam do pracy.PORAŻKA!!!!
Bialy75 2017-09-29 11:35
Kolego ja na umowie dostałem że 48 godzin a nadgodziny 25 procent więcej miałeś taką umowę odpisz jak najszybciej dzięki
Święty 2017-10-10 20:38
Jestem obecnie w tej firmie i jest tragedia... na godzine wyjdzie Wam jakies 5,50€... jak jest dobry przerob liczą od najniższej, a jak jest słaby przerob licza od przerobu... chyba trafilem na slaby przerob... ale najniższa nie wychodzi nawet ta z umowy 8,84brutto... ogolnie nie polecam. Zarobia tu starzy pracownicy ale i tak nie ponad 2tys€... najwiecej zgarnie brygadzista bo da. Sobie premie. Kierownik [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wolowa co na nicYm sie nie zna i robi co powiedza mu brygadzisci. W sprawie sluzbowej nie pogadasz z kierownikiem...
Pracownik 2017-10-11 17:32
Takie bajki to opowiadac mozesz swojej babci bo 5,50 to napewno nie dostajesz, tylko minimum to 6,90_7,0
Święty 2017-10-11 21:57
No to się zdziwisz bo w tym miesiącu po przeliczeniu wypłaty na godzinę wyszło ok. 5,5€/h... Ty moze dostałeś wiecej bo jestes pociotkiem, albo pracujesz już tu kilka ładnych lat... A jezeli wyszlo komus 1800€ wyplaty choć to wcale nie jest dużo, ale dużo osob sie z tego cieszy niech sie zastanowi czy faktycznie jest to dobra wyplata po przeliczeniu na godziny... nie sztuka narobic godzin.
Pracownik 2017-10-12 11:29
To co ty jeszcze tam robisz skoro tak zle placa?
Biały 75 2017-10-14 15:54
Ty ja też tam byle masz racj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne tylko szybko i szybko żal tych ludzi co przyjechali
PAKO 2017-10-17 18:15
TAKI DUPOLIZUS TO ZARABIA WIĘC BRONI FIRMY,PO PRZELICZENIU WŁASNIE TAK WYCHODZI 5,50 I NIE DOSTAJE SIĘ ZA GODZINY TYLKO OD PRZEROBU ,STARZY PRACOWNICY ZARABIAJĄ A NOWI ROBIA ZA MARNE GROSZE SĄ WYKORZYSTYWANI ,UPAKARZANI,CHAMSTWO BRAK SZACUNKU.WYPŁATA NIGDY SIĘ NIE ZGADZA,PRACUJE SIĘ PO 12-13 GODZ W TYM 1 GODZINA PRZERWY,SOBOTA 8-10 GODZIN W TYM DARMOWY KEBAB FIRMOWY A TOWARZYSTWO SIE CIESZY BO DOSTAŁO KEBABA HA HA HA I NIECH NIKT NIE PISZE ZE TAK NIE JEST BO TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ TO CO ROBISZ PRACOWNIKU TO OSZUSTWO I TUSZOWANIE KOMENTARZY.LIZAK ZAWSZE BĘDZIE ZADOWOLONY I WSZYSTKO W TEMACIE.NIE POLECAM AACHEN!!!!!!!CHORA BAJKA
Zostaw swoją opinię o DSK PPU SPÓŁKA Z O.O. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.