brak logo

DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

Gdańsk

Opinie o DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

anonim 2010-03-30 16:54:39
czy ktoś zna pośrednika DSK z Gdańska czy warto przez nich pracować w Niemczech czy ktos juz pracował dla nich ?
przemo 2010-04-18 18:50:53
to zalezy na jaka prefabrykacie trafisz
Tasior 2012-08-25 12:23:24
unikajcie Aachen i Glesmana chory film
4
balon 2012-11-07 20:52:08
jakie tam są zarobki,ile godzin sie pracuje?....warto czy nie?....może mi ktoś odpisac?
prokurator 2013-06-10 07:46:53
NIE SODZIEWAJCIE SIĘ REWELACJI .W NIEMCZECH WSZYSTKIE ZAKŁADY PREFABRYKACJI TO[usunięte przez moderatora] .PRACUJESZ 12 I WIĘCEJ GODZIN A PŁACĄ ZA 8 W SOBOTY PRACA DLA FIRMY I ZAWSZE USŁYSZYSZ ŻE NIE MA PRZEROBU.CHOĆBYŚ PRACOWAŁ30 GODZ.. NA DOBE ZAWSZE MAŁO.JEDEN WIELKI WYZYSK I OSZUSTWO..
1
eryk 2013-07-14 12:45:18
Zgadzam się z prokuratorem, też pracowałem w Niemczech. Po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Po 12 godz. czasem też w niedzielę a nigdy nie udało się wyrobić normy. Do tego majster to diabeł wcielony. Wrzeszczy wyzywa, [usunięte przez moderatora] . Nie da się tam wytrzymać - ludzie o słabych nerwach kończą u psychiatry. Zarobki 1400 EUR
cezar2013 2014-04-13 16:36:45
czy cos sie zmienilo z praca z dsk czy dalej jest chora atmosfera
Pracownik 2014-05-05 16:38:32
Moim zdaniem warto pracowac dla dsk Gdansk zarobki sa dobre . Polecam pracowalem pracuje i pracowac bede . Starajcie sie trafic do untersiemau do Brygadzisty Pana (usunięte przez administratora). Jest super atmosfer zgrana ekipa bez nerwówki . Pozdrawiam
3
anonim 2014-06-27 12:00:44
czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na prefabrykacji zimą?Chodzi mi o to czy też jest zastój tak jak na budowie kiedy są mrozy?
1
Kimberly 2015-01-07 20:21:51
W zasadzie firma nie ma swojej strony internetowej, co jest dosyć dziwne zważając na branżę outsourcingową, którą się zajmują. Tutaj masz ich wizytówkę z e-mailem. http://www.pkt.pl/dsk-sp-z-o-o-ppu-po%C5%9Brednictwo-pracy-rekrutacja-pracownik%C3%B3w/1389006/5-1/ Zawsze można do nich bezpośrednio napisać i się dowiedzieć jakich pracowników i za jakie pieniądze przyjmują. Podziel się tylko tymi nowościami.
byly pracownik 2015-01-13 11:16:13
odnośnie tych dwóch to prawda 200 procent dziwne ze jeszcze ze jeszcze nie zapili się na amen zależy gdzie trafisz wyplata na czas zus placa
1
slaby 2015-01-17 20:49:40
Ale TY jestes slaby w(usunięte przez administratora) chyba nie byles tu skoro mowisz ze do 22 godz ale spoko jestes ciota za plecami kozak wal sie na ryj heheh
pistol 2015-03-05 18:11:13
No dobra, a tak konkretnie, to gdzie ja znajde aktualne oferty pracy od DSK PPU? Bo przeszukałem chyba juz cały internet, ale nic nie znalazłem, nawet nieaktualnych ofert, czy oni w ogóle poszukują pracowników co jakiś czas, czy cisza w tym temacie i personel jest mocno stały? Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź.
poinformowany 2015-03-22 19:32:07
do pracy na prefabrykacje najszybciej dostac sie z polecenia osob juz zatrudnionych. w innym przypadku ciezko sie przebic przez setki CV ktore przychodza do firmy
1
Augustyniak 2015-05-27 20:07:29
Przeszedłem rekrutacje, pojadę osobiście doznać wszystkiego tego co się tu pisze, nie ma co marudzić na WEBie. Jeśli mi tam jakiś majster coś przykrego powie to ja znam tylko jeden sposób: tel: 112 i wszystko jest proste bo policja i organizacje współpracujące zajmują się bardzo chętnie takimi "majstrami" którzy wrzeszczą i zmuszają do pracy po 12 godzin. Po takiej interwencji ty nadal masz pracę, spokój, uznanie u pracodawcy (DSK to tylko pośrednik) bo zwykle wydajność się poprawia gdy jest spokój i masz nowego naprawdę lepszego majstra bo w niezrównoważonego choleryka nik drugi raz nie zainwestuje. Ja sam miałem taką sytuację w Norwegii gdy mój brygadzista zaczął mi ubliżać na hotelu po pracy; po moim telefonie na 112 przyjechali policjanci i karetka pogotowia, po przesłuchaniu chuligana przez policję brygadziście zadał kilka pytań pan doktor a po kilku pytaniach sanitariusze zawinęli "majstra" w kaftan i odprowadzili do karetki. Takie postawy biorą się tam z ogromnego szacunku dla ludzkiej godności. Pamiętajcie o tym.
1
Leex 2015-06-01 15:49:22
DSK Zajmuje sie obsluga kontraktow. Umowe podpisuje sie z Firma Tepro. I jestesmy pracownikami oddelegowanymi. Zarobki zaleza od tego gdzie sie trafi. Ale tez od tego jaka klase da ci niemiecka skarbowka. Najbardziej przekichane maja kawalerowie. Bo podatek wtedy jest 300 albo i 400 euro. Zarobki pomiedzy 1600 euro(wysoki podatek) do ponad dwoch w dobrych miesiacach. Pracuje kilka lat i nie narzekam. Robota 10 do 11 godz tu gdzie ja robie. I jest to wykazywane w czasie pracy.
2
bet 2015-07-16 21:04:50
Witam.Co do werku w Untersiemau pracowałem jako betoniarz praca od 6:00 do godz 21 czasami do 20 w soboty od 6 do 14 a wypłaty lepiej nie pytać 1700 euro na miesiąc zbrojarze trochę krócej pracują do 19 czasami 18.warunki mieszkalne w miarę.jeżeli chcecie robić po 14 h dziennie za 6 euro/h zapraszam do Utersiemau.
bet 2015-07-23 19:27:04
nie byłeś w Niemczech na prefabrykacji wiec się nie udzielaj w opiniach.dziennie jest lane od 120 do 150 kubików (jako betoniarz wiesz ile to jest) przyjedź do Untersiemau a się przekonasz robiąc po 14 h za 6 euro na h.
bet 2015-07-29 19:51:53
co ty wygadujesz, chyba dawno nie byles w unterzimał. ja tu robie i lejemy dziennie po około 200 kubikow
pracownik 2015-09-07 11:10:54
niech ktoś się weżmie za Achen czy ci na górze nie wiecie co tam sie dzieje co ten majster wyprawia ile moze zrobić jeden człowiek czy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mają sprzetu ani ludzi bo nikt tam nie wytrzymuje są jakies zasady w tej firmie!!!czy potrzeba kontroli za kontrolą żeby wkońcu ktoś cos zrobił.
aa 2015-09-24 19:40:29
umowę dostaniesz na 12 dni bilet ci kupią w jedną stronę jak się nie sprawdzisz to do domu jak będziesz dobry to dostaniesz następną umowę na 3 miesiące.praca po 14 h codziennie w sobotę zależy od roboty od 5h w górę,zarobki wyjdzie ci 6,2 e /h. co do atmosfery pracownicy to jak wszędzie zawsze znajdą się dupowłazy i rodzinka.omijaj Achen tam jest chory film murzyni na plantacji bawełny gnoją cię na każdym kroku .DSK(Tepro)jako firma spada na psy jak taka sytuacja dzieję się na werkach to ludzi(dobrych ludzi) nie będą mieli do pracy.Pozdrawiam
kazik 2015-11-26 19:56:44
szczera prawda.firma spada na psy.kierownik i brygadzista gnebia ludzi i maja gdzies ich zdrowie i problemy.pracujesz jak murzyn i zarabiasz jak nedzny murzyn
kryzef 2015-12-15 20:44:41
mam oferte od nich na styczen, na razie chce wyjechac na urlopie bezplatnym lub jak sie da na płatnym. po ile godz. tam sie pracuje jak wyglada praca w weekandy? czy dodatkowo platna. no i zaoferowali na poczatek 1400 euro, czy to jest netto czy brutto? podatki odprowadzane sa w Polsce czy Niemczech?
aaaa 2016-01-07 18:17:46
"Ja" poczytaj opinie będziesz wiedział ile się robi i ile zarabia . po 8h na pewno nie będziesz pracował min 12h,nadgodzin nie płacą masz stawkę taką samą czy przerobisz 170h czy 300h w miesiącu 6,7(nieraz więcej nieraz mniej ale mniej niż 6euro nie dostaniesz) euro/h. podatki odprowadzają w niemczech + zus od średniej krajowej.omijaj Achen tam codziennie do 20:00 soboty do 16:00.Pozdrawiam
nicpon 2016-01-30 18:16:47
zarobki jakie takie nowemu nie dadza zarobic po czasie dostaniesz wiecej a i tak zalezy na kturego majstra trafisz bo premie on ustala od50do250e nie jedzcie do untersiemianalu mieszkanie koszmar swinie wchlewie miaja lepiej ale nie raguje nikt nawet p.czapiga
Mirek 2016-07-23 00:39:56
Firma oszukuje. Płacą 1400 euro pracujesz 12-15 godzin. Urlopów płatnych brak. Jak wyjeźdzasz do Polski każą Ci podpisać urlop bezpłatny inblanco. Wykorzystują ludzi jak kiedyś niewolników.Należy poinformować inspektorat pracy o obozach pracy w Niemczech dla Polaków.Katastrofa , ludzi im brakuje do pracy bo inni uciekają Nie szanują pracowników ,ludzie od sprzątania tzw. od łopaty zarabiają tyle samo co fachowcy.P. Czapiga udaje że nic nie wie ze nie zdawał sobie sprawy ze jest źle. Lecz oczywiście ściemnia przerzuca odpowiedzialność na kierowników taka Jego strategia.Ogólnie nie ciekawa sytuacja,dodatkowo mają pensje obniżać . Lepiej trzymać się z dala.
1
byly pracownik 2016-07-24 15:46:42
Wyplacalni sa.ale fakt szefostwo z gory nic nie robi w sprawie pracownikow.W Untersiemau brygadzista z robi co chce:)Nie szanuje ludzi a kierownik wszystko olewa:(dojdzie do tego,ze nie bedzie komu pracowac.Tak jak Pan Pazur(brygadzista:)szanuje kudzi to jest nie do pomyslenia w 21 wieku:)
1
pyx 2016-08-22 10:38:01
pracowalem w achen ponad pol roku wczesniej na mniejszym werku achen to jak pisza zrobia z Ciebie wariata lepiej omijac wszedzie inndziej jest lepiej pracowalem w heek maly werk ale super podejscie do pracownika cos zle zrobisz idziesz poprawiac a nie mored ktos na Ciebie drze... a zarobki powiem szczerz jest 6,80 na czysto godzina ale w achen to najpierw rozdzielane jest na pupili glezm...no ijego zastepca uszaty te z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maloby w more nie dostal mozna przez nich dwoch naprawde u psychiatry wyladowac... a puzniej reszta na ludzi takze np po czerwcu przepracowanym miaem ponad 300 gozin a pieniadze takie same prawie jak po 240 godz nie szanuja ludzi wogole przynajmniej w achen
Mirek 2016-09-13 12:53:14
Uczciwe zatrudnienie??????? Bzdura. Umowa 40 godzin tygodniowo. A ty zapie......66 godzin a dostajesz jak za 40. Atmosfera przyjacielska chyba jak śpisz .W robocie wykończą cie psychicznie. Nie placą za urlopy itp.
Mirek 2016-09-14 19:02:02
Wogóle ta firma na samym początku jest nie jasna. Niby DSK Gdańsk tam umowe podpisujesz załatwiasz różne zaświadczenia ubezpieczenie itd a na umowie masz że firma TEPRO Koszalin.
Łukasz 2016-10-11 09:38:23
co to za roszady ?
Brodaty-gamoń 2016-10-17 11:37:49
Witam,
Pracowałem tam ładne kilka lat temu i widzę że chyba nic się nie zmieniło.
Pracowałem Aachen, na miejscu byli zastraszeni, zagonieni ludzie, pracowało się od 7 do 18ej.
Płacone wtedy było od ilości, wiec każdy się uwijał jak w smole.
Ja jako początkujący nie otrzymałem żadnej pomocy , przyuczenia majster patrzył na mnie jak na wrzód na d.. współpracownicy też nieprzyjemni.
Warunki bytowe to było wynajęte mieszkanie kilku poziomowe i w pokoju spało się po 3-4 osoby.
Jedynym ukojeniem po robocie było piwo, bo inaczej byś nie wyrobił.
Myślę że 2 miechy w takiej atmo to max.
Nie polecam, nasi radacy / współpracownicy to też często problem i jeśli nie jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej omijaj.
MANIEK 2016-10-24 11:35:20
WITAM WRZYSKICH MORZE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ JAK PRACA W Untersiemau. MAM WYJECHAĆ 7 LISTOPADA JAKIE ZAROBKI I ATMOSFERA W PRACY
Boras 2016-10-31 17:13:20
Jak w untersiemau pracowałem tam 10 lat temu przysłali mi ofertę kalkulujevvsie?
4
Zostaw swoją opinię o DSK PPU SPÓŁKA Z O.O. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.