brak logo

COWI POLSKA SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o COWI POLSKA SP. Z O.O.

anonim 2010-05-14 10:07:40
A czy zajmuje sie ta firma? Sadzac po nazwie jest to chyba przetworstwo mleczne lub miesne. A skad ta firma w Bielsku? Kto zna odpowiedz?
1
egon 2010-05-16 23:08:35
Jedynym powiazaniem firmy COWI z Dania jest to, ze dyrekcja tej firmy i prezes zachowuja sie w stosunku do pracownikow jak filmowy (usunięte przez administratora). Podsumowujac - Klawo jak cholera!!!
kulawy 2010-05-20 19:32:01
dziadostwo dziadostwo

nic wiec nie warto pisać, omijajcie z daleka,

firma zatrudnia z wyzszym wyksztalceniem a placi jak ludziom z zawodówki
wwrrr 2010-05-23 15:56:40
nie ma sensu tracić czasu na pracę w tej firmie, ani się niczego nie nauczysz, ani nie zarobisz
AŁŁA PUGACZOWA 2010-12-22 09:03:15
COWI- PROWIZORKA,WYKORZYSTYWANIE,OBŁUDA,FAŁSZ.TANDETA PRZYOZDOBIONA ZAGRANICZNĄ DUŃSKĄ KOKARDKĄ KONSUMUJĄCĄ WIĘKSZOŚĆ WYPRACOWANYCH ZYSKÓW PRZEZ POLSKICH MURZYNKÓW. PEREŁKI W KORONIE TO PREZIO DESPOTA,ŚWIRNIĘTA KSIĘGOWA ORAZ SUPER INDOLNET U WŁADZY W BIELSKU BIAŁEJ.OMIJAĆ TEN SYF Z DALEKA CHOĆ WYGLĄDA ŻE I TAK ZDYCHA TEN KAPITALSITYCZNY NOWOTWÓR.
jacek 2011-03-04 09:45:13
COWI POLSKA- "wspaniała firma z ogromnymi możliwościami i kapitałem rozwojowym oraz duńskimi korzeniami"... z pozoru niby wszystko pięknie, ale: Wydział GIS = nigdy nie spełniane obietnice, traktowanie pracowników jak zło konieczne, to było niemal od początku. Z czasem doszło zastraszanie, nieludzki wyzysk, szeroko rozumiany i stosowany mobbing, śrubowanie terminów ponad ludzkie możliwości, oszukiwanie na wypłatach oraz (śmiesznie małych) regulaminowych premiach, a także bijąca po oczach i zwalająca z nóg niekompetencja ze strony zarządu i kierownictwa... wszystko w systemie dwu-zmianowym za pensję niewiele ponad najniższą krajową. Jeżeli ktoś jest w stanie wytrzymać traktowanie jak murzyna w kamieniołomie, ze świadomością że jedyną rolą niezbyt rozgarniętego kierownictwa jest machanie batem, a nie pomoc przy projekcie - może nie wypali się do rozpadu "firmy" która pomimo swej promowanej "duńskości i wspaniałości" i tak już dogorywa. Innymi słowy stary Techmex pod nową nazwą. Idealne miejsce żeby się dorobić garba, nerwicy i okularów. Przed wysłaniem CV skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
seba 2011-03-22 09:22:31
jedna wielka porażka.....firma po równi pochyłej spada w dół..i bardzo dobrze bo tak się dzieje jak się ma ludzi za nic i prócz ładnego wypowiadania się nie potrafi się NIC! szczerze odradzam, bo prócz nerwicy i pogarszającego się wzroku się nic tam nie zyska!!! uciekaj jak najdalej od pseudo duńskiego tworzywa
gisek 2011-04-06 09:36:15
niestety większość minusów: niekompetencja kierowników, praca przy jednym projekcie - monotonia, brak rozwoju, małe pensje napewno nie adekwatne do wykształcenia i wykonywanej pracy, 2 zmiany, walka o premie bo przy takiej pensji każdy grosz sie liczy, traktowanie pracowników przez zarząd jak roboty gdzie kazda chwila nieproduktywności jest strata dla firmy chodzi mi tu głównie o dodatkowe urlopy (oddanie krwi, na dziecko) czy przerwy... hmmm plusy: młoda i fajna ekipa GIS, wypłaty w terminie, świadczenia obowiązkowe wypłacane - wiem że to powinna być norma no ale nie zawsze tak jest ale dla samej atmosfery nie warto strata czasu i energii
fado 2011-04-12 21:40:12
a czym oprócz GiSu COWI we Wrocławiu się zajmuje?
anonim 2011-04-17 19:20:10
w tym monencie to wlaściwie chyba niczym innym, polikowidowali działy i pozwalniali ludzi :-)
fado 2011-04-20 15:25:43
Czyli tylko GiS? Jestem świezym absolwentem ochrony środowiska i roznosze swoje papiery po firmach na Dolnym Śląsku. Pytam się o COWI i inne profile działalności (odpady/ścieki), bo nie wiem czy mi sie opłaca tam jechać osobiście i próbować kogoś nimi zainteresować.
anonim 2011-04-28 18:56:25
probować oczwiście możesz ale wątpię, że w cowi Ci się uda i ogólnie nie polecam, ale skoro jesteś świeżo upieczonym absolwentem to każde doświadczenie zawodowe jest ważne. Powodzenie
anonim 2011-11-19 11:06:25
Opinie o COWI przypomniały mi czasy spedzone w Pryzmacie w częstochowie. dosłownie kopiuj wklej to samo. szczerze nie polecam!!
ja 2012-09-27 08:06:36
jestem absolwentką geologii i dostałam możliwość robienia stażu w Cowi i w Urzędzie Marszałkowskim... Co polecacie?
Gall 2014-02-15 22:06:57
Szef nie ma większego pojęcia o prowadzeniu z sukcesem biura projektowego. W firmie rządzi księgowa, która charakterem przypomina gobliny z książek o Harrym Poterze.
6
wulka 2014-05-23 16:59:16
atmosfera pracy jest dobra jeśli przeczytać opinie innych, ale może ktos ma świeże informacja na ten temat, bo wiadomo, że sytuacja w ciągu kilku lat mogła się zmienić, w zależności też od tego kto tam pracuje, jaka jest rotacja pracowników
erty 2014-05-31 02:27:52
Chyba rotacji zbyt wielkiej nie mają, bo trudno znaleźć mi ogłoszenie od cowi polska, byłby tez wiekszy ruch na forum, a tu cisza.
1
aggga 2014-09-08 15:15:44
ta firma jeszcze we Wrocławiu ma swój oddział?? byłabym baaardzo zdziwiona gdyby tak było :-)
anonim 2014-09-12 10:02:22
Z tego co slyszalem, to zostalo tylko 6 osob, wiec jak tu mowic o jajkiejkolwiek rotacji. A bylo kiedys 40.
anonim 2014-09-13 20:26:54
We Wroclawiu zostalo 6 osob.
xyz 2014-10-18 11:53:45
Prawda że w firmie zostało 6 osób, wliczając księgowość która jest nie do ruszenia to będzie jakieś 8 osób. Przetargi to może kiedyś wygrywali, teraz ludzie przychodząc do pracy i zastanawiają się co mają robić.
Anonim 2014-11-23 08:56:53
Czy jeszcze rekrutuja? Chcialem wysłać cv, ale opinie na temat firmy sa straszne. Jak można mieć takie opinie? Nie znalazłem drugiej takiej firmy na tym portalu.
Anonim333 2014-12-13 21:55:02
Ten dziwny twór jeszcze istnieje? Pracowałem tam kiedyś i z perspektywy czasu muszę stwierdzić, że to najgorszy szef jakiego miałem.
SIM SON 2014-12-19 15:04:21
Jeśli was to interesuje to firma COWI POLSKA SP. Z O.O. ogłasza nowe rekrutacje. Zajrzyjcie na forum i zobaczcie świeże stanowiska do wzięcia. Pozdrawiam <h1 align="center"><strong>Projektant Kolejowy / Asystent projektanta (linie, stacje, węzły kolejowe)</...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5685852?keywords=&region=
axe 2015-01-31 18:35:46
O, widze, że Hubert, interesuje nas to samo stanowisko, mam nadziejję tylko, że nie będziemy musieli zostać dla siebie przeciwnikami w biegu po stołek w Cowi polska, haha. :) bo ja doświadczenie mam sporo ponad 5 letnie więc mam nadzieje że mam spore szanse jak tylko coś się pojawi. Cały czas trzymam rękę na puslie
Zibi 2015-01-31 20:53:43
A do gis-u rekrutuja? Jestem na etapie szukania nowej pracy i dobrze byloby miec jakies świeże opinie o firmie. Znajomi, którzy tam pracowali, mówili, że nie istnieje osoba, ktora tam pracowała i była zadowolona? Jak tam jest, naprawde tak źle? Jaki jest szef i inne osoby z dyrekcji?
Sonic 2015-02-01 22:43:41
Pracuje tam chamska księgowa która zawsze ma o coś pretensje.
1
Zen 2015-02-09 15:09:02
Wszystkie księgowe są chamskie i zawsze mają o coś pretensja - taka specyfika zawodu:)
Amore 2015-02-13 20:48:17
Nieprawda. Nie wszystkie ksiegowe sa chamskie! Nikt nie musi byc chamski w pracy. To nie specyfika zawodu tylko specyfika tej osoby.
1
Bil 2015-06-10 21:30:22
Dziadostwo. Średnia długość zatrudnienia w tej firmie to 1 rok. Ludzie sami odchodzą. Na stronie internetowej chwalą się twarzami ludzi, których sami zwolnili. Bezczelość. Czy może być coś bardziej dennego niż Cowi Polska? Nie.
Budzik 2015-06-13 17:43:12
To prawda Bil. LoL to bardzo ciekawie zarządzana firma. Państwowa Inspekcja Pracy nie powinna stamtąd wychodzić. Powinni miec tam swój stały pokój i przeprowadzać jedną niekończącą się kontrolę.
Melo 2015-06-19 11:23:06
Cowi Polska pozwala rozwijać umiejętności w zakresie projektowania z użyciem najnowszego oprogramowania. Tylko międzynarodowe projekty (np. Tanzania, Kamerun, Dania, Szwecja, Norwegia). Wyjazdy integracyjne. Organizowane kursy oraz super atmosfera w pracy. Na początku tez miałem wątpliwości po tym co tutaj przeczytałem, ale jak wiemy negatywne opinie piszą tylko osoby sfrustrowane, które nie maja gdzie wylać swoich żalów. Polska mentalność jest taka, ze najlepiej kogoś obrzucić błotem i zostać samozwańczym bohaterem przed monitorem. Ja szczerze polecam. Najlepiej wyrobić sobie opinie na własnej skórze. Zawsze istnieje możliwość 2 tyg wypowiedzenia;]
Pozdrawiam
1
an 2015-10-14 17:23:34
Generalnie, byłem pracowałem i...
1) firma dla osób samodzielnych i odpornych na stres związany z pseudo księgową
2) prezesa - ciężko ustrzelić ale jest do porozmawiania ale niestety prezes swoje a księgowość swoje - taka siłą wyższa
3) generalnie na początku zeszłego roku (2014) nastąpiła zmiana kierunku działalności firmy - praktycznie pełna wymiana składu osobowego, GIS się odłączył od Wrocławskiego oddziału i chyba na tym lepiej wyszli
4) jeżeli ktoś ma zamiar skorzystać to w sumie dzięki wyjazdom na zagraniczne projekty można sporo zyskać do CV
5) ludzie jak ludzie, każdy jest inny i na swój sposób specyficzny, ale raczej nie ma większych tarć - oczywiście poza księgowością
6) zarobki - żadna rewelacja ale nie można też narzekać - kwestia nastawienia
1
kamil 2016-02-08 16:03:59
Moze ma za duzo kompleksow ktorych nie wyleczyla jeszcze?
1
WorekBigosuPL 2016-04-19 01:55:05
W Cowi praca za 5 zeta
Płaca cienka jak pierd kreta

W każdej chwili minus, kicze
(usunięte przez administratora)takie, że aż kwiczę

Suchary dyrektora wprost od Strasburgera
W Cowi doją Cię jak frajera

W pracy, przerwach, na szkoleniach
Złote góry tam się wciska .....
1
palik 2016-05-21 21:43:47
worek, jeżeli przez długi okres czasu pracując u nich nie byliście w stanie wynegocjować lepszych zarobków to szczerze współczuję. Wiem że na rynku ludzie potrafią więcej zarabiać także wszystko jest możliwe. Ciekawe jakie plany mają na przyszłość jakby wszyscy chcieli odejść
Zostaw swoją opinię o COWI POLSKA SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COWI POLSKA SP. Z O.O.