brak logo

Generali T.U. S.A.

Katowice

Opinie o Generali T.U. S.A.

xxx 2013-04-03 20:16:51
odradzam, pracowałem 1,5roku. brak szkoleń, możliwości rozwoju, [usunięte przez moderatora], słabe zarobki, niekompetentni przełożeni, konieczność pracy w niepłatnych nadgodzinach, prezes O. nazywa pracowników po numerku, piękne odwołanie do historii [usunięte przez moderatora]. Jeśli pracować to tylko jako przechowalnię w poszukiwaniu lepszego zajęcia
Ja 2013-09-10 12:29:31
Praca w tej firmie to nieporozumienie.[usunięte przez moderatora] młodych ludzi - umowa zlecenie trwająca kilka lat, chyba, że wie się do których drzwi zapukać aby donos był doceniony. Pan W. tylko takich ludzi docenia. [usunięte przez moderatora] Zła atmosfera. Menagerowie - istna porażka, ludzie niesamowicie fałszywi - do pracowników jedno, do dyrektorów drugie, nie mający za grosz kultury. Przekleństwa w pracy - norma. Szczerze odradzam, firma - dno. Zarobki śmieszne, likwidatorzy nawzajem kopią pod sobą dołki. Na ścianach tabele z wynikami. Dyrektor W. zachowanie - przerost formy nad treścią.
2
Aneta 2013-09-21 12:17:12
Witam,
pracuję w firmie Generali od ponad dwóch lat, zaczynałam jako "świeżynka" w branży, ale dodatkowe wsparcie finansowe oraz pomoc i opieka Menadżera spowodowały, że nauczyłam się nowego zawodu. Zarobki są bardzo dobre-wiadomo coś za coś, za "leżenie" nikt nie płaci, żadna praca wg mnie nie daje, nie daje takich możliwości zarobkowych przy elastycznym czasie pracy. Dla mnie matki dwójki dzieci rewelacyjnym rozwiązaniem jest nienormowany czas pracy, to ja ustalam dni i godziny spotkań z klientami. Praca ta daje mi również możliwość rozwijania się a także, być może w przyszłości awans.
Polecam warto spróbować i realizować swoje marzenia.
3
Nikol 2013-12-09 10:56:39
Przeciez to zadna Aneta ;)
dowiedzieli sie o złych opiniach i musieli wymyślić pochlebny komentarz ;)
4
uprzejmy 2013-12-10 13:09:14
Witam!
OSTRZEGAM przed pracą w firmie Generali na ul. Opolskiej w Katowicach.
(usunięte przez administratora) Moje argumenty:
- umowa zlecenie(usunięte przez administratora)- czas pracy 8-16, obowiązkowe odrabianie nieobecności, chore zasady podwójnego czasu za spóźnione minuty,
- nieciekawa atmosfera - każdy każdego obgaduje
- przymusowe robienie niepłatnych nadgodzin - można niby je później wybrać, ale zawsze z wielkimi pretensjami.
- 140 h pracy w miesiącu za 1000 zł na rękę na umowie zlecenie - a obowiązki, forma pracy i zasady pracy całkowicie odbiegają od umowy.

(usunięte przez administratora)
UPRZEJMY.
6
ajkd 2013-12-27 22:32:17
Trzeba przyjść wcześniej lub zostać po 16.
Przykład: potrzebujesz pilnie wolne czyli 8h nie ma Cię w pracy to od razu menadżerka wymusza na Tobie odrobienie tych 8 godzin w innych dniach...
i siedź w takiej atmosferze po 8h czasem i dłużej bez jakiegokolwiek zadowolenia..
2
uprzejmy 2014-01-27 08:24:12
(usunięte przez administratora) Maciej - mogę potwierdzić to umową zlecenie - po kilku miesiącach dostajesz podwyżkę na poziomie 80 zł na rękę. Macieju, nie chodzi o stanowisko likwidatora czy rzeczoznawcy, tylko zespół zajmujący się sprawami organizacyjnymi oraz rejestrujący nowe szkody. Odrobienie tych godzin następuje po 16 lub przed 8.
1
Kozak 2014-08-09 15:18:23
Witam. Nowy Oddzial w Lbn. Umowa o prace na 2 lata. Przy dobrych wiatrach z premia dostanie sie 1700 na reke. Musisz wykonac wszystkie swoje obowiazki, dopiero mozesz wyjsc z pracy. Nadgodziny nieplatne. Ogolnie atmosfera zalezy od przelozonego. Ja trafilem na wredna gowniare ze wsi i nie zycze tego nikomu by tam pracowal. Nie wiem jak tak tepa osoba zostala wyznaczona na to stanowisko. Bez niej zycie bylo by piekniejsze.
1
hiero 2014-11-12 18:57:19
Poldek to nieźle trafiłeś... a ja właśnie ubiegam się u nich o pracę i czekam na jakiś kontakt... Mam nadzieję że ja nie będę miał takich doświadczeń. @ Kozak - mówisz że z pracy można wyjść jak skończysz swoje obowiązki. A jak ktoś wcześniej się wyrobi? Nikt nie robi wyrzutów, że wychodzisz wcześniej od innych?
wilhelm 2014-11-12 18:57:39
Nie ma szans na praktyki w Generali w trakcie roku, są tylko organizowane podczas wakacji, bo takie informacje znalazłem na stronie interentowej. chciałbym żeby mi ktoś to potiwerdził, teraz będę miał martwy okres an uczelni to chciałym to ogarnąć i zaliczyć sobie praktyki w tej firmie, wiecie coś o tym?
Yrdek 2014-12-22 09:10:13
A jak tam jest z pracą w księgowości w Warszawie? ile płacą na umowę zlecenie? warto się starać do księgowości czy sobie darować?
Kasia 2015-01-13 01:19:18
Witam.Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym,ale nie chcę wracać do wykonywanego wcześniej zawodu.Myślę bardzo poważnie o ubezpieczeniach.Proszę o odpowiedź,jak wyglądają początki w tej branży.
kammy 2015-02-23 19:50:40
No dobrze, czym generali T.U. się zajmuje raczej wiekszość zainteresowanych osób doskonale wie, pytanie raczej jak oni obecnie traktują swoich pracowników? Bo to znane i nie małe towarzystwo ubezpieczeniowe, to się zastanawiam nad atmosfera wewnątrz, czy aby nie ma zbyt dużego wyścigu szczurów, ciśnięcia co chwile o wyniki i to coraz wyższe progi?
xxx 2015-04-10 21:12:23
Pracowalem w generali dlugo , po zmianach w zarządzie w 2014 r wszyscy dobrzy pracownicy uciekają z tamtad , niskie zarobki, wykorzystywanie maksymalnie pracowników , praca po godzinach bezpłatna , brak benefitow zlikwidowany nawet fundusz socjalny , nie dajcie się zwieść wspaniałym ofertom w ogłoszeniach rekrutacyjnych
azA 2015-04-28 21:18:56
Mi podczas wywiadu telefonicznego powiedziano o podstawie 3500 bruto + prowizje.
Tylko samo to że się nie spodziewałem wywiadu telefonicznego.
igors 2015-05-07 14:51:08
Jeśli pracują Państwo, bądź pracowali w Generali, mam propozycję dodatkowego zarobku. Wszystkich agentów zapraszam do kontaktu: i.suchodolski@kancelaria-lex.org
ola 2015-07-07 09:38:44
Ja co prawda nie pracowałam w generali, ale mam agenta, który jest naprawdę kompetentny, zna się na rzeczy nie nie narzeka na pracę
Pink 2016-02-03 17:06:57
Pakiet socjalny: karta do centrum medycznego, ubezpieczenie grupowe, karta Multisport (sam płacisz, firma może zwróci), zniżki na produkty Generali.
W pakiecie nie ma wczasów pod gruszą, dopłat do kolonii, paczek świątecznych, żeby było jasne.
1
Aro 2016-02-15 11:41:19
ogłoszenie na administratora aplikacji wisi już drugi miesiąc, pewnie jak zwykle budżet mizerny a wymagania z księżyca, do tego socjal na zasadzie zapłać sobie sam za wszystko a my się pochwalimy, że mamy pakiet :)
mnms 2016-02-16 10:37:30
~Żółw, czy możesz ten komunał poprzeć rzeczowymi argumentami ?
lola 2016-02-17 13:43:25
Takie gadanie. Fajna firma, nie składałam do nich cv. Nie pracowałam u nich. Ale ubezpieczenia wykupuje i na życie i OC + AC. Kompetentni nie wydaje mi sie zeby pracownicy byli niezadowoleni. Jakoś z uśmiechem obsługują klientów.
baska 2016-02-19 11:37:50
Dokładnie :) Ja jestem zadowolona i każde ubezpieczanie nawet mojego domu mam właśnie od nich. Mnie się podobają warunki, bogata oferta no i renoma tez swoje robi...
what_a_f... 2016-02-23 14:51:11
~lola, ~baska, ~kotek, rozumiem że polecacie pracę w Generali, bo jesteście zadowolonymi klientami ? czy tylko mi coś tu nie gra ?
lola 2016-02-25 10:06:59
what_a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie pracowałąm u nich tak jak pisałam. Ale po samych konsultantach widać, że im tam dobrze. Akurat z jednym się dosyć częśto kontaktuje w sprawie ubezpieczeń i kiedyś gadaliśmy że ja zupełnie nie nadaje sie do takiej pracy na co on odparł, że w takich warunkach jakie są u nich każdy by chciał pracować nawet jeżeli nie ma do tego smykałki. Pozdrawiam :)
rooney 2016-05-05 22:44:39
firma Generali Finance poszukuje doradcy klienta do wielu miast w Polsce, @kinia. Oferują szkolenia, przyjazne miejsce pracy, atrakcyjny system prowizyjny, aplikuj, może to praca dla Ciebie
Zostaw swoją opinię o Generali T.U. S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generali T.U. S.A.