brak logo

Generali T.U. S.A.

Katowice

Opinie o Generali T.U. S.A.

anonim 2013-07-13 17:21:52
q czy w generali tu.sa trzeba zakladac wlasna dzialalnosc jak np.w Avivie?czy nie trzeba?jak wysoka jest pensja?
Ja 2013-09-10 12:29:31
Praca w tej firmie to nieporozumienie.[usunięte przez moderatora] młodych ludzi - umowa zlecenie trwająca kilka lat, chyba, że wie się do których drzwi zapukać aby donos był doceniony. Pan W. tylko takich ludzi docenia. [usunięte przez moderatora] Zła atmosfera. Menagerowie - istna porażka, ludzie niesamowicie fałszywi - do pracowników jedno, do dyrektorów drugie, nie mający za grosz kultury. Przekleństwa w pracy - norma. Szczerze odradzam, firma - dno. Zarobki śmieszne, likwidatorzy nawzajem kopią pod sobą dołki. Na ścianach tabele z wynikami. Dyrektor W. zachowanie - przerost formy nad treścią.
2
Aneta 2013-09-21 12:17:12
Witam,
pracuję w firmie Generali od ponad dwóch lat, zaczynałam jako "świeżynka" w branży, ale dodatkowe wsparcie finansowe oraz pomoc i opieka Menadżera spowodowały, że nauczyłam się nowego zawodu. Zarobki są bardzo dobre-wiadomo coś za coś, za "leżenie" nikt nie płaci, żadna praca wg mnie nie daje, nie daje takich możliwości zarobkowych przy elastycznym czasie pracy. Dla mnie matki dwójki dzieci rewelacyjnym rozwiązaniem jest nienormowany czas pracy, to ja ustalam dni i godziny spotkań z klientami. Praca ta daje mi również możliwość rozwijania się a także, być może w przyszłości awans.
Polecam warto spróbować i realizować swoje marzenia.
3
Katia 2013-09-21 21:09:41
Aneta, to mozesz przybliżyc te bardzo dobre zarobki? Macie podstawę plus premie plus prowizję? Jak dokładnie wygląda ten elastyczny czas pracy w Generali?
Nikol 2013-12-09 10:56:39
Przeciez to zadna Aneta ;)
dowiedzieli sie o złych opiniach i musieli wymyślić pochlebny komentarz ;)
1
uprzejmy 2013-12-10 13:09:14
Witam!
OSTRZEGAM przed pracą w firmie Generali na ul. Opolskiej w Katowicach.
(usunięte przez administratora) Moje argumenty:
- umowa zlecenie(usunięte przez administratora)- czas pracy 8-16, obowiązkowe odrabianie nieobecności, chore zasady podwójnego czasu za spóźnione minuty,
- nieciekawa atmosfera - każdy każdego obgaduje
- przymusowe robienie niepłatnych nadgodzin - można niby je później wybrać, ale zawsze z wielkimi pretensjami.
- 140 h pracy w miesiącu za 1000 zł na rękę na umowie zlecenie - a obowiązki, forma pracy i zasady pracy całkowicie odbiegają od umowy.

(usunięte przez administratora)
UPRZEJMY.
6
Maciej 2013-12-23 16:32:26
uprzejmy, skoro czas pracy to 8-16 to kiedy robicie te nadgodziny? Bo trochę sie to kupy nie trzyma. Sa jakies premie w Generali T.U.?
ajkd 2013-12-27 22:32:17
Trzeba przyjść wcześniej lub zostać po 16.
Przykład: potrzebujesz pilnie wolne czyli 8h nie ma Cię w pracy to od razu menadżerka wymusza na Tobie odrobienie tych 8 godzin w innych dniach...
i siedź w takiej atmosferze po 8h czasem i dłużej bez jakiegokolwiek zadowolenia..
2
Maciej 2013-12-28 21:07:47
ajkd, a potwierdzisz tą stawkę tysiąca złotych za 140 godzin? To odnosnie jakiego stanowiska? Pozdrawiam
uprzejmy 2014-01-27 08:24:12
(usunięte przez administratora) Maciej - mogę potwierdzić to umową zlecenie - po kilku miesiącach dostajesz podwyżkę na poziomie 80 zł na rękę. Macieju, nie chodzi o stanowisko likwidatora czy rzeczoznawcy, tylko zespół zajmujący się sprawami organizacyjnymi oraz rejestrujący nowe szkody. Odrobienie tych godzin następuje po 16 lub przed 8.
1
Morgi 2014-02-16 20:03:25
W takim razie chyba wszystko w Generali T.U. jest zgodne z prawem, szkoda, że to minimalna krajowa, myślałem, że ta firma akurat lepiej płaci.
Kozak 2014-08-09 15:18:23
Witam. Nowy Oddzial w Lbn. Umowa o prace na 2 lata. Przy dobrych wiatrach z premia dostanie sie 1700 na reke. Musisz wykonac wszystkie swoje obowiazki, dopiero mozesz wyjsc z pracy. Nadgodziny nieplatne. Ogolnie atmosfera zalezy od przelozonego. Ja trafilem na wredna gowniare ze wsi i nie zycze tego nikomu by tam pracowal. Nie wiem jak tak tepa osoba zostala wyznaczona na to stanowisko. Bez niej zycie bylo by piekniejsze.
1
poldek 2014-10-17 13:10:34
kiedys sie staralem o prace u nich. Opisze Wam w skrocie. Przyszedlem na umowione spotkanie. Recepcjonista zaprosil mnie do poko. Mija 30 min, ciagle siedze sam, nawet wody nie dostalem. Kolejne 30 min nic, kolejne 20 i wychodze, pytam sie co jest grane, a ten na recepcji mowi, ze ta Pani juz chyba wyszla do domu......cdn
2
gargamel 2014-11-12 18:53:32
nie mogę jakoś uwierzyć że w dzisiejszych czasach mogą być w pracy nadgodziny niepłatne i ktoś się na to dobrowolnie godzi, dziwne. nie narzekajcie że recepcjonista nie dał wam wody, nie jesteście w restauracji dla gwiazd że czekadełka potrzebujecie. @Poldek, a może tak cię właśnie sprawdzali? a weekendy się u nich pracuje?
hiero 2014-11-12 18:57:19
Poldek to nieźle trafiłeś... a ja właśnie ubiegam się u nich o pracę i czekam na jakiś kontakt... Mam nadzieję że ja nie będę miał takich doświadczeń. @ Kozak - mówisz że z pracy można wyjść jak skończysz swoje obowiązki. A jak ktoś wcześniej się wyrobi? Nikt nie robi wyrzutów, że wychodzisz wcześniej od innych?
wilhelm 2014-11-12 18:57:39
Nie ma szans na praktyki w Generali w trakcie roku, są tylko organizowane podczas wakacji, bo takie informacje znalazłem na stronie interentowej. chciałbym żeby mi ktoś to potiwerdził, teraz będę miał martwy okres an uczelni to chciałym to ogarnąć i zaliczyć sobie praktyki w tej firmie, wiecie coś o tym?
Yrdek 2014-12-22 09:10:13
A jak tam jest z pracą w księgowości w Warszawie? ile płacą na umowę zlecenie? warto się starać do księgowości czy sobie darować?
Czyjm 2015-01-12 09:09:44
Czy jest aż tak źle, że zatrudnienie w Generali odbywa się tylko przez umowę zlecenie? Przecież to kpina w tak wielkiej firmie jak oni. Zastanawiam się czy na rozmowie rekrutacyjnej obiecują jakieś inne sposoby rozwiązania tego problemu i czy można liczyć na jakieś określone pieniądze czy jest to stawka zależna od efektów pracy?
Kasia 2015-01-13 01:19:18
Witam.Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym,ale nie chcę wracać do wykonywanego wcześniej zawodu.Myślę bardzo poważnie o ubezpieczeniach.Proszę o odpowiedź,jak wyglądają początki w tej branży.
tadek 2015-01-26 12:19:40
ale jak nie ma się doświadczenia z tymi ubezpieczeniami, to nie sądzę, żeby ktokolwiek taką osobę zatrudnił, to jest temat dosyć poważny, branża tak samo związana z pieniędzmi, więc tutaj nie ma miejsca na jakiejś pomyłki tak naprawdę.. dajcie znać czy są jeszcze dobre oferty od nich, le bardziej związane z administracją.
olgierd 2015-02-09 16:19:44
generalnie to firma jest znana już właśnie z ubezpieczeń tych i tylko to jest ich największy segment jeśli chodzi o zatrudnianie pracowników, a jeśli chodzi o inne szczeble to nie wiem czy oni mają coś pobocznego czy nie za bardzo. zastawia mnie też to ile oni chcą konkretnie za każdy jeden dzień przepracowany, wiecie?
kammy 2015-02-23 19:50:40
No dobrze, czym generali T.U. się zajmuje raczej wiekszość zainteresowanych osób doskonale wie, pytanie raczej jak oni obecnie traktują swoich pracowników? Bo to znane i nie małe towarzystwo ubezpieczeniowe, to się zastanawiam nad atmosfera wewnątrz, czy aby nie ma zbyt dużego wyścigu szczurów, ciśnięcia co chwile o wyniki i to coraz wyższe progi?
xxx 2015-04-10 21:12:23
Pracowalem w generali dlugo , po zmianach w zarządzie w 2014 r wszyscy dobrzy pracownicy uciekają z tamtad , niskie zarobki, wykorzystywanie maksymalnie pracowników , praca po godzinach bezpłatna , brak benefitow zlikwidowany nawet fundusz socjalny , nie dajcie się zwieść wspaniałym ofertom w ogłoszeniach rekrutacyjnych
azA 2015-04-28 21:18:56
Mi podczas wywiadu telefonicznego powiedziano o podstawie 3500 bruto + prowizje.
Tylko samo to że się nie spodziewałem wywiadu telefonicznego.
igors 2015-05-07 14:51:08
Jeśli pracują Państwo, bądź pracowali w Generali, mam propozycję dodatkowego zarobku. Wszystkich agentów zapraszam do kontaktu: i.suchodolski@kancelaria-lex.org
miko 2015-06-30 16:29:57
w generali praca jest ogólnie cieżka ale ciekawe czy wskażecie mi takiego pracodawce, któy zapewnia więskzy pakiet socjalny? nie mówie tylko o wyjazdach pod grusza czy o dofinansowanie kolonii, zniżki na ich produkty i dla rodziny ale też opieka medyczna, multisport i wiele innych, czemu o tych plusach nikt nie pisze...
ola 2015-07-07 09:38:44
Ja co prawda nie pracowałam w generali, ale mam agenta, który jest naprawdę kompetentny, zna się na rzeczy nie nie narzeka na pracę
nagx 2015-07-30 20:14:57
Pracownik raczej na pewno nie będzie narzekał swojemu pracownikowi :D no ale rzeczywiście, pracownicy w Generali są dobrze wyszkoleni, nigdy nie ma z nimi żadnych problemów, tak samo jak cała firma, która to właśnie bardzo dobrze sobie radzi i profesjonalizm czuć na każdym kroku, co nie jest często spotykane w Polsce.
malina 2015-08-30 10:45:12
Generali również nie pracowałem nigdy w Generali, ale z tego co słyszałem, to ludzie polecają zatrudnienie tam na stanowisko specjalisty. Zlikwidowany pakiet socjalny jeszcze o niczym nie świadczy, na pewno inne benefity też są, tylko o nich nie piszecie, a w sumie byłabym ciekawa, bo jak będą kogoś szukać do pracy, to może warto się zgłosić.
bunia 2016-01-07 14:24:17
zobaczymy, ja idę do nich ale na specjalistę ds,. obsługi korespondencji w Warszawie, jak człowiek śmiga w Office i jest dobrze zorganizowany w pracy to moim zdaniem ma trutaj szansę na karierę
Mikka 2016-01-10 00:12:32
no teraz pakiety microsofta to w ogóle trzeba mieć opanowane w jednym paluszku bez dwóch zdań, poza tym czy oni nie zapewniają przypadkiem multisportów?
arian 2016-01-12 03:34:03
Przewaznie pod pakietem office kryje się tylko word i podstawy excela, cały pakiet mało kto używa. Może ktoś się orientuje co tu jest w socjalu? Pozdrawiam.
kinia 2016-01-14 15:32:34
Dla mnie to najważniejsze by była umowa o pracę, socjal nie jest ważny, niestety nie widziałam,zadnego ogłoszenia w sprawie pracy, jednak mają fajne znizki na ubezpieczenie OC samochodu na ten rok
baśka 2016-01-16 18:40:01
zaprzeczasz sama sobie @kinia, bo mając umowę o pracę oczywistym jest to , że masz też w tym normalnie socjal przecież. To siedź na zleceniu jeśli socjalu nie potrzebujesz
rooney 2016-01-18 18:55:12
@baśka nie jest powiedziane to że masz umowę o pracę i masz w tym socjal, koleżance chodziło o róznego rodzaje dopłaty. W ogłoszeniu na stanowisko specjalista ds aktuarialnych jest wymieniony pakiet socjalny
Pink 2016-02-03 17:06:57
Pakiet socjalny: karta do centrum medycznego, ubezpieczenie grupowe, karta Multisport (sam płacisz, firma może zwróci), zniżki na produkty Generali.
W pakiecie nie ma wczasów pod gruszą, dopłat do kolonii, paczek świątecznych, żeby było jasne.
bajor 2016-02-03 17:34:03
znajomy myślał żeby do nich aplikować na administratora aplikacji ale koniec końców tego nie zrobił. Do tego multisporta jest w takim razie 100 % dopłąty?
Aro 2016-02-15 11:41:19
ogłoszenie na administratora aplikacji wisi już drugi miesiąc, pewnie jak zwykle budżet mizerny a wymagania z księżyca, do tego socjal na zasadzie zapłać sobie sam za wszystko a my się pochwalimy, że mamy pakiet :)
Żółw 2016-02-15 13:02:53
Grupa Generali jest powszechnie znana i szanowana, ogólnie bardzo dobra oferta zatrudnienia jest u nich, myślę że warto wysyłać CV nawet bez doświadczenia
mnms 2016-02-16 10:37:30
~Żółw, czy możesz ten komunał poprzeć rzeczowymi argumentami ?
Żółw 2016-02-17 13:13:52
@mnms a co dokładnie mogę popierać i co miałbym Ci powiedzieć, firmę przecież znają wszyscy którzy siedza w branży i wiedzą, że sytuacja jest bardzo dobra w ostatnim czasie
lola 2016-02-17 13:43:25
Takie gadanie. Fajna firma, nie składałam do nich cv. Nie pracowałam u nich. Ale ubezpieczenia wykupuje i na życie i OC + AC. Kompetentni nie wydaje mi sie zeby pracownicy byli niezadowoleni. Jakoś z uśmiechem obsługują klientów.
baska 2016-02-19 11:37:50
Dokładnie :) Ja jestem zadowolona i każde ubezpieczanie nawet mojego domu mam właśnie od nich. Mnie się podobają warunki, bogata oferta no i renoma tez swoje robi...
kotek 2016-02-19 13:22:27
baska również uważam że mają bardzo korzystne warunki ubezpiecznie, świetny system również mają jeśli chodzi o emerytury.poza tym oni są gigantem w tym biznesie
what_a_f... 2016-02-23 14:51:11
~lola, ~baska, ~kotek, rozumiem że polecacie pracę w Generali, bo jesteście zadowolonymi klientami ? czy tylko mi coś tu nie gra ?
smak 2016-02-23 19:59:34
ja nie jestem ani klientem, ani pracownikiem Generali, ale już nie raz i nie dwa słyszałem, że Generali to porządna firma. Widać to po ofertach, taki menadżer zespołu może być zadowolony
lola 2016-02-25 10:06:59
what_a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie pracowałąm u nich tak jak pisałam. Ale po samych konsultantach widać, że im tam dobrze. Akurat z jednym się dosyć częśto kontaktuje w sprawie ubezpieczeń i kiedyś gadaliśmy że ja zupełnie nie nadaje sie do takiej pracy na co on odparł, że w takich warunkach jakie są u nich każdy by chciał pracować nawet jeżeli nie ma do tego smykałki. Pozdrawiam :)
sopel 2016-02-28 21:19:17
agent, który byłby z pracy niezadowolony, na pewno nigdy by tak nie powiedział. Wiadomo, że to ciężka praca, ale jednak bazuje się na prowizji, ma się kontakt z ludźmi, a to nakręca do pracy
kinia 2016-04-06 11:32:25
@sopel po prostu trzeba być dobrym w tym, co się robi. Jak komuś nie idzie, to może nie ma sensu się męczyć i pisać potem nieciekawe komentarze. :) Szkoda, że nikogo nie rekrutują w tej chwili.
rooney 2016-05-05 22:44:39
firma Generali Finance poszukuje doradcy klienta do wielu miast w Polsce, @kinia. Oferują szkolenia, przyjazne miejsce pracy, atrakcyjny system prowizyjny, aplikuj, może to praca dla Ciebie
Zostaw swoją opinię o Generali T.U. S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generali T.U. S.A.