Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Generali T.U. S.A.

Pracowałeś w firmie Generali T.U. S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-04-03 20:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam, pracowałem 1,5roku. brak szkoleń, możliwości rozwoju, [usunięte przez moderatora], słabe zarobki, niekompetentni przełożeni, konieczność pracy w niepłatnych nadgodzinach, prezes O. nazywa pracowników po numerku, piękne odwołanie do historii [usunięte przez moderatora]. Jeśli pracować to tylko jako przechowalnię w poszukiwaniu lepszego zajęcia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-13 17:21:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
q czy w generali tu.sa trzeba zakladac wlasna dzialalnosc jak np.w Avivie?czy nie trzeba?jak wysoka jest pensja?
zdjecie uzytkownika
Ja - 2013-09-10 12:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w tej firmie to nieporozumienie.[usunięte przez moderatora] młodych ludzi - umowa zlecenie trwająca kilka lat, chyba, że wie się do których drzwi zapukać aby donos był doceniony. Pan W. tylko takich ludzi docenia. [usunięte przez moderatora] Zła atmosfera. Menagerowie - istna porażka, ludzie niesamowicie fałszywi - do pracowników jedno, do dyrektorów drugie, nie mający za grosz kultury. Przekleństwa w pracy - norma. Szczerze odradzam, firma - dno. Zarobki śmieszne, likwidatorzy nawzajem kopią pod sobą dołki. Na ścianach tabele z wynikami. Dyrektor W. zachowanie - przerost formy nad treścią.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2013-09-21 12:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
pracuję w firmie Generali od ponad dwóch lat, zaczynałam jako "świeżynka" w branży, ale dodatkowe wsparcie finansowe oraz pomoc i opieka Menadżera spowodowały, że nauczyłam się nowego zawodu. Zarobki są bardzo dobre-wiadomo coś za coś, za "leżenie" nikt nie płaci, żadna praca wg mnie nie daje, nie daje takich możliwości zarobkowych przy elastycznym czasie pracy. Dla mnie matki dwójki dzieci rewelacyjnym rozwiązaniem jest nienormowany czas pracy, to ja ustalam dni i godziny spotkań z klientami. Praca ta daje mi również możliwość rozwijania się a także, być może w przyszłości awans.
Polecam warto spróbować i realizować swoje marzenia.
zdjecie uzytkownika
Katia - 2013-09-21 21:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aneta, to mozesz przybliżyc te bardzo dobre zarobki? Macie podstawę plus premie plus prowizję? Jak dokładnie wygląda ten elastyczny czas pracy w Generali?
zdjecie uzytkownika
Nikol - 2013-12-09 10:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Katia - 2013-09-21 21:09:41]:
Przeciez to zadna Aneta ;)
dowiedzieli sie o złych opiniach i musieli wymyślić pochlebny komentarz ;)
zdjecie uzytkownika
uprzejmy - 2013-12-10 13:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witam!
OSTRZEGAM przed pracą w firmie Generali na ul. Opolskiej w Katowicach.
(usunięte przez administratora) Moje argumenty:
- umowa zlecenie(usunięte przez administratora)- czas pracy 8-16, obowiązkowe odrabianie nieobecności, chore zasady podwójnego czasu za spóźnione minuty,
- nieciekawa atmosfera - każdy każdego obgaduje
- przymusowe robienie niepłatnych nadgodzin - można niby je później wybrać, ale zawsze z wielkimi pretensjami.
- 140 h pracy w miesiącu za 1000 zł na rękę na umowie zlecenie - a obowiązki, forma pracy i zasady pracy całkowicie odbiegają od umowy.

(usunięte przez administratora)
UPRZEJMY.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2013-12-23 16:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uprzejmy, skoro czas pracy to 8-16 to kiedy robicie te nadgodziny? Bo trochę sie to kupy nie trzyma. Sa jakies premie w Generali T.U.?
zdjecie uzytkownika
ajkd - 2013-12-27 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trzeba przyjść wcześniej lub zostać po 16.
Przykład: potrzebujesz pilnie wolne czyli 8h nie ma Cię w pracy to od razu menadżerka wymusza na Tobie odrobienie tych 8 godzin w innych dniach...
i siedź w takiej atmosferze po 8h czasem i dłużej bez jakiegokolwiek zadowolenia..
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2013-12-28 21:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ajkd, a potwierdzisz tą stawkę tysiąca złotych za 140 godzin? To odnosnie jakiego stanowiska? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
uprzejmy - 2014-01-27 08:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) Maciej - mogę potwierdzić to umową zlecenie - po kilku miesiącach dostajesz podwyżkę na poziomie 80 zł na rękę. Macieju, nie chodzi o stanowisko likwidatora czy rzeczoznawcy, tylko zespół zajmujący się sprawami organizacyjnymi oraz rejestrujący nowe szkody. Odrobienie tych godzin następuje po 16 lub przed 8.
zdjecie uzytkownika
Morgi - 2014-02-16 20:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie chyba wszystko w Generali T.U. jest zgodne z prawem, szkoda, że to minimalna krajowa, myślałem, że ta firma akurat lepiej płaci.
zdjecie uzytkownika
Kozak - 2014-08-09 15:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Nowy Oddzial w Lbn. Umowa o prace na 2 lata. Przy dobrych wiatrach z premia dostanie sie 1700 na reke. Musisz wykonac wszystkie swoje obowiazki, dopiero mozesz wyjsc z pracy. Nadgodziny nieplatne. Ogolnie atmosfera zalezy od przelozonego. Ja trafilem na wredna gowniare ze wsi i nie zycze tego nikomu by tam pracowal. Nie wiem jak tak tepa osoba zostala wyznaczona na to stanowisko. Bez niej zycie bylo by piekniejsze.
zdjecie uzytkownika
poldek - 2014-10-17 13:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kiedys sie staralem o prace u nich. Opisze Wam w skrocie. Przyszedlem na umowione spotkanie. Recepcjonista zaprosil mnie do poko. Mija 30 min, ciagle siedze sam, nawet wody nie dostalem. Kolejne 30 min nic, kolejne 20 i wychodze, pytam sie co jest grane, a ten na recepcji mowi, ze ta Pani juz chyba wyszla do domu......cdn
zdjecie uzytkownika
gargamel - 2014-11-12 18:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mogę jakoś uwierzyć że w dzisiejszych czasach mogą być w pracy nadgodziny niepłatne i ktoś się na to dobrowolnie godzi, dziwne. nie narzekajcie że recepcjonista nie dał wam wody, nie jesteście w restauracji dla gwiazd że czekadełka potrzebujecie. @Poldek, a może tak cię właśnie sprawdzali? a weekendy się u nich pracuje?
zdjecie uzytkownika
hiero - 2014-11-12 18:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kozak - 2014-08-09 15:18:23]:
Poldek to nieźle trafiłeś... a ja właśnie ubiegam się u nich o pracę i czekam na jakiś kontakt... Mam nadzieję że ja nie będę miał takich doświadczeń. @ Kozak - mówisz że z pracy można wyjść jak skończysz swoje obowiązki. A jak ktoś wcześniej się wyrobi? Nikt nie robi wyrzutów, że wychodzisz wcześniej od innych?
zdjecie uzytkownika
wilhelm - 2014-11-12 18:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma szans na praktyki w Generali w trakcie roku, są tylko organizowane podczas wakacji, bo takie informacje znalazłem na stronie interentowej. chciałbym żeby mi ktoś to potiwerdził, teraz będę miał martwy okres an uczelni to chciałym to ogarnąć i zaliczyć sobie praktyki w tej firmie, wiecie coś o tym?
zdjecie uzytkownika
Yrdek - 2014-12-22 09:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam jest z pracą w księgowości w Warszawie? ile płacą na umowę zlecenie? warto się starać do księgowości czy sobie darować?
zdjecie uzytkownika
Czyjm - 2015-01-12 09:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest aż tak źle, że zatrudnienie w Generali odbywa się tylko przez umowę zlecenie? Przecież to kpina w tak wielkiej firmie jak oni. Zastanawiam się czy na rozmowie rekrutacyjnej obiecują jakieś inne sposoby rozwiązania tego problemu i czy można liczyć na jakieś określone pieniądze czy jest to stawka zależna od efektów pracy?
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-01-13 01:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta - 2013-09-21 12:17:12]:
Witam.Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym,ale nie chcę wracać do wykonywanego wcześniej zawodu.Myślę bardzo poważnie o ubezpieczeniach.Proszę o odpowiedź,jak wyglądają początki w tej branży.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2015-01-26 12:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak nie ma się doświadczenia z tymi ubezpieczeniami, to nie sądzę, żeby ktokolwiek taką osobę zatrudnił, to jest temat dosyć poważny, branża tak samo związana z pieniędzmi, więc tutaj nie ma miejsca na jakiejś pomyłki tak naprawdę.. dajcie znać czy są jeszcze dobre oferty od nich, le bardziej związane z administracją.
zdjecie uzytkownika
olgierd - 2015-02-09 16:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
generalnie to firma jest znana już właśnie z ubezpieczeń tych i tylko to jest ich największy segment jeśli chodzi o zatrudnianie pracowników, a jeśli chodzi o inne szczeble to nie wiem czy oni mają coś pobocznego czy nie za bardzo. zastawia mnie też to ile oni chcą konkretnie za każdy jeden dzień przepracowany, wiecie?
zdjecie uzytkownika
kammy - 2015-02-23 19:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobrze, czym generali T.U. się zajmuje raczej wiekszość zainteresowanych osób doskonale wie, pytanie raczej jak oni obecnie traktują swoich pracowników? Bo to znane i nie małe towarzystwo ubezpieczeniowe, to się zastanawiam nad atmosfera wewnątrz, czy aby nie ma zbyt dużego wyścigu szczurów, ciśnięcia co chwile o wyniki i to coraz wyższe progi?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-04-10 21:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w generali dlugo , po zmianach w zarządzie w 2014 r wszyscy dobrzy pracownicy uciekają z tamtad , niskie zarobki, wykorzystywanie maksymalnie pracowników , praca po godzinach bezpłatna , brak benefitow zlikwidowany nawet fundusz socjalny , nie dajcie się zwieść wspaniałym ofertom w ogłoszeniach rekrutacyjnych
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generali T.U. S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Generali T.U. S.A.?
Zadaj pytanie