Piekarnia Cukiernia AK Alicja Kalińska Sp. J.

Otrębusy

Opinie o Piekarnia Cukiernia AK Alicja Kalińska Sp. J.

były pracownik 2013-04-26 07:32:25
Dokładnie zgadzam sie z przedmówcami że było jak wyżej opisane! pracowałem przez 5 miesięcy i koledzy z produkcji byli wpożądku poza rudym kierownikiem [usunięte przez moderatora] który wymuszał do pozostawania w kilkunasto godzinnym systemnie pracy.I wiedzcvie że gdyby komuś działa sie krzywda to poszedłbym jako świadek i powiedział całą prawde przed sądem
kierowca 2013-08-12 04:20:26
chłopcze zapomnij o jakich kolwiek prawach pracowniczych ja pracowałem troszkę jako kierowca przez jakieś 6 miesięcy i faktycznie jest jak piszą moi przedmówcy z tym że na piekarni jest troszkę inaczej jest tam taki [usunięte przez moderatora] którzy naprawdę robią swoje i pomagają innym najlepsze jest to że jak spojrzy sie na nich zboku to nieraz widać żę nerwowo nie wytrzymują ale nie wyładowują sie na ludziach nigdy nie dopytywałem czemu ale mniejsza z tym ja osobiście nie polecam tej firmy a jeżeli już to kierujcie sie na tą zmianę gdzie są oni obaj albo do takiego [usunięte przez moderatora] oni wam krzywdy nie dadzą zrobić .wystrzegajcie sie kierownika to[usunięte przez moderatora]
kierowca 2013-08-14 17:37:54
z tego co wiem to niema takiej opcji z autami . na normalnych umowach ale spróbuj sie odezwać to wylatujesz z hukiem zrobią z ciebie popychadło i tyle z twoich praw
były 2013-09-29 13:14:37
ja powiem tylko tyle iż tam jest więcej kadry rządzącej niż pracującej lepiej jest zabrać pół pensji i zorać psychicznie pracownika niż naprawić sprzęt . tak samo jest z robotą jak cos idzie dobrze to trzeba to zmienić bo niema sie kogo czepiać . wymagania oraz system kar jest super rozwinięty ale nagradzania stanoł w epoce kamienia łupanego . koledzy którzy tam pracują mówią że czas pokarze może nowa szefowa pozbędzie sie ludzi którzy sa zbędni w tej firmie sieją zamęt wymądrzają sie i do tego mają kupne papiery [usunięte przez moderatora]
1
2013-10-03 21:14:38
Nie wiem, jak to jest, kto pisze te opinie, ale moim zdaniem są one grubo przesadzone. Jakoś nie widzę, żeby ludzie chodzili po firmie zgnębieni i nieszczęśliwi. Pisanie o 6 zł na godzinę, to już chyba z kosmosu wzięte informacje. Praca, jak praca. Jest jej bardzo dużo i nie jest lekka, ale to nie wczasy w Sopocie, ale prywatny zakład pracy. W dodatku nastawiony na dość masową produkcję, więc nie wiem, czego oczekują ludzie, którzy się tam zatrudniają. Nikt raczej tam nikogo na siłę nie trzyma i jeżeli ludzie są niezadowoleni, to po prostu rezygnują ( tak jak kilka osób z ekspedycji). Fakt, że rodziny i znajomych to tam jest więcej niż wypieczonych kajzerek, ale da się wytrzymać. Faktem również jest to, że strasznie wszyscy na wszystkich gadają (szczególnie za plecami zainteresowanych osób). Ale jak to mówią, w pracy nie ma przyjaźni. Generalnie, trzeba olać plotki, nie wnikać w układy rodzinne, robić swoje i tyle.
Były 2013-10-06 10:31:22
Witam, chcę się wtrącić kolego który podaję się za kierowcę, niestety ale jak tam pracowałem to żaden kierowca nie ma pojęcia co się dzieje na ekspedycji, że o produkcji nie wspomnę, nie przesadzajcie ludzie że jest tak tragicznie ale ja pracowałem tam ok pół roku i nie było źle i wcale nie miałeś 6zł/h to nie te czasy. Dziewczyny jak to w każdym zakładzie jedna na drugą gada, ale tak jest wszędzie, ogólnie wydają się miłe i pomocne (niektóre ładne) Na produkcji jest ok ale to na początku się wydaję tragicznie, jak ostatnio tam pracowałem to od 19 i do 3.30, 4.00. Ale zapamiętajcie jedno jeżeli ktoś ma dwie lewe i paraliż to w żadnym zakładzie nie będzie pracował, nigdzie nie będzie mu odpowiadało. ten zakład nie jest św ale też gorsze bywają i rejestrują tam po ok miesiącu.
jarooo 2013-10-06 10:43:24
Ludzie na ekspedycji się zmieniły już nie ma tych krzyczących dziewuch, poprostu każdy wie co ma robić i pomaga sobie nawzajem ,, Były" masz racjcę w każdym zakładzie się obgadują za plecami i nie ma tam czegoś takiego jak 6 zł haha to ciotka wtedy śmieszna by była
Były 2013-10-09 19:13:57
Pracowałem na piekarni, ale miałem dobry kontakt z dziewczynami robią po 8, 9.5 h. I ok 30 min przerwy. Na produkcji jeśli chcesz zjeść też możesz przecież nie zabija za to. Normalne że czasem jest więcej pracy normalne że dłużej trzeba zostać, taka jest praca i trzeba ją szanować
zły 2014-02-05 23:51:05
ptyś bez przesady że jest tam tak źle. W końcu to piekarnia i trzeba się natyrać ale to normalne, przy takim asortymencie. A na kawę też znajdzie się chwilka.
zły 2014-02-19 04:18:58
a jak miała na imię ta jedna dziewczyna która była w porzo
tez tam pracowalem 2014-02-19 11:20:17
wole tu nie pisac imienia ale na cala piekarnie jako jedna byla ok.nigdy na nikogo nie gadala.a do tego ladna byla.kto pracowal tam w tym czasie co ona to pewnie wie o kogo chodzi
zły 2014-02-20 19:37:35
ja też tam długo pracowałem, dlatego zastanawiam się czy o tom samą dziewczynę nam chodzi?
tez tam pracowalem 2014-02-20 20:40:30
to napisz pierwsza litere jej imienia bo nie chce tutaj pisac bo po co ona byla w porzo i do dzis ja pamietam ,a kiedy tam pracowales?
tez tam pracowalem 2014-02-21 08:24:58
nie to mi chodzi o kogos innego(usunięte przez administratora) to taka super nie byla jesli chodzi o ta sama.a ty kiedy tam pracowales ????
zły 2014-02-22 03:45:31
jakieś dwa lata temu a ty
tez tam pracowalem 2014-02-22 09:00:05
ja jakies 4-5 lat temu
ktos 2014-03-02 11:29:26
guzik prawda jak sie nie umieliście dostosować i współpracować to sie nie dziwie ze macie takom opinie . owszem som czarne owce jak wszędzie pan (usunięte przez administratora)i pewna panienka pani (usunięte przez administratora)z ekspedycji i to tylko tyle wprowadzają zamęt psujom atmosferę są strasznie dokuczliwi i nieprzyjemni dla ludzi , a z tymi dziewczynami z ekspedycji wcale nie prawda ze som złe bo swoje robią są zgrane a szczególnie 3 (usunięte przez administratora). tak jak i na piekarni jest pare osób które nie spraw jajom kłopotów i przyjemnie sie z nimi współpracuje a szczególnie młody master i piecowy z obrotówek tak samo jak ciastowy pan (usunięte przez administratora)
1
były pracownik 2014-03-03 19:06:56
piecowi to spoko gocie pracowałem tam dwa lata temu i powiem ze może nadel bym pracował w tym zakładzie.Ale przez kierownika cały osiwiałem i nabawiłem sie nerwicy.Alka wywal tego pana (usunięte przez administratora) przegladnij na oczy.Trzymajcie sie koledzy i koleżanki
zły 2014-05-12 05:20:07
Pamiętam że zdarzały się sytuacje gdy zabierano całą premię za nic. ale w większości przypadków to ktos musiał naprawdę zasłużyć
2
zły 2014-05-23 14:24:26
a pracowałeś nemo w tej firmie?
emi 2014-07-08 18:42:44
nie polecam pracować tam, marnie placom (usunięte przez administratora) Im zależy tylko na utargu
ktos 2015-01-13 00:34:31
Praca w tej firmie na produkcj = zniszczeniem psychiki czlowieka i wpajaniem ze nigdzie nie znajdziesz pracy
1
zły 2015-03-16 03:51:41
NIESAMOWITE są te wszystkie negatywne opinie na temat AK.
Nie ma tam rewelacji, ale nie ma i takiej tragedii jaką malujecie.
Są chwile ciężkie ale i są takie które miło się wspomina, jak wszędzie. wiadomo że każdy by chciał pracować po 8 godzin za 4 tys. ale tak jest w biurach.
;) 2015-04-16 17:14:13
No faktycznie widzę ze Ty kolego tez sobie średnio z tym radzisz. Moim zdaniem mimo wszystko jak chcesz sie publicznie wypowiadać to jednak powinieneś to ogarniać, ogólnie do tego zmierzam, nie chcę nikogo obrażać ale chyba każdy te 8 klas skończył.
Ja 2015-05-03 16:36:50
Nie wiem skąd te wszystkie komentarze. Ja pracuje w piekarni. Może i pracuje się po 12h, ale co drugi dzień, więc to normalne. Nie trzeba walić po godzinach jak ktoś tego nie chce. Mam podstawie, premie od utargu i kasę za nadgodziny. Jestem ogólnie zadowolona. Jednak to nie jest praca dla osób, które lubią siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic nie obić, tylko czasem łaskawie podejść do klienta. Macie tam przecież premie od utargu, i jeżeli sami go nie zrobi, to normalne, że i dodatek od utargu będzie niewielki.
Ja osobiście polecam. Umowa o prace po 1 miesiącu na cały etat. Próba na 3 miesiące, potem 5 lat.
Alohaa 2015-05-12 07:16:04
Słuchajcie, pracuje tam dość długo, nie będę wypowiadała się gdzie.. jest to nie ważne.
Nigdy nie doświadczyłam tam przykrości. Pensję dostaje na czas, no może odkąd nie ma Marcina jest do dwóch dni spóźnienia.
Nie rozumiem czemu się czepiacie.
Ja jestem bardzo zadowolona i inni ludzie też.
tutsi 2015-05-22 02:40:32
ja nie czepiam się terminowości wypłacania wynagrodzenia pracownikom bo rzeczywiście jest ono wypłacane dość terminowo , ale dla mnie tak jak i dla osób które wypowiadały się wcześniej na pewno już problemem jest fakt wysokości tej pensji w porównaniu do ilości godzin spędzonych w piekarni ... nie uważacie tak?
1
Mnfor 2015-06-21 15:48:06
(usunięte przez administratora) nie potraficie znaleźć złotego środka na te beznadziejne panujące zasady. A podejrzewam, że mało kto byłby gotowy teraz odejść i zostać bez pracy. Ludzie, walczcie o swoje.
150dna murzynów 2016-01-20 12:53:46
Czy to prawda, że w piekarni bajaderki są robione z resztek ciasta, które się nie sprzedało? Jak wygląda proces zlepiania tej kulki? Koleżanka z pracy mi powiedziała, że tak jest. Chciałbym upewnić się, że ona nie oszukuje.. Pomocy
Piekarnia Cukiernia AK Alicja Kalińska Sp. J. 2016-01-20 14:07:19 [pracodawca]
Dzień dobry,
Rozumiemy wątpliwości, ponieważ przez lata utarło się, że bajaderka jest zlepkiem różnych ciast i chętnie rozwiejemy te wątpliwości.
Ciasta w naszym zakładzie, które się nie sprzedały są przeznaczone do utylizacji odbierane przez specjalistyczną firmę. Nie ma możliwości, aby taki produkt trafił ponownie na dział produkcji, jest to zbyt wielkie zagrożenie bakteryjne, na które nigdy byśmy nie narazili siebie ani naszych klientów. Bajaderka tak jak każdy inny produkt ma swoją odrębną recepturę i wg niej jest produkowana.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie, chętnie odpowiemy na wszystkie inne pytania: biuro@ak.otrebusy.pl
Nick 2016-03-08 09:09:49
jakiś czas temu byłem na rozmowie rekrutacyjnej, niby w porządku ale same obietnice na dzień dobry były zbyt kolorowe i po rozmowie z kilkoma znajomymi którzy pracują w firmie, faktycznie tylko na rozmowie jest prawie idealnie a wciąż poszukują kierowców, szanuję się i tyle, powodzenia pracodawco...
6
Zostaw swoją opinię o Piekarnia Cukiernia AK Alicja Kalińska Sp. J. - Otrębusy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Cukiernia AK Alicja Kalińska Sp. J.